Kirjasuosituksia mulle

P.S. I love books.

Elikkäs tahtoisin kirjasuosituksia. Mieluiten luen fantasia-, scifi- ja tieteiskirjallisuutta, mutta muutkin käyvät! Olen pian 16-vuotias ja todellinen lukutoukka, lukeminen on tosin yhdeksännen luokan aikana jäänyt lähinnä koulukirjojen lueskeluun.

Tässä on pieni osa kirjoista, joita olen lukenut, ja suurinta osaa niistä voin suositella!

Ennuskivien mahti, Flavia Bujor
Väristys-trilogia, Maggie Stiefvater
Yön talo- sarja, P. C. Cast ja Kristin Cast
Tarkoitettu, Ally Condie
Salainen puutarha, F. H. Burnett
Viidakkolapsi-trilogia, Sabine Kuegler
Harry Potterit, J. K. Rowling
Twilightit, Stephenie Meyer
Sarasvatin hiekkaa, Risto Isomäki
Ingo-sarja, ?
Huumaa-sarja, Anna Godbersen
Maameren tarinat 1-4, Ursula LeGuin
Sudenmorsian, Aino Kallas
Näkijä ja Hopeahevonen -sarjat, Lene Kaaberbøl
Animorphs, ?

Ja monia, monia muita. Kaikkea saa ehdottaa, otan ehdotuksia vastaan sekä voin itse suositella jotain, jos vain kysytte!

22

1685

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minäää:)

      Soturikissat ( Erin Hunter ) Ja tietenkin koko Dragonlance!

    • Storylover-

      J. R wardin mustan tikarin veljeskunta...tosin melkoisen eroottisia :)

    • suhanama

      Geroge R. R. Martinin Tulen ja jään laulu. Se tosin ei ole ihan perinteistä fantasiaa, sillä siinä fantasiaelementit ovat hienovaraisia ja klassinen hyvä versus paha -asetelma puuttuu. Juoni ja henkilöhahmot ovat siinä aivan loistavia, ja kirjan maailma on todella uskottava ja värikäs. Tulen ja jään laulu ei tosin ole nuortenfantasiaa, kuten suurin osa tuosta listastasi, mutta kokeile sitä kuitenkin. Useimmat pitävät siitä.

    • ......

      Patrick Rothfussin Tuulen nimi. Ja jos osaat englantia, niin sarjasta on myös toinen osa ilmestynyt, The Wise Man's Fear.

    • philipkdick

      Jani Matikka: Unelmatehdas

      Kotimaista scifiä Philip K. Dickin hengessä. Viihdyttävä ja nopealukuinen, vaikka ei aivan mikään huikea mestariteos olekaan.

    • Joku900

      Harry Potterit? (vaikka SINÄ oletkin jo lukenut mutta muille ;D) Siis se on hyvä kirjasarja ja suosittelen sitä muilleikkin :D

      • kirja fani

        Joo mä suosittelen kans. ;-D Ja sitten Mustesydän, Musteloitsu ja Mustemaailma on kans tosi hyviä. Ne on kirjoittanut Cornelia Funke. Ja tietty kannattaa lukee Rosvoruhtinas. Se on myös Cornelia Funken kirjoittama.
        Älkää myöskään unohtako kirjoja nimeltä Arra, Anaché ja Helsingin alla. Maria Turtshaninoffin kirjoittamia. Ja Merja Jalolta löytyy tosi paljon hevoskirjoja, kuten Nummelan ponitallit (niitä on 80 ja oon lukenu kaikki) ja Neat (nekin oon lukenu kaikki). Merja on myös kirjoittanut sisarensa Marvin kanssa monia sarjoja. Esim.Jesset (oon lukenu kaikki nekin) , Haavikon ravitallit ja Pappilan ponitytöt. Noi Merjan ja/tai Marvin kirjat on lähinnä tytöille. Tytöille suosittelen myös sarjaa nimeltä Rakas nuijapäiväkijani.
        Nälkäpelit on kans tosi hyviä.


      • kirja fani
        kirja fani kirjoitti:

        Joo mä suosittelen kans. ;-D Ja sitten Mustesydän, Musteloitsu ja Mustemaailma on kans tosi hyviä. Ne on kirjoittanut Cornelia Funke. Ja tietty kannattaa lukee Rosvoruhtinas. Se on myös Cornelia Funken kirjoittama.
        Älkää myöskään unohtako kirjoja nimeltä Arra, Anaché ja Helsingin alla. Maria Turtshaninoffin kirjoittamia. Ja Merja Jalolta löytyy tosi paljon hevoskirjoja, kuten Nummelan ponitallit (niitä on 80 ja oon lukenu kaikki) ja Neat (nekin oon lukenu kaikki). Merja on myös kirjoittanut sisarensa Marvin kanssa monia sarjoja. Esim.Jesset (oon lukenu kaikki nekin) , Haavikon ravitallit ja Pappilan ponitytöt. Noi Merjan ja/tai Marvin kirjat on lähinnä tytöille. Tytöille suosittelen myös sarjaa nimeltä Rakas nuijapäiväkijani.
        Nälkäpelit on kans tosi hyviä.

        Ainiiin...... Unohtu tost listast Noaidin tytär ja Jäinen valtakunta. Kirjoittajia en muista mut nekin on suunnattu tytöille. Ainakin toi Noaidin tytär on ihan pro.


    • Rhiad

      Robin Hobbin kirjat ovat loistavia, kokeile (kannattaapi aloittaa Salamurhaajan oppipojasta ja siitä eteenpäin...)! Olisin suositellut itsekin R.R. Martinia, mutta joku ehti ensin :)

      • ViiviLin

        Viimeksi luin ja pidin sellaisista kuin Tähystäjäneito, Terhi rannela ja Anneli Kanto, ja Mifongin perintö, J.S. Meresmaa. Kumpiinkin on tulossa jatko-osia!


    • roborobo

      kaikki David Eddingsin kirjat, Belgarionin taru, parasta, mutta muutkin sarjat hyviä, sekä tietenkin Terry Pratchettin tuotanto.
      Eikä kannata unohtaa Isaac Asimovia, alaston aurinko on verraton, kuten myös Robotit, parempia kuin kuuluisa Säätiö- sarja. niin, ja on myös Narnia- sarja.
      Uusia elämyksiä saa kun ottaa ihan summassa jonkun scifi- fantasiahyllyn kirjan, ja alkaa lukea, ja jos ei kiinnosta, niin panee kannen kiinni ja kokeilee toista. Onneksi on nää kirjastot!

      • Lukuhihhuli

        Kannattaa lukee:
        Walter Moers: Kapteeni sinikarhun 13 1/2 elämää
        Walter Moers: Huviretki hukkateille
        Walter Moers: Rumo ylämaailmassa
        Walter Moers: Rumo alimaailmassa
        Walter Moers: Uinuvien kirjojen kaupunki

        Terry Pratchett: Vapaat pikkumiehet
        Terry Pratchett: Tähtihattu
        Terry Pratchett: Talventakoja
        Terry Pratchett: Keskiyö ylläni
        Terry Pratchett: Suuri ajomatka
        Terry Pratchett: Louhoksen valtiaat
        Terry Pratchett: Yläilmoissa

        Hehhee luettu on.. Lukekaa siiis tekin mmyös........:)


    • lukuhihhuli

      kaikki stephen kingin ja dan brownin kirjat kannattaa lukee. kingin kirjat on scifii ja ainaki must tosi hyvää luettavaa mut sit brownin kirjoist paras on kyl enkelit ja demonit mut se taitaa mennä jännityjsen puolelle...;) Ja mitä noihin muitten mainittemii kirjohi tullee oon itte lukenu melki ne kaikki...:) hei ja kans tää uus Tarkoitettu on kans tosi hyvä. Scifii.

    • Chap21

      Becca Fitzpatrickin kirjottama Langennut Enkeli trilogia.
      1.Langennut Enkeli
      2. Riitasointi
      3.Hiljaisuus
      Ja viimeinen tulossa joskus.

    • Lukutoukka --

      Yhdyn edelliseen. Erittäin hyvä kirjasarja Beccalta.
      EHdottomasti kannattaa lukea myös ne JR WARDIN kirjat ja kokeilla hänen uuden kirjasarjan ensimmäistä osaa.
      Cassandra Claren varjojen kaupungit sarja on myös viihdyttävää ajanvietettä.

      • Hallakynsi

        Suosittelen Erin Hunterin Soturikissat-sarjaa, Angie Sagen Septimus Heap-sarjaa.


    • elinor :)

      Suosittelen nyt ensin Suzanne Collinsin Nälkäpeli-trilogiaa, kun kukaan ei sitä (kai?) ollut maininnut. Lisäksi Douglas Adamsin Linnunrata-trilogia, jossa tosin on 5 osaa... Kat Fallsin Veden alla, ja jatko-osa Vastavirta sijoittuvan veteen, kuten arvat saattaa ;) viimeisenä suosittelen vielä Lauren Oliverin Delirium-trilogiaa ja saman kirjailijan Kuin viimeistä päivää

    • Kannattaa vaihtaa englanniksi lukemiseen. Ei kestä kun pari päivää niin se sujuu yhtä luonnollisesti kuin Suomi. Tämä siksi, että kirjat ovat parempia englanniksi ja monet Todella hyvät kirjat eivät ole käännetty suomeksi. Se auttaa sinua myös tulevassa koulutuksessasi. 200 fantasia kirjaa lukeneena nämä kaksi kirjoittajaa ovat ehdottomasti parhaat. Yhtä paljon lukeneet tuttavani ovat myös samaa mieltä:

      Patric Rothfuss: The Name of the Wind ja The Wise Mans Fear
      Brandon Sanderson: King Killer Chronicles ja Mistborn trilogia

      Tämän lisäksi lukaise kirjoja kirjoittajilta: Robin Hobb, Peter W. Brett, Brent Weeks.

      Paljolti hypetetty George R.R. Martin on ehkäpä saannut likaa huomiota. Hänen kirjat ovat ihan "ok", mutta ei mitään mestari teoksia (omasta mielestä), mutta kun ei muuta löydy kannattaa varmaankin lukea hänenkin kirjat.

      Jos ett löydä kirjoja kirjakaupasta, niin jokainen tietämäni fantasia kirja löytyy PDF muodossa jos googletat sen, audiokirjanakin useimmat löytyy. En toki takaa laillisuutta, mutta kukapas musiikin lataamisestakaan välittää.

    • Young lady

      www.goodreads.com

    • ACC-fani

      Stephen Kingiä ja Nälkäpeli-trilogiaa suositeltiinkin jo. Minäkin suosittelen.
      Tutustu myös Arthur C. Clarkeen (parasta sci-fiä "maan päällä", hehheh). Aloita vaikkapa teoksesta Kaukaisen Maan Laulut.

    • 14v poika

      Olen 14-vuotias poika. En koskaan ole tykännyt lukemisesta ja olen vain lukenut äidinkielen pakollisia kirjoja. Eli en ole mikään kirja ihminen, mutta nyt todella nautin kirjan lukemisesta :D. Siksi suosittelen ihan kaikille Nälkäpeli-trilogiaa. Luen vasta ensimmäistä kirjaa, mutta varmasti luen loputkin ja katson elokuvan. (olis ensimmäinen kerta että luen kirjan ja katon elokuvan) 5/5 Suosittelen n-n
      T:14v poika joka vihaa lukemista...

    • sitä niin...

      Vaikka tämä onkin lapsille suunnattua sarjaa, suosittelen rick riordanin Percy Jackson sarjaa.. niissä on sekotettu kreikanmytologiaa ja nykyaikaa, eli pääosassa olevalla Percyllä on adhd ja lukihäiriö ja sen lisäksi hän puolijumal. (sori en oikein osaa selittää) kirjat ovat jännittäviä, huumorintajuisia ja viimeisimmistä osista löytyy romantiikkaakin... Jokku on väittäneet sitä HP kopioks, mut oon ite kyllä aivan erimieltä. Sarjan ekaosa on Salamavaras (kirjasta tehdystä elokuvasta ei kannata välittää)

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1515
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe