Paha "hiivakohtaus"! Älä lue jos ällöttää

Minttuliisa

Otin eilen joskus kuuden maissa illalla yhden tabletin (nimeä en muista mutta hiivaa vastaan) eikä vieläkään tunnu auttavan. Kuinka nopeasti sen pitäisi tehota? Tämä aamuna vielä kamalaa kutinaa ja kun katsoin alapäähän niin tuli tosi paksua valkoista mömmöä.

Söin joskus estokuurina sitä mutta en tiedä miten nopeasti se tehoaa jos ottaa silloin kun on jo aktiivivaihe päällä.

Mitä muuta pitäisi tehdä ettei tuota hiivaa tulisi niin usein? Heti kun lopetin estolääkityksen niin kuukauden päästä oli pahaakin pahempi vuoto.

Auttakaa!!!

7

23978

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ninni

      Minulla itselläni on ollut aika ajoin hiivatulehduksia,nyt kun huomaan vähäisiä oireita niin olen pannut alapäähän piimää aina vc:ssä käydessä kutina on helpottanut ja lääkitykseltäkin olen säästynyt."Liika"pesu on haitaksi.Kannattaa kokeilla.

    • liisa

      siis jos kyse on sellaisesta yhdestä tabletista/kapselista, joka maksaakin ihan helvetisti, niin sen vaikutus voi kestää jonkun aikaa...ei se ihan heti eikä välttämättä ihan viikonkaan päästä auta. itse sen joskus huomasin kun oli jo niin paha hiiva että oli tullut pieniä haavoja alapäähän, sain sen yhden suun kautta otettavan tabletin ja odottelin, ei mitään...reilun viikon päästä soitin lääkärille ja se sanoi että odottele vielä vähän aikaa, vaikutusaika voi olla pitkä...ja kyllä ne siitä sitten lähtivät parissa viikossa paranemaan.

      itselläni on kanssa aika paha hiiva ja jatkuvasti. kannattaa kokeilla biophilus (jos muistan oikein niin oli ton merkkinen) merkkinen 'lääkitys' siis näitä maitohappobakteereja jotka pitävät emättimenkin bakteeritasapainon kondiksessa...ainakin pitäis. itse en niitä aina muista ottaa joten siksi tässä valitan kohtaloani :)

      lääkärini kehotti ostamaan apteekista semmosta muistaakseni taas gynophilus merkkistä emätinpuikkoja joita laitetaan esim. kerran viikossa ehkäsemään hiivaa ja pitämään bakteeritasapainoo kunnossa ja suositteli käytettäväksi ainakin ennen ja jälkeen kuukautisten.

      ja mitäs minäkin tässä...itselläni kanssa jatkuva hiiva ja jakelen neuvoja joita en saamattomuuttani muista hyödyntää...taidanpa painua apteekkiin:) ilmotelkaa miten on auttanut jos on auttanut!

      • MinäVaan

        Tässä taas vaihteeksi ne perinteiset keinot joilla hiivaa hoidetaan (löytyy varmaan aikaisemmistakin keskusteluista, mutta...)

        -Vain puuvilla-alushousut - ei stringejä!! Öisin mieluiten kokonaan ilman, ja mitä enemmän voit istuskella iltaisinkin ohuissa puuvilla-alushousuissasi miehekkäästi jalat levällään tuulettamassa, sen parempi. En yritä nyt olla ällö, vaan kertoa ihan tosiasiaa - eli älä haudo, vaan tuuleta!
        -Ei pesuaineita alapesuun. Pelkkää vettä aina. Jos on tosi pahat hajut, niin ainakin itse kyllä huuhtelen useinkin, mutta kuivaa aina huolellisesti paperilla (ettei tarvitse pestä pyyhkeitä montaa kertaa päivässä).
        -Aina kun käytät pyyhettä, heti pesukoneeseen, ja pese vähintään 60:ssä.
        -Ruokavaliosta KAIKKI hiivaa sisältävä pois: Pulla, hiivaleipä, olut, siideri... Ja vähennä lisäksi nopeiden hiilihydraattien määrää (vaalea leipä, pasta, riisi, kaikki sokerit ja makeiset)
        -Syö aina (ei ainoastaan kun on oireita) vähintään yksi asidofilus/gefilustuote päivässä. Eli piimää, jugurtteja, viilejä yms.
        -Jos joudut ottamaan antibioottikuurin (vaikka flunssan takia), niin joka tabletin yhteydessä gefilus-tehojuoma (ruokakaupassa 6 kappaleen paketissa, lääkepurkin näköisiä)

        Apteekista:
        -Ota lääkärin määräämän suun kautta otettavan Diflucanin/ vast lisäksi paikalliset lääkkeet - eli emätinpuikot (GynoDaktarin tai Canesten), ja salva. Diflucanin vaikutusaika on noin viikko, joskus lääkäri antaa useammankin 4 päivän välein otettavaksi (jos hiiva on tosi paha).
        -Jos tulee haavaumia, hanki esimerkiksi Ceridal Intime -öljy liukastamaan sen verran ettei kävely satu.
        -Hiivalääkekuurin perään maitohappobakteeri- emätinpuikot. Esimerkiksi se Gynophilus (niitä on muitakin). Se on rohdosvalmiste, mutta saa apteekista.

        Limakalvojen herkkyyteen auttaa myös se, että iho voi muutenkin hyvin, eli pidä huolta että ruokavaliosi rasvatasapaino on ok. Usein ihmiset syövät liian vähän ns pehmeitä rasvoja, ja se vaikuttaa herkän ja kuivan ihon hyvinvointiin. Ota esimerkiksi kalaöljykapseleita päivittäin. Vahvistat ihoa, hiuksia ja myös niitä limakalvoja.

        Tsemii!!

        ps. Mulla ei oo uusinut sen jälkeen kun aloin syömään asidofilus-jugurttia joka päivä. Jos vähänkin edes kuvittelen kutinaa, niin otan 2-3 asidofilus-juggea päivässä...


    • mimosa

      taisi olla se tabletti. hiivalääkkeet (ei ainakaan minulla) ikinä liukene täysin emättimeen vaan valuvat pitkin päivää tai joskus parikin seuraavaa päivää pois emättimestä. mutta kyllä ne silti vaikuttavat jos ovat saaneet olla sen vaaditut 6h sisällä...

    • ccc

      Ensinäkin hiiva johtuu suolistobakteerien epätasapainosta. Se tulisi hoitaa kuntoon ensin ja lopettaa hiivapitoiset pöperöt ja juomat.
      Hiivatasapainon korjaamiseen voi mennä puolikin vuotta, siis maitohappobakteereja syömään joko ohjeen mukaan tai tarv. vähemmänkin, mutta päivittäin.

      Ongelmaan auttaa hyvin ensinäkin edellisen kirjoittajan puhtausvinkit, lisättynä tarvittaessa alusvaatteiden silityksellä pesun jälkeen. jo silitysraudan kosketus tappaa hiivaitiöt. Samoin voi tarvittaessa pyyhkeenkin silittää pesun jälkeen.
      Lisäksi ostakaa apteekkista tai luontaituotekaupasta Lacto 7 maitohappobakteerinappeja 20 tai 50 tbl. Niitä söin 50 kpl:n kuurin 1/pvä ja lopetin siiderin juomisen, niin johan oireet katosiovat. Joudun noudattamaan täysin laktoositonta ruokavaliota, joten jogutit ym ei tule kohdallani kyseeseen.
      Sittemmin siirryin uuden Multitabs GG:n käyttäjäksi. Oireille olen voinut heittää hyvästit.

      • Pömppis

        minä myös joudun syömään täysin laktoositonta ruokaa ja voin ilokseni sinulle kertoa että valiolta on tullut jo jokin aika sitten TÄYSIN LAKTOOSITONTA jogurttia :) joten mars hyvin varustettuun ruokakauppaan jogurttiosastolle! makuja löytyy metsämansikka ja persikka.

        aurinkoista kevättä sulle :)


    • Anonyymi

      No mikä tuossa nyt oli niin ällöttävää?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1620
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe