Kokemuksia nivelreumasta

oebvob

Hei!

Olen valmistuva opiskelija ja teen opinnäytetyötä nivelreumasta. Näin ollen kaipaan kokemuksia teiltä kyseistä tautia sairastavilta. Liittäkää kertomukseenne seuraavat asiat:

Ikäsi
Missä iässä sairautesi alkoi?
Mitkä olivat alkuoireet?
Missä vaiheessa hakeuduit tutkimuksiin, miten tutkimus eteni?
Onko sairautesi edennyt, miten?
Miten sairauttasi on hoidettu?
Mitkä ovat lääkityksesi? Mitä liikuntaa harrastat?
Fysikaaliset hoidot?
Miten olet muuten muuttanut elämäntapojasi, jotta saat sairauden vähäoireiseksi?

Kiitos kaikille vastanneille ja hyvää kevättä!

35

19607

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • arava-harava

      - 34 V.

      - alkoi varmaan siinä 30 vuoden paikkeilla

      - Peukalon nivelet kipeytyivät samoin päkiä

      - Työterveyshuoltoon valittamaan kivuista, buranakuureja määrättiin varmasti tusina. Röntgenkuvia otettiin, missä ei näkynyt muutoksia. samoin labrakokeet missä ei myöskään näkynyt reumatekijää. Kipeimpiin niveliin laitettiin kortisonia.
      Parin vuoden jälkeen vaadin päästä magneettikuviin, jostä sitten näkyikin selkeät reumamuutokset.

      -Peukalon nivelten lisäksi nyt on tulehduksissa molemmat ranteet, toinen päkiä ja pottuvarpaan nivel, olkapää oireilee ja leukanivel.

      -Olen nyt reumalääkärin valvovan silmän alla, ja tapaan käntä kolmen kuukauden välein. Lisäksi tietysti lääkityksen turvakokeet 2 viikon välein.

      - Sairautta on hoidettu kortisoni piikeillä, Trexanilla - joka lopetettiin sivuvaikutusten vuoksi, nyt käytössä kortison suun kautta ja Arava. Lisäksi käytän Voltaren kipugeeliä ja kylmäpusseja pahimpiin kipuihin.

      -Harrastan lenkkeilyä, kuntosalia, kahvakuulailua ja itsepuolustuslajeja.

      -Fysikaalista en ole saanut - tosin itse kävin osteopaatilla hakemassa apua pahinpiin kipuihin ennenkun sain diagnoosin.

      -Pyrin syömään terveellisesti ja monipuolisesti seka saamaan itseni ja lihaksistoni mahdollisimman hyvään kuntoon. lisäksi olen lähes kokonaan lopettanut alkoholinkäytön...

    • hoidossa.

      Nykyaikainen virallistettu nivelreuman hoito on verrattavissa siihen, että yritetään sammuttaa tulipaloa bensalla. Sairas ihminen tehdään entistä sairaammaksi tunkemalla hänet täyteen toinen toistaan kovempia myrkkyjä, joita joissain piireissä kutsutaan myös lääkkeiksi. Moni reumapotilas onkin todellinen kävelevä lääkekaappi, josta tietysti lääkeyhtiöt ovat varsin mielissään.

      Suomalainen nivelreumaa sairastava potilas ei todennäköisesti kuule lääkäreiltään ruokavaliohoidoista yhtään mitään. Tämä siksi, että lääkäriseura Duodecimin asiantuntijoiden laatimissa Käypä hoito- suosituksissa todetaan aika selvästi, ettei ruokavaliolla ole mitään merkitystä reumanhoidossa. Tämä on aika ihmeellistä, sillä on olemassa runsaasti näyttöä siitä, että oikeanlainen ruokavalio on kaikki kaikessa, jos halutaan parantua nivelreumasta.

      Nivelreumahan on autoimmuunisairaus, jossa elimistön immuunijärjestelmä hyökkää nivelkudosten kimppuun ja lopulta tuloksena on tulehdus ja nivelten rustojen tuhoutuminen. Syytä nivelreuman aiheuttajalle ei runsaista tutkimuksista huolimatta ole onnistuttu selvittämään. Erilaisia teorioita on kuitenkin paljon. Jotkut ovat sitä mieltä, että immuunijärjestelmä on vain ruvennut tunnistamaan normaalit solut vieraiksi ja hyökkäävät tämän jälkeen niitä vastaan. Joku toinen taas uskoo, että kaiken takana on herpesvirus. Itse epäilen, että syy on eri tekijöiden summa, mutta merkittävää roolia taustalla näyttelee nanobakteerit tai oikeastaan kalkeuttavat nanopartikkelit, jota termiä käytetään kai nykyään hieman mieluummin, kuin tuota nanobakteeri-nimitystä.

      No oli aiheuttaja sitten mikä tahansa, on meillä olemassa runsaasti erilaisia ruokavalioon liittyviä juttuja, joiden avulla nivelreumaa sairastava potilas voi päästä vaivoistaan. Jos itselläni olisi nivelreuma, niin kiinnittäisin huomiota seuraaviin asioihin.

      1. Gluteeniviljat pois. Yllätys, yllätys. Siellä missä viljat, niin siellä myös ongelma… Eikä tämä sääntö tee poikkeusta myöskään nivelreuman suhteen. Esimerkiksi runsaasti reumapotilaiden kanssa tekemisissä ollut (hyvä ja omilla aivoilla ajatteleva) lääkäri Rauli Mäkelä on todennut, että yleisimmin niveltulehduksia aiheuttava ruokaryhmä on gluteiiniviljat.

      2. MSM!

      3. Riittävästi D-vitamiinia.

      4. Valkoinen sokeri kokonaan pois ja tavallisen pöytäsuolan tilalle raffinoimaton merisuola.

      5. Inkivääri ja kurkuma osaksi jokapäiväistä elämää. Ovat sen verran tehokkaita tulehdusten hillitsijöitä.

      6. Perusteellinen tankkaus, jossa voi käyttää apuna esimerkiksi spirulinaa, chlorellaa, laadukasta viherjauhetta, hampunsiemeniä, parapähkinöitä, fulvic acidia, macaa, runsaasti hyvää C-vitamiinia jne…

      7. Maadoittuminen

      8. Zeoliittisavi

      9. Riittävästi laadukasta kalaöljyä tai vaikka krilliöljyä


      http://personal.inet.fi/koti/remeli/ravinteet.htm

      • Järkeä päähän nyt

        Maadoita sinä vaan itsesi ihan rauhassa ja syö zeoliittisavea. Minä syön terveellistä monipuolista ruokaa, harrastan liikuntaa ja pysyn kaukana kaltaisistasi hömppä-poppatohtoreista ja suosittelen sitä samaa muillekin.


      • viljasta reumaa
        Järkeä päähän nyt kirjoitti:

        Maadoita sinä vaan itsesi ihan rauhassa ja syö zeoliittisavea. Minä syön terveellistä monipuolista ruokaa, harrastan liikuntaa ja pysyn kaukana kaltaisistasi hömppä-poppatohtoreista ja suosittelen sitä samaa muillekin.

        Ja saat reuman siitä monipuolisesta ruuastasi?


      • Minulla on
        viljasta reumaa kirjoitti:

        Ja saat reuman siitä monipuolisesta ruuastasi?

        Onko Sinulla nivelreuma tai joku muu reumasairaus, voisitko ystävällisesti vastata tähän kysymykseen nimimerkki "viljasta reumaa". Kiitos.


      • Anonyymi
        viljasta reumaa kirjoitti:

        Ja saat reuman siitä monipuolisesta ruuastasi?

        Ei kait nyt sentään mikään ruoka reumaa aiheuta....


    • Reumafaktori

      -33
      -29
      -molemminpuoliset (palindromiset) niveltulehdukset: ensin peukaloiden tyvinivelet, sitten olkapäät, muut varpaiden ja sormien tyvinivelet, leukanivelet, lisäksi lämpöilyä ja helvetillinen särky olkapäissä
      -menin aina oireiden (nivelten turvotus ja kipu) ilmetessä lääkäriin, jolloin sain ohjeeksi vain särkygeeliä ja buranaa ja pari päivää sairaslomaa, koska lääkärin mukaan oireilu vain työperäistä rasitusta, vaikka itse olin varma että reumaa koska työssäni nuo nivelet eivät rasitu - sitten viimein menin yksityislääkärille, joka otatti kokeet ja pääsin pikana reumatologille, koska tulokset viittasivat selkeästi nivelreumaan
      -lääkityksen aloitettuani (trexan, salazopyrin, oxiklorin, tarvittaessa kortisoni suun kautta ja niveliin kortisonipiikit) tulehdukset nivelistä sammuivat yksi kerrallaan 3-6 viikon kuluessa
      -sairauteni on edennyt/ pysynyt ainoastaan toisessa leukanivelessä, koska sen nivel(rusto) ehti vaurioitua ennen lääkkeiden aloitusta pahoin eikä sitä voi enää korjata muuten kuin tekonivelellä sitten joskus kun en voi enää syödä/ avata suuta normaalisti (liikerata kaventunut)
      -harrastan koiran kanssa lenkkeilyä, tanssia, musiikkia, nivelreumani ei ole estänyt harrastamista
      -en saa mitään fysikaalista hoitoa, ainoastaan omat harjoitteet leukanivelelle
      -elämäntapojani ei ole tarvinnut muuttaa: en ole koskaan tupakoinut enkä käyttänyt alkoholia enempää kuin muutaman ravintola-annoksen vuodessa/ syön kasvispainotteisesti ja lisäksi kalaa ja hapanmaitotuotteita, en syö lihaa enkä kanaa enkä muitakaan eläintuotteita kuin kalaa ja em. maitotuotteita, harrastan jonkin verran liikuntaa ja kävelen paljon, en käytä mitään huuhaa-ravintolisiä tms. koska ruokavalioni on kunnossa ja olen normaalipainon alarajoilla ja ravitsemusterapeutin tutkimuksen mukaan saan jopa viitesuosituksia enemmän vitamiineja ja hivenaineita sekä tarpeeksi proteiinia, hyviä rasvahappoja ja kuitupitoisia hiilihydraatteja ravinnostani. Syön paljon pähkinöitä, siemeniä, sushia, ruisleipää, järvikalaa, kasviksia ym. kunnon ruokaa.

      Ja tiedoksi kaikille itseoppineille huuhaa-guruille: Gluteenittomuus tms. yksittäinen ihmekonsti ei ole mikään taikatemppu, jolla reumat, diabetekset, ms-taudit, syövät jne häviävät: lopettakaa ihmisten huijaaminen ja huuhaa-tuotteidenne mainostaminen. On todella vastuutonta uskotella ihmisille, että lääkitykset voi tuosta vain lopettaa ja siirtyä pelkästään syömään inkivääriä ja gluteenitonta sapuskaa tms. Teidän hihhuleiden takia jotkut riskeeraavat terveytensä ja jättävät lääkkeet syömättä, ja sitten muutaman kuukauden kuluttua huomataan, että niveltulehdukset ovatkin edenneet ja rusto on syöpynyt eikä siihen enää auta lääkkeetkään vaan ainoastaan ortopedi, ja kaikkia vaurioita ei pysty paraskaan kirurgi korjaamaan. Näin on käynyt useammallekin nivelreumaa sairastavalle kohtalotoverilleni, ja seuraukset ovat hirvittäviä, kun lääkitys on ymmärtämättömyyttään jätetty pois ja uskottu mitälie ihmeaineiden ja dieettien mainostajia.

      • 100µg

        """ Ja tiedoksi kaikille itseoppineille huuhaa-guruille: Gluteenittomuus tms. yksittäinen ihmekonsti ei ole mikään taikatemppu, jolla reumat, diabetekset, ms-taudit, syövät jne häviävät """

        Oireettomiksi voivat tulla.

        Ruoka olkoon lääkkeesi.


      • viljaton.

        """ Näin on käynyt useammallekin nivelreumaa sairastavalle kohtalotoverilleni, ja seuraukset ovat hirvittäviä, kun lääkitys on ymmärtämättömyyttään jätetty pois ja uskottu mitälie ihmeaineiden ja dieettien mainostajia. """


        Taidat valehdella. Missä nuo kaverit ovat ja pyydä heitä itse kertomaan totuus.

        Eihän kukaan voi jättää reumalääkkeitä pois ennenkuin on tarve jättää ne pois.

        Oikeanlaisen ruokavalion löytäminen vie aikaa ja sen aikaa ei voi olla ilman lääkkeitä, koska muuten ei pääse liikkeelle.

        Taidat valehdella koko jutun, kun itse et halua muuttaa mitään.

        Jos joku haluaa auttaa, niin sitten tullaan tänne nimettömänä haukkumaan, kun ei ole edes halua tehdä mitään muutosta.

        Syöhän lääkkeesi ja pysy piilossa.


      • Ruokaa ruokaa
        100µg kirjoitti:

        """ Ja tiedoksi kaikille itseoppineille huuhaa-guruille: Gluteenittomuus tms. yksittäinen ihmekonsti ei ole mikään taikatemppu, jolla reumat, diabetekset, ms-taudit, syövät jne häviävät """

        Oireettomiksi voivat tulla.

        Ruoka olkoon lääkkeesi.

        Anteeksi tietämättömyyteni, mutta miten autoimmuunisairaus MS-tauti esimerkiksi tulee oireettomaksi gluteenittomalla ruokavaliolla. Olisin todella kiinnostunut kuulemaan mikä se reaktioketju on, miten se toimii. Tai nivelreumassakin, mutta erityisesti MS-taudissa.


      • 100µg
        Ruokaa ruokaa kirjoitti:

        Anteeksi tietämättömyyteni, mutta miten autoimmuunisairaus MS-tauti esimerkiksi tulee oireettomaksi gluteenittomalla ruokavaliolla. Olisin todella kiinnostunut kuulemaan mikä se reaktioketju on, miten se toimii. Tai nivelreumassakin, mutta erityisesti MS-taudissa.

        """ mutta miten autoimmuunisairaus MS-tauti esimerkiksi tulee oireettomaksi gluteenittomalla ruokavaliolla. """

        En tiedä. Tuskin. MS-tauti ei parane mitenkään. Reumafaktori vastannee tähän, kun puhuu jostain muusta kuin reumasta.


      • Anonyymi

        Riippuu tietysti ihmisestä, kelle gluteiini sopii, kelle ei. Mikäli se aiheuttaa tulehdustila suolistossa, voi se hyvinkin olla yksi syypää reumasairauden puhkeamiselle. Siinä kun ei sitte imeydy ne muutkaan vitamiinit tai edes ne mainitsemasi lääkkeet. Ehdottomuus on pahasta, kaikessa.


    • ravintoa.

      ”Ruoka olkoon lääkkeesi” –sanoi jo Hippokrates v.400eKr
      ”Olet mitä syöt”
      ”On helppo syödä itsensä sairaaksi”
      ”Sairautemme eivät johdu kevyttuotteiden tai lääkkeiden puutteesta”
      ” Huono perimä ei ole syy olla huolehtimatta itsestään- päinvastoin!”
      ”Terve keho ei sairastu”



      Ravinnon tiedetään vaikuttavan mm. immuniteettiin eli vastustuskykyyn, mielialaan (esim.masennus,aggressiivisuus), hormonitoimintaan, lisääntymiskykyyn, syöpien kehittymiseen, perimään!, unen laatuun, jaksamiseen…

      Keskeisin tekijä on ravinnon vaikutus suolistoon, jossa muodostuu jopa 80% immuniteetistamme. Jos asiat ovat hyvin. Immuniteettijärjestelmäsi toimiessa huonosti sairastut. Kun immuniteettijärjestelmäsi pettää, kuolet.

      Ravinto ja ravitsemus on biokemiaa- kemiallisia reaktioita kehossa. Terveyteemme vaikuttavista tekijöistä voimme konkreettisemmin joka päivä huomioida ruuan jota syömme, on pakko syödä. Syömme monta kertaa päivässä- voit siis vaikuttaa itseesi yhtä monta kertaa! Mutta syötkö vain ruokaa vai ravintoa? Sen päätät itse. Ravintoterapia on yksilöllistä, kokonaisvaltaista kehon toimintojen tukemista ja kehon auttamista takaisin tasapainoon, toimimaan oikein. Monen monet sairaudet saadaan syömällä, ja sekaisin syöty keho autetaan takaisin tolpilleen, juuri niin, syömällä, mutta muulla kuin millä se sekoitettiin. Oikeat ravintolisät huolella valiten ovat myös tärkeässä osassa.

      • fcukit

        Löytyiskö täältä suomi 24 joku palsta - näin syöt oikein,
        tai ainoa oikea ravintoympyrä tai
        muu vastaava, johon näitä ravinto mielipiteitä voisi laittaa, ja josta näitä voisi lukea jos haluaa?
        Itseä nää ruoka-aine höpinät kun ei jaksa kiinnostaa ja nää samat jutut löytyy joka ainoasta ketjusta täällä?!


      • viljaton.
        fcukit kirjoitti:

        Löytyiskö täältä suomi 24 joku palsta - näin syöt oikein,
        tai ainoa oikea ravintoympyrä tai
        muu vastaava, johon näitä ravinto mielipiteitä voisi laittaa, ja josta näitä voisi lukea jos haluaa?
        Itseä nää ruoka-aine höpinät kun ei jaksa kiinnostaa ja nää samat jutut löytyy joka ainoasta ketjusta täällä?!

        Tuolla asenteella kannattaa sitten vaan syödä lääkkensä kiltisti ja olla hiljaa.

        Mikä ruoka sopii sinulle, niin ei välttämättä sovi toiselle.

        Sen takia kannattaa kokeilla, mikä sopii ja mikä ei.

        Miksi itse roikut täällä, jos apu ei kelpaa.

        Ei täällä mitään lääkkeitä jaeta.

        Sari Helin kertoo tässä omia kokemuksiaan reumansa lääkkeettömästä hoidosta.

        Sari Helin


      • viljaton.
        viljaton. kirjoitti:

        Tuolla asenteella kannattaa sitten vaan syödä lääkkensä kiltisti ja olla hiljaa.

        Mikä ruoka sopii sinulle, niin ei välttämättä sovi toiselle.

        Sen takia kannattaa kokeilla, mikä sopii ja mikä ei.

        Miksi itse roikut täällä, jos apu ei kelpaa.

        Ei täällä mitään lääkkeitä jaeta.

        Sari Helin kertoo tässä omia kokemuksiaan reumansa lääkkeettömästä hoidosta.

        Sari Helin

        Siis tässä

        http://www.youtube.com/watch?v=A-a2PP74N04&feature=youtu.be


      • fcukit
        viljaton. kirjoitti:

        Tuolla asenteella kannattaa sitten vaan syödä lääkkensä kiltisti ja olla hiljaa.

        Mikä ruoka sopii sinulle, niin ei välttämättä sovi toiselle.

        Sen takia kannattaa kokeilla, mikä sopii ja mikä ei.

        Miksi itse roikut täällä, jos apu ei kelpaa.

        Ei täällä mitään lääkkeitä jaeta.

        Sari Helin kertoo tässä omia kokemuksiaan reumansa lääkkeettömästä hoidosta.

        Sari Helin

        TässäKÄÄN ketjussa ei kysytty ravinto-ohjeita vaan miten kysyttiin ihmisiltä miten reuma on edennyt kenelläkin jne...
        Ei niinkun pyydetty ohjeistusta miten on ihmisen pakko tätä sairautta hoitaa


    • oma etu

      Reumaa ja niveltulehduksia sairastaa lähes 100 000 suomalaista. Perinteisen lääketieteen rinnalle on kehitelty monipuolisia luonnonmukaisia hoitomuotoja, jotka ovat kaikkien ulottuvilla. Ne ovat turvallisia ja myrkyttömiä tavanomaisiin hoitomuotoihin verrattuna. Teoksessa esitellyt hoitomuodot perustuvat Rauli Mäkelän omassa lääkärintyössään hankkimaan pitkään kokemukseen. Luonnonmukaisen hoidon tärkeimmät työkalut ovat tervehdyttävä ruokavalio, probioottinen hoito, tulehdusta hillitsevät ravintolisät, liikunta ja stressinhallinta. Selkeä ja konkreettinen tietoteos antaa runsaasti tapausselostuksia ja esimerkkejä luonnonmukaisen hoidon vaikutuksista.

      http://kirja.elisa.fi/ekirja/reuma-ja-niveltulehdukset-luonnonmukainen-hoito

      Voi löytyä myös kirjastosta, jotta ei nyt sitten vaan yritetä sairaille mitään myydä oman edun tavoittelun muodossa ;)

    • EiTääHelppoaOle

      Ikäsi: 22
      Missä iässä sairautesi alkoi?: Taisinpa olla 16.
      Mitkä olivat alkuoireet?: Yöllä heräsin aivan tajuttomaan kipuun oikeassa nilkassa, en pystynyt kävelemään kunnolla ja vaikka istui paikallaan, niin kipu jomotti jatkuvasti.
      Missä vaiheessa hakeuduit tutkimuksiin, miten tutkimus eteni?: Samana päivänä kiikutin itseni lääkäriin, joka mumisi jotain jostain revähdyksestä/venähdyksestä (n. olin sitä ennen n. 10 vuotta harrastanut voimistelua, ja kyllä tiesin ettei helkkarissa ollut kyse mistään siitä). No sitä sitten pohdittiin TODELLA pitkään! Puolentoista vuoden päästä tuli vasta pommi lääkärissä, että nivelreuma. Olin viikkoa vajaa 18 vuotias, harrastanut urheilua koko elämäni. Aika nopeasti vedettiin matto jalkojen alta.
      Onko sairautesi edennyt, miten?: Molemmat nilkat leikattiin tähystämällä 2008 (eli nivelet puhdistettiin) ja meni melkein vuosi ilman melkeinpä minkäänlaisia oireita. Oikea nilkka on ollut se tulehdusalttiimpi, eli aina välillä puhkeaa kunnon tulehdus, jolloin käyn sitten ottamassa korisonipiikin.
      Miten sairauttasi on hoidettu? Mitkä ovat lääkityksesi?: : Lääkkeillä. Aluksi kokeiltiin Salazopyrinia, sillä ollut mitään tehoa. Sitten olikin leikkaus ja en popsinut mitään lääkkeitä, kivut palasivat joten kokeiltiin Trexan tabletteja. Niistä aiheutui kauheat pahoinvoinnit, joten kokeiltiin methotrexaattia, eli piikitettiin vatsaan kerran viikossa. Siitäkin aiheutui parin kuukauden jälkeen kauheat pahoinvoinnit ja huono olo, joten lopetettiin se. Ja ihan pari päivää sitten aloitin yhdistelmähoidon Trexan (kerran viikossa) ja Salazopyriniä (1 tabu 2 x viikossa). Verikokeet kerran kahdessa viikossa, että katotaan että pysyy maksa-arvot jne kondiksessa...
      Mitä liikuntaa harrastat?: Voimistelun, kilpauinnin ja tämmöiset "rankat" lajit jouduin lopettamaan kokonaan silloin 5-6 vuotta sitten. Nykyään käyn salilla ja erilaisissa jumpissa ja nilkan mukaan oikeastaan mennään. Tällä hetkellä on tulehduskausi meneillään, eli kaikki kävely, pomppiminen, paikallaan olo, seisominen sattuu helkkaristi, mutta silti yritän jotain aina puuhailla. Uimassa käyn silloin tällöin, mutta jos nilkkakipu on pahimmillaan, niin sekin on silkkaa kidutusta. Eli klenkkaamatta ei kyllä pysty liikkumaan...
      Fysikaaliset hoidot?: Pitäisi varmaan soittaa fysioterapeutille ja kysäistä, että olisiko mitään... Kotona välillä hieron, mutta eipä tuolle oikein mitään tällä hetkellä ole tehtävissä... Cortisonipiikitkään kauheasti tunnu enää auttavan..
      Miten olet muuten muuttanut elämäntapojasi, jotta saat sairauden vähäoireiseksi?: Kamalan vähän... Itse en ainakaan ole huomannut ruokavaliolla mitään eroa, tosin itse olen sellainen ruisleiväsyöppö, etten voisi elää ilman, vaikka kuinka sanottaisiin, että se parantaa oloa, nii vissiin... Jokainen on oma yksilö ja jokaisella se tauti on kuitenkin erilainen, jollain vaikuttaa, jollain ei... Nyt on ollut jopa parin kuukauden kivulias tulehdusvaihe, ettei ole oikein liikuntaakaan voinut lopettaa, mutta olen ottanuut iisimmin. Yleensä, jos se on jonain päivänä todella kipeä (semmonen kiva tunne, että joku liikuttelisi veistä tuolla pallonivelen ympärillä, jalkapohjassa, kantapäässä ja välillä niin kovia vihlovia kipuja, että hyvä jos edes hammasta purren pystyy olla itkemättä..)

      Ja tälle "hoidossa" tyypille:
      "Jos itselläni olisi nivelreuma, niin kiinnittäisin huomiota seuraaviin asioihin."

      • terveyttä teille

        """" Miten olet muuten muuttanut elämäntapojasi, jotta saat sairauden vähäoireiseksi?: Kamalan vähän... Itse en ainakaan ole huomannut ruokavaliolla mitään eroa, tosin itse olen sellainen ruisleiväsyöppö, etten voisi elää ilman, vaikka kuinka sanottaisiin, että se parantaa oloa, nii vissiin...""""


        Länsimainen lääketieteestä on tullut painajaista siksi, että ihmisillä on nykyään oletusarvo, että lääke on oikea vaihtoehto vaivaan kun vaivaan. Ja jos lääkkeestä tulee oireita ne hoidetaan seuraavalla lääkkeellä. Lääkkeellä on tietysti paikkansa oikeassa tilanteessa, mutta miksi pehmeämpien keinojen käyttäminen on niin paha asia ja leimataan "huuhaaksi"?


        Ravinto ja reuman ravitsemushoito (lääkäri Rauli Mäkelä)
        http://terveyshymy.fi/artikkelit/ravinto-ja-reuman-ravitsemushoito

        Reuma ja sen täydentävä ravitsemushoito
        http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=130

        Ihmisten kokemuksia täällä:
        http://foodit.fi/terveys/reuma/


        Kyllä tässä ihan vaan yritetään auttaa.

        Itse olen saanut merkittävästi apua vaivoihin oikealla ruokavaliolla ja D-vitamiinilla, joka maksaa kympin vuodessa (100µg/vrk).

        Ja oikea kiropraktikkokin löytyi keskustelupalstalta, joka laittoi selkäni kivuttomaksi.

        Tosin olisin voinut kaikki haukkua rahojeni haluamisesta ja huuhaasta ja pillerikauoustelusta ja vaikka mistä ja olisin todellakin oireideni vuoksi jo haudassa.

        Nyt olen sentään osatyökyvyttömyyseläkkeellä ja masennus poissa. Masennuskin lähti ruokavaliolla.


    • oireeton.

      Luin niveltietolehdestä että viljan poisjättö saattaisi auttaa, kokeilin ja olen voinut olla ilman särkylääkkeitä, joka taas teki sen että verenpaine oikeni normaaliksi.

      Lisäksi syön Omega 3 ja D-vitamiinia 100µg/vrk.

      Vereni D-vitamiinipitousuus on 110nmol/l, joka on sama, jonka aurinko tuottaa keskikesällä Suomessa.

    • oebvob

      Kiitoksia kaikille vastanneille! Jos teillä on ko. sairaus, etkä ole vielä kirjoittanut tälle keskusteluaiheeseen niin olisi kiva saada tietoa sairaudestasi. On mielenkiintoista tietää millainen sairaus ja erilainen hoitomenetelmä on eri potilaalla.

      Hyvää kevättä kaikille!

      Moi!

    • suuuusan

      Ikäsi 33
      Missä iässä sairautesi alkoi? n. 7
      Mitkä olivat alkuoireet? äidin mukaan aamukankeus ja polven kipu
      Missä vaiheessa hakeuduit tutkimuksiin, miten tutkimus eteni? en muista enkä selvittänyt sitä, kyseessä lapsuuden reuma
      Onko sairautesi edennyt, miten? lapsuuden ajan nivelkipuja, murrosiässä alkoivat häviämään, nyt viime vuodet rannekipuja erityisesti aamuisin, sekä ajoittain polveen (aina samaan, vasempaan) kertyy nestettä.
      Miten sairauttasi on hoidettu? lapsuus naprometin lääkityksellä ja jumpalla, murrosiässä päätin (koska oli noloa) että ei mua mikään vaivaa, siitä asti jätin lääkkeet ja muut. hyvin pärjäsin pitkäään, ainoastaan nyt n. 28 v alkaen ajoittaisa oireita
      Mitkä ovat lääkityksesi? Mitä liikuntaa harrastat? ei lääkitystä, ibuprofenia polven turpoillessa. harrastan jumppia, mutta teen niitä aika rennosti. Ranteiden ja polven takia esim konttausasento tai erilaiset pomppimiset tms eivät sovi minulle yhtään.
      Fysikaaliset hoidot?
      Miten olet muuten muuttanut elämäntapojasi, jotta saat sairauden vähäoireiseksi?

      Polven turpoaminen ärsyttää eniten, siinä ei ole kipua, ja kestää kävelyä vaikkakin tuntuu vähän "löysältä", mutta kävely on semmosta klonkkaamista... en ole keksinyt siihen syytä miksi välillä turpoilee. Jos jollakin on vinkkejä niin please lähettäkää.. olen tarkkaillut liikkumista, jalan liikkeitä/liikkumattomuutta, korkokenkien käyttöä jne enkä ole löytänyt syytä miksi polvi turpoilee välillä...

    • suuuusan

      Ainiin, 17 vuotiaana mulle tehtiin alaleuan leikkaus, koska leukanivelessä joku osa ei kasvanut joten alaleuka jäi liian taakse..

    • isojakke

      Minusta tämä tapa kysyä tutkimuskysymyksiä ei voi olla mitenkään perusteltu. Tietämättä tarkkaa opinnäytetyösi otsikkoa voinee silti sanoa että kysymyksiä ei ole mietitty loppuun asti saatikka käyty mitään validaatioprosessia läpi...
      Teetkö amk tutkintoa?

    • mia 88

      Ikäsi: 23
      Missä iässä sairautesi alkoi? 22
      Mitkä olivat alkuoireet? aluksi jäykkyyttä,kipua ja turvotusta niskanivelissä, sitten turvotusta kummankin käden sormien keskinivelissä, aamukankeutta ja särkyä sormissa, sitten toinen jalka turposi 2 senttiä paksummaksi kuin toinen ja kipeytyi.
      Missä vaiheessa hakeuduit tutkimuksiin, miten tutkimus eteni? n. kuukausi siitä kun sormet turposivat ja kipeytyivät menin tk:seen, epäiltiin rasitusta työstäni, olen kampaaja. Itse tiesin kyllä, ja sanoinkin ettei siinä työssä kyllä joka ikinen sormi rasitu, kipeydy ja turpoa yhtäkkiä. Kävin 2-3 kertaa tk:ssa, ei mitään ratkaisua tai hoitoa kun ei ollu tulehusarvot koholla, toisella kerralla otettiin verikokeet mutta ei ollu reumatekijää, kukaan ei kertonu ettei sitä välttämättä ole vaikka on reuma. Joskus joulukuussa 2011 menin sitten työterveyteen ja he laittoivat lähetteen reumatologille, jonne pääsin helmikuussa 2012. Olin hypännyt todella paljon eri lääkäreillä kun olin jatkuvasti kuumeessa,flunssassa, erilaisia särkyjä oli yms. kaikki sitten ilmeisesti liittyivät reumaan. Reumatologi ultrasi sormet ja polvet ja kaikkihan oli tulehtuneet, tulehdusarvot eivät kyllä olleet koholla vieläkään. Lääkäri totesi heti että ihan selvä tapaus, nivelreuma.
      Onko sairautesi edennyt, miten? Edellisessä vastauksessa kertomani oireet mukaan lukien, ranteita ja käsivarsia särkee jatkuvasti ja polvet ja sormet kipeytyvät pienimmästäkin rasituksesta.
      Miten sairauttasi on hoidettu? Sormiin ja polviin kortisonipiikit heti kun todettiin, ja polvista otettiin nestettä. Olen käynyt kuntoutusohjaajalla ja fysioterapiaan oon menossa.
      Mitkä ovat lääkityksesi? Tällä hetkellä salazopyrin 4tbl päivässä (aloitettiin 2tbl pvässä), prednisolon 5mg päivässä (aloitettiin 10mg), burana 800mg, panacod 1g, foolihappo, ja sitten kaikennäkösiä vitamiineja ja lisäravinteita.
      Mitä liikuntaa harrastat? Harrastin lenkkeilyä ja erilaisia jumppia esim. bodypump, en pysty enää käydä kun korkeintaan 2km lenkkejä ja niistäkin kipeytyy, uintia olen alkanut harrastamaan, se on tällä hetkellä nyt ainut jota pystyn harrastaa.
      Fysikaaliset hoidot? Menossa fysioterapiaan.
      Miten olet muuten muuttanut elämäntapojasi, jotta saat sairauden vähäoireiseksi? En vielä ole paljon muuttanut kun on tosiaan niin vähän aikaa diagnoosista, syön terveellisemmin, mutta se johtuu lähinnä siitä että lääkkeiden takia en pysty syödä paljon mitään kun maha tulee kaikesta ruoasta kipeäksi, tupakointia olen vähentänyt, aijon lopettaa sen kokonaan, ja alkoholia en juo enää juuri lainkaan.

      • Reumaaaargh

        Tsemppiä Mia
        Tosi hyvä että olet vähentänyt tupakointia!! Jos et ole jo mukana oman paikkakuntasi reumayhdistyksessä, katsopas löytyisikö Sinullekin oma vertaisryhmäporukka lähimmän yhdistyksen nuorten aikuisten ryhmästä www.reumaliitto.fi Monella paikkakunnalla on meille nuoremmillekin oma ryhmä, jossa vaihtaa ajatuksia, kokemuksia ja ennen kaikkea tavata ja pitää hauskaa reumasta huolimatta!!! ps.Pyydä mahansuojalääke erityisesti jos joudut Buranaa syömään tai kysy voisko sen vaihtaa esim. miranaxiin - esim. mulle se sopii paremmin. Soita reumahoitajalle jos maha vielä oireilee!! pps. Pyydä päästä ns. sopeutumis/valmennuskurssille. Tsemppiä ja hyvää kevättä Sulle!!!


    • ei maksa mitään
    • Luonnon vitamiinit!
    • futaajatyttö

      Ikäsi: 17
      Missä iässä sairautesi alkoi? n. 10v
      Mitkä olivat alkuoireet? -heräsin aamulla järkyttävään polvikipuun, menin kouluun mutta tulin kotiin itkien, koska polveen sattui niin paljon
      Missä vaiheessa hakeuduit tutkimuksiin, miten tutkimus eteni? -Ensiapuun heti samana päivänä, nestettä pois ja kortisonia tilalle ja lähete reumapolille
      Onko sairautesi edennyt, miten? -Muutama vuosi sitten kontrollikäynnit lopetettiin koska olin ollut oireeton pitkään (lastenreuma katsottiin parantuneeksi?). Nykyisin kuitenkin satunnaisesti polvet, olkapäät tai lonkat kipeät, mutta ilman lääkärin apua olen pärjännyt.
      Miten sairauttasi on hoidettu? -Sairastuessani sain noin kahden vuoden ajan kortisonipiikkejä polviin lähes joka kontrollikäynnillä, mutta sen jälkeen en ole tarvinnut niitä.
      Mitkä ovat lääkityksesi? Mitä liikuntaa harrastat? -Nykyisin menee Naprometinia, jos nivelet oireilee. Sairastuessani minulle määrättiin Oxiklorinia, joka teki hieman pahoinvoivaksi ja jätin niiden syömisen. Tuntui että polvet oli useammin kipeät kun söin lääkkeitäni. En kuitenkaan maininnut asiasta lääkärille. Harrastan erittäin aktiivisesti jalkapalloa, joka laittaa polvet koville. Asiaa ei auta se, että pienessä kaupungissamme joudumme talvisin harjoittelemaan liikuntasaleissa. Mitä kovempi alusta, sen pahempi.
      Fysikaaliset hoidot? -Fysioterapiassa muutaman kerran yliliikkuvan selän takia, mutta ei koskaan polvien, olkapäiden tai lonkkien takia.
      Miten olet muuten muuttanut elämäntapojasi, jotta saat sairauden vähäoireiseksi? -En ole muuttanut elämäntapojani.

    • Auttaako??

      Onko kenelläkään sellaista kokemusta Salazopyrinistä, että väsyttää kamalasti? Itse "heräsin eloon", kun sattumalta jouduin jättämään em. lääkkeen tauolle. Sen jälkeen en ole suostunut sitä syömään. Toinen on kortisoni, mitä en suuhuni pistä. Olen pärjännyt nyt Trexanilla ja Oxiklorinilla. Päivittäin menee myös Meloxicam. Lääkkeiden syöminen itkettää ja arveluttaa. Sairastuin kohta 10 v sitten aikuisiällä. Luultavasti rajun ripulitaudin seurauksena.

      Onko joku oikeasti päässyt lääkkeistä irti, kun on jättänyt sokerin ja viljan?? Syön terveellisesti, mutta tässä en ole vielä onnistunut.

    • 8-3

      Kyllä se Trexan on paljon kovempi myrkky kuin kortisoni kohtuullisesti otettuna !

    • Tervevitonen

      Minun ns negatiivinen reumani ja muut fibro-oireet paranivat kaikki kerralla, kun rupesin välttämään lisäaineita. E200 ja E400-ryhmät kaikkein pahimpia.
      Ei enää turvonneita niveliä, iho-oireita, suuoireita, karmivaa niskapäänsärkyä, ummetusta, peräpukamia, sydäntykytystä ym...ym....
      Luomussakin voi olla lisäaineita, joten tarkistakaa ihmeessä: siis kaikki E-koodit pois, niin elämä on niin ihanaa!!! Tervetuloa terveiden joukkoon. Ottaa ensin vähän aikaa, kun tarkistaa kaikki tuotteet, mutta lopussa kiitos seisoo!
      (ps. reumalääkkeissäkin on niitä lisäaineita, joten tervehtyä ei voi syömällä niitä.)

    • Mie36

      Ikä 36, sairastunut 2 kuukautta sitten.
      Oireina molempien käsien kaikki nivelet todella turvoksissa ja kipeät. Tk lääkäri määräsi reumaverikokeeseen, arvot olivat korkealla joten kiireellinen lähete reumatologille sairaalaan. Aika tuli 2 viikossa, diagnoosi seropo. nivelreuma ja aloitettiin lääkitys trexan, oxiklorin, prednisolon, foolihappo sekä lisäksi kalkkia. ennestään jo söinkin omega kolmosta ja d-vitamiinia ja ceetä. Sairaus ei ole edennyt vaan täysin rauhoittunut. Lääkitys alkoi purra aivan muutamassa päivässä enkä tällä hetkellä itsekään tietäisi sairastavani nivelreumaa jos tuo lääkemäärä vain ei siitä muistuttaisi.
      Liikuntaa olen aina harrastanut eikä sitä ole nytkään lopettaa tarvinut, uintia, tanssia ja kävelyä sekä kuntosalia.
      Ruokavaliotani olen muuttanut, vältän vaaleaa viljaa ja sokereita. En tiedä onko vaikutusta tautiin mutta hyvään oloon sillä on vaikutusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1816
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1478
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1123
    Aihe