AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Kapseloituminen

Kapseloituminen

10 Vastausta 6 733 Lukukertaa
Mistä sen tietää? Ulkoapäin vai tuleeko jotain komplikaatioita esim. särkyä?

Kysäseppä...

lähimmältä lääkäriltä?
Täällä kun alkaa kertoa jotain tommosista niin ne päätyy silikoni.net sivuille.
Varmaan on niitäkin joille on semmosta tapahtunut ja osais kertoa mut....en suosittele täällä....
Tänne joku varmaan kohta laittaa kuvia sieltä silikoni sivuilta sulle tiedoksi minkä näkösiä on rinnat joissa on kapseloitumisia???;-(

Toivottavasti löydät jostain asiallisen vastauksen.

Tietoa ja valokuva

Kapseloituminen johtuu elimistön immuunipuolustusjärjestelmän vierasesinereaktiosta. Elimistö hylkii vierasta esinettä eli silikoni-implanttia muodostamalla sen ympärille joustamattoman ja koko ajan kutistuvan arpikapselin. Rinta kovettuu ja muuttuu epämuodostuneen näköiseksi.

Kapseloitunut rinta on jatkuvasti kipeä, ja implantti on lähes aina poistettava leikkauksella. Kapseloituminen tapahtuu yleensä 3 - 24 kuukauden sisällä ensimmäisestä leikkauksesta, mutta voi ilmetä koska tahansa myöhemminkin. Se alkaa aina jokaisen implantin kohdalla uudestaan alusta. Kapseloitumisesta kärsii noin joka kolmas silikoni-implantit hankkinut. Alla olevassa linkissä on kuva naisesta, jonka rintojen sisällä olevat implantit ovat kapseloituneet (kuva numero 1).

http://www.fda.gov/cdrh/breastimplants/breast_implants_photos.html

Tulee koviksi

Elimistö muodostaa aina arpikudosta vieraan esineen ympärille. Joskus sitä muodostuu todella paljon. Ja tällöin rinta tulee kovaksi ja kipeäksi.

Rintojen hieronnalla leikkauksen jälkeen pyritään ehkäisemään kapselin muodostumista. Joten, kyllä sen huomaa kun on häikkää.

tietynmallisissa vähemmän

tietyn tyyppisissä implanteissa oliko se kapseloitumis riski noin 2%
kannattaa kysellä

Ei pidä paikkaansa!

Kapseloituminen perustuu jokaisen ihmisen yksilölliseen vierasesineen hylkimisreaktioon. Sitä ei voida millään tavalla etukäteen estää tai vähentää.

Ei ole olemassa mitään tieteellisesti pätevää tutkimusta, joka todistaisi minkään tietyn implanttimallin vähentävän kapseloitumista. Päinvastainen väite on pelkkä kaupallisten kirurgien esittämä valheellinen mainoskikka. Keskimäärin joka kolmas nainen kärsii kapseloitumisesta.

"Implanttien kapseloituminen voi tapahtua missä vaiheessa tahansa - kuitenkin tavallisimmin ensimmäisen vuoden aikana. Asiakkaalle ei voida implanttileikkauksen yhteydessä antaa mitään takuuta, koska kapselimuodostuksen syytä ei useimmiten pystytä selvittämään, eikä se näin ollen ole varmuudella estettävissä."
Plastiikkakirurgi Kai Lassila

"Kun nainen laitattaa proteesit, hän tekee yleensä samalla myös päätöksen siitä, kuka kontrolloi tilanteen aluksi vuosittain ja myöhemmin kolmen vuoden välein sekä hoitaa mahdolliset kapseliongelmat, joita tulee noin kolmasosalle potilaista. Meillä on useita surullisia tapauksia, joissa jopa välittömät muualla tehdyn leikkauksen komplikaatiot on jouduttu hoitamaan Suomessa."
Plastiikkakirurgi Matti Pakkanen

"Tutkimuksessa todettiin, että lähes 70% tutkituista naisista kantoi sisällään vähintään yhtä vuotavaa tai kokonaan rikkoutunutta silikoni-implanttia. Kaikki tutkitut naiset luulivat implanttiensa olevan kunnossa.

Plastiikkakirurgit ovat yleisesti väittäneet, että vuotamista ja rikkoutumista tapahtuisi vain muutamalle prosentille implanteista. Tutkijat ovat huolissaan tilanteesta, koska muualle kehoon kulkeutunut silikoni saattaa olla vaarallista. Sitä voi olla mahdotonta poistaa elimistöstä."

http://imaginis.com/breasthealth/news/news5.25.00.asp

Äläpäs laita

Vääriä tutkimustuloksia.. eikä pidä paikkaansa.

Karheapintaiset

No niin olen minäkin kuulluut lääkäreiltä että karheapintaisilla implanteilla olisi 2%lle tullut kapselia mikä täytyy poistaa. Joku uusi ja iso tutukimus. Löytääkö joku linkin siihen?

Tuo juuri on mainoskikka

Ei ole olemassa mitään tutkimusta, joka tukisi karheaspintaisen implantin kapseloitumista vähentävää vaikutusta. Kapseloituminen on vierasesinereaktio, ja on aivan sama, onko vierasesine karheapintainen vai ei. Se on aina vierasesine.

Tutkimus

Olen kyllä kuullut sellaisesta tutkimuksesta. Se oli nimenomaan niin että karheapintaisilla ja osittain lihaksen alle asennetuilla implanteilla häiritsevä kapselinmuodostus oli pienempää. Nyt siis puhutaan häiritsevästä kapseloitumisesta jonka takia rinnoille täytyy tehdä jotain.
Olen itse töissä sairaalassa jossa tehdään rintojensuurennusleikkauksia ja muistan kuulleeni joltain lääkäriltä tuollaisesta tutkimuksesta. Täytyy yrittää kysellä uudelleen kun lomat loppuu. Vai löytääkö joku linkin tuohon tutkimukseen?

liinamaijalle

Oletko itse harkinnut implantteja? Kun olet töissä ko.sairaalassa. Itse en kyllä varmasti laittaisi mutta huulia tekisi mieli muokata :)
 /   /  / Kapseloituminen
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta