Täällä El Hierro...

Barraquito = ei kirj

Otetaan kerran vielä alusta, katsotaan jos nyt pysyttäisiin asiassa. Noihin edellisiin sivuihin kertyi niin paljon erityyppistä sälää, että varsinainen asia hävisi kokonaan.

Eilen klo 18.10 Golfon lahdessa oli tähän mennessä voimakkain järistys, 4,4 Richt.
Tänään järistyksiä vain 26, voimakkain 2,7 Richt. Eilen 120.
Nyt on El Hierrolla ´voita leivän molemmilla puolilla´. Meri La Restingan kylän edustalla on alkanut tänään uudestaan ´pulputella´ voimakkaasti.
Asukkaat kertovat järistysten äänen olevan erilainen - kova napakka paukahdus. Ne ovat kuulemma pieniä merenalaisia räjähdyksiä. Äsken otetussa Tv-kuvassa näkyi kolme tummanpuhuvaa kasvavaa läiskää..
Kuitenkin varsinaiset järistykset ovat kokonaan saaren pohjoispuolella, muutama Taganasoga vuoren alla. Eli yhä edelleen suora ´reitti´ La Restingasta Golfon lahteen saaren poikki (tai alitse).
Kaasuja = CO2, vapautuu valtavia määriä...

Toistan mediassa eilen illalla ja tänään esiintullutta väitettä, jonka mukaan mahdollinen purkaus sittenkin olisi räjähtävä. Nyt hieman huolestuvat jo palmalaisetkin, Hierro on vain 50 km päässä.
Näytteitä edellisestä La Restingan merenalaisesta purkauksesta on toimitettu yliopistoille USAan, Ranskaan ja Barcelonaan.
Barcelonan yliopiston Petrologian ja Geokemian laitoksen mukaan näytteistä löytyi vähintäänkin outoja materiaaleja, sellaisia joita ei pitäisi edes olla Kanarian saarten maaperässä.?? Samoin osa näytteistä on vielä kokonaan tunnistamatta!!
Kuitenkin heille selvisi, että näytteet sisälsivät joko `basalt tai basanite´ sekä joko ´thachyte tai rhyolite`. Nämä sekoitettuna ovat kuulemma kovastti räjähdysalttiita.
Lo siento - en tiedä miten nuo käännetään suomeksi enkä edes tiedä mitä ne ovat...
Tämän takiahan UME:n joukot komennettiin sarelle ja turvatoimenpiteitä kiristettiin. Ihan hys-hys, saarelaisille tai medialle ei kerrottu yhtään mitään..

Osa sekä La Fronteran että La Restingan asukkaista ovat ottaneet kapsekkinsa ja poistuneet kylistään. Lienee viisaasti toimittu...

Eipä tämä tilanne ole yhtään selkeämpi kuin alussakaan, päin vastoin.
Niin, tieto tuo tuskaa... Palataan taas asiaan kun kuuluu jotain uutta.

Kaikilla saarilla on keltainen hälytys aallokoista, saattavat nousta 4 - 5 m korkeiksi. Kestää lauantaihin asti. Eipä sitten mennä uimaan eikä ongelle.. lämpöä kuitenkin 26c.

94

2587

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vilperi571

      Lämpimät kiitokset tiedoista!!!
      Alkaa menemään todella mielenkiintoiseksi.

      T. Vilperi

    • Olet helmi

      Ihana Barraquito!

      Lueskelen kyllä koko ajan englanninkielisiä sivuja joilla El Hierron tilannetta seurataan varmaankin asiantuntevasti, mutta kouluenglannilla ei kaikkea voi ymmärtää sillä eipä lukiossakaan opetettu geologian sanastoa.

      Kiitos että jaksat kertoa selvällä suomenkielellä että missä mennään jotta lukemansa ihan oikeasti ymmärtää.

    • FH

      Nyt alkoi kiinnostamaan minuakin, matka suuntautuu 16/11 Gran Canarialle, joten te tilanteesta jotain ymmärtävät/seudun tuntevat. Onko oletettavaa, että vaikuttaa jollain tavalla määränpäässämme? Totta kai isot tapahtumat tai purkaus vaikuttaa, mutta entä tämä jatkuvasti elävä tilanne? Matkatoimistothan eivät ihan heti matkoja peruuta, eikä itsekään sitä nyt vielä aio tehdä. Eniten tietysti kiinnostaa tilanteen vaikutus, koska itse olen raskaana ja mukana kaksi lasta. Kiitoksia jos joku teistä kokeneista voisi tähän vastata :)

    • vilperi571

      Mitä olen alusta lähtien tätä nk. purkausta seurannut, niin se on rajoittunut Hierron saaren nurkille, joten se ei vaikuta ainakaan toistaiseksi muiden saarten elämään millään tavoin.
      Jos se saavuttaa "pintapurkausvaiheen", niin silloin mahdolliset tuhkapilvet ym. voivat jo vaikuttaakin saarten elämään laajemmalti.
      Onneksi on Barraquito:n tyyppisiä ihmisiä jotka saarilla asuvat ja kieltäkin osaavat, niin saamme "puskaradion" kautta juuri näitä mahdollisia ennakkotietoja ennen mahdollista isompaa hässäkkää jonka sitten jo mediatkin julkaisevat.
      Tuossa kun oltiin emännän kanssa puhelinyhdynnässä ja hän ilmaisi kaipuutaan Granille, niin älysin kysyä häneltä tästä Hierron keissistä; hän ei ollut kuullutkaan koko tapahtumasta mitään; joten infon taso esim. suomessa on kyllä ihan nolla tavallisen matkailijan kannalta.
      Kun kerroin tietoni, niin ei se hänen kaipuutaan mihinkään muuttanut ja lupasi jatkaa matkan etsintää siitä huolimatta.
      En olisi millään tavalla huolissani ainakaan Granin, Tenen ja muidenkaan saarten suhteen poislukien Hierron.
      Tietoa tulee mukavasti ja kun homma on alkanut näinkin rauhallisesti, niin tuskinpa mitään "kertarysäystä" on odotettavissa.

      • r. ealisti

      • H.K-O

        Tämänhetkisten tietojen mukaan myös räjähdysmäinen purkaus on mahdollinen ja se on aikuisten oikeasti vaarallinen. Turha mutuilla kun ei asiasta mitään ymmärrä.


    • Barraquito = ei kirj

      Reippaasti reissuun vaan! Mahat ja muksut mukaan nauttimaan Granista!
      Ei mitään hätää - ei tule millään lailla vaikuttamaan muihin saariin.

      Minähän en suinkaan ole mikään asiantuntija, vain pelkkä ``messengeri´´.
      Olen tähän koettanut kerätä ihmisten tuntemuksia, vähän juoruja ja median tietoja (joihin ei näköjään ole oikein luottamista). Reportterithan ovat kanarialaisia - siis tietysti myös `` latinosieluja´´ - draamaa peliin kun pitää saada lehdet kaupaksi..

      Tuntien latinalaisten viehtymyksen dramatiikkaan ja ylilyönteihin, itsekin karsin puolet pois heidän vauhkoilustaan...
      Osasyy hierrolaisten pelkoihin on tietämättömyys. He tuskin tiesivät mikä on tulivuori.! Puhumattakaan siitä mikä on tulivuorenpurkaus.

      Tästä minä olen vauhkonnut täällä ja ´haukkunut´ pinon opettajia, jotka ovat mielestäni osittain vastuussa kansalaisten tietämättömyydestä.
      Vasta nyt, purkausen alettua lastentarhoissa ja kouluissa paneuduttiin tulivuoriin.
      Demonstroitiin oppilaille miten tulivuori toimii: minttukarkki coca-cola pulloon ja POKS - hyvinhän se purkautuu...
      Tämä on valitettavasti koulutuksen taso näillä kulmilla.

      Tämä purkaushan voi kestää viikkoja tai kuukausia. Puhisee, pulputtaa ja tärisyttää maata ja merenpohjaa.

      Ymmärrän kyllä täysin ihmisten hermostuneisuuden kun lattiat keikku ja tavarat helisevät kaapeissa.
      Jos ihmisille olisi heti alusta alkaen kerrottu asiallisesti ja päivittäin missä mennään - olisi heidän suhtautumisensa ollut rauhallisempaa . Asioita salaillaan ja peitellään yhä.

      Järistyksiä eilen 40, tänään 27, korkein 3,8 Richt.
      Magmaa purkautuu mereen La Restingan edustalla hyvinkin näyttävästi. Meri kiehuu paikoin ja taas pulpahtelee pintaan kiehuvia laavamurikoita. Kaikki järistykset tänäänkin olleet meressä Fronteran edustalla pohjoisessa,
      15 - 20 km syvyydessä.

      Nuo pintaan pulpahtaneet savuavat murikat on ristitty `Restingoliiteksi`- La Restingan mukaan ja nyt joku bisnesmiehen alku niitä jo myy netissä 400 euroa kappale !!

      Tänä iltana ja huomenna järjestetään kaksi kyselytilaisuutta sekä la Fronteran että La Restingan asukkaiden ja asiantuntijoiden välillä. Se on hienoa he saavat
      vastauksia kysymyksiinä selkokielellä. Se rauhoittanee porukkaa.
      Näin listan kysymyksistä, olivat hyviä. Pistän niitä vastauksia sitten tännekin.

      Ei se ´peto´ sieltä hetkessä pintaan nouse - varmaankaan.....
      Hyvää lomaa masulle ja muksuillekin !

    • vilperi571

      Kiitos taas barraquito hyvästä infosta!
      Nuo r. ealistin ja H.K-O:n vastaukset unohdan ihan kauniisti; vertaus olisi paremminkin pitänyt tehdä tuon Islannin viimevuotisen seurannan perusteella; aikansa puhisi ja puhkui, mutta rauhoittui sitten.
      En tietenkään voi kieltää, etteikö se suurikin rysähdys olisi mahdollista kun saaret ovat jo vuosisatoja olleet melko rauhallista aluetta, mutta toisaalta siellä on jatkuvaa tuliperäistä toimintaa joka osaltaan on helpottanut paineiden muodostumista maanalaisiin kerroksiin samalla tavalla kuin Islannissakin.
      Ymmärryksen tasosta voidaan sitten olla montaakin mieltä. :)
      Ainakaan mun matkushalukkuuteeni noilla tähän asti tulleilla tiedoilla ei ole mitään vaikutusta.
      Mutta kahtellaan! :)

    • Barraquito = ei kirj

      Nyt tuntui jytinä täälläkin!
      Istuskelin soffalla, koira pyrki syliini ja siitä vängällä änkesi selkäni taakse?!
      Jäi siihen eikä suosunut siirtymään, samalla rupesi lasipöydällä ollut lusikka kilisemään. Katsoin kelloa se oli 20.37.
      Tarkistin tiedot ja järistys on arvioitu olleen 4.4 Richt, 21 km syvyydessä.
      Tosin ihmiset ovat sitä mieltä, että se oli voimakkaampi. Myöhemmin selviää tarkka voimakkuus.

      Koetan tässä iltapuhteikseni selvitellä kuinka tunneli kesti ja oliko maanvyörymiä.
      Täytynee jättää pysyvästi muutama lusikka lasipöydälle...

    • FH

      Kiitoksia viesteistä teille kokeneille. Itsekin näin olen asian rätnännyt. Turvallisin mielin matkalle ollaan menossa, voihan sitä tukehtua leipään kotonakin :) Ihan mielenkiinnolla vaan tilannetta seuraillaan ja stemppiä sinne suunnalle.

    • Barraquito = ei kirj

      Eilinen järistys tuntui voimakkaimpana sitten heinäkuun, jolloin järistykset alkoivat.
      Sen on vahvistettu olleen 4.4 Richt., ja tuntui muillakin saarilla.
      La Gomeralla, Teneriffalla pohjoisessa ja etelässä, sekä täällä La Palmalla.
      Järistyksiä on ollut tähän mennessä n. 11.200 .

      Los Roquillosin tunneli suljettiin heti illalla ja 11 perhettä häädettiin asunnoistaan rannikolta La Fronteran edustalla. Tunnelin kiertotie on saarelaisille ikävä, sillä se ottaa aikaa 45 min. Tielle oli yöllä putoillut isojakin kiviä, joten kiertotiekin on erittäin hankala. Samoin pienempiä maanvyörymiä oli muuallakin saarella.

      La Restingan edustalla on fissura jossa on useita peräkkäisiä magman ulostuloaukkoja, jotka avautuvat ja sulkeutuvat..
      Eilisissä helikopterista otetuissa kuvissa se on kuin helminauha. Tällä hetkellä se on alle 2 km päässä rannasta ja lähestynee vieläkin rannikkoa.

      Eilen järistyksiä oli 37 kpl, tänään 7 joista kaksi yli 3 = 3.1 ja 3.6 Richt. Yhä 15-23 km syvyydessä.

      Minullakin olisi muutama kysymys asiantuntijoille:
      näitä yli neljän Richterin järistyksiä on ollut useita - miksi vain tuo eilisiltainen tuntui muillakin saarilla? Miksi hierrolaisetkin tunsivat sen voimakkaimpana? Mikä siitä teki erilaisen kuin muut yli 4 Richterin järistykset?

      Yölämpö yhä 21c, meri möyryää mahtavana vaikka ei ole tuulenvirettäkään - tästä tulee taas kiva lämmin päivä...

      • Sotavento (ei kirj.)

        Hola, Barraquito, ei ainakaan Puerto de la Cruzissa ollut meidän havaintojen mukaan mitään tavallisuudesta poikkeavaa. Kiitän lämpimästi siitä, että asiantuntevana ja asiallisena pidät meitä ajan tasalla monia kiinnostavasta aiheesta.

        Sotis


      • NonnaL

        Kiitos fantastisesta raportoinnista. On mukavaa pysyä "maalaisjärjellä" ajantasalla tapahtumista. Lähetin juuri lapseni mummin kanssa siihen teneriffan rannalle. Jännityksellä odottelen sinun ja asiantuntijoiden raportteja tapahtumapaikalta. Onhan tämä mielenkiintoista. Pikkunenkin tekee matkalla tulivuori-raporttia. Ehkäpä itseäni mietityttää eniten maanjäristykset eri saarilla.


    • La Mojonera

      Maanjäristyksiä koko Kanarialla.
      http://www.01.ign.es/ign/layoutIn/sismoListadoTerremotos.do?zona=1&cantidad_dias=10
      Ks. info listan oikeassa reunassa(=kartta)
      Järistyksiä:
      31/10 Teneriffa ja Gran Kanarian välissä, Atlantico Canarias 1,7 magn.
      02/11 Lanzaroten länsipuolella Atlantico Canarias 1,9 magn.
      03/11 Las Palmas, Atlantico Canarias 2,4 magn.
      Muuten on ollut jatkuvaa tärinää Azoreilta Andalusiaan, tänään myös itä-Espanjassa Valencia, aikaisemmin Cartagena-Murciassa. Samoin Espanjan ja Ranskan rajoilla.

    • Tulen Kanarialle 30.11 Kristina Ktariinan risteilylle. Yhtenä kohteena on El Hiero... toivottavasti. :)

    • Barraquito = ei kirj

      Upeeta, ties vaikka siihen mennessä voimme kysyä sinulta, että millä
      El Hierron saarista kävit !

      Näin tänään:

      - La Restinga evakuoitu uudestaan, kylään vievä tie suljettu
      - Los Roquillosin tunneli suljettu - maanvyörymien takia, myös romahdusvaara
      - Viisi tietä suljettu, maanvyörymien takia
      - La Fronterasta myös evakuoitu osa ihmisistä
      - La Restingan edustalla viimeisten tuntien aikana näkyvillä upea noin
      kaksikerroksisen (10-15 m) talon korkuinen vesihöyrypatsas sekä tuhkaa ja
      laavaa. Varsinaista ``kukon pyrstöä``vielä odotellaan.

      Tässä on nyt siis käynnissä järistyksiä ja väristyksiä kummallakin puolella saarta.
      Etelässä La Restingan kylän edustalla = ´Mar de las Calmas`- uusi ´saari´on jo tulossa. Merenalainen purkaus alkoi 10.10.2011
      Saaren toisella puolella pohjoisessa - Golfon lahdessa - on vain näitä järistyksiä, sekä merellä että mantereella. Siellä ei tiedetä mistä purkaus tulee - mereltä vai mantereelta. Vai kummastakin...

      Tänään järistyksiä oli 33 kpl, kolmea lukuunottamatta kaikki yli 2 Richt. ja 5 kpl yli 3 Richt.,(3.0, 3.1, 3.5, 3.6 ja 3.9) jotka kaikki olivat tunnettavissa.

      Järistykset ovat vähentyneet mutta voimistuneet. Tässä yhden asiantuntijan sitaatti: `öSeuraavien 8-36 t aikana on odotettavissa 4.0 - tai jopa 4.6 Richt. järistyksiä. Toivottavasti näin käy, sillä muutoin se kerää magmaa vielä suurempaa purkausta varten.``

      Geologit ovat läytäneet Los Roquillosin tunnelin kupeesta jäänteitä 10 tuhansia vuosia sitten tapahtuneesta räjähdysmäisestä purkauksesta. Sieltä löytyi `traquitas`- nimisiä kiviä (?). Niitä ei esiinny missään muualla saarella. Tuo purkaus on siis ilmeisesti ollut La Restingan edustalla - Mar de Las Calmas ´íssa...

      Kuullostaa hurjalta, tämä on niin tätä - ei tiedä mitä uskoa. Kauhea hässäkkä ja hulabaloo ja sitten tullaan alas ja todetaan ´no pasa nada´. Ei mitään hätää..

      Joten, por favor, ´´älkää nitistäkö viestintuojaa``....

    • La Mojonera

      Gran Canarialla: Asunnon uudet tapetit olivat aamulla vähän halkeilleet, katsottiin niitä koko porukalla. Nyt 11:07 ovat halkeamat jo pahan näköisiä. Järistystä emme kuitenkaan ole huomanneet. Lusikka on lasissa.

    • Janari-Jake

      Tilanne ennallaan El Hierrolla?

    • Tartsa N.
    • Barraquito = ei kirj

      Aamusta lähtien meri La Restingan rannikolla on kiehunut voimakkaasti, mustaa rajusti kiehuvaa vettä, pulppuavaa laavaa ja vaahtoamista. Vertaa perunakattila kuutosella.. yli tulee..
      Meren normaalilämpö on tähän aikaan vuodesta n. 23,9 nyt se on purkausalueen lähistöllä 35,3c.

      Asukkaat saavat mennä koteihinsa La Restingaan vain valoisaan aikaan.
      Käyvät vain ruokkimassa eläimensä ja kastelemassa kasvinsa. Rikin ja auringossa mätänevien kalojen lemu on niin voimakas, ettei siellä pitkään voisi ollakaan. Silmiä kirvelee ja kurkkua pistelee.
      Eilisen näyttävän kiehumisen hetkellä Guardia Civil ajoi vauhdilla kaikki kylässä olleet ylös rinteelle. Sieltä kuulemma lenteli isojakin murikoita taivaalle.

      Tänään näytelmä on toistunut kahdesti, klo 16.10 ja 17.07. Ei ihan geysiiri vielä. Upea show, josta ei kuitenkaan vaaraa asukkaille. Ylhäällä vuorella La Restingaan vievän tien varrella on kymmenittäin ihmisiä kameroineen ja kiikaroineen passissa ikuistamassa ja ihailemassa näkymää.

      Lapset käyvät nyt pääkaupungin Valverden koulua.
      Tärinät ovat aiheuttaneet tunnelissa jonkin verran maanvyörymiä.

      Kylän asukkaiden tulot ovat jo pitkään olleet täysi nolla - eli ei senttiäkään. Kaikki liikkeet suljettu. Nyt heille on luvattu rahallista tukea kiireellisenä sekä saavat 3:n kuukauden asuntolainat lahjaksi. Samoin ne jotka nyt asuvat vuokralla, heidän vuokransa ja sähkönsä maksetaan. Hurjaa on - ja tätähän voi kestää kauankin..

      Pohjoisen Golfon lahti (jossa varsinaiset järistykset tapahtuvat) ja La Restinga (jossa nyt kiehuu) ovat erillisiä tapahtumia. Tanganasogan vuoren alla voi olla muhimassa oma purkauksensa. Näin tutkijat tuumasivat eilen. Samoin korjasivat laskelmiaan vuoren alla olevasta magman määrästä, jonka sanoivat voivan olla 20 kertaa arvioitua suurempi. Viittasivat/vertasivat v. 1730-1736 Timanfayan (Lanzarote), purkaukseen....se siis kesti 6 vuotta!!

      Järistyksiä eilen 71, tänään tähän mennessä 79, joista 4 tuntui = 2.5, 2.8, 3.4 ja 3.5 Richt.
      Paljon voimia ja kärsivällisyyttä hierrolaisille, valitettavasti heille tämä on totisinta totta, meille jatkojännäri.
      Ollaan kuulolla...

      • vilperi571

        Kiitokset jälleen kerran!!
        Ei sinulla olisi mitään kuvallisia linkkejä laittaa tuosta:
        "Tänään näytelmä on toistunut kahdesti, klo 16.10 ja 17.07. Ei ihan geysiiri vielä. Upea show, josta ei kuitenkaan vaaraa asukkaille. "

        Nm. kieli pitkänä odottelee! :)

        Ps. Mitenkään vähättelemättä paikallisen asujamiston kärsimystä joille tilanne on todella katastrofaalinen, mutta muu maailma haluaa vain räväköitä kuvia tai videoita uutisointiin, joten esim. suomen tiedoitusvälineet ovat ihan hiljaa tapahtumista turistieurojen menettämisen pelosta. :) (vaikuttavat sen verran moneen matkatoimistoon, että jos ajantasaisia raportteja julkaistaisiin jossain mediassa, niin porukka äänestäisi jaloillaan, vaikka mitään konkreettista riskiä ei olisikaan.)

        Parhaiten kielitaidoton näyttää pysyvän ajan tasalla seuraamalla sinun kirjoituksiasi tällä foorumilla ja ihan lievänä muistutuksena voisit tuonne "munkin" foorumille rakentaa jopa kuvien kanssa jonkunlaisen tarinan. Ne säilyy siellä paljon paremmin kuin täällä, koska kun tilanne rauhoittuu,niin tämäkin ketju hautautuu taas näiden "onko tietoa siitä ja siitä hotlasta", vaikka lievällä penkomisella haun avulla olisi tietoa jaettu runsaastikin!! :) :)

        Joten lopuksi vielä kiitokset sinulle!!
        T. Vilperi


    • Lanza-amiga

      Hola Barraquito y muchas gracias por tu información! Olen seuraillut El Hierron tapahtumia välillä TV Canarian uutisista. Tytömme asuu Lanzarotella, mutta eivät nuoret tunnu siellä pahemmin tilanteita seuraavan, kun sikäläiset tulivuoret yhä nukkuvat ja toivottavasti pitkää unta.

      Buenas noches, cuidate!

      • Barraquito = ei kirj

        Gracias Lanza-amiga, igualmente!

        Tässä kun vielä ollaan hereillä, pieni lisäys edelliseen.
        Järistyksiä siis ollut tänään tähän mennessä 84, yksi 3,4 Rich., lisää joukossa klo 22.30. Heinäkuusta lähtien järistyksiä jo11.314.

        Paikalle asennettu (yksityinen) web-camera kaatui hetkessä. Käviöitä oli muutaman tunnin sisällä yli 350.000!

        Golfon lahdessa ovat järistykset nousseet lähemmäksi pintaa tänään - viisi järistystä 10, 11, 13, 14 ja 15 km syvyydessä.
        Syntymässä oleva tulivuori on kuulemma enää 70m päässä pinnasta, joten
        La Restingan edustan kiehumiset ja pulputukset saattavat seuraavina päivinä jo kehkeytyä kunnon geysiireiksi. Ja silloin ihmisten on paras olla etäällä, mikäli tuuli on voimakas se saattaa heittää niskaan kuumaa vettä ja tuhkaa...

        Varoitus Kristina-risteilijän matkustajille: älkää sitten pistäkö laukkuihinne matkamuistoiksi noita ´Restingoliittejä´- nyt lentokentällä on ryhdytty
        avaamaan kaikki kapsekit, etteivät turistit vaan vie arvokasta saaren
        omaisuutta mukanaan. Kunhan pilailin, ei ne mitään risteilijöiden kapsekkeja tutki...eihän?

        Buenas noches, Öitä !


      • vilperi571
        Barraquito = ei kirj kirjoitti:

        Gracias Lanza-amiga, igualmente!

        Tässä kun vielä ollaan hereillä, pieni lisäys edelliseen.
        Järistyksiä siis ollut tänään tähän mennessä 84, yksi 3,4 Rich., lisää joukossa klo 22.30. Heinäkuusta lähtien järistyksiä jo11.314.

        Paikalle asennettu (yksityinen) web-camera kaatui hetkessä. Käviöitä oli muutaman tunnin sisällä yli 350.000!

        Golfon lahdessa ovat järistykset nousseet lähemmäksi pintaa tänään - viisi järistystä 10, 11, 13, 14 ja 15 km syvyydessä.
        Syntymässä oleva tulivuori on kuulemma enää 70m päässä pinnasta, joten
        La Restingan edustan kiehumiset ja pulputukset saattavat seuraavina päivinä jo kehkeytyä kunnon geysiireiksi. Ja silloin ihmisten on paras olla etäällä, mikäli tuuli on voimakas se saattaa heittää niskaan kuumaa vettä ja tuhkaa...

        Varoitus Kristina-risteilijän matkustajille: älkää sitten pistäkö laukkuihinne matkamuistoiksi noita ´Restingoliittejä´- nyt lentokentällä on ryhdytty
        avaamaan kaikki kapsekit, etteivät turistit vaan vie arvokasta saaren
        omaisuutta mukanaan. Kunhan pilailin, ei ne mitään risteilijöiden kapsekkeja tutki...eihän?

        Buenas noches, Öitä !

        Kiitosta! Olit näköjään lisännyt tekstiä! :)
        Älä mee muuten yhtään takuuseen noista "matkamuistoista"; suomen pilkun tarkan viilauksen sääntöjen suhteen tietäen, niin se käpy voi käydä myös täällä päässä! :(

        Joko ovat keksineet nimen uudelle saarelle, koska näyttää siltä, että sehän sinne on muodostumassa. :)


      • Miult huomenet
        vilperi571 kirjoitti:

        Kiitosta! Olit näköjään lisännyt tekstiä! :)
        Älä mee muuten yhtään takuuseen noista "matkamuistoista"; suomen pilkun tarkan viilauksen sääntöjen suhteen tietäen, niin se käpy voi käydä myös täällä päässä! :(

        Joko ovat keksineet nimen uudelle saarelle, koska näyttää siltä, että sehän sinne on muodostumassa. :)

        Kanarialaiset kalat kiehuvat suolavedessä. Sekaan hieman pottuja, niin kalakeitto olisi valmis. On vaan tuo keitinvesi aika likaisenoloista ja siitä tuolta löytyy pieni juutuubipätkä

        http://www.boards.ie/vbulletin/showthread.php?t=2056336524&page=23

        ja täältä

        http://www.canariesnews.com/2011/09/28/el-hierro-earthquakes-update/

        Mm. näitä sivuja seuraan päivittäin.. ja myös monia muita.


    • vilperi571

      Kiitos linkeistä; eipä tekis mieli Busterilla noille vesille nyt mennä, vaikka usein olen sitä kaivannut lomillani ollessani. :)

      • vilperi571

        Minäkin löysin hyvän linkin noiden sivujen kautta:
        http://www.globale-evolution.de/Forum/viewtopic.php?p=42768#
        Ne joilla saksa taittuu saavat hyvää tietoa.


      • ex-mix-max
        vilperi571 kirjoitti:

        Minäkin löysin hyvän linkin noiden sivujen kautta:
        http://www.globale-evolution.de/Forum/viewtopic.php?p=42768#
        Ne joilla saksa taittuu saavat hyvää tietoa.

        Nopea käännös osaan Vilperin linkistä mereen heitetyistä ydinjätteestä:

        Tulivuorenpurkaukset radioaktiivisen joukkohaudan lähellä?

        Pitkään ne olivat täysin unohtuneita, ja nyt yhtäkkiä nousi Atlannista El Hierro tulivuoren edessä vanha kiistakysymys eteen. Merestä ei nouse vain ”kuplia" ja magman hiukkasia. Kysymys tällä kertaa ei ole El Hierron vulkaanisuudesta, vaan radioaktiivisen jätteen kaatopaikasta, joka perustettiin syyskuussa 1982 Atlantilla.

        Tapahtuvatko tulivuorenpurkaukset radioaktiivisen joukkohauta läheisyydessä?

        26/10/2011 - Vuosina 1967-1983. Mesoatlantinen harju,joka alkaa 700 mailin päässä Galician rannikolla, tätä harjua käytettiin kaatopaikkana OECD:n maiden ydinjätteille. Hollantilainen rahtialus "Scheldt Borg" kuljetti kiistanalaisen lastin avomerelle kansainväliselle vesialueelle.Konkreettisesti muodostui lasti tynnyreistä,jotka sisälsivät yli 140000 tonnia radioaktiivista jätettä ja jotka on nyt upotettu 4000 metrin syvyyteen "ikuiseen lepoon".
        Mutta ei vain siellä(Galizian rannikolla) vaan myös Azorien ja noin 20 km rannikolta El Hierro lähelle on sellaisia merenkulun "repository"(lopullisia varastopaikkoja) perustettu. Radioaktiivinen säteily näistä tynnyreistä luokiteltiin silloin vähäisestä keskimääräiseksi. Lisäksi Kanarian merenpohjalla uinuu kariutunut ydinkäyttöinen sukellusvene. Greenpeace ja ympäristöaktivistit halusivat estää tämän sukellusveneen ylösoton. Veden paineen ja suolaisuuden vuoksi he ennustivat tynnyrien pysyvän ehjinä enintään 50 vuotta. Vasta 1993 tehdyn Lontoon sopimuksen mukaan on ydinjätteiden poisheittäminen meriin kielletty pysyvästi. Mutta nukleraarisen jätteen upottamisen myötä on samaan aikaan kollektiivinen tietoisuus pantu kestouneen. Mitä et näe enää, siitä et tiedä mitään ja ehkä siksi se on erityinen uhka. Sitten yhtäkkiä muistetaan näin rajujen tapahtumien yhteydessä, kuten tulivuorenpurkaus, että siellä toki on ... mitä?
        Kukaan ei tiedä tarkalleen

        Ympäristönsuojelijat muistavat vielä silloiset protestiaallot, mutta muuten näyttävät tynnyrit hävinneen viranomaisilta "poissa silmistä ja poissa mielestä". Espanjan virallinen toimisto atomi-turvalle vastasi, ettei heillä ollut tietoa tällaisen jätteen hävittämisestä. Mutta jos todella radioaktiivisia aineita El Hierron edessä, olisi se ehdottomasti pientä verrattuna verrattuna tulivuorenpurkaukseen aiheuttamaan radioaktiivisuuteen. Kiva takaportti, joka on viranomaisille on avautunut yllättäen. Kanarian hallitukselta ei saatu lausuntoa lainkaan, kun taas Saksan toimisto säteilysuojelulle myönsi, ettei he tienneet mitään säteilevistä tynnyreistä. Samalla tiedottaja korosti kuitenkin, että jos niin on, ei kuitenkaan ole odotettavissa mitään vuorovaikutusta mahdollisen tulivuoren purkauksen yhteydessä. "Emme tiedä mitään radioaktiivisten jätteiden hävittämisestä Atlantilla 70-luvulla ja 80-luvuilla", sanoi H.Fischer OECD: n , tiedottaja Pariisissa. Outoa, että ympäristöaktivistit muistavat ne tapahtumat hyvin, mitä tapahtui noin kolme vuosikymmentä sitten. "Siellä oli El Hierro alennusmyynnissä silloin, mutta se on pudonnut unohduksiin ajan myötä, vahvisti Julian, ympäristöaktivistien Ben Magein tunnustettu asiantuntija Teneriffalla.
        On epäselvää, ja jää, onko tulivuoripurkauksella El Hierrolla jonkin verran vaikutusta merenpohjassa makaaviin tynnyreihin. On kuitenkin selvää, että olisi aika aloittaa tieteelliset tutkimukset upotettujen ydinjätetynnyreitten kunnosta. Ainoa ongelma on, ettei kukaan, ei edes Kansainvälinen atomienergiajärjestö tunne itseään vastuulliseksi tästä säteilevästä perinnöstä. Toivokaamme, että ihmiskuntaa ei herätetä luonnonvoimien ansiosta transsi-olotilastaan.


    • ex-mix-max

      Se siitä, radioaktiiviset mereen 1982 heitetyt tynnyrit mukaan ilotulitukseen, joita viranomaiset eivät enään muista. Niin se Suomessakin tulee olemaan, 20 vuoden kuluttua kukaan ei tiedä, miksi Suomen Olkiluotoon on otettu radioaktiivistä jätettä kymmeniä tonneja (rahan takia).

      • HEI LANXA -AMICA

        Katseletko Canarian tv-kanavaa suomessa nyt,vai oletko Lanzalla?
        Meillä on Katolla " lautanen" ,olemme katselleet kyseistä kanavaa monta vuotta,kesällä se katosi(oli ns. ilmainen ) Astra sateliitti sitä näytti,olemme hakeneet (päivittäneet) useaan otteeseen mutta ei enää "tartu") lautaselle. Onko jollain muilla sama ongelma? Mielellään otan vastaan tietoa millä TV-Canaria näkyisi.


      • 21
        HEI LANXA -AMICA kirjoitti:

        Katseletko Canarian tv-kanavaa suomessa nyt,vai oletko Lanzalla?
        Meillä on Katolla " lautanen" ,olemme katselleet kyseistä kanavaa monta vuotta,kesällä se katosi(oli ns. ilmainen ) Astra sateliitti sitä näytti,olemme hakeneet (päivittäneet) useaan otteeseen mutta ei enää "tartu") lautaselle. Onko jollain muilla sama ongelma? Mielellään otan vastaan tietoa millä TV-Canaria näkyisi.

        Anteeksi Piti olla LANZA-AMICA


      • Lanza-amiga
        HEI LANXA -AMICA kirjoitti:

        Katseletko Canarian tv-kanavaa suomessa nyt,vai oletko Lanzalla?
        Meillä on Katolla " lautanen" ,olemme katselleet kyseistä kanavaa monta vuotta,kesällä se katosi(oli ns. ilmainen ) Astra sateliitti sitä näytti,olemme hakeneet (päivittäneet) useaan otteeseen mutta ei enää "tartu") lautaselle. Onko jollain muilla sama ongelma? Mielellään otan vastaan tietoa millä TV-Canaria näkyisi.

        En ole vielä Lanzalla, vaan katson netin kautta. Googlaa TV Canarias ja sieltä sivulta valitse TV directo tai www.rtvc.es. Valittavana muutama kanava, joista yleensä kaksi on katsottavissa (disponible), kanavien katsottavuus vaihtelee.


    • vilperi571

      Lämpimät kiitokset vaivannäöstäsi!!
      Vieläkö kun joku selvittäisi näiden tynnyreiden sijainnin suhteessa purkausalueeseen, niin voisi saada jonkinlaisen käsityksen riskeistä.
      Toinen mieleentuleva asia on että minkäasteista radioaktiivista tavaraa nämä tynnyrit ovat sisältäneet. Matala-aktiiviset eivät ehkä paljoa vaikuta, mutta korkea-aktiiviset kylläkin vaikka ottaisikin huomioon ison meren laimentamisvaikutuksen ja sitä säteilyähän on ihan luonnostaankin jokapuolella maapalloa.
      Eipä luulisi paljoa maksavan jos joku säteilymittari laitettaisiin noille alueille tarkkailemaan mahdollisten säteilyarvojen nousua!??

      • Barraquito = ei kirj

        Tänään kiirus päivä, palaan asiaan illemmalla.
        Sen verran kuitenkin, että olen täällä La Palmalla usein puhunut ihmisten kanssa noista mereen upotetuista ydinjätteistä. Joten täällä kaikki tietävät niiden olemassaolon. Otanpa puheeksi illalla kantakuppilassa.
        Tänään kuitenkin ilmeisen hiljaista, tähän mennessä 25 järistystä 1,1-3,7 Richt.
        Pari mantereella, muut Golfon lahdessa pohjoisessa.
        Ja La Restingan edustalla pieniä merenalaisia räjähdyksiä.
        Sieltä se peto nousee...

        Hasta luego!


      • torrakka
        Barraquito = ei kirj kirjoitti:

        Tänään kiirus päivä, palaan asiaan illemmalla.
        Sen verran kuitenkin, että olen täällä La Palmalla usein puhunut ihmisten kanssa noista mereen upotetuista ydinjätteistä. Joten täällä kaikki tietävät niiden olemassaolon. Otanpa puheeksi illalla kantakuppilassa.
        Tänään kuitenkin ilmeisen hiljaista, tähän mennessä 25 järistystä 1,1-3,7 Richt.
        Pari mantereella, muut Golfon lahdessa pohjoisessa.
        Ja La Restingan edustalla pieniä merenalaisia räjähdyksiä.
        Sieltä se peto nousee...

        Hasta luego!

        Kun en osaa espanjaa niin kysynkin vaan pikaisesti tuosta viimeisestä rivistä. tarkoittaako se suomeksi: haista lude! (?)

        Ja hauskaa kapakkailtaa vaan, kerro montako tuli kipattua.


    • Barraquito = ei kirj

      HAA, katso - pitkällehän sitä päästiinkin ennenkuin ensimmäinen lutikka änkesi joukkoon!
      Kuuleppas lutikanhaistaja, tässä sinulle pätkä espanjalaista kulttuuria:

      Tuttavien ja ystävien kanssa tavataan yleensä aina ulkona. Kotiisi tulee ainoastaan sukulaiset tai todella läheiset ystäväsi.
      Jos mennään kantakuppilaan, sinne ei mennä dokaamaan vaan juttelemaan.
      Ja sitä paitsi koko ajan syödään. Pöytä on täynnä tapaksia, ja sitä mukaan kun lautaset tyhjenevät, niitä tuodaan lisää. Maassa maan tavalla.. ja täällä eletään näin.
      Kiitos, oli kovasti hauskaa.

      Ohessa tiedoksesi lista tänä iltana nauttimistani nesteistä :
      (Churros y) chocolate, y dos copitos de vino tinto... Satisfecho?
      Käännätä googlella.

    • vilperi571

      "(Churros y) chocolate, y dos copitos de vino tinto... Satisfecho?"

      Tuon ymmärtämiseen riitti jopa munkin kielitaito ja se on jo paljon se mun kielitaitoni tuntien! :)
      Olit varmaan päivän sitten "ketuneväillä" kun illalla churroja söit!?? :)

      Asiaan; kaikesta päätellen päivä oli aika rauhallinen kun muuta raportoitavaa ei ollut?
      Oliko porukan kanssa puhetta noista ydinjätteistä?

    • NonnaL

      Mamin pikkuinen lähetti terveisiä tänään Gomeran saaren huipulta. Oli kuvannut zoomilla El Hierroa. Harmi että Hierro oli purkauskohtien edessä. Ei saatu itse ikuistettua materiaalia purkauksesta. Lähemmäs en olisi pientä päästänytkään.

    • Barraquito = ei kirj

      Voi mahdotonta, että noi churrot on hyviä! Totta, olin ketuneväillä (onpa kiva termi!) koko päivän.

      Pedolla lienee tänään lepopäivä, vai vetäiskö henkeä?
      Rauhallista, ei edes pulputtelua eiliseen tyyliin. Eilen järistyksiä 99, tänään vain 36 ja suurin osa kakkosen molemmin puolin, taisi olla yksi yli 3 Richt.
      Magma-aukkojen oletetaan sulkeutuneen, koska oikeastaan mitään ei ole noussut pintaan.
      Toista purkausta pohjoisessa La Fronteran edustalla pidetään mahdollisena ja hyvin todennäköisenä.

      Uutena outona ilmiönä asukkaat valittavat paineen tunnetta korvissa?? Uff, todella outoa - mistäs tuo sitten johtuu.? Merisairauden näissä olosuhteissa ymmärrän täysin.
      Ilmaan La Restingan rannikolle on noussut myrkyllisiä kaasuja. Yksi ilman laatua tutkiva teknikko vietiin sairaalaan hengitysvaikeuksien takia. On päässyt jo kotiin..
      Samasta syystä on suljettu kaksi rantatietä Golfon lahdessa ( jossa tuo sairauskohtaus sattui). En tunne aluetta, ilmeisesti mutkainen jyrkkäreunainen tie, johon kaasut ovat ´pakkautuneet´, johtuen merenkäynnistä ja tuulen suunnasta.

      Henkilö, joka eniten tietää tuosta ydinjäte-juorusta-jutusta, ei mokoma ollut paikalla. Kaikki seurueessa olleet kuitenkin olivat kuulleet asiasta. Yksi tuttavista lupasi selvittää asiaa. Nyt se todellakin rupesi kiinnostamaan sekä heitä että minua. Olivat unohtaneet koko asian...Tulen pitämään painostusta yllä saadakseni selventävän vastauksen...

      Tulivuorenpurkaukset ja maanjäristykset vielä menettelee, mutta jos siellä on jotain radioaktiivista rojua mukana - tulen heti Suomeen vaikkapa sieneen...

      • Miehä se

        Barraquito, kotimaassa pakkasyö ja valitettavasti vielä nytkin on -1 astetta eli talvi on meitä lähentelemässä. Jotain positiivista sentään, eli kuu on kullankeltainen ja komia. Äitimuori kehui eilen syöneensä haaparouskuja, mutta itseltä ne herkut jäi kokolailla väliin kun sienisaalis tänä vuonna oli kokolailla surkea. Liian kuuma ja kuiva kesä?

        Vilperi, Danke Schön hyvästä linkistä. Hyvät sivut, joten tarttee alkaa saksankieltäkin verryttelemään pitkästä aikaa josko jotain kouluvuosilta mieleen muistuisi.


      • vilperi571

        Tuo "ketunevästä" sana on faijalta peruja, mutta alkuperästä ei mitään tietoa; tarkoittaa lähinnä sitä kun rakennuksilla oltiin töissä ennen ja syötiin jotain voileipiä tai vastaavaa jaksaaksen työpäivän tehdä.:) Pienrakennuksilla ei ollut mahdollisuutta lämpimään ruokaan.
        Täällä Kangasalan sektorilla oli viime yö vain nollissa, joten vieläkin sieneen pääsee. :) Yhtään kunnon yöpakkasta ei ole vielä ollut. Viime yönäkin kuu valaisi maisemaa sumuverhon lävitse kun koiruuden kanssa lenkki tehtiin.

        Sitten asiaan; Eiköhän sille mgmasäiliölle jossain vaiheessa käy samoin kuin liian täyteen laitetulle kattilallekin; se kiehuu ylitse!
        Miten se sitten kiehuu vai peräti jyrähtää on sitten vähän eriasia.
        Meri on hyvä jäähdyttäjä noita pienempiä laavavirtoja vastaan, mutta siinäkin on se riski olemassa, että jos muodostuu esim. maanjäristyksen yheydessä isompi halkeama jonne vesi pääsee sitten vapaasti, niin räjähdyshän siitä syntyy kun kylmä ja kuuma kohtaavat. Vertaa öljykeittimeen; lorautat vettä, niin taatusti jymähtää.
        Jos taas se laava löytäisi tiensä sinne saarelle, niin komea laavavirta vain näkyisi ja meri sitten pysäyttäisi sen etenemisen jossain vaiheessa, tai jos se laavavirta saisi sen kukonpyrstön muodostetuksi uuden saaren muodossa, niin se olisi nk. hallittu purkaus.
        Kellään ei ole sitä tietoa, että miten homma etenee vai rauhoittuuko se hiljalleen.

        Tätä S24:n sivustoa seuraavilla on ihan aitiopaikka kun saadaan melkein reaaliaikaista tietoa ja siinä sivussa vielä "puskaradionkin" tiedotkin jotka eivät ylitä uutiskynnystä täällä suomessa! :)

        Joten kiitos Barraquitolle ja muutamalle muullekin jotka tietojaan jakavat.
        T. Vilperi


    • huolestunut äiti

      Ollaan lähdössä Teneriffalle 28.11. ja nyt vasta tätä keskustelua lukiessani iski paniikki, että mihin sitä on oikein lapsensa viemässä...

      Täällä Suomessa ei kyllä lehdistössä tulivuori asia ole enää ollut pinnalla, joten olen kuvitellut sen jo rauhoittuneen. Onko siis oletuksena, että tulivuori vielä purkautuu? Onko El Hierro kuinka kaukana Teneriffasta? Voiko tällaiset pienet purkaukset vaikuttaa lentoliikenteeseen jotenkin? ja miljoona muuta huolestunutta kysymystä...

      • NonnaL

        Luonnonvoimat ovat luonnonvoimia. Purkaukset hienoa nähtävää kunhan ei alle juokse. Olin itse toteamassa pari kuukautta taaksepäin Etnan purkauksia ja purkausten välissä juoksentelimme 350 metrin päässä pää kraaterista. Pienestä laivasta katselimme 5-7 minuutin välein pieniä laavasuihkuja päästävää Strombolin tulivuorta ihan vieressä. Ja nyt on poikani vielä katsomassa Gomeralta El Hierroa(sieltä ei nähnyt kuitenkaan muuta kuin Hierron saaren) asuu teneriffalla ja sehän on 100 km purkauskohdasta. Olen melko huoleti suomessa kun poikani 9v. on teneriffalla. Mutta eihän kukaan osaa ennustaa täysin tapahtumia. Itse menisin reissuun jos kiireiltäni ehtisin. Lomalle vaan...


    • Barraquito = ei kirj

      Ei vaikuttane mitenkään ja tälläista pienimuotoista järinää voi jatkua kuukausia...
      Ja jatkuukin, syntymässähän saattaa olla uudet saaret El Hierron molemmille puolille. Tuulet El Hierrolta suuntautuvat yleensä Atlantille. Eli ei vaikuttane lentoliikenteeseenkään.

      Katsoppa kartasta Teneriffan ja muitten saarten sijainti, näin saat samalla tietää tarkalleen mihin olette menossa..(?)

      Tuhannet ja taas tuhannet lomailijat matkustavat Siciliaankin katsomaan vain purkautuvaa Etnaa, joka syöksee laavaa melkein jatkuvasti. Ja kuitenkin elämä esim. Taorminassa Etnan rineellä jatkuu täysin normaalina...Loppujen lopuksi Catanian lentokenttä on erittäin harvoin suljettuna purkauksien takia.

    • ex-mix-max

      Paljonkohan sitä magmaa on El Hierron alla sen uuden tiedon mukaan, että magma-allas on 20 kertaa suurempi kuin ennen on arvioitu.
      Mitä se määrä on Etnan alla olevaan kattilaan?

    • Barraquito = ei kirj

      En usko kenenkään tietävän tuota magman määrää tarkasti. Täällä on nimittäin fissuuroita muuallakin kuin merenpohjassa - tiedemisten välisissä suhteissa on näköjään jatkuvasti laajeneva fissuura...

      Lasketut arvot vaihtelevat 1 km3 - 0,04 km3 välillä, joka tapauksessa hurjia määriä. Ehdottomasti paras tapa on tämä, että se pulputtaa sitä ulos pikkuhiljaa, kuin että poksahtaisi kerralla.Samoin on lähes mahdotonta sanoa tuon toissapäivänä merellä esiintyneen ja kuvissa näytetyn ison `pulputuksen´korkeutta.
      Sekin vaihtelee kertojasta riippuen 10m - 35 m. Valitkaa näistä vaihtoehdoista mieleisenne...

      Nyt se peto siellä pikkuisen liikahtelee. Tänään tähän mennessä 11 järistystä, yksi melkein rannikossa kiinni. Klo 12.36, 2.5 Richt., 16,7 kilometrin syvyydessä.
      Korkein oli 2,7 Richt meressä.

      Nyt paikalla ollut Cruz Roja = Punainen Risti on (onneksi) ryhtynyt antamaan hierrolaisille psykologista tukea. Monet siellä tarvitsevat henkistä tukea kasvavissa ongelmissaan..

      Maalaisjärjellä annettu kommentti hierrolaiselta putkimieheltä; jos mulla on putki täynnä mönjää ja jos suljen toisen pään, sehän tulee väistämättä ulos sieltä toisesta aukosta. Jotta päädytään tähän lopputulokseen ei siihen mitään tiedemiehiä tarvita...

      Kuitenkin tutkijat veikkaavat että tänään taas nähdään pulputuksia...
      Niiden mahdolliset korkeudet saatte sitten ihan itse arvata tai keksiä...

      P.S: Etnan alla olevasta magman määrästä ei ole aavistustakaan. Jos sen jostain löydät, pls, pistätkö tänne - olis kiva vertailla. Vaikka uskon, että nämä kaksi tulivuorta eivät toimi samalla tavalla..

    • ex-mix-max

      Niin se taitaa olla, Etnahan on ns. kerrostulivuori. Ei siellä sitten kukaan ole alkanut tienaamaan rahaa vulkano-toiminnalla? Mietin vain, koska niin moni on nyt vailla tuloja tämän pulputtelun vuoksi. Törmäsin juuri mainokseen Islannin tulivuori-matkoista, n. 2500 €/nuppi :http://volcanotours.is/?pageid=27

      Voisihan se olla, että paikallinen väestö siitä ei tykkäisikään, jos joku järjestäisi näköalareissuja ja illallisia jossain laivoilla ja vuoren huipuilla ja pistäisi taskuunsa 100 henk x 2500 €= 250000 € per tour. Minun puolestani, mutta minä olenkin aina ollut iloinen, jos jonkun liiketoiminta menestyy.

      Vai onkohan ne risteilyt, mihin esim. Blues_Brother osallistuu, sellainen juttu?

    • Barraquito = ei kirj

      Tähän asti voimakkain :

      11.11.11 klo 00.20, 4.6 Richt.! La Fronteran edustalla (saaren pohjoispuolella) 21 km syvyydessä.
      Tuntui joka kolkassa El Hierron saaarella sekä useissa paikoissa myös La Palmalla ja Teneriffalla mm. Sta Ursulassa ja Sta Cruzissa. Me tytöt vaan nukkua porskutettiin eikä tunnettu yhtään mitään. Eli kotiseismografinikaan eivät toimineet tällä kertaa..

      Nyt ihmiset tutkivat talojensa mahdollisia ´vammoja´, ennen uniensa jatkamista, vaan tuskinpa siellä kukaan enää kunnolla nukkuu. Muutamissa taloissa uusia ´railoja´.
      Kukaan ei toistaiseksi ole kuullut kivien putoilevan tai maanvyörymän ääntä.
      Mahdolliset maanvyörymät ja tunnelin kunto selvinnee vasta päivänvalossa.

      Sitä, kuinka etäällä rannasta se oli - sitä en tiedä. Mikäli tämän luokan järistyksiä tulee lisää rannikolle tai mantereelle, on varmaankin hälytystasoa nostettava.
      Nythän La Restingassa (etelässä) on Alerta Roja = punainen hälytys ja muualla saarella Alerta Amarilla = keltainen hälytys.
      Hälytyssysteemi on kuin liikennevalot: vihreä = ei vaaraa, keltainen = ole valppaana/varuillasi, punainen = juokse...

      Vulcano-turismi varmaan kiiluu jo monen businessmiehen silmissä, vaan pitää olla ensin se volcano millä rahastaa..

    • Hesarin sivuilla
    • ex-mix-max

      Olisikohan Afrikan päällä samanlainen uusi levy, kuin Himalajan edessä, josta tiedemiehet eivät ennen ole tienneet mitään. Himalaja muodostui joskus 2 levyn kolarissa ja sama juttu toistuu tämän uuden levyn kanssa, ja mitä muuta.

      Koko Iberian niemimaan rannoilla ja osittain keskempänäkin, sekä Cadizista Azoreille on ollut viime viikkoina maanväristyksiä. Jos tapahtuisi vastaava asia kuin mitä Himalajalla ja sen ympäristössä odotetaan, muotoilee maapallo taas itseään mahtavasti.

    • web

      Jos joku haluaa seurata live-kuvaa La Restingan edustalla meressä tapahtuvasta purkauksesta, niin tässä linkki:
      http://hierroendirecto.movistar.es/ - tarjolla kahdenlaista kuvaa: panoraamakuvaa kylästä / merelle purkausalueelle kohdistettu kamerakuva. Lopultakin elävää kuvaa sieltä, juuri nyt siellä vain ei juurikaan kupli. Ja ei, tämä ei ole mainos. Vaikkakin Movistar/Telefonica, paikallinen operaattori, kylläkin vetää tuosta kameran asettamisesta 10 pistettä ja hyvää julkisuutta (toki sillä edellytyksellä, että kamera pysyy toiminnassa...).

      Muun viestinnän jätän Barraquiton harteille, hyvin hoidat tiedottamisen - jatka samaan malliin, äläkä anna satunnaisten palstalle eksyvien harhauttajien harhauttaa asiassa pysymisestä...

      terveisin toinen kanario

    • Barraquito = ei kirj

      Totta, nyt on ollut poikkeuksellisen paljon merenalaisia järistyksiä Azoreilla ja Canariankin vesillä. En muista vuosienkaan takaa milloin olisi ollut näin vilkasta toimintaa saarien ympäristössä. Viime yönä TF-GC välillä taas yksi pikkuinen 1.6 Richt.

      Hierrolla tähän mennessä tänään järistyksiä 32, yöllisen jysäyksen jälkeen korkein oli 3.1 Richt. Kaiken kaikkiaan tämän vuorokauden puolella on ollut 4 järistystä tunnettavissa. Nyt kuitenkin asukkaita kehoitettiin erityiseen varovaisuuteen sillä sitä isoa jysäystä, joka tullee olemaan yli tuon 4.6 Richt. odotetaan lähipäivinä.

      Tässä pitäisi olla nyt vihdoinkin toimiva web-cam, koettakaa onneanne:

      http:/hierroendirecto.movistar.es.

      Ainakin minä näin aution kylän. Tosin, kun siellä ei ole minkäänlaista liikehdintää näkyvissä, ihmiset epäilivät sitä valokuvaksi. Tarkkaan katsottaessa näkyy kuitenkin meren pieni väreily ja liikkuminen.
      Ja sitten vaan tapitellaan...

    • Mat-Kalle

      Kiitos linkistä! Myös asiantuntijoillemme paikanpäällä.

    • Valle Luz

      #Me tytöt vaan nukkua porskutettiin eikä tunnettu yhtään mitään#


      Yllätys, yllätys, "Barraquito = ei kirj" onkin näköjään nainen. Luulin aina aikaisemmin häntä miespuoliseksi. Noh, kyllä naisetkin osaa järkeviä raportoida.
      Onnea vaan jatkoon.
      Kun vielä ikäluokan noin suurinpiirtein tietäisi, niin osaa suhtautua. :-)

    • ex-mix-max

      Ikäluokan tietäminen aiheuttaa vain ennakkoluuloja. Lue siis hänen raporttinsa, kuin hän olisi iätön.

    • Valle Luz

      No ei minulle ainakaan ennakkoluuloja sen puoleen tule. Pikemminkin sen takia että ei tiedä ikää. Kuvittele itse, etä jos hän on 13v. tai 66v. Kumpaan luottaisit enemmän ilman ennakkoluuloja?
      Luen joka tapauksessa mielenkiinnolla jatkossakin raportit.

      • nuori tai vanha

        Jos Barraquiton ikä niin hurjasti kiinnostaa niin sen kyllä saa selville kunhan vähän aivojaan käyttää. Mutta itse en kyllä ymmärrä tuota vouhotusta iän suhteen sillä sehän on vain numeroita eikä loppupeleissä kerro ihmisestä yhtään mitään.


    • ex-mix-max
    • Valle Luz

      No, jaa. Nyt alkaa jo mennä vähän uuberiksi. (saksalaisilla yyillä)

      Eikä ne mitään levyjä ole vaan laattoja.

      • 3+6

        nimittäen minäkii tuota mietiskelin,vuan en arvanna kommentoija, kun tulloo kurraa het niskaa, vaekkä peäosin asijata kirjotelloo.


      • ex-mix-max

        Platte on minulle tutumpi nimi, on se sitten laatta tai levy. Ja mikä on Über, sitä emme tiedä kumpikaan, voi vain arvailla. Mikä on itsesi arvaus siitä, että Turkissa on ollut viimeisen parin viikon aikana toistuvia maanjäristyksiä, sitten eilen-toissapäivänä Kreikassa, nyt pari viikkoa Iberian niemimaan sisällä ja ympärillä ja Iberian ja Afrikan laattojen mukaisesti aina Azoreille asti. USA:ssa ja Chilessä maanjäristykset seuraavat mannerlaattojen rajoja.
        Ei ne tyhjästä tule missään.
        No, sama se, eletään silti muutosten aikaa.


    • ágil

      meni tämäkin aiheen ohi

      • Ollaan asiassa

        Alkaa mennä kohta tämän palstan aiheen ohi,pysykää asiassa tämä on niin mielenkiintoinen palsta,kohta on lähtö tenskulle neljäksiviikoksi kaikille muillekkin hyvää matkaa "Aurinkoon."


    • Barraquito = ei kirj

      Olisiko tämä uutinen, seitsemään (7) tuntiin ei ole tapahtunut yhtään mitään!!
      Peto on täysin hiljaa...
      Tänään ollut vain 20 pienehköä järistystä, korkein 3.1 Richt. Kaikki Golfon lahdessa pohjoisessa.
      Nyt hierrolaiset ovat kuin ällikällä lyötyjä. Tähän saakka eli noin 3 kk ovat kävelleet kuin merimiehet keikkuvalla alustalla, kuulostellet jos jonkinmoista jyrinää, murinaa ja ryskettä ja nyt aivan täydellinen hiljaisuus...

      Hienoa että La Restingassa, johon ihmiset saavat mennä vain klo 8-18, oli tänään kaksi ravintolaa auki! Tosin valomerkki tulee jo klo 17.00, mutta pääasiahan on että ihmiset uskaltavat yrittää ja olla hetken normaalisti.

      Tänään nyt taas vahvistettin, että saaren alla olevan magman määrä on sittenkin tuo kammottavalta tuntuva 1 km3 = 1000 milj. m3.

      Guardia Civilin helikopteri, joka oli valvontalennolla El Hierron yläpuolella, joutui yllättäen todistamaan maanvyörymää saaren pohjoisosassa. Se on onneksi asumatonta aluetta. Eli sieltä ne kivet vyöryvät vaikkakaan ei ole järistyksiä. Kaikki nämä seismiset tapahtumat tärinällään irroittavat maanpintaa ja kiviä, jotka tulevat sitten alas ihan omia aikojaan. Ja se on kovasti epäterveellistä asutuilla alueilla.

      Enää puuttuu muutamia tunteja - en nyt muista kuinka monta - siihen kun isomman jysäyksen - vähintään 4.6 Richt. pitäisiä tapahtua. Yhden asiantuntijan mukaan. Toistaiseksi hänen ennustuksensa ovat olleet tarkkoja.

      Viimeisen 4,6 Richt. jysäyksenhän missasin vaikkakin meidän kylässä moni sen tunsi. Jos sitä nukkuu oikein sikeästi (linnut ja koirakin) ei pienet lusikoiden kilinät herätä, eikähän sitä vettä siinä vesilasissa näe..
      Nyt menen nukkumaan rauhassa sillä keksin mielestäni hyvän kotitekoisen ´yö-seismografin´: tyhjä dorada-tölkki mahalleen yöpöydälle ?

      Katsotaan löytyykö se sitten aamulla sänyn alta. Buenas noches!

    • Barraquito = ei kirj

      Noin tunti sitten rantautui Kristina Katarina La Estacan satamaan Valverdeen, mukanaan 400 suomalaista.

      Toivottavasti pääsevät katsomaan La Restingan kylää, tänä aamuna se etelän puoleinen peto on ruvennut pulputtelemaan.
      Tai jos vain katselisivat turvallisesti jostain sieltä ylhäältä, sillä eilen ja tänään Ihmiset valittavat mädäntyneen munan hajua ja joillakin on iholla polttavaa tunnetta? (Uusi oire lisää edellisiin)
      Asukkaille on selitetty tarkkaan rikkivedyn vaarat - H2S - joka on tuo pahalle haiseva ja myrkyllinen kaasu.

      Alle kouluikäisiä lapsia on lähetetty pois saarelta sukuloimaan muille saarille.
      Pikkuisilla oli pahoja ahdistus- ja pelkotiloja. Eivät saaneet ollenkaan nukutuksi öisin, pikku reppanat, itkivät ja olivat ihan hysteerisiä. Samoin kaikki joilla on ollut mahdollisuus lähteä pois saarelta, ovat se tehneet..

      Suunnitelma La Fronteran alueen mahdollista evakuointia (n.4000 asukasta) on
      nyt valmiina.
      Parhaillaan suoritetaan tarkastusta, jotta saadaan tarkkaan selville kussakin talossa olevat asukit ja evakuoitavien hekilöiden tarkka määrä. Vaikkakin järistys tulisi mantereelle, ei kenties kaikkia La Fronteran asukkaita ole tarpeellista evakuioida, laakso on laaja, kenties vain jokunen kylä. Siinä tapauksessa heidät saadan Valverdeen maitse, vaikkakin kiertotie tulee olemaan vaikea. Koko alueen evakuoinnista kuulemma selvitään 4 tunnissa. Myös on otettu huomioon evakuointi mertise, jolloin Espanjan sotalaivasto on käytettävissä.

      Eivät ole inahtaneetkaan - ei päivä eikä yö-seismografini. Rauhallista on ollut, järistykset kakkosia tai vähän alle. Outoa ja uutta oli pitkät 3-4 tunnin tauot järistysten välissä. Eilen Golfon lahdessa pohjoisessa 16 järistystä, joista kaksi oli tunnettavissa. Tänään niitä on ollut 12. Syvyydet 15 - 23 kilometriä.

      Noista ydinjätteistä ei kukaan tiedä sen enempää mitä tuossa edellä mainitussa artikkelissa kerrotaan. Hierrolaisille varmaan nyt riittä nuo ´ järistykset omasta takaa ´- eivät halua edes ajatella mitä muuta sieltä merenpohjasta voisi nousta.

      Löysin IAEA: artikkelin jossa oli myös kartta mereen upotetuista ydinjätteistä.
      Niitähän on Indonesian ympäristössä, Japanin edustalla ja vaikka missä järistysalueilla, ei yksin tässä meidän naapurissa..

      Googleta ´ IAEA Bulletin 4/1989`, teksti englanniksi.

      Näitten purkausten kanssa El Hierrolla ollaan kuulemma vasta alkupaloissa, pääruoka ja jälkkäri vielä puuttuvat...

    • vilperi571

      Kiitos taas infosta!

      Toivotaan sitä "hallittua" myrähdystä ja paikallisten asukkaiden kärsimysten jäävän mahdollisimman pieniksi; nyt ei sinällään hyvältä näytä kun mahdollisiin evakuonteihin jo ollaan varauduttu tuossa mittakaavassa.
      Toisteppäin se on luonnollista kun kuitenkin kyseessä on pienehkö saari jonka asujamisto on todellisen uhkan "alla/yllä" ja tapahtuma muutaman kilometrin päässä.

    • Viva Finlandia

      Suomalaiset risteilijät!

      Update 14/11 – 16:56 UTC :
      Alpidio Armas, president of the Cabildo de El Hierro and Verónica Montero, chief tourism of El Hierro have welcomed the cruiseship Kristina Katarina today. Aboard 100 crew and 286 Finnish tourists. This can be called an extraordinary cruise trip. Visiting the (safe) port of a volcano (La Estaca) with boiling magma underneath is certainly not an everyday experience!

    • ex-mix-max

      Update 14/11 - 16:56 UTC:
      Alpidio Armas puheenjohtaja Cabildo de El Hierro ja Veronica Montero, El Hierron matkailujohtaja ovat toivottaneet Risteily Kristina Katarinan tervelulleeksi tänään. Laivassa on 100 miehistön jäsentä ja ​​286 suomalaista ​​turistia. Tätä voidaan kutsua erkoiseksi risteily matkaksi. Vierailu (turvallinessa) tulivuori La Estaca;n satamassa, jossa magma kiehuu alla ei varmasti ole jokapäiväistä kokemusta!

      (Toivottavasti pääsevät pois! Kääntäjä)

      • Itsepäisyyspäivänä olisi tarkoitus tulla Kristina Katarinan kyydissä El Hierrolle?


    • hyvä Barraquito

      Barraquito = ei kirj
      Parahin kirjoittaja.. kerro ihmeessä mistä saisin linkin kuviin / haastatteluihin joita espanjan tv meitä katariinan vieraita kuvaili ja kyseli tunnelmia.. olimme kovasti innoissamme.. vielä enemmän haluaisimme lukea mitä ne meistä hulluista suomalaista tuumaili...kuvia ja kertomuksia.. ehkä tiedät..

    • Barraquito = ei kirj

      Voi pahus, en ole missään nähnyt haastattelujanne. Ryhdyn heti penkomaan!

      Yleistä juttua Kristina Katarinan rantautumisesta oli kaikissa kanaralaisissa lehdissä ja uutisissa, mutta haastatteluja en ole nähnyt. Koetan etsiä.

      Pääsittekö näkemään pulputtelua La Restingan edustalla?
      Nythän siellä on rauhallista. Yskiskelee kerran parissa tunnissa ja La Restingan pulputuskin on rauhoittunut. Eilen järidtyksiä vain 22. Ollan kuitenkin jo päästy yli 11.600 täräyksen.
      La Fronteran edustalla oli nyt klo.16.25 yksi 3.6 Richt, n.23 km syvyydessä.

      Ne La Restingan asukkaat jotka vielä ovat saarella saivat palata koteihinsa toissapäivänä ja samoin myös tunneli avattiin. Tosin yhä on muutamia maanjäristyksille vaarallisia teitä suljettuna.

      Järistykset ovat stabilisoituneet, mutta kuitenkaan ei ole poissuljettu isompaa jysäystä, eli sitä yli 4.6 Richt. vielä odotellaan.
      Mikäli se peto on näin kiltisti vielä seuraavat n. 20 päivää, voidaan katsoa sen sammunnen kokonaan...

      Tai sitten ei... Palaan asiaan kun jotain tapahtuu ja ryhdyn penkomaan jostain tuota teidän haastatteluanne.

      Yhä lämmintä ja kuivaa, sateita ei ole ollut, vain muutamia ropsauksia öisin.
      Maanviljelijät valittavat juuri kylvämiensä perunoiden ja viljojen kuihtuneen melkein kokonaan.
      Banskut tykkää lämmöstä, mutta ois se kiva muutakin syödä... Kunnon sateita on ollut viimeksi toukokuun alussa.

    • hyvä Barraquito

      voi kiitos sinulle ... Ei me päästy ihan paalupaikalle mutta se tunneli La Fronterassa avattiin luultavasti meille.. :) taidettiin olla koekaniineja.. ja kyllä tv:n uutislähetyksessä oli meidän haastatteluja..15.11.. luulisin.. oli kyllä hiieno saari... niin oikea.. ei muovia.. ei neonvaloa.. ei turistihässäkkää.. ihan hienoja ihmisiä...

    • vilperi571
      • Tuolla risteilyllä oli mukana aika monta tuttua, vaan eipä näkynyt kuvissa. Jännitys ei ehkä ole ainakaan ihan kaikille toivottua. Varmaan aika ristiriitaiset tunteet risteillä tuolla purkausalueen lähellä.


    • Barraquito = ei kirj

      Ihanaa, kiitos avusta Viilperi! Minä pengoin tuolla Tv Canarian alkuviikon arkistoja, ja eihän sielää mintään ollut! On niin pili-pali Tv-kanava kun olla ja voi.. Heillä on sentään saarella 3 reportteria pysyvästi ja muutama kameramies.
      Tuo raportti näkyikin olleen TV3 aikaansaannos.

      Löysin jo aikaisemmin lukemani artikkelin laivan vierailusta, viidestä eri lehdestä.
      Se oli erityisen tärkeä visiitti hierrolaisille, laman ja tulivuorikriisin keskellä.
      Toivottavasti tuhlailitte hirveesti !!

    • uuuu

      Onko tuliperäinen toiminta jo loppunut ..?

    • ex-mix-max

      Hei Barraquito,
      mitäs sinne saarelle/naapurisaarelle kuuluu? Välillä on tärinöitä 2-3,5, välillä monta päivää alle 2.
      Ei kai voi olla varma mistään?

    • Barraquito = ei kirj

      Telefonican mekaanikot juosseet luonani viimeiset 2 päivää, nyt linjat kunnossa.
      Elintärkeä yhteyteni sivistykseen vain sammui yht´äkkiä viime perjantaina...

      Voi veikkonen, mistään ei voida olla varmoja, saaren tuliperäinen toiminta ei suinkaan ole loppunut, vaikkakaan me emme juuri mitään näe.

      Siellä se Peto jotain yksikseen huseraa pinnan alla, eikä tiedä mistä tulisi ulos... La Restingan edustalle on 21.11. ilmaantunut uusi suu aukko, eli nyt niitä on 3 kpl. Ilmasta katsottuna niitä läiskiä on siis kolmea eri kokoa. Viimeksi ilmaantunut aukko lienee jo melko lähellä satamaa, nyt vaan pitää toivoa ettei se enää yhtään lähesty La Restingaa! Pahin viso olisi, että se posahtaisi satama-altaasta ja lennättäisi taivaalle muutaman sadan metrin korkuisen vesi- ja laava ryöpyn. Asiantuntijat kuitenkin yhä vakuuttavat, että kaikki ehtivät ajoissa pois mikäli purkaus olisi noinkin räjähtävä.

      Tärinöitä ja järistyksiä on yhä kaikkialla: Etelässä La Restingan edustalla, pohjoisessa La Fronteran edustalla sekä muutama mantereella Tanganasogan vuoren alla.

      Eilen järistyksiä 35, sijainnit 15-23 km syvyksissä, joista kaksi oli 3,3 Richt.,
      muut 1.5-2.7 Richt. Tänään kymmenkunta vaatimatonta.

      Melko rauhallista siis, mutta kuitenkin se Peto jotain uutta siellä vedessä nyt häslää...Se yli 4,6 Richt. täräys on yhä odotettavissa.

      Oli vuokraisännän silmät kovasti ymmyrkäisinä, kun tuli tarkistamaan vesivauriota makuuhuoneessani ja huomasi pelipöydällä köllöttävän Dorada - tölkkini.
      Sain siinä selitellä, että se on minun keksimä yö-seismografi...jos Hierrolla oikein kunnolla järisee se pyörii lattialle..
      Jos hän olisi joskus lukenut Asterixia, olisi varmaan etusormellaan koputtanut otsaansa ja todennut: ´Hulluja nuo ulkomaalaiset`.

      Tapitellaan ja kuunnellaan tölkkiä...

      P.S. El Hierrolle risteilijöillä menijöillä ei ole mitään hätää, jos kiirus tulee heillähän on oma aluksensa millä poistua saarelta. Ja sitäpaitsi Valverden alueella ei ole ollut mikäänlaista seismistä toimintaa. Ja sitten jos on jotain vakavampaa häikkää laivanne ei vaan mene El Hierrolle...

    • vilperi571

      Kiitoksia taas infosta Barraquito!!
      Lauantaiaamuna lento Granille joten päivitykset ihan paikallaan!! :)

      • Kiitoskiitoskiitoski

        Hei ihan totta. Pitääkö jokaisesta viestistä erikseen kiittää. Kyllä se nyt on jo tullu selväksi miten ääääääärettömän kiitollinen olet!


    • vilperi571

      Hätäisesti laskemalla löysin kahdeksan kiitosta joista kaikki eivät ole kohdistuneet Barraquitolle ja lisäksi kiitokset ovat olleet muiden tekstien yhteydessä paria lyhyttä kommenttia lukuunottamatta.

      81 vastausta tähän mennessä ja lukukertoja 1578 joten jos jonkun mielestä kiitokset eivät ole tarvittaessa paikallaan hyvästä infosta, niin on avannut väärän osion tietsikallaan.
      Joten jospa palattaisiin päiväjärjestykseen:
      Joko on pohjois/länsipuolelle ilmaantunut purkausaukkoa paineen tasaamiseksi?
      Jos ja kun sellainen sinne ilmaantuu, niin mun vajavaisen käsityskykyni mukaan on koko saari silloin vähän "kahden tulen välissä" ja seuraukset voivat olla melkein mitä vaan saaren halkeamisen versus uuden saaren syntymisen väliltä. Geologinen rakenne on se määrittelevä tekijä; jos massaa on riittävästi ja se on riittävän kiinteää, niin se estää saarelle tapahtuvat muutokset ja purkaus kohdistuu noihin jo olemassaoleviin aukkoihin, mutta jos saarella on vanha isompi purkauskanava jossa on vain jonkun verran tavaraa "hattuna", niin kun se hattu "lentää" hitoille niin se iso kanavaa hoitaa sitten pääpurkauksen ja seuraukset on sitten sen mukaiset.
      Toivotaan että näin ei käy, mutta täysin mahdollisuuksien rajoissa tuokin
      vaihtoehto on.
      T. Vilperi

    • Ole hyvä vaan

      Kuuluuko maanjäristyksissä ääntä. Eilen täällä Tenellä kuului ukkosen kaltainen murina, joka taisi ollakin ukkonen. Mietin kuitenkin, että purkautuuko merenalainen äänettömästi. Kiitoksia vielä kiitoksiakiitoksiakiitoksiaki .lle, kun jaksaa kommentoida asiallisesti. Tänään on täysin pilvetön taivas, lämpöä 23 C varjossa, ja kirjoittelen läppärillä ravintolassa. Monessa paikassa on free wifi, kunhan ostaa jotakin. Paljon kiitoksia.

      • Tattiskiitostattis

        Kiitoksia oikein kovasti sinne ravintolaan. Olipa asiallista että kerroit olevasi siellä läppäröimässä freellä. Vaikka en tiedäkään miten se palstan aiheeseen liittyy. Mutta tiedosta oikein suurkiitoksia paljon kiitoksia tattis vaan.


    • KanariaFani

      Anteeksi että postaan tähän topicciin, mutta oletko sinä Vilperi menossa Granille? Kuinka pitkäks aikaa? Meinasitko taas laittaa sivuillesi matkakertomuksen?

    • vilperi571
    • hyvä Barraquito

      Barraquito = ei kir... mitä kuuluu EL HIERRO vieläkö siellä peto murisee????

    • Olin El Hierrolla itsenäisyyspäivänä 6.12. Rauhallista oli ja lämmintä.

    • Suomalaiset eivät ole säikkyjä. En kuullut yhdenkään laivavieraan esittävän pienintäkään vastalausetta sille, että vierailimme El Hierrolla. Tiesimme ettemme mene lähellekään noita purkausaukkoja ja luotimme kapteenin arvostelukykyyn. Retkibussitkin olivat melkein täynnä. Muutamia hajapaikkoja oli tarjolla.

      • suhtaudu varauksella

        hei, taidat olla pahimmanlaatuinen häirikkö, suollat linkkejä paskakyselyyn... älkää tuhlatko aikaanne näihin euroads-juttuihin!


    • Barraquito = ei kirj

      Eipä ole aikoihin ollut mitään mainittavaa uutisoinnin aihetta El Hierrolta.
      Tilanne tasoittunut, järistykset ja tärinät melkein loppuneet. La Restingasta poistettu Alerta Roja, tosin saarella vielä Alerta amarilla.

      La Restingan edustalla oleva läiskä on enää tuskin havaittavissa, eikä pintaan pulpahtele enää mitään. Saari palautuu pikku hiljaa normaaliin rutiiniin.
      Tosin tämä heinäkuussa alkanut prosessi tuli saarelle kovin kalliiksi.
      Nyt sitten puidaan niitä avustuksia, niiden tilille tulemiseen mennee aikaa...

    • Barraquito = ei kirj

      Joo-o, mutta ei varsinaisesti mitään erikoista kuitenkaan. Eihän se suinkaan ole kokonaan sammunut, vaan elää edelleen. Palataan asiaan sitten kun se taas
      ryhtyy kunnolla ärisemään...

      Nuo vulcano-fanit tietysti seuraaavat sen pienintäkin henkäystä ihan päivittäin, mutta en usko että näille sivuille sen pieniä tuhahduksia kannattaa raportoida.
      Ne tiedot löytyvöt jo sitten noilta erikoissivuilta...

      Annetaan hierrolaisillekin ansaittu lepotauko, työ-ja yörauha.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe