mikä on riittävä peruste irtisanoutumiselle

...

Mikä riittää perusteeksi irtisanoutumiselle? Osa-aikaisena siivoojana saan palkkaa ja työttömyysturvaa 50e enemmän, kuin mitä saisin täysin työttömänä. Ja sen lisäksi matkakustannuksiin ym. kuluu kuussa suurinpiirtein tuo 50 e. Eli käytännössä työnteko on yhtä turhan kanssa ja motivaatio sen kun laskee.
Vielä kun työ ei luonnistu tarpeeksi nopeasti ja aikataulut venyy ja se näkyy työnjäljessä. Enkä nyt joka kerta viitsi tehdä ilmaiseksi ylimääräistä. Samoin minulle ei hoideta tarvittavia aineita ja puhtaita rättejä, joten sekin vaikuttaa työnjälkeen. Mutta en saa edes pyytämällä puhtaita rättejä. Työnantajaan ei muutenkaan pysty kovin hyvin luottamaan.
Kaiken lisäksi hain alunperin kotisiivoukseen, mutta teen pelkästään porrassiivouksia. Työ sopimuksessa tosin lukee sekä porras- että kotisiivous. En kuitenkaan kuvitellut joutuvani tekemään pelkkiä portaita.
Minusta jatkuvasti tuntuu etten riitä ja tiedän etten ehdi tekemään hyvää jälkeä. Luulen myös että minut irtisanotaan, joten kannattaako minun irtisanoutua itse, vai jatkaa ja odottaa että minut irtisanotaan?

7

370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vdt7oy8po

      Älä irtisanoudu vaan anna työnantajasi sanoa sinut irti. Irtisanomisen voi riitauttaa etkä näinollen saa välttämättä karenssia.

    • tyokkari

      Hei!
      Kiitos kysymyksestäsi.

      Pyri keskustelemaan työsuhteeseen liittyvistä asioista työnantajasi kanssa. Tarvittaessa voit työsuhteeseen liittyvissä asioissa olla yhteydessä ammattiliittoosi tai alueen työsuojeluhallintoon.

      Terveisin Teppo työkkäristä

      • hyväksikäyttäjä

        Mitä työsuojelupiiri voi ko. tapauksessa tehdä? ammattiliitoissa tuhansia vastaavia juttuja.Miksi te ette siellä työkkärissä tekisi jotain? esim.ette julkaisisi huijarityönantajien ilmoituksia?Millainen on työkkäri sedän työehtosopimus? onko peräti yleissitova? miten tarkastatte työnantajan ilmoituksessa kohdan palkkaus?on näet työnantajia jotka käyttävät karenssinpelkoa hyväkseen ja maksavat mitä itse haluavat,byrogratia tällaisessa tapauksessa on uskomaton.


    • tyottomyyskassat

      Hei!

      Kiitokset kysymyksestäsi työttömyyskassankin osalta.

      Työttömyyskassa ei voi maksaa TE-toimiston määrämän karenssin ajalta ansiopäivärahaa. Ansiopäivärahaa kuitenkin voidaan maksaa karenssiajasta huolimatta työllistymistä edistävien palvelujen ajalta.

      Työllistymistä edistäviin palveluihin osallistuvalle maksetaan sitä työttömyysetuutta, johon hänellä olisi oikeus työttömänä ollessaan. Ansiopäivärahaa voidaan maksaa vain siltä ajalta, kun henkilö on työttömänä työnhakijana TE-toimistossa.

      Jos on toiminnallaan itse aiheuttanut työsuhteen päättymisen tai sen, ettei työsopimusta ole syntynyt, voi seurauksena olla TE-toimiston määräämä korvaukseton määräaika eli niin sanottu karenssiaika, jolta ei ole oikeutta etuuteen.

      Määräaika asetetaan, jos henkilö on:

      - kieltäytynyt ilman pätevää syytä TE-toimiston osoittamasta enintään 5 päivää kestävästä työstä
      - kieltäytynyt yli 5 päivää kestävästä työstä tai hänelle sopivasta koulutuksesta, tai jos henkilö aiheuttaa itse sen, ettei työsopimusta synny tai jos henkilö on ilman hyväksyttävää syytä ollut työmarkkinoilla viimeisen 6 kuukauden aikana vähemmän kuin 6 viikkoa
      - eronnut työstään ilman hyväksyttävää syytä tai aiheuttanut itse työsopimuksen päättymisen.

      Jos henkilö osallistuu TE-toimiston osoittamaan työllistymistä edistävään palveluun, kuten työvoimapoliittiseen koulutukseen tai omaehtoiseen opiskeluun, ei kieltäytyminen työstä sen aikana johda korvauksettomaan määräaikaan.

      Kuten Teppokin työkkäristä vastaa, sinun kannattaa olla yhtedessä omaan ammattiliittoon, luottamusmieheen tai alueesi työsuojeluhallintoon työsuhteesi liittyvissä asioissa.

      Ystävällisin terveisin
      Tiina työttömyyskassasta

    • tyottomyyskassat

      Tarkennan vastaustani hieman: Kieltäytyminen työstä omaehtoisten opintojen aikana tai työvoimapoliittisen koultuksen aikana ei johda korvauksettomaan määräaikaan. Muihin työllistämistä edistäviin palveluihin tämä poikkeus ei päde ja TE-toimisto tutkii työstä kieltätymisen normaalisti.

      Yst.
      Tiina työttömyyskassasta

    • onko sellaista?

      Ompas nyt ympäripyöreää! Kuka sitten arvioi mikä on "pätevä" syy?
      Ihanko virkailija, ja pärstäkertoimen mukaan tietenkin(KÖ)?

      Mikä on lain mukaan pätevä syy?

    • Vai liekö sekään..

      Kuolema?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      70
      1362
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1090
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      957
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      712
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      369
      703
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe