En enää edes pystyisi kunnon töihin

Pettynyt/Petetty

Olen nyt vuosia tehnyt ties mitä töitä provikkapalkkaisista jotenkin muuten epämääräisiin. Alan olla ihan ulkona. Minä OLIN ennen älykäs ihminen jolla OLI näkemyksiä. Kunnon työpaikkaa ei irtoa kovasta yrityksestä huolimatta. Minulla on korkeakoulututkinto ja ammattitutkinto toiselta alalta. Jotenkin alkaa olla luovutusfiilis. Pitää tottua elämään tätä kelluvaa elämää, jossa rahaa on joskus ja joskus ei. Pitää oppia erottamaan oma itsetuntonsa tästä työelämän epäonnistumisesta. Se on kova homma, mutta pakko tehdä jaksaakseen vielä elää. En olisi uskonut käyvän näin. Luulin, että älyllä, ahkeruudella ja luovuudella pärjäisi työelämässökin. Luulin väärin...

2

480

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Qof

      Todellakin, nykyään ei pidä rakentaa elämäänsä työpaikan varaan. Uusliberalistinen riistomentaliteetti ei arvosta ihmistä, vaan pitää häntä tuotantoyksikkönä,jonka voi laittaa hyllylle ja ottaa sieltä,kun tarve vaatii.

      Minäkin olen pettymysten kautta kasvanut tasapainoon itseni kanssa ja perustanut elämäni muulle pohjalle, esim. monipulosiin harrastuksiin ja sosiaalisiin kontakteihin.

      Työttömyys ei ole häpeä tässä nykyisessä sairaassa yhetsikunnassa,joten turha syyllistää itseään. Voimia ja harkittuja liikkeitä sinulle.

    • Työelämän_Guru

      Tervehdys

      Tilanteesi kuvaus on yksi esimerkki siitä, miten suuria työelämän muutokset ovat. Aikaisemmin hyvä koulutus itsessään on saattanut varmistaa työnsaannin. Työmarkkinoilla ei ole “koulutusta vastaavaa työtä” tai ”koulutusta vastaavaa palkkaa” – aikaisemmin isot yhtiöt olivat vakaita ja varmoja palkanmaksajia, nyt edes ahkerille ja työnsä hyvin tekeville työntekijöille ei ole takuita mistään; toisinaan heitä palkitaan, toisinaan irtisanotaan. Yritysten pitkän aikavälin vakautta on nykyään hankala ennustaa; suuri määrä työpaikkoja on hävinnyt juuri monista isoista yhtiöistä. Uusia työpaikkoja syntyykin eniten pienyrityksissä.

      Koulutuksen antamat valmiudet laahaavat jälkijunassa työmarkkinoiden vaatimuksiin nähden. Työt ovat yhä useammin projekteja, joihin etsitään spesifistä osaamista projektin keston ajaksi. Vaatimuksina saattaa olla tulevaisuuteen suuntautuvien kompetenssien ja henkilökohtaisten ominaisuuksien yhdistelmä ja kyky sietää epävarmuutta ja määräaikaisuutta. Työtä tehdään yli tehtävärajojen, ja vaikka tehtävänimikkeet pysyvätkin samoina, vastuualueet muuttuvat usein. Voidaan myös puhua portfoliotyöskentelystä: työntekijältä edellytetään eri projekteissa – työnantajan tarpeesta ja tilanteesta riippuen – monien eri osa-alueiden tuntemusta. Työntekijän tehtäväksi jää ”tuotteistaa” omaa osaamistaan kulloiseenkin kysyntään. Työntekijän on soitettava arvonsa organisaatiolle kaikissa tilanteissa. Tässä näkemys, älykkyys, luovuus ja ahkeruus ovat varmasti parasta inputtia työelämän muutoksiin ja vaatimuksiin jatkossakin.

      Kuten toteat, oman itsetunnon erottaminen työelämän tapahtumista vaatii voimavaroja ja kestävyyttä. Tässä kuvaillun työelämän muutoksen rinnalla kulkee toki toisenlaisiakin skenaarioita, ja Suomessa on voimakkaasti nostettu esille kysymys siitä, millä tavalla työelämää on kehitettävä, jotta tekijät jaksavat ja haluavat olla siinä mukana. Toivottavasti näistä vaihtoehtoisista kehitysnäkemyksistä saadaan tännekin vilkasta keskustelua.

      t. Työelämän Guru

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2810
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2030
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      42
      1543
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      989
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe