Jos nälkä kurnii

Ihmiskunnan jäsen

Jos ihminen jäisi työttömäksi ja tahtoisi syödä esimerkiksi ruokaa. Millaisia vaihtoehtoja ihmisellä voisi olla, jos hän on Suomen kansalainen? Voiko ihminen saada jonkinlaista turvapaikkaa ja ravintoa, ettei hänen tarvitse nähdä nälkää?

Saisiko ihminen avustusta lämpövaatteisiin talvella ja metsästysvälineisiin, että hän voisi pysyä ruoan syrjässä kiinni? Ja ottaisiko sosiaalitoimi naisen ja lapsen paimennettavakseen tällaisessa tapauksessa, jos esimerkiksi nälänhätä yllättää vaikkapa akuutissa perhetilanteessa?

Miten kansalaisille voitaisiin saada ja avata turvapaikkoja ja pakoilaiskeskuksia, joissa he voisivat saada suojaa turvaa nälkää ja kylmyyttä vastataan?

5

286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10+15

      Jos olet huomannut, niin työmarkkinajärjestöt ja poliitikot eivät koskaan syytä työttömyydestä tiettyä yksilöä nimeltä, vaan aina kasvotonta työttömien sterotypiaa (laiska, työtä vieroksuva, etuuksien hyväksikäyttäjä, luultavasti alkoholisti). He korostavat erityisesti, kuinka jokaisella ihmisellä on niin halutessaan yhtäläiset mahdollisuudet pärjätä elämässä, mutta koska työttömät ovat niin laiskoja ja saamattomia, niin eivät silloin etuuksiakaan ansaitse.

      Työttömyys on iso bisnes. Työttömät ovat raaka-ainetta vuokratyöfirmoille ja isäntäyrityksille, jotka pääsevät surutta polkemaan työehtosopimuksia. Työvoimatoimiston palkkatuet ja etusetelit ovat todellisuudessa yritystukea, eikä sillä ole mitään tekemistä vapaan markkinatalouden saati työllistymisen kanssa.

      Maahanmuutto on iso bisnes myös. Maahanmuuttoon liittyy yleensä myös sota. Aseteollisuus tarvitsee sotia, rakennusteollisuus tarvitsee infrastruktuurin pommittamista paskaksi ja ihmisten ajamista kodeistaan pakolaisiksi.

      Ulkomaisella työvoimalla täällä Suomessa on kätevä kilpailuttaa palkanmaksu ja kiertää veroja. Jos pakolaisuudessa olisi jotain humanitaarista aspektia mukana, niin silloin tuettaisiin ihmisten auttamista heidän omassa kotimaassaan perustamalla valtavia pakolaisleirejä. Se olisi halvempaa, ruoan ostaminen paikan päältä tukisi paikallista maataloutta ja ei katkaistaisi perhesiteitä. Kehitysmaat tarkoituksella pidetään kehitysmaina ja niin veloissaan, että ruoan myyminen ulkomaille ja omien kansalaisten pitäminen nälässä on ainoa vaihtoehto. Halutessaan Afrikan manner voisi ruokkia itsensä lisäksi koko maailman.

      Mikään tässä maailmassa ei tapahdu sattumalta. Pienyrittäjyys tapetaan EU:n masinoimalla korporatiivisella sosialismilla ja ihmisiä roikotetaan pienillä tukiaisilla jatkuvasti velkaannuttaen, kunnes eräänä päivänä rahat loppuu ja omaisuus voidaan ryöstää. Lopulta koko valtio on mukamas niin veloissaan koko maailmalle, että kaikki on loppu. Erämiestaidot ja muutkin käden taidot kunniaan. Ihan oikeilla jäljillä olet. Voimia ja jaksamista.

    • ...

      Näitä sivuja lukiessaan masentuu vielä entisestään kun tajuaa että apua/helpotusta ei ole tulossa...

      • Roskapostirobotti.

        Ei kannata masentua. Ei ihmisen arvo ole siitä kiinni miten hänen elämänsä asiat itselle tai toisille kimaltelee. Ilmasta, kävelystä ja auringonpaisteesta ei vielä toistaiseksi veroteta, vaikka eläminen itsessään onkin jo verotettua.

        Se on ihmisen osa. Olla olemassa, arvoituksena muille. Mutta kuitenkin löytämässä omaa tarkoitusta olemisensa selitykseksi.

        Eikä siinä ihmisen elämä mene hukkaan, jos hänen panostaan ei arvosteta. Tyhmä on se, joka ei tajua jokaisessa olevaa. potentiaalia. Ja sama pätee sellaisiin yrityksiin, jokta eivät osaa hyödyntää ihmisten osaamisen tuomaa mukanaan tuomaa lisäarvoa itselleen. Vaan yrittävät yksinkertaistaa asiat niin, että järjestelmien jäykkyys lopulta nakertaa mahdollisen tekemisen ilon ja lopulta sitten ollaan vailla sitä osaamispohjaa mitävarten yritys alunperin oli joskus perustettu ja mahdollisesti menestytty.

        Tärkeintä yrityksissä olisi ehkä paimentaa henkilökuntaa niin, ettei kenenkään osaaminen turhantakia jää hyödyntämättä. Ihminen ei myöskään ole sitruuna, jatkuvasti kitkerä ja hapan.

        Loppu onkin sitten pelkkää leikkiä vailla päämäärää ja tarkoitusta. Ainoastaan elämä, ympäristö ja luonto ovat arvoikkaita asioita. Ja se kuinka ihminen osaa niissä toimia niin, ettei tuota millekkään niistä kohtuutonta vahinkoa.

        Tulevaisuuden töistä ei kukaan vielä tiedä välttämättä tiedä mitä ne ovat ja miten niitä tehdään?


    • jk

      enosaa sanoa

    • jonossa

      haistakaa mitä jälelle jää

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      187
      12004
    2. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      167
      2525
    3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      253
      1550
    4. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      71
      1120
    5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      53
      940
    6. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      61
      882
    7. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

      ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
      Ikävä
      41
      784
    8. Olen ylpeä sinusta

      nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
      Tunteet
      29
      749
    9. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      52
      739
    10. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      42
      699
    Aihe