Vapautus lyhyen matematiikan opinnoista?

ongelmamatikka

En selviä lyhyestä matikasta,en pääse mistään kurssista läpi.Mitä voin tehdä? :(

18

5528

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • _____----_______::::

      Et mitään muuta kuin lukea.

    • dfhbdzxb

      Kannatasko harkoita jotain muuta koulua?

    • jhglklhlk,jh

      HARKITA KORJAAN....

    • cadsc

      Miten kukaan voi olla niin aivoton, ettei pääse lyhyttä matikkaa läpi? Miten pääsit peruskoulusta? Lukio ei ole sua varten.

      • Anonyymi

        cadsc Ai että kun et tiedä laskuhäiriöstä (Dyskalkulia).Eikös sua hävetä sanoa noin.


    • tietää_

      Vaihdat joko opistoon tai ammattikouluun. Jos lyhyt matematiikka tuottaa ylitsepääsemättömiä ongelmia, niin lukio ei vain ole sinua varten.

    • Sinnikkyys palkitaan

      Minä tänä vuonna lukion alottaneena tiedän jo nyt ihan ei omasta mutta kaverin kokemuksesta että matikan pois jättäminen lukiossakin voi olla mahdollista.
      Sinun pitää vain mennä puhumaan omalle opollesi ja kysymään että mitä pitäisi matikan kanssa tehdä.
      Kannattaa muistaa,että joko ruotsi tai matikka sinun on kirjoitettava että tulet sitten kirjoittamaan ruotsin. Toivottavasti osaat sitä ;D
      Mutta tsemppiä opintoihin äläkä lannistu liian helposti. Pitää vain jaksaa yrittää ehkä se matikkakin vielä onnistuu. Kysy jos järjestely jotenkin onnistuisi,en tietenkään varmaksi voi väittää mutta toivottavasti pääset jatkamaan lukio opintojasi ettei lakki jää pelkän matikan takia saamatta :)

    • 21v lukio-opiskelija

      Itselläni on sama homma ruotsin kanssa. Olen käynyt ykkös- sekä kakkoskurssin alusta loppuun kaksi kertaa (en siis vain uusinut koetta), käynyt kolmoskurssin kerran sekä yläasteen juttuja kertaavan nollakurssin kerran. Kaikista näistä olen saanut nelosen, paitsi nollakurssista sain vain O:n, kun en mennyt kokeeseen.

      Olen niin turhautunut tähän tilanteeseen, lukio on muuten lähes kokonaan suoritettu ja muissa aineissa ei ole ollut mitään vastaavia ongelmia. Olen yritänyt parhaani, mutta kun ruotsin taitoni olivat yläasteen jälkeen lähes nollassa, niin lukion taso tuntuu yksinkertaisesti jo alkuunsa liian mahdottomalta. Opiskelen siis aikuislukiossa ja tuntuu, että täällä tuo numero määräytyy lähes yksinomaan kokeen perusteella. Olenkin alkanut nyt miettimään, että jos menisin ihan tosissani itkemään jollekin opettajalle, jos saisin vaikkapa jotakin extratehtäviä, jotka tehtyäni saisin kurssista edes vitosen.

      • en selviä

        Tässä matikan numeroni MAB1:5 MAB2:4 MAB:6 MAB4:4 ja enempää nelosia ei saa enää tulla.MAB5 ja MAB6 vielä käymättä.Toivottomalta näyttää... kunpa voisin lopettaa matikan opiskelut.


    • osterifosteri

      en sielvoä@ : jospa vaihdat lyheyeen matikkaan ? saisit noilla korvattua lyhyen matikan kurssejakin...

    • duh

      osterifosteri: hyvinpä tiedät, ihan selvästihan siinä seisoo MAB-kursseja eli lyhyen matikan kursseja.. Jos en selvä ois kirjottanut MAA silloin olis jo vaihtoehtoja, koska silloin hän lukis PITKÄÄ MATIKKAA! :DD

    • munapää666

      @cadsc

      "Miten kukaan voi olla niin aivoton, ettei pääse lyhyttä matikkaa läpi? Miten pääsit peruskoulusta? Lukio ei ole sua varten. "

      Idiootti.

      Tiesitkö, että joillakin ihmisillä on hahmottamisongelmia ja muita oppimisvaikeuksia? Esimerkiksi juuri tämän matikan kohdalla, useimmilla on vaikeuksia avaruudellisessä hahmottamisessa. Se että joku ei osaa matikkaa, EI TARKOITA että se henkilö on tyhmä. Itsekin suoraan sanottuna aivan paska matikassa, mutta ysejä ja kymppejä on sadellut mm. enkusta, ruotsista, saksasta, psykologiasta ja espanjasta. Olen nyt saanut yhden matikan kurssin läpi (ja sitä varten piti käydä 3 tukikurssia) enkä aijo käydä enempää. Aijon tehdä anomuksen rehtorilleni, ja uskon että saan vapautuksen matikasta sillä mulla on neurologin todistus, erityisopen suositus ja eiköhän nuo kurssien numerotkin kerro tuon aineen vaikeudesta.

      Tiedän tapauksia, joissa henkilöllä on ollut vaikeuksia enkussa, ruotsissa ja matikassa. Kun mikään näistä kolmen aineen kursseista ei ole mennyt läpi, on oppilas joutunut luovuttamaan lukiossa - mutta yhden aineen takia ei KETÄÄN heitetä pois lukiosta, jos sen eteen vaan jaksaa taistella.

    • mitä tehdään

      "yhden aineen takia ei KETÄÄN heitetä pois lukiosta, jos sen eteen vaan jaksaa taistella"

      Entä jos esimerkiksi ruotsi ei kerta kaikkiaan mene läpi. Mitä sitten tehdään?

    • aasitar!!!

      Netti on täynnä matikan opetusvideoita, kirjoita youtubeen esim. MAB4 ja alkaa tulla materiaalia MAB4 kurssista, olet melkoinen aasi!

    • ainapärjää

      Mä kyllä uskon siihen, että kun on halua oppia ja opiskelee kunnolla niin pääsee kurssista kuin kurssista lukiossa läpi. Töitä se voi teettää! Ja tämän tiedän ihan omasta kokemuksestani. Enkun, matikan ja kemian kanssa sain tehdä töitä TODELLA paljon! Onneksi oli ihanat opettajat & opo, jotka auttoivat ja neuvoivat. Olen tyytyväinen nyt: kaikki läpi ja lakkia odotellessa!

      Eli hurjasti tsemppiä kaikille lukiourakkaa, toisille se teettää enemmän töitä kuin toisille! Mutta älkää luovuttako liian helpolla!!

    • Exnslsl

      Hei tiedoksi vaan, täällä kirjoittelee tyttö joka on neljänvuoden lukiotaipalaleen jälkeen siinä pisteessä, että matikan kursseista saattaa jäädä lakki saamatta, minulle on todettu dyskalkulatia, matikan oppimis vaikeus, enkä saa helpotuksia kursseille, olen käynyt lyhyen matikan kurssit kaikki kaksi kertaa ja kaikista puhdas 4. Olen käyttänyt satojatunteja matikan parissa. Että jos joku viitsii sanoa sen olevan kiinno viitseliäisyydestä, niin voin haistattaa pitkät. Kyse nimittäin on aivan muusta,

      • lakkiaeikaikille

        Et sitten ollut lukioainesta. Ilman lakkiakin tulee toimeen. Menet peruskoulupohjaiseen ammattioppiin ja sitten töihin.


    • kymppimatikka

      samma här, kuitenkin kolmatta vuotta amk, nykyään kun ei ole tenttejä enää matikasta. Repullinen tehtäviä jotka pitää hyväksyttää opella ja kurssi läpi, kavereiden kans kopsattu. netti on turvoksissa online laskureita jotka laskee ja jeesaa sua, käytä hyväksi niitä tehtävissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1366
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1181
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe