Jatkaako imetystä?

pumppump

Vauva on yhdeksän viikon ikäinen. Imetys ollut haasteellista alusta saakka: maito nousi vasta kotona ja maidon tuotanto ollut vähäistä koko ajan eli vauva on saanut rintamaidon lisäksi vastiketta syntymästään saakka. Hän on myös aina ollut "heikko imijä" eli olen aina myös pumpannut rintamaitoa pulloon. Viimeisen viikon aikana imetys ei enää ole ollut vauvan ruokailutarvetta täyttävää, vaan vauva ottaa muutaman "kulauksen" rinnasta ja muuten joko nukahtaa rinnalle tai alkaa lutsuttaa rintaa siten, että maitoa ei tule. Pumppaan siis "imetyksen" jälkeen maidon pulloon. Onko muilla vastaavaa? Mitä olette tehnyt, jatkanut tissin antamista, vaikka varsinaista ruokailua se ei vauvalle enää edustakaan? Olen kuitenkin ajatellut, että jonkinlaista läheisyyttä vauva silti tästä saa, mitä mieltä olette?

4

439

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiittiäinenm

      neuvo on että mitä enemmän lisämaito sitä vähemmän omaa maitoa. Eihän siinä ole mitään ihmeellistä, että maito nousee vasta kotona, jos siis kotiin on päässyt parin päivän päästä. Itse en antanut mitään muuta kuin rintaa ja siitä huolimatta suurimman osan 6kk imettämisestä imetin vain yhdellä rinnalla. Jos lapsen paino kasvaa, saa tarpeeksi. Tuttia annoin kyllä, mutta en heti syntymästä lähtien. Poika söi 2h välein.

      • ei sinänsä ihme

        Samaa ihmettelen minäkin että miten niin maito nousi "vasta" kotona? Meille kerrottiin jo perhevalmennuksessa että maidon nousu kestää 3-5 vuorokautta joten usein se nousee vasta kun ollaan kotiuduttu sairaalasta. Silti se ei tarkoita että pitäisi syntymän jälkeen antaa lisämaitoa vaan vauva pärjää niillä pienilläkin maitotipoilla ekat päivänsä.

        Ei siis ihme että ap:llä ei tule tarpeeksi maitoa jos vauvan näläntarvetta on tyydytettä korvikkeella alusta asti! Ainoa keino saada maitoa tulemaan on imettää, imettää ja imettää. Ekan kuukauden aikana oli iltoja jolloin imetin 5-6 tuntia lähes nonstop ja normaalistikin parin tunnin välein päivisin. Mutta on sitä maitoa sitten riittänytkin kun vaan jaksaa tuon vaivan nähdä. Täysimetystä nyt 3 kk takanapäin ja vauvan paino nousee hienosti ihan samoilla käyrillä kuin korvikkeella syötetyt vauvat.

        Mutta ei hätää, kyllä sinä ap saat maitomäärää kasvatettua vielä tässäkin vaiheessa jos vain haluat. Esim lypsämällä tehostetusti ja varsinkin öisin. Netistä löytyy paljon vinkkejä. esim www.imetystukilista.net tai maitolaituri.imetys.fi


    • Jos vauva..

      ei tuolloin rintaa syö, vaan nukahtaa siihen tyytyväisenä niin ei hän nälkäiseksi jää. Anna nukkua silloin sen mitä nukkuu ja anna rintaa uudelleen kun vauva valittaa nälkää. Eli imetä vasta sitten kun vauva on selkeästi kunnolla hereillä ja nälkäinen, älä kellon kanssa. Luulisi, että vauva imisi rintaa kunnolla sitten kun oikeasti on kiljuva nälkä. Ja vasta sitten lisämaitoa jos edelleenkin itkee nälkää imetyksen jälkeen. Minulla nousi myös maito vasta kotona 5 päivää synnytyksen jälkeen, eikä sen jälkeen enää lisämaitoja tarvittu. Täysimetin 5kk.

      Pelkkään imemisen tarpeeseen meillä on annettu tutti.

    • imettäjä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2360
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1914
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1756
    7. 124
      1722
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe