Nagoya->Kyoto->Tokyo VINKKEJÄ!!!!

Sapporohirvi!

Heippa!

Varmasti aika moni lukijoista on vierraillut ko. kaupungeissa, nyt kaivattaisiin kuumeisesti vinkkejä reitille! Olemme erityisesti kiinostuneet kulttuurijutuista ja kauniista maisemista sekä erikoisista kokemuksista..=)! Ruokamestat, marketit, puistot, temppelit, isot ostoskeskukset, alkuperäistä ja aitoa meininkiä kaivataan yms?

Onko kellään mitään ideoita kaupungeista joihin kannattaisi tehtä esim. päivän reissuja..matkassa olemme kaiken kaikkiaan n. 2 vko?

BTW! Onko japanilaiset niin hankalia ulkomaalaisia kohtaan kun annetaan ymmärtää, onko suomi-turistila mitään tsäänssiä tuntea oloaan tervetulleeksi? Mikä olisi helpoin tapa päästä sisään japanilaisten piireihin, jos nyt on edes tarvetta?

Vinkkejä myös käytöstapohin tarvitaan, pöytä yms muut tervehtimiset?

Laittakaa asiallisia vinkkejä meille=)! Kiitos!

6

647

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JJ7.,

      Riippuu millasesta shitistä on kiinnostunut. Siellähän on noita Buddalaisia ja Sintolaisioa temppeleitä esim. Kinkaku Ji Kiotossa. Olix se siellä kun oli kivipuutarha, joka oli ihan magee jos tykkää hiljentymisestä - ei se nyt sillä tavoin magee ollu et sitä kandeis odottaa - pettyy vaan, mut jos niinku rispektaa tollasta hiljentymisshittiä niin meikään se sattu tekeen vaikutuksen.

      • JJ7.,

        Lisään vielä et se mistä en pitänyt oli, että siinä lammessa kalat hyppeli rannan tuntumassa. Tuli jotenkin mieleen et olisko niillä jotain ongelmaa siellä vedessä. No voihan olla et ne oli jotain hyppykaloja kun tuli biologian tunnillakin pelattua vaan ristinollaa.


      • Karppeja ne on
        JJ7., kirjoitti:

        Lisään vielä et se mistä en pitänyt oli, että siinä lammessa kalat hyppeli rannan tuntumassa. Tuli jotenkin mieleen et olisko niillä jotain ongelmaa siellä vedessä. No voihan olla et ne oli jotain hyppykaloja kun tuli biologian tunnillakin pelattua vaan ristinollaa.

        Ne kalat on karppeja ja niitä on lähes aina temppeleiden/puutarhojen lammikoissa. Ne tulevat siihen rantaan, koska ovat tottuneet saamaan ihmisiltä ruokaa. Usein myös lähettyvillä on pieni kioski tai vastaava, josta voi ostaa kalanruokaa niille annettavaksi.


    • Japaninsuomalainen

      Mennään hieman päinvastaisessa järjestyksessä, mutta...

      Suomalainen tuntee varmasti olonsa tervetulleeksi, en näe siinä mitään ongelmaa. Japanilaiset arvostavat hillittyä, kohteliasta käytöstä ja aivan peruskohteliaisuudella ja huomaavaisuudella pääsee jo pitkälle. Ei siitä kannata mitään erityistä stressiä ottaa, varsinkaan kun ette ole mihinkään bisnestapaamisiin menossa. Joitain ihan perusjuttuja on mm. rullaportaiden käyttö (ihmiset seisovat vasemmassa laidassa ja oikea reuna jätetään vapaaksi niille, jotka haluavat kävellä portaat ylös) ja juniin noustessa annetaan ensin poistuvien tulla ulos ennen kuin mennään itse sisään. Näistä selviää hyvin kun katsoo miten japanilaiset toimivat ja tekee itse samalla tavalla. Jos joku sattuisi ojentamaan teille käyntikortin, niin se on hyvä ottaa vastaan kaksin käsin (se myös ojennetaan teille kaksin käsin, joten riittää kun ottaa vastaan samalla tavalla. Pieni kumarrus kiitoksen yhteydessä on kohteliasta. Jos esimerkiksi tungoksessa haluaa hieman tietä itselleen päästäkseen eteenpäin, niin "sumimasen" on hyvä sana muistaa. Se vastaa englannin kielen excuse me -ilmaisua, mutta käy myös pienestä anteeksipyynnöstä.

      Japanilaisiin piireihin sisäänpääsy on monimutkaisempi kysymys, riippuu aivan siitä millaisia tuttavuuksia haluatte ja minkälaiset ihmiset on kyseessä. Jotkut ovat hyvinkin avoimia ja juttu luistaa tuosta vaan, toisten kanssa ottaa enemmän aikaa päästä sinuksi. Varsinaisia "sinunkauppoja" Japanissa ei yleensä tehdä ja aivan läheiseksi ystäksi pääseminen vaatii yleensä aikaa ja kärsivällisyyttä. Iso merkitys saattaa olla myös sillä, puhutteko japania vai ette. Japanilaiset ovat usein kiinnostuneita ulkomaalaisista ja siitä mistä nämä ovat tulossa.

      Noin yleisesti ottaen japanilaiset juhlat, matsurit, ovat hyviä tilaisuuksia tutustua paikalliseen kulttuuriin. Niissä on usein taiko-rumpuesityksiä, perinteisiä tansseja jne. sekä myyntikojut täynnä erilaisia paikallisia herkkuja. Kannattaa tutkia kalenteria ja katsoa olisiko jossain lähettyvillä tällaista tapahtumaa. Isoimmista tapahtumista saa yleensä tietoa myös hotellien respoista ja niissä oleviin esitteisiin kannattaa tutustua. Japanilaiselle ruokakulttuurille on tyypillistä se, että jokaisella alueella on omat erikoisuutensa.

      Nagoya on jäänyt omalta osalta hieman vähemmälle, mutta katsastamisen arvoisia ovat ainakin Nagoyan linna. Lähellä Nagoyaa sijaitsee myös Meiji-kylä (Meiji-mura), jossa voi tustustua Meiji-kauden Japanin arkkitehtuuriin ja elämiseen. Irago-niemi Nagoyan eteläpuolella on myös luonnonkaunis paikka ja sieltä löytyy myös rantaa jos sellainen kiinnostaa.

      Kiotossa on valtavat määrät nähtävää ja lukuisia temppeleitä joihin voi tutustua. Maininnan arvoisia ovat ainakin Kinkaku-ji (kultainen temppeli), Ginkaku-ji, Ryoan-ji sekä Heian-Jingu. Kiotosta voi tehdä päivämatkan tai parikin Naraan, joka on myös vierailun arvoinen kohde puistoineen ja temppeleineen.

      Tokiossa näkemisen arvoisia kohteita on myös paljon, niitä kaikkia on mahdotonta yksitellen luetella. Kaikkea ei varmasti ehdi näkemään. Tokion elämänmeno on jo yksi nähtävyys sinänsä. Japanilaista cosplay-muotia voi käydä ihmettelemässä Harajukussa ja rauhaa voi etsiä lukuisista puistoista, mm. Meiji-Jingu puistoineen.

      Tokiosta voi tehdä päivämatkoja ainakin Yokohamaan, Odawaraan, Enoshimaan ja Kamakuraan. Jos hieman kauemmaksi Tokiosta haluaa, niin Yamanaka-järvi (Yamanaka-ko) on todella kaunis paikka aivan Fuji-vuoren juurella. Sinnekin pääsee parissa tunnissa bussilla Tokion Shinjukusta. ja Tietysti Nikko:n kansallispuisto on myös mainittava, sillä se on varmasti hyvä kohden luonnon kauneutta haluaville. Nikko on laaja alue, jossa on myös paljon nähtävää ja on myös kalastajien ja vaeltajien suosiossa. Suosituimpia kohteita siellä ovat kuitenkin Tosho-gu -pyhättö, jossa sijaitsee myös kuuluisan Shogunin, Tokugawa Ieyasun hauta, sekä alueen muut temppelit.

      Tavarataloja löytyy useita kaikkien kaupunkien ydinkeskustasta (tai Tokion tapauksessa keskustoista: Shinjuku, Shibuya, Ginza...). Tokiossa voi menemisiään suunnitella sen mukaan, mitä haluaa: viihde-elektroniikan ja pelien paratiisi löytyy Akihabarasta, merkkivaatteiden ja tavaroiden suurimmat liikkeet löytyvät Ginzasta. Kaikkien kuuluisien paikkojan lähellä on paljon matkamuisto-myymälöitä jotka myyvät kaikkea mahdollista, ml. paikallisia perinteisiä herkkuja. Tämän taustalla on se, että japanilaisen tavan mukaan on tuotavava jotain pientä tuliaista aina kun on tehnyt matkan jonnekin ei vain ystäville, vaan myös työtovereille. Siksi monella japanilaisella on kassit täynnä erilaisia keksejä ja pikkuleivoksia ja niitä myyviä liikkeitä on kadunvarret täynnä vähänkään enemmän turistien suosimilla alueilla.

      Tässä nyt jotain alkuun. Eikun lisää kysymystä kehiin jos jotain tulee mieleen...

      • tulikin

        tuota turisti-infoa jo aika määrä, joten se siitä. Varmaan löytyy jotain pariksi viikoksi.

        Vielä noista käytöstavoista ja kohtaamisista. Japanilaisethan hymyilevät vienosti, oli tilanne mikä hyvänsä ja jos jotain todella yllättävää tai noloa tapahtuu he alkavat hihittää. Heillä päin ei näytetä yrmeätä naamaa koskaan, eikä ilmeillä negatiivisia asiaoita. Vihaista ihmistä pidetään luuserina, joka ei osaa hallita itseään. Tämä on hyvä muistaa, sillä tulee joskus tilanteita, että he sanovat kyllä joka asiaan, vaikka eivät edes ymmärtäisi kysymystä. Ei-sana ei kuulu siellä sanavarastoon. Joten jos haluat helpottaa heidänkin tilannettaan, kysy asia niin, ettei siihen voi vastata pelkällä eillä. Eli ei kannata kysyä tyyliin, että onko temppeli tuolla, vaan että missä päin temppeli on. He kyllä yrittävät kovasti neuvoa ja joskus riittää, että esim. metroasemalla turisti vain seisoo kartta kädessä ja kohta joku kysyy minne olet menossa. Varsinkin nuoret ovat kovin innokkaita käyttämään englannin kielen taitoaan, joka siellä ei ole niin itsestään selvyys. Sen ymmärtää hyvin, sillä kieli poikkeaa niin paljon heidän kielestään jo ajatusmaailmaltaan. Ja voi sitä hymyä, kun kehaiset miten hyvää englantia opastaja puhuu!

        Japani on erittäin puhdas ja turvallinen maa matkailijalle. Ihmiset ovat todella rehellisiä ja varkaita ei ole. Tippiä ei myöskään rahana jätetä ja jos jätät ravintolaan pienimmänkin lantin pöytään lähtiessäsi, henkilökunta juoksee perään kadulle asti palauttamaan rahan. Jos haluat muistaa vaikka siivoojaa tai jotain palveluksen tekijää, hänelle voi antaa jotain pientä tavarana. He arvostavat eniten sitä, että pienikin lahja on nimenomaan turistin lähtömaasta peräisin. He ovat kiinnostuneita kaikesta länsimaalaisesta, etenkin nuoret. Siellä nuoret myös todellakin kunnioittavat vanhempia ihmisiä, eikä siellä tunneta kotiarestia, sillä he ovat kotikeskeisiä ja haluavat aina kuulua johonkin suurempaan kokonaisuuteen. Yksilöllisyys ja sooloilu ei kuulu siihen kulttuuriin, vaan kaikki tehdään ryhmässä. Jos firman pomo on viinaan menevä ja tykkää istua töiden jälkeen kapakassa, niin alaiset joutuvat tekemään saman.

        Hyvää matkaa ja suhtaudu avoimin mielin kokemaasi. Japani on erittäin mielenkiintoinen maa.


      • Sapporohirvi
        tulikin kirjoitti:

        tuota turisti-infoa jo aika määrä, joten se siitä. Varmaan löytyy jotain pariksi viikoksi.

        Vielä noista käytöstavoista ja kohtaamisista. Japanilaisethan hymyilevät vienosti, oli tilanne mikä hyvänsä ja jos jotain todella yllättävää tai noloa tapahtuu he alkavat hihittää. Heillä päin ei näytetä yrmeätä naamaa koskaan, eikä ilmeillä negatiivisia asiaoita. Vihaista ihmistä pidetään luuserina, joka ei osaa hallita itseään. Tämä on hyvä muistaa, sillä tulee joskus tilanteita, että he sanovat kyllä joka asiaan, vaikka eivät edes ymmärtäisi kysymystä. Ei-sana ei kuulu siellä sanavarastoon. Joten jos haluat helpottaa heidänkin tilannettaan, kysy asia niin, ettei siihen voi vastata pelkällä eillä. Eli ei kannata kysyä tyyliin, että onko temppeli tuolla, vaan että missä päin temppeli on. He kyllä yrittävät kovasti neuvoa ja joskus riittää, että esim. metroasemalla turisti vain seisoo kartta kädessä ja kohta joku kysyy minne olet menossa. Varsinkin nuoret ovat kovin innokkaita käyttämään englannin kielen taitoaan, joka siellä ei ole niin itsestään selvyys. Sen ymmärtää hyvin, sillä kieli poikkeaa niin paljon heidän kielestään jo ajatusmaailmaltaan. Ja voi sitä hymyä, kun kehaiset miten hyvää englantia opastaja puhuu!

        Japani on erittäin puhdas ja turvallinen maa matkailijalle. Ihmiset ovat todella rehellisiä ja varkaita ei ole. Tippiä ei myöskään rahana jätetä ja jos jätät ravintolaan pienimmänkin lantin pöytään lähtiessäsi, henkilökunta juoksee perään kadulle asti palauttamaan rahan. Jos haluat muistaa vaikka siivoojaa tai jotain palveluksen tekijää, hänelle voi antaa jotain pientä tavarana. He arvostavat eniten sitä, että pienikin lahja on nimenomaan turistin lähtömaasta peräisin. He ovat kiinnostuneita kaikesta länsimaalaisesta, etenkin nuoret. Siellä nuoret myös todellakin kunnioittavat vanhempia ihmisiä, eikä siellä tunneta kotiarestia, sillä he ovat kotikeskeisiä ja haluavat aina kuulua johonkin suurempaan kokonaisuuteen. Yksilöllisyys ja sooloilu ei kuulu siihen kulttuuriin, vaan kaikki tehdään ryhmässä. Jos firman pomo on viinaan menevä ja tykkää istua töiden jälkeen kapakassa, niin alaiset joutuvat tekemään saman.

        Hyvää matkaa ja suhtaudu avoimin mielin kokemaasi. Japani on erittäin mielenkiintoinen maa.

        Mahtavaa tekstiä nämä pari viimeistä viestiä=)!!! Olin hieman huolissani muutaman ystävän negatiivis-savyttäisestä japanikuvasta, mutta ylempänä oleva teksti muutti kyllä käsitystä. Meininki vaikuttaa hyvin pitkälti samalta kuin kiinassa..näin suomalais-perspektiivistä katsoen=)!

        Lisää saa laittaa vinkkejä tulemaan, mutta tuossa on jo mainiosti asiaa=)!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1856
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe