Kainalot rikki

APUA!

Käytin pitkään (n. 6 kk) Garnierin Mineral deodoranttia, mutta viime kuussa kainaloni ärtyivät todella pahasti ja ihottuma levisi käsivärsiin asti, ja tajusin jättää dödön pois vasta viikon päästä. Toipumisessa meni suunnilleen viikko.
Nyt päätin viime viikolla kokeilla Rexonan vastaavaa mineraalidödöä, mikä koituikin suureksi virheeksi, sillä kainaloni ovat taas samassa kunnossa. Tai no, paljon pahemmassa kunnossa! Kainaloiden iho on IHAN rikki ja on "märkinyt" muutaman päivän solunestettä tai jotakin muuta epämääräistä. Ja kutina on ihan helvetillinen! Viimeksi selvisin pelkällä dödön jättämisellä pois eikä kutina edes ollut läheskään yhtä paha, mutta kainaloiden jatkuva märkiminen on ihan uusi juttu.
Haluaisin kainalot mahd. pian kuntoon, sillä kutina ja kipu häiritsevät arkeani. En pysty keskittymään luennoilla, kun kutittaa ja pistelee niin saatanasti.
Arvauskeskukseen en ihan vielä raaski lähteä, jos tästä pääsee ihan kotikonsteillakin eroon. Mikä neuvoksi? Olen käyttänyt Bepanthenia jo päivän, mutta se ei niinkään hillitse kutinaa tai märkimistä.

40

10526

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Layne Staley

      Heippa. Minulla oli vastaavanlaisia oireita vuosikausia säännöllisen epääännöllisesti. Minulla auttoi ongelmiin lähinnä kortisonivoide jota lääkäri määräsi. Asiaa tutkittiin myöhemmin arkemmin ja syyksi ongelmiin paljastui hailey-hailey. Vaikka sinulla ei todennäköisesti ole sama ongelma niin kotikonsteina voisi tosiaan auttaa dödön/suihkusaippuan vaihtaminen ja kortisonipitoisen voiteen käyttö. Arvauskeskuksessa käynti voisi kaikesta huolimatta olla hyvä idea.

    • Hikilaikku

      Sama täällä; Garnierin Mineral -deodorantti saa kainalot auki ihottumasta. Ikävää, kutisevaa, hermostuttavaa. Kokeilin ko. deodoranttia muutaman kuukauden tauon jälkeen, ja ihottuma uusi.

      Terveyskeskuskäynti auttoi.

      Arvauskeskukseen en menisi. Niitähän löytyy kotinurkista, työpaikan kahvihuoneista, FB:sta...

      Jatkan turvallisen deodorantin jahtia.

    • kjbile

      Minä käytin useita kk apteekin hikoilua estävää dödöä kun oli kainalot aina märkänä. Auttoihan se mutta, kainalot alkoi punoittaa ja kauhea kutina, eikä loppua meinannut tulla vaikka lopetin sen käytön. Kysyin apteekista syytä kutinaan ja vastasivat että se johtuu dödössä olevasta alumiinista. En pitkiin aikoihin voinut käyttää mitään deodoranttia, alkoi heti tuskallinen kutina. Nytkin vain muutama merkki on jota voi enää käyttää, vahvoja aineita ei ollenkaan.

    • Kainalovaivainen

      Hei. Minulla vastaavat ongelmat, ja käytin garnierin mineraia yli vuoden, mutta ongelmat alkoivat vasta n. kuukausi sitten. Kainalot alkoivat kutista, yöllä raavin ne verille lähes.Nyt tasaista ihttumaa ja olen kokeillut eloconia, auttaa hetkeksi, mutta mikään deodorantti ei tunnu pysäyttävän tätä. Kainalot märkivät ja niihin on alkanut ilmesty ns. paiseita jotka rikkutuessaa tuottavat nestettä. En enää tiedä mtä tehdä. Eihän dödöjäkään pos voi kokonaan jättää?

    • :):)

      Mulla oli sama juttu tossa talvella ja keväällä. Kauheeta kutinaa, punoitusta ja ihottumaa. Tiesin sen johtuvan dödöstä, ja olin juuri vaihtanut merkkiä. En muista juuri nyt mikä merkki se oli, mutta olen aina käyttänyt Rexonan dödöä, ja kun sen menin vaihtamaan, niin oireet tuli. Vaihdoin toki heti takaisin Rexonaan ja ei ole ollut enään mitään oireita sen jälkeen. Joillekin ihmisille vaan sopii jotkut ja jotkut ei.. Kannattaa kokeilla eri vaihtoehtoja tai mennä lääkäriin.. Ite menisin lääkäriin jos jotain oireita tulis.

    • ei kiva

      AP tässä taas.. Hakeuduin terveyskeskukseen ja määräsivät hydrokortisonivoidetta: ihottuma lähti n. 2 viikon kuluessa ja iho parani hiljalleen,.
      Kuukautta myöhemmin kutina alkoi taas, tällä kertaa sitä esiintyi myös kasvoissa ja raavin posket ihan verille. Käytin taas kortisonia ja ongelma häipyi ajan kuluessa.

      Nyt rupeaa kuitenkin taas pikkuhiljaa palamaan hermo (ja rahat) tähän, kun ongelma toistui kolmannen kerran! Minulla on nyt siis ollut helvetinmoista kutinaa molemmissa kainaloissa, käsivarsissa ja naamassa viikon ajan. En ole käyttänyt sitä deodoranttia enää syyskuun jälkeen ja vaihoin sen Doveen, joten olen vähän ymmälläni.

      • ???jaa

        Olet allerginen todenn. monille asioille. Onko välttämätöntä käyttää kosmeettisia/hajustettuja aineita, jos seurauksena on- allergisia oireita.
        Ja käy perus allergiatesteissä.
        Hanki alkuun käsikauppa- antihistamiinia mukaan kulkemaan. Mietoja voi ottaa 2 tablettia ikävämmmän oireilun alkaessa. Ja perehdy allergioihin, niin saat tietoa.
        Muistan itse aikoinaan garnierin shampoon. Sukulaiseni luona, suositteli kokeilemaan. Samoin voiteen nimeltä hand and nail formula, jne joitain juttuja...
        Käytän vain tuttuja hajusteettomia sampoita/ihovoiteita. Jos jotain uutta haluan kokeilla, niin hyvin pikku alueelle ranteen sisäsyrjälle.
        En värjää tukkaa, en käytä dödöjä, joskus joudun ottamaan linja-autossa astmapiipusta.Aukaisevaa, kun joku hajustettu nousee kyytiin.

        Itse asiassa allergian hoito ottaa vain vähän rahaa. enempi kyse on, että välttää allergianaiheuttajia.


    • AveDe
    • AP

      Kiitos! ♥

    • wertdey5

      Mullakin alko just tällä viikolla ihan yhtäkkii kamala kutina, ensiks tosta "ulkokainaloiden" alueelta ja sit ihan varsinaisesti kainalossa.. ja täällä kans garnierin mineral käytössä. mietin että voikohan rautakuuri aiheuttaa yhteistyössä ton dödön kanssa sit sivuvaikutuksena ihottumaa? kun on vielä ollu kuiva iho siitä.. mut kai se on kokeiltava olla ilman ja rasvailtava ihoa.. harmittaa kun on ihan mahtavan tuoksunen se tuote, mäkin noin vuoden oon sitä käyttäny

      • .......

        Ostin hajustamatonta dödöä ja kutina lakkasi!


      • Nomoregarnier

        Sama täällä garnierin mineral! Ihme juttu, koska olen yli vuoden ajan kuitenkin jo käyttänyt ja samaiset oireet ilmestyivät muutama kuukausi sitten. Kainalot kutiaa päivällä ja iltaisin se on sietämätöntä. Punaista laikkua kainalot täynnä. Kortisonia käyttäny mutta ei tunnu auttavan. Eikun apteekkiin kunnon dödön ostoon-->


      • SiipiPirkko
        Nomoregarnier kirjoitti:

        Sama täällä garnierin mineral! Ihme juttu, koska olen yli vuoden ajan kuitenkin jo käyttänyt ja samaiset oireet ilmestyivät muutama kuukausi sitten. Kainalot kutiaa päivällä ja iltaisin se on sietämätöntä. Punaista laikkua kainalot täynnä. Kortisonia käyttäny mutta ei tunnu auttavan. Eikun apteekkiin kunnon dödön ostoon-->

        Ei tää nyt voi olla enää sattumaa :O!!! Huge olen aina kestänyt hyvin kosmetiikkaa ja deodorantin kanssa nyt ensi kertaa oireita. Vaihdoin 2 kk sitten Garnierin mineral tuotteeseen ja nyt kamala ihottuma molemmin puolin. Kutina jotain aivan sietämätöntä. Pitänee lopettaa tuotteen käyttö ja selvittää onko maahantuoja tietoinen että sama tuote on näin monille tehnyt täysin samat oireet.


    • ULTRA Dry on joo..

      Sama merkki täälläkin! Ja just samat p***leen kutinat. Garnier mineralia olen käyttänyt kauan, pari kolme vuotta, välillä ostanut jotain muitakin, mutta pääsääntösesti tota kun on ollut niin "hyvä".

      Kuinkahan kyseisen dödön sais pois markkinoilta? Saattais säästyä moni kanssasisar tältä..

    • Ärsyttää!

      Joo saman Garnierin Mineral -deodorantin menin kanssa ostamaan!!! Mulla jo heti ensimmäisen kainaloiden ajelun ja dödön käytön jälkeen kainalot leimahti ihottumanäppylöille, kutisee niiiiin paljon (varsinkin iltaisin) ja jollain tavalla erittää kans "solunestettä". On mulla ennenkin ollut taipumusta karvatupentulehdukseen (muutama hassu näppy), mutta ei todellakaan tässä määrin!

      Ihmettelen myös, miten kyseinen tuote voi olla vielä markkinoilla...

    • Epätoivoinen

      Mulla sama juttu Garnierin Mineral -dödön kans! Mulla hydrokortison on vähän auttanut mutta se kuivattaa ihoa niin paljon et ei viiti hirveesti käyttää. Mulla on siis myös kaulassa ihottumaa, punaisia selvärajaisia läikkiä... Tosi ärsyttäväääää

      Kävin viime viikolla koulun terkkarilla ja se silmämääräisesti tutki ja epäili sen olevan joku sieni-infektio ja kehotti kokeilemaan viikon ajan Lamisil -voidetta, joka on siis tarkoitettu jalkasilsaan ja varpaiden väliseen sienitulehdukseen.. Nyt puoli viikkoa käyttänyt eikä suurta helpotusta ole ollut. :(

    • Lallaaalllaaaa

      Olen käyttänyt kyseistä dödöä ja Rexonan mineraalideoa vuoden päivät ja loppusyksystä alkoi kutittamaan kainaloita. Kutina on levinny joka puolelle ihoa, joka voi johtua myös siitä että talvi kuivattaa ihoani ja kuiva iho kutisee. Kävin ostamassa Doven deodorantin joka ei toivottavasti kutita, mutta jos sekään ei auta niin kai se on marssittava apteekkiin ostamaan kalliimpaa tavaraa..

    • Kosmetiikkamyrkyt

      Oh-hoh löytyi täältä sitten heti syy vaivaan :D kiitokset kirjoituksistanne. Garnier Mineral ollut käytössä pari kuukautta, ja nyt viime viikot ollut aivan sietämätöntä kutinaa kainaloissa. Ikinä ei ole ollut ongelmia deodoranttien kanssa ennen tätä, ja ikääkin on jo yli 40-vuotta. Jotain mätäähän tuossa tuotteessa pitää olla.

    • ääää

      Mullaki on just toi Garnier Mineral ja nyt on viikon ollu samoja oireita ku teillä muillakin! :( Ennen ei oo tullu tämmöstä vaikka oon tota aiemminki käyttäny.

    • Steefan

      Nivea for men , halpa ja ei aiheuta harmia vaikka olen atoopikko
      ja hailey hailey tautia sairastava.

    • tiip

      täällä kanssa ihan sama juttu, nimittäin garnierin vaaleanlilakorkkinen dödö sai jo ennestään hieman ärtyneet kainalot pahempaan kuntoon. aluksi toimi ihan hyvin, mutta pian huomasin ettei enää pitänyt kainaloita kuivana ja alkoi pian kutista iholla :( tosi harmi koska kyseinen dödö on niin hyväntuoksuinen

      • missä vika?

        Minä testasin tuon lilakorkkisen garnierin mineralin pari vuotta sitten, aivan kauhea deodorantti. Kainalot aivan auki monta viikkoa. Yritin jossain vaiheessa toisen kerran kokeilla ja sama tulos. Sitten lähetin viestiä maahantuojaan ja vastaus oli, että toiset herkempiä eri ainesosille. Ei sen kummempaa??! Eikä kyllä ehdotettu mitään korvausta tuotteesta. Jättäkää ihmeessä käytöstä heti, kun oireita, kortisonilla minäkin kainalot sain kuntoon. Tuntuu vaan oudolta, että monella sama merkki aiheuttanut nämä oireet....


    • kettu4

      Erikoista! Haeskelin apua kun pari päivää sitten sain helvetillisen kutinan ja ihottuman kainaloihin vaihdettuani deoa. Tämä deo on juurikin tuo Garnierin mineral. En ole näköjään ainoa. Odottelen, että iho paranee ja sitten palaan johonkin vanhaan ja tuttuun.

    • uskomatonjuttu

      Täällä kanssa yksi Garnier mineral-uhri. Käyttäny monta vuotta, enempi ja vähempi ollu oireita mutta nyt räjähti käsiin, kirvelevillä haavoilla kainalot.. Nyt lähti vaihtoon, Oispa vaan aiemmin tajunnut.

    • Kutikuti

      Googlailin apua jäätävään kainalokutinaan ja eksyin tänne! Vaikuttaa siltä, että tuo uusi Garnierin mineral ultra dry ei vaan sovi mulle. Sain joululahjaksi ja oli niin ihanan tuoksuista ja vaikutti paremmalla dödölle kuin rexona. Päätin ostaa lisää ja hetken päästä hirveet kutinat päällä, pahinta on juuri iltaisin :D

    • kjbc

      Garnierin kaikki dödöt aiheuttanut täällä kauheat kutinat. Nyt alkoi myös Dovesta :(

      • Ei enää ikinä

        Ostin pari päivää sitten Garnierin dödön kun ajattelin kokeilla toista merkkiä ja tuoksui hyvältä... oli virhe, kainalot tulessa ja kutisee älyttömästi!!


    • Kääk

      no huhhuh..aivan sama juttu, eli Garnierin deodorantti sai kainaloni aivan kamalaan kuntoon. Olen kyllä pitkään käyttänyt kyseistä tuotetta, mutta vaihdoin toiseen tuoksuun ja melkein heti helvetti alkoi!

    • Herkkähipiäinen

      Hei

      Kehotan välttämään myös Nivean Powder Touchia, jos on ollut kokemusta deodoranttien aiheuttamasta ihottumasta. Olen pitkään käyttänyt toista Nivean merkkiä, mutta lankesin mainokseen. Powder Touch tuntuikin ihanan silkkiseltä aluksi, mutta jo kolmen päivän jälkeen kainaloissa alkoi kutina. Peilistä näin, että kumpaakin kainalokuoppaa ympäröi kirkkaanpunainen ihottuma. Kutina hävisi päivässä, kun jätin kyseisen deodorantin, mutta punaisten "atollien" häipyminen on vienyt aikaa. Vielä kuuden viikon jälkeenkin voi erottaa rusehtavat renkaat.

      Kannattaa katsoa, mitä aineita deodorantti sisältää. Alumiini lienee yksi pahimmista ihottuman aiheuttajista.

    • .....

      itsekkin käytin pari vuotta sitten garnierin deodoranttia ja kainalot aukes todella pahan näkösiksi, kesti muistaakseni aika pitkään että ei näkynyt enään mitään, alussa en pystynyt sheivata kainaloitani, kun se paheni lisää, onneksi oli talvi, eikä toppi keli. Dödöäkään en laittanut, paitsi suihkutettavaa "paidan päälle" niin etten suihkuttanut suoraan kainaloon, enkä käyttänyt suihkusaippuaa ollenkaan. Näin oli tehtävä niiin pitkään ennen kuin koko ihottuma oli lähtenyt pois. Nyt parin vuoden tauon jälkeen kainalot kutisee taas ja näppyjä on!!!!! voi hittolainen sanon minä. Nyt olen rasvaillut helosanilla koko ajan, jos vähän helpottaisi eikä siitä muodostuisi ihottumaa...

    • ………..

      Jos haluaa käyttää mineraalideodoranttia, kannattaa ostaa jostain hippikaupasta suoraan mineraalikivi. Sama tehoava aine kuin dödöissä, mutta ilman muita kemikaaleja. Tosin muutama päivä täytyy käyttää, että alkaa tehota kunnolla.

      Olen käyttänyt vuosien ajan. Mulla on herkkä iho, mutta mineraalikivestä ei ole tullut mitään ongelmia.

    • Pois markkinoilta

      Ei oo todellista. Sama GM:n myrkkydödö ollut puolisen vuotta käytössä. Tykkäsin, kun tuoksu oli mieto, mutta enpä arvannut, että on moista mömmöä. Kainalot punottaa tulehtuneina eikä ihottuma ole hävinnyt, vaikka viikko kokonaan ilman dödöä.

      • tyttö

        ei oo totta sama juttu. aina oon käyttäny mineralia mutta vuosi sitten alkoi hirveä kutina ja kainalot ihan rikki. testasin kaikkea ja tuntui ettei mikään dödö enää toimi, lopulta löytyi supervahva triple try josta ei oireita tullut ja toimi! halusin nyt taad kokeilla uud. muita dödöjä ja gm toimi hyvin -kunnes eilen sama kutina alkoi. back to square one


      • kainalokutina
        tyttö kirjoitti:

        ei oo totta sama juttu. aina oon käyttäny mineralia mutta vuosi sitten alkoi hirveä kutina ja kainalot ihan rikki. testasin kaikkea ja tuntui ettei mikään dödö enää toimi, lopulta löytyi supervahva triple try josta ei oireita tullut ja toimi! halusin nyt taad kokeilla uud. muita dödöjä ja gm toimi hyvin -kunnes eilen sama kutina alkoi. back to square one

        Tämähän menee mielenkiintoiseksi. Mulla alkoi pari viikkoa sitten sietämätön kutina ensin toisessa, ja sitten toisessa kainalossa. Dödönä garniel mineral jota olen käyttänyt keväästä alkaen. huh, nyt olen yrittänyt kortisonivoiteella hoitaa ja välillä tuntuukin helpottavan. Olipa hyvä että huomasin tämän viestiketjun, garnierit lähtee hiiteen täältä nimittäin. Uskaltaiskohan rexonaa ...... Mulla ei ole kans ikinä ollu ongelmaa dödöissä tai kainaloissa, joten kerta se oli ensimmäinen. Toivottavasri tästä ei tule pitkäaikaista ongelmaa.... Kanssasisarille jaksuja kainalokutinan kanssa, ottaa niin päähän!!!


      • jessy
        kainalokutina kirjoitti:

        Tämähän menee mielenkiintoiseksi. Mulla alkoi pari viikkoa sitten sietämätön kutina ensin toisessa, ja sitten toisessa kainalossa. Dödönä garniel mineral jota olen käyttänyt keväästä alkaen. huh, nyt olen yrittänyt kortisonivoiteella hoitaa ja välillä tuntuukin helpottavan. Olipa hyvä että huomasin tämän viestiketjun, garnierit lähtee hiiteen täältä nimittäin. Uskaltaiskohan rexonaa ...... Mulla ei ole kans ikinä ollu ongelmaa dödöissä tai kainaloissa, joten kerta se oli ensimmäinen. Toivottavasri tästä ei tule pitkäaikaista ongelmaa.... Kanssasisarille jaksuja kainalokutinan kanssa, ottaa niin päähän!!!

        Täällä sama homma & sama dödö. Nyt yritän olla käyttämättä mitään dödöä, että iho paranisi kunnolla. Hyviä dödöjä saa myös luontaistuotekaupasta. Nyt kaikki oireilijat yhteys Garnieriin,ja valitusta kehiin.


    • Räyhä

      En ymmärrä miksi kaikkiin dödöihin työnnetään alumiinia. Alumiini yksi herkistäjä. Kainalot alta aikayksikön ruvella täälläkin, jos alumiinidödöä. Toinen on hajusteet. Joka helkkarin tuubiin pitää työntää hajusteita. :(

    • Kylläottipattiin

      Mulla ikää yli 60v. Päätin siirtyä kemikaalittomampaan dödöön. Ostin Chrystali deon jossa vihreä tee ja kamomilla. Ihana tuoksu. Onni loppui 2 viikon jälkeen. Kainalot tulipunaiset. Näkyy rajat mihin dödöä olen laittanut. Ja eikun takas rexonaan.

    • Kyllästynyttähän

      Mulla tuli samat oireet pinkkikorkkisesta garnierin mineralista. Alko joskus ennen kesälomaa, muistaakseni maalis-huhtikuussa. Käyty on terveyskeskuksessakin, sain jotain sieni-infektioon lääkettä. Auttoi, kainaloista tuli pehmeät, mutta vähän ajan päästä kun aloin käyttää saippuaa, iho räjähti käsiin. Revin kainalot verille ja kärsin kirvelystä. Olisinpa aiemmin tajunnut hoitaa tämän.

      Nyt viikonloppuna leirillä päätin pitkästä aikaa käyttää saippuaa, joka oli erittäin paha virhe. Kainalot taas järkyssä kunnossa (ei siis ollut hyvässä ennen pesuakaan, luulin että vois auttaa). Itkettää ja ärsyttää kun on niin kipeät. Nyt kortisonikuurilla..

    • Eihikitanelienää

      Pakko vastaa tähän, kun ihmiset tuntuvat olevan aika tietämättömiä asioista, vaikkakin vanha viestiketju. Ensinnäkin dedorantint ja antiperspirantin ero? Haluatko , että kainalot on märkänä, mutta et haise > valitse dedorantti. Halutatko, ettei kainalot ole märkänä eli et hikoile, etkä haise > valitse antiperspirantti. Anperspirantit sisältävät valitettavasti sitä kuuluisaa alumiinisuolaa, MUTTA se on todettu turvalliseksi eikä sillä ole yhteyttä niin rintasyöpään kuin muihinkin sairauksiin (teknokemian yhdistys). Ravinnosta tulee enemmän alumiinisuoloja kuin antiperspirantista päivässä. Kutinaa enemmän aiheuttavat tuotteiden sisältämä alkoholi kuin alumiinisuolat, mutta valitettavasti jonkun verran niillekin voi herkistyä, mutta usemmiten ne dedorantit sisätävät alkoholia ei antiperspirantit. Apteekista saa tehokkaimmat hikoilutuotteet, mutta niissäkin pitää noudattaa käyttöohjeita alkuun muutama päivä joka ilta puhtaalle iholle ja aamulla pestään kainalot, muttei lisätä tuotetta. Viikon parin käytön jälkeen laitetaan vain 2- 3 kertaa viikossa riippuen hikoilun määrästä. Kainalon iho kannattaa myös rasvata aina pesun jälkeen.

    • HannaW

      Tämä on vanha viestiketju, mutta aion itsekin varoittaa kanssasisaria Garnierin mineral-deodorantista! Älkää ostako!! Minäkin sain osakseni kamalaa ihottumaa ja kutinaa kainaloihin. Nyt mennään kortisonikuurilla ja toivotaan, että dödön aiheuttama tuska pikkuhiljaa helpottaisi. :(

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1658
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe