häpeän likinäköisyyttäni..

epäonnistunut(ko?)

olen 17-vuotias tyttö. Näköni alkoi heiketä ylä-asteella..kahdeksannella luokalla jo tiesin että olen likinäköinen koska en nähnyt kunnolla taululle, mutta häpesin ja pelkäsin niin paljon mennä optikolle etten silloin mennyt..vuoden myöhemmin yhdeksännellä luokalla menin optikolle ja sieltähän se silmälasiresepti tuli.
.-2.75 ja 3.50.. sekö jonkin verran hajataittoakin kuulemma on..
Siitä asti olen käyttänyt laseja ainoastaan silloin kun minun on pakko nähdä..elokuvissa, ajaessani tai kun pitää nähdä esim junien aikatauluja jne..
Jostain syystä häpeän kovin paljon lasien käyttöä..tunnen olevani jo muutenkin arvoton ja merkituksetön ja tuntuu että en edes pysty pitämään näköäni kunnossa..
Tiedän kuitenkin myös sen että ei ole kivaa olla porukan ainoa joka ei näe mitä ympärillä tapahtuu..miten saisin kerättyä itseluottamusta lasien käytöön?
piilolinssejä olen harkinnnut, mutta olen niin herkkä kaiken silmien tapahtuvan lähellä..(meikkaamisenkin :D) etten tiedä uskallanko ikina edes mennä optikolle testaamaan sopisiko silmiini piilolinssit..tai laittaaa niitä silmiini!

Auttakaa pliis..miten opin hyväksymään sen etten ole syypää likinäköisyyteeni? vai olenko syypää?
Voinko tehdä mitään jotta näköni parantuisi ilman laseja/piilareita?

Laserleikkaukseen varmaan menen sitten kun siihen uskallan mennä..en nyt ennen 20 ikä vuotta halua mennä ettei turhaan laikkauta silmiä, jos näkö sattuukin vielä pahenemaan..

olenko ainoa? Oletteko te muut nuoret hyväksyneet lasinne "noin vain"?

toivon asiallisia vastauksia! Kiitos jo etukäteen vastaajille! :)

13

559

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rillit,no thanx!

      luulen tietäväni miltä sinusta tuntuu.. tosin en ole enää nuori,mutta halusimpa kommentoida :) sain ala-asteella "pullonpohjalasit", näköä korjattiin ja olipa vielä paha karsastus=silmät kierossa..leikattiin 9vuotiaana.koulukuvat jotain kauheeta katsottavaa... leikkauksen jälkeen pärjäsin ylä-asteelle ilman laseja,kunnes en enää nähnytkään taululle. taas lasit ja kylläpä kaikkia jälleen nauratti! pidin laseja vain silloin kun oli ihan pakko. kun ikää tuli muutama vuosi lisää, hommasin piilarit,ihan parasta!! eli n.20 vuotta olen käyttänyt piilareita,en edes omista laseja vaikka optikot niitä rinnalle suosittelevatkin. välillä olen optikolla sovitellut kehyksiä ja monet sanovat että käyvät mulle tosi hyvin,omastanikin mielestä. mutta inho laseihin on jäänyt tuolta lapsuus/nuoruus ajasta ja tuskin voin niitä koskaan itselleni hyväksyä,niin kauan kun piilareiden kanssa silmät pysyy terveenä! ja ongelmia ei ole ollut. suosittelen sinua edes yrittämään kokeilemaan piilareita! :)

    • nätit lasit

      Lapsilla on todella hyvännäköisiä laseja nykyään ja siinä ei ole mitään hävettävää. Vanhempana voit mennä leikkaamaan siläsi, jos et halua käyttää laseja tai piilareita.

    • piilarimies

      Piilareiden hankkimista ei kannata pelätä. Kyllä sen oppii.

      Sulla tuntuu toi silmälasikammo olevan tavallista voimakkaampi, mutta sinänsä se on ihan normaalia. Luulempa, että niistä ikäisistäsi, joilla on silmälasit vain selvä vähemmistö käyttää lasejaan koko ajan.

      Itsekin käytän aina piilareita, vaikka olen jo selvästi vanhempi.

      • piilarimiehenesimies

        Itse pidän silmalaseja käyttäviä tyttöjä erityisen nättinä. Hyvin hyvin harvoin naisten kohdalla lasit eivät sovi ulkoasuun.Päinvastoin, lasit tekevät kantajastaan paremman näköisen.

        Piilolinssit ovat tietysti myös yksi ratkaisu, mutta niiden hankinnassa kannattaa kuitenkin huomioida kaksi tärkeää seikkaa:

        1) Piilareiden käyttö on kokonaisuudessaan lasien käyttöä kalliimpaa. Erityisesti tämä pätee silloin, jos ostat kertakäyttöpiilareita.

        2) Piilareiden käyttö on yleensä turvallista, mutta niissäkin saattaa olla muutamia vaaratekijöitä. Esimerkiksi itse käytin mukavalta tuntuvia piilolinssejä ohjeiden mukaisesti useita vuosia. Huolehdin hygieniasta erityisen tarkasta ja käytin puhtaita kertakäyttölinssejä. Vasta myöhemmin huomasin, että piilolinssit olivat tuhonneet silmäni. Silmiini ilmestyi isoja verisuonia, jotka eivät ole vielä tänäkään päivänä hävinneet. Piilolinssit olivat markkinoiden parhaimpia, mutta sain siis siitä huolimatta verisuonia silmiini. Verisuonten saanti on kuitenkin varmaan yksilöluontoista, sillä läheskään aina niitä ei käyttäjälle tule. Toisaalta huolimattomasti käsiteltynä piilolinssit voivat aiheuttaa silmätulehduksia.

        Lopuksi haluan sanoa että suurin pelko lasien käyttöön löytyy täysin itsestäsi. Kun opit hyväksymään itsesi lasien kanssa, niiden käyttö on huomattavasti helpompaa.

        Tsemppiä sinulle!


    • Maailma on julma

      Minä kun oisin tajunnut hommat piilarit jo ylä-asteella niin monelta ois vältytty ja facebook kaveri listalla ois ehkä tuplasti kavereita.

      • hjklöä

        Ei sellaiset ole paskan häävejä kavereita joille et kelpaa rillipäisenä.


      • Naamaton kirja

        Ei tuolla facebook kavereiden määrällä ole oikeasti MITÄÄN merkitystä :D. Tiedän tyyppejä joilla on yli 1000 facebook kaveria ja he elävät täysin samanlaista elämää kuin minä itse. Kannattaa lähteä facebookista pois jos elämäsi perustuu ainoastaan siihen kuinka monta kaveria sinulla on ja kuinka moni henkilö tykkää tilapäivityksistäsi.


    • rillirousku2

      Sellainen otus, jolle kelpaat vain ilman silmälaseja, ei ole kaveri. Se on ihmiskunnan alinta kuonaa, joka aiheuttaa vain pahoinvointia.
      Nyt ei ole kyse silmälaseista, vaan siitä arvostatko itseäsi edes sonnan vertaa.

    • 12345nalle

      Heippa, itsekin sain lasit parivuotta sitten, enkä ole niitä käyttänyt, mutta mulla syy on se että tulee pää ja silmät niin kipeäksi niiden käytöstä..etenkin silmien yläosa..osaako joku sanoa missä vika? voiko olla liian voimakkaat lasit? optikolle pitäisi jaksaa mennä mutta laiskuus on liian voimakas..

    • Silmälasit, yes!

      Hyvä 17-vuotias tyttö,
      minä sain silmälasit 13-vuotiaana. Silloin näin yhtä huonosti kuin sinä nyt, ja varsinkin koulussa oli hankalaa, koska en nähnyt mitään. Oli todella tiukka paikka kertoa, että en näe. Häpesin valtavasti, luulin olevani täysin epäonnistunut yksilö.
      Silmälasit saatuani maailma kirkastui, ne kelpasivat hyvin. Ilman silmälaseja en edes osaisi olla. Piilaretakin olen kokeillut, mutta pidän mieluummin silmälaseja, vaikka olen nykyään erittäin likinäköinen.

    • epäonnistunut(ko?)

      kiitos kaikille vastauksista! :) Olette ihania!
      Kai se niin vain on että ei ne lasit se ongelma olekaan vaan huono itsetunto..:(
      Täytyy kai alustapitäen nyt oppia hyväksymään itsensä sellaisena kun on. Silmälasien kanssa :)

    • piiiilari

      Itse huomasin näen heikkenevän jo ala-asteella, nelosluokalla. Muistan elävästi sen illan, kun katsoin salattuja elämiä telkkarista ja huomasin, etten nähnyt yhtä tarkasti kuin ennen. Tässä vaiheessa se ei kuitenkaan vielä haitannut. Viides ja kuudesluokalla menin aina eturiviin istumaan, koska takaa ei näkynyt hyvin. Yläasteelle terveyshoitaja sanoi, että mun näkö onkin jo tosi huono ja mun pitäisi hankkia lasit. Se oli ihan kauheaa.

      Optikolla kävin ja sain ihan hienot, monta sataa maksavat lasit. Muistan, kun itkin päiväkausia huoneessani ja mietin, että en ikinä noita laita päähäni ja keräsin jo 12-vuotiaana rahaa laser-leikkaukseen.. Yläasteella en koskaan käyttänyt laseja, vaikken mitään ikinä nähnytkään.

      Amiksessa mun näkö oli varmaan jo -1.50, ja silloin käytin vähän useammin jo laseja, esim tunnilla jos piti kirjoittaa. Muutoin tyydyin kohtalooni ja näin huonosti,, mutta silloin siihen oli jo tottunut. Vasta 17-vuotiaana hommasin piilarit, ja mietin, miten maailma oikein kirkaistuikaan. Sen jälkeen mulla on ollut piilarit jatkuvassa käytössä parikymppiseksi asti. En käytä edelleekään laseja, paitsi yksin kotona, muutoin oon sit näkemättä..

      Mua edelleen hävettää pitää niitä rillejä päässä, vaikka onkin tosi kauniita laseja olemassa mut kun on huono itsetunto, niin sille ei vaan mahda minkään, vaikka oon yrittänyt. Nykysin näkö on jo 2.50 tai enemmän, en oo vuosiin käynyt optikolla, vaikka pitäisi.

      Mut oon huomannu, et piilareiden käytön jälkeen mun näkö on huonontunut kyl ihan selkeästi, melkein yhden kokonaisen diapterin. En oikein tiedä miksi, mutta niin se vaan on.

    • dwwdwd

      jos et laseja käytä jatkuvasti niin muista että koskaan EI SAA SIRISTÄÄ. se heikentää näköä entisestään, mut tosin samoin lasien liikakäyttökin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe