••• Ruumiin mätäneminen/hajoaminen (Karoliina) •••

Miten nopeasti?

Hei viisaammat kertokaas missä jamassa Karoliinan ruumis on juuri nyt, jos se on:

a) maan pinnalla
b) haudattu maahan
c) upotettu järveen?

Maan pinnallahan hajoaminen tapahtuu nopeimmin ilman hapen ja korkean lämmön ansiosta. Lisäksi eläimet levittävät ruumiinkappaleita pitkin ympäristöä ja syövät ruumista. Veikkaisin, että aika pitkälle on jo mädäntynyt ennen kuin talvipakkanen säilöö ruumiin talven yli... keväällä hajoaminen taas jatkuu.

12

5448

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • palamista

      Päivät 21-373 kuoleman jälkeen
      "Maan alla bakteerit valtaavat ruumiisi tuhoten kudoksia ja muodostaen pahanhajuisia kaasuja. Oletettavasti pehmytkudokset hajoavat parissa vuodessa. Ensin iho, lihakset ja sisäelimet.

      "Suomessa maan pH-arvo on sellainen että kudokset tuhoutuvat nopeasti", sanoo Helena Ranta.

      Ruumiisi painuu kasaan ja luita ympäröi kermaisen pehmeä massa. Tässä vaiheessa kehostasi on poistunut suuri määrä nestettä. Haudassasi juhlivat bakteerit, sienet, toukat ja kovakuoriaiset.

      Ruumiisi maatumiseen vaikuttaa monta asiaa. Maan laatu, lämpötila ja sen muutokset, happipitoisuus, kuolinsyy, haudan syvyys, kosteus, ruumiisi koko, vaatetus, muovitus ja tietenkin arkku. Myös ympäröivän kasvillisuuden juuret voivat avittaa maatumistasi.

      Päivät 3650-7300
      Arkkusi maatuu kokonaan muutamassa vuosikymmenessä, mutta hajoaa jo aiemmin. Luusi kestävät kasassa maaperästä riippuen yli satakin vuotta. Usein hautausmailta kaivettaessa löytyykin isoimpia luita ja pääkalloja. Haudankaivajat asettavat ne aina haudan pohjalle kaivaessaan tilaa uudelle vainajalle.

      Koskemattomuusaika hautausmailla on terveysriskin takia kaksikymmentä vuotta. Tämän jälkeen jo käytettyyn syvyyteen saa haudata uuden perheenjäsenen.

      "Valitettavasti kaksikymmentä vuotta ei nykyisin tahdo riittää, koska vielä 70-luvulla vainajat formalisoitiin. Ne eivät siis maadukaan enää normaalisti ja hautaa kaivettaessa voi olla yllätys vastassa", kertoo Kalervo Mattila".
      (lainaus)

    • ruokarauha?

      kiitos mutta voisitteko keskustella muualla että saan ruokani syötyä?

      • suolipaskana

        Voisitko mättää pöperösi muutoin kuin rikospalstaa lukien?


      • halloota hall

        syö muualla ku koneen ääres


    • YÖKS!!!

      Jos Karoliina painaa 40 kiloa, hänen ruumiin pitämiseksi järvenpohjassa vaaditaan n. 80 kilon punnus. Ruumis paisuu kaasujen vaikutuksesta näin paljon ja ponnahtaa kuin korkki pinnalle. Voitte uskoa, ettei näytä kovin herkulliselta. Joskus vatsa repeää paineesta. :(

      • sukeltaja sanoi joskus että vuoden vedessä ollutta ruumista on vaikea nostaa. Löydettäessä ok, mutta kun koskee käsillä kädet menee läpi. En tiedä pitääkö paikkansa ja riippuuko veden laadusta.


      • naaraamisesta

        Eivät kaikki ruumiit nouse pinnalle ja juuri sen takia naarataan.


      • viiraax?

        Mihin tämä tieto ja keskustelun aihe meidät johtaa, minkä ahaa-elämyksen kohdalle? Fetissimäistä mässäilyä vatvoa tällaista asiaa. Olen huomannut saman ilmiön kaikissa henkirikoksia käsittelevissä keskusteluissa: osa tuntuu saavan outoa nautintoa näistä jutuista... Mitähän siitä voimme päätellä?


      • mitämissämillo
        viiraax? kirjoitti:

        Mihin tämä tieto ja keskustelun aihe meidät johtaa, minkä ahaa-elämyksen kohdalle? Fetissimäistä mässäilyä vatvoa tällaista asiaa. Olen huomannut saman ilmiön kaikissa henkirikoksia käsittelevissä keskusteluissa: osa tuntuu saavan outoa nautintoa näistä jutuista... Mitähän siitä voimme päätellä?

        Samaa ollaan havaittu, joillakin se menee jopa uskonnon puolelle.


    • toivoss elän

      Kuin kehtaat tollasta kysyy?
      -Ookko varma että hän on edes kuollut? "Toivoisin, että elävänä, napattuna jossain"
      Hän on voitu kidnapata, hengissä ties missä?
      Olihan yks Itävaltalainen tyttöki kauan hukassa, löytyi elävien kirjoista?
      -Äläkää ny vielä ruumista hakeko ja elävältä hauvatko?
      -tokihan voi olla, että oon väärässä, mutt toivottavasti en, sillä maalima on täynnä rikoksellisia vaihto ehtoja..

    • miksi kysyt?

      kehtaatki kysyä?

      Luonto hävittää hyvin tehokkaasti ruumiita. Mädäntyminen alkaa hyvin pian kuoleman jälkeen. Tarkkaa mädäntymisaikaa on vaikea antaa, koska se on osaksi riippuvainen ulkoisista ympäristötekijöistä. Hapekkaissa olosuhteissa ihmisruumiin mätäneminen on kaksi kertaa nopeampaa kuin vedessä ja neljä kertaa nopeampaa kuin maan alla. Ruumiit säilyvät siis pitempään syvällä maan sisässä haudattuina, jos maaperä ei ole veden peitossa.

      Ihmisen suolisto on täynnä miljoonia mikro-organismeja, jotka eivät kuole ihmisen kuollessa. Nämä organismit alkavat hajottaa suoliston kuolleita soluja saman aikaan kun monet muut ihmisessä elävät bakteerit aloittavat muiden ruumiinosien tuhoamisen. Lisäksi samanaikaisesti ruumista vastaan hyökkää sen omat luontaiset entsyymit ja muut kemikaalit, joita on vapautunut kuolleista soluista. Bakteerien tuhoamat mätänevät kudokset vapauttavat kaasuja, jotka saavat ihon näyttämään vihreältä/siniseltä ja rakkulaiselta mahasta alkaen. Ruumiin etupuoli turpoaa, kieli saattaa työntyä ulos ja keuhkojen neste valuu hiljalleen ulos sieraimista ja suusta. Tätä epämiellyttävää näkyä täydentää hirveä haju, kun kaasut kuten metaani ja rikkivety pääsevät valloilleen. Tämä mätänemisvaihe saavutetaan lauhkean vyöhykkeen maissa noin 4-6 päivän päästä kuolemasta, paljon nopeammin tropiikissa ja hitaammin kylmissä tai kuivissa olosuhteissa. Ruumis, joka on jäänyt maan päälle eli taivasalle joutuu nopeasti myös hyönteisten ja eläinten hajottamaksi – mm. erilaiset kärpäset pääsevät munimaan ruumiin haavoihin ja muihin avonaisiin paikkoihin ja noin 24 tunnin sisällä suurimmasta osasta munista kuoriutuu matoja, jotka syövät ruumiin kudosta. Kovakuoriaiset, punkit ja muurahaiset tulevat myös apajille hajun houkuttamina ja saattavat loppuun kudosten ja lihan syömisen yhdessä bakteerien kanssa. Tropiikissa ruumis voi tulla matoja kuhisevaksi massaksi vuorokaudessa. Jos hyönteiset eivät tuhoa ruumista, hiuksia, kynsiä ja hampaita, ne irtautuvat ruumiista yleensä muutaman viikon päästä kuolinhetkestä. Arkussa hautaaminen hidastuttaa tätä prosessia kuten myös koko mädäntymistä. Vielä useiden kuukausienkin päästä ruumis voi olla tunnistettavissa arkussa. Yleensä kuitenkin vuoden sisällä vain hampaat ja luuranko ovat enää jäljellä ehkä muutamia kudosjäänteitä lukuun ottamatta. Kestää noin 40-50 vuotta ennen kuin luut haurastuvat arkussa. Neutraalihappoisessa maaperässä ne saattavat kestää jopa satoja vuosia.

    • kfjgfjggt

      onpa ihmeellinen kysymys.....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe