Valtaosa suomalaisista ( - vuoden 2009 lopussa 79,7 % väestöstä) kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon.
Kirkon suurimmat juhlapyhät ovat Joulu, Pääsiäinen ja Juhannus. Näiden juhlapyhien viettoon on Suomessa kuulunut erilaisia traditioita vuosikymmenien , ehkä vuosisatojen ajan.
Nyt näiden perinteiden viettoa ja siirtämistä jälkipolville on alettu rajottamaan !
Syy rajottamiseen on maahanmuuttajien kulttuurissaja uskonnossa : - " vain harva maahanmuuttaja kuuluu evankelis-luterilaiseen seurakuntaan ja näin ollen katsotaan että kouluissa ja päiväkodeissa uskontoon liittyvä juhliminen on vähemmistöjä syrjivä ".
Minulla on herännyt kysymys ; eikö näillä rajoituksilla ja kielloilla nyt poljeta valtaväestön uskonnon ja kulttuuriperinteen harjoittamista.
Miksi valtaväestö joutuu muuttamaan tapojaan vähemmistöjen tapoja vastaavaksi ?
Suomi on ollut mielestäni hyvin vieraanvarainen maa maahanmuuttajille , mutta liika on liikaa.
Maassa maan tavalla!
Ja tämä ei ole rasismia .
JUHLAPYHIEN TRADITIOT
2
686
Vastaukset
- sivusta seuraten
Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että myös enemmistöllä on oikeuksia, jotka tulee ottaa huomioon ja kunnioittaa. Helposti suomalaisia hämmentää se, että monet maahanmuuttajista ottavat oman uskontonsa eri tavalla vakavasti kuin me otamme omamme. Puolisoni on töissä juuri päiväkodissa ja kyllä siellä reilusti vietetään joulua ja pääsiäistä meikäläisillä perinteillä. Samoin esim. ramadan voidaan huomioida sen mukaan, kuin vanhempien kanssa keskustellen on yhdessä sovittu. Lainsäädännön osalta tilanne on selvä, meikäläistä juhlakalenteria tulee reilusti seurata, varhaiskasvatuksessa on yhteiskunnan uskontokasvatusvelvoite. Uskonto ei saa olla sellainen osa kulttuuria, josta ei voisi lasten kanssa keskustella ja siihen tutustua. Kysymys onkin usein henkilökunnan liiasta varovaisuudesta, tietämättömyydestä ja ammattitaidon puutteesta. Sekin on hyvä muistaa, että vaikka maahanmuuttajissa on vähän luterilaisia, enemmistö heistä kuitenkin on kristittyjä.
- benedicera
Pääsiäisjuhla on yhteinen monille uskonnoille. LÄhi-idässä syntyneet uskonnot ovat samaa juurta, ja niissä yhdistyy myös monia traditioita. Esimerkiksi juutalaiset juhlivat myös pääsiäistä, pesahia.
Kristillinenkin pääsiäinen ja varsinkin sen juhlinta pitää sisällään monien perinteiden elementtejä. On suomalaisia muinaisuskontojen peruja, kristilliä ja aivan nykyajasta kumpuavia piirteitä. Se on aika mielenkiintoista!
Täälät löytyy vähän tietoa pääsiäisen ruokaperinteistä, jos se nyt aiheeseen liittyy. Niissäkin näkyy monien traditioiden vaikutus.
http://evl.fi/EVLfi.nsf/Documents/EBA2E5A3CC6DFF2CC225758C00383592?OpenDocument&lang=FI
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Useita puukotettu Tampereella
Mikäs homma tämä nyt taas on? "Useaa henkilöä on puukotettu Tampereen keskustassa kauppakeskus Ratinan lähistöllä." ht1833495Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava3752197Kuka rääkkää eläimiä Puolangalla?
Poliisi ampui toistakymmentä nälkiintynyttä eläintä Puolangalla Tilalta oli ollut karkuteillä lähes viisikymmentä nälkii562176- 432042
Meneeköhän sulla
oikeasti pinnan alla yhtä huonosti kuin mulla? Tai yhtä huonosti mutta jollain eri tyylillä? Ei olisi pitänyt jättää sua321491Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa
Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em931251- 541213
Muutama kysymys ja huomio hindulaisesta kulttuurista.
Vedakirjoituksia pidetään historiallisina teksteinä, ei siis "julistuksena" kuten esimerkiksi Raamattua, vaan kuten koul4291163Jumala puhui minulle
Hän kertoi sinusta asioita, joiden takia jaksan, uskon ja luotan. Hän kuvaili sinua minulle ja pakahduin onnesta kuulles1181045- 59984