"Essonbaaritietäjille"

toinen oikea porari

Tuossa pari päivää sitten joku avasi keskustelun: MLP saa vielä odottaa. http://keskustelu.suomi24.fi/node/9774536

Tuohon keskusteluun oli joku "essonbaaritietäjä" heitellyt omia "faktojaan" johon jokin poraus alan ammattilainen oli kirjoittanut vastauksen faktoihin perustuvine perusteluineen.
Tuohon alan ammattilaisen vastineeseen ei sitten enää "essonbaaritietäjä" uskaltanutkaan vastata yhtään mitään ja siksi halusinkin nostaa tuon keskustelun uudelleen esille kun ne maalämpöä haukkuvat "tietäjät" eivät tosipaikan tullen uskallakkaan avata suutaan.

Allekirjoittanut on myös kaivonporaus alan ammattilainen ja voin allekirjoittaa tuon mitä nimimerkki Oikea porari kirjoitti ja sen lisäksi kerron että kaivonporauksessa ei ole mitään sesonki aikaa, ala on syystä todella kasvavaa toimintaa ja koneet jauhavat aina kun vain pakkanen sen sallii ja ne harvat pakkaspäivät (yli -17 pakkaset) jolloin ei enää kannata porata ovat aika vähäisiä ja ne ovat vain tervetulleita kaluston huoltojen ja korjausten kannalta.

Laitan lainauksena tähän (tosin ilman lupaa) tuon Oikean porarin kirjoittaman vastineen essonbaarin tietäjälle:

Vai päivän homma ;)
Noi kirjoittaa "kaikkitietävä" eli tyyppi joka ei tiedä yhtään mitään maalämpökaivon poraamisesta eikä sen poraamisen kustannuksista.
Kerronpa alan ammattilaisena että ensinnäkin porauskalusto ei todellakaan käsitä pelkästään sitä poraa vaan siinä vierellä hyrskyttelee kompressori joka maksaa arvokkaan omakotitalon verran ja kun porataan esim. sellainen 200m syvä kaivo kollektorille niin polttoainetta palaa n. 1000L, siis TUHAT ei sata. Pora itsessään kuluttaa reilu 100L.
Porakruunu tyyliin 500€ jonka voi teroittaa hyvässä lykyssä kaksi kertaa ennen roskikseen menoa.
Vasara n. 3500€ ja huonossa lykyssä tuollainen vasara jää n. 10000€ maksavien poratankojen kanssa kallioon jumiin ikuiseksi ajaksi, eli aika suurella riskillä menään porafirmoissa.
Porakruunuja ja tankoja katkeilee sillointällöin kesken porauksen jolloin kaivo voi helposti jäädä alimittaiseksi joten ei kun uutta kaivoa poraamaan ja takkiin tulee kun sopimus on tehty asiakkaalle vain tietyn syvyisen kaivon poraamisesta eikä kukaan asiakas tilaisi kaivonporausta jos joutuisi maksamaan mahdolliset epäonnistumisen seurauksena koituneet kulut.
Maaporauksessa ja varsinkin syvässä sellaisessa (n. yli 20m) suojaputken katkeamisriski kasvaa koko ajan mitä syvemmälle mennään ja ei ole mikään ihme jos n. 20-30m maaporaus menee uusiksi kolmekin kertaa ja aikaa palaa helposti kolme neljä pitkää päivää.
Putkia siis jää maahan helposti monen sadan euron edestä plus tietenkin parin miehen palkat plus että pora ja kompressori haukkaavat koko ajan satoja litroja polttoöljyä per päivä.
Tuossa on vähän tietoa porausyrittäjän "huimista" tuloista ja kannattaa muistaa ettei porat kompurat putket sun kymmenet muut eri komponentit leijaile ilmaiseksi itsekseen porauspaikalle vaan kaikille noille pitää olla kuljetuskalusto joka tietenkään ei tuollaisten "kaikkitietävien essonbaaritietäjien" mielesta maksa mitään hankkia ja ylläpitää.
Kannattaisi joskus käydä tutustumassa tuohon lämpökaivon poraustyöhön ihan alusta loppuun asti niin voisi mennä jakeluun että se kaivonporaus ei todellakaan ole mitään helppoa saatika halpaa touhua yrittäjälle.
Porauskalusto ei tuollaisen "essonbaaritietäjän" mielestä "niin paljoa kulu" mutta totuus on aivan muuta, kuule kuluu ja huolto&korjaaminen ei ole niitä halvimmasta päästä olevia lystejä.

6

481

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ytrewq-555

      No, tämä palsta nyt ei ole kovin vakavasti otettava, nämä essobaaritietäjät kommentoivat vähän joka asiaa täällä, tietämättömyyden antamalla varmuudella.

      Ja ainahan se on niin että yrittäjiä, ala kuin ala , haukutaan ahneiksi, kun ei tiedetä mitä kaikkia kustannuksia liitttyy yrittämiseen ja erilaisten töiden suorittamiseen.

      Suurinta osaa tämän palstan jutuista ei kannata ottaa vakavasti.

    • > osaa tämän palstan jutuista ei kannata ottaa vakavasti.

      totta
      ei MLP-asiassa varsinkaan niitä jotka antavat ymmärtää että kallis porareikä on ainoa vaihtoehto ... pintaputkistokin lämmittää kivasti

    • Oikea porari

      Kyllä kyllä, tottakai kirjoitustani sai lainata mutta se taisi olla sinun toisen porarin kirjoittaman kera aivan liian kova paikka noille tyypeille jotka ovat huutelemassa ja haukkumassa maalämpöä.
      Eipä kukaan (edes essonbaarin tietäjäkään) maalämpöä kadehtiva ole uskaltautunut tosiaan vastaamaan mitään ;)
      Tuollainen "suun sulkeutuminen" kertoo aika hyvin mikä onkaan noiden essonbaarin tietäjien todellinen "tietämys" esimerkiksi juuri tuon porakaivon osaltakin.
      Eikö asia olekkin niin että ne tietämättömät essonbaarilaiset ovat näillä keskustelupalstoilla eniten kirjoittavaa sakkia koska haluavat vakuutella muut oman kantansa taakse niinsanotusti määrällä, ei laadulla. (viittaan nimenomaan kirjoitusten määriin joilla yritetään saada tekstin sisältöpohja "faktaksi" ns. "massapostittamalla")

    • eljii

      onneksi usein on vaihtoehtona maaputkisto

    • Oikea porari

      Väittäisin että tuo usein -sana ei oikein pidä paikkaansa sillä rehellisesti puhuen suurin osa suomen pientaloista ja kerros/rivitaloista sijaitsee kaava-alueella joissa tontin pienuus estää lämmönkeruupiirin asentamisen maaputkistona.
      Vaikka tontilla olisikin "tilaa" maapiirille niin totuus on se että maapiiri rajoittaa tontin käyttöä varsinkin talvisin sillä vähänkään asioista perillä olevat tietävät että maapiiriputkisto on sijoitettava ns. "lumen alle" eli paikkaan missä ei ole maa paljaana putkiston päällä jolloin routa pilaisi koko systeemin hyödyn.
      Tottakai jos vaikka maapiirin pystyy sijoittamaan esim. pellolle/metsään/vesistöön jossa ei voi olla esim. moottorikelkan uraa tms. "routaväylää" maahan niin sehän olisi tietysti edullisin maapiirin paikkana sillä onhan tilanteesta riippuen maapiirin asentaminen kuitenkin aina edullisempaa kuin porakaivon poraaminen.
      Itse kun aloin tekemään alustavaa suunnitelmaa talomme peruskorjaukseen niin päädyin luonnollisesti maalämpöön vaikka en ollut vielä silloin maalämpökaivojen porarina vaan ihan tavallisessa "helpossa" päätteen äärellä olevassa päivätyössä.
      Laitoimme remontin yhteydessä maalämmön porakaivolla ja porauksen aikana porayrittäjän kanssa keskusteltuamme hän pyysi vaihtamaan työni näytön ääreltä porauskaluston käyttäjäksi.
      Eli nykyään hiiren ja tulostimien sijaan käytän porauskalustoa joka on huomattavasti raskaampaa niin fyysisesti kuin henkisestikkin mutta palkka ja työn jatkuvuus antavat kunnon motivaation tuohon työhön.
      Kaivoporariksi haaveilijoille paljastan sen että vaikka liksa on hyvä niin työolosuhteet ja työn fyysinen rasitus on sitä luokkaa ettei kannata edes haaveilla että voisi päättää työuraansa lain oikeuttamaan eläkeikään asti näissä hommissa.
      Myöskään kenenkääm nk. "kukkakepin" ei kannata haaveilla tästä duunista sillä kun vaikka esim. poistoputki on tukossa ja täynnä tiivistä märkää mutaa niin sitä ei liikutella pelkästään hiiren liikuttelun antamilla "lihaksilla" ;)
      Tämä työ on niin kuluttavaa ja raskasta ettei kukaan normi 60v yksinkertaisesti pysty tähän jos vain vähänkään pitäisi saada valmista kohtuu ajassa.

      • porauttanut....

        Minulla kyllä olisi ollut tilaa tontillani tuolle maaputkistollekin, mutta hirvitti valmiiksi "rakennetun" tontin repiminen. Ei ne ilman tule istutukset ja muut kuntoon saatikka tontin käytön rajoitukset. Näinollen porakaivo tuli hankittua ja säästettyä jälkitöissä sekä rahaa että hermoja. Näin kotisopukin säilyi parempana.... :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      161
      2327
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      126
      1791
    3. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      97
      1687
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      99
      1505
    5. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      227
      1349
    6. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1342
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      58
      1303
    8. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      212
      1257
    9. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      99
      1151
    10. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      252
      996
    Aihe