13-vuotiaalle tatuointi?

entiedä123

Minulla on tässä pieni pulma: 13-vuotias tyttäreni kinuaa tatuointia, ja haluaa sen synttärilahjaksi. En tiedä vielä suostunko tähän vai en. Mielipiteitä?

35

2510

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huuuhhhuhh

      mielestäni13 vuotias LAPSI ei ole valmis ottamaan tatuointia. sinä olet äiti ja vastaat lapsestasi, joten sinulla on oikeus kieltää lastasi tekemästä sellaista. tuon ikäinen nuori on vielä henkisesti hyvin kaukana lopullisesta minästä ja aikuisuudesta, että ei kannata. itse olen kohta 21 ja otin ensimmäisen tatuointini usean vuoden miettimisen jälkeen. jos kuvittelisin itseni 13 vuotiaana, olisin hyvin varmasti valinnut aivan erilaisen tatuoinnin, mikä ei enää mielyttäisi. joten harkitse tarkkaa! tatuointi on ikuinen. hän tulee kantamaan sitä aivan vanhuuteen asti ihossaan. ethän halua lapsesi katuvan myöhemmin sinun ostamaasi lahjaa? lahjoita vaikka 20 vuotislahjaksi.

      • entiedä123

        Tuossa on kyllä järkeä, mutta hän tulee pettymään..


      • Kett.
        entiedä123 kirjoitti:

        Tuossa on kyllä järkeä, mutta hän tulee pettymään..

        Kyllä 13-vuotiaan pitäisi tajuta, että elämässä on myös niitä pettymyksiä. Aina ei saa mitä haluaa. Jos ei ihan lellitty, pumpulissa kasvatettu kakara ole. Ja jos on, niin on jo aikakin opettaa mistä oikeassa elämässä on kyse.

        Tatuointi sitten kun hän on 18v, eikä tarvitse enää huoltajan lupaa. Se on kuitenkin pysyvää tavaraa se tatuointi. Ja hyvää kannattaa odottaa.


      • --idiotismia--
        entiedä123 kirjoitti:

        Tuossa on kyllä järkeä, mutta hän tulee pettymään..

        Lapset tarvitsevat kasvaakseen pettymyksiä. Tässä olisi järkevä paikka tuottaa se pettymys.


    • missyg

      Mun ensimäinen tatuointi oli 16v ...en ole onnelinen etta tämä kuva on mun ihon päällä..kannata varmasti odota vähän aikan !!

    • 13vuotias myööss

      riippuu millane tatuointi! selitä sille tatuoinnin huonot puolet:
      -jos tatuoinnin ottaa liian nuorena ja vielä kasvaa, se venyy eikä näytä enää hienolta.
      -se on ja pysyy
      -myöhemmin se myös rypistyy ihon vanhetessa
      -iho saattaa myös tulehtua
      -joissakin töissä tatuointeja paheksutaan!
      keskustele tyttärresi kanssa tatuoinnin merkityksestä, miksi se on niin tärkeä ja millä sen voisi korvata!

      • redrama123

        Öööh.. kaikki tatuoinnit venyy jos ottaa noin nuorena sellaisen...


    • !!!

      Vähän mä vihaisin vanhempia jos ne olis antanumun ottaa 13v tatuointi mulla olis iholla nimittäin joku ihan järkyttävä tatuointi jota vihaisin nyt.

    • Järkevässä liikkeessä ei tehdä tatuointia noin nuoreille. Jotkut tekevät 16 vuotiaalle tatuoinnin vanhemman luvalla. Kaikki ei edes tuolloinkaan. Lapset nyt kinuaa välillä vaikka kuuta taivaalta ja kaikkeen ei vaan voi suostua. Olen itsekin äiti ja omaan useamman tatuoinnin, mutta ikinä en edes harkitsisi lupaa tatuointiin noin nuorelle. Kroppakin muuttuu vielä paljon ja tatuointi sen mukana. Ennenkaikkea lapsen mieli muuttuu vielä monta kertaa esim., se nyt niin ihku Monster High ei olekaan niin ihku enää vanhempana yms Eli ei tatuointeja lapsille.

    • K

      Minä otin toistaiseksi ainoan tatuointini 15-vuotiaana. Isäni maksoi sen minulle syntymäpäivälahjaksi.

      Otin sen yläselkään, jossa iho ei kuulemma veny eikä rupsahda. Lisäksi valitsin aiheen, joka oli ollut lähellä sydäntäni koko siihenastisen ikäni, enkä pidä mahdollisena, että joskus siihen kyllästyisin (=kissa).

      Olin silloin hyvin laiha, ja sijainti valittiin senaikaisten muotojeni mukaan. Nyt muotoni ovat muuttuneet, enkä ole enää 100 % tyytyväinen tatuoinnin sijaintiin. Kuva on kuitenkin pieni ja siro, enkä itse edes näe yläselkääni, joten asian kanssa on helppo elää. Kuva itsessään miellyttää minua edelleen, enkä muuttaisi sitä lainkaan. Jos tatuoinnin voisi siirtää muutaman sentin verran... Mutta ei, sepä siinä onkin. Se on ja pysyy, juuri siinä, mihin se laitettiin.

      Suosittelen jokaista tatuointia harkitsevaa miettimään monta (sataa) kertaa sijaintia, tyyliä ja kuvaa. Koskaan ei ole liian myöhäistä ottaa tatuointi, mutta monesti on liian aikaista.

      Varmaa on, että 13-vuotias on aivan liian nuori tatuointiin. En ymmärrä, miten voit edes harkita sen lahjaksi antamista. Nyt järki käteen ja lahjaksi vaikkapa vaatekaupan lahjakortti.

    • laurapalmer

      Kukaan ammattitatskaaja ei varmaan tee noi nuorelle. Se kertoo jo jotain!

    • 15vgirl

      Olin itse 13v kun sain tatuoinnin enkä kadu sitä vielä ainakaa (olen nyt 15,5v) . Se on ''peace'' kyljessä (ei kauheen iso todellakaan). Mutta kannattaa miettiä antaako noin nuorelle tatuointia, tietenkin riippuu millainen tatauointi ja mihin kohtaan, mutta itse suosittelen tatuointia jonka saa piiloon vaatteiden alle!

      • 15vgirl

        Joojoo tiiän et on vahna keskustelu ja tyttö on jo varmaaki 15, mut tää ny oli lähinnä tarkotettu ihmisille jotka lukee tätä vieläkin ja on itse samassa tilanteessa


    • vain yksi sana

      EI!

    • tatuointi on

      tupakka,viina, ei lapsille, vain alle 21v.

      • Anonyymi

        No ime isääs nuoret on aina juonu ja tulee aina juomaan


    • caramba

      Oletko ihan pimeä,13 ei tartte tatuointeja, näytä netistä kuvia kun niitä poistetaan, neon 99% rumia, kerran näin kundin jonka toinen jalka oli tatuoitu, kaukaa se näytti että olisi kuolio jalassa, tyttö on hullu jos annat periksi 2v ja katumus tulee.

      • onpas hirveää

        Siis se on jokaisen oma valinta! Ei tartte haukkuu toista jos mielipide ei ole tasan samanlainen ku sulla. Mun mielestä voit antaa sen tatuoinnin, mutta sillee. Että sen voi peittää (esim vaatteilla) ja että se olisi melko pieni. MUTTA kannattaa ottaa joku sellainen tatuointi minkä haluaminen ei ole vain hetkellistä (esim. Idolin nimi tai nykyään köytettäviä slangisanoja kuten LOL ja OMG jne). Yläselkä on hyvä paikka. Ei satu paljoa eikä veny paljoa vnhetessa.


    • eieiei...

      Missään asiansa tuntevassa liikkeessä ei edes tehdä tatuointeja alle 16-vuotiaille on vanhempien lupa tai ei. Eli jos olet alle 18-vuotias, vanhempien lupa tarvitaan, ja nuoremmille kuin 16-vuotias ei edes tehdä.

      No, kaikenlaisia puoskareita on tämä suomenmaakin pullollaan.

    • Tatuointi123

      Mielestäni voi tatuoinnin tehdä kunhan tatuoinnilla on tarkotus monen vuoden kulutessakin.

    • Tatuoij

      Jotkut liikkeet tekevät nuorelle vanhempien luvalla. Ammattimainen liike vain 18 täyttäneelle (tällaisten liikkeiden kun ei tarvitse tatuoida jokaista vastaantulevaa asiakasta). Sano lapselle ettei ammattilainen tee noin nuorelle ja that's it. Osta synttärilahjaksi jotain muuta.

    • Nintsu88

      Mulla on useampi ammattitatuoija kaverina. Kukaan ei laita tuon ikäselle tatskaa edes vanhemman luvalla! Jos laittaa niin ei voi olla ammattilainen kyseessä. Sanot vaan"aikuisena saat tehdä mitä halua", kuten meidän porukat. Onneks sanoivat, ois aivan kamalaa aatella, et nyt mul ois joku pehonen olkapäässä tai lävärireikiä naamassa. Itseasiassa mul ei oo tatskaa vieläkään, vaikka pitkään oon haaveillut

    • Siivilä

      Ehdoton EI. Eikä edes neuvotella! Täytyy odottaa siihen, että on täysi-ikäinen ja piste. Mulla on kolme nyt nipinnapin aikuista tytärtä ja kyllä olen joutunut moneen vastaavaan ja samaan tilanteeseen kuin sinä ja onneksi olen pääni pitänyt. Tytöt ovat kiittäneet jälkeenpäin. Vanhemman pitää osata olla järkevä ja tehdä päätöksiä tai tekevät huimia juttuja, mitä katuvat myöhemmin. Ja arvaatko jo ketä syyttävät kun, eikä jos, katuvat myöhemmin? Se syntipukki olet sinä.

    • Mikä voisi olla enää ihkumpi kuin koko selän kokoinen tatuointi, jossa Kaalimaan Kakaran leveä hymy ulottuisi lapaluusta toiseen.

      Voi lapsen iloa ja riemua. Sitä katsellessa taitaisi paatuneimmallakin papanjäärällä kirvota kyynel jos toinenkin.

      Viikon kuluttua olisi taas itkussa pitelemistä - eri syistä tosin. Nyt Kaalimaan Kakaran virnuilevan naaman paikalle pitäisi saada A. Tuiskun suudeltavan suloiset ja ikuisen poikamaiset kasvot.

      Tatuointia ei kannata hurjasti korjauttaa, vähän väriä sinne ja silmäripset tänne. Lapselle on tämän jälkeen helppo uskotella, että oikeastaan kasvot hänen selässään muistuttavat kaikkein eniten juuri A. Tuiskua.

      Samaa lääkettä voi käyttää vielä seuraavan viikonkin kuluttua, kun selkään pitäisi saada ihanan kaunis kuva surullisilla silmillä katsovasta hevosesta. Ei vaadita kuin muutama korjaava viiva ja vähän mielikuvitusta, kun A. Tuiskun pärstä käykin jo hevosen turvasta.

      Hankaluuksia tulee vasta tyttären vartuttua aikuiseksi, kun hänen ensirakastajansa kysyy ihmeissään, että miksi tyttärellä on J. Sarasvuon kasvot tatuoituna selkäänsä.

    • Anonyymi

      Hyi tatuointi

    • Anonyymi

      Meidän liikkeellämme K18, sen nuoremmalle ei tehdä. Ei, edes huoltajat luvalla. Eikä vaikka vaatisivat.
      Itseasiassa en tunne yhtään suositeltavaa liikettä joka tatuoisi alaikäisiä.

    • Anonyymi

      Se olisi aivan turhaa ja älytöntä ottaa ikinä pienintäkään tatuointia.
      Mitä niillä tekee ???
      EI YHTÄÄN MITÄÄN !!!

      • Anonyymi

        😑😑😑😑😑😑😑😑😑🤬


    • Anonyymi

      Kerro tämä hänelle :

      "Jos olisin teennäispelle ja ottaisin tatuoinnin, niin se laitettaisiin otsaani.
      Tatuointisanaksi laitettaisiin " KUSISÄILIÖ "

    • Anonyymi

      Aika vanha ketju ja kyseinen tytär on jo 21 vuotias täysi-ikäinen aikuinen.

      Mikäli tyttö joutuisi rikoksen/raiskauksen uhriksi, tekijä tietää tatuointien olevan tunnusmerkkeinä, ja leikannee ne veitsellä pois.

      Kannattaako?

      • Anonyymi

        Tuossa sun fantasiassasi ei ole mitään järkeä...


      • Anonyymi

        Uhrin tunnusmerkit ne tosiaan ovat rikoksessa olennaiset...


    • Anonyymi

      Mielestäni ei tatuonteja alle 18-vuotiaalle.

    • Anonyymi

      Ompa vanha keskustelu. Tällä hetkellä tuo nyt 21v kapinallinen lapsonen varmaan kiittää luojaansa siitä, ettei saanut ottaa tatuointia. Asia ylipäätänsä kuulostaa aivan päättömältä, ja vielä se, että vanhempi edes HARKITSISI tällaista, on ihan sanattomaksi vetävää.. Toivottavasti tytölle kuuluu nykyään hyvää.

    • Anonyymi

      Suostu

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1198
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe