Purueristeen lisääminen ym.

remontti raisa

-50 luvulla tehty talo ja nyt suunnitelmissa lisätä purua joka eristeenä. Vintillä kävin koluamassa ja yhdeltä seinältä löysin aukon josta saa uutta tavaraa lisättyä, joten miten nuo muut? Tuliko kirjaimellisesti seinä vastaan?

Toinen asia, talossa on puuverhoilu jonka päälle edellinen omistaja laittanut peltiverhoilun ja alla oleva puuverhous näyttää terveeltä eikä edes kamalan haalistuneelta. Nämä pellit aion poistaa ja suunnittelin ensin että teen uuden verhouksen ja uudet eristeet kauttaaltaan, mutta pelkään että pilaan hyvän talon uusilla hömpötyksillä, eli vain maalaisi ja tarvittaessa uusisi todella huonot laudat?

Jos nyt vain lisään purua, kunhan keksin mistä lisätään, niin pitäisikö sisäseiniin laittaa vaikka joku Haltex tmv. nykyisen lastulevyn päälle?

17

4211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lisäystavarana minä pistäisin villa"purua", kuvittelisin siihen saavani sullomalla painumaa kompensoivaa ponnistusvoimaa. Eristävyyskin parempi kuin purulla

      > ...[ulkopuolelle] teen uuden verhouksen ja uudet eristeet kauttaaltaan

      eli lautaverhous pois (iso työ, huh), sit' lisäeristys ja tuulensuojalevy ja uusi lautaverhous. Miksikäs ei kunhan huolehtii höyrynläpäisevyydestä, lautaverhouksen alla on usein ihan tuuletusrako

      > sisäseiniin laittaa vaikka joku Haltex tmv. ...

      sisäpuolinen muodikas tehoratkaisu taitaa nykyään olla polyuretaanilevy. Tehokas sikäli että eristävyys villaan verrattuna luokkaa puolitoistakertainen. Moni kai jättää ulkopuolen sikseen ja sisäpuolelle (kallista!) spu-levyä paksusti. Heti nykyisen lastulevyn alla (toivottavasti) on höyrynsulku mahdollisimman sisäpinnassa, tehdas kai suosittelee rei'ittämään sen

    • remontti raisa

      Niinpä, ulkopuolelta kaiken poistaminen ei laajuudessaan houkuttele. Alan kääntyä eristeen lisäämiseen ja jos satsaisi sisäpuolelle levyn muodossa.
      Eli polyuretaanilevykö sitten antaisi lisäeristettä sisältäpäin?
      Lämmönhukkaa syntynee myös tuosta yläkaton puolelta, vintillä kun ei ole kuin kerros hiekkaa?

    • > Eli polyuretaanilevykö sitten antaisi lisäeristettä sisältäpäin?

      sisäpuolelle parista syystä suosituin: a) on höyrytiivis, b) lämmöneristävyys villoja parempi eli huone pienenee vähemmän

      > Lämmönhukkaa syntynee myös tuosta yläkaton puolelta,
      > vintillä kun ei ole kuin kerros hiekkaa?

      yläpohjan eristys onkin ensisijaisia säästötoimia, itse lisäsin marras-joulukuussa entisiin (purut villat) 20 cm lisää mineraalivillaa.

      "hiekkaa"? olisiko? painavaa ja huonosti eristävää

    • rintamamiestalolline

      No noissa purueristeisissä taloissa on myös sellainen ongelma jotta myös ikkunoiden kohdalla purun pinta on laskenut, ja ikkunan alapuolella on tyhjä tila ilman eristystä. Nuo talothan silloin rakennettiin yleensä ulkopuoleltaan vinolaudoituksella. Sisäpuolella runkoa vaakalaudoitus ja kosteuseristeenä "tervapahvi" ja "pinkopahvi" tapettineen tai maalattuna.

      Minulla oli tuollainen projekti yli kymmenen vuotta sitten. Purin ulkolaudoituksen vinolaudoitukseen. 75 millinen koolaus ja mineraavilla. Tuulensuojalevy ja tuuman rimoitus koolauksen levyn kohdalle. Ulkoponttilaudoitus ( karvapinta ) vaakaan ja maalipinta. Sisäpuolella avasin ikkuna alukset ja täytin "ontelot" sellovillalla. "Pinkopahvin" korvasin lastulevyllä. Ainakin vielä toiminut hyvin.

      Niin, Ullakolta täyttelin seiniä jotka olivat vajaita ja tuota sellovillaa laitettiin ullakon muhien päälle 20 cm.......

    • Älkää tehkö hometalo

      Rintamamies yms vanhoissa taloissa asujat.

      Katsokaapas osoittetta : Rintamamiestalo.fi ja sieltä foorumin puolelta löytyy hyvin paljon asiantuntevaa keskustelua aiheesta.

      • suosittelemasi foorumi on aika tiukasti panukailottajien otteessa. Yrittävät kumota rakennusfysiikan faktoja. Luettava kriittisesti


      • Jaa mitä faktoja?
        as77 kirjoitti:

        suosittelemasi foorumi on aika tiukasti panukailottajien otteessa. Yrittävät kumota rakennusfysiikan faktoja. Luettava kriittisesti

        Kerropas, mitä faktoja Panu Kaila yrittää kumota?
        Etpä ole tainnut lukea Talotohtori-kirjaa.


    • Polttopuun sahuri 47

      Mitä mieltä jos lisää purua jossa on jonkin verran kuorta mukana, levittää ullakolle lasivillaeristeen päälle. Puru on moottorisahalla polttopuita tehdessä isommat kuorenkappaleet seulottu 10 mm verkolla pois. Kuivaa puuta josta rapisee kuoret irti.Tulisiko kuorisilpun johdosta ullakolle puun ja kuoren syöjiä.Purussa on ketjuöljyä tietysti mukana.

    • minävaantaas

      kunhan peltilevyn takana riittävä tuuletusväli, niin ei tarvi poistaa.
      sisäpuolisessa eristyksessä on tärkeintä höyrynsulku, joka uretaania käytettäessä tulee automaattisesti, mutta samalla jäähdytät olemassaolevaa runkoa tarpeettomasti ja puru saattanee alkaa kerätä kosteutta ( 5c rh?).
      liika sisäpuolinen eristys pilaa oletettavasti nykyisen purun, joten henkilökohtaiwsesti sitä en suosittele. haltex levy ei paljoa energiaa säästä, lämmöntunne voi käteen olla huokolevyissä hyvä. yläpohjaan suosittelen kaiken purun poistamista ja esim termexiä niin paljon lisää kuin mahtuu min. 35-40cm(eristää puolet paremmin per sentti).

    • "halvalla" hukatut €

      Missään tapauksessa en lähtisi enää laittamaan palavaa eristettä, joka tuottaa palotilanteessa huimasti savua ja sai takaisin lankapuhelimen!!! Lisäksi jäi vanha höyrynsulku alle, ei välttämättä hyvä (vrt. suihkuhuone/sauna, jolloin höyrynsulku jätetään pois, jotta ei tulisi tuplana). Olimme vaihtamassa ikkunoitakin, mutta vanhat toimivat vielä ja ikkunan vieressä nyt ainut paikka puhua omaan kännykkään :/ Tilanne alkaa hymyilyttämään kun ongelmista rupeaa tulemaan yleisimpiä ja kirjotteluita näkee. Meidän vanhahko 70-luvun lopun puujulkisivukin tarvitsee korjasuta ja otamme hommaa takaisin ja vaihdamme muoviset eristeet pois, jotta rakenne läpäisee signaalin ja lisäämme nyt uudet ikkunat ja ulkoverhouksen alle reilun Facade tuulensuojalevyn... Talo saa kohentuneen ilmeen ja me sisällä lämpösen talven 2012, jolloin voimme lähettää jouluterveiset OMALTA KOTISOHVALTAMME! ;)
      Rakentavaa kesää muillekin remontti Reiskoille ja Raisoille!

      • julkisivukuosiin

        Teettekö katolle mitään? Lisäeristystä tai vaihtoa?? Olemme miettineet samaa ratkaisua ja vaikuttaisi kustannustehokkaalta ja ekologiselta kierrättämiseltä.... Nyt mietimme puhallusvillan lisäystä ja samalla pitäisikö vanha poistaa alta, vai voidaanko vaan lisätä lasivillaa :/


    • ei vesihöyryä seinää

      Jaa miksi höyrynsulku pilaisi vanhat purut? Täällä ei varmaan ymmärretä eikä hyväksytä Parocin ohjetta sisäpuolisessa eristämisessä, jossa neuvotaan ottamaan pinkopahvit sun muut pois lautaverhoiluun asti, sitten koolaus ja vuorivilla sekä höyrynsulku ja lopuksi vaikka kaksinkertainen gyproc-levy.

      Noin minä tein ja hyvä tuli!

      • Ei kai kukaan sitä epäile, vaan sitä, että purut jäähtyvät liikaa jos sisältä eristää...

        En kyllä oikein hahmota, mistä se kosteus sinne tulee, kunhan sisäpuolella on höyrysulku kunnossa... Vaan onko?

        Samapa tuo. Minäkin poistaisin purut kokonaan. Ja näin joku kesä tässä vielä mökillä teenkin. Samalla näkee, mitä kaikkea muuta pitää lähteä poistamaan. Voi mennä aika paljon kantavia rakenteitakin uusiksi... :(


    • lisäeristäjä

      Lasivilla tai muukaan mineraalivilla ei käy purujen päälle. Puru hengittävä tuote ja jos se peitetään mineraalivillalla, niin kosteus jää rakenteisiin, koska ei pääse haihtumaan pois. Ainoa turvallinen tapa lisäeristää on selluvilla. Hengittävä ja turvallinen tuote, käy kaikkien vanhojen eristeiden päälle. Nopea homma, kun puhaltajat käyvät ne laittamassa. Villa menee jokapaikkaan, eikä tarvitse itse räpeltää ja kannella puruja tai muutakaan vintille.

      • Tosi on

        Ekovilla on juuri se ainoa oikea lisäeriste purun päälle. Vintille asennetaessa on muistettava jättää ilmaväli katteen ja ekovillan väliin.


    • pintauusiks

      Kävin asuntomessuilla ja sain sieltä tietoa lisäeristämisestä. Itselläni on sama homma edessä ja aionkin vanhan julkkarilaudotuksen poistaa/kunnostaa ja lisätä noin 75mm eristettä vanhan rakenteen päälle.

      Tarkistin vanhasta rakenteesta viime viikolla purujen tilanteen ja näyttäisivät olevan kunnossa, joten jätän vanhan eristeen rauhassa jatkamaan työtään ja lisään tuulensuojaeristeen vaan päälle. Saan vanhan eristeen lämpösempään tilaan ja hyvän tuulensuojan rakenteelle ilman kylmäsiltoja.

      Täältä ainakin sain vahvistuksen touhuilleni kun asiaa rupesin suunnittelemaan: http://www.isover.fi/materiaalipankki/faq/350/lisaeristaminen#question_3970

      Onnea ja tsemppiä korjailuihin

      • minävaantaas

        meillä tuli vm.72 30mm isoveria (tuulensuojaeristettä) pintaan ja u-arvo muuttui 0,28 - 0,23 joka lienee riittävä, katoltahan kaikki lämpö katoaa, joten siellä on 500mm villaa. seuraavaksi pääsee ilmanvaihto-remonttiin kun ilma ei vaihdu tarpeeksi..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      101
      2029
    2. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      242
      1658
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1040
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      78
      935
    5. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      84
      924
    6. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      7
      845
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      781
    8. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      10
      775
    9. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      55
      744
    10. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      38
      719
    Aihe