Kapseli kahvinkeittimistä

kapselikeitin

Ajatuksissa on hankkia tuo uusi ja paljon mainostettu Paulig Cupsolo kapseli kahvinkeitin.

Onko kellään tietoa / kokemuksia pystyykö Dolce guston kapseleita käyttämään tuossa pauligin laitteessa tai päinvastoin?

Pauliggi vaikuttaa ihan pätevältä laitteelta, mutta dolce gustoon on reilumpi valikoima kahveja, ym. muita juomia, kun taas pauliggiin saa tuota tazza kaakaota, joka on yksi syy miksi se on hankinta listalla ylempänä.

Ulkoisestihan nuo kapselit näyttää ainakin muodoltaan ja kooltaan hyvin pitkälle samalta.

88

37268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kahvimamma

      Dolce gusto on pahaa, vuoden ollut pölyttymässä keittiössä kun kukaan ei suopstu sitä kuravettä juomaan. Itteänikin kiinnostais toi cupsolo jos sillä sais parempaa, no onhan se pauligin jotta uskoisin olevan juomakelpoista.

    • Lyyli1967

      Eihän Dolce gustoa ja Paulingin Cupsoloa voi verrata samana päivänä, niin iso eri kahvien ja kaakoiden maussa on. Ehdottomasti tuo Paulingin Cupsolo. Molempia olen päässyt maistamaan ja oikeasti Paulingin on parempi. Suosittelen

    • pieneläkeläinen

      Hei kahvimamma
      Hei laita se postissa minulle, jos se kerran vaan sinulla pölyttyy kaapin perällä. Olisi hyvä lahja harkitse

    • Dolce Gustossa on monta hyvää kahvimakua:espresso,capuccini jne. ja lisäksi pari kaakaota ja ice tea joten kääntyisin kyllä Kustin puoleen.Miksi keittäisin JuhlaMokkaa kapseleilla kun paljon edullisemmin(ja todennäköisesti parempaa) saan ns. normikeittimellä?

      • kandipaatti

        Mikä helevatan capuccini? Kapusiinit ovat katolilaisia munkkeja. Cappuccino on kahvijuoma. Voi teitä äyriäisiä.


      • mie vuaan
        kandipaatti kirjoitti:

        Mikä helevatan capuccini? Kapusiinit ovat katolilaisia munkkeja. Cappuccino on kahvijuoma. Voi teitä äyriäisiä.

        Mittee ihmettä sie puhua pölpötät?


    • jabladabla

      Kyllä perkolaattori on paras.

    • 34hupist

      Kapselikahvinkeittimiä? Yhtä fiksu ja hyödyllinen vehje ku joku munankeitin, tai perunoiden kuorimiskone.. Noita vehkeitä ostaa varmaan samat uusavuttomat jotka ostavat hk:n sinisensäkin kaupasta valmiina kuutioina purkissa makkarasoppaansa varten.

      • kahvihivisti

        No aivan saman vois sanoa tavallisesta kahvinkeittimestä, täysin turha vekote. Eihän sitä kahvia tartte kuin laittaa mukiin ja vettä päälle, vain idiootit pulaa jonkun keitttimen kanssa.


      • Ink-69

        mistä helvetistä näitä idiootteja aina ilmestyykin foorumeille.


    • frits kissa

      Ostakaa sitä kissan pXXXXX tehtyä kahvia..

      • homo69o

        en vitussa osta...


    • Jos.

      Haluaa keittää oikeasti hyvää kahvia,silloin valitsee hyvän teräksisen kahvipannun. Ja kun vielä hakee kahvin myymälästä missä pavut jauhetaan,silloin saa aitoa ja hyvää kahvia. Kannattaa unohtaa kahvipaketit ja capsulot kaupan hyllylle ja siirtyä juomaan aitoa kahvia.

    • jk

      dolcen kapselit ei käy pauligin laitteeseen..itsellä pauligin laite ja on tosi hyvä.

    • myyjä

      Dolce Guston ja Paulig Cupsolon kapseleita voi käyttää merkin omassa keittimessä. Samoin Lavazzan kapselit käyvät vain Lavazzan laitteissa. Dolce Guston valikoima on huimasti laajempi kuin Cupsolon, mutta varmasti Pauligillekin löytyvät asiakkaansa. Helmikuussa on sitten tulossa Juhlamokkaa ym. Cupsololle, saa nähä lähteekö Cupsolon myynti silloin kunnolla käyntiin...

    • sumppi...
    • hahahjahsd

      Vai että kapselikeitin....Miksi te hyvät ihmiset haluatte maksaa laitteesta, jolla saa HUONOMPAA kahvia kuin peruskeittimellä? Markkinamiehet vedättävät taas tyhmiä...

      Sijoittakaa mieluummin vaikka moccamasteriin jos suodatinkahvia haluatte tai mokkapannuun. Kahvi tuilisi nauttia aina mahdollisimman tuoreena, mieluiten juuri pavuista jauhettuna eikä kapselimuotoon tiivistettynä paskana.

      • kandipaatti

        MoccaMaster höyryää, kun haluan oikein hyvää kahvia itsejauhetuista pavuista tai tulee vieraita. Olen talouteni ainoa asukas ja täten ainoa kahvinjuoja, joten ei paljoa hyödytä yhtä pikaista aamukupillista varten kasata Masteria. Siksi käytän Dolce Gustoa. Sen jotkin maut, esim. Cortado, ovat vallan mainioita ja ihan ok cappuccino tai latte macchiato syntyy nopeammin, kuin hifistelijä saa edes espressojauhepussia auki. Jos haluan baristatason erikoiskahvin, menen kahvilaan. Jos haluan kotitasoisen pikakupposen cappuccinoa tai espressoa, painan nappia.

        Älkää ihmiset olko niin ehdottomia asenteissanne. Pitää olla isoja psyykkisiä ongelmia, jos kahvinkeitinmielipiteenvaihdossa niin kuohahtaa että pitää käskeä toisten imea hanuria tms.


    • elämän eliksiiri

      Aivan herttaisen yhdentekevää kumman ostat, kun kummallakaan ei ole oikean kahvinkeiton kanssa mitään tekemistä. Taas yksi turhake, jota markettikansa ostaa jouluksi, ja sitten niitä on hetken päästä röykkiöittäin kaatopaikalla. Mutta jos tykkäätte valjun makuisesta teollisuussontakahvista, niin mikäs siinä, jääpähän minulle enemmän kunnollista juotavaa.

    • Paska keitin

      Haista vittu keitin! Älkää ostako paskaa!! Tosi huonoa kahvia.

    • Älä osta!!

      Huono keitin, älä mene ostamaan!! Kaikki jotka ovat ostaneet niin katuvat kun ostivat. Tosi pahan makuista kahvia.

    • ei kiitos

      Tulee voittamaan vuoden turhake-palkinnon!

    • Yrittäjä

      Minulla on ollut Dolce Gusto käytössä vuoden verran. Olen ollut siihen tyytyväinen.
      Olen töissä yksin, joten kahvit saa tarvittaessa nopeasti ja vaivattomasti. Maku on vähän erilainen kuin kulta katriina, mutta minusta se on vain hyvä asia. Voin suositella.
      Pauligin uutta keitintä myydään mm. Sakassa 85 €. Saa verkkokaupasta.

      • kahviakts.

        Ei sattuisi olemaan linkkiä ko. kauppaan? Ei löytynyt googlesta.


      • Kupseli
        kahviakts. kirjoitti:

        Ei sattuisi olemaan linkkiä ko. kauppaan? Ei löytynyt googlesta.

        Löytyy Saksasta,Idealo.de kautta hintaan 99 euroa,johon saa 96 kapselia mukaan.
        Nimi ei ole Paulig vaan K-fee System Preferenza Kapselmaschine


    • piccolo

      Suomalaiset on tottuneet suurimmaksi osaksi juomaan vaaleaa juhlamokkaa. Itse en osta enää sitä enkä vastaavia kahveja. Kapselikeittimissä kahvi on tummapaahtoista ja makukin on sen mukainen eli maistuu KAHVILLE. Tummapaahtoista kahvia on tieteenkin myytävänä myös paketissa mutta on kalliimpaa. Yhden kupin kun silloin tällöin "keittää" kapselikeittimessä niin ei paljon kalliimmaksi tule kun vastaava tumma tavallisessa kahvinkeittimessä.
      No, ei kaikkien suulle tietenkään sovi tummapaahtoinen kahvi.
      Huom. jos laittaa vaikka juhlamokkaa tupla-annoksen poroja niin siitä ei tule tummapaahtoista kahvia niinkuin jotkut asian käsittää. :)) Tulee vain liian väkevää tavallista kahvia.

      • Kahvihampainen

        Kyläilin Brasiliassa viime vuonna; luulin saavani kahvimaassa kunnon kahvia. Väärä luulo; kapselikone siellä juuri asenneltiin käyttöön. En tykännyt siitä kahvista ollenkaan, vaikka se on nopea ja helppo valmistaa, mutta ei suomalaisen suuhun mitään kunnon kahvia. En vaihtaisi siihen.


      • kahvihivistelijä
        Kahvihampainen kirjoitti:

        Kyläilin Brasiliassa viime vuonna; luulin saavani kahvimaassa kunnon kahvia. Väärä luulo; kapselikone siellä juuri asenneltiin käyttöön. En tykännyt siitä kahvista ollenkaan, vaikka se on nopea ja helppo valmistaa, mutta ei suomalaisen suuhun mitään kunnon kahvia. En vaihtaisi siihen.

        No onko vika silloin juojassa vai kahvissa vai molemmisssa vai ei kummassakaan. Vaihtoehtoja on monia kuten pitääkin, onhan meitä muutenkin moneeen lähtöön. Oikeita vastauksia löytyy harvoin.


    • Keisarin vaatteet

      Enpä kyllä uskaltaisi tuota Cupsoloa ostaa, jos kapselikeitintä olisin ostamassa. On olemassa muutamia vakiintuneita ja maailmanlaajuisia kapselistandardeja, joihin saa keittimiä varaosineen ja kahveja vuodesta toiseen. Pauligin Cupsolon tuki niin kahvin- kuin koneidenkin valmistajien keskuudessa on olematon. Todennäköisesti kun menee vuosi tai pari, on koko Cupsolo kadonnut markkinoilla ja jo ostetut koneet pölyttyvät vintillä kun ei kahveja tai kuluvia varaosia (tiivisteet ym.) enää saa.

      Kapselikeittimistä kannattaa mieluummin katsella Dolce Gusto, Senseo tai jos lähinnä haluaa vain espresso-tyyppisiä kahveja, myös Nespresso ja SES-standardien laitteita ja kahveja. Cupsolo on virheinvestointi, jonka elnikaari on lyhyt.

    • testi.apina
    • lknlkpiöio

      Entäs jos floppaa koko tämä kapselikeitin -ajatus ? Sen jälkeen ei tule myöskään kapseleita, ja laitteilla saa heittää vesilintua ? Ei helvata....

      • Näin se on

        Juuri näin kävi My Cafe´ keittimelle, enää ei tahdo kahvipodeja saada mistään.


    • :)

      Itelläni on tuo dolce guston keitin ja tyytyväinen oon. Mutta mietin tässä kun rekisteröin ton mun keittimen tonne dolce guston sivustolle, kun siinä saa sitten kun sieltä tilaa niitä kapseleita niin kaksi ilmasta pakettia. Mutta kun en mistään meinaa löytää että paljonko siellä sivustolla jos sieltä tilaa niin on ne toimituskulut? Oisko kellään minkäänlaista hajua?

    • DG:hen tyytyväinen

      Sain joululahjaksi Dolce Guston Creativan ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Innokkaana "erikois"kahvien juojana olen jo ehtinyt kokeilla montaa makua. Ihan tiukimmat espressot eivät ole makuuni, mutta kaikki muut ovat olleet todella hyviä. Suosittelen myös kaakaojuomia, kuten Nesquickiä Dolce Gustolle. Reilussa viikossa meillä on keitelty viitisenkymmentä kuppia, sekä itselle että kyläilijöille ja kaikki ovat tykänneet. Kun vertaan vaikka Lattea (68 senttiä koneella tehtynä) kahvilasta ostamaani (3-5 €), niin maku on vähintään kahvilan koneiden veroinen, moniin verrattuna paljon parempikin!!!

    • Pg

      Joululahjaksi kans saimme tuon Pauligin cupsolo keittimen. Tyytyväinen olen ja kahvikin on hyvää. Kuinka sen kupin koon saa oikein säädettyä? Painaessani nappia pohjassa kone pysähtyy kun kupissa on vähän päälle 1 dl vaikka 2dl pitäisi saada.
      Entäs saakos ulkomailta tilattua niitä kapseleita? Yhden sivun löysin mistä k-feen kapseleita saa tilattua, mutta ilmeisesti suomeen ei pysty tilaamaan.

    • laukkapetteri

      Minä en ostais kumpaakaan vaan panostaisin Zinzinon Oh Expresso keittimeen

      • Ei oo järkee

        Et pääse sinsinosta eroon millään, rikollisjengikskin se kohta tuomitaan


    • juhlamokkaa

      Joko joku on maistanut sitä Juhlamokkaa? Vakavasti mietin töihin tuollaista nappikeitintä kun olen siellä yksin.

    • Vähän mutta hyvää

      Minäpä tykkään kovasti Capsulosta! Kun on useimmiten tarve vain kupilliselle Juhla Mokkaa tai espressoa, Capsulo on tosi hyvä ratkaisu. Kaakaokin on maukasta. Mutta tykkään mä munankeittimestäkin! Saa vahtimatta just sellaisen, jonka haluaa.

    • -maya-

      Juuri testattiin Cupsololla Juhlamokkaa. Järkyttävää kuraa..ihmeissään ja pettyneitä oltiin. Kaakao ja cappucino ovat todella maukkaita, mutta tuo juhlamokka oli kyllä niin pahaa. Mietitään että laitetaan kyselyä Pauligille, että missähän vika..

      Muuten ollaan tyytyväisiä cupsolon käyttäjiä neljän kuukauden ajalta. Helppokäyttöinen, menee pieneen tilaan ja erikoiskahvit on hyviä!

    • TOFU12

      Onko kellään ollut sellaista ongelmaa tuon cupsolon kanssa, että capselit eivät meinaa mennä koloonsa suoraan vaan vinoon eivätkä menekään rikki ja yhdy veden kanssa? Kaakaon saan tulemaan, mutta nekään capselit eivät mene rikki aina. Epäilen, että oiskohan mun koneessa joku valuvika?

      • Näin se on

        Olethan muistanut ottaa kapselin päässä olevan "alumiinitarran" pois?


    • TOFU12

      Niin ja tuo ongelma on nyt havaittavissa juhlamokan kanssa - eli lieneekö niis kapseleissa sit vika.....

    • Fikk

      Ostaka Eestin marketista tai Eestista Paulig Classic kahvia ja valmista se pressukannuun. Maailman parasta kahvia.

    • jpsiljamo
    • Tyytyväinen

      Tosiaankin noissa Juhlamokka-kapseleissa on kapselin "alapuolella" alumiinitarra, joka pitää ottaa pois. Itsekkin ihmettilin että minkälaista kuraa tuo Juhlamokka on, ennen kun en tuota tajunnut.

    • gooze3
      • Kaffemaster

        Ainoa kunnollinen kapselikeitin on Nespresso, niiden kahvit on ylivoimaisesti parhaita ja laadukkaita. Ei ole oikein Suomessa lyöny läpi, mutta keski-euroopassa on mm.omat kaupat kapseleille. Suomessa netin kautta tilattava. Toki nopea toimitus 1-2 pv...
        Laitteen parhaita puolia on helppous, nopeus ja kahvien laatu!
        Suosittelen!
        http://www.nespresso.com/#/fi/fi


      • kahvihifisti
        Kaffemaster kirjoitti:

        Ainoa kunnollinen kapselikeitin on Nespresso, niiden kahvit on ylivoimaisesti parhaita ja laadukkaita. Ei ole oikein Suomessa lyöny läpi, mutta keski-euroopassa on mm.omat kaupat kapseleille. Suomessa netin kautta tilattava. Toki nopea toimitus 1-2 pv...
        Laitteen parhaita puolia on helppous, nopeus ja kahvien laatu!
        Suosittelen!
        http://www.nespresso.com/#/fi/fi

        No ei noi nyt sen ihmeellisempiä makuelämyksiä tarjoo kuin muutkaan. Kokeiltu on kaikki laitteet. Laitteetkin on normaalisti kalliimpia kuin muut, tosin tällähetkellä on toi kamppanja jossa saa hyvitystä ostohinnasta.


      • nuutipukki
        Kaffemaster kirjoitti:

        Ainoa kunnollinen kapselikeitin on Nespresso, niiden kahvit on ylivoimaisesti parhaita ja laadukkaita. Ei ole oikein Suomessa lyöny läpi, mutta keski-euroopassa on mm.omat kaupat kapseleille. Suomessa netin kautta tilattava. Toki nopea toimitus 1-2 pv...
        Laitteen parhaita puolia on helppous, nopeus ja kahvien laatu!
        Suosittelen!
        http://www.nespresso.com/#/fi/fi

        Hinnakkaan nespresso koneen hinnalla saa jo perinteisen espresso koneen ja kahvivalikoima on valtavasti laaajempi. Lisäksi monessa "oikeassa" espresso koneessa voi halutessaan kayttää valmiita ese-podeja jotka tekee kahvinvalmistuksesta yhtä helppoo kuin kapselikoneilla. Eikä nopeuskaan ole ongelma. Siis jos haluu, mikään pakkohan ei ole noita näyttää vai mitä "kapseliorjat".

        Ja kun investoi kahvimyllyyn (ei edes kallista) saa takuulla tuoretta kahvia pavuista eikä tarvi tyytyä jonkun saneluun mitä sinun pitäisi juoda. Hifistit voi jopa tehdä raakapavuista omia paahtoja jos kiinnostusta ja harrastuneisuutta riittää.

        Kahvin maailma on avoin heille jotkä vain haluavat nähdä sen. Hyvää päivän jatkoo ja painajaismaista joulua.


    • Kahvimatka

      Muutaman päivän Nespresso Barista kokemuksella voin vain suositella. On jotain ihan muuta kuin suomalainen vaalea ja vetinen kahvi. Lue lisää kokemuksistani http:\\kahvimatka.webr.ly

    • cafe_maria

      Ajattelin tilata K-fee kapseleita, ovatkohan minkä makuisia verrattuna Pauligin kapseleihin?
      Tuolla suositeltiin erästä saksalaista kauppaa, niin jos sieltä tilaa, mutta jos haluaa minimoida postikulut, niin joutuu tilaamaan paljon. Kun tilaa paljon ja jos maku onkin karmea, niin menee paljon hukkaan.
      http://www.hullunhalvat.com/2012/12/halpa-kapselikeitin.html

    • Hans Kruber

      Kävin piruuttani zinzinon esittelyssä. Ei ainakaan minun kohdallani tullut kauppoja tuosta laitteesta, melkoisen laimean oloista litkua oli latte ja caputsino.
      Muutenkaan ei oikein nappaa tuo verkostomarkkinointi, minimissän 300 hinta koneesta on hiukan liian suolainen jotta jaksaisi innostua vaikka tekiskin juotavaa kahvia.

      Jatkan 85 euron aromisäädöllä varustetun Philipsin käyttämistä, pesee mielestäni myös mokkamasterit mennentullen.

      • Cupsolo

        Kyllä kannatti lukee tää ketju. Juhla Mokka maistuu ihan normaalilta nyt kun tajus poistaa sen alumiinisuojan =)


      • kohvi
        Cupsolo kirjoitti:

        Kyllä kannatti lukee tää ketju. Juhla Mokka maistuu ihan normaalilta nyt kun tajus poistaa sen alumiinisuojan =)

        Samat sanat! Vuosi meni eikä kahvi maistunut, mutta nyt avautui uusi maailma kun luin että alumiinisuoja on otettava pois:)


    • metus1

      Onko kellään OBH Nordica Martello kapselikeitintä? Mistä muualta saa kapseleita kuin cittarista?

      • fb11

        Saako Cittarista?


    • 13+12

      kaikissa noissa samaa pikakahvip***aa kuin kaupoista saatava muukin pikakahvi, ei vedä vertaa oikealle kahville

    • Raumlainee

      Cupsolo on loistava laite. Maukkaita erikoiskahveja, teetä, kaakaota ym.
      Useat vaan valittavat siitä, koska ovat kateellisia ja heillä ei ole varaa tuollaiseen erikoiskeittimeen :D

      Luksusta arkeen ! :)

    • Olen kuullut että uudella Pirkka kahvinkeittimellä saa tehtyä sitä hyvvee pirkka olutta!!

      • ja tämä on fakta tietoa


    • Miä

      Itse mietin noiden keittimien välillä, kumman laittaisi...
      Ja ihan siis sen vuoksi olen ostamassa, että erikoiskahveja joskus saisi. Moccamasterilla sitten oikiat kahvit keittelen.
      Dolcella näyttäis olevan huomattavasti laajempi skaala noita makuja... hmmm

      • Näin se on

        Näyttää Cupsolollakin nuo maut lisääntyvän. Dolcea tarvii vahtia, jos ei ole katkaisemassa, tuuppaa koko säiliön tyhjäksi asti (ainakin circulo)


    • Simo Kallenen

      Me saimme lahjaksi Dolce Gusto keittimen, ja ainakin espresso on mielestäni erinomaista. En ole mikään kahvikulinaristi, pidän vaan espressosta, ja ne DG:n espressot mitä olen kokeillut ovat olleet todella hyviä.

      Ainoa oikeastaan mikä tuossa mietityttää on jätteen määrä - tuntuu kamalalta heittää niitä kapseleita roskiin muutama päivässä, mutta kierrätys on tehty todella hankalaksi. Kapselia ei saa auki ilman veistä tai saksia jotta voisi eritellä kahvit biojätteeseen, kapselin energiajätteeseen ja kannen kait metalliin (?). Niinpä ne menevät sekajätteeseen, ja omatunto soimaa.

      • Nespresso U

        Entäs tuo Nespresso U C50 Pure cream, kannattaako ostaa? Hyvää lattea pitäisi saada ja machiato. Kuitenkaan en isoa laitetta voi ostaa mökkiolosuhteisiin. Saako kapseleita helposti?


    • hyvä kahvi on hyvää

      Meillä on työpaikalla Nespresson kapselikeitin, sellainen vähän isompi yritysmalli. Järkyttävää rapaa se keittää. Onhan se parempaa kuin viereisen automaattihärvelin perussumppi, mutta siihen se sitten jää. Tuon kokemuksen perusteella en ikinä voisi kuvitella ostavani kapselikeitintä kotiin.

      Eikä tuo ole merkistä kiinni. Jokunen viikko takaperin Stockalla oli kahvikoneiden esittely ja maistelin kaikki kapselikoneet läpi. Huh huh ja ei kiitos, maku ei ole edes "sinne päin". Järkyttävän makuista "kahvia". Karmein kokemus oli jonkin keittimen Cafe Parisienne, joka ei maistunut edes tummapaahtoiselta ja oli lisäksi todella kitkerää.

      Kotona keitellään suodatinkahvit Moccamasterilla ja aina tummapaahtoisesta kahvista (siis oikeasti tummasta, ei mistään Juhla Mokasta). Espresso keitetään oikealla espressokeittimellä joko tuoreeltaan omalla myllyllä jauhetusta kahvista tai kiireen sattuessa E.S.E-podeista, joista tulee ihan kelvollista espressoa, toisin kun noista kapselekeittimistä.

      Älkää hyvät ihmiset langetko noihin vedätyksiin.

    • Kuppasolo

      Cupsolo vuotaa ajoittain vettä alleen.
      Pauligin asiakaspalvelusta ohjattiin Hedengrenin huoltoon. Sieltä ilmoitettiin, että meillä on vedenkeräysastia täynnä ja siltä valuu. Kerroin, että viimeksi kun valui, astia oli TÄYSIN tyhjä. Laitteessa ei ole kuulemma mitään vikaa, "mutta voihan sen tänne laittaa...". Erikoista, että Paulig tahraa nimensä ilmeisen huonolaatuiseen värkkiin. Googlaamalla löytää samaa vikaa laitteista, millä nimellä sitä sitten maailmalla myydäänkään. Huoltoa tämä tieto ei kiinnostanut.
      Kahvin ja espresson maussa ei valittamista.

      • kipu

        Sama vika, mut ei o viä jaksanu ottaa yhteyttä huoltoon.


    • piccolo2

      Kirjoitin 2011 vuoden lopulla viimeeksi tänne ja tuolloin olin ostanut oman "kapselikeittimeni". Kun monilla on edelleen hyvin negatiivinen asenne moisiin laitteisiin niin ajattelin hieman kirjoitella pari omaa mietettä;

      Kaikkein paras kahvi tulee kun pavut jauhetaan mahdollisimman nopeasti paahtamisen jälkeen ja keitetään kahviksi heti perään. Kahvipavussa on paljon rasvaa ja parkkihappoja jotka alkavat "pilaantua" heti paahtamisen jälkeen. Happi vaikuttaa asiaan paljon. Siksi kahvia kannattaisi säilyttää papuina ja jauhaa vasta kun aikoo kahvia keittää. Vielä parempi kun papuja tai jauhettua kahvia säilyttää jääkaapissa tai jopa pakastimessa.

      Käytännössä harva jaksaa ryhtyä kahvia saadakseen jauhamaan papuja joten on keksittävä nopeampia tapoja. Kahvinkeitin on tehty helpottamaan keittoprosessia ja suodattamaan purut pois kahvista. On tutkittu että kahvin parhaa aromit irtoavat tietyssä lämpötilassa. Valitettavasti suuri osa kahvinkeittimistä laskee puruille veden liian kuumana jolloin mukaan liukenee kahvin kitkeriä parkkihappojakin.
      Kahvijuomaa ei ole suunniteltu säilytettäväksi kuumana pitkiä aikoja joten se tulisi juoda mahdollisimman pian suodattamisen jälkeen. Kaikki tietää miltä maistuu tunnin pannussa lojunut työpaikan paha sumppi.

      On tutkittu myös se että kahvista saa aromit parhaiten paineessa ja kun vesi on kahvijauheen kanssa kosketuksissa vain lyhyen aikaa. Kun espresso tehdään melko heti paahdatuksen jälkeen jauhetusta kahvista (jauhamisen jälkeen on kyse sekunneista kunnes kahvi valutetaan) niin espresso on aivan älyttömän pehmeän makuista - mutta voimakasta. Tuollaisia epressokupillisia tuli joskus juotua kuusi kupillista peräkkäin eikä vatsaa alkanut lainkaan korventaa.

      Kun menee Espanjaan tai välimeren maihin, myydään siellä aivan erityyppisiä kahveja. Ne maistuu Suomalaisen suuhun helposti happamalle/kitkerälle. Kun parin viikon lomareissun jälkeen palaa Suomeen on aika totutteleminen taas perinteiseen huoltoasemasumppiin.
      Olin pois työelämästä pari kuukautta ja join joka päivä Dolce Custon kapselikahveja ja kun menin töihin, oli suodatettu kahvinplörö mahdotonta juoda. Nyt siihen on taas pikkuhiljaa tottunut.

      Itsellä on ollut mokkamasteria, espressokeitintä, kahvimyllyä, erityinen tamppari, papuja ostettu suoraan tukusta jne... mutta huomasin että halutessani kahvia, haluan rentoutua kupposen ääressä, enkä alkaa hirveään prosessiin jonka jälkeen pitää vielä siivota ja tiskata paikat. Vaikkei kapselikeittimen kaikki juomat olekaan niin autenttisen makuisia kuin esim. capuccino joka tehdään espressosta ja aidosta maidosta (maitojauheen sijaan) niin silti ne ovat ihan hyvän makuisia ja se riittää. On nimittäin sellainen juttu että Suomessa ei ole kovin montaa baristaa eikä kahvilaa jossa oikeasti osattaisiin tehdä hyvää kahvia. Et saa siis kahvilastakaan välttämättä laadukasta juotavaa. Hintaa on kuitenkin keksitty laittaa jollekin espressokupillisille (joka lasketaan Illyn napin läpi) lähemmäs kolmea euroa.

      Parasta kapselikeittimessä on siis se että napsautan sen lämpenemään, otan kupin ja valitsen kapselin. Valutan kahvin, heitän kapselin roskiin ja lähden lukemaan lehteä tai surffailemaan nettiin ja nautin elämästä.

      • arpeggio

        Juuri näin.. kahvi on nautinto, ja joskus (tai siis aina) on kiva laittaa kapseli koneeseen ja painaa nappia, ja tietää että varmasti tulee juuri odotetun makuinen kupponen. Itsellä Nespresso -masiina ilman mitään maitohärveleitä, onneksi en välitä maitokahveista niin ei tule edes putsailuja niin usein:)

        Kahveista löytyy erilaisia aromeja erilaisille makunystyröille, kuten viineissä tai juustoissa, ja joku pitää kitkerästä, katkerasta, makeasta, paahteisesta, lämpimästä, kukkaisesta mausta.. Eikä sitä itseään miellyttävää makua voikaan löytää ennen kuin testaa. Nespresson kapseleistakin löytyy "ei niin hyviä", mutta en suinkaan hauku koko laitetta tai kaikkia maailman kapselikeittimiä vain sen takia.. Ehkä joku tykkä jopa siitä tunnin kuumana pidetystä suodatinkeitinmyrkystä..

        Välillä suodatinkahvi maistuu litkulta, varsinkin useamman espressokupillisen jälkeen, mutta siihenkin taas tottuu, eikä silti tulisi mieleenkään luopua normaalikeittimestä. Ei sitä hyvää osaisi arvostaa jos ei välillä joutuisi maistamaan vähän huonompaakin, kai. Tai jos työpaikan kahviautomaatista saa pahaa kahvia, niin en valita; voinhan jättää myös juomatta. Mutta kofeiini se vaan on koukuttanut niin, että joskus menee ihan mikä vaan.. Ja tilkka maitoa tai hippunen sokeria voi pelastaa.

        Näyttäisi siltä että aina löytyy joku jonka mielestä on olemassa VIELÄ parempi ja oikeampi (?) tapa tehdä kahvia, ja kun kaikki härvelit ja pavunjauhatukset kotona on jo koettu, niin joku keksii että kyllä ne omat pavut pitää itse kasvattaa, tai edes käydä poimimassa ja paahtamassa..

        Uggh. olen puhunut.


    • piccolo 3

      Vielä pieni lisäys;

      Itsellä on siis Dolce Custo Piccolo jossa ei ole veden määrän automaattista katkaisua. Alkuun veden määrää joutui testailemaan ja mittakannulla katsomaan miten paljon on esim. 125ml omassa suosikkikupissani. Kun oikea veden määrä löytyi täytyi alkaa maistella erilaisia juomia.

      Kapseleita on kahdenlaisia; aitoa kahvia sisältäviä sekä jotain jauhetta sisältäviä. 100% arabica tekstistä tunnistaa kahvit jotka ovat aitoa kahvia. Esim. cafe au lait on maitojauheen ja pikakahvin sekoitusta. Joskus ihan hyvänmakuista juotavaa sekin. Ei kaakaokaan ole monille se aito kaakaojauhe maito sokeri vaan purkista laitetaan kuppiin Vesseliä ja Oboyta joissa on seassa sokeria, lesitiiniä ja ties mitä.

      Itse en ihan ymmärrä kuitenkaan miksi pitäisi ostaa jääteetä kapselissa kun samaa jauhetta saat purkissa halvemmalla. Ei ole iso vaiva sekoittaa sitä pari lusikallista vesilasiin. Kaakaon kanssa on osittain sama homma; maitoa kattilaan tai mikroon ja sekaan iloista vesseliä. Sen sijaan jotkut kaakaojuomat on hyviä kun ensin lasketaan pohjalle maitojauheesta tehty kuohkea maitojuoma ja toisesta kapselista vahva kaakaojuoma. Chococino tms. on tuon juoman nimi.

      Kahveissa on niissäkin paljon eroja. Joku "suomalaiseen makuun sopiva" Grande Mild oli hirveän makuista. Omat suosikkini ovat nykyään 1. Zoegas Intenzo 2. Zoegas Mollbergs Blandning ja kolmosena joku Espresso intenzo tms. Americano, Lungo Intenzo ja Chokochino ovat myös juotavia.

    • luis1

      Voiko dolce gusto kapseleitä käyttää martellon koneilla?

      • martello

        sama asia kiinnostais mua, että voiko martellon keittimessä käyttää jotakin muutakin kapselia?onko joku testannut?


      • Ahtimy
        martello kirjoitti:

        sama asia kiinnostais mua, että voiko martellon keittimessä käyttää jotakin muutakin kapselia?onko joku testannut?

        Olen viimeisen viikon juossut eri Citymarketteja Martellon kapseleita etsimässä, mutta ei tunnu saavan mistään, netAnttilakin ilmoittanut jo viikkoja, että tuote on loppunut. Epätoivoissani ostin Pauligin kapseleita, kun olivat Mammuttimarkkinoiden tarjouksessa. Nyt pitää vissiin ostaa se konekin, kun ne ei tietenkään mahdu Martellon koneeseen. Ovat ihan vain pikkuisen, mutta riittävästi isoja. Haistakoon Pee koko K ketju!


      • Perusasiat kunniaan
        Ahtimy kirjoitti:

        Olen viimeisen viikon juossut eri Citymarketteja Martellon kapseleita etsimässä, mutta ei tunnu saavan mistään, netAnttilakin ilmoittanut jo viikkoja, että tuote on loppunut. Epätoivoissani ostin Pauligin kapseleita, kun olivat Mammuttimarkkinoiden tarjouksessa. Nyt pitää vissiin ostaa se konekin, kun ne ei tietenkään mahdu Martellon koneeseen. Ovat ihan vain pikkuisen, mutta riittävästi isoja. Haistakoon Pee koko K ketju!

        Jos ostat Pauligin Cupsolo-keittimen, olet sen jälkeen naimisissa sen kanssa. Tarkoitan sitä, että joudut maksamaan kahvisi raaka-aineesta Pauliginkin kapseleissa noin seitsenkertaisen kilohinnan verrattuna saman kahvin tarjoushintaan puolen kilon pakkauksissa.

        Minä puhkoisin nuo vääränkokoiset kapselit ja käyttäisin niiden sisällöt ihan vain ”vanhanaikaisessa” suodatinkeittimessä, heittäisin kapselivehkeet roskalavalle ja jatkaisin suodatinlinjalla.

        Kapselikahvi on hinnoiteltu yksinkertaisesti aivan liian kalliiksi. Paahtimo repii rumasti rahaa trendi-ihmisten perstaskuista! Minussa on sen verran mielensäpahoittajan vikaa, että en millään suostu maksamaan ”vaivattomuudesta” kohtuutonta hintaa.

        Keitän aamulla suodatinkahvia Philipsin keittimellä joko K-kaupan tarjouksesta ostamastani Pauligin tummasta Presidentistä tai Lidlistä ostamastani Robert Pauligin kahvista. Perus-Pressa ja perus- Juhla Mokka ovat luvattoman vaaleapaahtoisina aivan liian kitkeriä, ei kiitos!

        Iltapäiväkahvini jauhan juuri ennen valmistamista Lidlin Bellarom-espressopavuista ja krupsautan Krups-espressokeittimellä, josta maksoin kai 99 €.

        Kalliimmat HiFi-kahvikoneet ja erityisesti kapseliturhakkeet ovat muita varten.


    • laa4

      Olen tekstaillut lähes kaikkia Suomessa olevia kapselikoneita. Nespresso ja zinzinon myymät rombouts&malongon kapselit mun makuun parhaita. Suosittelen molempia. Cupsosta en tykännyt yhtään, en kyllä maistanut kaikkia makuja. Jäi suoraan sanoen ihan vaan maistamisasteelle, en saanut kuppeja tyhjäksi.

    • hömelyys

      Hömelö kyselee: saako Cupsolla valmistettua lattea ja miten?

      • Plöröräyttäjä

        Ensiksi kuppiin kapselista Espresso ja päälle Maitokapselista höyrytetty maito.

        Toinen vaihtoehto on lämmttää maito mikrossa, vaahdottaa se vatkaimella (muutaman euron maksaa sellainen minivatkain Tigerissä) ja valutaa kapselista Espresso sen päälle. Ei tietty ihan sama asia kuin höyrytetty maito, mutta aika lähellä. Samalla kaavalla teen tytölle Tazza-Kaakaota.

        Cupsolon Espresso Supremo on ainakin hyvää - en espressokeittimellä ole päässyt lähellekkään vastaavaa - tosin se on niin työläs, että harvoin viitsin sitä kaapista kaivaa - presso pannulla kub itse jauhetuista pavuista saa vaivattomammin sumpit aamutuimaan.

        Itse olen ollut tyytyväinen Cupsoloon - kalliiksi se tietysti tulee per kuppi, mutta aamutuimaan saa vaivatta nopeasti kahvit plöräytettyä.


    • Sleeper

      On vain kaksi tapaa keittää kahvia....

    • semmosta69

      ei kyllä minun moccamaster valmista esim. choco caramel tai vanilja macchiatoa. Tämähän os siis erikoiskahvinkeitin. Kuka hullu sillä nyt peruskahvia tekee.

      • Elämästä pitää nauttiaki

        Dolce Gusto tuli taloon, nyt keittimen hintakin vajaa 30€ ja kapselit 30-40c/kpl. Juon töissäkin aina erikoiskahvia, samoin nyt kotona. Mutteripannulla sai mahtavaa espressoa, mutta lieden vaihduttua induktioon se jäi mökkikäyttöön.
        Omat kokemukseni ovat positiivisia ja lapsistakin on mukava lämmittää kaakaot turvallisesti koulun jälkeen ilman pelkoa maidon kuohumisesta tai levyn jäämisestä päälle. Cappuccinoa ja espressoa on tullut maistettua, Espresso Ntenso on niin voimakasta, että yhdellä kapselilla saa kahvia puolisen litraa kun lämmittää maidon kannuun valmiiksi ja valmistaa espressot sekaan.


    • Happyfellaz

      "Älkää nyt hyvät ihmiset itse keittäkö kahvia. Jos haluaa aitoa ja hyvää kahvia niin lennot joko brasiliaan tai jamaicaan. Hyvät sumpit." juupa juu jaapa jaa, nyt tulevaisuuden vihaajat takaisin kellariin nakertamaan varpaankynsiään, ja keittäkää sumpit liedellä jos siltä tuntuu. Mutta fakta on että, suht hyvän laatuset erikoiskahvit saa halvalla ja helposti kapselikeittimellä. Käytännössä vekotin on yhtä turha kuin esim. Sodastream, mutta soveltuu useaan kotitalouteen vallan mainiosti. Itselläni on sekä mocca Master että paulig cupsolo, ja voin kertoa että toimii.

    • Mansec

      Pettynyt Nespresso U -malliin, n 140 eur pelkkä laite. Kapselit pienempiä kuin esim Dolce Custossa ja kalliimpia! Nyt Nessu lurittaa 2 kk käytön jälkeen toisinaan vain lusikallisen ja avot! Laitettava uusi kapseli, että saisi edes pari hörppäystä, kalliiksi tulee. Välillä kapselit menee juntturaan. Rata suunniteltu huonosti. Koska kapselit pieniä, niin ei saa edes puolta mukillista, ihan kuin annokset tarkoitettu jollekin expressomukille. Ja painekin heikko, ensin aloittaa kunnolla, sitten yhtä luritusta. Kohta näitäkin saa puoleen hintaan. Dolcessa saa puserrettua niin paljon kuin haluaa ja ihan riittävän vahvaa silti. Nessuun sdaa nyt Ristrettoa sitten selvästi halvemmalla Lidelistä.

    • paluu.juurille

      Oli Dolce Gusto -keitin joku vuosi sitten. Maksoi yli satasen ja kesti juuri yli takuuajan.
      Aika myrkkyjä alkuun kahvit, kun en lattejuomiin älynnyt aluksi pistää sitä maitokapselia ollenkaan. Irvistelemällä meni kyllä alas.

      Siirryin sittemmin takasin suodatinkahviin. Kun sekoittaa mietoa laatua (JuhlaMokka esim.) ja vahvempaa vähän (Jacobs Krönung) maitoa/kermaa , niin tulee kyllä hyvää kahvia ja voi säätää voimakkuutta maun mukaan.

    • Niposulo

      Ja yksikään ei vielä maininnut paikallisen veden (vrt oma mökkikaivo/taajaman kemikaaleilla putsattu/pullotettu lähdevesi jne) merkitystä aivan jokaisen kahviannoksen sävyyn ja makuun, hah!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe