mielenkiintoisia dekkareita ehdottakaa luettavaksi..........

scarabaeus

Hei! Onko nyt Teillä mielessänne joitakin uusia dekkareita, jotka olisi hyvä näin kesän tullen lukaista? Siis ulkolaisia lähinnä ajattelin, en jaksa näitä suomalaisia tyhmädekkarikohelluksia. Luin viimeksi ekan osan siitä ruotsalaisesta trilogiasta, sen Miehet jotka vihaavat naisia ja siitäkin jäi mieleeni vain oikeastaan kuinka aina joku vuorollaan oli jääkaapilla tekemässä voileipiä. Tyhmää... Eniten tykkään sellaisista monipolvisista jutuista, että sellaisia ehdottakaa. Kiitos!

16

1506

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onko Dennis Lehane sinulle tuttu? Hänen Kenzie & Gennaro-sarjansa on oikein mainiota kesälukemista, uusimpana Muisto vain, joka on filmattukin nimellä Gone, baby, gone. Ja tietenkin Menneisyyden ote myös. Andrea Camillerin Montalbano-kirjat on myös mainioita. Löysin niitä muutaman divarista ja vaikka tarinat olivatkin teeveestä tuttuja, ne veivät mukanaan silti, vaikka juonen tunsikin. Sarjassoissa kun on aina pikkuisen oikaistu. Mikäli pidät koomisemmista dekkareista, suosittelen Joe R. Lansdalen Hap ja Leonard-sarjaa. Ne tosin eivät ole ihan uutuuksia, julkaistu jo 90-luvulla... Mutta pitäisi olla divareissa suht edullisia ostoksia. Ja historian hämäristä kannattaa kaivaa sellaisen kirjoittajan kuin Chester Himesin Haudankaivajasta ja Ruumisarkku-Edistä kertovat hulvattomat dekkarit. Niitä näkee divareiden hyllyillä aika hyvin. Kirjat on kirjoitettu 50-60 luvulla ja nuo päähenkilöpoliisit ovat monella tapa poikkeuksellisia heppuja. He ovat mustia NYPD:n etsiviä rotuennakkoluulojen ja mellakoiden aikana.

      • scarabaeus

        Lehane on tuttu kyllä ja upeasti kirjoittaa, kateeksi käy. Perez-Revertét, Chandlerit luettu ja sitten näitäkin yksittäisinä Mankell, Gutiérrez, Vargas ja kaikenlaiset kevyet vähän “vanhanaikaiset” ovatkin usein metkoja juttuja lukea. Nämä Montalbano-kirjat ovat lukematta minulta kyllä ja tietysti paljon paljon muitakin. Välillä on hauskaa uppoutua dekkareihin, mutta harva kirjoitustyyli sitten kuitenkin loppujenlopuksi kiehtoo että jaksan lukea harppomatta. Koomisista dekkareista pidän Maxwel Smartista, mutta en ehkä jaksa lukea sellaista kohellusta vaan telkkarisarjana.


    • erilaista huumoria

      oli muuten Bettinan ohjelmassa hiljattain. Hyvä tyyppi. Pistää kyllä poliiseja halvalla. Itsekin entinen. Olikohan se ensimmäinen Lindamurha. Tää viimeinen kirja esittää ratkaisun Palmen murhaan. Putoaa vapaasti kuin unessa, jollen väärin muista. sillä keskimmäiselläkin oli jotenkin runomainen nimi keväästä.... en nyt muista sitä.

      • scarabaeus

        Nettailin ja huomasin että tämä Perssonkin on kirjoittanut trilogian. En tosiaan ole vielä lukenut. Taitaa olla trendinä ruotsalaisilla, tulossa tietysti viiveellä suomalaisilla dekkaristeilla. Vai onko näitä trilogioita jollakin kirjailijalla? Se Lapiduksen Rahalla saa oli kyllä mielestäni lukemisen arvoinen, en ole sitä toista vielä lukenut (tullee syksyllä suomennettuna) ja kolmas ei kai ole vielä valmistunutkaan. Erittäin hyvää ajankuvausta, jopa niin että samoin kuin tässä Stieg Larssonin trilogiassa (olen lukenut vasta sen ensimmäisen, aikomus lukaista muutkin kyllä), avartaa ajattelemaan kaikkea sitä pimeää sählinkiä täällä Pohjolassa.


    • booky

      Ja Mina kirjoittaa nostalgisesti -80-luvun Glasgowista. Henkilöä on aluksi niin, että silmiä kirveltää, mutta ei päästä lukijaa ainakaan helpolla. Nämä ovat dekkareita (tai Paddy Meehan sarjassa vasta kaksi), joihin joudun jotenkin kummasti enempi keskittymään. 80-luvun tunnelma on hieno.

      • scarabaeus

        Olen kyllä lukenut näitä Denise Minan dekkareita. Mielestäni älyttömän hyvin kirjoitettuja. Nyt sitten tarkistin netistä ja hups kahta viimeistä en olekaan vielä lukenut! Tosiaan häneltähän näyttää tulevan kirjoja kuin liukuhihnalta. Netissä oli että piirtää kaiken lisäksi sarjakuvaakin! Kyllä tälläkin kirjailijalla energiaa näyttää riittävän tehdä kaikenlaista korkeatasoista tuotantoa, ihme Taiteilija!


    • booky

      Tämä ei liity varsinaisesti ensimmäiseen viestiin, mutta enpä viitsi aloittaa uuttakaan. Eilinen HS kirjoitti hauskallakin tavalla Hannu Lauerman uutukaisesta Pahuuden anatomiasta. "Suomi on yhden ainokaisen sarjamurhaajan maa. Oikeassa elämässä Suomen sosiaalitädit ja poliisit estävät ne." Kipinkapin tänne arvostelu, kuka ehtii kirjan lukea. Tekisipä mieli ostaa kirja itsellekin hyllyyn. En tiennytkään, että Patricia Cornwell on kirjoittanut Viiltäjä-Jackista (kuten artikkelissa mainittiin). Olen niin jälkeenjäänyt, että olen lukenut elämässäni vain yhden Cornwellin eikä se kyllä vähäisen muistini mukaan Viiltäjä-Jackista kertonut. Tämä oli minulle uutta. Lukiko kukaan, millä kolmella sanalla Lauerma luonnehti tätä kirjaa...:)?

      • vaan..

        että taitaa tulla toinenkin sarjamurhaaja, jos oikeus joskus päätöksen aikaiseksi saa. Eivät tainneet sosiaalitantat ollakaan paikalla...


      • booky
        vaan.. kirjoitti:

        että taitaa tulla toinenkin sarjamurhaaja, jos oikeus joskus päätöksen aikaiseksi saa. Eivät tainneet sosiaalitantat ollakaan paikalla...

        ... ja kun patologeilla ei ole keinoja ja välineitä kiistattomaan näyttöön. Vaikeaa se tulee olemaan. Jostakin luin myös, että vankimielisairaaloiden potilasaines (liekö tämä oikea termi?) on muuttunut viime vuosikymmeninä. Lauermahan kuitenkin on sitä mieltä, että sarjamurhaajien lapsuus ja sen olosuhteet ovat aina jotenkin pahasti vinksallaan ja karmeat. Menipä jutut karseiksi. Oma kansallinen kirjadokumentti kuitenkin kiinnostaa, kun yleensä olen lukenut vain fiktiota, anglomaiden juttuja tai asiaa on sivuttu viihdesarjoissa.


      • Tiina**
        booky kirjoitti:

        ... ja kun patologeilla ei ole keinoja ja välineitä kiistattomaan näyttöön. Vaikeaa se tulee olemaan. Jostakin luin myös, että vankimielisairaaloiden potilasaines (liekö tämä oikea termi?) on muuttunut viime vuosikymmeninä. Lauermahan kuitenkin on sitä mieltä, että sarjamurhaajien lapsuus ja sen olosuhteet ovat aina jotenkin pahasti vinksallaan ja karmeat. Menipä jutut karseiksi. Oma kansallinen kirjadokumentti kuitenkin kiinnostaa, kun yleensä olen lukenut vain fiktiota, anglomaiden juttuja tai asiaa on sivuttu viihdesarjoissa.

        Sarjamurhaajasta kertoo myös juuri ilmestynyt Max Mannerin K18 kirja. On hyvinkin lukemisen arvoinen, vaikka onkin suomalainen ;-))


      • Joo, Cornwell on kirjoittanut Viiltäjä-Jackistä kirjan, jossa pyrkii todistamaan, että Jack olisi ollut taiteilija Walter Sickert. En ole teosta vielä lukenut, mutta se kuulemma on pätevä tutkielma aiheesta, vaikkei sekään tuo lopulta väitteilleen yhtään pitävää todistetta. Eli kyseessä ei ole fiktio-romaani, vaan ihan dokumentteihin perustuva tutkielma. Jack on jostain syystä kiinnostanut minua pitkään... Lähinnä kai kaiken salaperäisyyden ja huimien teorioiden vuoksi, ei niinkään siksi, että kyseessä on murhasarja. Salaliittoteoriat ja juonittelut dopingeista sun muista väärinkäytöksistä kiinnostavat minua urheilussakin enemmän kuin urheilu itse! :-) Sarjamurhaajista tuli mieleen: YLE1 esitti viime viikolla kiintoisan dokumentin Chicagon maailmannäyttelystä ja sen varjoissa vaanineesta sarjamurhaajasta H.H. Holmesista... Oli ihan uusi heppu minulle.


      • siitä Holmesista
        j.ellroy kirjoitti:

        Joo, Cornwell on kirjoittanut Viiltäjä-Jackistä kirjan, jossa pyrkii todistamaan, että Jack olisi ollut taiteilija Walter Sickert. En ole teosta vielä lukenut, mutta se kuulemma on pätevä tutkielma aiheesta, vaikkei sekään tuo lopulta väitteilleen yhtään pitävää todistetta. Eli kyseessä ei ole fiktio-romaani, vaan ihan dokumentteihin perustuva tutkielma. Jack on jostain syystä kiinnostanut minua pitkään... Lähinnä kai kaiken salaperäisyyden ja huimien teorioiden vuoksi, ei niinkään siksi, että kyseessä on murhasarja. Salaliittoteoriat ja juonittelut dopingeista sun muista väärinkäytöksistä kiinnostavat minua urheilussakin enemmän kuin urheilu itse! :-) Sarjamurhaajista tuli mieleen: YLE1 esitti viime viikolla kiintoisan dokumentin Chicagon maailmannäyttelystä ja sen varjoissa vaanineesta sarjamurhaajasta H.H. Holmesista... Oli ihan uusi heppu minulle.

        ole kuultu ennen, vaikka sitä viiltäjä-Jackkia on kaluttu vähän väliä. Tämä Holmes oli niin "miellyttävä" persoona, johon vartijatkin ihastuivat. Olikos sen suku "parempaa väkeä".


      • siitä Holmesista kirjoitti:

        ole kuultu ennen, vaikka sitä viiltäjä-Jackkia on kaluttu vähän väliä. Tämä Holmes oli niin "miellyttävä" persoona, johon vartijatkin ihastuivat. Olikos sen suku "parempaa väkeä".

        Siinä dokumentissa arveltiin, että Holmes "unohdettiin" historian hämäriin jotta hänen varjonsa ei pimentäisi koko loisteliaan maailmannäyttelyn menestystä. Holmesin sukutaustasta ei ollut muistaakseni puhetta. Vaikka eipä siitä "unohtamisesta" ollut isompaa iloa. Suurimmalle osalle ihmisistä kun sanasta Chicago tulee ensimmäisenä mieleen Al Capone ja gangsterit, korruptio, väkivalta, Eliot Ness ja lahjomattomat... Ei suinkaan menestynyt maailmannäyttely. Sillä kaupungilla on synkkä ja väkivaltainen historia. Yksi syy sille, että Holmesista ei kasvanut Jackin kaltaista legendaa (vaikka tämä olikin tiettävästi monin verroin julmempi ja tuhoisampi murhamies) lienee se, että Jack ei koskaan jäänyt, ainakaan virallisesti, kiinni kun taas Holmes päätyi hirsipuuhun. Jackin henkilöllisyys on arvoitus ja arvoitukset kiehtovat mielikuvitusta. Olenpa minäkin lukemani perusteella luonut omia ajatuksia ja teorioita Jackin henkilöllisyydestä... Mutta nekin ovat puhtasti arvailuja vailla mitään todistusarvoa.


    • Stephen Booth ja Peter Robinson. Molemmilla maalaispoliiseja, joilla on ärhäkät kaupunkilaiset naistyöparit. Sotken heidät aina toisiinsa, mutta kumpikin kirjoittaa hyvän juonen ja ympäristökuvauksen.

    • Naiskirjailija

      Kannattaa tutustua myös Åsa Larssoniin. Uusin teos, "Kunnes vihasi asettuu", oli luettava ahmien :) Aiemmatkin osat ovat erinomaisia.

    • lukevainen

      Tess Gerritsen kirjat ovat jännittäviä ja mukaansatempaavia. sopivasti juonenkäänteitä yms. Kirjoissa seikkailevat hahmot ja heidän elämänsä ovat myös mielenkiintoisia, joten kirjaa on aina ihan pakko lukea eteenpäin ja eteepäin. Ja jos on vielä lääketieteestä kiinnostunut niin kirjat ovat vieläkin parempia. Kirjojen päähenkilöt ovat naisetsivä Jane ja patologi Maura. Kannattaa aloittaa lukeminen sarjan ekasta kirjasta niin pysyy kärryillä. Kirjoissa viitataan toisinaan edellisten kirjojen tapahtumiin. Todella jänniä kirjoja!! minä pidän!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2338
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      8
      1902
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1363
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1250
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1225
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      16
      1150
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1091
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1045
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1024
    10. 13
      1010
    Aihe