hieman nykyajan mopoista.

regge

muistan sen päivän kun mopon sain,ja tietysti sitä piti virittää kun ei kulkenut kunnolla etes 40km/h.olivat näitä vanhanliiton esim suzuki py,läski tankki soliffereitä ja tuntureita....no näissä kun ei olluna kun noin 1.5hv uutenakaan mutta näissä nykyajan mopoissa on jo 5hv valmiina niin kyllä se on niistä helpommin nopeudet nostettavissa.ei rajoitin pois taikka laite että saa ohittaa.ei tartte käsiään paskata hyvin pitkään niinkuin meikäläisten että kone levälleen ja ei kun viila käteen......sitten jo suatta mopo kulkee 90km/h...ja kyllähän nuo on mopot nykyaikana rakennettuna että ne kestää sen nopeuden....isoja ovat perkeleet...mutta laki on laki.

5

761

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Että mopon

      virittely on laitonta vaikka nuoriso sitä haluisikin. Varmaan lähes joka toinen vanhempikin on mopoiässään mopoa viritellyt edes pikkusen. Vanhemmat (huoltaja) on kuitenkin se maksumies, jos poliisisetä nappaa sen lapsosen kiinni ylinopeudesta ja virittämisestä. Koittakaa vaan jaksaa siihen saakka, että nuoriso saa kevarikortin ja saa sitten laillisella pelillä "hurjastella". Ihmetyttää ne vastuuttomat isät, jotka vielä neuvovat lapsiaan virittelyssä ! No itseppähän maksatte !

      • starba64

        vaan viritetyllä ajavalla voi myös mennä henki huonolla tuurilla, siinä ei raha sitten enää autakaan.


      • ..Auto-Antero

        Että nykymopot ovat vaarallisen tehottomia ja hitaita. Vain virittämällä ne saadaan kiihtymään ja kulkemaan tarpeeksi, etteivät ne ole jatkuvasti autojen ohitusyritysten takia vaarassa.
        Holhousmeiningin takia mopot ovat hengenvaarallisia nuorille kuljettajilleen. Nykymopojen teho/painosuhde on pielessä. Vanhojen mopojen kevyt rakenne oli vaaratekijä.

        Turvallisen mopon tulisi kiihtyä 0-90km/h viidessä sekunnissa. Huiput riittävät normaaliin kulkuun liikenteessä eikä tarvitse ajella pyöräteillä kakariden ja pyöräilijöiden seassa.


    • :/

      Itselläni kyykkymopo Aprilia rs 50 (kyseisellä rungolla, jarruilla yms. on valmistettu myös jopa 250cc mallia), paperissa lukee tehoksi 1,3kw ja painoa löytyy 130kg, tässä huomataan kuinka huonossa jamassa suomalaisten mopojen tila on.

      Lisänä nimimerkille starba64: Jokaisella kulkuneuvolla voi mennä henki...

      • ______

        Itsehän olet tuollaisen halunnut. Ei ole ihme, jos on rasittava ajaa. Myy pois se, ja osta suzuki pv tai honda monkey, niin ei ole yhtä pitkästyttävää ajaa, ja yli jäävillä rahoilla ostat enduron tai motocross-pyörän. Sama se on vähän vanhemmilla sankareilla, jotka ostavat tieliikennekäyttöön kyykkypyöriä. Niitä ei ole rakennettu ajettavaksi rajoitusten mukaan, ja ajaminen on lähinnä tankin päällä makaamista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      78
      1540
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1277
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      120
      1247
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1166
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1034
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      84
      841
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      782
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      775
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      381
      751
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      123
      701
    Aihe