Ketokonazolista uusi keihäänkärki?

Ketoon

Ketokonazoli saattaa olla kaljuuntumisen hoidossa jopa finasteridia tehokkaampi hoitomuoto. Etuna kaksoisvaikutus alpha-5-reduktaasin inhibitoinnissa, kun finasteridi vaikuttaa vain yksioikoisesti. Lisäksi ketokonazolin tulehdusta estävä vaikutus voi myös osaltaan edesauttaa hiustenkasvua.

Linkin 7. kappale:

http://www.baldnessinfo.com/baldness-treatment/pattern-baldness-ketoconazole-treatment.php

Milloin joku tajuaisi tehdä vartavasten kaljuuntumiseen tarkoitetun ketokonazoli-seerumin?!

31

2809

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mojito83

      Totta! itsellänikin ketokonatsoli tehokäytössä : 2% shampoona ja 2% voiteena.
      tottakai siinä rinnalla sitten muu lääkitys.Mutta oon aivan samaa mieltä ,että ketokonatsoli muodostaa ainakin itselläni yhden kulmakiven kaljuuntumisen hoidossa!

    • tikkutakkutukka

      Minulla on sellainen tunne, että ketokonatsoli-voide (Nizoral) vaikuttaa itselläni paremmin kuin minoksidiidli (Rogaine).

    • mojito83

      Tottakai ,koska esim ohimohiukset ovat aika arkoja dht:lle ,eikä minoksidiili siihen vaikuta ,niin nizoral 2% cream on antanut arvokasta tukea niille hiuksille ja toki laitan sitä voidetta yöksi myös päälaelle. Kun pesen 3x viikossa ketokonatsolilla ,annan shampoon muhia päässä 5-10min ja tuntuu todella hyvältä ja puhtaalta päänahka sen jälkeen. Itse olen kanssa innoissani Nizoral voiteesta ja uskon myös vakaasti ,että se on minulla tärkeässä roolissa siinä ,ettei enempää kaljuuntumista tapahdu.

    • Letti takas

      Huomionarvoista on sekin, että pelkän nizoral-shampoon on osoitettu olevan yhtä tehokas kasvun elvyttäjä, kuin minoxidilin, joka jätetään päänahkaan eikä pestä pois.
      Kaikki apteekkiin hakemaan ko. kemikaalia!

    • Annostelu

      Paljon laitatte keskimäärin voidetta yhdellä kerralla, esim. toiselle ohimolle? Mietin myös, voisiko rogainen käyttö jopa haitata ketokonazolin vaikutusta (esim. ketoa aamulla, rogainea illalla)? Eli kannattaisiko viskoa roggeli roskiin ja satsata vain ketopohjaiseen shampooseen sekä voiteeseen (molempia käyttäisi noin 3-4 krt viikossa). Tämähän helpottaisi elämääkin, kun ei tarvitsisi läträtä joka päivä.

    • mojito83

      levitän kauttaaltaan voidetta molempien ohimoiden ja päälaen alueelle ja aivan hiusrajan eteen ,josta en ole vielä kaljuuntunut yhtään, mutta silleen ennalta ehkäsevänä hoitona! laitan sellasen reilun herneen kokosen määrän per alue.
      Tohon Rogaine asiaan en osaa vastata ,mutta ite käytän sitäkin varmuuden vuoksi.

    • mies-34v

      Minkäslaita tuo voide on? Tahraako esim tyynyn pahasti? Shampoota olen käyttänyt vuosia 4krt viikossa, mutta voide on uusi tuttavuus.

    • Ketopaketo

      Eipä sitä oikein kannata yöksi laittaa. Herkistää päänahan. Aloita käyttämällä 15 min. ennen suihkua ja pitennä jos päänahka kestää. Pari kertaa viikossa säännöllisesti.

      Tässä vähän tietoa. Jokaisesta apteekistahan tuota saa:

      http://www.apteekkituotteet.fi/Nizoral-emulsiovoide

    • rfrfwef

      mä tungen sitä joka päivä enkä pese edes pois ja ei ole ollut mitään sivu vaikutuksia..

      • Tunget joka päivä?

        Ahteriisiko sitä tunget?


    • oheneva
      • ihmettelen...

        Luin juuri tuon japanilaistutkimuksesta kirjoitetun englanninkielisen artikkelin.

        En ymmärtänyt sitä, kun artikkelissa kerrottiin hyviä tuloksia saaneiden koehenkilöiden käyttäneen Nizoral-voidetta "during shampooing" ja toisten samanlaisia tuloksia saaneen käyttäneen sitä "immediately after shampooing", että mitä se "during shampooing" eli shampoopesun aikana käyttäminen tarkoittaa käytännössä.

        Ilmeisesti pesun aikana käyttänyt koehenkilö sai kaikkein parhaimmat tulokset!

        Sekoitetaanko Nizoral-voide siis johonkin ihan tavalliseen shampooseen ja sitten sillä seoksella pestään? Mutta silloinhan Nizoral-voidekin huuhdellaan pois??

        Tutkimuksen koehenkilöt eivät käyttäneet Nizoral-shampoota, vaan omia tavallisia shampoitaan.


    • Jotain tonne päin

      Suomentakaa kaikille näistä ja vähän lisää tekstistäkin:

      The six Japanese males from 23 to 51 years old were enrolled in this study with their written informed consent. They presented with grade II vertex to IVa AGA according to the Hamilton–Norwood classification [4]. The subjects applied topical 2% KCZ lotion (Nizoral®) almost every day during or immediately after hair washing with their own unmedicated shampoos.

      Fig.1. A 23-year-old Japanese man who used 2% ketoconazole (KCZ) lotion during shampooing every day.

      (d). A 25-year-old Japanese man with AGA (e) applied 2% KCZ lotion immediately after shampooing everyday. Ten months later, hair regrowth was apparent (f).

      Joka päivä läträsivät joko pesun aikana tai välittömästi sen jälkeen.
      Kolme ryhmääoli hemmoja.

    • Luettavaa

      Kirjoittakaa Googleen sanat:

      ketoconazole hair loss

      Klikatkaa saamienne linkkien perässä olevia käännä tämä sivu -linkkejä, jos kielitaitosi on vajaa.

      Saatte aivan mielenkiintoista luettavaa.

    • nainen täällä

      Kuulostaa hyvältä. Ainakin miehille, joilla on lyhyet hiukset, jotka voi helposti pestä joka päivä.

      Minulla on pitkät hiukset, ja minulle määrätyn Spiresiksen yksi hyvä puoli on, että päänahka ei enää rasvoitu. Eli siis sen puoleen ei tarvitsisi pestä päätä kuin ehkä 5 päivän välein. Pitkähiuksiselle hiusten pesu tai pikemminkin niitten kuivatus on isompi operaatio kuin teille. Täytyykö tuota ketokonatsolia käyttää monta kertaa viikossa, jotta se tehoaa? Täytyisikö siis hiukset pestä, vaikka ne olisivat vielä puhtaat vain, jotta saisi ketokonatsolia päänahkaan?

      Niis siis Spiresis toimii, jos joku ihmettelee, mutta antiandrogeenisena kuulemma naisistaa miehiä. ( Rintojen pitäisi kasvaa naisillakin, en ole kyllä huomannut eroa. )

      • mies-34v

        Taisi joku aiemmin todeta tosta voiteesta:

        "Aloita käyttämällä 15 min. ennen suihkua ja pitennä jos päänahka kestää. Pari kertaa viikossa säännöllisesti."

        Eli voi sopia pitkähiuksisillekin.


      • Naiiiiineen
        mies-34v kirjoitti:

        Taisi joku aiemmin todeta tosta voiteesta:

        "Aloita käyttämällä 15 min. ennen suihkua ja pitennä jos päänahka kestää. Pari kertaa viikossa säännöllisesti."

        Eli voi sopia pitkähiuksisillekin.

        Mulla pitkät hiukset ja käytän tota voidetta.. ihan laitan iltaisin jakaus jakaukselta päänahkaan (4 x vko) ja jätän siihen, pesen vasta aamulla pois. Ei mitään ihoärsytyksiä tullut eikä edes rasvoita hiustenjuuria joten pesun vois jättää jopa väliinkin.

        Se shampoo taas kyllä kuivattaa nimenomaan hiuksia ja alkavat pidemmän päälle katkeilemaan.

        Kohtuus kaikessa ja hyvin menee.. kai.


    • Rogaine

      Tuo voide on todella hyvää ainetta. Aiemmin käytin pelkästään Nizoral shampoota ja päänahkani rasvoittui punoitti jonkin verran Rogainen käytön vuoksi. Nyt olen käyttänyt n. 2kk voidetta päivittäin ja päänahkani voi paljon paremmin. Lisäksi kesällä alkanut ns. shedding on loppunut ja hiukset ovat alkaneet kasvamaan takaisin :)

      Nizoral -rutiinini
      - Voidetta 1 x joka päivä hiusten pesun jälkeen kosteaan päänahkaan
      - Shampoo n. 3 x viikossa

    • Rogaine

      Korjaus edelliseen viestiin eli levitän voiteen n. 10-15 min Rogainen laiton jälkeen. Selvitin asiaa ja mikäli voiteen levittää ennen Rogainea, minoksidiili ei imeydy kunnolla. Jos ei käytä Rogainea/minoksidiiliä voide kannattaa juurikin lisätä kosteaan päänahkaan.

    • nainen täällä

      Rogainen ohjeissa lukee, että sen kanssa ei saa käyttää muita aineita. Tiedä häntä.

      Tietääkö joku, mihinkä ketokonatsolin teho perustuu? Blokkaako tosiaan DHT:ta? Koska jos se on pelkästään sitä, että hiusjuuri on nyt puhdas, niin minulla Spiresis jo tekee sen, että päänahka ei rasvoitu. Olen käyttänyt Conact-shampoota, ja kyllä, hiusvarret eivät tunnu pitävän siitä niin paljon kuin hoitoshampoosta, jota käytin ennen. Täytyy käyttää enemmän sellaista hiuksiin jätettävää hoitoainetta.

      Tietääkö joku, mikä nestemäisessä Rogainessa ja Nizoral-voiteessa ärsyttää?

      Oma teoriani on, että se on se propyleeniglykoli (?), koska se on paremmin sopivassa Rogaine Foamissa korvattu glyseriinillä ja Foamissakin on alkoholia.

      En ole uskaltanut käyttää Nizoral-voidetta, koska siinäkin on propyleeniglykolia.

    • myös ehkä kokeiluun
    • Ikävä totuus

      Ikävä totuus on se, että nykyiset (toimivat) hoitomuodot vaikuttavat testosteroni-tasoihin kokonaisvaltaisesti. Keto on kuitenkin varmasti turvallisempi hoitomuoto, kuin sisäisesti käytetty fina, jota en henk.kohtaisesti suosittele kenellekään ihan solidaarisista syistä. Lisäksi hoidoilta odotetaan usein liikaa, mielestäni saa olla tyytyväinen, jos hiustenlähtö edes pysähtyy.
      Toivottavasti 5-10 vuoden kuluttua apteekista saa genetiikkaan pohjautuvaa lääkettä, joka vaikuttaa suoraan kaljuuntumisen aiheuttajaan ilman negatiivisia sivuvaikutuksia. Vähän epäilen sitä kyllä...

    • ihmejakumma

      Miten tuo ketokonazol-voide/shampoo vaikuttaa koko testotasoihin, jos vaikutus on paikallinen? Anyone?

    • Näin_onn2

      Selvitin asiaa ja ketokonazol ei vaikuta tuon taivaallista testosteroni-tasoihin. Huhupuhetta koko juttu.

      • Näin_onn2

        Pikku tarkennus: ketokonazol ei vaikuta testoihin, mutta DHT-tasoihin kyllä :)


    • tamitami3

      Tottakai se lukisi paketissa jos olisi edes jonkinlaista vaaraa testoihin. Aivan eri syihin pureutuu se aine, mutta hyvänä sivuvaikutuksena huomattu hiusten kasvu. googlatkaa japanese hair loss study

    • Keto toimii

      Ei enää paista sisäkumi suorassa valossa. Nizoral-creamia kolme kertaa viikossa yön yli vaikuttamaan. Aamulla pesen miedolla hajustamattomalla shampoolla pois. Nizoral-shampoota, tai vastaavaa 2-3 kertaa viikossa perusshampoon sijaan. Kokeilkaa ja malttakaa odottaa tuloksia ainakin 6-12 kk.

    • dddfff7

      Mielummin nizoralia kuin Rogainea.

    • MUTUJATÄYNNÄ

      MUTUMUTUMUTU FOORUMI MUTU

    • ei toimi paska!

      Vittu mitään vaikutusta ollut muuta kun se että tuli sairaalloinen päänahan kutina kun pesin sillä kai liian usein. Lopetin sillä pesemisen ja kutina loppui. Hiustenlähtöön ei vaikuttanut mihinkään suuntaan.

    • tollofoorum

      Jos sulla ei ole siellä päänahassas jotain helvetin sieniviljelmää niin on aivan turha pestä nizoralilla sitä päätäsi, kuivatat vaan sen aivan turhaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1856
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe