Apua!Mitä tehdä:Sairasloma hylätty, työkyvyttömysseläke hylätty?

nainen52v

Mitä seuraavaksi teen, sillä minun vuoden sairauslomani, jonka psykiatri on kahdesti määrännyt on kaksi kertaa hylätty. Eli en ole saanut mitään korvausta mistään, etten ole pystynyt työntekoon. Lääkärini on hakenut minulle työkyvyttömyyseläkettä, mutta sekin on hylätty muutoksenhakulautakunnassakin. Asia menee vakuutusoikeuteen, mutta Kela suosittaa, eteti valitustani hyväksytä.

Mitä voin tehdä? En saa mistään rahaa, kun olen avioliitossa ja mieheni tienaa enemmän kuin 1700/kk. Olen täysin miehen armoilla, minulla ei ole varaa ostaa itse lääkkeitäni, eikä tehdä muutenkaan mitään, koska rahamme ovat tiukalla, sillä en ole saanut 2 vuoteen mitään mistään. Emme ole oikeutettuja toimentulotukiin.

Olisiko jollain ideoita, miten toimia seuraavaksi?

57

9567

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toinen suunta!

      Ei enää sitten auta kun alkaa kattella suunnitelma Beetä. Eli alat pikkuhiljaa kuntouttamaan itteesi takas työelämään, palkkatyöhön ja elättämään itse itseäsi. Siitä sitä saakin itseluottamusta, oman elämän hallitsemista ja hyvää palautetta, kun voi itse tienata rahansa ja käyttää ne miten haluaa.

      Hakeudu kuntoutukseen, työkokeiluun omien voimavarojesi mukaan sinulle sopivalle alalle, Pääset taas näkemään työelämää, keräät lisää kokemusta, saat voimia ja opit uutta.

      Kyllä se oma paikka löytyy. Varaa työkkäristä aika kuntoutusneuvojalta, ne osaa nämä asiat. Mukaan kaikki todistukset opinnoista, työpaikoista ja lääkärin lausunnot sun terveydentilasta. Kyllä ne siellä yhdessä sun kanssa etsii jonkun ratkaisun työelämään polun löytymisessä.

      Sairaslomat ja eläkkeet voit näköjään unohtaa, mikä onkin nykyajan trendi ja suunta. sinulle se on uusi mahdollisuus.

      • ei lämmitä tuo neuvo

        Entäpäs, jos ei todella pysty työhön?


    • tukitukituki

      Avo- tai avioliitossa elävälle lapsettomalle henkilölle maksetaan vuonna 2012 toimeentulotukea pääsääntöisesti vain siinä tapauksessa, että hänellä tai hänen puolisollaan ei ole säästöjä tai arvopapereita ja hänen sekä hänen puolisonsa yhteenlasketuista tuloista jää vuokran tai yhtiövastikkeen, sähkölaskun, kotivakuutuksen, hyväksyttyjen terveydenhoitokulujen sekä työ- tai opiskelumatkakulujen jälkeen käteen henkeä kohden alle 391 euroa kuussa[1].

    • Buddy Christ

      Menet toiselle lääkärille, ja haet uuden B-lausunnon. Lääkäreiden taidoissa on suuria eroja. Toiset osaa kirjoittaa ja toiset luulee osaavansa.
      Sulla oli toi jälkimmäinen.

      Uudella B-lausunnolla haet uudestaan SV-päivärahaa tai määräaikaista työkyvyttömyyseläkettä, jos 300 sv-päivää on täynnä.

      Miten niin Kela "suosittaa, ettei valitusta hyväksytä"? Joku yksittäinen Kelan työntekijäkö pelotteli? Unohda moinen törppö.

      Tee vielä kuntoutushakemus ja kuntoutusrahahakemuskin. Käyt henk koht kyselemässä Kelassa kunnes saat vastaukset. Vaihda virkailijaa & toimistoa, kunnes löytyy ammattitaitoista väkeä.

      • nainen52v

        "Miten niin Kela "suosittaa, ettei valitusta hyväksytä"? "

        Tämä lause luki saamassani päätöksessä.

        "Menet toiselle lääkärille, ja haet uuden B-lausunnon".

        Ongelmani on rahojen vähyys, kun ei ollut tuloja. Erikoislääkärin palkkiot ovat n. 150e. En usko, että saan B-lausuntoa aivan yhdellä kerralla, vaan minulla pitäisi varmaan olla jonkinlainen potilassuhde kirjoittavaan lääkäriin.


      • gdg
        nainen52v kirjoitti:

        "Miten niin Kela "suosittaa, ettei valitusta hyväksytä"? "

        Tämä lause luki saamassani päätöksessä.

        "Menet toiselle lääkärille, ja haet uuden B-lausunnon".

        Ongelmani on rahojen vähyys, kun ei ollut tuloja. Erikoislääkärin palkkiot ovat n. 150e. En usko, että saan B-lausuntoa aivan yhdellä kerralla, vaan minulla pitäisi varmaan olla jonkinlainen potilassuhde kirjoittavaan lääkäriin.

        Tervetuloa ns"rumbaan" ja sinun kohdalla se vasta alkoi. Älä edes yritä valittaa
        sille se on 100% varmaa ettei läpi mene! kirjoitettuja sairaslomia ei voi hylätä
        vain ja ainoastaan jos sen tekee sinun hoitava lääkärisi! Sinähän sitä elekettä haet
        eikä lääkäri.


    • oletko lusmuri??

      No voisiko alkuperäinen ajatella että onko hän oikeutettu työkyvyttömyyseläkkeeseen? Onko se todellakin oikea ratkaisu hänelle? Vai olisiko kuitenkin esim osa-aikatyö/osa-aikaeläke parempi?

      Eli suomeksi sanottuna, oletko TARPEEKSI sairas työkyvyttömyyseläkkeelle? Tai sairaslomalle??

      • vakuutuslääkäri

        Suomeksi sanottuna vakuutuslääkärin mielestä yksikään ei ole tarpeeksi sairas, vaikka lääkärisi on tutkimuksin osoittanut sairautesi haitan. Näin se menee hyvävelisuomessa, sillä vakuutuksilla ja sijoituksilla pitää olla tuotto, jokainen myönnetty työkyvyttömyyseläkepäätös on tappio. Järjestelmä on mätä ja vinoutunut, joka vie monen vakavasti sairastuneen mielenterveyden ja lopulta hengen.


      • SillyTillyTant
        vakuutuslääkäri kirjoitti:

        Suomeksi sanottuna vakuutuslääkärin mielestä yksikään ei ole tarpeeksi sairas, vaikka lääkärisi on tutkimuksin osoittanut sairautesi haitan. Näin se menee hyvävelisuomessa, sillä vakuutuksilla ja sijoituksilla pitää olla tuotto, jokainen myönnetty työkyvyttömyyseläkepäätös on tappio. Järjestelmä on mätä ja vinoutunut, joka vie monen vakavasti sairastuneen mielenterveyden ja lopulta hengen.

        Vastaan vanhaan viestiin jos joku vaikka vielä lukee: Kelalääkäreiltä pitäisi poistaa mielivalta. Millä oikeudella joku Kelan paperilääkäri evää ja kumoaa potilasta hoitavan lääkärin sanan? Mihin tämä perustuu?
        Kun erikoislääkäri kirjoittaa tuntemastaan potilaasta B-lausunnon jossa vakuuttaa allekirjoituksellaan haettavan erikoistarpeen, niin lukeeko sitä Kelassa kukaan? Joskus tuntuu, että pöytäpinosta vedetään 70% hekemuksista eroon ja niihin läiskitään hylätty-leima, niin surkealta ja väärältä päätökset toisinaan tuntuvat.
        Omasta puolestani ei ole arvosteltavaa, Kela on aina auttanut loistavan neuvonnan muodossa kuten myös Kevakin. Eläkkeelle lopulta päädyin sairasloman, työkokeilun, töissäolon ja uuden sairasloman jälkeen. Mielestäni yritin kaikkeni. Ehkä sitten paperilääkärinkin mielestä ser riitti? Eläke tuli nopeasti, ilman katkoksia edes maksuihin, siis kuntoustuelta suoraan eläkkeelle.
        Mutta, olen seurannut tätä ihmisten kyykyttämistä enkä ymmärrä sitä. Toki joukossa on työtävieroksuvia lusmujakin, en vain jaksa uskoa että kovin montaa. Yleisesti ottaen ihmiset ovat rehellisiä ja hakemukset kirjoitetaan suuren surun vallassa. Työelämästä ennen aikojaan poisjoutuminen ei ole helppoa, etenkään sairaalle itselleen.
        Tässä erään henkilön tarina. Hän oli 30 v kaupungin palveluksessa, pahenevia ongelmia lähinnä alkoholin vuoksi. Mielenterveyspotilaana omien sanojensa mukaan teini-iästä asti, lääkityksellä. Paha ihotaut,i kulkee suvussa. Omistusasunto, 1 lapsi. Eronnut. Lopulta sai potkut mentyään jokusen kerran humalassa työpaikalleen. Siihen asti vielä pärjäsi, maksoi velkojaan kun oli ansiosidonnaisella mutta sitten kävi liian rankaksi. Haettiin eläkettä, hylky, haettiin pari kertaa uudestaan ja lopulta hänelle ehdotettiin osa-aikaeläkettä jonka kännissä hyväksyi. Tätä edelsi se että kun lapsi meni töihin, heidät rinnastettiin "avopariksi" ja taloudet tulot laskettiin siis yhteen. Oletettiin, että lapsi makselee äitinsä elämää. Arvatkaa vaan maksaako kukaan teini mielellään vanhempiensa kuluja? Oli pitkä aika ettei hän saanut mistään mitään rahaa, ei jaksanut enää ottaa selvää. Sitten sai tuo puolieläkkeen, kuutisen sataa euroa. Se puolikas eläke meni pankkilainaan ja yhtiövastikkeeseen eikä edes riittänyt. Ei asumitukea, ei toimeentulotukea (koska lapsi tienasi). Hän oli antanut periksi. Juomiseen löytyi rahaa, pillereiden ja alkoholin sekakäyttö lisääntyi. Entinen sosiaalinen ihminen oli täysin deegiksellä, piiloutunut kotiinsa... tarina on surkea eikä varmaankaan ainoa laatuaan. Miksi 30 vuotta työelämässä veroja maksellut ihminen ei päässyt eläkkeelle, se olisi ollut kaikkien etu.
        Syöpä ja pitkät syöpähoidot tulivat tähän väliin. Ei armoa miltään suunnalta?
        Noin sairaana oleva ihminen ei jaksa hoitaa asioitaan, ei edes kotiaan. Nyt lapsi muutti omilleen ja naisparka yrittää siivota kotia myyntiä varten. Hän etsii yksiötä jossa on pieni vastike, jotta pystyisi maksamaan loppuvelkansa. Pakotin hänet hakemaan työttömyysturvaa sen puolikkaan eläkkeen lisäksi. Hän on Kelan mielestä työkykyinen osa-aikatyöhön. NO EI OLE. Minäkin olisin työkykyisempi kuin hän mutta kuinka vääntää se Kelan päätöksentekijälle, I don't get it!?
        Ehkä sekava tarina mutta pääasia kai selvisi. Mielenterveysongelmaiseksi, alkoholistiksi ja yhden lapsen kasvattajaksi nainen selvisi hyvin, se pieni armoittava kädenanto yhteiskunnalta olisi ollut päästää nainen eläkkeelleen heti ensimmäisen lääkärin todettua työkyvyttömyys.


    • Kelan kourissa

      Mikä oli Kelan peruste hylsyihin?

      • potilas1

        varmaan sama syy kuin minulla kun 6vuotta olin kuntoutustuelle ja 4 vuotta sairaslomilla ennen sitä, eli kykenevä muihin hommiin sairauksisita huolimatta vaikka liikkumaan ei pystynyt. ei auta vaikka on oikeastikkin sairas


      • nainen52v

        No tietysti se, että minulla on heidän mielestään työkykyä jäljellä. Omasta mielestä ei ole, eikä lääkärinkään. Laskin eilen, että olen laatinut yhteensä 16 valitusta (KEVA KELA) 15kk aikana. Eikä niistä ole ollut mitään hyötyä. Kunhan työllistävät väkeä noissa laitoksissa.


    • jfjksk

      Ja mitenköhän esimerkiksi masentunut ihminen jaksaa valituksia laatia?

      Ei onnistu ainakaan minulta ja saako sitten edes toimeentulotukea, jos noita valituksia ei tee?

      Älytöntä.

    • Älytön tilanne

      Olet oikeassa, että on järjetöntä olettaakaan, että masentunut ihminen voisi valituksen laatia. Vaatii jo terveeltä maallikoltakin melkoista "Kela-tieteiden" tuntemusta, jotta osaa tuoda oikeanlaiset asiat esille hakemuksissa / valituksissa. Kelasta apua ei saa, sen tiedän kokemuksesta.

      Onko sinulta hylätty sairausloma vai työkyvyttömyyseläke?

    • ,,,,,........

      Nyt alkaa tapahtua. Pitäisköhän tästä todeta, että se koira älähtää johon kalikka kalahtaa.


      http://www.hs.fi/kotimaa/Ylilääkäri erosi korkeimman oikeuden arvostelun takia/a1305590395140

    • vittuuntunut3

      Aivan turha sitä vakuutusoikeiuteen valittaa jos on kelaltakin tullainen suositus,samoja sikoja ne on joka paikas jotka päättävät oletko työkyvytön

    • nöfnöfff

      Mitä pahaa siat on sulle tehneet? Viattomat luontokappaleet!

      • vittuuntunut3

        Ei henkilökohtaisesti mitään,vituttaa vain tämä ihmisten eriarvoistaminen.Monista ammateista pääsee hyvinkin helposti työkyvyttömyyseläkkeelle puhumattakaan kansanedustajien sopeutumiseläkkeistä,tavallinen raskasta työtätekevästä duunarista imetään kakiki mehut pois ja sit jos sairastuu,katsotaan hyödyttömäksi yhteiskunnalle ja toivotaan että kuolisi pois kuluttamasta yhteisiä verovaroja .Ja nämä salaseurat jotka päättävt eläkkeistä ovat saaneet liikaa valtaa ja luulevat olevansa jotain puolijumalia ja aihettavat aivan liian paljon inhimillistä kärsimystä.


    • Sairaat vaikeuksissa

      Minulta kela hylkäsi sairasuspäivärahan, vaikka paljon sairauksia ja olen tällä hetkellä työkyvytön ja työtön. Vein lääkärintodistuksen Työkkäriin ja pistivät seuraavan ajan pitkän sloman jälkeen, mutta nyt Kela hylkäsi sairauspäivärahan.
      Teen valitusken kelalle, koska erikoilääkärin B-todistus.
      Työttömyspäivärahaa en hae nyt, koska valitus vireillä, joudun kitkuttamaan lopputilin rahoilla nyt, mutta en halua käyttää ansiopäivärahoja nyt, koska olen sairas ja kun ne päivät kuluvat, joten yritän säästää ansiosidonnaisia päiviä, jotka kovin vähäisiä

      Eli koska minulla lääkärin kirjoittama sairausloma, niin ei kai kela voi sitä hylätä, vaikka päivärahan törkeästi hylkääkin?
      Ajattelin odotttaa valituksen tuloksen ja sairausloman loppuun ja sitten vasta hakea ansiosidonnaista, mikäli rahat vaan riittää tähän kitkuttamiseen.

      • vittuuntunut3

        Samoin sinä olet oikeutettu sairaspäivärahaan niinkun olisit töissä,ei muuta kuin valitusta menemään jos kela hylkää sit sosiaaliturvanmuutoksenhakulautakunnalle valitus jos sieltäkin hylky niin vakuutusoikeuteen valitus.Kannattais hakea työttömyyspäivärahaa ei ne työkkäristä mihinkään hoputa jos on sairaslomalla ja valitusprosessi päällä,kirjoitat vain päivien kohdalle SAIRAS/TYÖNHAKIJA.


    • Saikkua EI työppärii

      Työttömän ei pidä ikinä mennä toimittamaan mitään saikkulappuja työppäriin, siitä tulee vaan hankaluuksia. Sitä saikkulappua siis ei mikään mahti maailmassa velvoita toimittamaan työppäriin, vaan olet heidän kirjoillaan edelleen työttömänä työnhakijana. Tuo on turvallisin vaihtoehto, koska kela ei tosiaankaan välttämättä maksa saikkupäivärahaa, mut työmarkkinatukea, tai peruspäivärahaa se maksaa, kunhan työnhaku pysyy voimassa!

      Työppärin suuntaan siis pitää "näytellä tervettä", vaikka olis pää kainalossa. Työllistymisestä ei tässä taloustilanteessa ole vaaraa, eli ei sitäkään pelkoa, että töihin sairaana joutuisit. Ja jos joudut, niin hae siinä vaiheessa sitä saikkua, sillon homma menee työnantajan kautta ja sulla on taas tulot turvattu! Jos taas työsuhde puretaan koeaikana, kun "et ole soveltuva tehtävään", ei siitäkään tule karenssia, vaan saat jälleen työttömyysturvaa!

      Näiden kans pitää osata pelata oikein!

    • Sairasta"terve"

      Sairasloma ei kuluta ansiosidonnaisen päiviä, eli jäävät säästöön, se on pirullista kun Kela mielivaltaisesti hylkää sairauspäivärahan, tekee sairaasta terveen, mutta kyllä kait oikeus on pitää lääkärin määrämä sairausloma, tehdä valitus Kelan toiminnasta ja jos pärjää, niin sairausloman jälkeen hakea taas ansiosidonnaista.

    • tietoa kokemuksesta

      Minulle on aivan uutta, että Kela hylkää sairasloman. Paitsi jos sairauslomaa on jo ollut enimmäismäärä.

      Työkyvyttömyyseläkettä taas hakee hakija itse, ei lääkäri. Hylkäyksiä tulee. Mitä sitten? Sitten on mentävä töihin. Tässä aloittajan tapauksessa toinen vaihtoehto on elää kotirouvana. Miehellä on sentään tulot, joilla se onnistuu. Kotirouva pääsee eläkkeelle 63-vuotiaana. Ellei entistä pahempia sairauksia tule. Nämä tiedot ovat omasta kokemuksesta.

      • Kelassa :(

        Kela hylkää vaikka minkälaisia sairauslomia. Ei siinä auta, vaikka diagnoosi olisi vakava masennus ja ihminen olisi täysin toimintakyvytön, niin Kelassa voidaan päättää, että ihminen on täysin terve. Sinunko mielestä toimintakyvyttömän pitäisi noin vain mennä töihin?!


    • Katkeraa.

      Kela lääkärit voivat näkemättä hylätä sairauspäivärahan, mutta eivät kai ne voi sairasulomaa mitätöidä Itsellä tämä tilanne, olen sairauslomalla ja en saa mitään korvausta, vaikka olen sairas, tein valituksen kelaan ja hain lisäselvityksiä lääkäriltä.
      En hkau kuitenkaan vielä käyttää noita ansiosidonnaisen päiviä , koska työnsaanti sairaalla on epävarmaa, näin odottelen Kelan päätöstä ja pidän sairauslomaa, minä ikänin veroja maksanut ja Kelan hylkäämä työtön sairas.

    • Pöllejä ovat

      Kelan toiminta on törkeää, paperilääkärit tekee diagnoosin katsomatta, saiars on terve ja ei saa sairauspäivärahaa, mutta jos lääkäri kirjoittanut B-todsituksen, niin onhan oikeus pitää sairauslomaa, jos siihen varaa ja valitus ilman muuta Kelan paperilääkäreiden päätöksistä.

      • Arpajaistoimist1+1=0

        Sairaslomaa kirjoitettiin käynnillä useampi kuukausi.

        Aikaisemmin en ole hakenut sairaslomaa työttömänä.

        Nyt Kela hylkäsi kirjoitetun sekä haetun sairaspäivärahan. Jotenkin tuntuu uskomattomalta tämä kyseinen tilanne. Myös hoitava lääkäri piti Kelan toimintaa merkillisenä.

        Kelasta vastasi hyvin kiusaantunut sekä kiukkuinen asiakaspalvelija kysymykseen miten tämä on mahdollista, voitteko perustella tarkemmin toimintaanne kieltämällä minulle määrätyn sairasloman.

        Ei edes ole eroa onko sairaspäivärahalla vai työkkärin rahalla. Ovat varmaan saman kokoisia.


    • Yksinhuoltaja äiti

      En tajua miksi Suomea sanotaan maailman parhaaksi maaksi asua ja on lotto voitto syntyä Suomeen. Olen 53v yksinhuoltaja äiti ja olen tehnyt aina välillä yrittäjänä (tanssinopettajana) töitä vaikka minulla on B todistus selkäsairaudesta. Kun olin pitkäaikaistyötön, jouduin vanhainkotiin dementia osastolle harjoittelijaksi ja masennuin siitä kun näin kuolevia vanhuksia joka päivä, että aloin taas opettamaan tanssia kipeän selkäni kanssa, sitten meni polvet. Ensin minulta evättiin sosiaalituksi, sen jälkeen hain koko aika töitä, että voisin elättää lapseni ja minut, muttaen löytänyt, hain työttömyystukea, sillä opetin tanssia vain 6h viikossa. Työttömyystuki hylättiin, koska olin mukamas kokoaikainen yrittäjä. Laitoin yritykseni virallisesti kiinni ja sain polvieni takia sairaslomaa 1kk. Nyt evättiin sairaslomaraha, en tiedä vielä syytä, odotan papereita Kelalta. Tilanne onnyt siis tämä: Olen työtön ja sairas selästäni ja polvistani ja yksinhuoltaja enkä saa mitään tukea mistään!!! Tiesin, että seksin myymisestä saa kivasti rahaa, joten se oli ainoa ratkaisu, onneksi minulla on vielä kroppa ja naama kunnossa, mutta seuraavaksi tässä menee psyyke. Tekisi mieli kertoa sossuun ja kelaa, että saan vuokra rahani ja ruokani myymällä itseäni...tällä hetkellä ainoa vaihtoehto.

      • Rankkaa :((

        Etkö saa työttömyyspäivärahaa edes nyt, kun olet virallisesti lopettanut yritystoiminnan?


    • Myös yksinhuoltaja

      Kerro vain sossuun ja kelaan, että joudut myymään seksiä elättääksesi itsesi ja lapsesi. Toivottavasti sitten alkaisit saada apua vaikka sossusta. Käsittämätöntä, että suomella on varaa elätellä täällä satoja tuhansia maahanmuuttajia, mutta ei auteta omaa väkeä vaikeassa tilanteessa. Tee tilanteestasi vaikka Iltasanomiin lööppi. YKSINHUOLTAJA JOUTUU MYYMÄÄN ITSEÄÄN KUN YHTEISKUNTA EI AUTA! Jospa päättäjien silmät aukenisivat. Toivon voimia Sinulle.

    • w d

      Mullakin hylättiin sairaslomat kolmen vuoden ajan, oli typin kirjoilla työkyvyttömänä työnhakijana ja sain työmarkkinatukea B-todistusta vastaan. Sitten neljäntenä vuonna sairasloma hyväksyttiin ja sen seurauksena eläke alkaa kesäkuussa.
      riippuu niin paljon Kelan käsittelijästä, ilmeisesti käsittelijä vaihtui ja tulokset heti näkyivät.

    • sossun.luukulle

      Aloittajan tilanteessa ottaisin varmaan eron miehestäni (siis virallisesti), ja pyytäisin sen jälkeen sossun järjestämään asiani, esim. hankkimaan asunnon, jossa en asuisin, mutta saisin kaikki tuet. Tällainen järjestely tietysti edellyttää, että omaisuutta ei ole. Tiedän tapauksia, joissa noin on toimittu, sillä se on ollut ainut mahdollisuus selvitä taloudellisesti. Vaatii vähän viitseliäisyyttä, mutta perustoimeentulo, eli 477e/kk on turvattu ja sossu maksaa kalliit lääkemenot yms. Ja sossu ei voi pakottaa töihin, jos sairauslomaa on kirjoitettu.

    • eräs monista

      Kysy avustusta paikkakuntasi seurakunnan diakoniatyöntekijältä.Yritä uudestaan uudella lausunnolal tai hakeudut työkkäriin vajaakuntoisena tai jopa työkyvyttömänä työnhakijana.Saattavat laittaa sinut työkkärin kautta työkykyarvioon ja kirj.eläkepaperit tai työllistää sut johonkin osaaikaisesti.Töihin joutumista ei tartte pelätä--mun sisko on ollut työkkkärin vaikea tapaus -eivät ole saaneet sitä töihin mut ei näköjään eläkkeellekään.Sossu elättää eikä siskoa huvita työnteko eikä opiskelu.Rahaa on just niukin naukin elämiseen.

    • TasaArvoKaikille!!!!

      Unohda tuollaiset seurakunta yms muut höpönlöpöt seurakunnat nyt kun uskovat raamattuun kirjaimellisesti
      eli = viattomien murhaamiseen, "jos naapuri tekee pyhänä työtä tai läheisesi on hänet kivillä teloittettava", homo ja muu vastainen eli hyvin rasistinen monella tapaa,SALLIII NAISTEN RAISKAUKSEN JA MYÖS SELVÄÄ PEDOFIILIAA!

      Joten unohda tuollaisten sekopäitten "hihhuleitten" juttu kokonaan.
      Sitten kohti OIKEAA ratkaisua! ja apua :)

      Tsemppiä sulle ja muista että vain sinä olet se vahva joka kykenee kyllä voittamaan viellä tilanteen ;) etkä mikään mielenvikainen (uskovainen) joka uskoo aina hamaan loppuun asti odottamassa "jeesusta" joka vasta onkin heikkoa ja raukkamaista.

      jatka samaan malliin! TAISTELE!

    • w d

      Kyllä kela hylkäsi mulla sairaslomat kolmen vuoden ajalta, sairastin työmarkkinatuella. - olin työkyvytön työnhakija.
      Sitten neljäntenä vuonna meni vuoden sairasloma läpi ja sen jälkeen pysyvä työkyvyttömyyseläke.

    • Väsähtänyt

      Olen itse myös vaikeassa tilanteessa, jalassani on hermovaurio, jonka takia kärsin jatkuvista kovista kivuista ja liikkuminen on vaikeaa. Lisäksi minulla on sydänvika ja muutama muu vaiva. Kela myönsi ensimmäisen kolmen kuukauden sairasloman, mutta hylkäsi seuraavan ja taas sitä seuraavan. Valitin ja ne sitten hyväksyttiin. Eläkehakemukseni tuli hylätyksi nyt ihan vakuutusoikeudessa asti. Sieltä tuli kirje jossa kerrottiin myös Kelan suositelleen hylkäystä, ASIASTA OLI KUULEMA PÄÄTTÄNYT VIISIHENKINEN ASIANTUNTIJA RYHMÄ , YHDELLÄ RYHMÄN JÄSENISTÄ OLI JOPA LÄÄKETIETEELLISTÄ ASIANTUNTEMUSTA. Ei tosin kerrottu milta alalta. Kela itse myönsi minulle erityiskorvauksen sydänlääkkeisiin, perusteena oli että vaiva on pitkäkestoinen ja vakava . Nyt he olivat sitä mieltä että sydänvaivani on niin lievä ettei siitä ole mitään haittaa. Makasin juuri sydäntehovalvonnassa ja minulle kerrottiin että tilanne on vakava selvisin tälläkertaa. Ihmettelen vaan että Kelassa voidaan sairasta ihmistä pitää näin pilkkanaan. No nyt sain ainakin todella kovan luokan ammattilaisen kirjoittaman sairaslomatodistuksen saa nähdä hyväksytäänkö sairaslomani nyt heti, vai jatkuuko kiusanteko, eli kehtaavatko ne hylätä tämänkin. Sydän on nyt tutkittu verisuonia myöten ja minut on työkyvyttömäksi todettu. Olen tosin alkanut epäillä etteivät he Kelassa edes lue noita lääkärin lausuntoja, semmoisia vastauksia sieltä tulee joskus.

    • just3

      Masennus ei ole sairaus vaan joko oma syy tai toisen aiheuttama häiriö joista jokainen paranee jos itsekuria löytyy. Eli ihan oikein että hylätään !

      Ota itseäsi niskasta kiinni ja lopeta niitten myrkkyläkkeiden syönti mitkä kroonistavat vain ongelmasi ja alkoholin jätät myös ja tupakat.

      Muuten olet itse tilasi ansainnut...

      • Anonyymi

        iske vittus kiveen


    • huhhuhhhuijaa

      Hahhahhhahhhhahhahaahaahahaahahahhhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhaaaaaaaaaaaaaaa...itsekuria löytyy joo..mistä näitä pösilöitä löytyy? Tuolla paviaanin logiikalla kuolleetkin heräävät henkiin ja halvaantuneet juoksee maratonin.

    • Sussiunakkoon

      Mulla b todistuksia nyt 41 joiden mukaan olen täysin työkyvytön kaikenlaisiin töihin ,ei koulutus mahdollisuuksia aivovamman takia 35 vuotta tehnyt raskaita ja kuluttavia töitä kuntoutus mahdollisuuksia ei ei lääkäreiden mukaan ole ja siitä houlimatta tulee
      Hylkäys sekä kelasta että vakuutusyhtiöstä olenkohan maksanut veroni täysin turhaan
      Jos ei auteta yhteiskunnan puolelta kun apua tarvitsee jos jollakulla on tietoa mitä pitäisi tehdä

      • halleluujaa

        Moi,

        Hylkäys johtuu lausunnoista.
        Niistä käy ilmi että on mahdollisuus kuntoutua työelämään.
        Näin se menee kaikilla hylyn saaneilla.
        Lausuntojen ollessa pitäviä tulee eläke.


      • Lääkärikammo

        Viisainta olisi että kela ja vakuutusyhtiö määräisi lääkärit jossa käydään nyt on paljon turhaa juoksemista lääkäristä toiselle ja kumminkaan ei heidän kirjoittamat lääkärin todistukset kelpaa ,kela käyttää kahta lakipykälää tyel 34 ja työkyvyttömyys eläke 12pykälä 1 ja 2 sekä pykälä 13 joissa on paljon tulkinnanvaraisia kohtia


      • nvbnv

        Voihan sitä yhtä hyvin olla työttömänä, jos ei pääse eläkkeelle, koska täysin työkyvytöntä ei kovin pitkään katsella missään työpaikassa, vai mistä se kiikastaa.


      • vanha10

        Tottakai voi olla TE-keskuksen kiusaamana, mutta harvapa haluaa, jos on työeläkeyhtiön saatavia vuosikymmenien työurasta. Työkyvyttömyyseläke on yksinkertaisesti maksettava sairaalle, muuten työeläkeyhtiö ja Kela syyllistyy lain väärinkäyttöön.


      • pyöritys

        Millä noiden kanssa tappelee. Eikä sairaat ihmiset jaksa vuositolkulla pyöritystä,kun ei terveetkään pomputusta jaksa vaan usein luovuttavat kun tarpeeksi pitkään pyöritetään. Käy vielä hyvässä lylyssä niin ettei kelpaa työnhakijaksi ,eikä eläkkeelle,mitäs siten?


    • Anonyymi

      Olen viisikymppinen mies epilepsia,tuki ja liikuntaelin sairaus,verenpaine tauti,uniapnea.Liikun rollaattorin,kyynärsauvojen kanssa ja leveä selkätuki käytössä 5 vuotta olen hakenut työkyvyttömyyseläkettä vittu aina hylätty joka ikisessä paikassa mihin voi valittaa ole soittanut helsinkiin pää paikalle sanotaan vaan että täällä ei ole vastaanottoa potilaille/asiakkailla olisivat nähneet miten liikun olenko työkykyinen esimerkiksi ja 7cm korkean erierikois lääkäreiden B todistukset tutkimukset ym Lausunnot mitkä ehdottomasti puoltavat täyttä työkyvyttömyyseläkettä,KERRO KERRO KUVASTIN KETKÄ OVAT ASIANTUNTIJA LEKUREITA

      • Anonyymi

        "Olen viisikymppinen mies epilepsia,tuki ja liikuntaelin sairaus,verenpaine tauti,uniapnea.Liikun rollaattorin,kyynärsauvojen kanssa ja leveä selkätuki käytössä"

        Just sopiva vaikkapa koodariksi! Ei tartte liikkua, kun aivot tekee työn ja sormet siirtää aikaansaannokset koneelle.


    • Anonyymi

      Mene töihin ja tee hommasi!

    • Anonyymi

      Työtön siellä huutelee.

    • Anonyymi

      Sieltä on tulossa kymmeniätuhansia Afgaanipakolaisia elätettäväksi niin Suomalaisen täytyy painaa pitkää päivää jotta yhteiskunnan rahat riittävät oli terve tai sairas.
      Kummelin sanoin:"Apinaa koijataan, apinaa pumpataan"

      • Anonyymi

        "Sieltä on tulossa kymmeniätuhansia Afgaanipakolaisia elätettäväksi niin Suomalaisen täytyy painaa pitkää päivää jotta yhteiskunnan rahat riittävät oli terve tai sairas."

        Tarkoittaako afgaanipakolaisten saapuminen sitä, että työttömyyskorvauksilla lepäilevien suomalaisten täytyy mennä töihin?


    • Anonyymi

      Nyt on lusmuille ja muulle joutoväelle uusi keino päästä saikulle ja eläkkeelle, "long covid".

      • Anonyymi

        Joutoväkeä työpaikoilla kahvittelevat pullaa mussuttavat?


      • Anonyymi

        Jos on hoono soomi ei tarvii edes perustella mitään kun ei osaa.


      • Anonyymi

        iske vittusi kiveen


    • Anonyymi

      Minulla eläkkelle pääsy oli suhteellisen kivuton prosessi. Noin 5 vuoden ajan olin kuntoutustuella reilun puolen vuoden pätkissä kerrallaan. Hakemukset meni vakuutusyhtiössä läpi aina heittämällä. Lopulta viime keväänä haettiin toistaiseksi voimassa olevaa työkyvyttömyyseläkettä ja hakemuksen jättämisestä men alle viikko kun se hyväksyttiin. Päätös tuli eräs perjantai ja eläkekortti seuraavana keskiviikkona
      Mielenterveys diagnooseilla onnistui.

    • Anonyymi

      Ihminen on osatyökyvytömyyseläkkeellä ja saikulla työterveyslääkärin työkyyarvion perusteella ollut jo viime kesästä lähtien. Täyden työkyvyttömyyseläkkeen hakuprsessi on eläkelaitoksessa menossa. Tähän asti sairaspäivärahaan oikeuttavat lääkärintodistukse siis A- ja B ovat menneet kivuttomasti läpi eikä kelasta ole oltu missään vaiheessa yhteydessä asiakkaaseen lisäselvitysten pyynnön muodossa, eikä muutoinkaan 60 tai 90 sairaspäivärahakauden kohdalla.

      Nyt yllättäen tuli kelalta päätös maaliskuun alussa että sairauspäivärahahakemus on hylätty 1.1.2022 lähtien. Kelan selvitysten mukaan henkilön diagnoosit vaikuttavat työkykyyn mutta kuitenkin katsotaan että selviytyy työstään. Eli sairaspäivärahan ensisijaisuusajan kertyminen ennen mahdollista eläkeoikeutta sinne ad 300 pv loppuu nyt tähän vaikka tykyvyttömyyseläkehakemus on vielä käsiteltävänä työeläkelaitoksessa.

      Työnantaja on maksanut palkkaa ja hakenut sairaspäivärahan kelalta mutta nythän työnantajakaan ei saa päivärahaa kelalta. Kuitenkin työntekijän oikeus on saada työehtosopimuksen mukaan palkkaa tiettyyn päivämäärään. Työntekijä on sairaslomalla ttl:n kirjoittamalla sairaslomalla heinäkuun loppuun. Sairaspäiväraha loppuu vaikka sairausloma jatkuu? Jos työkyvyttömyyseläkkeestä tulee hykypäätös joutuuko työntekijä maksamaan työnantajalle takaisin vuoden alusta maksetut palkat?

      Kela ja työeläkelaitos ovat erillisiä toimijoita mutta voiko olla niin että kelan ratkaisuilla on iso merkitys työkyvyttömyyseläkeratkaisuissa? Missä kohti kelan ja eläkelaitoksen tiet kohtaavat esimerkiksi juuri tällaisessa työkyvyttömyyseläkkeen hakuprosessissa. Olen ymmärtänyt että toimijoita sitoo eri lait, mutta tämä sairaspäiväraha-asia ei oikein nyt avaudu eikä googlettamallakaan saa mitään tolkkua. Onko jolain kokemusta tai tietoa asiasta?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1590
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1258
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe