Tuula Putus, onko kokemuksia?

Homemies5000

Työterveyshuoltoa ei kiinnosta työntekijän terveys. Yrittävät nyt saada psykologille jotta saadaan "henkinen puoli poissuljettua". No totta helvetissä tässä masentaa kun jatkuvasti väsynyt. Mutta väsymys johtuu jostain muusta kuin henkisestä epätasapainosta, prkl.

Mutta onko tästä Tuula Putuksesta apua? Hän varmaan tietäisi ehkä paremmin mitä testejä ottaa verestä tai jotain? Onko kellään kokemuksia?

Mulla on jatkuvasti poskiontelot turvoksissa (allergioita paljon) ja oireita jotka tulee kun olen työpaikalla.

Yritin tätä asiaa nyt selvitellä, TTH:n kanssa, mutta ilmeisesti kyllästyivät kun ravaan siellä jatkuvasti. Tässä sitä nyt sitten ollaan mahdollisesti homeisissa työtiloissa eikä ketään kiinnosta. Oireilen jatkuvasti, treenit jää välistä, voi olla jopa päiviä kun vaan nukun koko päivän ja illan (kyllä, meinaan nukahtaa työpaikalle). Apua en saa. Väkisinkin ahdistuu kun kukaan ei auta.

41

4595

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • *126*

      *# Mutta onko tästä Tuula Putuksesta apua? #*

      Kokeile mikäli löytyy ylimääräisiä euroja. Onhan se Ville Valtonen. Kilpailuta tilanne. Yhtä hyviä tai huonoja molemmat riippuu siitä kenen silmillä asiaa katsotaan käräjäoikeudessa.

      Mutta omahan on asiasi kokeile ja kerro meille mitä apua todellisuudessa sait.
      Ainoa lääke on "pois niistä tiloista jotka oireita aiheuttaa ja tavaroista pitää luopua mitkä oireita aiheuttaa" . Näin minulle ovat sanoneet useat lääkärit eikä maksanut paljoa.

      Voihan sitä laukkoa lääkäriltä toiselle ja oleskella homerakennuksessa päivät pitkät mutta meneekö asiasi eteenpäin sitten minkään vertaa. Mutta se on nyt oma juttusi. Onnea matkaan sitäkin hitunen tarvitaan selviyäkseen "elävien kirjoihin" tuosta tilanteestasi.

      Näillä tiedoilla nyt vaan on mentävä päivä kerrallaan. Tuskin kukaan sinua voi auttaa jos niissä "mahdollisesti homeisissa työtiloissa" joudut olemaan eikä ketään edes asia kiinnosta.

      • Perusoikeuksiahan ne

        Kokeile ottaa vielä poliisi ja juristi avuksi. Jokaisen ihmisen perusoikeus on puhdas hengitysilma sisätiloissakin katsele WHO papereita.

        "Ihminen viettää jopa 80-90% ajastaan sisätiloissa. Tästä johtuen Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut puhtaasta sisäilmasta kaikkien ihmisten perusoikeuden".

        Tässä juttua perusoikedesta sisäilman suhteen.
        http://www.loviisansanomat.net/lue.php?id=229


      • entinen homeilija

        Hei! Itse lähdin töistäni homeen takia. Valitsin terveyteni ja nyt vuosi töiden lopettamisen jälkeen olen terve. Astmalääkkeet olen voinut lopettaa kokonaan, ruumiinlämpöni on noussut normaalilukemiin, kaikki oireet hengitysvaikeuksista nivelien kolotukseen ovat poissa.

        En todella näe muuta vaihtoehtoa selvitä hengissä kuin lähteä hometiloista. Parempi hetken aikaa työttömänä kuin kroonisesti sairaana. Omat silmäni avasi lääkäri ja bakteeriopin professori Pentti Huovinen ja voin rehellisesti sanoa hänen pelastaneen tulevaisuuteni suorilla sanoillaan. Putuksesta olen myös kuullut paljon hyvää. Lähde nyt ihmeessä pois sieltä hometyöstä ja ala rakentamaan itsellesi tervettä tulevaisuutta ennenkuin on myöhäistä.


      • entinen homeilija kirjoitti:

        Hei! Itse lähdin töistäni homeen takia. Valitsin terveyteni ja nyt vuosi töiden lopettamisen jälkeen olen terve. Astmalääkkeet olen voinut lopettaa kokonaan, ruumiinlämpöni on noussut normaalilukemiin, kaikki oireet hengitysvaikeuksista nivelien kolotukseen ovat poissa.

        En todella näe muuta vaihtoehtoa selvitä hengissä kuin lähteä hometiloista. Parempi hetken aikaa työttömänä kuin kroonisesti sairaana. Omat silmäni avasi lääkäri ja bakteeriopin professori Pentti Huovinen ja voin rehellisesti sanoa hänen pelastaneen tulevaisuuteni suorilla sanoillaan. Putuksesta olen myös kuullut paljon hyvää. Lähde nyt ihmeessä pois sieltä hometyöstä ja ala rakentamaan itsellesi tervettä tulevaisuutta ennenkuin on myöhäistä.

        "Omat silmäni avasi lääkäri ja bakteeriopin professori Pentti Huovinen ja voin rehellisesti sanoa hänen pelastaneen tulevaisuuteni suorilla sanoillaan."

        - Kiinnostuin vähän googlaamaan; fiksulta vaikuttaa, elämänarvot kunnossa...

        http://www.muutokseen.fi/huovinen


      • Luottamus?

      • Rahalla mennään

    • Pitkään kärsinyt

      Minä en tunne tuota Putusta, mutta olen kuullut hänestä kyllä paljon hyvää.Itsellä on Valtonen ja hän suositteli minulle jo vuosia sitten etätöitä ja vointi nyt parempi. Vaadi työterveyshuollosta lähete yliopistolliseen sairaalaan mm. nuo poskiontelojutut ja kiireellisenä. Jos on rahaa niin siloin yksi vaihtoehdoista tilata aika hyvälle korva/nenä/kurkkulääkärille, itsellä yksi hyvä lääkäri tiedossa.Et yksinkertaisesti saa happea ja siihen ei auta tuo psykologi yhtään. Kunnon yöunet sen jälkeen kun nenä on saatu "auki" auttaisi sinunkin paljon.

    • jkhuu

      eimolekokemusta

    • 18+5

      Jos haluat tietää mikä sinut sairastuttaa, kannattaa ottaa kaikki mahdolliset testit ja vieraila kaikkien mahdollisten asantuntijoiden vastaanotoilla. Jos haluat saada terveytesi takaisin, kannattaa pysyä poissa homeisista tiloista. Kumpi näistä edellä mainituista sinua auttaa? Sen ratkaiset sinä itse. Se on selvä, että taloutesi kärsii, jos jätät työpaikkasi. Toisessa vaakakupissa on terveytesi.

    • kiusaajien armoilla

      Homeille herkistyminen ei ole Suomessa sairaus. Siksi homeisen työpaikan jättäjän talous ei kärsi. Se loppuu.

    • perspektiivi

      Suomalainen joukkohysteria,jota masinoi pari "tutkija"naista ja josta ei vielä 15 vuotta sitten ollut mitään merkkejä. Tällä vuosituhannella työpaikan/koulun "home" aiheuttaa paljon oireita,kenelläkään ei kesämökin.Lisäksi 20 prosenttia terveistä aikuisista ilmoittaa olevansa aina väsyneitä.

      • mistä päin katsot?

        Miksi kuvittelet, ettei kesämökin home aiheuta sairauksia. Tottakai aiheuttaa.
        Siellä voi olla käymättä. Töihin on vaikeampi olla menemättä, vaikka kuinka sairastuisi. Nuo aina väsyneet 20 prosenttia eivät ole terveitä. Mikä tässä on niin vaikea ymmärtää? Pelottavatko omat taloudelliset menetyksesi sinua noin kovasti?


    • Niinkö se oli kateus

      "pari "tutkija"naista".
      Puhutko nyt heistä jotka ovat todenneet, että homedesinfioinnit jopa pahentavat asioita. Tai tekevät homerakennuksesta entistäkin vaarallisemman.

    • HOME4

      Joo se on vaikea näyttää toteen.Itse kävin Allergologin vastaanotolla,ja tarkoitus oli ottaa ieg-vasta-ainetesti,mutta lääkäri sanoi että menee rahat täysin hukkaan,se ei välttämättä näytä mitään...kirjoitti todistuksen,jossa myönsi että oireeni vastaavat asunnosta löytyneitä lajikkeita,ja että oireiluni on helpottunut asunnonvaihdon ja elääkkeelle pääsyn myötä...eli vika on päässäni hänen mielestään suomeksi sanottuna.No tuollapa se todistus makaa pöytälaatikossa joka maksoi 100e,aikaa meni 10min.Kävinpä ihan piruuttani kiusaamassa entistä vuokranantajaani tuon todistuksen kanssa hakeakseni korvauksia muuttokuluista,ja hävitetystä irtaimistosta.Väitti että heidän mittaustulokset oli olleet ihan puhtaat,kysäisi kuitenkin paljonko olen vailla...kuulin naapureilta että oli käyty maalaamassa sädesienen tummentamia seiniä,siinä niiden tekemät korjaustoimenpiteet!No asunto on kuitenkin yhä tyhjillään,eivätkä uskalla vuokrata sitä terveyshaitan takia vai???

      • HOME 4.5

        Nyt kyllä HOME 4 on tainnut vähän erehtyä. Legurihan puhui ihan järkeä ja sait oikeinkin hyvän prujun: asunnon homelöydökset ja oireilu vastaavat toisiaan. Ei leguri kirjoittanut, että vikaa on vain jommassa kummassa päässäsi, joka sekin on mahdollista. Legurin kustannuskin oli vielä ihan OK.

        Sitten on ihan eri asia, mitä ne vuokranantajan puhtaat paperit oli, sisäilmamittausten puhtaita tuloksia ?!. Niillhän ei tunnetusti voida osoittaa tilojen homeettomuutta.

        Sitten taasen ne sädesienokaisten tummentamat seinät. Sädesienet EI TUMMENNA SEINIÄ ! Vain mikrobinäytteellä voidaan vahvistaa, mistä on kysymys. Jos seinä oli vain käytöstä likaantunut, niin maalaaminen oli juuri oikea toimenpide ja siistiä tuli.
        .


    • Kosteusvauriosta

      Mistä te ihmiset olette saaneet päähänne että LÄÄKÄRI voisi ratkaista sisäilmaongelman? Ottakaa ensin yhteys talon isännöintitoimistoon, sitä kautta selvitellään kosteusvauriot ja niiden korjaaminen, ei terveydenhuollon kautta. Lääkäri voi vain diagnosoida, hoitaa ja lievittää oireita jne, mutta isännöitsijä on oikea henkilö selvittämään onko talossa kosteusvaurio.

      • ei aisteja ollenkaan

        Isännöitsijäkö ? Siis se tulee kattomaan kämppää ja tekee oman aistivaraisen havainnon. Ei hometta eli ei toimenpiteitä.


    • Kosteusvauriosta

      No jos sielä on jotain, niin rakennuksen omistaja se jokatapauksessa on se joka tekee ne korjaukset, ei lääkäri.

      Ei työterveyshuoltokaan niitä kosteusvauriomikrobi-mittauksia itse tee, vaan ostaa ne ulkopuolisilta yrityksiltä. Työterveyshuolto on yritys (yksityisten tai kunnan omistama) ja voi tehdä vaan tutkimuksia jotka on sovittu sopimusta tehdessä. Tommonen homemittaus maksaa tulkintoineen noin 3000 euroa. Jonkun sisäilmakyselyn voi joku työterveyshuolto tehdä, mutta yleensä ulkoistaa nekin.

      1.Ota yhteys esimieheesi ja kerro ongelmasta, sekä kehota kaikkia työkavereita kertomaan esimiehelleen kokemistaan ongelmista. Tämä tilaa ensin huoltomiehen paikalle, sitten tarvittaessa työterveyshuollosta tai sisäilmatutkimuksia tekevästä yrityksestä maksullisia tutkimuksia.

      2. Jos asia ei edisty, niin ota yhteyttä työsuojeluvaltuutettuunne.

      3. Jos asia ei edisty, niin ota yhteyttä aluehallintovirastoon.

      Sisäilmaongelma on vain harvoin homeongelma. Homeongelma johtuu kosteusvauriosta tai ilmastoinnista ja siksi ongelma on rakennustekninen ja sen ratkaisut ovat rakennusteknisiä. Lääkäri ei voi auttaa sinua mitenkään. Ota yhteyttä esimieheesi niin tämä voi kartoittaa ongelman laajuutta.

      • Mikrobitoksiini #

        Helppoheikit ei auta tippaakaan sisäilmamittauksineen.
        3000 eurolla vie jo paljon saastunutta tavaraa ongelmajätteisiin homekoiratutkimusten jälkeen. Selvää säästöä kun kunnon homekoira tekee oikeat merkkaukset.

        Selvitä ensin itsellesi mikä oikeasti sisäilmassa sairastuttaa. Mahdollisimman nopeasti ainakin ennen homedesinfiointeja. Jopa sen jälkeenkin jos niin ikävästi pääsee tapahtumaaan että tilaaja sortuu halpaan "homeremonttiin".

        Oireilut ja sairastelut kosteusvauriokohteessa on aina home ongelma ja mikrobitoksiiniongelma ja homedesinfioitien jälkeen (myrkyillä) niiden jäämien aiheuttama vakava terveyden vaarantaminen.

        http://www.kaleva.fi/uutiset/terve24/mika-sisailmassa-sairastuttaa/625680/


      • Kosteusvaurioista
        Mikrobitoksiini # kirjoitti:

        Helppoheikit ei auta tippaakaan sisäilmamittauksineen.
        3000 eurolla vie jo paljon saastunutta tavaraa ongelmajätteisiin homekoiratutkimusten jälkeen. Selvää säästöä kun kunnon homekoira tekee oikeat merkkaukset.

        Selvitä ensin itsellesi mikä oikeasti sisäilmassa sairastuttaa. Mahdollisimman nopeasti ainakin ennen homedesinfiointeja. Jopa sen jälkeenkin jos niin ikävästi pääsee tapahtumaaan että tilaaja sortuu halpaan "homeremonttiin".

        Oireilut ja sairastelut kosteusvauriokohteessa on aina home ongelma ja mikrobitoksiiniongelma ja homedesinfioitien jälkeen (myrkyillä) niiden jäämien aiheuttama vakava terveyden vaarantaminen.

        http://www.kaleva.fi/uutiset/terve24/mika-sisailmassa-sairastuttaa/625680/

        Homekoiratutkimuksessa on iso ongelma se, että 85% Suomalaisesta rakennuskannasta on kosteusvaurioitunutta ja kunnon homekoiria on vain muutama, eikä niistä etukäteen tiedä miten hyviä ovat jotteivät esim anna vääriä positiivisia kun pirulaisilla on niin herkkä kuono.

        Homekoirat eivät myöskään merkkaa ongelmaa joka johtuukin esim jälkikäteen koneistetun ilmanvaihdon eristeistä hengitysilmaan imemää lasivillaa, liian kuivaa sisäilmaa, pölyistä ja punkeista johtuvaa ongelmaa, korvausilmaputkeen kuolleen linnun, tai höyrystyvän liiman sisäilmaan tuovaa ongelmaa jne.

        Homekoira ei myöskään tunnista tietyn rakennusaikakauden ratkaisujen tyypillisiä ongelmia.

        Homekoira ei tunnista kosteusvauriota joka ei vielä ole alkanut homehtua.

        Homekoira löytää kyllä homeen, mutta jos kohde tiedetään jo kosteusvaurioituneeksi, ei koiraa enää tarvita, vaan kirvesmiestä.


      • höyrystyvä limakurkk
        Kosteusvaurioista kirjoitti:

        Homekoiratutkimuksessa on iso ongelma se, että 85% Suomalaisesta rakennuskannasta on kosteusvaurioitunutta ja kunnon homekoiria on vain muutama, eikä niistä etukäteen tiedä miten hyviä ovat jotteivät esim anna vääriä positiivisia kun pirulaisilla on niin herkkä kuono.

        Homekoirat eivät myöskään merkkaa ongelmaa joka johtuukin esim jälkikäteen koneistetun ilmanvaihdon eristeistä hengitysilmaan imemää lasivillaa, liian kuivaa sisäilmaa, pölyistä ja punkeista johtuvaa ongelmaa, korvausilmaputkeen kuolleen linnun, tai höyrystyvän liiman sisäilmaan tuovaa ongelmaa jne.

        Homekoira ei myöskään tunnista tietyn rakennusaikakauden ratkaisujen tyypillisiä ongelmia.

        Homekoira ei tunnista kosteusvauriota joka ei vielä ole alkanut homehtua.

        Homekoira löytää kyllä homeen, mutta jos kohde tiedetään jo kosteusvaurioituneeksi, ei koiraa enää tarvita, vaan kirvesmiestä.

        "esim jälkikäteen koneistetun ilmanvaihdon eristeistä hengitysilmaan imemää lasivillaa".

        Mitä v........ eikö vielä vuonna 2014 ole olemassa niin täydellisiä suodattimia ilmastointikoneissa jotka ei päästä asuntojen sisäilmaan "lasivilloja". Heittäkää ny hevelettiin tyhyjä paksan jauhaminen. Osaamattomuutta ja ymmärtämättömyyttä suurin osa tämä kosteusvauriotilanne tässä maassa. Osaamattomien temmellyskenttä näkyi jo siinä kun terveysmiehen tilasin.


      • Non Constructive

        Homeongelmat on muka rakennusteknisiä ?! ja vain rakennusalan ammattilaiset osaavat tutkia homevaurioita.

        Mutta, kun ei oikein mene kaalin se, että juuri nämä omaan napaan tuijottavat rakennusalalaiset ovat suunnitelleet, rakentaneet, valvoneet ja huoltaneet homehtuvat talomme niin, nyt ne jo ovatkin parhaita ja ainoita oikeita hometutkijoita. Sitten nämä "hometutkijat" kertovat, miten ne väärät rakenteet ja homevauriot korjataan. Mistäs taivoosta se tieto nyt yht äkkiä tuli siihen, miten pitää rakentaa ja tutkia.

        Ei kyllä ole päätä eikä häntää noissa rakennusmiesten viisauksissa, ei heidän hometutkimuksissaan eikä ylimitoitetuissa ja hatusta vedetyissä korjausohjeissaan.


    • Mikrobivaurioista

      Kirvesmieskö joka ensin tekee desinfektion, voidakseen omasta mieletään ja uusien määräystenkin ehkä, mukaan turvallisesti toimia ja toinen homedesinfiointi työn jälkeen jotta varmistetaan puhtaat näytteet. Tai, että saadaan ne ainaskii terveysmiehelle ja vakuutusyhtiölle. Omistusasunto.

      Jos toisen omistama, niin saako tilaaja mitä tilaa mittatilaustyönä. Mulle pari huippuinssiä antoi ymmärtää, että jos tilaa laajan kuntotarkastuksen, niin on jo siinä alku vaiheessa hyvä tietää "pitääkö sieltä jotain löytyä tai ei".
      Koiriin kyllä luotan jos oireita ja sairasteluja sisäilman vuoksi.
      Rehtorit on asia mihin en nyt takerru. Homekoulujutut kertoo hyvin niistä ratkaisuista.

      • Mikrobivaurioista

        Homekoirat ei ole vielä ainakaan kysyneet "Pitääkö sieltä jotain löytyä vai ei".


      • Kosteusvaurioista
        Mikrobivaurioista kirjoitti:

        Homekoirat ei ole vielä ainakaan kysyneet "Pitääkö sieltä jotain löytyä vai ei".

        Homeongelmaa ei korjata millään desinfioinnilla vaan kirvesmiestä tarvitaan korjaamaan olemassaoleva kosteusvaurio. Hoitamattomasta kosteusvauriosta seuraa hometta, jos talosta löytyy tiettyjä homeita niin sielä on kosteusvaurio.

        Vanhoihin omakotitaloihin on usein lisätty koneellisesti ilmaa rakennuksesta putkeen imevä puhallin katolle ilman että on tehostettu korvausilman saantia vastaavalla korvausilmaventtiilillä. Tällöin ilmanvaihto imee poistettavan ilman tilalle ilmaa talon rakenteista ja sieltä tulee ne lasivillat ja muut saasteet ohi parhaidenkin suodattimien.

        Homekoira on tehokas työkalu rakennusmestarin kosteusvaurioiden selvityspakkiin, jos on saatavilla (Satojatuhansia oireilevia Suomessa, parikymmentä homekoiraa), mutta varsinainen ongelma ei ole edelleenkään home, vaan kosteusvaurio. Homeiden desinfiointi on ihan sielä toimenpidelistan hännillä kun kaikki tarpeelliset remontit on tehty.

        Meillä oli kotona vaikea kosteus- ja homevaurio kaikkine oireineen. Kun se korjattiin, on sisäilma ollut hyvä, vaikka mitään suursiivoustakaan ei tehty saati sitten desinfiointia. Homeet elävät vaan jos saavat kosteutta.

        Homesairaus hoidetaan korjaamalla kosteusvaurio = kirvesmies, ei lääkäri.


      • Lääkäriin 2
        Kosteusvaurioista kirjoitti:

        Homeongelmaa ei korjata millään desinfioinnilla vaan kirvesmiestä tarvitaan korjaamaan olemassaoleva kosteusvaurio. Hoitamattomasta kosteusvauriosta seuraa hometta, jos talosta löytyy tiettyjä homeita niin sielä on kosteusvaurio.

        Vanhoihin omakotitaloihin on usein lisätty koneellisesti ilmaa rakennuksesta putkeen imevä puhallin katolle ilman että on tehostettu korvausilman saantia vastaavalla korvausilmaventtiilillä. Tällöin ilmanvaihto imee poistettavan ilman tilalle ilmaa talon rakenteista ja sieltä tulee ne lasivillat ja muut saasteet ohi parhaidenkin suodattimien.

        Homekoira on tehokas työkalu rakennusmestarin kosteusvaurioiden selvityspakkiin, jos on saatavilla (Satojatuhansia oireilevia Suomessa, parikymmentä homekoiraa), mutta varsinainen ongelma ei ole edelleenkään home, vaan kosteusvaurio. Homeiden desinfiointi on ihan sielä toimenpidelistan hännillä kun kaikki tarpeelliset remontit on tehty.

        Meillä oli kotona vaikea kosteus- ja homevaurio kaikkine oireineen. Kun se korjattiin, on sisäilma ollut hyvä, vaikka mitään suursiivoustakaan ei tehty saati sitten desinfiointia. Homeet elävät vaan jos saavat kosteutta.

        Homesairaus hoidetaan korjaamalla kosteusvaurio = kirvesmies, ei lääkäri.

        Melkein kuin välinpitämättömän lääkäri lausumaa.
        "Homesairaus hoidetaan korjaamalla kosteusvaurio = kirvesmies, ei lääkäri".

        Oho sanoi lääkäri.


    • Väärin meni sulla

      "Homesairaus hoidetaan korjaamalla kosteusvaurio = kirvesmies, ei lääkäri". VÄÄRIN! NIIN VÄÄRIN TAASEN! Että oikein puistattaa tuollaista sontaa vielä oikealta osaajalta vai?

      Homesairauteen liittyvät oireilut, tulehdukset ja vastaavat vaivat korjaa lääkäri ei kirvesmies. Eikä hänen taustalla hääräävä mestari-inssikään vielä. Terveysmiehen tehtävä on repiä heti vakavasti sairastuneet rakennuksesta missä edes epäillään mikrobivauriota. Kirvesmiehellä ei ole siihen valtuuksia vaikka kirves on. Hus hus.

      Kosteusvaurion voi yrittää korjata kirvesmies jos joku puolueeton oikea osaaja on sen hänelle osoittanut mistä pitää kirveellä tai muuten poistaa mikrobitoksista rakennusmateriaalia. Niin ja miten tai miten paljon poistetaan RATU ritirallaa...

      Oikeita osaajia on harvassa mikrobitoksiinivauriota etsimään ja vielä jotain ratkaisevaa kaikkea varmaa löytämään. Hyvin harva homeremontti onnistuu sen terveytensä kohteessa menettäneen kannalta.

      Tuosta voi kirvesmies vaikka aloittaa:
      http://www.sisailmayhdistys.fi/terveelliset-tilat-tietojarjestelma/kunnossapito-ja-korjaaminen/purku-kuivaus-ja-puhdistus/homepurku/

      Pesukoneista ja putkista koituu sata vesivahinkoa päivässä. Näiden vesivahinkojen toteamiseen ei vaadita 3000 euron "kokonaisvaltaista" tutkimusta vaikka joku voi niin kuvitella.

      Osaamattomien temmellyskettä on homebisnes ollut liian pitkään jos tuotakin lukee.

      http://www.stm.fi/tiedotteet/tiedote/-/view/1884200#fi.

      Siinä vaiheessa kun on alettu apua hakemaan mikrobitoksiinien aiheuttamiin oireisiin ja sairasteluihin on jo pahin päässyt tapahtumaan. Kirvesmies ei edi pelastaa enää sitä tilannetta. Pahentaa voi jos tekee antamiesi ohjeistuksien mukaan. "Homeiden desinfiointi on ihan sielä toimenpidelistan hännillä kun kaikki tarpeelliset remontit on tehty". Ethän vaan tuota tosissaan, Ethä?

      • Kosteusvaurioista

        Kyllä se home sielä vain pysyy niin kauan kunnes kosteusvaurio on korjattu, eikä sitä oireilua voi millään lääkkeellä ottaa pois muuta kuin poistamalla hometta elättävä kosteusvaurio rakennuksesta. Jos kosteusvauriota ei ole poistettu niin uutta hometta tulee tilalle loputtomasti.

        Kirvesmiehiä varten ei mitään desinfiointeja suoriteta, vaan asiantunteva kirvesmies osaa suojautua motorisoidulla suodattimella ja suojapuvulla.

        Itse asuin oireilevana monta vuotta pahasti kosteusvaurioituneessa talossa jossa välikatto kasvoi pitkää karvaista hometta. Kun se korjattiin, loppui oireilu ilman mitään desinfiointeja. Päivääkään ei ole sairaslomaa ollut tuon asian takia ennen sitä eikä sen jälkeen.

        Ensin kosteusvaurion remontti ja sitten loppusiivous.Kyllähän kirvesmies osaa kosteusvaurioituneen osan korjata kun on sen alunperin rakentanutkin.

        Mistä ihmeestä olet keksinyt että homeita pitäisi jotenkin ensisijaisesti desinfioida?


      • Väärässä olet lääkär
        Kosteusvaurioista kirjoitti:

        Kyllä se home sielä vain pysyy niin kauan kunnes kosteusvaurio on korjattu, eikä sitä oireilua voi millään lääkkeellä ottaa pois muuta kuin poistamalla hometta elättävä kosteusvaurio rakennuksesta. Jos kosteusvauriota ei ole poistettu niin uutta hometta tulee tilalle loputtomasti.

        Kirvesmiehiä varten ei mitään desinfiointeja suoriteta, vaan asiantunteva kirvesmies osaa suojautua motorisoidulla suodattimella ja suojapuvulla.

        Itse asuin oireilevana monta vuotta pahasti kosteusvaurioituneessa talossa jossa välikatto kasvoi pitkää karvaista hometta. Kun se korjattiin, loppui oireilu ilman mitään desinfiointeja. Päivääkään ei ole sairaslomaa ollut tuon asian takia ennen sitä eikä sen jälkeen.

        Ensin kosteusvaurion remontti ja sitten loppusiivous.Kyllähän kirvesmies osaa kosteusvaurioituneen osan korjata kun on sen alunperin rakentanutkin.

        Mistä ihmeestä olet keksinyt että homeita pitäisi jotenkin ensisijaisesti desinfioida?

        jos olet. Tottakai se home pysyy kohteessa jos sitä ei osata tai ei haluta myöntää ja korjata. Tietenkin aiheuttaa oireita ja sairauksia kenellä niissä tiloissa on immuunipuolustus romahtanut. Sehän aiheuttaa selvää terveyshaittaa ei siinä tyhyjät lätinät auta mitään. Oireilu voi ehkä helpottaa oikeilla lääkkeillä ja miettimällä mitä suuhun laittaa homesairaana. Ainoa Oikea lääke kuitenkin home- ja sisäilman myrkyllisyyteen sairastuneella on poistuminen tiloista ja vähän äkkiä missä vakavia oireita.

        Kun hometta ei ole oikeaoppisesti poistettu niin uusien uhrien tilanne on surullinen ja sehän on jopa terveyden vaarantamista. Olen nähnyt asiantuntevan kirvesmiehen "suojautuvan" ei mitään suojia ei edes hanskoja mittavaa homeremonttia tehdessään.

        Kumma kun ne nyt osaa kosteusvauriokohdan korjata mutta eivät ole osanneet suunnitella ja rakentaa niin, ettei hometta pääse syntymään.

        Kenen piikkiin tuon laitoit? "talossa jossa välikatto kasvoi pitkää karvaista hometta". Saitko vakuutusyhtiöltä kaiken. Hommeen aiheuttaman. Tiesikö kirvesmies missä oli tehneet virheen ennen tuon "karvan kasvun". Kertoiko sen mies jolla oli kirves.

        "Mistä ihmeestä olet keksinyt että homeita pitäisi jotenkin ensisijaisesti desinfioida"?

        En minä ole tuota keksinyt vaan homekusettajat jotka noita desinfiointeja ovat tilanneet ja tehneet ennen ja jälkeen homeremonttia sekä ennen ja jälkeen näytteidenottoja.


    • Kosteusvaurioista

      Täsmennän vielä että homesairaus hoidetaan saattamalla ihminen eroon liiasta homeesta = kirvesmies, ei lääkäri.

      Ymmärrän tietysti kantasi, koska tiedän jotta näillä palstoilla kirjoittelee varmasti ihmisiä joiden toimeentulo on riippuvainen noiden homedesinfiointien käytöstä; ei sillä että kuuluisit heihin, mutta joku on selvästi niitä teikäläiselle markkinoinut aika agressiivisesti ja onnistuneesti.

      Tässä on nyt juurikin pöydällä se kissa mistä länsimaista lääketiedettä moititaan: että hoidetaan oireita eikä niiden syytä. Näkemykseni mukaan juurikin se syy pitää hoitaa ja oireilu lakkaa.

      • Desinfion jäämät

        Ymmärrän myös kantasi, mutta siinä on nyt käynyt maassamme siten, että on alettu enimmäkseen hakuammunnalla selvittelemään ja vajavaisilla korjaustoimilla homeongelmaa ja on jätetty ne oireilevat ja sairatuneet ihmiset täysin oman onnensa varaan. Ilman minkäänlaista vakuutusturvaa ja ilman oikeusturvaa. Näitä tapauksia on satoja ja jopa tuhansia. Niin kauan kuin kantaasi on porukat ajamassa, niin kauan on homesairaiden asiat hunningolla. Vai mitä on Hometalkoot tehnyt homesairaiden oikeusturvan parantamiseksi? Kerrohan.

        Vaikka kirvesmies tekisi kuinka perusteellisen homeremontin niin esim. sädesienivaurioisessa rakennuksessa ei monikaan terveytensä menettänyt voi oleskella pitkiä aikoja sen homeremontttiyrityksenkään jälkeen jos siellä saastunut irtaimistö raahataan niihin korjausyritysten jälkeisiin tiloihin. Sädesieni pullahtaa myös herkästi esiin vuoden parin päästä siitä kun on yritetty korjailla ja "kapseloida" paikkoja. Tai "tiivistellä".

        Jos loppumetreillä on vielä tehty kuten aikaisemmin ohjeistat "Homeiden desinfiointi on ihan sielä toimenpidelistan hännillä kun kaikki tarpeelliset remontit on tehty".
        Ethän vaan tuota tosissaan, Ethä?

        Kokemukseni mukaan huonolla osaamisella ja loppusiivouksen jälkeisellä kovilla myrkyllisillä homedesinfioinneilla on pilattu tässä maassa monen terveys ja monen irtaimisto on siksi saastunut.
        Tämä ei ole kaveri mikään näkemys vaan kova kokemus mikä on opettanut pysymään asiassa kun on kyse naapurin ja lähimmäisen terveydestä.


      • kosteusvaurioista
        Desinfion jäämät kirjoitti:

        Ymmärrän myös kantasi, mutta siinä on nyt käynyt maassamme siten, että on alettu enimmäkseen hakuammunnalla selvittelemään ja vajavaisilla korjaustoimilla homeongelmaa ja on jätetty ne oireilevat ja sairatuneet ihmiset täysin oman onnensa varaan. Ilman minkäänlaista vakuutusturvaa ja ilman oikeusturvaa. Näitä tapauksia on satoja ja jopa tuhansia. Niin kauan kuin kantaasi on porukat ajamassa, niin kauan on homesairaiden asiat hunningolla. Vai mitä on Hometalkoot tehnyt homesairaiden oikeusturvan parantamiseksi? Kerrohan.

        Vaikka kirvesmies tekisi kuinka perusteellisen homeremontin niin esim. sädesienivaurioisessa rakennuksessa ei monikaan terveytensä menettänyt voi oleskella pitkiä aikoja sen homeremontttiyrityksenkään jälkeen jos siellä saastunut irtaimistö raahataan niihin korjausyritysten jälkeisiin tiloihin. Sädesieni pullahtaa myös herkästi esiin vuoden parin päästä siitä kun on yritetty korjailla ja "kapseloida" paikkoja. Tai "tiivistellä".

        Jos loppumetreillä on vielä tehty kuten aikaisemmin ohjeistat "Homeiden desinfiointi on ihan sielä toimenpidelistan hännillä kun kaikki tarpeelliset remontit on tehty".
        Ethän vaan tuota tosissaan, Ethä?

        Kokemukseni mukaan huonolla osaamisella ja loppusiivouksen jälkeisellä kovilla myrkyllisillä homedesinfioinneilla on pilattu tässä maassa monen terveys ja monen irtaimisto on siksi saastunut.
        Tämä ei ole kaveri mikään näkemys vaan kova kokemus mikä on opettanut pysymään asiassa kun on kyse naapurin ja lähimmäisen terveydestä.

        Kuten sanoin, ei omassa kodissani tehty mitään desinfiointeja, pelkkä korjaus, ja nenäverenvuodot, silmien kirvely, poskionteloiden tulehdus ja unihäiriöt loppuivat kuin seinään. Kosteusvaurion syy oli tässä tapauksessa selvä ja helppo korjata. Jos syynä on esimerkiksi puutteellinen kosteuseristys ja kivijalasta kapilaareina lattiaan nouseva vesi, ei siinä auta kun purku.

        Kaikki nämä kapseloinnit ja tiivistykset on tarkoitettu vaan tilapäiseksi ensiavuksi joka vähentää homeen tulvimista hengitysilmaan jonkin verran siksi aikaa että varsinainen syy saadaan selvitettyä.

        Nykysuositusten mukaan ei mitään desinfiointeja tehdä, vaan normaali huolellinen nihkeällä pyyhkiminen, koska tiedetään jotta jos joku on oikeasti herkistynyt, eli tuottaa vasta-aineita ja saa allergisen reaktion, niin hyvin vähäinenkin määrä voi aiheuttaa tuon reaktion ihan kuin vaikka jos on allerginen pähkinälle tai kananmunalle. Näitten ihmisten suhteen ei auta kuin siirto muualle; mutta nämä ovat homeallergistenkin joukossa parin prosentin luokkaa. Todennäköisyys on silti paljon suurempi kuin vaikka voittaa lotossa, ja silti lotossakin voittaa joku melkeen joka viikko. Otsonoinnit ja muut kuuluvat ryhmään "ei kannettu vesi kaivossa pysy". Otsonistakin tiedetään saadun astmaa. Sitä käytetään lähinnä esim kirjaston kirjojen tai julkisten tilojen huokoisten kalusteiden puhdistukseen kun nämä ihmiset tulevat kirjoja käyttämään.

        Ongelma Suomessa on karu ilmasto jonka vuoksi rakenteet on pitänyt tehdä huokoisiksi ennenvanhaan juutilla ja sahajauholla sekä sanomalehdillä, nykyään erilaisilla vaahtomuoveilla ja puhallusvillalla. Ei niistä huokosista pirukaan saa kaikkea höttöä pois kun polttamalla. Ongelman ne aiheuttavat kuitenkin vaan klassisella tavalla allergisoituneille, ei niille jotka kärsivät vain myrkkyoireista ja ärsytyksestä jotka lakkaavat kun altistus on laskettu olemattomalle tasolle, eli kosteusvaurio, eli itse homeen varsinainen juuritaikina on revitty pois.


    • Klassinen "allergia"

      "eli kosteusvaurio, eli itse homeen varsinainen juuritaikina on revitty pois".

      Sitähän jotkut homekusettajatkin ovat yrittäneet selvitellä vuosikymmenet enimmäkseen onnistumatta sen terveytensä menettäneen, homepäiväkodissa-, homekoulussa-, homeisessa opiskelija-asuntolassa-, homeisessa kasarmissa-, homeisessa terveyskeskuksessa-, homeisessa sairaalassa tai homeisessa asunnossa. "Taikinoineet" oikein tosissaan. Tehneet vain sen mitä ovat osanneet ja sen mitä on vaoin tilattu.

      Mikä on muuten tilajavastuu näissä homekusetuksissa, selvitäppä se meille.

      Olet oikeassa siinä, että "myrkkyoireista" koska kysymyksessä on enimmäkseen "myrkytyksestä". Sisäilman myrkyllisyydestä. Tämän päivän mikrobitoksiinivaurio on oikeastaan tämän päivän asbesti. Siksipä siihen on jo porukoita alkanut suhtautumaan asiaan kuuluvalla vakavuudella. Sinun kaltaisia epäilijöitä tietenkin on ja aina tulee olemaan mutta eteenpäin mennään koko ajan.

      Lue nyt tuo vielä ja mieti uudemman kerran:

      """Niin se menee. Pois tiloista missä oireita. En jaksa uskoa, että home yksin mutta ne "myrkyt" lisänä. Vaaralliset cocktailit.

      Sisäilman myrkyllisyys= Kodin puhdistusaineet yms. Ympäristömyrkyt katupöly, nanohiukkaset (diesel), kemikaalihöyryt ja kemikaalikaasut homehtuneista rakennusmateriaaleista yhdessä varmasti mitä enempi niitä on sisätiloissa missä oleskelemme talvikuukausina paljon ikkunat suljettuina.

      Tätä ongelmaa kokonaisuutena ei enää hallitse kukaan ainakaan tässä maassa. Välistävetoa joka "osastolla" tai oman edun tavoittelua saada omansa pois ongelmasta hyötyen.

      Yksi varteenotettava asia onkin sitten tavaroihin (irtaimisto) imeytyneet mahdolliset hometalon korjausyritysten desinfiointiainejäämät tai mikrobitoksiinit.

      Minulle on asiantuntijat varoitelleet jopa näin "Erityistä varovaisuutta kontaminoituneen (saastuneen) irtaimiston käyttöönoton suhteen".
      Että näin. Kun olen ollut pois muuttamassa mahdolliseen uuteen puhtaaseen asuntoon sisäilmaltaan myrkyllisestä entisestä.

      Lainaus Satakunnan Kansa Lauantai 24.5.2014.
      Professori Mirja Salkinoja-Salonen kertoo...

      Lainaus alkaa:

      MIRJA SALKINOJA-SALONEN on tutkinut myös useita taloja ja pannut merkille, että
      tänä päivänä rakennuksetkin myydään myrkytettyinä.
      – Rakennuksiin on pesiytynyt lajeja, joita on vaikea löytää luonnosta. Jos rakennuksia
      on desifioitu rankasti erilaisilla kemikaaleilla, niin sinne tulee mikrobeja,
      jotka kestävät niitä. Professori huomauttaa, että aina kun tapetaan joku, niin tilalle tulee jotain muuta ja olosuhteista riippuu mitä.
      PITKÄN TUTKIJANURAN tehnyt professori ihmettelee, miksi kunnan ja yhteiskunnan
      verovaroilla maksetut viranomaiset tilaavat paikalle kemikaalisoinnin, jos rakennuksen
      sisäilman laadusta tehdään valituksia.
      – Alun perin hyvätkin talot saadaan myrkyttämällä tuhottua sen sijaan, että
      ne korjattaisiin.

      Lainaus loppu.

      Kahdessa minulle (v-e) tehdyssä paksusuolen tähystyksessä on löytynyt divertikkeleitä 22 kappaletta. Yhdessä homeasunnossa jatkuvaa veriripulointia ja kun toiseen muutin niin enempi jatkuvaa ummetusta ja vatsa kovalla. Ihmeelliset ovat mikrobitoksiinien ja sisäilman myrkyllisyyden aiheuttamat vaivat.
      Lääkitys Agiocur (kuitupitoinen) ja paljon vettä. Leikkaukseen en ole halukas menemään. Puhdas asunto on ainoa oikea hoito näihin vaivoihin. Sen eteen on tehtävä vielä paljon.

      Homeongelmat aiheuttavat usein "tulehduskierteen".
      Mutta aiheuttaa myös syöpää ja monia vakavia sirauksia. Kysy joltain lääkintäneuvokselta tai "myrkkyasiantuntijalta" Ympäristöministeriöstä jos et usko. Vähättely ja vääristely aiheuttaa suuren lisävaaran menettää täysin terveytensä ja jopa kaiken, ystävävät mukaan lukien, homekatastrofiin joutuneille.

      Vajavainen terveydensuojelulaki ja ymmärtämätön terveysmies/nainen on pahempi terveysvaara kuin home yksistään jos ei nopeasti älytä toimia vaan jahkaillaan tyhyjää jonku voc-p....an kanssa tai aivan turhien sisäilmamittausten tuloksia ihmetellessä. Joskus näissä tutkimuksissa mitään ei löydy (riippuuko tilaajasta) vaikka ihmiset tekevät hidasta kuolemaa "sairaassa rakennuksessa". Onko tuttua?

      Ota asioista selvää ja perehdy aluksi vaikka tähän kansalaisvelvollisuuteen.

      ""Kansalaisilla on velvollisuus valvoa viranomaisten toimintaa ja sen oikeudenmukaisuutta".

      Tuosta on hyvä lähteä liikenteeseen. Tsemppiä sulle Colitis""""".

      Kyllähän näistä asioista tiedetään paljonkin nimimerkki (kosteusvaurioista), mutta myöntäminen se on vaikeaa välinpitämättömille vähättelijöille ja vääristelijöille.

      "Nykysuositusten mukaan ei mitään desinfiointeja tehdä".

      Tämä kohdallasi oli melko yllättävä käänne (takinkääntö) aiempien kirjoitustesi jälkeen. No tukka se taipuu paksumpikin kun joutuu seinää vasten. Sinähän alat pikkuhiljaa oivaltamaan mistä tässä kokonaisuutena on oikein kysymys. Hienoa.
      Jatketaan keskustelua ei siinä mitään.

      • homejuustoa

        Salkinoja-Salosella ei ole lääkärin koulutusta.Pitäisi jättää sairauksien diagnosointi ja hoito ammatti-ihmisille.


      • Miten on
        homejuustoa kirjoitti:

        Salkinoja-Salosella ei ole lääkärin koulutusta.Pitäisi jättää sairauksien diagnosointi ja hoito ammatti-ihmisille.

        Onko Tuula Putuksella mikrobiologin koulutus?
        Jollei, niin samat sävelet.


      • vertti-eetuli
        homejuustoa kirjoitti:

        Salkinoja-Salosella ei ole lääkärin koulutusta.Pitäisi jättää sairauksien diagnosointi ja hoito ammatti-ihmisille.

        Missä yhteydessä Mirja Salkinoja-Salonen on muka noin toiminut kuten väität?
        Väittämällesi faktaa annahan tulla nimimerkki homejuustoa.

        Mirja Salkinoja-Salonen on toiminut aina kuten vastuuntuntoisen Suomalaisen mikrobiologin ja Helsingin yliopiston emeritaprofessorin pitääkin toimia.

        "Mikrobit voittaa aina". Siihen ei lääkäritkään pysty näppeineen eikä puoskarit senkään vertaa.

        https://tuhat.halvi.helsinki.fi/portal/files/25857934/Mikrobit_Ja_Kemikaalit20121210.pdf

        Mutta tuossahan onki hyvä ohje sinullekin nimimerkki homejuustoa, otahan opiksi.

        ""Kansalaisilla on velvollisuus valvoa viranomaisten toimintaa ja sen oikeudenmukaisuutta".


    • huonoja lääkäreitä

      Mirja ja Tuula toimivat vastuullisesti työssään ja ymmärtävät myös nämä homeongelmat ja eivät salaile ja mielistele ketään! Mutta mitens toimivat lääkärit ? Pitävätkö potilaan puolta ja ymmärtävätkö ennalta ehkäisevän työn merkityksen

    • eeeeeiiiii

      ymmärrä tai jos, niin ei ainakaan myönnä.

      Mut toi on hyvä!
      ""Kansalaisilla on velvollisuus valvoa viranomaisten toimintaa ja sen oikeudenmukaisuutta".

    • Kokenut777

      Tuula Putus Turun yliopistosta - ent Tuula Husman Kuopion yliopistosta, teki siellä homevasta-ainetutkimuksia.
      Sitten on vielä Kari Reijula, joka on ansioitunut noissa sisäilma-asioissa.
      Molempi parempi, mutta Reijula ottaa vastaan ainakin Helsingissä.

      Onko Sinulle tehty astmatestit, pyydä lähete niihin Allergiasairaalaan.

      Jos työpaikaltasi on otettu homenäytteet, niin pyydä ne testitulokset ja laita ne verinäytteen mukaan sinne Kuopioon. Usein kohonneet pitoisuudet löytyvät verestä juuri niistä samoista homeista.

    • kokemustaon

      Homemies 5000. TTH ei sinua auta. Mene lähipaikkakuntasi yksityiselle lääkäriasemalle ja hankkiudu allergia ja keuhkotautien erikoislääkärin luokse. Jos hän tehtyään kliinisen tutkimuksen puhuu verenkuvan ottamisesta ja IgE arvojen mittaamisesta, tai pään alueen kerroskuvantamisesta olet oikeassa paikassa. Älkää unohtako keuhkokuvia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe