paha atooppinen ekseema

atopic

Elikkä mulla on todettu atooppinen ekseema. Hoitona ovat olleet perusvoiteet (Miniderm, Aqualan L, Essex yms. monet merkit) Myös Kortisoneja olen käyttänyt (mm. apolar, elocon) myös protopic ja elidel on tullut käytettyä. ( ovat auttaneet jonkin verran mutta olen lopettanyt nyt protopicin koska iho pysyin joten kuten ookoona kun käytin mutta heti kun lopetin niin sama kierre jatkui ja niin kallis voide vaikka mulla onkin b-lausunto. )

Haluaisinkin kuulla teiltä muilta, onko teiltä atooppinen ekseema hävinnyt kokonaan tai miltei kokonaan tai miten olette saaneet ihonne paremmaksi?

Ja mistä muuten johtuu, että mun ihoon on jäänyt sellasia ns. läikkiä jonkin verran hilseileviä ( vaikka iho muuten ois kunnossa niitä näkyy ja on, kyse ei ole kyllä psoriasiksesta !)

Olen kuullut omega3 ja ylipäänsä että söisi omega3 ja omega6 niiden tasapainon vuoksi. Kokemuksia?

Olen kuullut myös ruokavaliosta - > vähähiilihydraattinen, kokemuksia?

sekä monista luontaistuotteista, mainittakoon esim. santelipuuöljy, arganoöljy..

32

11894

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nahkis

      Kokeile minimoida sisäinen sekä ulkoinen nesteen käyttö.Suihku max. 2 kertaa viikossa ja märälle nahalle oliiviöljyä,anna kuivua.

    • atoopikko

      Eivät ainakaan minuun päde nuo omega 3 rasvahapot, tai syön niitä joka päivä raskauden takia, mutta iho tuntuu menevän koko ajan vaan pahemmaksi.

    • kdkdkdkdkd

      Mulla tuo suihkun vähentäminen ei kyllä pidä paikkansa. Mulla iho pahenee jos en mene joka päivä pikaiseen suihkuun. Kutiaa vielä enemmän. Joskus olen ollut pari päivää menemättä ja itselleni sopii kun käyn joka päivä suihkussa. Rasvaan tietysti aina ja pesenkin välillä perusrasvalla ja vesi on haaleaa eli ei kuumaa mikä voi ärsyttää ihoa eli suihkusta en kyllä lähde tinkimään se ei vaan sovi mulle :)

    • jeejee11

      Itselläniki on vaikea atooppinen ihottuma ja sehän ei koskaan katoa pois mutta sitä voi ylläpittä hyvässä kunnossa. Ja todellakin suosittelen suihkussa käymään päivittäin jos joutuu rasvaamaan joka päivä ihoa koska se jää hautomaan ihoa ja näin ollen edistää tulehduksen riskiä. Valohoito on minulle tehnyt oikeen hyvää,joten suosittelen ja kysele omalta lääkäriltäsi ( saa mukavan päivetyksen talveksi ;) ). Apua olen myös saanut syömällä D-vitamiini,sinkkiä,piimaxia ja tyrniöljykapseleita. Myös hamppuöljyä suositellaan atooppisesta ihottumasta kärsiville,ruokalusikallinen päivässä ja voi myös levittää iholle. Ruokavaliosta puheen ollen,kannattaa kokeilla jättää valmiiksi maustetut ruuat ja paljon säilöntä ja väriaineita sisältävät ruuat vähemmällä ja katsoa onko siitä apua.

    • a-topi

      Itse olen saanut ihoni pysymään kurissa näillä menetelmillä kohta vuoden verran.
      Käytän D-vitamiinitabletteja. Vältän hikoilua viimeiseen asti, ja jos hikoilen pyrin peseytymään mahdollisimman pian. Rasvaus heti pesun jälkeen, nyt ollut käytössä Agualan ja se tuntuu ainakin itselle sopivalta. Suihkussa käyn kerran päivässä; yleensä iltaisin ja sitten kunnon rasvaus. Protopicia laitan iltaisin pienen määrän kasvojen alueelle. Kortisoonivoidetta levitän heti jos alkaa näyttää siltä, että joku paikka uhkaa mennä huonompaan kuntoon.
      Jätin jossain vaiheessa syksyä kokonaan alusvaatteet pois, ettei iho pääse hikoamaan ja hiertämään. Talvella joutuu sitten taas kerrospukeutumaan ja iho ei pääse hengittämään vaan muhii omassa hiostuksessaan. Sisätiloissa otan kyllä sitten ylimääräiset vaatteet taas pois.
      Allergisoivat ruoka-aineet yms. tietysti kokonaan pois.
      Nyt talvisaikaan olen taas ottanut ilmankostuttimen käyttöön, kun huoneilma on kuivempi. En tiedä onko siitä oikeasti mitään hyötyä :)

      Luulen, että itsellä suurin apu on ollut tuosta hikisen ihon välttämisestä.

      Ihan perusjuttujahan nämä on, mutta itsellä toimii :)

      Toivottavasti kaikki löydätte toimivan ratkaisun iho-ongelmiin.
      Voimia kuivaan talveen, jännityksellä odotan mihin suuntaan oma iho menee taas talvella...

    • neitokainenR

      Itse olen ollut atoopikko ihan vauvasta asti, nyt 21-vuotias. Lapsena iho oli välillä todella huonossa kunnossa, mutta teininä ihottumaa ei ollu juuri ollenkaan. Nyt kakskymppisenä se alkoi taas huonontua ja erityisesti, koska viime talvet oli niin kylmiä. Rasvaa käytin TODELLA paljon ja opiskelijan rahatilanteelle aika ikävää ostaa kalliita apteekin rasvoja.

      Sitten päätin kokeilla parantaa ihoani sisäisesti. Jättihelokki/ helokinkukkaöljy auttoi todella paljon. vieläkin jonkin verran ihottumaa mutta kutinaa ei paljon yhtään! en edes muista, koska olisi talvella ollut näin hyväkuntoinen iho. Elikkäs älkää rasvatko itseänne väsyksiin, ihoa pitää hoitaa sisäisesti :)

      Helokkiöljyn lisäksi iholle hyväksi on sinkki ja kalaöljyt. Itse syön yhdistelmää josta saan helokkiöljyä ja E-vitamiinia. Myös terveellinen ruokavalio vaikuttaa paljon. Itse en ole viljasta tai maitotuotteista luopunut, mutta ehkä kannattaisi.. Ainaki lisäaineita kannattaa välttää.

      Tsemppiä kaikille atoopikoille! :)

    • Stressi

      Hei, Oletko stressaantunut? Itselläni atooppinen ihottuma puhkeaa voimakkaana todella stressaavissa elämänvaiheessa. Ihottuma on levinnyt joskus myös kasvoihin ja varsinkin naisihmisenä se on ollut todella kurjaa. Vaikka olen yrittänyt hoitaa atopiaa kaikilla mahdollisilla keinoilla, se on rauhoittunut aina vasta elämäntilanteen rauhoittumisen ja kesän tulon myötä. Toivottavasti saat ihosi kuntoon! :)

    • 4eerr

      Ulkoisesti sellainen voide kuin Egyptian Magic voisi auttaa....

    • Johannes

      Moi! Minulla on ollut hirveä kutina joka puolella ihoa,joka on minulla aina syksyinen ongelma,mutta olen saanut avun apteekista, ostetulla rasvalla,jonka nimi on Ceralan Plus! Voitelen sillä muutaman kerran päivässä oikeen vahva kerros,niin ei kutise ainakaan minun ihoa!

    • Entinen rasvailija

      Minä tein ihonhoidossa aika radikaalin ratkaisun, joka saisi ihotautulääkärin haukkomaan henkeään.
      Olen nyt kolmikymppinen nainen ja kärsin vaikeasta atooppisesta ihottumasta yli kymmenen vuotta. Lääkärin määräyksestä harrastin lumiukkorasvausta perusvoiteilla, oli useat kortisonit, allergialääkkeet, valohoidot ja Protopicit käytössä. Minäkään en saanut näistä kuin hetkellistä apua. Perusvoiteet kirvelivät ja iho huusi lisää rasvaa jo puolen tunnin kuluttua edellisestä voitelusta. Protopicin polttelu oli ihan helvetillistä ja lopuksi olin hermoromahduksen partaalla, kun mikään ei auttanut kauheaan kutinaan ja pistelyyn.
      Lopulta lopetin rasvauksen kokonaan poikaystäväni ehdotuksesta. Ajateltiin, että ei iho enää huonommaksikaan voi mennä. Aluksi olo oli kaamea, kun vieroitusoireet olivat hirveät ja iho huusi rasvaa. Parin viikon rasvattomuuden jälkeen iho alkoi parantua itsekseen ja nykyään minulla on ihan terve, mutta hieman talvisaikaan kuiva iho. Käytän siihen satunnaisesti mineraaliöljyttömiä voiteita.

      Vuosien perusvoiteilla läträys taisi vain ylläpitää ihottumaa. Sitkeästi käytin niitä lääkärin määräyksestä vaikka ne eivät koskaan tuntuneet hyviltä. Iho tuli vain riippuvaiseksi ja koko ajan piti rasvata enemmän ja enemmän (tästä lääkeyhtiö tykkää, kun rasva menee kaupaksi). Kyllä kannatti kärsiä ne kauheat vieroitusoireet, tämän parempaa palkintoa en olisi voinut saada. Näin sileitä poskia minulla ei ollut yhtenekään päivänä yli kymmenen vuotta kestäneet rasvailu-urani aikana.

      • ex rasvaaja/viljat pois

        täällä on kans toinen , entinen kova perus voiteen suur kuluttaja mulla meni jopa 3 kg viikkossa perusvoiteita viikossa nyt menee 200g kolmessa kuukaudessa eli vähän eroa ja minulla auttoi myös ruokavalio nyt vältän/ vehnää/ ohraa/ tattaria/ hissiä/ tef jauhoa/ voimaikata mausteita/ lisäaineita/ joitan hedelmiä/ raakoja juureksia / soijaa/ ja kaikkea joka on ristiallergia luonnon kummin eli latexn kanssa/ kaksi viimeistä allergiaa ovat tosi pahoja allergioita en kestä yhtään samoin vehnä on , no mitä sain tilalle ku löysin tämän ruokavalion voin syödä kananmunaa ja voitiin ottaa kissa voin syödä joitan sellaisia hedelmiä joista olin vain uneksinnu tietysti tämä vei aikaa ja alussa ruokavalio oli niukka ja pikku hiljaa lisäsin siehen oman tuntemuksen mukaan ruokaaineta ja nyt voin syödä jo aika hyvin entiseen verrattuna :) voimia kaikkille tämä on raskas tauti minulla on vain päänahka oireena nyt syytä ei ole löytynny ja hiuksetkin lähtee mikähän lie ?


    • so sad :(

      Hei, nyt auttakaa, olen 20 vuotias nainen ja minulla puhkesi erittäin voimakkaana ja pahana ekseema aivan yhtäkkiä.
      Tuli viime kesänä ja kutina oli aivan mieletöntä.
      Nyt kohta menty 8 kk ihottuman kanssa jota ei aikasemmin ollut, kortisonivoiteita käyttänyt ja just noita apteekin rasvoja.
      Välillä ihottuma on hyvä, ei kutita, on kuiva ja ei tarvitse mitään käyttää pariin viikkoon mutta se puhkeaa aina yllättäen ja herään öisin siihen kun olen raapinut kainalot auki.
      Nyt taas kummatkin kainalot 30cm alueelta aivan rikki, onko mitään mahdollisuutta parantaa tätä ilman lääkkeitä?
      Voiko ekseema hävitä kun sitä aikasemmin ei ole ollut, eikä atooppista ihottumaa myöskään. Kiva vaan kun tuo ekseema alue leviää aika nopeasti ja nyt se on jo jalkoihin menossa...

    • teistä kelläään?

      eikö päänahassa sitten ollut kuivuutta vain kasvoissa?

    • nahkis

      @ so sad :(
      Älä käytä kortisonia,hae apteekista "Dexem Foam" vaahtoa kutinaan.Helppo levittää ja kuivahtaa nopeasti.

    • Paha atopia 10 vuott

      Minulla atopiaan auttanut lääkärin kirjoittama rasva, joka on apteekissa valmistettava 3 voiteen sekoitus:

      Chlorhexidin hydrochlorid 1.0
      Cream Ibaril 40.0
      Novalan ad 100.0

      (näin siis reseptissä lukee)

      Tällä hävisi 7 vuoden jälkeen ihottumat parissa päivässä, arpia toki vieläkin :)

      Aivan mahtavaa rasvaa, nyt 3 vuotta käyttänyt ja edelleen tehoaa, käytän kuuriluontoisesti aina ja muutoin perusvoidetta.

      • Ex rasvaaja/viljat poex

        nyt on tullut myös kasvoihin näppyjä ja otsaan päänahka on tosi kuiva ja hilsehtîi kovasti en oiken käydä siehen sahpoota millä pesisin sen ja rasvalla en osaa pestä ? Kasvoja kutiaa kovasti samoin päänahkaa muuten ihoni on erittäin hyvässa kunnossa, tietysti saan oireita heti jos pyykki esim pestään vääräällä pesuaineella paras olisi pesupähkinät niitä on vain nyt vaikea saada täältä pienltä paikkakunnlta (vasta mutuettu ) mikä autaisi hiusten lähtöö? Uskon että se on riippuvainen ku päännahan iho on niin huono ja lääkäri vain että katsotaan vielä vaikka melkein kalju oikeasti olen ja minulla on ollut paljon hiuksia .


    • Numero45

      Moro,

      Suosittelen vaihtamaan ihonpesuaineet ja hampaanpesuaineet sellaisiin joissa ei ole "sodium laureth sulfate" ainesosaa. Aine liuottaa rasvoja tehokaasti. Aftat helpottaneet mulla sekä käsien ekseema poistunut. Tyttären atooppinen iho parantunut täysin. Kokeilkaa, suosittelen.

      Tässä lisää aiheesta: http://keskustelu.suomi24.fi/node/10596334

    • terve iho

      itselläni vauvasta asti atopia ollut ja rasvoja menny jos jonkin moista kortisonilla ja ilman. päähänkin olen joutunut alkoholipohjaisia kortisoneja levittelemään.

      otat rennon otteen elämää. rasvailet sillon kun huvittaa etkä ressaa siitä.
      lisäksi muistat irvistää itsellesi joka aamu peilistä jotta päivä alkaa naurulla.

      on ainaki mulla auttanu.

      onkohan atopia asenne kysymys?

    • jattasdiary
    • sajfdosadgasdfasdgf
    • Gnomee

      Itse toimin markkinointi alalla terveystuotteiden parissa. Ja olen kuullut ihmisiltä positiivista palautetta tuotteesta X joka on auttanut ihottumaan. Omega 6 ja 3 välisellä rasvahappotasapainolla voi olla paljonkin merkitystä asiaan. Toki elimistöthän reagoivat vähän erilailla tuotteisiin. Joten ei sitä 100% varmuudella voi kelleen luvata että ihottumat lähtee/helpottaa. Itse olen kuitenkin tietoinen jokusesta ihmisesta joille se on auttanut. varmasti halvempaa kun osa rasvoista mitä myydään..

    • kuivuu

      Hei. Aikuisten atoopikkojen/allergikkojen äitinä...
      Älä käytä ihan vetisiä kosteusvoiteita. Rasvaisia! Ja hanki gammalinoleenihappoa ruokavalioosi- sitä on esimerkiksi
      -Helokinkukan siemenöljyssä
      -Karviaisten ja punaherukan siemenissä
      Tervavoide on hyvä apu atopiaan, lapsistani toiselle määräsi tk lääkäri aikoinaan sitä. Mutta sitä ei saa käyttää aurinkoisimpaan aikaan vuodesta.
      Kortisonivoiteet kuurina helpottavat atooppista ihoa jos tulehdusta. Mutta ihon kuivumista pitää torjua.
      -Joka pesun jälkeen voitelu perusvoiteella.
      -Varottava pakkasta, eli suojaavat vaatteet. Pakkanen kuivattaa! Saunoa saa kunhan voiteleekin. Pyykinpesuainetta kannattaa käyttää vähän, ja vaihtaa se hajusteettomaan, ja allergisille sopivaan. Sormiin tuleviin halkeamiin pihkavoidetta, kuusenpihkasta.
      Ellet opi ihonhoitoa säännöllisesti, atopia kiusaa sinua kyllä. Ja lääkäri ei ole näemmä määrännyt sinulle hyviä voiteita.

    • Korpiheppu

      Ei ole todettu atooppista ihottumaa, mutta ilmeistä taipumusta atopiaan on. Oireet ilmenevät varsinkin käsissä, jotka ovat jatkuvasti kuivan punaiset ja iho halkeilee tuon tuosta. Talvisin pakkasaikaan oireet selvästi pahenevat. Uusimpana ongelmana on menneen kesän ja syksyn aikana kehittynyt ilmeinen työperäinen allerginen kosketusekseema, minkä vuoksi edessä ovat allergiatutkimukset ihotautipoliklinikalla. Taustalla on ammattitautiepäily. Toisaalta on hyvä, että asia tutkitaan, mutta huonompi asia on se, että joudun lähes varmasti etsimään uuden työn. Kemikaalialtistuksen aiheuttaman kosketusekseeman hoito on yllättävän vaivalloista ja aikaa vievää, vaikka altistus töissä on loppunut välittömästi epäilyksen tullessa ilmi ja hoitoa varten käytössä ovat olleet vahvat kortisonivoiteet. Kokemukseni perusteella sanoisin, että Ceralan Plus on hyvä perusvoide, joka estää ihon liiallista kuivumista. Mutta sitä pitää käyttää säännöllisesti.

    • ihottuma-altis

      Vuoden ajan olen laittanut käsi-ihottumiini kaikkia ihotautilääkärin määräämiä rasvoja. Kokeilin myös vaihtoehtoisia hoitoja epätoivoissani, kuten soodahauteita ja eräänä päivänä levitin hetken mielijohteesta lactal balance -geelin loput ihottumien päälle. Siitä syntyi sellainen hauska kelmumainen suojaava maitohappokalvo ihon päälle, mikä tuntui kivalta, joskin näytti vähän oudolta kuivuttuaan. Kalvo jotenkin tuntui suojaavan ihoa ja rauhoittavan sitä. Innostuin asiasta ja laitoin joka yöksi vähän kyseistä geeliä, vaikka se onkin tarkoitettu muille ihoalueille. Parissa viikossa iho on mennyt tosi paljon parempaan kuntoon, se ei enää kutia kovinkaan paljoa ja iho alkaa olla ehjä ja lähes terve. Jos jollain muulla toimii tämä, kuulisin mielelläni kokemuksia.

    • atoopikon_äiti

      Meidän tytöllä on ollut vuoden ikäisestä atoopiseksi määriteltyä ihottumaa. Ensin kokeilin siihen apteekin voiteita ja hydrokortisonia. Auttoivat ensin vähän ja sitten eivät. Sen jälkeen on kokeiltu kaikenlaista muuta. Tässä lista niistä jotka ovat osoittautuneet jossakin vaiheessa toimiviksi: 1% Suolakylpy, 1dl etikkaa kylpyveteen 5min ennen kylvyn päättymista, kuivaus, ja vaseliini lopuksi. myöhemmin löytyi Aloevera Jelly ja sen päälle vaseliini. Maidon jättäminen pois illasta rauhoitti yökutinaa, ja sitten maito jätettiin kokonaan pois, ihottuma parani mutta alkoi parin kuukauden päästä taas oireilla. Sitten tuli märkärupi, märkiviin läiskiin tehosi antibioottijauhe. Jäi kuivia märkäruven kaltaisia rengasläiskiä. Niihin tehosi kuivuus eli kylpytauko. Pyyhin vain kostealla jos oli pakko. Jäi vielä läiskät käsiin kun kädet oli kuitenkin usein pakko pestä vedellä. Niihin näyttäisi nyt tehoavan antibioottijauheesta ja vedestä tehty tahna, ja päälle hydrokortisonivoidetta. Tyttö on nyt kaksivuotias.

      Vinkiksi voisin sanoa että eri voiteiden ja hoitojen testaamisessa kannattaa aina kokeilla ensin pienelle ihoalueelle yhtä ainetta kerrallaan, eikä niin kuin minä tein, eli laitoin kolmea eri apteekin voidetta päällekkäin joka paikkaan siltä varalta että jospa joku niistä tehoaisi. Kannattaa jättää myös joku alue voitelematta, että on mihin verrata, niin tietää että parantaako vai pahentaako testattu voide ihottumaa.

      Hyvä apu on ollut myös voidekartta, eli laatikko-ukko, johon merkitsin eri väreillä mitä ainetta olen laittanut, mihin ja milloin. Kirjoitin myös kaikki ihoreaktiot ylös. Jossakin vaiheessa kirjoitin kaikki syödyt ruoka-aineet ylös selvittääkseni mahdollisia allergioita, ja sitä kautta löytyi tuo yhteys maidon ja yöllisen kutinan välille.

      Sen lisäksi haluaisin sanoa että atooppinen ihottuma, osa allergisista reaktioista, ja lievä infektio voivat kaikki näyttää ihan samalta. Ainakin mitä olen netistä katsellut niiden kuvia. Ja hoiditpa ihoa miten tahansa, aina löytyy joku bakteeri tai sieni joka tykkää niistä olosuhteista. Minusta parasta on vain kokeilla jotain muuta, jos joku hoito ei tehoa.

      "Se mikä auttaa yhdelle ei tehoa toiselle, ja se mikä auttaa yhtenä päivänä ei auta toisena, ja päin vastoin." Eli meillä ainakin atopian hoito on loputonta tasapainoilua eri voiteita ja hoitomuotoja vaihdellen. Toisaalta tytön iho on nyt ihan terveen näköinen tällä hetkellä ja hän saa nukkua yönsä rauhassa ilman että herää raapimaan ja itkemään.

    • vehnä_pois

      yli 20 vuotta kestänyt atooppinen ihottuma parani kokonaan vehnän jättämisellä pois ruokavaliosta. Olisinpa tiennyt aiemmin. Ihottuma oli välillä niin paha, että yli puolet kaikesta ihosta oli punaisen ihottuman peitossa ja kutina oli helvetillinen.

      Ilmeisesti vehnän vaikutus elimistössä on sen verran pitkäkestoinen, ettei sitä ihan helposti huomaa, vaikka pitäisi pienen tauon.

      Aiemmin huomasin, että kortisonivoiteiden tehon saa takaisin muutaman vuorokauden paastoamisella.

      • Anonyymi

        Voi ei! Ihan kun oma kokemukseni!
        Minäkin kärsin turhaan vuosia. Vehnän poisjättäminen paranti minunkin ihoni.
        Se on kyllä todella työlästä koska sitä on melkein kaikkialla mutta kyllä kannatti.
        Käsittämätöntä että lääkärit nykyään käskee siedättämään eli syömään vähän niitä allergisoivia aineita ja hoitamaan ihottumaa kortisonilla.
        Kuka tietää miltä se suolisto näyttää jos ihokaan ei kestä kyseistä "ruokaa"?!


    • Anonyymi

      Oman kokemuksen ja nettilukemisien mukaan olen huomannut seuraavia asioita. Atoopikoiksi sanottuja ihmisiä on paria tyyppiä allergisia ja vain kuivaihoisia. Voi olla että sieniongelmaisiakin/ homeongelmaisikin voidaan diagnosoida atoopikoksi. En oikein tiedä. Itse olen allergikko.

      Lapsesta asti kuivan ihon omaaville atoopikoille auttaa netin mukaan kunnollinen rasva-annos päivittäin. Jotkut ottivat ruokalusikallisen neitsyt oliiviöljyä tai muuta terveellistä rasvaa. Näillä auttaa ceridal ja muut öljyt tilannetta.

      Allergiset ovat voiteet olla lapsena huonoihoisia, mutta yleensä ovat parantuneet kasvaessaan. Vaiva on voinut palata noin 20 vuotiaana tai myöhemmin, kun elämään tulee isompaa muutosta ja ruokailutavat vaihtuvat. Allergista ihottumaakin on paria tyyppiä on ulkopuolelta tulevaa allergiaa ja ruoka-aineallergiaa. Molemmat alkavat parantua, kun altistus loppuu. Pitää vain huolehtia, että saa tarpeeksi vitamiineja ja hivenaineita, että pystyy korjaamaan ihon. Kaivoveden juominen nopeuttaa itsellä paranemista. Muuten syön monipuolisesti vihanneksia ja normaalia ruokaa, joka ei sisällä omia allergian lähteitä. Itse olen allerginen maitotuotteille, aika monille kananmunamerkeille, mutta en kaikille, joillekin vihanneksille ja hedelmille. Pääsääntöisesti vaikutan olevan allerginen keinotekoisille mausteille ja säilöntäaineille sekä ympäristömyrkyille. Periaatteessa syön kaikkea ja jätän pois ruokavaliosta, jos uuden asian syömisen jälkeen on tullut ihottumaa tai kutinaa. Nyt kun olen parantunut niin, etten joudu käyttämään enää kortisonia niin oireet tulevat aika nopeasti syömisestä. Ruuasta johtuva allerginen ihottuma on tullessaan yleensä pieniä punaisia kohoumia iholla ja se yleensä rauhoittuu yön aikana ja taas pahenee päivän aikana, jos altistus allergeenille jatkuu.

      Lukemani mukaan ja omasta kokemuksesta ruoka-allergisilla on ongelmia suoliston kanssa yleensä puhutaan, että leaky gut eli läpäisevä suoli aiheuttaisi erilaisia allergioita, kun verenkiertoon pääsisi ruoka-aineita. Toisaalta olen kuullut, että myös hiivasienen liikakasvu voisi aiheuttaa allergiaa. Voi olla että hiivasieni sitten aiheuttaa läpäisevää suolta? Joka tapauksessa maha pitää korjata hyvillä bakteereilla ja ruuilla / rajoittaa hiivasienen kasvua niin allergiatkin laimenevat tai ehkä jopa häviävät. En ole vielä päässyt täysin eroon vaivoistani niin en ole ihan varma, miten tämä lopullisesti tapahtuu, mutta ensialkuun terveellisesti syöminen ja allergeenien välttäminen on auttanut niin, että pystyn syömään pieniä määriä allergeeneja ilman, että oireita tulee juurikaan.

      Rikkoituneella iholla voi alkaa kasva sieniä tai bakteereja. Kokemukseni mukaan sienestä tulee ihottumaan valkoisia viivoja ja bakteerit tekevät ihottuman paikoitellen tulehtuneen punaiseksi ja siitä voi tulla hieman nestettä. Minusta pahentuessaan bakteerin aiheuttama ihottuma näyttää ”laavamaiselta” ihon alla olevan punaisen kuvion takia. Sieneen auttaa aika usein kun sekoittaa hieman ruokasoodaa ja perusrasvaa ja voitelee valkoisen kohdan muutaman kerran päivässä. Bakteereihin voi tarvita lääkäriltä antibioottia tai voi kokeilla suolavettä, etikkaa, alkoholia / haavan puhdistusainetta, hunajaa ja mitä muita näitä nyt onkaan. Kannattaa muistaa, että kaikkea kannattaa käyttää maltillisesti tai voi tulla polttaneeksi ihonsa. Esimerkiksi vahvaa suola- tai ruokasoodaliuosta ei kannata jättää iholle koko päiväksi. Toisaalta erehdyksen kautta oppii ja kärsinyt iho kyllä paranee.

      Vastaus kyselijöille eli uskompa, että teidän ihonne voi parantua. Täytyy vain nähdä jonkin verran vaivaa selvittääkseen, että mikä omaa ihoa vaivaa ja miten sen saa parannettua ja sitten jaksaa parantaa se.

    • Anonyymi

      Minulla on paha atooppinen iho, olen kokeillut varmaan kaikki mahdolliset voiteet, antibiootit, ruokavaliot ja suihkun vähennykset ja lisäännykset, mutta sain apua vasta hiljattain otsoonivedestä. Otsooniöljyä myös myynnissä, mutta tyyriiseen hintaan. Aivan toivotottomat ihottuma-alueet talttuivat viikossa, kun kastelin ne runsaalla otsoonivedellä 3x vrk

      • Anonyymi

        Otsonipitoinen öljy (ainakin Ruohonjuuressa) on hintansa väärtti. Meikällä öljypullo kestää kolme kuukautta päivittäisessä käytössä.
        Lapsuudesta alkaen olen ollut atoopikko, joka ei koskaan ole saanut apua kortisonivoiteista eikä reseptivalmisteista. Sen sijaan otsoniöljy toimii välittömästi ja oireet helpottavat viimeistään kahdessa päivässä.


    • Anonyymi

      Mulla alko tossa seiskaluokan jouluaattona 5v sit oireet ja siis iha tuskallisia on entiiä milt muilla tuntuu mut ittelä alkaa mieles raadtaa ja kyynelii valuu ku se o nii hirvee tunne omast mielest. Punottaa aina suihkujälkee ja kirvelee ja rasvoja o kortisonei ja perusrasvoi semmoi pari A4 eestä vrm mut mikää ei tunnu auttavan. Oisko mitää vinkkei vai pitäskö itekki kokeilla tota rasva lopettamist kokonaa? Iho halkeilee kokoaja ja varsinki ku partakasvaa ja viikset nii eikestä millää enää tota.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe