AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

Kaukolämpöpakekin kestoikä

7 Vastausta 238 Lukukertaa
Talomme valmistunut -85 syksyllä. Lämmitettävää tilaa 209m². Kaukolämpöpaketti Parca johon on vaihdettu kerran kummatkin pumput. Keskus on mekaanisesti säädettävä ja kun energian hinta jatkaa yhä nousuaan on vaihto nykyaikaisempaan järjestelmään mielessä käynyt. Olen tiedustellut paketin uusinnan hintoja ja olen saanut kommentteja " meinaatko Suomen ennätystä tehdä" kun paketti on noin iäkäs.
Väittävät, että kestoikä olisi 20-25 vuotta ja meillä on 28:s vuosi meneillään.
Onko järkeä vaihtaa vielä kunnossa olevaa pakettia ennen aikojaan, kun sen uuden paketin hinnat liikkuvat 6000-8000€ välissä. Jos vanha sippaa on varalla takka ja ilmalämpöpumppu mutta lämmin vesi loppuu!
"mutta lämmin vesi loppuu! "

Tulee joku kriisi kommunistisysteemissä, niin sitten se vasta loppuukin. Ok-talo kannattaa olla mahdollisimman riippumaton julkisista systeemeistä, koska kerran mahdollisuus on.

Puulämmitys kannattaa noin isossa ja vanhassa talossa 100% varmasti verrrattuna mihin vaan, laita vaikka savumax siihen takan piipuuksi.
Kaksipiippuinen juttu kannattaako. Kyllä yleensä kannattaa vaihtaa ennen kuin hajoaa. Se tapahtuu useimmiten pahimpien pakkasten aikaan etkä mistään saa miehiä sitä heti vaihtamaan.

Tarha sitä uusimista on pitkittää kun se on kuitenkin tehtävä.

Ja taitaa uudemmalla pikkasen säästää energiaakin?
no ei säästä yhtään uudempi lämmönvaihdin jos talon sisälämpötila pysyy samana. ei sieltä lämpöä mene pihalle niinkuin kattiloista.
Meinaatko ettei ne ole kehittynyt ollenkaan 25,ssä vuodessa noi siirtimet? Hyötysuhde nimittäin.
Vaihtimen saa alta 3000€, putkarille 1000€, eli ollaan aika kaukana 6-8000€ mitä esität.

Jos uusimisajaksi laskee 25v, niin vuosihinnaksi tulee 160€. Eivät ole parhaita vuosi mitä on jäljellä. Tuossa suunnileen kustannnukset ja riskin laukeamisen epämukavuudet voit painottaa itse. Kiiretyönä ja tilauksina hinta tuskin on sieltä halvimmasta päästä, joten paljonko joudut maksamaan ylimääräistä tuohon 160€ verrattuna.

Toisaalta jos pamahtaa ja lämmittelet puilla loput talvea ja pest kahvinkeittimen vedellä, niin kyllä tuosta lisäsäästöjä saa vielä lisää.

Vanhusten taloon tuli uusittua 25 vuoden iässä ja oli todella lopussa kun tuota tutki.
Kiitos vastauksista! Antamani hintahaarukka perustuu saamiini tarjouksiin. Koska itsellä ei "eväät eikä oikeudet" vaihtotyöhön riitä niin onko niin, että loppu 2000€-4000€ on katetta jonka putkiliike ottaa työstä, joka ymmärtääkseni vie kahdelta mieheltä korkeintaan 2 pv?
Itse maksoin omasta lämmönvaihtimestani 3000€ (5v sitten) , jossa oli kaikki oheislaitteet mukana, sekä putkarilta kesti alle päivän työ. Teki muuta putkihommaa samalla.

Teikäläisellä kun on kyse kuitenkin vaihtotyöstä, niin putkista iso osa on jo paikallaan olemassa ja noihin pitää vain tehdä muutoksia.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta