aikavälillä 2005-2020.
Tässä linkki The Lancet lehteen:
http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(09)60568-7/fulltext
Hätä tulee käteen jos jatketaan virallisilla ruokavalioilla!
VHH:ta noudattaa vain 1% väestöstä joten se ei voi olla syypää tähän kehitykseen.
Kuinka kauan kannattaa hakata päätä seinään?
Alle 5-vuotiaiden diabetes1 kaksinkertaistuu
49
341
Vastaukset
- fakiiri -
jos tiedät, että d1:n lisääntyminen johtuu ruokavaliosta. Kukaan maailman huipuimmistakaan tutkijoista kun ei tiedä vielä, mikä D1-sairauden lopulta aiheuttaa.
Suomessa reippaasti yli puolella D1-lapsista on D1-vanhempi. Perinnöllisyys on melkoisen selkeää, ja ikävä kyllä teini-iässä sairastuneen vanhemman lapsi sairastuu usein jo leikki-iässä. Jos tiedät syyn, olet seuraava Nobel- ja lottovoittaja ja menköön nyt Miss Suomi-titteli vielä kaupan päälle.- jargonia
perimästä. Kyllä maailman huippututkijat tietävät millä ehkäistään diabetesta. Kun diabeetikkoja voidaan onnistuneesti hoitaa VHH-ruokavaliolla niin samalla ruokavaliolla sitä voidaan ehkäistä. Hyvin yksinkertaista loppujen lopuksi.
- samaa kun
jargonia kirjoitti:
perimästä. Kyllä maailman huippututkijat tietävät millä ehkäistään diabetesta. Kun diabeetikkoja voidaan onnistuneesti hoitaa VHH-ruokavaliolla niin samalla ruokavaliolla sitä voidaan ehkäistä. Hyvin yksinkertaista loppujen lopuksi.
ei ole edes harmainta aavistusta siitä, että D1 ja D2 ovat täysin eri sairauksia. Miss Suomi-titteli sinullekin, jos pystyt ensimainitun puhkeamisen ehkäisemään edes yhdeltä lapselta. Mutta kun kukaan ei tässä maailmassa vielä siihen pysty.
- Chentzu
Eli et tiedä!
Ja hei kyse oli euroopasta ei yksin Suomesta, Lancetin tekstissä meinaan. Siellä on aika paljon hajontaa perimän osalta.
Perimä on ollut kovasti lisääntymässä viimeaikoina!
Olen mä vaan sellanen fakiiri jotta en kaikkea selitä perimällä. Perimä ei muutu lyhyellä aikavälillä mihinkään!
Katso 60 vuotta taaksepäin ja mieti mikä on muuttunut!
Aivan oikein = ruokavalio ja suositukset! - lisää sitä samaa
jargonia kirjoitti:
perimästä. Kyllä maailman huippututkijat tietävät millä ehkäistään diabetesta. Kun diabeetikkoja voidaan onnistuneesti hoitaa VHH-ruokavaliolla niin samalla ruokavaliolla sitä voidaan ehkäistä. Hyvin yksinkertaista loppujen lopuksi.
Maailman huipputukijoilta. Lähde: WebMed. Googlaapa ihan itsekin, saat joka saitilta saman vastauksen. Tällä hetkellä ei tiedetä miten ykköstyypin diabetekse puhkeaminen voitaisiin estää. Kakkostyypin diabetes on aivan eri sairaus, ja sen puhkeamiseen voidaan joissain tapauksissa vaikuttaa mm. ruokavaliolla.
***
Type 1 Diabetes - Prevention
Preventing type 1 diabetes
Currently there is no way to prevent type 1 diabetes, but ongoing studies are exploring ways to prevent diabetes in those who are most likely to develop it. People who have a parent, brother, or sister with type 1 diabetes and are willing to participate in one of these studies should talk with their doctors. They may want to be tested for islet cell antibodies, because if they have these antibodies, they are more likely to get diabetes.
Vaccines have not been found to contribute to the development of type 1 diabetes. Children who are at risk for developing diabetes still need to get the recommended immunizations. See the childhood immunization schedule recommended by the U.S. Advisory Committee on Immunization Practices, the American Academy of Pediatrics, and the American Academy of Family Physicians. - muutukaan
Chentzu kirjoitti:
Eli et tiedä!
Ja hei kyse oli euroopasta ei yksin Suomesta, Lancetin tekstissä meinaan. Siellä on aika paljon hajontaa perimän osalta.
Perimä on ollut kovasti lisääntymässä viimeaikoina!
Olen mä vaan sellanen fakiiri jotta en kaikkea selitä perimällä. Perimä ei muutu lyhyellä aikavälillä mihinkään!
Katso 60 vuotta taaksepäin ja mieti mikä on muuttunut!
Aivan oikein = ruokavalio ja suositukset!lyhyellä aikavälillä, eikä pitkälläkään.
Juuri sen vuoksi Suomessa on yhä enemmän pariskuntia, joilla toisella tai molemmilla on D1-geeni. Ja se pirulainen sitten periytyy lapsille.
Mitä sisäsiittoisempi kansa, sitä enemmän perinnöllisiä sairauksia. Suomen yksi perimäkirous on D1. Saahan siitä vihainen olla, mutta ei totuus muuksi muutu raivoamalla tai tosiasiat kieltämällä. - Chentzu
lisää sitä samaa kirjoitti:
Maailman huipputukijoilta. Lähde: WebMed. Googlaapa ihan itsekin, saat joka saitilta saman vastauksen. Tällä hetkellä ei tiedetä miten ykköstyypin diabetekse puhkeaminen voitaisiin estää. Kakkostyypin diabetes on aivan eri sairaus, ja sen puhkeamiseen voidaan joissain tapauksissa vaikuttaa mm. ruokavaliolla.
***
Type 1 Diabetes - Prevention
Preventing type 1 diabetes
Currently there is no way to prevent type 1 diabetes, but ongoing studies are exploring ways to prevent diabetes in those who are most likely to develop it. People who have a parent, brother, or sister with type 1 diabetes and are willing to participate in one of these studies should talk with their doctors. They may want to be tested for islet cell antibodies, because if they have these antibodies, they are more likely to get diabetes.
Vaccines have not been found to contribute to the development of type 1 diabetes. Children who are at risk for developing diabetes still need to get the recommended immunizations. See the childhood immunization schedule recommended by the U.S. Advisory Committee on Immunization Practices, the American Academy of Pediatrics, and the American Academy of Family Physicians.etteivät hekään tiedä mistä lisääntynyt D1 johtuu.
Kun he sanovat "there is no way" niin oikein olisi "we don't know how", mutta kun jälkimmäistä ei voida sanoa niin.....
Kun ei katsota oikeaan suuntaan niin päädytään vain jaarittelemaan ja tilanne pahenee pahenemistaan. - Juuri sitä se tarkoittaa
Chentzu kirjoitti:
etteivät hekään tiedä mistä lisääntynyt D1 johtuu.
Kun he sanovat "there is no way" niin oikein olisi "we don't know how", mutta kun jälkimmäistä ei voida sanoa niin.....
Kun ei katsota oikeaan suuntaan niin päädytään vain jaarittelemaan ja tilanne pahenee pahenemistaan.He eivät tiedä. Onko käynyt mielessä, että ovat ehkä yrittäneet saada selville? Ja yrittävät kaiken aikaa?
Ravintotekijöitä on tutkittu D1:n osalta. On epäilty esim. että Suomessa (missä sairastuvuus on maailman suurinta - ollut jo paljon ennen Pekka Puskan virkaanastumista, muuten.) runsas maidonjuonti (esim. Keski-Euroopassahan enää kouluikäiset eivät juo maitoa) tai vähäinen D-vitamiinin saanti olisivat osatekijöitä. Nämä tekijät on kuitenkin lukuisissa tutkimuksissa kumottu, viimeksi tänä vuonna D-vitamiinin osalta. Verrokkiryhmänä olivat Venäjän karjalan lapset, joille on tarjolla yhtä vähäna auringon valoa ja joilla oli järjestään aikamoinen D-vitamiinipuutos, mutta ei ykköstyypin diabetesta.
Se on jo melko varmaa, että D1-sairauden laukaisee virus. Kaikki vaikkapa flunssaviruksen saavat eivät kuitenkaan sairastu ykköstyypin diabetekseen. Jos tiedät miksi, niin kerro meille muillekin. samaa kun kirjoitti:
ei ole edes harmainta aavistusta siitä, että D1 ja D2 ovat täysin eri sairauksia. Miss Suomi-titteli sinullekin, jos pystyt ensimainitun puhkeamisen ehkäisemään edes yhdeltä lapselta. Mutta kun kukaan ei tässä maailmassa vielä siihen pysty.
Joo, DM1:sestä ja sen synnystä tiedetään aika vähän. DM1:sillä helpottaa elämää kun hiilarikuorma on tasainen niin ei tarvitse arpoa insuliinin määrää ja tässä suhteessa maltillinen VHH voisi olla hyvä.
Jotain outoa on kyllä siinä, että DM1 lisääntyy mutta tuskin syy on hiilareissa. DM1 periytyy vahvasti eli alttius on ollut kyllä aikaisemminkin mutta joku tekijä on muuttunut. Itsellä mieleen tulee lähinnä mieleen äidinmaidonvastikkeet.- että runsas
Juuri sitä se tarkoittaa kirjoitti:
He eivät tiedä. Onko käynyt mielessä, että ovat ehkä yrittäneet saada selville? Ja yrittävät kaiken aikaa?
Ravintotekijöitä on tutkittu D1:n osalta. On epäilty esim. että Suomessa (missä sairastuvuus on maailman suurinta - ollut jo paljon ennen Pekka Puskan virkaanastumista, muuten.) runsas maidonjuonti (esim. Keski-Euroopassahan enää kouluikäiset eivät juo maitoa) tai vähäinen D-vitamiinin saanti olisivat osatekijöitä. Nämä tekijät on kuitenkin lukuisissa tutkimuksissa kumottu, viimeksi tänä vuonna D-vitamiinin osalta. Verrokkiryhmänä olivat Venäjän karjalan lapset, joille on tarjolla yhtä vähäna auringon valoa ja joilla oli järjestään aikamoinen D-vitamiinipuutos, mutta ei ykköstyypin diabetesta.
Se on jo melko varmaa, että D1-sairauden laukaisee virus. Kaikki vaikkapa flunssaviruksen saavat eivät kuitenkaan sairastu ykköstyypin diabetekseen. Jos tiedät miksi, niin kerro meille muillekin.rasvattoman maidon juonti olisi syynä ongelmiin. Tutkimusten mukaan maitotiloilla kasvaneet lapset ovat terveempiä kuin muut lapset kun saavat oikeaa maitoa. Siellä ei tunneta allergioita eikä lasten diabetesta.
- syynä 1T diabetekseen
mrx-08 kirjoitti:
Joo, DM1:sestä ja sen synnystä tiedetään aika vähän. DM1:sillä helpottaa elämää kun hiilarikuorma on tasainen niin ei tarvitse arpoa insuliinin määrää ja tässä suhteessa maltillinen VHH voisi olla hyvä.
Jotain outoa on kyllä siinä, että DM1 lisääntyy mutta tuskin syy on hiilareissa. DM1 periytyy vahvasti eli alttius on ollut kyllä aikaisemminkin mutta joku tekijä on muuttunut. Itsellä mieleen tulee lähinnä mieleen äidinmaidonvastikkeet.Lue tästä:
http://sundqvist.blogspot.com/2009/05/lasten-diabetes-kovassa-kasvussa.html - asiallisesta kommentista
mrx-08 kirjoitti:
Joo, DM1:sestä ja sen synnystä tiedetään aika vähän. DM1:sillä helpottaa elämää kun hiilarikuorma on tasainen niin ei tarvitse arpoa insuliinin määrää ja tässä suhteessa maltillinen VHH voisi olla hyvä.
Jotain outoa on kyllä siinä, että DM1 lisääntyy mutta tuskin syy on hiilareissa. DM1 periytyy vahvasti eli alttius on ollut kyllä aikaisemminkin mutta joku tekijä on muuttunut. Itsellä mieleen tulee lähinnä mieleen äidinmaidonvastikkeet.En ole ihan varma, mutta mielestäni kaikki maitotuotteet äidinmaito ja vastikkeet mukaan lukien testattiin aikanaan, kun maitoa epäiltiin D1-sairastumisten syyksi.
Kuten alempana kirjoitin, D1-sairauden puhkeamiseen vaaditaan nykytietämän mukaan melko varmasti virusinfektio. Sairastuminen tapahtuu muutaman kuukauden tai jopa vuoden viiveellä. En itse usko niinkään ravintotekijöihin D1:n kohdalla, vaan perinnöllisen alttiuden ja viruksen yhteisvaikutukseen.
Jos jokin ravintotekijä löydettäisiin, niin sehän olisi hienoa, sillä nykytilanne on DI-perimän kantajien kannalta aikamoinen negatiivinen lottoarvonta. Viruksia kun meistä kukaan ei voi välttää. Ruokavalioon sen sijaan voi itse (tai lasten kyseessä ollessa vanhemmat) vaikuttaa.
Sekin on tässä mainittava, että D1-tutkimus on nykyisin altavastaajana rahoituksen suhteen. Sinänsä on ymmärrettävää, että koska D2 leviää vielä nopeammin kuin D1, siihen satsataan enemmän varoja. Hieman kuitenkin harmittaa, koska D2 on aika pitkälle elintapoja muuttamalla ehkäistävissä, toisin kuin D1, johon sairastumiseen ei voi itse vaikuttaa.
Toisaalta on totta, että D1-potilaiden kunto ja elämänlaatu on länsimaissa korkea vanhuusikään asti, vaikka sairastuminen tapahtuisi jo lapsena. Sen sijaan D2- potilaista moni menettää työkykynsä jo pian sairastumisen jälkeen, ja on yhteiskunnalle muutoinkin huomattavasti kalliimpi hoidettava kuin paljon pitempään sairastava D1-potilas.
Kaiken kaikkiaan on valitettavaa, että nämä kaksi niin erilaista sairautta rinnastetaan toisiinsa pelkän nimen perusteella, vaikka niiden syyt ja hoito poikkeavat toisistaan huomattavasti. Tuskinpa kukaan kuvittelisi, että vaikkapa rinta- ja kivessyöpää voitaisiin hoitaa samoilla tavoin, vaikka ne molemmat ovat sukupuolisuuteen liittyviä syöpiä. D1- ja D2 -sairauksien asettaminen samalle viivalle on mielestäni yhtä kaukaa haettua. - ollut nuoruustyypin
että runsas kirjoitti:
rasvattoman maidon juonti olisi syynä ongelmiin. Tutkimusten mukaan maitotiloilla kasvaneet lapset ovat terveempiä kuin muut lapset kun saavat oikeaa maitoa. Siellä ei tunneta allergioita eikä lasten diabetesta.
diabeteksen ykkösmaa 1950-luvulta lähtien. Silloin ei osattu edes uneksia rasvattomasta maidosta.
- kulutus on
ollut nuoruustyypin kirjoitti:
diabeteksen ykkösmaa 1950-luvulta lähtien. Silloin ei osattu edes uneksia rasvattomasta maidosta.
kuitenkin lisääntynyt niinkuin diabeteskin. Perunaa ja viljaa on syöty 50-luvullakin ja tosi paljon.
- maidon kulutus
kulutus on kirjoitti:
kuitenkin lisääntynyt niinkuin diabeteskin. Perunaa ja viljaa on syöty 50-luvullakin ja tosi paljon.
on lisääntynyt viimeisen 15 vuoden aikana.
Ykköstyypin diabetes on kuitenkin noussut Suomessa eksponentiaalisesti jo 40 vuotta. Perunaa on Suomessa syöty runsaat 250 vuotta.
En näe näiden asioiden välillä yhtäläisyyttä, mutta ilmeisesti sinä näet. Kerro tokin mihin se perustuu. asiallisesta kommentista kirjoitti:
En ole ihan varma, mutta mielestäni kaikki maitotuotteet äidinmaito ja vastikkeet mukaan lukien testattiin aikanaan, kun maitoa epäiltiin D1-sairastumisten syyksi.
Kuten alempana kirjoitin, D1-sairauden puhkeamiseen vaaditaan nykytietämän mukaan melko varmasti virusinfektio. Sairastuminen tapahtuu muutaman kuukauden tai jopa vuoden viiveellä. En itse usko niinkään ravintotekijöihin D1:n kohdalla, vaan perinnöllisen alttiuden ja viruksen yhteisvaikutukseen.
Jos jokin ravintotekijä löydettäisiin, niin sehän olisi hienoa, sillä nykytilanne on DI-perimän kantajien kannalta aikamoinen negatiivinen lottoarvonta. Viruksia kun meistä kukaan ei voi välttää. Ruokavalioon sen sijaan voi itse (tai lasten kyseessä ollessa vanhemmat) vaikuttaa.
Sekin on tässä mainittava, että D1-tutkimus on nykyisin altavastaajana rahoituksen suhteen. Sinänsä on ymmärrettävää, että koska D2 leviää vielä nopeammin kuin D1, siihen satsataan enemmän varoja. Hieman kuitenkin harmittaa, koska D2 on aika pitkälle elintapoja muuttamalla ehkäistävissä, toisin kuin D1, johon sairastumiseen ei voi itse vaikuttaa.
Toisaalta on totta, että D1-potilaiden kunto ja elämänlaatu on länsimaissa korkea vanhuusikään asti, vaikka sairastuminen tapahtuisi jo lapsena. Sen sijaan D2- potilaista moni menettää työkykynsä jo pian sairastumisen jälkeen, ja on yhteiskunnalle muutoinkin huomattavasti kalliimpi hoidettava kuin paljon pitempään sairastava D1-potilas.
Kaiken kaikkiaan on valitettavaa, että nämä kaksi niin erilaista sairautta rinnastetaan toisiinsa pelkän nimen perusteella, vaikka niiden syyt ja hoito poikkeavat toisistaan huomattavasti. Tuskinpa kukaan kuvittelisi, että vaikkapa rinta- ja kivessyöpää voitaisiin hoitaa samoilla tavoin, vaikka ne molemmat ovat sukupuolisuuteen liittyviä syöpiä. D1- ja D2 -sairauksien asettaminen samalle viivalle on mielestäni yhtä kaukaa haettua.Syytähän on etsitty pitkään, mutta virusinfektiokin tuntuu aika kaukaa haetulta. Toisaalta taudit leviävät nykyään helpommin mm. päivähoidon takia.
Mekanismi voi vaan olla niin monimutkainen, että siihen ei oikein pääse kiinni nykytekniikalla. Perimällä ilmeisesti on hyvin merkittävä osuus, lisäksi on jotain muuta. Tämmöinen tutkimus tuli esiin pikaisella googletuksella:
http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=2936930
Eli maidolla voisi hyvinkin olla tekemistä asian kanssa. Anekdoottina, maidon kulutus on lisääntynyt voimakkaasti 1930-luvulta.
Maallikkona voisi jopa kuvitella, että tarvitaan useampi tekijä kuin kaksi DM1:sen puhkeamiseen, vaikkapa rokkotautien väheneminen (osasyy ainakin allergioiden lisääntymiseen), lehmänmaito pikkulapsille, sopiva virustartunta ja geenit.
Töllöstä tuli joskus mielenkiintoinen ohjelma mustasta surmasta, jossa todisteltiin, että osalla ihmisistä on mutaatio, joka estää paiseruton tarttumisen. Samalla geenillä varustetuilla ihmisillä on myös immuniteetti HIV:iä vastaan. Tämmöinen voisi tietysti olla myös toisin päin eli joillakin voisi olla normaalia suurempi taipumus saada noita viruksia b-soluihinsa.
Että olisi jotain VHH:takin mukana niin ykköstyypin diabeetikoillekin maltillinen VHH sopii hyvin (insuliinia toki tarvitaan) kun insuliinin annostelu on helpompaa.
Uskoisin, että DM1:sille onnistutaan kehittämään keinohaima (ts. insuliinipumppu, jossa verensokerin mittaus) tai b-solujen siirto joskus. DM2 kakkosen tilanne on pahempi koska elintavat huononevat koko ajan eikä muutosta ole näkyvissä. VHH voi olla joillekin ratkaisu (mm. mulle) muttei kaikille. Olisi hyvä, jos ruuan verotus suosisi terveellisiä vaihtoehtoja, karkit, limut, perunalastut, nachot (hirvein keksintö ikinä), viinerit jne. pitäisi olla verotettuna samoin kuin alkoholi ja tupakka, samoin perustein. Eläinrasvojen haitoista ei musta ole tarpeeksi näyttöä, toki niillä lihottaa itsensä helposti koska energiaa on runsaasti.- yhtäläisyyttä
maidon kulutus kirjoitti:
on lisääntynyt viimeisen 15 vuoden aikana.
Ykköstyypin diabetes on kuitenkin noussut Suomessa eksponentiaalisesti jo 40 vuotta. Perunaa on Suomessa syöty runsaat 250 vuotta.
En näe näiden asioiden välillä yhtäläisyyttä, mutta ilmeisesti sinä näet. Kerro tokin mihin se perustuu.mutta kun täällä joku kirjoitti että runsas maidonjuonti olisi syynä D1:een niin sitä taustaa vasten on syytä tarkastella minkälaista maitoa juodaan. Edelleen on itsestään selvää, että jos diabetesta yleensäkin hoidetaan hyvin vähentämällä hiilihydraatteja niin miksi sama ei toimisi ehkäistessä sitä. Miksi siis vain sairauden puhjetessa vähennetään hiilihydraatteja? Voihan niitä vähentää jo ennaltakin.
- Virus ei ole
mrx-08 kirjoitti:
Syytähän on etsitty pitkään, mutta virusinfektiokin tuntuu aika kaukaa haetulta. Toisaalta taudit leviävät nykyään helpommin mm. päivähoidon takia.
Mekanismi voi vaan olla niin monimutkainen, että siihen ei oikein pääse kiinni nykytekniikalla. Perimällä ilmeisesti on hyvin merkittävä osuus, lisäksi on jotain muuta. Tämmöinen tutkimus tuli esiin pikaisella googletuksella:
http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=2936930
Eli maidolla voisi hyvinkin olla tekemistä asian kanssa. Anekdoottina, maidon kulutus on lisääntynyt voimakkaasti 1930-luvulta.
Maallikkona voisi jopa kuvitella, että tarvitaan useampi tekijä kuin kaksi DM1:sen puhkeamiseen, vaikkapa rokkotautien väheneminen (osasyy ainakin allergioiden lisääntymiseen), lehmänmaito pikkulapsille, sopiva virustartunta ja geenit.
Töllöstä tuli joskus mielenkiintoinen ohjelma mustasta surmasta, jossa todisteltiin, että osalla ihmisistä on mutaatio, joka estää paiseruton tarttumisen. Samalla geenillä varustetuilla ihmisillä on myös immuniteetti HIV:iä vastaan. Tämmöinen voisi tietysti olla myös toisin päin eli joillakin voisi olla normaalia suurempi taipumus saada noita viruksia b-soluihinsa.
Että olisi jotain VHH:takin mukana niin ykköstyypin diabeetikoillekin maltillinen VHH sopii hyvin (insuliinia toki tarvitaan) kun insuliinin annostelu on helpompaa.
Uskoisin, että DM1:sille onnistutaan kehittämään keinohaima (ts. insuliinipumppu, jossa verensokerin mittaus) tai b-solujen siirto joskus. DM2 kakkosen tilanne on pahempi koska elintavat huononevat koko ajan eikä muutosta ole näkyvissä. VHH voi olla joillekin ratkaisu (mm. mulle) muttei kaikille. Olisi hyvä, jos ruuan verotus suosisi terveellisiä vaihtoehtoja, karkit, limut, perunalastut, nachot (hirvein keksintö ikinä), viinerit jne. pitäisi olla verotettuna samoin kuin alkoholi ja tupakka, samoin perustein. Eläinrasvojen haitoista ei musta ole tarpeeksi näyttöä, toki niillä lihottaa itsensä helposti koska energiaa on runsaasti.nuoruustyypuin syy, vaan mahdollisesti laukaiseva tekijä. Siis luultavasti. Aivan samoin maitotuotteita, D-vitamiinin puutosta jne. ei ole alun perinkään epäilty sairauden syyksi, vaan laukaisevaksi tekijäksi. Ainoa, mistä on jonkinlaista näyttöä on virusinfetkio.
Monilla D1-potilailla on jo käytössään "keinohaima", eli kropasssa kiinni oleva insuliinipumppu. Näitä on etenkin pienillä lapsilla, jotka eivä voi hoitaa pistämistä itse.
Kantasolusiirroksilla on saatu joidenkin D1-potilaiden haima toimimaan, mutta toistaiseksi vaikutus on ollut lyhytaikainen, ja on ollut pakko siirtyä takaisin insuliinipistoksiin.
Mielestäni ruokavalio ja D1-sairauden ehkäisy eivät kuulu samaan keskusteluun. Tämä on siis vain minun mielipiteeni tässä vaiheessa, ja olen valmis muuttamaan sitä, jos aihetta ilmenee.
D1-potilaat ovat kokemukseni mukaan Suomen terveimpiä elämäntapoja noudattavia ihmisiä. Heille ei tarvitse saarnata karkkien, hampurilaisten tai limujen vahingollisuudesta. Heidän kroppansa antaa välitöntä palautetta, jos tulee röpöteltyä, ja sen vuoksi he ovat viimeisiä ihmisiä, joille minun mielestäni kannattaa saarnata tuhmien hiilareiden vaaroista. Hyvät hiilarit ovat heidän henkivakuutuksensa. - vähemmästäkin
Virus ei ole kirjoitti:
nuoruustyypuin syy, vaan mahdollisesti laukaiseva tekijä. Siis luultavasti. Aivan samoin maitotuotteita, D-vitamiinin puutosta jne. ei ole alun perinkään epäilty sairauden syyksi, vaan laukaisevaksi tekijäksi. Ainoa, mistä on jonkinlaista näyttöä on virusinfetkio.
Monilla D1-potilailla on jo käytössään "keinohaima", eli kropasssa kiinni oleva insuliinipumppu. Näitä on etenkin pienillä lapsilla, jotka eivä voi hoitaa pistämistä itse.
Kantasolusiirroksilla on saatu joidenkin D1-potilaiden haima toimimaan, mutta toistaiseksi vaikutus on ollut lyhytaikainen, ja on ollut pakko siirtyä takaisin insuliinipistoksiin.
Mielestäni ruokavalio ja D1-sairauden ehkäisy eivät kuulu samaan keskusteluun. Tämä on siis vain minun mielipiteeni tässä vaiheessa, ja olen valmis muuttamaan sitä, jos aihetta ilmenee.
D1-potilaat ovat kokemukseni mukaan Suomen terveimpiä elämäntapoja noudattavia ihmisiä. Heille ei tarvitse saarnata karkkien, hampurilaisten tai limujen vahingollisuudesta. Heidän kroppansa antaa välitöntä palautetta, jos tulee röpöteltyä, ja sen vuoksi he ovat viimeisiä ihmisiä, joille minun mielestäni kannattaa saarnata tuhmien hiilareiden vaaroista. Hyvät hiilarit ovat heidän henkivakuutuksensa.Hiilihydraatit ovat se laukaiseva tekijä. Niitä kun välttää niin eipä iske sairaudet. Ruokavalio ja sairauksien, kuten diabeteksen ehkäisy kuuluvat ehdottomasti samaan keskusteluun. Lääketeollisuus on tietysti toista mieltä ja sinulla taitaa olla oma lehmä ojassa kun yrität erottaa ruokavalion sairauksien ehkäisystä.
- ymmärtää, että
yhtäläisyyttä kirjoitti:
mutta kun täällä joku kirjoitti että runsas maidonjuonti olisi syynä D1:een niin sitä taustaa vasten on syytä tarkastella minkälaista maitoa juodaan. Edelleen on itsestään selvää, että jos diabetesta yleensäkin hoidetaan hyvin vähentämällä hiilihydraatteja niin miksi sama ei toimisi ehkäistessä sitä. Miksi siis vain sairauden puhjetessa vähennetään hiilihydraatteja? Voihan niitä vähentää jo ennaltakin.
D1 ja D2 ovat eri sairauksia. Ei, D1:tä ei voi estää millään ruokavaliolla.
Runsasta maidonjuontia on aikoinaan epäilty D1-sairautta laukaisevaksi tekijäksi. Ei siis syysksi, vaan laukaisijaksi. Ne ovat eri asia. Epäily oli aiheeton.
D1- potilas ei vähennä ruokavaliostaan hiilihydraatteja. Sen sijaan niiden laatuun ja niiden nauttimisen ajankohtaan kiinnitetään huomiota. Tämä siksi, että D1-potilaan haima ei toimi, ja insuliini pistetään erityisestä kynästä kehoon. Ruokailu ja pistäminen on yhdistettävä niin ajallisesti kuin määrällisestikin. Sen vuoksi D1-potilas miettiin tarkkaan kuinka paljon hiilareita hänen annoksessaan on, että osaisi arvioida tarvittavan insuliinin määrän. D1-potilas välttää huonoja hiilareita ja suosii hyviä. Mutta ilman riittävää määrää niitä hyviä (vähintään 100g) hän sairastuu.
Ole hyvä ja tutustu edes perusasioihin, ennen kuin annat neuvoja sairauden ehkäisemisessä tai hoitamisessa. Aloita ottamalla selvää diabetksen eri tyypeistä. - usko, koska
vähemmästäkin kirjoitti:
Hiilihydraatit ovat se laukaiseva tekijä. Niitä kun välttää niin eipä iske sairaudet. Ruokavalio ja sairauksien, kuten diabeteksen ehkäisy kuuluvat ehdottomasti samaan keskusteluun. Lääketeollisuus on tietysti toista mieltä ja sinulla taitaa olla oma lehmä ojassa kun yrität erottaa ruokavalion sairauksien ehkäisystä.
tiedän paremmin. Se on se sinun ja minun välinen pieni ero.
- ymmärtää edes jotain
ymmärtää, että kirjoitti:
D1 ja D2 ovat eri sairauksia. Ei, D1:tä ei voi estää millään ruokavaliolla.
Runsasta maidonjuontia on aikoinaan epäilty D1-sairautta laukaisevaksi tekijäksi. Ei siis syysksi, vaan laukaisijaksi. Ne ovat eri asia. Epäily oli aiheeton.
D1- potilas ei vähennä ruokavaliostaan hiilihydraatteja. Sen sijaan niiden laatuun ja niiden nauttimisen ajankohtaan kiinnitetään huomiota. Tämä siksi, että D1-potilaan haima ei toimi, ja insuliini pistetään erityisestä kynästä kehoon. Ruokailu ja pistäminen on yhdistettävä niin ajallisesti kuin määrällisestikin. Sen vuoksi D1-potilas miettiin tarkkaan kuinka paljon hiilareita hänen annoksessaan on, että osaisi arvioida tarvittavan insuliinin määrän. D1-potilas välttää huonoja hiilareita ja suosii hyviä. Mutta ilman riittävää määrää niitä hyviä (vähintään 100g) hän sairastuu.
Ole hyvä ja tutustu edes perusasioihin, ennen kuin annat neuvoja sairauden ehkäisemisessä tai hoitamisessa. Aloita ottamalla selvää diabetksen eri tyypeistä.Eihän kysymys ole siitä etteivätkö D1 ja D2 olisi eri sairauksia, kukaan ei sellaista ole väittänyt että olisivat. Toisaalta turha kanssasi on kinata kun et ymmärrä edes perusasioita. Ruokavaliolla voidaan ehkäistä lukuisia sairauksia ja diabetes on yksi niistä. D1:täkin hoidetaan VHH:lla hyvin tuloksin miksi et hyväksy VHH:ta taudin ehkäisyksi? Ei riitä enää syyksi bakteerit, virukset, perimät tai geenit. Turha etsiä syntipukkia muualta. Ravinnosta se löytyy.
- VHH:ta
ymmärtää edes jotain kirjoitti:
Eihän kysymys ole siitä etteivätkö D1 ja D2 olisi eri sairauksia, kukaan ei sellaista ole väittänyt että olisivat. Toisaalta turha kanssasi on kinata kun et ymmärrä edes perusasioita. Ruokavaliolla voidaan ehkäistä lukuisia sairauksia ja diabetes on yksi niistä. D1:täkin hoidetaan VHH:lla hyvin tuloksin miksi et hyväksy VHH:ta taudin ehkäisyksi? Ei riitä enää syyksi bakteerit, virukset, perimät tai geenit. Turha etsiä syntipukkia muualta. Ravinnosta se löytyy.
ykköstyypin diabeteksen ehkäisykeinoksi, koska VHH ei ehkäise ykköstyypin diabetesta. Voit toki todistaa toisin. Ole hyvä.
- todistaa mitään
VHH:ta kirjoitti:
ykköstyypin diabeteksen ehkäisykeinoksi, koska VHH ei ehkäise ykköstyypin diabetesta. Voit toki todistaa toisin. Ole hyvä.
ethän sinä hyväksy VHH:ta minkään sairauden ehkäisijänä. Lääkkeiden markkinoijana olisit varmaan omillasi. Eihän ruoka voi olla lääke.
ymmärtää edes jotain kirjoitti:
Eihän kysymys ole siitä etteivätkö D1 ja D2 olisi eri sairauksia, kukaan ei sellaista ole väittänyt että olisivat. Toisaalta turha kanssasi on kinata kun et ymmärrä edes perusasioita. Ruokavaliolla voidaan ehkäistä lukuisia sairauksia ja diabetes on yksi niistä. D1:täkin hoidetaan VHH:lla hyvin tuloksin miksi et hyväksy VHH:ta taudin ehkäisyksi? Ei riitä enää syyksi bakteerit, virukset, perimät tai geenit. Turha etsiä syntipukkia muualta. Ravinnosta se löytyy.
Ykköstyypin diabetekseen on vain yksi hoito eli insuliini. DM1 johtuu haiman beeta-solujen tuhoutumisesta ja näin insuliinin tuotannon loppumisesta. Miksi nuo b-solut tuhoutuvat ei ole tietoa. Kaippa DM1 voidaan pitää hengissä jonkun aikaa äärimmäisellä hiilihydraattien rajoittamisella mutta ei sitä voi sanoa 'hyväksi tulokseksi' kun insuliinilla elämä voi parhaassa tapauksessa olla keskivertoa pidempi (syy, kuten jo mainittiinkin, on hyvin nopea palaute huonoista elintavoista).
Ilman insuliinia elimistön energiankulku häiriintyy hyvin pahasti, ei pelkästään hiilarien osalta. Insuliinin nollatuotanto ei tosissaan ole mikään optimitila vaikka täällä näin usein väitetäänkin.
DM2 on siis ihan eri tauti ja siihen ruokavalio auttaa paljon. DM2:sen perussyy on solujen mitokondrioiden heikentynyt kyky polttaa rasvaa. Tähän on ilmeisesti monta (ehkä synergistäkin) syytä. DM2:sen elimistö itse asiassa tuottaa enemmän insuliinia (aluksi, jossain välissä tuotanto alkaa hiipua) mutta se ei toimi niin kuin pitäisi. Tilannetta voisi verrata katalysaattoriautoon, jonka lamda-anturi ei toimi, ajotietokone lisää koko ajan polttoainetta (haima insuliinia) kun pakokaasussa on happea (mittausvirhe) (veressä on liikaa glukoosia). Liika insuliini lisää insuliiniresistenssiä ja kierre on valmis. DM2:sen hoidossa ei käytetä enemmän VHH:ta koska sen pitkäaikaisvaikutuksia (kymmeniä vuosia) ei tiedetä. Itsekään en halua kokeilla tätä tiukempaa VHH:ta (100 g hiilareita per päivä, miltei kaikki hiilarit hitaita) eikä ole tarvekaan kun verensokeriarvoni ovat siedettävät.- höpöjä...
ymmärtää, että kirjoitti:
D1 ja D2 ovat eri sairauksia. Ei, D1:tä ei voi estää millään ruokavaliolla.
Runsasta maidonjuontia on aikoinaan epäilty D1-sairautta laukaisevaksi tekijäksi. Ei siis syysksi, vaan laukaisijaksi. Ne ovat eri asia. Epäily oli aiheeton.
D1- potilas ei vähennä ruokavaliostaan hiilihydraatteja. Sen sijaan niiden laatuun ja niiden nauttimisen ajankohtaan kiinnitetään huomiota. Tämä siksi, että D1-potilaan haima ei toimi, ja insuliini pistetään erityisestä kynästä kehoon. Ruokailu ja pistäminen on yhdistettävä niin ajallisesti kuin määrällisestikin. Sen vuoksi D1-potilas miettiin tarkkaan kuinka paljon hiilareita hänen annoksessaan on, että osaisi arvioida tarvittavan insuliinin määrän. D1-potilas välttää huonoja hiilareita ja suosii hyviä. Mutta ilman riittävää määrää niitä hyviä (vähintään 100g) hän sairastuu.
Ole hyvä ja tutustu edes perusasioihin, ennen kuin annat neuvoja sairauden ehkäisemisessä tai hoitamisessa. Aloita ottamalla selvää diabetksen eri tyypeistä."D1- potilas ei vähennä ruokavaliostaan hiilihydraatteja."
Tuo nyt ei pidä lainkaan paikkaansa. Moni D1-potilas hoitaa sairauttaan vhh:lla ja pystyy vähentämään lääkitystään.
Eihän tarkoitus ole nostaa verensokereita mahdollisimman korkealle ja sitten alentaa niitä insuliinilla. Järkevä tavoite on pitää vs tasaisena riittävän alhaisella tasolla. Myös ykkösillä - höpöjä...
ymmärtää, että kirjoitti:
D1 ja D2 ovat eri sairauksia. Ei, D1:tä ei voi estää millään ruokavaliolla.
Runsasta maidonjuontia on aikoinaan epäilty D1-sairautta laukaisevaksi tekijäksi. Ei siis syysksi, vaan laukaisijaksi. Ne ovat eri asia. Epäily oli aiheeton.
D1- potilas ei vähennä ruokavaliostaan hiilihydraatteja. Sen sijaan niiden laatuun ja niiden nauttimisen ajankohtaan kiinnitetään huomiota. Tämä siksi, että D1-potilaan haima ei toimi, ja insuliini pistetään erityisestä kynästä kehoon. Ruokailu ja pistäminen on yhdistettävä niin ajallisesti kuin määrällisestikin. Sen vuoksi D1-potilas miettiin tarkkaan kuinka paljon hiilareita hänen annoksessaan on, että osaisi arvioida tarvittavan insuliinin määrän. D1-potilas välttää huonoja hiilareita ja suosii hyviä. Mutta ilman riittävää määrää niitä hyviä (vähintään 100g) hän sairastuu.
Ole hyvä ja tutustu edes perusasioihin, ennen kuin annat neuvoja sairauden ehkäisemisessä tai hoitamisessa. Aloita ottamalla selvää diabetksen eri tyypeistä."D1- potilas ei vähennä ruokavaliostaan hiilihydraatteja."
Tuo nyt ei pidä lainkaan paikkaansa. Moni D1-potilas hoitaa sairauttaan vhh:lla ja pystyy vähentämään lääkitystään.
Eihän tarkoitus ole nostaa verensokereita mahdollisimman korkealle ja sitten alentaa niitä insuliinilla. Järkevä tavoite on pitää vs tasaisena riittävän alhaisella tasolla. Myös ykkösillä - suhtautumiseni
todistaa mitään kirjoitti:
ethän sinä hyväksy VHH:ta minkään sairauden ehkäisijänä. Lääkkeiden markkinoijana olisit varmaan omillasi. Eihän ruoka voi olla lääke.
VHH-ruokavalioon ja sinun velvollisuutesi todistaa väitteesi liittyvät toisiinsa?
Minä olen ehdottomasti sitä mieltä, että VHH voi monessa tapauksessa ehkäistä metabolisen oireyhtymän kehittymistä kakksotyypin diabetekseksi. Se taas ei liity mitenkään ykköstyypin diabeteksen ehkäisyyn. Kaikkiin sairauksiin kun ei tepsi sama lääke.
Ruoka ei ehkä voi olla lääke, mutta hyvin monissa sairauksissa ruokavaliolla on paljonkin merkitystä sairauden hoidossa. Sekä ykkös- että kakkostyypiin diabetkset ovat tästä hyviä esimerkkejä. Niin yksinkertaista elämä ei kuitenkaan ole, että samaa ruokavaliota voitaisiin samoilla tavoin soveltaa kahden näin erilaisen taudin hoitoon tai ehkäisyyn.
En suoraan sanoen usko, että olisin kovin hyvä myyntityössä. En ruokavalion, enkä lääkkeiden, tai minkään muunkaan. - kun D1-potilailla
höpöjä... kirjoitti:
"D1- potilas ei vähennä ruokavaliostaan hiilihydraatteja."
Tuo nyt ei pidä lainkaan paikkaansa. Moni D1-potilas hoitaa sairauttaan vhh:lla ja pystyy vähentämään lääkitystään.
Eihän tarkoitus ole nostaa verensokereita mahdollisimman korkealle ja sitten alentaa niitä insuliinilla. Järkevä tavoite on pitää vs tasaisena riittävän alhaisella tasolla. Myös ykkösilläse ongelma on useimmiten päinvastainen, eli sokeri tahtoo mennä liian alas. Sen vuoksi VHH ei käy. Hyväkarppeja he tosin lähes järjestään ovat, valtaosa tietämättään.
- +++++++
suhtautumiseni kirjoitti:
VHH-ruokavalioon ja sinun velvollisuutesi todistaa väitteesi liittyvät toisiinsa?
Minä olen ehdottomasti sitä mieltä, että VHH voi monessa tapauksessa ehkäistä metabolisen oireyhtymän kehittymistä kakksotyypin diabetekseksi. Se taas ei liity mitenkään ykköstyypin diabeteksen ehkäisyyn. Kaikkiin sairauksiin kun ei tepsi sama lääke.
Ruoka ei ehkä voi olla lääke, mutta hyvin monissa sairauksissa ruokavaliolla on paljonkin merkitystä sairauden hoidossa. Sekä ykkös- että kakkostyypiin diabetkset ovat tästä hyviä esimerkkejä. Niin yksinkertaista elämä ei kuitenkaan ole, että samaa ruokavaliota voitaisiin samoilla tavoin soveltaa kahden näin erilaisen taudin hoitoon tai ehkäisyyn.
En suoraan sanoen usko, että olisin kovin hyvä myyntityössä. En ruokavalion, enkä lääkkeiden, tai minkään muunkaan.hiilihydraattien vähentäminen voisi ehkäistä ykkösdiabetesta? Sehän antaa haiman beta-soluille hengähdys-ja lepoaikaa eivätkä ne joudu niin koville insuliinia valmistaessaan. Onhan tapahtunut niinkin että 1-tyypille on palautunut insuliinintuottokyky kun on noudatettu vhh:ta.
Jos jollakin on (kukapa sen sitten tietää) heikko insuliinintuotanto niin varmasti vhh ehkäisee taudin puhkeamista. - diabetes
+++++++ kirjoitti:
hiilihydraattien vähentäminen voisi ehkäistä ykkösdiabetesta? Sehän antaa haiman beta-soluille hengähdys-ja lepoaikaa eivätkä ne joudu niin koville insuliinia valmistaessaan. Onhan tapahtunut niinkin että 1-tyypille on palautunut insuliinintuottokyky kun on noudatettu vhh:ta.
Jos jollakin on (kukapa sen sitten tietää) heikko insuliinintuotanto niin varmasti vhh ehkäisee taudin puhkeamista.tarkoittaa sitä, että haiman insuliinin tuotanto on lakannut lopullisesti. Sitä ei voi silloin enää uudelleen käynnistää. (Poikkeuksena kantasolusiirto, josta olen jo aiemmin tänään kirjoittanut). Haiman toiminnan lopullinen hiipuminen kestää joskus viikkoja, useimmiten kuukausia.
On ihmisiä, joiden oireet viittaavaat ykköstyypin diabetekseen, mutta joille jää pysyvästi pientä insuliinituotantoa. Esimerkkisi viitannee näihin tapauksiin. Silloin kyse ei ole kuitenkinaan puhtaasta ykköstyypistä, vaan välityypistä joita on nykyisin tietämäni mukaan ainakin kuusi. Minun tietämykseni rajoittuu kuitenkin ainoastaan ykköstyyppiin, joten en ota kantaa muuhun. - kuvitelmaa...
kun D1-potilailla kirjoitti:
se ongelma on useimmiten päinvastainen, eli sokeri tahtoo mennä liian alas. Sen vuoksi VHH ei käy. Hyväkarppeja he tosin lähes järjestään ovat, valtaosa tietämättään.
"...sokeri tahtoo mennä liian alas."
Niinhän siinä käy, kun syödään liikaa hiilareita ja sitten piikitetään liikaa inskaa. Hypot eivät uhkaa liian vähien hiilareiden, vaan liian suuren inska-annoksen vuoksi. Mitä enemmän syödään hiilareita, sitä korkeammaksi vs nousee ja sitä vaikeammaksi oikean inska-annoksen löytäminen tulee. Kun vs-taso on riittävä mutta samalla mahdollisimman alhainen ja tasainen, inskan annostus helpottuu ja hypot eivät enää uhkaa. - kohdalla
kuvitelmaa... kirjoitti:
"...sokeri tahtoo mennä liian alas."
Niinhän siinä käy, kun syödään liikaa hiilareita ja sitten piikitetään liikaa inskaa. Hypot eivät uhkaa liian vähien hiilareiden, vaan liian suuren inska-annoksen vuoksi. Mitä enemmän syödään hiilareita, sitä korkeammaksi vs nousee ja sitä vaikeammaksi oikean inska-annoksen löytäminen tulee. Kun vs-taso on riittävä mutta samalla mahdollisimman alhainen ja tasainen, inskan annostus helpottuu ja hypot eivät enää uhkaa.kyse ei ole tuosta. Tai siis voi olla, jos ei osaa mitata inskan ja hiilareiden suhdetta, mutta se on ykkösten keskuudessa harvinaista. Yleisimmät syyt liian alhaisiin sokereihin ykkösillä ovat muualla. Otapa selvää.
- Anonyymi
jargonia kirjoitti:
perimästä. Kyllä maailman huippututkijat tietävät millä ehkäistään diabetesta. Kun diabeetikkoja voidaan onnistuneesti hoitaa VHH-ruokavaliolla niin samalla ruokavaliolla sitä voidaan ehkäistä. Hyvin yksinkertaista loppujen lopuksi.
Ehkäisy, tyypin 2 diabetes kyllä onnistuu.
Lisänä
ehkä insuliinipistos?
D1 on Virusperäinen!
Lisäksi luultavasti kuten todettu Solumutaatiot?
Näin vaurioitunut tai vaurioituneet mutaatioita useammassa solussa.
Herkkyys vastaanottaa virus joka "käy työhön" saarekesolujen tulehduksen saattamisen.
Näin tulehdus tuhoaa insumiknituotannon saarekesoluissa.
Lääkärit ja tutkijat kiistelevät yleisesti jotta heikompiosapuoli luopuisi näkökannastaan ja näin "voitto lankeaisi toiselle nään alle"!
Tutkijat kyllä kiistelevät keskenään.
Tämä väittely on minusta johtanut vastauksen saamista.
Tutkijoiden tulee olla yksimielisiä ja käytännön näyttöä on oltava.
Lammervo Marjo, Turku.
D1 vuodesta 1954. - Anonyymi
Chentzu kirjoitti:
Eli et tiedä!
Ja hei kyse oli euroopasta ei yksin Suomesta, Lancetin tekstissä meinaan. Siellä on aika paljon hajontaa perimän osalta.
Perimä on ollut kovasti lisääntymässä viimeaikoina!
Olen mä vaan sellanen fakiiri jotta en kaikkea selitä perimällä. Perimä ei muutu lyhyellä aikavälillä mihinkään!
Katso 60 vuotta taaksepäin ja mieti mikä on muuttunut!
Aivan oikein = ruokavalio ja suositukset!Hyvä mielipide.
Maalikkoja on helppoa narrata.
Älkää nyt tiukan vhh:n kannattajat aina pilatko hyvää hiilihydraattitietoisuuden ideaa näillä maailmaa syleilevillä sotkuilla esim. DM1:n synnystä! Sitä syytä on haettu maailman sivu valtavilla tutkimuksilla. Japanissa tauti on harvinainen ja esim. Suomessa tavallisempi. Siinä erittyy mm GAD-vasta-aineita, jotka tuhoavat haiman kykyä erittää insuliinia. Jotain immunologista ongelmaa ainakin tapahtuu.
Mutta tällä palstalla tiedetään kyllä mistä tämä immunologinen ongelma syntyy: no se on hiilihydraatti, jota japanilaiset tietty ovat kautta historian inhonneet niin maan perusteellisesti.
Nämä asiat ovat huomattavan syvällisiä. Kun ei sitä tajua, niin päästelee suustaan mitä vain. Keskitytään nyt vain siihen, jota jotenkin itse tiedetään. Minulla ei ole hajuakaan, mistä DM1 syntyy, vaikka olen siitä jo 25 vuotta lukenut. DM1 on minusta loogisempi hoitaa. Insuliinia, ja siitä eteenpäin tilanteen mukaan edeten.
DM2 on aivan eri tauti. Siis aivan eri tauti!!!- Chentzu
Euroopan unioni kuitenkin yrittää selvittää asiaa koska on antanut rahoituksen d1 lisääntymisen hillitsemiseen. Lue se Lancetin juttu kokonaan niin huomaat.
Enkä minä sen syntyä yrittänyt arvailla, totesinpahan vain synkän ennusteen. Historiaan vai aina katsoa.
Pikku vinkki, Keniassa ei ollut vielä jokin aika sitten lainkaan diabetestä ja nyt siellä esiintyy sekä d1 että d2 tautia elintason nousun johdosta. Miten se perimä tähän sanoo? - että Keniassa
Chentzu kirjoitti:
Euroopan unioni kuitenkin yrittää selvittää asiaa koska on antanut rahoituksen d1 lisääntymisen hillitsemiseen. Lue se Lancetin juttu kokonaan niin huomaat.
Enkä minä sen syntyä yrittänyt arvailla, totesinpahan vain synkän ennusteen. Historiaan vai aina katsoa.
Pikku vinkki, Keniassa ei ollut vielä jokin aika sitten lainkaan diabetestä ja nyt siellä esiintyy sekä d1 että d2 tautia elintason nousun johdosta. Miten se perimä tähän sanoo?D1- tapauksia on alkanut ilmetä elintasonnousun vuoksi? Kerropa tämä nyt aluksi.
- Boxin viestissä
Chentzu kirjoitti:
Euroopan unioni kuitenkin yrittää selvittää asiaa koska on antanut rahoituksen d1 lisääntymisen hillitsemiseen. Lue se Lancetin juttu kokonaan niin huomaat.
Enkä minä sen syntyä yrittänyt arvailla, totesinpahan vain synkän ennusteen. Historiaan vai aina katsoa.
Pikku vinkki, Keniassa ei ollut vielä jokin aika sitten lainkaan diabetestä ja nyt siellä esiintyy sekä d1 että d2 tautia elintason nousun johdosta. Miten se perimä tähän sanoo?mainitaan perimä? Taidat sekoittaa useamman kirjoittajan keskenään. Minä ainakin olen kirjoittanut perimästä.
Kerrotko mistä tuo tieto, että Keniassa ei koskaan ole ollu ykköstyypin diabetesta ja nyt on on peräisin. Ihan uutta minulle. En voi olla netin ääressä enää kuin runsaat puoli tuntia, joten vastaa pian. Kiitos. - Chentzu
Boxin viestissä kirjoitti:
mainitaan perimä? Taidat sekoittaa useamman kirjoittajan keskenään. Minä ainakin olen kirjoittanut perimästä.
Kerrotko mistä tuo tieto, että Keniassa ei koskaan ole ollu ykköstyypin diabetesta ja nyt on on peräisin. Ihan uutta minulle. En voi olla netin ääressä enää kuin runsaat puoli tuntia, joten vastaa pian. Kiitos.Tässä linkki Kenia-tietoon:
http://www.kostdoktorn.se/de-vasterlandska-sjukdomarnas-ankomst
Toivottavasti osaat ruotsia.
On se vaan niin kummallista, että ei uskota jos ei itse satu tietämään!
Se, että itse ei tiedä jotakin ei tarkoita sitä etteikö asia olisi tosi. - virkamiesruotsin
Chentzu kirjoitti:
Tässä linkki Kenia-tietoon:
http://www.kostdoktorn.se/de-vasterlandska-sjukdomarnas-ankomst
Toivottavasti osaat ruotsia.
On se vaan niin kummallista, että ei uskota jos ei itse satu tietämään!
Se, että itse ei tiedä jotakin ei tarkoita sitä etteikö asia olisi tosi.suorittanut. En kuitenkaan löydä tekstistä sitä kohtaa, jossa puhutaan ykköstyypin diabeteksesta. Autatko vähän?
- Chentzu
virkamiesruotsin kirjoitti:
suorittanut. En kuitenkaan löydä tekstistä sitä kohtaa, jossa puhutaan ykköstyypin diabeteksesta. Autatko vähän?
"För bara 75 år sedan var diabetes fullständigt okänt i Kenya."
Ja myös:
"Man mätte blodsocker på tusentals afrikaner utan att hitta ett enda fall av diabetes. Det första kända diabetesfallet kom 1933, hos en kraftigt överviktig afrikansk kvinna. Hon arbetade som barnflicka åt en brittisk familj! Det är nog inte långsökt att gissa att hon fått prova på den västerländska kosten."
Tässä ei erikseen puhuta ykkös tai kakkostyypin diabeeteksestä mutta ettei ensimmäistäkään tapausta!
Jos olisi löydetty edes d1 tapauksia olisi se mainittu. - minäkin.
Chentzu kirjoitti:
"För bara 75 år sedan var diabetes fullständigt okänt i Kenya."
Ja myös:
"Man mätte blodsocker på tusentals afrikaner utan att hitta ett enda fall av diabetes. Det första kända diabetesfallet kom 1933, hos en kraftigt överviktig afrikansk kvinna. Hon arbetade som barnflicka åt en brittisk familj! Det är nog inte långsökt att gissa att hon fått prova på den västerländska kosten."
Tässä ei erikseen puhuta ykkös tai kakkostyypin diabeeteksestä mutta ettei ensimmäistäkään tapausta!
Jos olisi löydetty edes d1 tapauksia olisi se mainittu.Nyt Kentsu ottaa hatun kouraan ja pyytää anteeksi. Koko jutussa ei puhuta sanaakaan ykköstyypin diabeteksesta. Tuhma poika.
- tahallasi
minäkin. kirjoitti:
Nyt Kentsu ottaa hatun kouraan ja pyytää anteeksi. Koko jutussa ei puhuta sanaakaan ykköstyypin diabeteksesta. Tuhma poika.
ihan idiootti. Jos sanon ettei mulla oo jano, niin mulla ei oo jano. Ei vesijano, ei limujano, ei kahvijano EI MIKÄÄN jano.
Jos ei ole diabetesta, niin ei ole diabetesta, ei ykköstä eikä kakkosta. - kiva kuulla
tahallasi kirjoitti:
ihan idiootti. Jos sanon ettei mulla oo jano, niin mulla ei oo jano. Ei vesijano, ei limujano, ei kahvijano EI MIKÄÄN jano.
Jos ei ole diabetesta, niin ei ole diabetesta, ei ykköstä eikä kakkosta.ettei sinulla ole jano. Se on siksikin mukavaa, että jano voi joskus olla ensioire diabeteksesta.
Itse aiheeseen mennäkseni, Kentsu kirjoitti näin: "Pikku vinkki, Keniassa ei ollut vielä jokin aika sitten lainkaan diabetestä ja nyt siellä esiintyy sekä d1 että d2 tautia elintason nousun johdosta." Todisteeksi väitteestään hän antoi luettavaksemme kirjoituksen, jossa ei mainita ykköstyypin diabetesta lainkaan.
Jos Kentsu olisi töissään tehnyt moista, hän saisi fudut. Nyt hän selviää paheksunnalla, ja luottamuksen menettämisellä.
Mutta kaikkein tärkeintähän on, että sinulla ei ole jano. Kiitos että jaoit tiedon kanssamme.
- Perttixx
Joka tuotteessa, on lisäaineita. Katsokaa niitä E-koodeja. eli ruoka on ihan pxxxxa, ihmisen elimistö ei ole tottunut kemiallisiin lisäaineisiin. Toinen syy tietysti valmisruokatuotteet. Lisäaineet kiihdyttävät haiman toimintaa, joka sitten lopulta johtaa insuliinia tuottavien solujen tuhoon. Pahaksi on myös lähes joka tuotteessa olevat erillaiset sokerit. Haima ei vaan kestä. Siinämielessä voi sanoa, että ravinnosta se johtuu. Mutta varmaan muitakin tekijöitä. ps. Olen diabeetikko tytön isä, eli tuttua on.
- vaan ovat
syynä kaikkiin nykysairauksiin. Siis lisäaineet ja aina kun ryhdytään peukaloimaan elintarvikkeita niin väkisinkin ravintoaineiden koostumus muuttuu ja silloin ei hyvä seuraa. Pilalle menevät niin rasvat kuin muutkin elintarvikkeet kun niihin sitten joudutaan lisäämään sokeria jossain muodossa.
- määrität nykysairaudet?
vaan ovat kirjoitti:
syynä kaikkiin nykysairauksiin. Siis lisäaineet ja aina kun ryhdytään peukaloimaan elintarvikkeita niin väkisinkin ravintoaineiden koostumus muuttuu ja silloin ei hyvä seuraa. Pilalle menevät niin rasvat kuin muutkin elintarvikkeet kun niihin sitten joudutaan lisäämään sokeria jossain muodossa.
Diabeteksesta on kirjallisia dokumentteja jo Uuden ajan alusta. Minkähänlaisia teollisia lisäaineita ruoassa mahtoi olla 1500-luvulla? Juotiinkohan silloin paljonkin rasvatonta maitoa tai Tuttelia tai syötiin margariinia? Vai olisiko sittenkin niin, että ykköstyypin diabeteksen eli "näivetystaudin" perimmäin syy on jossain muualla?
Kuulun itsekin niihin, jotka kulkevat E-koodi vihkonen taskussaan, ja joka on luopunut käytännössä kaikista valmistuotteista. Uskon lisäaineiden olevan terveydelle vahingollisia. Järkeäni tai loogista ajattelukykyäni en kuitenkaan ole vielä katsonut tarpeelliseksi heittää roskiin, vaikka lihaliemikuutiot ja muut kamaluudet sinne ovatkin jo joutaneet.
- Anonyymi
Ruokavaliosta tyypin 1Diabetes Ei Ole lähtöisin.
Tästä iänikuisesta näkökannasta on vuosikymmeniä puhuttu!
Tutnijoilla, lääkäreiltä saatuja aloitteita jotka eivät johda sairauden paranemiseen!
Eikä myöskin kuten prof. Olli Simell ehdotti 20v sitten.
Usa:sta tulee tutkijaryhmän vastaus saapuu jonakin vuotena ehkä 2023?
Milloin FIA julkaisee tutkimustiedon tai tiedelehti?
Rauhoittukaa sillä D1 on virusperäinen.
Virus joka saa aikaan saarekesolujen tulehduksen kuumeisuus mukana ja usein flunssan oireita.
Itse olen sairastanut 1954 lähtien, vuoden iästä.
Lääkärit minusta hosuvat koska puolueissa näkökantoja jotka eivät minusta ole mihinkään todellisuuteen perustuvia.
Säästöt ovat ne jotka ajavat erilaisiin puheisiin ja tekoihin!
Olkaatte valppaana älkäätte uskoko kaikkea.
Nyt tarvitaan älyn käyttöä.
Tämä ei ole "huutokauppa" asia!
Hiilihydraatit voivat nostaa painoa iän myötä jos liikunta on väistä.
Kasvuiässä hh tarvitaan kulutukseen, solujen ravinnoksi.
Kirjoittajana/ Lammervo Marjo, Turku. D1 todettu vuonna 1954 Helsingissä.
Ikäni v 2020 on 67 v.
Puolueeni PS.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1323857- 851905
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap151771Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541412Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1291313Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi381298VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu981274- 701156
- 691033
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1111014