Miten voi välttyä saamasta liikaa esimerkiksi D, E ja B

Sirkka-Iita

vitamiineja, kun melkein jokaiseen ruokaan lisätään kaikenlaista, lisäksi jos syö esimerkiksi kalkkitapletteja luiden haurastumista estämään, kun et voi juoda maitoa ja siihenkin on lisätty D ja E vitamiinia. Jopa tuoremehutkin on myrkytetty kaikenmaailman vitamiineilla jotka ovat pahaksi liiallisesti nautittuina. Eikö olisi parempi että ruuat jättettäisiin vapaaksi vitamiini lisista ja jokainen söisi purkista sitä vitamiinia mitä kukin oikeasti tarvitsee? Vastatkaa hyvät ihmiset jos tiedätte jotakin tämän asian tiimoilta?

9

396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luomua luomua

      Syödä sellaista peruspuhdasta lähiruokaa, johon ei ole ympätty mitään. Kyllä valikoimaa on, esim. ns. kehitysmaakaupoissa, luontaistuotekaupoissa, ihan tavallisissakin ruokakaupoissa, kun vaan tekee sellaisen tutustumiskierroksen ja ottaa selvää.

      Tuo luomu ja lähiruoka on hyvä kompassi aloittaa. Itse syön autoimmuunisairauden takia aika yksinkertaisesti, yritän olla rasittamatta elimistöä liian monenlaisella hötöllä, joten perunaa, voitakin saa luomuna, juureksia, marjoja ja puuroa yms.

      Mehuja en ole sillä silmällä katsonut, kun yleisin mehujuomani on veteen puristettu sitruuna, mutta kai niitäkin löytyy.

      Hampunsiemenöljystä jotkut saavat omegoita ja vitamiineja turvallisesti.

      • jaksa..

        laukkoa mitään etsimässä luontaiskaupoista. Kyllä valmiiksi puristetut mehutkin riittäisi omilla vitamiineillään, ei niihin mitään ylimääräistä saisi enää ympätä. Jos joku tarttee vitamiinejä, niin olisi parasta saada itse määrätä omat tarpeensa, ettei jokaikiseen ruokaan ole jotakin laitettu jo valmiiksi. Noinollen pitää aina vahdata tarkoin tuoteselosteet ja verrata toisiin syömiinsä tuotteisiin ettei vaan tule ylimääräistä. HANKALAA, sanon minäkin!


      • gggggggggggg
        jaksa.. kirjoitti:

        laukkoa mitään etsimässä luontaiskaupoista. Kyllä valmiiksi puristetut mehutkin riittäisi omilla vitamiineillään, ei niihin mitään ylimääräistä saisi enää ympätä. Jos joku tarttee vitamiinejä, niin olisi parasta saada itse määrätä omat tarpeensa, ettei jokaikiseen ruokaan ole jotakin laitettu jo valmiiksi. Noinollen pitää aina vahdata tarkoin tuoteselosteet ja verrata toisiin syömiinsä tuotteisiin ettei vaan tule ylimääräistä. HANKALAA, sanon minäkin!

        ihmeen luontaiskaupoista?
        Luomua myydään nykyisin jo lähes kaupassa kuin kaupassa.

        Ja mitä tulee vitamiinien liikasaantiin, jos ei käytä purkista/pullosta vitamiineja vaan saa kaiken ruoasta, niin ei ole vaaraa saada mitään liikaa.

        Maassamme ollaan onneksi tajuttu että esim. D-vitamiinin saantisuositukset ovat olleet aivan naurettavan alhaiset.

        Ja mitä tulee kalkkitabletteihin, niitä saa ilman vitamiinilisiäkin....


    • ???????????

      liikasaannista, se on vesiliukoinen. A-vitamiini on rasvaliukoinen, siitä et mainitse mitään.

    • Näin kauan sitten ohjelman televisiosta että liiat vitamiinit vaurioittavat maksaa. Siitä kai se vitamiini kammo alkoi?

      Minusta olisi hyvä niin, että jokainen ostaisi itse tarvitsemansa vitamiinit, niin ei tarvitseisi niillä ruokia pilata. On nimittäin niinkin, että jos ihminen syö tarpeeksi monipuolista ruokaa ja lisäksi reilusti kasviksia ja hedelmiä, niin hän ei ehkä tarvitse mitään vitaminilisiä!

      Itse olen lähtöisin maalta:

      Oli omastatakaa perunat, kasvikset ja viinimarjat, lisäksi poimimme metsämarjat talteen joka syksy. Siihen lisäksi aivan tavallista kotiruokaa, ruisleivästä ja perunasta ei ollut koskaan puutetta, lihaa ja kalaa oli myöskin särpimeksi, monella eritavalla laitettuna. Ei meillä kenelläkään ollut mitään vitamiinin puutoksia.

      Sentakia ihmettelen tätä nykyistä vitamiinihössötystä, että vaikka ruokaa on yltäkyllin ja lisäksi kaikenmaailman hedelmät lisäksi, niin vitamiinejä pitää silti työntää jokapaikkaan?

      • toisin

        Olen sitä mieltä, että ruokiin lisätyt vitamiinimäärät ovat niin pieniä, ettei niitä liikaa saa.


      • Liiallinen A ja D
        toisin kirjoitti:

        Olen sitä mieltä, että ruokiin lisätyt vitamiinimäärät ovat niin pieniä, ettei niitä liikaa saa.

        vitamiini on myrkkyä. Joten enemmän vastuuta tuotesuunnittelijoilta toivoisi, ainakin näiden osalta.


    • fgdfgdfg

      ...Pitämällä kirjaa ei voi erehtyä syömistään määristä. Siihen on netissä täysin ilmaisia ohjelmia.

    • Valio_asiantuntija

      Perusruokaa syömällä vitamiinien ja kivennäisaineiden liikasaannin vaara on olematon. Kansanterveydellisistä syistä maitovalmisteisiin ja levitteisiin lisätään D-vitamiinia. Nestemäisiä maitovalmisteita kuten maitoa, piimää ja useimpia jogurtteja luomutuotteita lukuunottamatta on vuodesta 2003 täydennetty D-vitamiinilla. Suomalaisten D-vitamiinin saanti on useissa kotimaisissa tutkimuksissa todettu liian niukaksi. Maitovalmisteiden D-vitamiinitäydennyksellä on merkittävät kansaterveydelliset vaikutukset, sillä se on lisännyt selvästi suomalaisten D-vitamiinin saantia. Riittävä D-vitamiinin saanti on tärkeää luuston terveydelle, vastustuskyvylle sekä yleisimpien kansanterveysongelmien kuten sydänsairauksien ja aikuistyypin diabeteksen ehkäisyssä.

      Maitovalmisteet sisältävät luonnostaan monia tärkeitä ravintoaineita kuten B-vitamiineja ja magnesiumia. D-vitamiinin lisäksi tavallisiin maitovalmisteisiin ei lisätä muita vitamiineja tai kivennäisaineita.

      Vitamiineilla ja kivennäisaineilla täydennetyt mehut ja muut tuotteet on yleensä kehitetty erityisryhmille - esimerkiksi kalsiumia sisältävä mehu niille, jotka eivät erityisruokavalionsa vuoksi voi käyttää maitovalmisteita kalsiuminlähteenään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      71
      1388
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1237
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1175
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      74
      1099
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      967
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      722
    8. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      373
      713
    9. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe