Ischia Vinkkejä

Ischian loma

Olemme lähdössä heinäkuussa viikoksi Ischiaan. Käyn katsomassa palstaa säännöllisesti ja olisin kiitollinen kaikista vinkeistä (parhaat nähtävyydet, kauneimmat rannat jne.). Tarkoituksenamme on vuokrata skootteri ja siksi myös vinkit paikallisesta liikenteestä ja mahdollisuuksista liikkua ovat tervetulleita.

6

2398

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ischia on my mind

      Ischian ominaispiirre on silmiinpistävä vehreys, jonka vuoksi sitä kutsutaan Isola verdeksi, vihreäksi saareksi. Kuumat lähteet puolestaan kertovat tuliperäisyydestä. Parasta matkustusaikaa on kevät ja alkukesä. Silloin puut ja pensaat kukkivat rehevimmillään.

      Etelärannikko on Ischian kauneinta ja jylhintä aluetta. Siellä sijaitsevat saaren paras uimaranta Maronti sekä kuvankaunis kalastajakylä Sant Angelo. Kylässä ei sallita autoja, mutta sen laitamille pääsee kätevästi paikallisbussilla. Saareen kannattaakin tutustua vastapäivään kiertävällä CD-bussilinjalla tai myötäpäivään kiertävällä CS-linjalla. Jo kertalipulla pääsee upealle retkelle ympäri vuoristoisen saaren. Maisemat ovat häikäisevät!

      • MM

        Suosittelen kirjaa Anja Kinnunen: Napolinlahti - lomailijan opas.


    • Ischian loma

      Vastaan nyt itse viestiini kun loma on takana. Ehkä tästä on hyötyä myöhemmin jollekin Ischiaan aikovalle. Loma oli todella upea ja voin suositella Ischiaa kaikille.

      Vuokrasimme skootterin ja liikuimme sillä pitkin saarta. Meitä varoiteltiin kovasti paikallisesta äkkipikaisesta liikennekulttuurista, mutta hengissä selvittiin. Muutaman kerran jäin päätä pudistelemaan joidenkin liikennekäyttäytymisen vuoksi. Autoa ei kannata vuokrata, opaskin sanoi että parkkipaikat ovat todella vähissä ja saaren pääkaupungissa teki tiukkaa löytää paikkaa edes skootterille. Paljon siellä ihmiset skootterilla liikkuivatkin, myös turistit. Monet tosin näkyovät käyttävän myös takseja. Saarella toki kulkevat myös bussit mutta ainakin ensinäkemältä oli vaikea hahmottaa missä ne pysähtyvät eivätkä ne ainakaan kovin tiheään kulkeneet. Joka paikkaan ei pääse bussilla, eikä tosin skootterillakaan...

      Kävimme myös Monte Epomeon huipulla. Sinne sai aasi- tai hevoskyydin kohtuuhintaan jos halusi. Hieman hirvitti hevosen selässä jyrkkää rinnettä ylös, varsinkin loppuosio. Viimeisin pätkä täytyy tehdä jokatapauksessa jalkaisin.

      Kaunein ranta oli ehdottomasti San Montano. Sen vieressä oli myös maksullinen Termal Park kylpyläpuisto joista Ischia on tunnettu. Nämä kuumat lähteet olivat myös käymisen arvoisia. Vastaavanlaisia puistoja on Ischiassa useampia. Samoilla kulmilla on elokuvaohjaaja Luchino Viscontin villa (Villa Colombaia) josta on henkeäsalpaavat maisemat kallioille ja merelle. Itse villakin on käymisen arvoinen ja toimii museona.

      Ruokapuolesta suosittelen eteenkin Bruschetta leipiä ja paikallisia leivonnaisia. Calise kahvilaketju oli useammassa kylässä ja niissä ihania kakkuja, varsinkin sitruuna sellaisia.

      Shoppailusta pitäville Ischia ja Ischia Ponte ovat oivia paikkoja.

      Käymisen arvoisia paikkoja olivat myös Sant Angelo, Lacco Ameno, Forio ja Casa Micciola Terme tärkeysjärjestyksessä. Suosittelen varaamaan aikaa viikon jos haluaa tutustua saareen tarkemmin. Kahdessa viikossa suosittelisin tutustumaan muihinkin saariin, Capriin ja Procidaan joihin pääsee lautalla.

      Jos olisi jäänyt enemmän aikaa olisimme käyneet myös eräässä kuumassa lähteessä joka on sekoittunut meriveteen. Kuulosti kiehtovalta. Paikan nimi oli muistaakseni Sorgeto lähde ja sinne ei kuulemma ole ihan helpointa päästä nousujen ja laskujen vuoksi. Sinne olisi täytynyt varata aikaa ainakin puoli päivää.

      Lomatunnelman nostamiseksi suosittelen Billy Wilderin ohjaamaa Avanti elokuvaa (näyttelijänä mm. Jack Lemmon) joka on kuvattu Ischialla.

      Toivottavasti näistä on jollekin hyötyä, itse olisin ennen reissua vastaavanlaisia vinkkejä kaivannut.

    • Kiitollinen

      Onnistuuko Ischiasta lauttamatka Caprille? Millaiset yhteydet?

      • Caprihousu

        Onnistuu. Muutama vuosi sitten kantosiipialus meni kerran-pari päivässä edestakaisin. Eli aikatauluun kannattaa tutustua. Caprilla kannattaa ehdottomasti käydä, siellä on mukavia kävelyreittejä.


      • Anonyymi

        Pääseekö ischiasta suoraan amalfin rannikolle retkelle?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe