Vauva tulossa uusperheeseen

girasoli

Olemme saamassa mieheni kanssa esikoisemme alkusyksystä. Miehelläni on kaksi lasta entuudestaan, jotka viettävät meillä 1/3 ajasta. Mitä pidemmälle raskaus on edellyt, sitä enemmän olen alkanut toivoa, että edes ihan vauva-ajan nuo leikki-ikäiset riehujat olisivat meillä vähemmän, että saisimme rauhassa totutella meidän yhteiseen perhe-elämään. Itselleni lapsi on ensimmäinen ja haluaisin omaa tilaa ja rauhaa äitiyteen opetteluun. Mieheni lapset ovat vaativia ja äänekkäitä, tiedän että sen ajan kun he ovat meillä, mieheni joutuu menemään täysin heidän ehdoillaan ja koko hänen energiansa menee heihin. Olen puhunut asiasta varovasti miehelleni, mutta se on kuin sohaisisisi ampiaispesää.
Minulla ei ole tarve runnoa hinnalla millä hyvänsä omia näkemyksiäni läpi enkä ole erottamassa lapsia heidän isästään - joten kiitos, en tarvitse mitään opetusta siitä, ettei saa olla itsekä tms. Sen sijaan olisin kiinnostunut näkemyksistä siitä, onko mielestänne tällaisessa tilanteessa kohtuullista asettaa oman ydinperheensä etu edes väliaikaisesti edelle? Pitääkö uusperheessä mennä AINA ja joka tilanteessa "vanhojen" lasten ehdoilla? Jos olet ollut vastaavassa tilanteessa, miten te ratkaisitte tilanteen?

46

4107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lapsiperheen riemuja

      että kotonanne asuisi kaksi sinun lastasi, tai että miehesi olisi kahden vanhemman lapsensa yksinhuoltaja. Tai ajattelepa, että miehelläsi ja sinulla olisi kaksi vanhempaa yhteistä lasta. Mihin heidät laittaisitte kuopuksen vauva-ajaksi? Joutuisitte huolehtimaan heistä koko ajan, ette vain yhtä kolmasosaa ajasta.

      Siinä, että hankkii lapsen sellaisen henkilön kanssa, jolla on ennestään lapsia, on omat ilonsa ja myös ongelmansa. Niitä ei kuitenkaan tulisi maksattaa isommilla lapsilla eikä heidän vanhemmillaan.

      Miehesi katsoo varmaan, että kaikki hänen lapsensa kuuluvat hänen ydinperheeseensä. Hän varmaan antaa erittäin mielellään isompien lasten tutustua pieneen sisaruspuoleensa. Ei ihme, että hän tuohtuu, kun ehdotat hänen lapsiaan eristettäviksi.

      • .............

        Tuossa voidaan jossitella tilanteilla, joissa siis nainen ei olisi tulossa ensimmäistä kertaa elämässään äidiksi (joka on erilainen tilanne). Niin ja kyllä itse taisin esikoisena olla isovanhempien luona pikkuveljen syntyessä ja kotiutuessa - ei jäänyt traumoja. Mutta niin, ap et puhunut yhtään, että mitä lopulta konkreettisesti toivoisit? Pysyvästi vähemmän tapaamisia? Vai joksikin aikaa, miksi aikaa? Pari päivää synnytyksen jälkeen vai pidempi aika?

        Tossa on hyvä kuitenkin muistaa sekin, että hetken helpotuksella voi olla omat seurauksensa. Lapset (joille on myös tulossa uusi perheenjäsen ja heistä isosisaruksia) voivat kokea pitkän/pysyvän muutoksen, että heidät haluttaisiin pois. Toisaalta pari päivää toipua synnytyksestä ja antaa vauvalle rauhaisa kotiutuminen ei ole paha juttu - lapsethan ovat sen ajan äidillään eikä hätää kärsimässä mustassa aukossa. Sitten voi vastavuoroisesti lapsia pitäää pidemmän aikaa teillä. Se on sitten eri asia suostuuko ex tuollaisiin tapaamisten muutoksiin, varsinkin kun ne syntyvät vauvat ei paljoa päivämääristä ja aikatauluista välitä. ;)

        Ehdottoman tärkeäähän tossa olisi saada nyt se mies kuuntelemaan ja tukemaan sua tossa, miten sua jännittää ja pelottaakin se syntymä ja miten sujuu.


    • Voi kauhistus sentää

      tehdä lisää riehujia???? Heh... Älä sitten tee enempää lapsia, ettei tarvi viedä niitä omia lapsia muualle siksi aikaa kun olet vauvan kanssa, jos ne häiritsee ja saat totutela oleen vaavin kanssa!

      Ajatella, mulla on ollut viisi lasta, enkä koskaan ole vienyt isompia pois siksi että saisin totutella oleen vaavan kanssa. Aina ovat lapset olleet kotona.

      Et ole sopiva äidiksi, kun isot lapset ei enää kelpaa.

      • Äitipuoli

        tässä tilanteessa voidaan mennä Sinun ehdoillasi. Et ole kohtuuton missään tapauksessa. Ota oma aikasi - jaathan yleensä aikasi miehesi lasten kanssa. Nyt on omasi vuoro.

        t. Kohta samassa tilanteessa


    • Liipppppa

      No tuota...Kieltämättä kiehahti kun luin ketjun aloituksen... oma kantani tähän asiaan on se, että aloittaja on ollut tietoinen siitä, että paketissa tuli mukaan myös miehen lapsia joten minusta on kohtuutonta vaatia/pyytää miestä pitämään omia lapsiaan vähemmän. Kyllä sitä kerkeää totuttelemaan perhe-elämään silloin kun isommat lapset eivät ole isänsä luona. Ihan yhtä tärkeitä isommat lapset ovat isälle kuin tämä tulevakin. Voin kyllä kuvitella, että mies ärtyy jos yrittää puhua asiasta... käännäppä tilanne toisinpäin... kuvittele jos sinä olisit samanlaisessa tilanteessa kuin miehesi. Isommat lapset varmasti haluaisivat myös olla uuden pikkuisen elämässä mukana... suosittelen ottamaan lapset rohkeasti "mukaan" vaikka uusi vauva tuleekin.

    • MinäMinäMinäMin

      2/3 ajasta aikaa totutella yhteiseen perhe-elämäänne.
      Mitäs sitten kun haluatte lisää ikiomia yhteisiä lapsia, minnes sitten tämä eka rakkuden hedelmä laitetaan, että saat vauva rauhaa?
      Hyvä että miehesi edes ymmärtää asian, eikä sokeasti hyppää tahtoosi mukaan.
      Ei ole kohtuullista hyllyttää "vanhoja" lapsia uuden takia, lapset kyllä tottuvat ja rakastavat teidän pientä. Mutta jos he eivät esim. vuoteen saa tavata isäänsä vauvan takia, rakkautta tuskin löytyy.

    • Nyt täti puhuu

      Menppä nyt kiltisti takasink ouluun, ja tule tänne kun olet vähintään 25 vuotias! Siihen asti kannattaa opetella elämään ja ajatella vasta että perustaisi perheen. Nyt sulla on haaveita, mutta anna olla niiden vielä haave...

      Äidit katsot eivät jätä vanhempia lapsia siksi, että tulee uusi vauva... jos itse olet joutunut lapsuudessa sen kokemaan, niinpahoittelen... mutta älä anna sen kiertää sitten kun sulla on perhe ajankohtainen.

    • Evelina_kk

      Ei, sina et voi pyytaa miestasi pistamaan "ydinperheen etua" minkaan edelle. Teidan taytyy yhdessa aikuisina kommunikoida asia toisillenne: miten parjaatte kahden riehujan kanssa kun kuvioissa on uusi vauva.

      Sen sijaan etta kirjoitat palstalle, kirjoita miehellesi vilpiton kirje jossa kerrot huolesi. Mika kaytannon asia sinua huolestattaa? Se, ettei miehesi osaa pitaa paremmin kahta riiviota kurissa?

      Synnytit sina lapsen tai et, sinulla ei ole mitaan oikeuksia edes ehdottaa etta miehen lapset tulisivat luoksenne vahemman kuin ennen lapsen synnyttya. Jos jotain tuollaista ehdotat, aiheutat vain ongelmia suhteessasi mieheen. Lapset ovat miehen ydinperhe ja silla selva. Sina tulet aina olemaan kakkonen hanen lastensa ja syntyvan vauvan jalkeen. Olet aikuinen, et lapsi, joten parjaat varmasti itse vahemmalla huomiolla.

      Joten nyt seis naiivi sepostelu ja realiteetit peliin. Myos sinulla on oikeus ojentaa miehesi lapsia, olethan heidan tulevan sisarensa aiti. Saannot pitaa olla samat kaikille. Mutta niista pitaa keskustella asiallisesti.

      Ymmarran, etta miehellesi nama keskustelut voivat olla kuin punainen vaate. Monet miehet eivat tassa tilanteessa nae enaa kuinka tarkeata on pitaa ylla parisuhdetta JA kuunnella toista, usein melkein kaikki huolet mitatoidaan "aitipuolen itsekkaana kaytoksena" tai miehen lasten "syrjimisena". Miehen taytyy kuunnella sinua aikuismaisesti ja miettia asiaa myos sinun kantiltasi. Kuten sinun taytyy myos ymmartaa, etta on kohtuutonta edes kuvitella etta han EI priorisoisi omia lapsiaan.

      Jos haluat, nayta myos tama teksti miehellesi. Minulla on itsellani jokseenkin samalainen tilanne: miehella 12 v teini-ikainen lapsi, yhteinen vauvamme syntyy syksylla jos kaikki menee hyvin. Mies on hyvin arka neuvottelemaan miten sisarpuolen elama muuttuu vauvan myota (han esim. suuttui koska ehdotin, etta uudessa asunnossamme pitaa olla minulle tyohuone, tyttarelle joku henk. koht. tila mutta myos vauvalle oma nurkkaus. hanen mielestaan tyttarella pitaa olla ikioma huone - yksi niista kolmesta koko asunnossa - vaikka han viettaa meilla vain yhden on viikossa....). Eli minunkaan mieheni ei aina kykene isanvaistoltaan miettimaan mika on kohtuullista. Tassa asiassa teimme kompromissin: koska mina tyoskentelen kodista kasin, yksi huone on tyohuoneeni, yksi huone miehen ja tyttaren tavaroille, ja yksi meidan makuuhuoneemme. Vauva nukkuu kanssamme siihen asti kun han on 1-2 v, jonka jalkeen me muutamme miehen kustannuksella isompaan asuntoon TAI sitten vauva saa miehen ja tyttaren "harrastushuoneen" itselleen. Olen aina ollut kovin tyttaren puolesta puhuja, itse myos jarjestin hanelle nykyiseen asuntoon huoneen alakerran kayttamattomaan tilaan - mies kun ei saanut sita aikaiseksi. joten omasta puolestani katta ei vaannetty siita, onko tyttarella meilla huone vai ei (minusta pitaisi olla) vaan siita, meneeko oma tyotilani tyttaren viikottaisen vierailun edelle vai ei. Mies veti asiasta parit raivot eika edes kuunnellut mita minulla oli asiasta sanottavaa. Lopulta kirjoitimme tasta toisillemme pitkat patkat ja saimme aikaiseksi taman kompromissin.

      Lycka till. :)

    • Mee hoitoon ihminen

      ihmisen vuodatusta! Miksi luulet että sun lapses olis tärkeepi kuin miehen ensimmäiset lapset? Mikä sua pelottaa? Sekö että mies rakastuisi entiseen vaimoon ja sinä jäisit nalli kalliolle? Mies ei kuule sun takii jätä omia ex lapsia, vaikka kuinka sinä haluisit, jos yhtään on mies. Ellei ole en ymmärrä miksi ylipäätään tekeisi uusia kersoja ellei välitä entisistäkään niistä rakkaimmista.

      • SOOPAAAAAAAA

        Siis täh...

        "Sekö että mies rakastuisi entiseen vaimoon ja sinä jäisit nalli kalliolle?" WHAT ???
        "omia ex lapsia"...siis EX lapsia eikö ne ookkaan ihan vaan lapsia
        " ellei välitä entisistäkään niistä rakkaimmista. "... Anteeksi että toistan itseni mutta WHAT ????


    • Onnea tulokkaan

      odotuksen johdosta. Itse pyytäisin, että miehen lapset viettäisivät enemmän aikaa oman äitinsä luona ja sinä saisit levätä ja sitten teidän perheen kesken tutustua miehesi kanssa uuteen tulokkaaseen. Vauvasi on ansainnut myös isänsä huomion ja kiintymyksen. Miehen lapsille uusi vauva ei niinkään ole tärkeä, heillä varmaan omat kaveritkin pikkuhiljaa alkaa olemaan. Oman jaksamisesikin suhteen ole itsekäs, lapsi on ensimmäisesi ja tarvitset voimavarasi vain häntä varten, miehesi lapsilla on äitinsä olemaan heille läsnä. Olettaisi miehesi lasten äidin muistavan, millaista on tulla vauvan kanssa kotiin ja omalta osaltaan hänenkin olevan elämäntilanteessanne tukevana osapuolena.
      Kiintymyssuhteen luominen uuteen tulokkaaseen on tärkeä isänkin puolelta, muutoin uusi vauva jää sinun vastuullesi.
      Olen ollut itse samassa tilanteessa ja isä ei kiintynyt yhteisiin lapsiin kuten edellisen liiton lapseen ja jäin vastaamaan yksin kaikesta. Jos sinulle kaikesta yrityksestäsi huolimatta käy kuten minulle, niin ota sitten vastuu äläkä odota isältä muuta kuin mihin pystyy ja haluaa pystyä. Mahdollisen tulevan eron vuoksi olet siinä vaiheessa vahvoilla. Toivottavasti perheesi pysyy koossa, siinä vaanii kuitenkin vaaroja jos miehesi on keskeneräinen.

      • Banaanimanaani

        katkerien ihmisten mielipiteitä! Hih...


    • Muutama neuvo

      että anna miehen lasten äidin hoitaa omat lapsensa, itseppä on ne tehnytkin. Kyllä mies tarvii nyt uutta vaimoa ja uusia lapsia elämäänsä, ja jättää kaikki muu taakseen.
      Isot lapset pärjää ilman isää, mutta vauva ei. Kyllä ne isot lapset ymmärtää että isän paikka on vauvan luona, ja jos ei niin huutakoot aikansa. Ex vaimo saa mitä on tilannut.
      Eihän niitä menneitä kannata perässään raahata, nyt eletään eteenpäin, eikä siihen kuulu erheet ja virheet. Sano miehelle kova sana, että jos menneitä haikailee niin siitä on tultava loppu kun vauva syntyy.
      Ainahan voi muuttaa kauas kauas pois erheistä ja virheistä, että ratkaisuja löytyy.
      Jos nämä miehen aikaisemmat kullannuput käy hankalaksi, niin pakkohan se on rajoittaa oloaan teillä. Minusta joka toinen kuukausi muutama tunti kerrallaan on sopiva.

      • hillitöntä

        oletpa hauska provoamaan..


      • Humoristi äiti
        hillitöntä kirjoitti:

        oletpa hauska provoamaan..

        aika useasti täällä veirailleena, lukenut samantyppisiä juttua kuin ap tuossa kirjoitti. Ja olen sitämieltä, että huumoriin pitää vastata huumorilla. ;)))


      • drr9t8ogulö

        Tän on kirjoittanut joku uuspeprheetön porvoaja.
        Mahdollisesti aloittaja itse.
        Älkää vaan ottako tälläistä sontaa tosissanne.


    • ja mieti

      Ajatteleppa asiaa näin; jos joskus sinä ja miehesi joskus eroatte ja löydät uuden miehen, hänen kanssaan tekisit lapsen ja hän vaatisi että olemassa oleva lapsesi (tämä nyt tuleva vauva) vietäisiin pois joksikin aikaa että saisitte rauhassa tutustua vauva-elämään? Miten mahtaisit suhtautua?

      Olen varma että vaatimuksillasi tulet tekemään hallaa perheellenne, sillä kun isommat lapset tulevat tuntemaan itsensä hylätyiksi uuden tilalta, he tulevat olemaan aina vain vaikeampia ja näin tulee myös sinun ja miehesi yhteinen aika olemaan vaikeampaa ja haastavampaa.

      • mietikääpä

        Miettikääpä vähän.Mitä aika yleisesti tehdään nykyään ihan perusperheessä,viedään isompi lapsi hoitoon,että äiti saa hoitaa vauvaa,
        Näinhän aika monet tekee,vaikka itse en sitä kannatakaan ja silloin kun aikanaan omani olivat pieniä,tuollainen ei ollut tapana.


      • tyugblkl
        mietikääpä kirjoitti:

        Miettikääpä vähän.Mitä aika yleisesti tehdään nykyään ihan perusperheessä,viedään isompi lapsi hoitoon,että äiti saa hoitaa vauvaa,
        Näinhän aika monet tekee,vaikka itse en sitä kannatakaan ja silloin kun aikanaan omani olivat pieniä,tuollainen ei ollut tapana.

        ei ole kyse lapsista jotka on 24/7 paikalla ja jotka viedään pariksi päiväksi mummolaan lomalla.
        Nää ei siis ole vertailukelpoiset asiat.
        Ja olen edelleen sitä mieltä että aloitus on pelkkä provokaatio.


    • mummi täällä opastaa

      ja tekee vielä lapsia??? Lapsia lapsille???

    • aaaaaaaaafg

      Meillä oltiin samassa tilanteessa. Raskausaika meni siinä jännittäessä että miten lapsipuoli suhtautuu kun asuu meillä pääsääntöisesti, joka toinen viikonloppu äidillään. meillä perheen esikoinen taisi olla äidillään tai mummolassa kun käytiin minun esikoistani hakemassa laitoksella. Ensimmäiset jotka vauvan näkivätkin taisivat olla miehen ex-anoppi ja ex-käly.:D
      Mutta huoli sulla on kyllä aiheellinen. Sä et saa ydinperhe-unelmaa kasaan uusioperheenä. Tai jos saat täydellisen yhden lapsen perheen hankittua sillä ei enää ole sisaruksia.
      Mulla itellä hermot palaa siinä kun haluaisin opetella noi vauvan toiminnot ja viestinnät rauhassa (kun kaikki muut ne jo osaa) ,mutta se aika on sitten joka toinen viikonloppu tai päivällä kun isompi lapsi on päiväkodissa. Itse synnyttämiäni lapset haluan hoitaa toki kotona mutta nyt nautin tästä armopalasta.
      Mutta kyllä vauvaperheessä mennään vauvan ehdoilla. Niinhän se menee ydinperheessäkin. Siksi vähä ihmetyttää nuo jotkut kommentit...
      Itelle vaikeinta on kun pitää opetella huutamaan ja pitämään sivussa kuria lapsipuolelle että älä tunge sitä naamaa nyt tänne kun vauva ei pysty imeä kun sä häirittet. mutta se kuuluu perheeseen että voi pitää kuria niille miehen lapsillekin jos menee yli ja etenkin että uskaltaa ilmasta ärtymystäkin. Tosi vaikeaa kumminkin kun lapsipuoli on tosi rakas ja niin älyttömän kiltti ja hoivaava isoveli. toisin kun tuo vaativa huutava nyytti tuolla makkarissa... :)

      • hyvin säälittävää

        itselleen. Näin saa sellaisia vastauksia kuin haluaa! Hih...


      • aaaaaaaaafg
        hyvin säälittävää kirjoitti:

        itselleen. Näin saa sellaisia vastauksia kuin haluaa! Hih...

        no sullahan on sitten vanhan sanalaskun mukaan sairaus että hih hih. sekä sääli että luulotauti :D
        ei mua huvita nyt nimimerkilläkään tänne kirjoittaa ettei kohta lähde joukko suivaantuneita exrouvia kivittämään meijän perhettä.
        aika huonot luku ja lasku taidot edellisellä kirjoittajalla.. sais tänne paremmat sheriffit jotka karsii tuuleen huutajat asian ympäriltä


      • fyohönl
        hyvin säälittävää kirjoitti:

        itselleen. Näin saa sellaisia vastauksia kuin haluaa! Hih...

        heh hoh huh mikä ääliö


    • 4+6

      Meillä tilanne oli päinvastainen. Nuorempi lapsistani on isänsä esikoinen ja silmäterä. Oma poikani asuu meidän kanssamme. Jossain vaiheessa sain kuulla vihjailuja mieheltäni siitä että joskus olisi mukava viettää aikaa kolmistaankin. Riitaa asiasta ei tullut mutta aika tiukasti sain sanoa että meni perille etten suostu laittamaan lapsiani eriarvoiseen asemaan. Nyt tilanne on ratkennut siten että isä viettää välillä vauvan kanssa kahdenkeskistä aikaa jolloin poikani saa vastaavasti mun huomion kokonaan. Homma toimii vaikkei mies olekaan täysin tyytyväinen kun "ydinperhehaaveet kaatui". Sellaista se vaan on kun perustaa perheen ihmisen kanssa jolla sellainen on ennestään. Nyt ehkä kannattaisi istua pöydän ympärille (myös lapset) keskustelemaan siitä miten vauvaperheessä eletään.

      • 22

        Pitkän tauon jälkeen palasin tsekkaamaan mitäs tälle palstalle kuuluu. Jälleen hämmästyksekseni totesin, että uusperheen käytännöistä keskusteleminen asiallisesti on suurimmalle osalle näköjään täysin mahdotonta. Varmasti ilmaisin itseäni aika epäselvästi viestissäni: ajatus oli, olisiko etälapsien luonapidon väliaikaista (puhutaan muutamista viikoista) rajoittamista (huom! ei lopettamista) kohtuullista edes harkita. Olen itsekriittinen toimintani suhteen: punnitsen, pyrin ajattelemaan muitakin kun itseäni, pyrin löytämään kohtuullisia ratkaisuja. Halusin peilata ajatuksiani muiden kenties vastaavassa tilanteessa olevien kanssa. Vielä kerran muutamille vihamielisille kirjoittajille tiedoksi: kaikki äitipuolet eivät halua eivätkä aio erottaa miehen lapsia isästään. Uusperheessä joudutaan kuitenkin jatkuvasti tasapainoilemaan ja hakemaan kompromisseja, jotta kaikki perheen jäsenet voisivat olla edes suht onnellisia. Pahoitteluni joka tapauksessa jos loukkasin jonkun herkkiä tunteita vilpittömäksi tarkoitetulla kirjoituksellani! Voimia kaikille äitipuolille! vihakirjoittajille: koittakaa pystyä antamaan anteeksi kokemanne vääryydet, ihan itsenne takia! Katkeruus nimittäin rumentaa sekä sielun että ruumiin.


      • uusperheellinen
        22 kirjoitti:

        Pitkän tauon jälkeen palasin tsekkaamaan mitäs tälle palstalle kuuluu. Jälleen hämmästyksekseni totesin, että uusperheen käytännöistä keskusteleminen asiallisesti on suurimmalle osalle näköjään täysin mahdotonta. Varmasti ilmaisin itseäni aika epäselvästi viestissäni: ajatus oli, olisiko etälapsien luonapidon väliaikaista (puhutaan muutamista viikoista) rajoittamista (huom! ei lopettamista) kohtuullista edes harkita. Olen itsekriittinen toimintani suhteen: punnitsen, pyrin ajattelemaan muitakin kun itseäni, pyrin löytämään kohtuullisia ratkaisuja. Halusin peilata ajatuksiani muiden kenties vastaavassa tilanteessa olevien kanssa. Vielä kerran muutamille vihamielisille kirjoittajille tiedoksi: kaikki äitipuolet eivät halua eivätkä aio erottaa miehen lapsia isästään. Uusperheessä joudutaan kuitenkin jatkuvasti tasapainoilemaan ja hakemaan kompromisseja, jotta kaikki perheen jäsenet voisivat olla edes suht onnellisia. Pahoitteluni joka tapauksessa jos loukkasin jonkun herkkiä tunteita vilpittömäksi tarkoitetulla kirjoituksellani! Voimia kaikille äitipuolille! vihakirjoittajille: koittakaa pystyä antamaan anteeksi kokemanne vääryydet, ihan itsenne takia! Katkeruus nimittäin rumentaa sekä sielun että ruumiin.

        Minulla on samanlainen tilanne, sain viime vuoden lopussa mieheni kanssa ensimmäisen lapseni, miehellä on yksi lapsi edellisestä liitosta joten hänelle lapsi oli toinen. Minulle tilanne oli aivan uusi, hyppy tuntemattomaan, jonka onnekseni niin mieheni kuin hänen ex-vaimonsa ymmärsivät. Lyhensimme viikonlopputapaamisiamme mieheni lapsen kanssa, jotta saimme rauhassa tutustua uuteen perheenjäseneemme. Tämä oli toimiva ratkaisu, parin-kolmen kuukauden päästä olimme sinut uuden tilanteen kanssa, joten tapaamiset isosiskon kanssa voitiin palauttaa ennalleen.

        Tämä oli toimiva ja hyväksytty ratkaisu kaikkien osalta, suosittelen, jos vain onnistuu. Vauvan saaminen on uusi ihana, mutta rankkakin kokemus ja varsinkin alussa on vielä tunnemyrskyjen heiteltävänä, joten se, että voi tutustua uuteen elämään rauhassa, on hieno asia. Jos mieheni ensimmäinen lapsi asuisi meillä, toimisimme tietenkin kuin ydinperheessä, mutta tapaamme lasta vain viikonloppuisin, heillä on yhteishuoltajuus. Tilanne olisi kaikinpuolin yksinkertaisempi, jos lapsi asuisi meillä, näin uskon. On rikkaus, että lapsilla on toisensa, joten harvoista tapaamisista huolimatta toivon, että heistä tulisi läheisiä toisilleenkin.


      • 4+6
        22 kirjoitti:

        Pitkän tauon jälkeen palasin tsekkaamaan mitäs tälle palstalle kuuluu. Jälleen hämmästyksekseni totesin, että uusperheen käytännöistä keskusteleminen asiallisesti on suurimmalle osalle näköjään täysin mahdotonta. Varmasti ilmaisin itseäni aika epäselvästi viestissäni: ajatus oli, olisiko etälapsien luonapidon väliaikaista (puhutaan muutamista viikoista) rajoittamista (huom! ei lopettamista) kohtuullista edes harkita. Olen itsekriittinen toimintani suhteen: punnitsen, pyrin ajattelemaan muitakin kun itseäni, pyrin löytämään kohtuullisia ratkaisuja. Halusin peilata ajatuksiani muiden kenties vastaavassa tilanteessa olevien kanssa. Vielä kerran muutamille vihamielisille kirjoittajille tiedoksi: kaikki äitipuolet eivät halua eivätkä aio erottaa miehen lapsia isästään. Uusperheessä joudutaan kuitenkin jatkuvasti tasapainoilemaan ja hakemaan kompromisseja, jotta kaikki perheen jäsenet voisivat olla edes suht onnellisia. Pahoitteluni joka tapauksessa jos loukkasin jonkun herkkiä tunteita vilpittömäksi tarkoitetulla kirjoituksellani! Voimia kaikille äitipuolille! vihakirjoittajille: koittakaa pystyä antamaan anteeksi kokemanne vääryydet, ihan itsenne takia! Katkeruus nimittäin rumentaa sekä sielun että ruumiin.

        Tarkoitukseni ei ollut olla vihamielinen, halusin vain kertoa miltä musta tuntui kun ehdotettiin että olisimme välillä keskenämme. Asiat ei todellakaan ole kaikissa perheissä samanlaisia vaikka perheen kokoonpano olisikin.


    • kannattaa harkita

      jos haluaa aloittaa avioliiton ja perhe-elämän puhtaalta pöydältä, on otettava mies/vaimo, jolla ei ole lapsia ennestään. jos ottaa "lapsellisen" puolison, on hyväksyttävä, että lapset ovat osa perhettä.

    • tosiaankin

      täältä tuskin saat montaakaan asiallista vastausta...kuten jo huomasit!

      Itselläni tilanne oli vähän eri, kun meillä on molemmilla lapset edellisistä suhteista ja molempien lapset asuvat kanssamme, miehen lapsi 24/7, omani käy isällään silloin tällöin. Meillä on lisäksi mieheni kanssa kaksi yhteistä lasta.
      Itsekin joskus toivoisin, että oman lapseni ollessa isällään, voisi miehenkin lapsi olla "jossain muualla" ja voisimme "leikkiä oikeaa perhettä..." Näin ei saisi sanoa, mutta silläkin uhalla, että joku itse uusperheetön heittää sontaa niskaani sanon tämän.
      Mutta kaikkeen sopeutuu, myös siihen, että vanhin lapseni ei meillä ollessaan saa niin paljon huomiota kuin muut lapset, koska oma aikani menee noiden pienten kanssa. Miehen lapsi osaa paremmin vaatia aikaa itselleen ja ehkä isällä siihen aika riittääkin paremmin, kun mulla on päävastuu noista yhteisistä. (oma vikani, kun olen sen homman itselleni ominut...)
      Mutta lohduttaudun sillä ,että isällä ollessaan lapseni saa jakamattoman huomion, isällään ei muita lapsia ole. Ehkä tilanne olisi taas toinen, jos sielläkin olisi pieniä sisaruksia...
      Mutta onhan niitä isoja ydinperheitäkin, ei kai niissäkään isommat saa huomiota niin paljon kuin pienet?! Toki jokainen on vuorollaan ollut pinin! Paitsi monikkovauvat... mitähän traumoja niille syntyy...=)

    • Rankat penskat

      tilanne. Miehen lapset asuvat lähellä ja tulevat ja menevät meillä ja äitinsä lona miten sattuu. Molempiin koteihin on avaimet. Meillä tietysti kauniimpi koti joten täällä ne ovat suuremman osan ajasta.
      Olen yrtittänyt kaikin keinoin saada lapset olemaan kotonaan ja sanonut miehellekin, että miksi eivät halua olla äitinsä kanssa? Meillä kun nyt on vauva ja mun lapset ettei liikaa muksuja haluisi ottaa tänne yhtä aikaa. Äitinsä pn niin laiska ettei jaksa omia lapsiaan hoitaa, vaikka ne on tehnyt jotta saisi miehensä pitää. Mutta ei onnistunut se konsti.
      En tiiä miten kauniisti voisi sanoa ettei meille tarvii joka päivä tulla.

      • Hoh-hoijakkaaa

        ei tajuu et sen skitsofreniaa ei ole vaikea huomata.
        Samaa kirjoitusvirhe saastaa, eri otsikoiden alla, ja kellonajat helpottaa huomaamaan
        et sama idiootti on juttujen takana.

        Tää taas todistaa kuinka sairas ihminen on kyseessä.
        Tuolta toisen otsikon alta löytyy Lissun toinen kirjoitus, tuo perinteinen minä en ole
        lasten tavata isän naikkosia, kun taas tässä Lissulla muka on ihan uusperhe ja etälapsia.

        Huolestuttaa että tuollaisia ihmisiä on avoihoidossa...


      • kaunisKoti

        " Meillä tietysti kauniimpi koti " ?
        Juu, visssiin niin, ja sitähän ne lapset arvostaa?
        Vai ehkä sitä, että olisivat saaneet elää ehjässä perheessä ilman sinun toilailujasi?


    • mietiVähän

      Ne äänekkäät lapsetkin ovat joskus eläneet ydinperheessä, kunnen hajosi - ja mistä syystä?
      Oletko varma, ettei oma viritelmäsi joskus hajoa?

    • Mee hoitoon ihminen

      sellaiselle miehelle lapsia, jonka lapsista et pidä ja haluut eroon? Luulisi sun ottavan oppia ettet tykkää miehen lapsista, miten voit tykätä tästä uudesta lapsesta joka on myös sen miehen?

      Säälin jo nyt vauvaa, jonka äiti on noin itsekeskeinen, että halveksii pieniä lapsia.

    • näin sanoisin

      Ymmärrän että olet kokematon ja kaipaat siksi rauhaa opetteluun ym. Toisaalta myös siksi että olet kokematon vanhempana, et ymmärrä että pienikin ehdotus siitä, että miehesi lapset olisivat teillä vähemmän, on hyvin loukkaavaa.

      Lapsen näkevät nytkin isäänsä vain 1/3 ajasta! Teillähän on aikaa ilman heitä siis 2/3 ajasta. Se on todella paljon. Jos jonain päivänä joutuisit olemaan erossa omasta lapsestasi 2/3 ajasta, ymmärtäisit miestäsi paremmin.

      Valitettavasti tässä asiassa olet auttamattoman väärässä ja todellakin sohit ampiaispesää. Koskaan ei teidän ydinperheenne saa eikä kuulukaan mennä vanhempien lasten edelle, vaan kaikkien kolmen lapsen on oltava samanarvoisia isälleen. Aina. Ei kukaan saa kiilata eteen. Ei ne vanhemmatkaan nuoremman eteen. Ymmärrä miestäsi, joka joutuu ikävöimään lapsiaan 2/3 ajasta.

      Ja jonain päivänä oma lapsesi on vaativa ja äänekäs.;)

      P.S. Joustakaa muissa asioissa. Mies voi pitää enemmän vanhempainlomia, harrastaa vähemmän tms. Lasten etua ei kuitenkaan saa unohtaa.

    • johanpomppaataas

      Mielestäni ihan kohtuullista jos saisitte (tai sinä saisit) väliaikaisesti pienen hengähdystauon. Kyseessä kuitenkin ensimmäinen lapsi, ensi synnytys, ensi odotus ja ensiharjoittelu vauvan kanssa mitä täällä olevat lähilastenäidit ei tunnu ymmärtävän..itse kun ovat saaneet tutustua äitiyteen ensikerran ihan rauhassa joten miten voisivat edes ymmärtää..:D. Itselläni on 3 nuorempaa sisarusta ja jokaisen sisaruksen syntymän aikoihin me vanhemmat oltiin isovanhempien luona muutama viikko eikä siitä mitään traumoja jäänyt. Tsemppiä jatkoon ja onnea uuden perheenjäsenen tulosta. Minä vaatisin itse samassa tilanteessa oman rauhoittumisajan..jos en muulla keinoin sitä saisi niin muuttaisin mitä todennäköisimmin mökille siksi aikaa jos ei iskä tai lasten äiti olisi halukkaita tulemaan vastaan. Juu..mitäs otit..kikkelis kokkelis..kommenttejahan tulee aina, mutta jos eksiltä kysytään niin entisethän eivät tietenkään saa enään lisääntyä kenenkään kanssa eikä seurustella, eikä tulla onnelliseksi eikä sitä eikä tätä :)

      • Hengähdystauko????

        5 lasta, enkä ole koskaan heittänyt vanhempia lapsia pois kotoonta siksi että uusi vauva on talossa!!!! Kurjaa lapsille että vauva vie heidän paikkansa vai mitä luulet heidän ajattelevan???


    • jlr

      No kuinkas paljon kuukaudesta nuo "leikki-ikäiset riehujat" teillä oikein ovat??
      jos useimpien tapaamisten mukaan n.2 viikonloppua kuukaudessa, en menisi mitään yhteistä aikaa pyytämään....
      Mitä enemmän näitä miehen lapsia eristää alussa, sitä pahemmalta se lapsesta tuntuu.

      • Niillä mennään

        jos silel linjalle lähtee, ei päätä näy. Aina sitä jonkin tekosyyn keksii, että saa miehen lapset pidettyä poissa silmistä. Milloin metelöivät liikaa, milloin ovat sairaita, milloin vauva on sairas jne.
        Parempi vain ottaa lusikka kauniiseen käteen ja elää sitä elämää, johon on itse vapaaehtoisesti hakeutunut ja johon kuuluvat erittäin tärkeänä osana miehen lapset.


    • Anonyymi

      Itselläni tasan sama tilanne ja sympatiat on täysin sun puolella. Meillä miehen lapset on joka toinen viikko ja niin toivon että se ns lapsi viikko ei satu synnytyksen kanssa samalle viikolle. Jokaisella ensikertaa äidiksi tulevalla pitäisi olla mahdollisuus tutustua omaan vauvaan rauhassa alku on varmasti paljon uuden opettelua ja vaatii oman rauhan ja miehen tuen ja avun. Tästä ei tule mitään jos miehen on samalla huolehdittava kahden muun lapsen hoidosta! Itse aion pyytää myös mieheni viemään lapsensa 1-2 viikoksi äidilleen jotta voimme olla vauvan kanssa kolmistaan ekat viikot. Tsemppiä aloittajalle ja muille samassa tilanteessa oleville

      • Anonyymi

        Ei tule onnistumaan pyyntö ei. Miehelle kaikki lapset ovat aina yhtä tärkeitä ja 1:nä miehen elämässä. Siihen et pysty etkä voi vaikuttaa... Lapsella on isä kin!


    • Anonyymi

      Hulluja kaikki uusperheeliset ja tuhoon tuomittuja.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä - samaan kuuluvat Raision perhepalvelut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa mieltä - samaan kuuluvat Raision perhepalvelut.

        Näin on


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa mieltä - samaan kuuluvat Raision perhepalvelut.

        Samaa mieltä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4935
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3124
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe