Avioehto ja asumisoikeus

suku on pahin

Olemme liki viisikymppinen pari,naimisiin menossa.
Minulla nuoruuden liitosta aikuiset lapset, mieheni lapseton.
Molemmilla omat hankitut ja maksetut kiinteistöt ja maat.
Miten monenlaista paperia täytyy lähteä tekemään tuomarille nyt ennen vihkimistä,että tietenkin omat lapseni perii satavarmasti minut joskus ja myös tuleva mieheni haluaa jättää omaisuutensa heille? Hänellä elää vielä äiti ja yksi veli myös lähimmät omasta suvustaan.Joudun siis tekemään avioehdon? Mieheni ei halua kuulemma tehdä.
Pelkään jotenkin että ei vaan tulisi hölmöiltyä mitään,en todellakaan tahdo mitään mahdollisuutta että omat hankkimani ja säästämäni menisi muihin sukuihin jos satun kuolemaan ennen miestäni? Häntä en epäile, mutta sukuansa sitäkin enemmän.
Kyllä näitä juttuja pohtiessa on huomannut myös miten kirkko on "valtio valtion sisällä".
Ärsyttää miten joku vihkiminen muuttaa perimiset ja esimerkiksi melkein pakotetaan vihille jos et halua maksaa tajuttomia veroja toisen kuoltua.Omalla kohdalla tahdon kyllä avioon mutta yleensä ottaen ihmisiä pidetään niin pihdeissä että suututtaa.

4

825

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Nutturatäti 1

   Ilman avioehtoa:

   Jos miehesi kuolee ensin, sinä perit kaiken hänen omaisuutensa ellei testamentti muuta sano. Kun sinusta aika jättää, mieheltäsi perimäsi omaisuus menee hänen sukulaisilleen jos ovat vielä elossa, paitsi jos hän on testamentannut sen muille. Hän voi halutessaan testamentata omaisuutensa suoraan sinun lapsillesi, jolloin se ei käy välillä sinun hallinnassasi. Sinun oma omaisuuttasi ei joudu miehesi sukulaisille vaan se menee automaattisesti lapsillesi.

   Jos sinä kuolet ensin, niin sinun ja miehesi omaisuudet miinus velat ynnätään ja rikkaampi maksaa köyhemmälle tasinkoa. Siis jos sinä olet rikkaampi niin miehesi saa osan omaisuudestasi. Lapsesi saavat loput, ja he saavat päättää millä omaisuudella tasinko maksetaan.
   Kun sitten aikanaan miehestäsikin aika jättää, hänen omaisuutensa (myös se siivu sinun omaisuudestasi, jos kuolinpesäsi maksoi hänelle tasinkoa) menee hänen sukulaisilleen, paitsi jos hän on testamentannut sen esimerkiksi sinun lapsillesi.

   Eli testamentti riittää pitämään miehesi sukulaiset poissa perinnönjaosta, avioehtoa ei tarvita kuolemantapauksessa. Avioehto kannattaa kuitenkin tehdä
   avioeron varalta.

   Avioehto voisi myös olla yksipuolinen niin, että se kuollessa poistaa miehesi avio-oikeuden mutta ei sinun. Silloin sinun omaisuuttasi ei voisi missään tapauksessa joutua miehesi sukulaisille olipa testamenttia tai ei. Miehesi omaisuutta heille joutuu ilman testamenttia.

   Kannattaa teettää paperit lakimiehellä, niin menee oikein.

   Viimeistä kommenttiasi en oikein ymmärtänyt. Ensinnäkin avioliitto on nimenomaan juridinen sopimus, jolla sovitaan perintö- ym. järjestelyistä ja nimetään se "toinen", jonka henkilö haluaa olevan omaisuutensa ja elämänsä suhteen virallisessa erityisasemassa. Pelkkä yhdessäasuminen ei tietenkään voi tuoda ihmisille mitään juridisia erioikeuksia (vaikka sensuunaisiakin lakeja on joku ehdottanut). Kirkon kanssa avioliitolla ei ole muuta tekemistä kuin että historiallisista syistä silläkin on vielä vihkimisoikeus maistraatin lisäksi. Naimisiin voi mennä maistraatissa, ellei halua asioida kirkon kanssa.

   Toki perintöveron voisi poistaa kokonaan, mutta toistaiseksi kansalaisten valitsemat lainsäätäjät eivät ole sitä nähneet tarpeelliseksi.

  • Nutturatäti 1

   Niin tuosta asumisoikeudesta et kysymytkään mitään vaikka se oli otsikossa. Leskellä on aina oikeus jäädä asumaan parin yhteiseen asuntoon (tai muuhun perikunnan omistamaan asuntoon) oppuiäkseen, riippumatta kenelle sen omistusoikeus perinnönjaossa siirtyy.

   • nix nax

    >>Leskellä on aina oikeus jäädä asumaan parin yhteiseen asuntoon (tai muuhun perikunnan omistamaan asuntoon) oppuiäkseen


  • maake60

   Tehkää sellainen avioehto että se omaisuus mikä on toisella ennen naimisiin menoa ei kuulu avio-oikeuden piiriin ja vain yhdessä hankittu omaisuus kuuluu. Eli kannatta suojat oma omaisuus koska kumpikin tai toinen voi kärkkyä toisen omaisuutta ja niin edelleen. Yksinkertaisemmin eli se omaisuus on sen kenen nimissä omaisuus on ja yhteisesti hankittu kuuluu avio.oikeuden piirriin ja paperi maistraattiin rekisteröitäväksi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Puhut olevasi hyvä ja kiltti ihminen

   Mutta todellisuudessa oletkin itsekeskeinen ja omahyväinen. Kaiken pitää pyöriä sinun ympärilläsi, kuten esimerkiksi tää
   Ikävä
   176
   2812
  2. Paljonko sinulla nainen on velkaa tai säästöjä?

   Sitä tässä mietin jatkoa ajatellen.
   Ikävä
   155
   1859
  3. Hyvä kuolema?

   Niin.. minulta taas raskaamman puoleinen aloitus.. Olen kuunnellut äänikirjaa hyvästä kuolemasta keskiajalla ja siinä o
   Sinkut
   124
   1618
  4. Tänään on mun viimeinen päivä kanssas Sun

   Tänään on mun viimeinen päivä Kanssas sun, täydellinen Ennenkuin mun mentävä on Kaihtimien välistä valo Tunkeutuu uniisi
   Ikävä
   262
   1469
  5. Miten tämä

   Päättyy sitä pohdin
   Ikävä
   95
   1230
  6. Mistä kaupungeista ikävöijät olette ?

   Mistä kaupungista olet?
   Ikävä
   83
   1229
  7. Oot nainen mitä ilmeisimmin INFJ-persoona

   Käsittelet maailmaa hyvin uniikilla tavalla. Nyt mä sen vasta hokasin. Oot harvinainen timantti ja ehdin jo tituleerata
   Ikävä
   59
   1099
  8. Kuhmon pikku s. Matket

   Eikö. Osata päivää sanoa / tervehtiä.
   Kuhmo
   29
   1093
  9. Haluaisin, että oisit jotenkin minun elämässä

   Tuntuu, että olet sielunkumppanini.
   Ikävä
   47
   1041
  10. Joko ymmärrät

   Ettei ikäväsi kohde ole sinulle oikea
   Ikävä
   85
   1028
  Aihe