Wow Travel Turkin matkat

turkki1

Jatketaan kun vanha tuli täyteen: Kokemuksia? Lähdössä? Meillä lähtö 6.3 Antalyaan/(Alanyaan), johon kuuluu 3pvää kestävä retki Kappadokiaan. Samanmoiset reissut alkoivat jo viikko/kaksi sitten, miten meni? Joku tuolla aiemmin kysyi eurojen vaihtoa, kannattaako? Ajattelin pärjääväni euroilla?

103

3187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Euroilla useimmiten käytännössä pärjää, kannattaa kuitenkin pikkuisen vaihtaa Turkin liiroiksi.

    • Osssip

      Sama kiinnostaa, eli Antalya-Kappadokia yhdistelmämatkan kokemuksia?

    • tattivanukas

      No nyt vähän hirvittää kun ei näytä löytyvän oikeata matkaa tuolta wow-travelin sivuilta. Kyseessä siis tuo Aurinkomatka turkissa, Antalya ja Kappadokian retki. Kiertomatka löytyy, antalyassa aska buket bdubattu matka... Action-matka Kappadokiaan... Nyt alkaa hermostuttaa.

      • Osssip

        tattivanukas: Se on se Action-matka Kappadokkiaan. Vahvistuskin tuli jo.


    • tattivanukas

      Kiitoos!!

    • WOW reissuun

      Täällä oltais 6.4 lähdössä Antalya - Kappadokkia matkalle. Onko matkan tehneitä, joilla on tietoa miten reissu sujuu? Onkos täällä muita kyseiseen matkaan lähtijöitä?
      Kiitos vastauksista etukäteen, ollaan kuulolla.

      • Olin 23.3 -23.3. Antalaya - Kappadokia -reissulla. Aivann uea reissu! Vastailin tuossa toisessa ketjussa vähän aiemmin, kun ihmettelin ennen reissua, että matka piteni yllättääen 3 vrk. Kaikki meni kuitenkin hyvin, 3 ylimääräistä vuorokautta tuli koko porukalle 5 tähden hotellissa aamiaisella ilman ylimääräistä veloitusta. Että tämmöinen positiivinen yllätys. Säistä vähän riippuu viihtyvyys Kappadokiassa, yhtenä päivänä oli 20, toisena laski nollan ympärille. Toisaalta, siellä vuoristossa ei kovalla helteellä jaksaisikaan kovin jaloitella. Huhtikuu on joka tapauksessa lämpimämpi. Kannattaa varata Kappadokiaan sellaiset asusteet, joissa on mukava liikkua luonnossa, mm. hyvät, liukumattomat kengät. Ei kuitenkaan mitään vuorikiipeilijän varusteita tarvita, polkuja pitkin siellä mennän, välillä tasaisempaa, välillä vuoristoisempaa. Kivaa väkeä sekä hyvä opas sattui meille vielä matkaseuraksi. Kysy lisää, jos tulee tarve. NeWow -travelsin matkat ovat ihan ok, pieniä muutoksia saattaa pitkin matkaa tulla suunnitelmiin. Erityisesti hinta-laatusuhde on hyvinkin "kohdillaan". Hotellit yleensä joko hyviä tai erittäin hyviä. Paikan päältä voi ostaa päivälliset ja lounaat jos haluaa, ellei kuulu paketin hntaa. Aamiaiset yleensä aina kuuluvat. -Pentti


    • varokaa huijaria

      ja nämä wow travelin huijarit kirjoittelee näitä satuja

    • nepa3

      Hei, meillä on kanssa samalle reissulle varaus, muttei lentolippuja ole kuulunut vielä. Oletko sinä saanut jo liput?

      Olen aiemmin käynyt Turkissa ja Antalyassa, kyllä siellä pitäisi euroilla pärjätä.

    • turkki1

      Ei ole lippuja tullut. Pitänee varmaan ensi viikolla yrittää ottaa vaikka spostitse yhteyttä sinne? Olen seurannut lämpötiloja ja Kappadokiassa on sama talvi kuin meillä täällä :D Huhhuh. Olen myös miettinyt niitä maksuja, siis paketteja joita kuulemma heti bussissa tarjotaan/tyrkytetään. Että mitä jos ei osallistuisi Kappadokiareissuun ja maksaisi sen 70e/hlö niin eikös siinä silti säästäisi jos ne paketiti maksavat 199-249e/hlö? Nehän sisälsivät ruokailuja ja pääsymaksuja, vai? Niin voisi tulla halvemmaksi ilman Kappadokiaa, mikä ei meitä hirveesti kiinnosta.. Riippuen sitten millä hinalla saa 2 yötä jostain hotellin. Ja mistä sitä hotellia hakee, kun ei ole tietoa mihin se bussi sitten palaa Kappadokiasta, että missä ollaan sen jälkeen normaalisti yötä. Kovasti olen miettinyt noita vaihtoehtoja ja kun nyt ekana tulis matkaliputkin niin olis ehkä viisaampi. Ja jos joku ihmettelee miksi meillä on tällainen matka eikä olla halukkaita Kappadokiaan tai retkille yleensä, niin saimme tämän reissun lahjaksi :) Ja kiitos noista liira-infoista, ei kai sinne sitten juurikaan niitä tarvi.

    • matkaaja3

      Ollaan lähdössä groupin matkalle 2.3 onko kukaan lähdössä yhtäaikaa? oletteko saaneet jo lentolippuja?

    • Pamukkaleen

      Täällä pariskunta lähdössä samaan aikaan (Kylpyläloma Turkissa). Liput tulivat tänään sähköpostilla, lähtö yllättäen jo aamulla kello 10 ja paluu yöllä, aamuviideltä kone lähtee takaisin "viimeisenä päivänä". Lähdön aikaisuus oikeastaan ihan positiivista, koska menopäivänä riittää hyvin aikaa Turkissa jos lento on suht ajallaan - kauempaa Helsinki-Vantaasta tuleville asia voi tietty olla ongelmallinen.

    • Meidän matka Antalyaan ja Kappadokiaan 6.-13.2.2013
      Edellisenä iltana hotelli Bonus Inniin. Yön hintaan 124€ kuului auton parkki matkan ajaksi ja kyydit mennen tullen lentoasemalle.
      Päivä 1: Lento oli 11.15. Oltiin 2,5 h ennen kentällä. Lähtöselvitys oli jo alkanut. Kunnon kävely portille 32. Kone lähti 7 min. etuajassa. Tax free hintoja koneessa: Gordon´s gin ja Yeni-raki 17 €/litra. Puolet Turkin hinnoista.
      Kun laskeuduttiin kohti Antalyaa ensikertalaisen silmään pistivät vaaleat suorakaiteet jotka todellakin osoittautuivat kasvihuoneiksi. Niitä on varmaan kymmeniätuhansia.
      Terminaalin ulkopuolella oli mies Wow-travel-kyltin kanssa. Meidät neuvottiin "portille", jossa opas kysyi nimet ja antoi bussin numeron. Lämpötila oli 16 astetta, oli vähän sateista.
      Bussimme oli vähän yli puolillaan, kun lähdettiin kohti Aska Buketia. Opas Suat kertoi, että meillä on firman paras kuski, Ramazan, ja firman uusin bussi. Matkalla opas kertoi tulevasta. Jos halusimme syödä samana iltana hotellilla, hinta oli 15€, paitsi jotti ruoka- ja retkipaketin, jolloin se tuli kuulumaan paketin 199€ hintaan. Joka tapauksessa maksu seuraavan päivän infotilaisuudessa.
      Hotellille n. 16.30. Suat jakoi huoneet vauhdilla. Hotelli on jaettu blokkeihin, joita on kaikkiaan9. Meillä oli 7. blokki. Kotiutumisen jälkeen mentiin tutustumiskierrokselle. Lapset alkoivat heti bongaamaan kissoja, mutta se oli toivotonta. Niitä oli liikaa.
      Syömään menimme 19 maissa. Vaikuttavat ruokapöydät!
      Illalla käveltiin vielä marketin kautta. Opas oli sanonut, että omia eväitä ei hotelleihin saa tuoda, mutta niinhän oppaan kuuluu sanoa. Ja meillä oli iso käsilaukku.
      Päivä 2:Infotilaisuus ja Alanyan-retki
      Aamiainen oli 7-10. Sitten rantakävelylle. Oli puoliaurinkoista ja tuulista, lämpötila n. 17. Infotilaisuudessa klo 11 Suat kertoi tulevasta viikosta ja markkinoi paketteja, jotka kattoivat ruuat, sisäänpääsyt opastuksineen sekä all inclusiven viimeiselle päivälle. Päätimme ottaa ne. 12-vuotiaamme sai paketin puoleen hintaan.
      Alanyaan klo 12.30. Lounas, linnoitus, tippukiviluola (jonka edessä kojuissa syötävää, juotavaa ja matkamuistoja). Sitten keskustaan. Nostettiin euroja, kun melkein kaikki käteinen oli mennyt pakettien maksuun.
      Takaisin hotelliin ja illalla syömään, nyt osattiin jo ruokailla taitavammin sen valtavan valikoiman keskellä. Jälkiruokapöytää unohtamatta. Jatkuu...

      • Päivä 3: Alanya-Konya-Kappadokia
        Lähtö oli jo 7.30, joten aamiainen alkoi jo tuntia ennen. Koko yön oli tuullut kovaa.
        Vuorille nousu oli elämys. Kohta kasvillisuus alkoi muuttua, ja sitten näkyi jo lunta. Liikennemerkissä oli lumiketjujen kuva. Puolentoista tunnin ajomatkan jälkeen oli tauko huoltoasemalla, jossa myytiin vaikka mitä. Hedelmiä, mausteita, vaatteita, krääsää. Aika kallista. Vessoissa oli sekä reikämallia että normipönttöjä. Tuuli kylmästi, lämpötila 9 astetta. Kohta alkoi laskeutuminen vuorilta.
        Bussin jääkaapissa myytiin Efes-olutta ja rakia 3 €, vesi 50 s/0,5 litraa ja limsat euron.
        Oli komea näky kun Konyan kaupunki tuli esiin kukkuloiden takaa. Siellä ajoimme Mevlanan museolle/hautamuistomerkille. Se oli ainoa paikka, jossa naisia neuvottiin peittämään päänsä, jos mahdollista. Väkeä oli paljon, lähinnä paikallisia. Hieno ja kiinnostava paikka. Sitten lounaalle.
        Matka eteni suoraa tietä pitkin Konyan laaksoa, ja kohta oikealla alkoi siintää Hagin Dasz-tulivuori, joka osaltaan on syynä Kappadokian maisemiin. Kun se oli jäänyt kauas taakse, pysähdyimme karavanserailla, joita aikanaan oli 40 km välein. Paikasta jäi mukava muisto. Suosittelen matkamuistojen hankintaan! Siitä 10 min.matkan päässä oli maanalainen kaupunki. Kylä ympärillä näytti tosi köyhältä. Toivottavasti asukkaille jää edes jotain meiltä turisteilta.
        Pääsimme juuri auringonlaskun aikaan upeimpiin maisemiin. Nevsehirin kaupungin jälkeen tultiin Avanosin kylään, jossa oli hotellimme Yiltok. Ruokailun jälkeen illan huipensi käynti hamamissa, jonne halukkaille oli kuljetus (25€). Elem? oli nimi. Paikan sauna oli hyvin suomalaisen oloinen ja tosi siisti, kuten hamamissa kaikki.
        Päivä 4: Kappadokia
        8.30 lähti bussi. Askelmittariin tuli päivän aikana lähes 17 000 askelta. Kävimme mm. Kyyhkyslaakson reunalla ja Göremen kirkoissa, joista Suat asiantuntevasti kertoi, sisällä luola-asunnossa ja Star Wars-elokuvasta tutuissa maisemissa. Välillä lounastimme komeassa rakennuksessa hotellimme vieressä muutaman muun bussiseurueen kanssa. Hyvin mahtui ja palvelu pelasi. Erään laakson myyntikojusta ostin paikallista valkoviiniä 1 ltr/7€. Päivän päätteeksi kävimme Avanos Hali-nimisessä mattokutomossa. Faktat oli kiinnostavia, esittely taitavaa ja matot olisi saanut kotiovelle, mutta ne hinnat... Sinne jäi matot.
        Mahtava päivä. jatkuu...


      • wow reissuun
        ltsm kirjoitti:

        Päivä 3: Alanya-Konya-Kappadokia
        Lähtö oli jo 7.30, joten aamiainen alkoi jo tuntia ennen. Koko yön oli tuullut kovaa.
        Vuorille nousu oli elämys. Kohta kasvillisuus alkoi muuttua, ja sitten näkyi jo lunta. Liikennemerkissä oli lumiketjujen kuva. Puolentoista tunnin ajomatkan jälkeen oli tauko huoltoasemalla, jossa myytiin vaikka mitä. Hedelmiä, mausteita, vaatteita, krääsää. Aika kallista. Vessoissa oli sekä reikämallia että normipönttöjä. Tuuli kylmästi, lämpötila 9 astetta. Kohta alkoi laskeutuminen vuorilta.
        Bussin jääkaapissa myytiin Efes-olutta ja rakia 3 €, vesi 50 s/0,5 litraa ja limsat euron.
        Oli komea näky kun Konyan kaupunki tuli esiin kukkuloiden takaa. Siellä ajoimme Mevlanan museolle/hautamuistomerkille. Se oli ainoa paikka, jossa naisia neuvottiin peittämään päänsä, jos mahdollista. Väkeä oli paljon, lähinnä paikallisia. Hieno ja kiinnostava paikka. Sitten lounaalle.
        Matka eteni suoraa tietä pitkin Konyan laaksoa, ja kohta oikealla alkoi siintää Hagin Dasz-tulivuori, joka osaltaan on syynä Kappadokian maisemiin. Kun se oli jäänyt kauas taakse, pysähdyimme karavanserailla, joita aikanaan oli 40 km välein. Paikasta jäi mukava muisto. Suosittelen matkamuistojen hankintaan! Siitä 10 min.matkan päässä oli maanalainen kaupunki. Kylä ympärillä näytti tosi köyhältä. Toivottavasti asukkaille jää edes jotain meiltä turisteilta.
        Pääsimme juuri auringonlaskun aikaan upeimpiin maisemiin. Nevsehirin kaupungin jälkeen tultiin Avanosin kylään, jossa oli hotellimme Yiltok. Ruokailun jälkeen illan huipensi käynti hamamissa, jonne halukkaille oli kuljetus (25€). Elem? oli nimi. Paikan sauna oli hyvin suomalaisen oloinen ja tosi siisti, kuten hamamissa kaikki.
        Päivä 4: Kappadokia
        8.30 lähti bussi. Askelmittariin tuli päivän aikana lähes 17 000 askelta. Kävimme mm. Kyyhkyslaakson reunalla ja Göremen kirkoissa, joista Suat asiantuntevasti kertoi, sisällä luola-asunnossa ja Star Wars-elokuvasta tutuissa maisemissa. Välillä lounastimme komeassa rakennuksessa hotellimme vieressä muutaman muun bussiseurueen kanssa. Hyvin mahtui ja palvelu pelasi. Erään laakson myyntikojusta ostin paikallista valkoviiniä 1 ltr/7€. Päivän päätteeksi kävimme Avanos Hali-nimisessä mattokutomossa. Faktat oli kiinnostavia, esittely taitavaa ja matot olisi saanut kotiovelle, mutta ne hinnat... Sinne jäi matot.
        Mahtava päivä. jatkuu...

        Mukava kuulla tapahtumista. Mikä lentoyhtiö teillä oli ja oliko hotelli Antalyassa? Jos ei ottanut matkapakettia, niin millaiset mahdollisuudet oli omiin ruokailuihin tms.


    • turkki1

      Uuu ltsm, mä oon ihan intsinä lukiessani. Kiitos kun viitsit kirjoittaa, jatkoa odotellessa.. :)

    • hyi mitä huijareita

      ihan kauheita huijausjuttuja noi wow kirjoitukset

      • Jatkan tätä huijausta:
        Päivä 5: Kappadokia-Antalya
        Kun heräsimme 7 maissa, oli katolla kuuraa. Aurinko oli nousemassa. Suat oli mainostanut kuumailmapalloilua, joka on suosittua jos keli sallii. Nyt salli, kun laskin yli 30 palloa ilmassa ja lähdössä ilmaan. Ilma lämpeni pian, mutta meitä odotti pitkä bussimatka.
        Lähdimme kohti Antalyaa 8.30. Pitää mainita Ürgüpin kaupunki, jonka läpi ajoimme edellisenä päivänä ennen mattokutomoon menoa. Osa taloista oli kaivettu suoraan laavakiveen. Kuskilla oli tekemistä sovittaa bussi kapeille kaduille, mutta ihmeesti vaan mahduttiin.
        Matka jatkui hyvää vauhtia takaisinpäin. Suat kertoi, että Wow-travel aikoo ensi vuonna järjestää patikointiretkiä Kappadokiaan. Kertoi myös, että poissa ollessamme oli Antalyan alueella ollut myrsky, joka oli tehnyt vahinkoa, ja vettä oli tullut reilusti. Mutta se oli nyt tyyntymään päin.
        Tie oli enimmäkseen hyväkuntoista moottoritietä, ja maisemia oli mukavaa katsella. Taakse jäivät Hagin Dasz ja Konya. Taas alkoi nousu vuorille, lumiaura oli tehnyt vallit tien reunoille. Itse tie oli sula. Korkeimman kohdan jälkeen autoja oli pysähtynyt tien varteen. Näkyi nuotioita ja piknikpöytiä. Ihmisillä oli pulkkia ja jotkut tekivät lumiukkoja. Nauttivat lumesta, ehkä harvinainen huvi.
        Vuorilta alas tullessa kuskimme Ramazan ajoi turhan lujaa, laitoimme turvavyöt kiinni. Saavuimme Antalyaan pitkän päivän päätteeksi ja satoi. Illallinen odotti. Ravintolan edessä lapussa luki, että Dress code: smart casual. Osoitti, kuinka hienossa paikassa ollaan, mutta me oltiin vaan casual.
        Päivä 6: Antalya-Alanya
        Aamiaisen jälkeen menimme meren rantaan vesiputoukselle. Oli muuten ääriään myöten täynnä sateiden ansiosta. Sitten olivat vuorossa kulta- ja nahkakauppa. Kultakaupassa sain korvakorut ja sormuksen puhdistettua, mutta mitään ei ostettu. Hinnat hirvitti, mutta opas kertoi hyvän tinkimisohjeen: ensin hinnasta puolet pois ja sitten vielä 25-30%. Silloin hinta on suunnilleen kohdillaan. Nahkatakin lähtöhinta oli 1400€! Mulla ei koskaan ole ollut nahkatakkia, enkä tosiaan aikonut sitä ostaa. Siksi heitin vaan hintoja, ja 400 eurolla sen jouduin ostamaan...
        Lounaan jälkeen kaupunkikierros kävellen. Oli hieno keli ja paljon nähtävää. Opas kertoi, että tie vuorten yli oli ollut aamun suljettu lumentulon takia.
        Sitten ajettiin Aska Buketiin. Jos sanon että sinne on Antalyasta 100 km, en paljon valehtele. Lapset juoksivat heti rantaan aaltoja katsomaan, olivat kuulemma valtavia. Illallisen jälkeen 19.45 oli turkkilaiseen iltaan lähtö. Paikka oli lähellä Alanyaa karavanseraissa. Enpä ennen ole nähnyt miesnapatanssijaa (nainen oli kyllä parempi).
        Päivä 7: Aska Buket
        Oli hieno päivä onneksi, kun se oli viimeinen. Kävimme basaareissa ja teimme tuliaisostoksia. Juomat olivat ilmaisia. Aurinkoa pystyi ottamaan hotellin altaan aurinkotuoleissa. Kävelimme meren rantaa Antalyaan päin seuraavaan niemeen asti. Jotkut uivat meressä. Muut hotellit olivat tyhjillään. Voi vain kuvitella millaista on kun kaikki ovat täynnä. Lapset uivat sisäaltaassa. Pelattiin ilmakiekkoa. All inclusive jatkui lähtöön asti.
        Päivä 8:
        Klo 01.30 aamupala, 02.30 bussi lentokentälle kun lento oli 06.20. Kone lähti ajallaan.


    • Siis lentoyhtiö oli Freebird, konetyyppi Airbus 320. Unohdin mainita, että Antalyan yön olimme hotelli Antalyassa. Sama nimi kuin kaupungilla. Eli yhteensä kolme hotellia matkan aikana.
      Arvelen, että nekään jotka eivät ottaneet ruokapakettia, eivät nähneet nälkää. Monessa paikassa lähellä oli ravintoloita tai ainakin kauppoja. Kappadokian hotelli Yiltokin lähellä oli huoltoasema, jonka vieressä oli ruokapaikkoja.
      Tosin oli myös lounaspaikkoja, jotka olivat lähes keskellä ei-mitään ja aikataulu oli tiukka. Välttämättä ei aina olisi tarvinnut syödä. Toisaalta ruuat oli tosi hyviä, varsinkin kasvikset. Meidän perheellä pysyi vatsa kunnossa, vaikka mitään ei varottu erityisesti ja hampaat pestiin kraanavedellä.

      • Kappadokiaan!

        Kiitos ltsm:lle hupaisasta ja seikkaperäisestä matkakertomuksesta. Melkeinpä tekee heti mieli lähteä mukaan!


    • Samalla reissulla

      Oletkos lippua saanut? Nyt on 27.2.2013

      • Samalla reissulla

        Siis te jotka olette lähdössä 6.3. Kappadokiaan.


      • Ankara Turkki
        Samalla reissulla kirjoitti:

        Siis te jotka olette lähdössä 6.3. Kappadokiaan.

        Ei ole vielä tullut. Jänskättää:)


    • turkki1

      Kiitos vielä ltsm!! Oli tosi kattava kertomus. Juu, ei olla mekään vielä saatu lippuja ja jänskättää myös :) Ollaan yhteydessä täällä!

    • nepa3

      Soittelin maanantaina Group on:ille. Sanoivat sieltä, että lippujen pitäisi (ennakkotiedosta poiketen) tulla 7 päivää ennen reissu sähköpostiin. Jos ei kuulu, niin 6 päivää ennen kannattaa soitella.

      Meillä on reissu 6.3. Alanya/Kapadokkia, eikä lippuja ole vielä näkynyt meiliboksissa. Tänään niiden pitäisi Droup on:in mukaan tulla. Soitan huomenna heti aamusta jälleen, jos ei mitään kuulu.

      Ja suurkiitos vielä lsml:lle matkakertomuksesta! Tuo all inclusive on aika kallis, kun matkakin tuli maksamaan hieman yli 200 per nuppi. Taidamme jättää ostamatta ja yrittää selviytyä ilman sitä.

      • turkki1

        Jään odottelemaan huomiseen sun soittoas sinne, jos viitsit tänne sitten infota :) kiitos. Mekin pähkäillään tuon paketin ostamisella.. No aikaa vielä viikko päättää.


    • osssip

      Onko kukaan ollut näillä Wow Travelin matkoilla Kappadokiassa kuumailmapallolennolla? Myykö Wow niitä? Hinta? Tai ehtiikö lennolla käydä ennen kuin Wowin bussi aamulla lähtee, jos ostaa itse?

      • palestinat

        Kyllä oppat myyvät minä en ostin mutta kuulin että hinta on 150 €


      • Osssip
        palestinat kirjoitti:

        Kyllä oppat myyvät minä en ostin mutta kuulin että hinta on 150 €

        Kiitokset kaikille!


    • liira vai euro

      Tietääkös joku Kylpyläloma Turkissa matkasta, mitä ateria- ja retkipaketti maksaa, ja miten sen voi maksaa (liirat-eurot, käteinen-luottokortti)? Ja jos joku ei kyseistä pakettia ottanut niin missä, mitä ja suurinpiirtein mihin hintaan söitte ja paljonko meni retkikohteiden pääsymaksuihin rahaa?

    • Huhuu? Kellään mitään tietoa lentolipuista? (6.3 lähtö)

      • Samalla reissulla

        Tänään on maaliskuun 1. eikä lippuja ole saatu. Lentoajat olisivat tarpeen kun meillä ainakin on matkaa kentälle ja sieltä kotiin...


    • nepa3

      Lippuja ei ole vielä kuulunut 6.3. reissulle. Soittelin puolenpäivän aikaan Group on:ille ja lupasivat selvittää asiat ja laittaa meiliä minulle tilanteesta. Eipä ole vielä tullut meiliä klo 14:55 mennessä. Sanoivat, että WOW travelsillä on ollut jotain ongelmia lippujen lähettämisen kanssa ja että muutkin ovat soitelleet.

      Jään seurailemaan meiliboksiani ja ilmottelen tännekin, jos jotain kuuluu. Huomenna pirautan uudestaan Group on:ille.

      Juttelin kaverini kanssa, joka kävi WOW travelsin matkalla Alanyassa loppuvuodesta. Hän lähtönsä oli tuolloin tiistaina ja oli saanut liput vasta edellisenä viikonloppuna.

      • turkki1

        Selvä pyy, kiitos sulle! Ootellaan.. :)


    • Lämpöön

      Aikaisempiin keskusteluihin viitaten, WOW Travel ilmoittaa sivuillaan selkeästi, että hotelli voi muuttua toiseksi. Eli ei välttämättä ole se, joka reissukuvauksessa on ilmoitettu. Klikatkaa toimiston sivuilta: Frequently Asked Questions!
      Sieltä selviää ainakin joitakin näissäkin keskusteluissa esille tulleita asioita.

      Toivon myös että tänne tulee kommentteja ja kokemuksia tämän hetken SPA-hotelli tarjouksesta Turkissa, kunhan maaliskuun ensimmäiset matkaajat palaavat reissultaan!

      Itse pähkäilemme vielä tuon matkan ostamista.

    • nepa3

      Täällä taas ;)

      Soitin jälleen Group on:ille. Sieltä ei sitten tullutkaan eilen lupauksista huolimatta meiliä. Sanoivat nyt, että wow travels on juuri vahvistanut tiedot ja että tänään pitäisi tulla liput sähköpostiin. Jos ei tule, niin soita taas maanantaina heille...

      Odotetaan tässä sitten niitä lentolippuja vielä viikonlopun yli. Olisi kiva edes tietää lähtöaika, jotta voisi suunnitella matkansa Helsinki-Vantaalle.

      Eiköhän matka kuitenkin ole kaiken tämän vaivan arvoinen ;)

      • turkki1

        Aijaijai :D Ei kai tässä enää muuta voi kun nauraa? Juu todella uskotaan että matka on sitten tämän kaiken alkujännäyksen/sähläyksen arvoinen! Kiva kun viitsit infota tänne, mä vaan odottelen :) Pidetään sitten tosi hubaa Turkissa, kun sinne joskus ehkä päästään... ;)
        Ja tosiaan ois kiva tietää keskiviikon aikataulu töiden ja kotoa lähdön järjestelyjen vuoksi.


    • Alanyaaaan

      Miten teillä muilla on tuo matkanvaraus sujunut? Ostin eilen matkan Jasmine Beach Resortiin ja varaus pitäis tehdä google docs linkissä, aika outoa https://docs.google.com/forms/d/1u0kw1fLfRuU-T2SfBlMVr-gQAcC5I8MulsHgObVo_E0/viewform
      Riittääkö tämä todella ja kuinka pian kannattaa odotella lisätietoja?Matka on meillä vasta 30.11.-7.12. mutta kyseisen google docsin täyttämisen jälkeen sivulla luki "Kiitos vastauksestasi.
      Koska lähtö on niin pian, emme välttämättä ehdi lähettää sinulle erillistä lentolippua. Tietonne löytyvät kuitenkin lentoyhtiön viralliselta matkustajalistalta, joten näyttäkää lähtöselvityksessä vain passinne. "

    • Tiedoksi 6.3. lähtijöille; meillä on lentoliput s-postissa! :D

      • SF- 50

        Sääliksi käy teitä. Olen todella pahoillani teidän matkasta


    • nepa3

      Vihdoin ne liput sitten tuli sähköpostiin 6.3. lähtö siis aamulla klo 8:00. CU there!

    • Ankara Turkki

      Meillekin tuli! Jeee!

    • turkki1

      Iihhanaa! :) Ja hienoo et ollaan Turkissa jo iltapäivällä ja takaisinkin vasta iltapäivällä, jää siellä oloa enemmän. Täällä joku on kirjoitellut kun lähtö oli iltamyöhään ja paluu jo aamuyöstä. Hyvä tuuri meillä! Mutta mulla on ton linkin takana "vaan" osallistujalista, silläkö check iniin mennään? En ymmärrä kaikkea siitä tekstistä, enkku ei niin hyvää, auttakaa :)

      • Samalla reissulla

        Sillä saadulla nimilistalla mennään aikaisin keskiviikkoaamuna ellei muuta ehditä sitä ennen saada. Passi tiskiin niin sieltähän se boarding pass saadaan. FHY eli se Freebirdin lähtöselvitys on ollut terminaali ykkösessä eli sinne vanhaan kotimaan puoleen ensin tullaan, vaikka sieltä sitten marssitaan pitkälle läpi terminaali kakkosen non-Schengen alueelle. Hienoa päästä aamusta matkaan!


      • Samalla reissulla

        Nyt ilmestyi Finavian sivulle "Lähtevät" lehdelle meidän FHY328 lento: huomenaamuna tosiaan tasan kahdeksalta lähtö ja Leipzigin kautta. kyllä tästä totta tulee :)


      • Samalla reissulla
        Samalla reissulla kirjoitti:

        Nyt ilmestyi Finavian sivulle "Lähtevät" lehdelle meidän FHY328 lento: huomenaamuna tosiaan tasan kahdeksalta lähtö ja Leipzigin kautta. kyllä tästä totta tulee :)

        Niin, mahdoitteko jo huomata: lento on ISTANBULIIN!


      • kulta korut
        Samalla reissulla kirjoitti:

        Niin, mahdoitteko jo huomata: lento on ISTANBULIIN!

        tietääkö joku hyvää kultakauppaa istanbulissa


    • Onpa jännää

      Voi Kiesus.Meillä olisi matka 8.3-15.3.Ajattelen edelleen,että rahat meni hevon huitsiin.Ei oikein jaksa vielä pakatakaan,kun ei lentobilettejä kuulu.

      • Kakka-Matka

        Älä pakka. Vaikka lähdet halvalle matkalle, niin Travel vie loput, jos ei hyvällä, niin painostuksella sitten bussissa. Lisämaksuja tulee ihan kiitettävästi. Jos yrität otta yhteyttä matkatoimistoon, niin siellä ei vastaa kukaan. Travel=Azuro-matkat. Vaihtaa nimeä kuin Romani hevosta. Mietippä sitä miksi nimi vaihtuu. Halvalla ei saa HYVÄÄ. Olen petetty ja pettynyt matkalainen


    • Itsellä lähtö viikkoa myöhemmin, eli 13.3. Saa nähdä kuinka tiukille ne liput menevät varsinkin, kun paluupäiväkin siirtyi vajaat kolme vrk eteenpäin...

      • Timo ja Hannu

        Hei, olin poikani kanssa Azuro- matkojen (ent. Etu-Travels) Turkin elämys matkalla Kappadokiaan 11-18.02. Todella mahtava kokemus kokonaisuutena lennot ok. Bussi lähes uusi Mersu 45 paikkainen, joka päivä, matkustajia reilu parikymmentä. Opas Tansan (ollut suomessa 10 vuotta) sekä lisenssi opas ja kuski tekivät omalta osaltaan mielyttävän, asiallisen iloisen vaikutelman. Kappadokiaan satojen kilometrien siirtyminen Taurusvuortn yli oli leppoisaa, pysähdyksiä oli sopivasti upeissa maisemissa, kohde sinänsä oli sanoinkuvaamaton, onhan se syystäkin Unescon suojelu kohde !
        Hotellit oli Vera Stone, Catamaran ja Kappadokia Tower (?) , nouto ruokapöydät oli runsaat, kaikki suomen matkalaiset ja runsas joukko mm. saksalaisia oli haltioissaan,
        monet kuvasivatkin noutopöytien valikoimaa, esillelaittoa.
        Vaikka perillä kuluikin rahaa muutama satanen niin kaikenkaikkiaan hinta-laatu suhde kohdallaan.
        Vielä mainittakoon että olin avovaimoni kanssa Pamukkelen reisussa vuosi sitten ja elämystä oli yllin kyllin, kaikki oli luvatunlaista ja ylikin.
        Saman toimiston matkalle lähdetään taas 18.04 Italian kierrokselle, Venetsia, Firenze, Rooma...
        Alennuskoodina voit käyttää myös " 1100123183" .
        Timo


    • turkki1

      Hei, aiotteko vaihtaa ollenkaan liiroja?

      • reissuolli

        Älä vaihda liiroja..euro käy kaikkialla... ota pieniä seteleitä, 2e 1e ja 50senttejä mukaan.. bussissa kuski myy juotavaa jääkaapista.. vesi .50senttiä, olut 3e jne.. tällä hetkellä Asteria hotellissa, upea paikka ja mikä ruoka seisovasta pöydästä! Huomenna takaisin. Tosi tyytyväinen matkaan..


      • turkki1
        reissuolli kirjoitti:

        Älä vaihda liiroja..euro käy kaikkialla... ota pieniä seteleitä, 2e 1e ja 50senttejä mukaan.. bussissa kuski myy juotavaa jääkaapista.. vesi .50senttiä, olut 3e jne.. tällä hetkellä Asteria hotellissa, upea paikka ja mikä ruoka seisovasta pöydästä! Huomenna takaisin. Tosi tyytyväinen matkaan..

        Kiitos!! Olisin vähän vaihtanut, mutta ei paikallisessa pankissa ollut valuutan vaihtoa ;) Hienoa kuulla että on ollut onnistunut matka, turvallista kotimatkaa, me lähdemme kohta kohti Helsinkiä yöksi ja aamulla koneeseen!


    • timo6868

      Varoitus,olimme lähdössä 2.3.2003,mutta pieleen meni,rahat meni mistä nyt taistellaan,lippu jonka saimme oli ihan väärin aikataulut lennoille,esim lähtöpäivä oli merkitty 2012, ja lentolähdöt väärin,mistä tottakai johtui,että olimme väärään aikaan lähdössä.Yritimme vielä soittaa tom travelille,mutta siellä oli vastaaja päällä,joten nyt peräämme oikeutta saadaksemme rahat takaisin,mikä tuntuu olevan vaikeaa,vaikka he olivat pahoillaan väärästä lipusta,mutta se ei riitä,joten oikeuteen meno on tässä tilaanteessa ainoa ratkaisu. OLKAAPA TARKKOINA KYSEISEN FIRMAN SUHTEEN.

      • timo6868

        Siis vuosi 2013,viitaten edelliseen.


      • Huijarit kuriin

        Siellä on aina vastaaja päällä. Tovottavasti saatte rahat takaisin, mutta kyseinen firma on syvältä p.......ä.


    • Petetty matkalainen

      Ei Travelin matkoilla kerkeä liiroja eikä euroja tuhlata. Siellä mennään. Eli mennään paikasta toiseen. Hurja traivi päällä. Ei siellä kerkeä ottaa aurinkoa. Eikä Travelin matkoilla asiakas ole tärkein, vaan se on tärkeintä miten Traivel saa lypsettyä rahat
      Ottakaa villasukat mukaan.Yöt on kylmiä.

      • turkki1

        Olitko lähdössä aurinkolomalle? Eiköhän tuo ohjelma tullut selväksi matkaa varattaessa, että "kaikki on suunniteltu valmiiksi puolestasi"? Ja kaikki kohteet ja päiväohjelmat olivat etukäteen ilmoitettu. Eipä tuolla hinnalla ollut mitään lypsettävää ja meidän tasokkaissa hotelleissa ainakin pystyi nukkumaan ihan ilkosen alasti kun sääti lämmityksen ja/tai ilmalämpöpumpun haluamalleen ;)


    • turkki1

      No niin, reissulta palattu eilen. Eipä ole valittamista. Yhtään kommervenkkiä ei tapahtunut, hinta/laatu-suhteeltaan aivan loistava! Ostimme sen 199e/hlö paketin eikä tarvinnut nälkää nähdä ;) Bussikuski huippu, opas kertoi valtavasti asiaa, mutta se tieto meni vähän ohi niiltä, jotka eivät englantia taitaneet :( Mitä saatte 468e matkalta? Me saimme viikon Turkissa; lennot, lentokenttäkuljetukset, bussin, kuskin ja oppaan koko viikoksi, kolmesti päivässä (aamiainen, päivällinen ja illallinen) buffeen, Alanya-retken, Antalya-retken, turkkilainen ilta-shown juomineen, yhden all inclusive- päivän, 4 ja 5 tähden hotellit sekä loistavan matkaseurueen

      • turkki1

        Apua, ja tietysti kaikki nähtävyydet pääsylippuineen ja Kappadokia-vkonlopun! En koskaan lähtisi muuten vaan tuollaiselle retkelle, mutta oli se kyllä "vaivan" arvoinen kokemus/nähtävyys!


      • Opas on iso asia

        KUka sattui teille turkkilaisista oppaista? Utelias fantastisen Suatin fani tiedustelee.


    • Ankara Turkki

      Tyytyväinen matkaaja myös täällä:) Olimme Kappadokian vaellusmatkalla. Ensimmäinen ja viimeinen yö oltiin Asteria -hotellissa Sidessä noin tunnin ajomatkan päässä Antalayasta. Hotelli on todella kaikkien viiden tähtensä arvoinen. Kappadokiassa yövyimme kaikki viisi yötä Turban -hotellissa, jolle voisi antaa tähtiä korkeintaan kolme, mutta sijainnista tulee kaksi tähteä lisää. Se nimittäin sijaitsee Yrgypin kaupungissa, jossa on paljon putiikkeja ja ruokapaikkoja ym. nähtävää.

      Tälle vaellusmatkalle lähtijällä pitää olla hyvät polvet ja hyvät vaelluskengät ja kannattaa treenata etukäteen juoksemalla kerrostalon rappuja ylös-alas. Siltikään ei vaikeusaste ole sama kuin siellä jyrkkiä hiekkarinteitä kiipeillessä. Kaksi vaellusta oli aika vaativia ja niillä oli paikallinen opas oman oppaan lisäksi mukana. Silti menimme pari kertaa väärälle polulle. Sinne jos eksyisi, ei osaisi ikinä pois, pimeäkin tukee niin äkkiä. Kolmas vaellus Ihlaran laaksossa oli lunkinpi, alaspäin oli rappuset ja puolimatkassa huilasimme paikallisen yrittäjän keitaalla ja lopuksi söimme lounaan joen rannalla auringon lämpimästi paistaessa.

      Kävimme tutustumassa kultasepänliikkeeseen, keramiikkatehtaaseen, mattokutomoon ja nahkatehtaaseen. Itse en ostanut niistä mitään mutta lyöttäydyin aina sellaisen seuraan, joka osti. Myyntitapahtuma tinkaamisineen on varsinainen show, sitä kannattaa seurata. En kokenut myyjiä hyökkäävinä. Kun sanoin kökköenglannillani että "they are very beautiful but I have not many", niin ei minulle tyrkytetty mitään, kehoitettiin vaan hyyssä suin hommaamaan sponsori tai ottamaan rahaa mukaan ensi kerralla. Heille tuntui olevan tärkeää, että heidän tuotteitaan pidettiin arvossa. Ja todella laadukkaita ne olivatkin.

      Yksi perinteinen museo oli ohjelmassa, eli Konyan kaupungissa näimme vanhoja hautoja, koraaneja yms. Ulkoilmamuseossa myös kävimme, myös maan alaisessa kaupungissa. Se tosin jäi minulta väliin, koska oli minun vuoroni kärsiä turistiripulista juuri sinä päivänä.

      Matkojen aikana pysähdyttiin useammin kuin olisi ollut vessakäyntien vuoksi tarpeen. Opas selitti, että pitää pysähtyä kaikissa paikoissa, jotka ovat osallistuneet matkan sponsorointiin.

      Ainoa negatiivinen juttu oli ruokapakettien tuputtaminen. Suomea osaava turkkilainen opas markkinoi niitä sillä, että majapaikoissa ei ole välttämättä ravintoloita lähiseudullakaan. Ainakin meidän matkallamme se oli suoranainen valhe, sillä viiden minuutin kävelymatkan päässä niitä oli tarjolla useita. Ruokapaketti on ihan ok hinta-laatusuhteeltaan, mutta kun me emme halua syödä hotellissa vaan käydä paikallisissa ruokapakoissa. Jos olisi ollut myynnissä pelkkä lounaspaketti, niin sen olisi voinut ottaa. Retkien lounaspaikat olivat hyviä ja parissa paikassa söimmekin.

      Juomarahakultturia opimme kantapään kautta. Keräsimme oppaalle ja kuskille rahaa hyvän tahdon eleenä, mutta kuski loukkaantui verisesti ja ilmoitti, ettei voi ottaa sitä vastaan. On loukkaavaa antaa kolikoita ja tipit eivät ole hyvän miehen lisää vaan palkkaa. Bussissa jaettiinkin sitten valkoiset kirjekuoret, joihin piti laittaa setelirahaa. Pienin summa viisi euroa. Olisin antanut enemmänkin jos olisin etukäteen osannut varatua. Palkat siellä ovat niin pienet, että tipit ovat todellakin osa palkkaa.

      Lähes jokainen sai tosiaan turistiripulin, joka ilmeisesti johtui vain erilaisesta bakteerikannasta. Myös flunssaa kärsittiin. Matkatoverit auttoivat oksentelevaa toveria mieltä lämmittävästi. Muutenkin syntyi hyvä ryhmähenki, kun vietimme kuusi päivää samassa bussissa aamuvarhaisesta alkaen. Lasten reissuhan tämä ei ole. Nuorin matkalanen oli 15 v. poika, aika paljon oli nuoria aikuisia ja sitten meitä varttuneempia.

      Sää suosi meitä, Kappadikiassa oli tyypillistä Suomen kesäsäätä eli noin 15-20 astetta. Sidessä oli kevät ja lämmintä. Sadetta saimme vain paluumatkalla, mutta silloin istuimme bussissa eikä se haitannut.

      • Ankara Turkki

        Jatkoa: Niin, jokerimatkojahan nämä ovat, eli etukäteen ei voi tietää lentoaikoja eikä hotelleja, eli matkanjärjestäjät etsivät aika viime tippaan asti niitä edullisimpia tarjouksia. Meillekin tuli matkaliput ihan muutama päivä aikaisemmin. Lentoyhtiö oli turkkilainen Freebird, ihan hyvät koneet. Matkalla tarjottiin kahvia ja suolainen pulla ja pala tiikerikakkua, myös vettä sai. Kun menolento oli pari tuntia myöhässä, saimme 7 euron kahvikortit. Mennessä oli välilasku Leipzigissa, kotiin päin lennettiin suoraan, tai saksalaisten vinkkelistä teimme välilaskun Helsingissä. Luminen ja kylmä maa ei ollenkaan houkuttanut ja suunnittelimme että kaappaamme koneen ja lennämme takaisin Turkin lämpöön.

        Kuumailmapallolento: En ollut koskaan ajatellut lähteväni lentelemään kuumailmapallolla, mutta matkalla Kappadokiaan kuvittelin löytäneeni oman sisäinen kuumapallolentäjäni. Siinä vaiheessa en lainkaan muistanut, että esim. Barcelonassa Gaudin katedraalin tornissa olin pitänyt silmät kiinni, koska en uskaltanut katsoa alas.

        Menomatkalla meidän erinomainen oppaamme Izmet kysyi, onko halukkaita kuumailmapallolentäjiä. Nostin käteni. Niinpä hän sitten järjesti niin, että yhtenä aamuna lähdimme retkelle vasta kello 9, jotta ehtisin käydä lentämässä ennen sitä. Pikkubussi haki minut hotellilta klo 5.15. Oli vielä aivan pimeätä ja rukouskutsu kuului kun odottelin bussia. Hauskaa oli istua kyydissä kun haimme muita lentäjiä eri hotelleista pitkin kapeita, mäkisiä kujia. Valtaosa muista lentäjistä oli japanilaisia yliopisto-opiskelijoita, jotka olivat Turkissa kahden viikon matkalla.

        Aamu oli valjennut kun saavuimme tasangolle, josta pallot lähtevät lentoon. Tarjolla oli teetä, kahvia ja keksejä ym. Minulla oli jo ripulin oireita ja muutenkin olin jo katunut koko juttua mutta en ollut kehdannut peruakaan kun Izmet oli nähnyt niin paljon vaivaa. Toinenkin pikkubussi tuli paikalle ja ilmeisesti oli tarkoitus ahtaa meidät kaikki noin 24 samaan punottuun koriin. Oli kylmä tuuli ja kaikki takit ja villapaidat ja pipat ja hanskat olivat tarpeen. Hiljaa mielessäni toivoin, että lento ei onnistuisi. Kuumailmapallo oli tuotu auton peräkärryssä paikalle ja useita miehiä tarvittiin avaamaan se. Se saatiin täytettyä puoliksi mutta sitten sen annettiin tyhjentyä. Mies kävi selostamassa jotakin englanniksi, en ymmärtänyt paljoakaan. Tuli kylmä ja menimme pikkubussiin istumaan. Sitten mies tuli kertomaan, että kovan tuulen vuoksi emme pääse lentämään. Olipa helpotus! Takuuvarmasti en olisi uskaltanut pitää silmiäni auki ollenkaan ja oli oksettava olokin.

        Meidät vietiin takaisin hotelleihin. Koska lento ei toteutunut, käynti oli ilmainen. Jos se olisi toteutunut, hinta olisi ollut 150 euroa. Se on ihan kohtuullinen hinta: yhtä onnistunutta lentoa kohden voi olla useitakin yrityksiä. Näin, kuinka monta miestä tarvitaan jo pallon avaamiseen ja täyttämiseen, joten ihan halvaksi se ei tule järjestäjille.

        Niin, jos vaan uskoo uskaltavansa, niin kannattaa käyttää hyväkseen tilaisuus kerran elämässä -kokemukseen. Sitten muuten seuraavana aamuna kun lähdimme retkelle, taivaalla näkyi runsaasti kuumailmapalloja leijailemassa. Se näyttää niin leppoisalta maasta katsoen...


    • Luottava matkaaja

      Oletteko lähdössä 23.03 Antalyaan? Itse en ole saanut varausvahvistusta, miten teillä?

      • Reissulle

        Me saimme liput illalla 15.3. Toivottavsti sinäkin


    • Mikämatka

      Puhutaanko täällä nyt kahden eri matkanjärjestäjän matkoista? Wow Travelin ja tämän Etu-Travelin/Azurron matkoista?

      Olisi kiva että selkeesti ilmoitatte kummasta puhutte. Menisi kiitokset ja haukut oikeisiin osoitteisiin.

      Nm. Wow Travelin matkalle lähtijä

    • Lämpöön

      Onko Wow Travelin Spa-reissulta (Hotelli Sorgun Asteria Resort) palanneita? Olisi kiva kuulla kokemuksia!

      • matkailu avartaa

        Tulin groupin Turkin kierto matkalta viime yönä. Lento oli ajoissa ostin paketin 199e johon kuului syötävät, turkin ilta rajattomasti juotavaa sisälsi, pääsymaksut kohteisiin viimmeinen päivä oli all inclusive. viidessä eri viiden tähden hotellissa
        ruuat olivat hyviä. Matkaopas puhui vähän epäselvää englantia muuten onnistunut loma paitsi paluulento. Olimme lentoasemalla klo 11 lennon piti lähteä klo13.50.
        Vasta viimetipalla, kun lennon piti lähteä tuli tauluun, että lento lähtee klo17.
        Turkkilainen opas joka puhui suomea oli meillä ensimmäisenä päivänä infotilaisuudessa tuli kentälle häntä ei kiinnostanut, että muilla oli menoa töihin tai viimmeisiin kulkuvälineisiin voivotteli vain, että joutui tuleen kentälle. 15 vapaaehtoista jäi turkkiin koska lennolla oli välilasku sveitsiin kaikki ei olisi mahtunut koneeseen(sieltä tuli yli30) välilasku oli kaikille yllätys. mitään meille ei kerrottu syytä miksi lento myöhässä ja miksi teki välilaskun. Helsinkissä piti olla ensin klo 17.45 olimme noin klo1 yöllä.(ei lohduttanut hampurilaiset turkinpäässä jotka lentoyhtiö tarjosi) Toivottavasti teillä on parempi onni matkassa.


      • matkailu avartaa
        matkailu avartaa kirjoitti:

        Tulin groupin Turkin kierto matkalta viime yönä. Lento oli ajoissa ostin paketin 199e johon kuului syötävät, turkin ilta rajattomasti juotavaa sisälsi, pääsymaksut kohteisiin viimmeinen päivä oli all inclusive. viidessä eri viiden tähden hotellissa
        ruuat olivat hyviä. Matkaopas puhui vähän epäselvää englantia muuten onnistunut loma paitsi paluulento. Olimme lentoasemalla klo 11 lennon piti lähteä klo13.50.
        Vasta viimetipalla, kun lennon piti lähteä tuli tauluun, että lento lähtee klo17.
        Turkkilainen opas joka puhui suomea oli meillä ensimmäisenä päivänä infotilaisuudessa tuli kentälle häntä ei kiinnostanut, että muilla oli menoa töihin tai viimmeisiin kulkuvälineisiin voivotteli vain, että joutui tuleen kentälle. 15 vapaaehtoista jäi turkkiin koska lennolla oli välilasku sveitsiin kaikki ei olisi mahtunut koneeseen(sieltä tuli yli30) välilasku oli kaikille yllätys. mitään meille ei kerrottu syytä miksi lento myöhässä ja miksi teki välilaskun. Helsinkissä piti olla ensin klo 17.45 olimme noin klo1 yöllä.(ei lohduttanut hampurilaiset turkinpäässä jotka lentoyhtiö tarjosi) Toivottavasti teillä on parempi onni matkassa.

        Lento oli siirtynyt lento ongelmien takia vuorokaudella eteenpäin.
        Grouppiin soitin lauantaina lähtö tiistaina lentolippu. tuli vielä paluulennon muutos ensin piti olla ko5.05 siirtyi klo 13.50


    • 6.4 KAPPADOKKIAAN

      Hei onko täällä 6.4 Antalya-Kappadokkiaan, WOW Travelin matkalle lähtijöitä?
      Onko kellään mitään tietoa lähdöstä, hotellista tms.?. Meille on tullut 14.3 sähköpostiviesti jossa mainittiin, että matkasta pitäisi tulla tietoa n. 2 viikkoa ennen matkaa. Uutta tietoa ei ole tullut.

      • hiljuska1

        Meillä sama tilanne, lentolippuja odotellaan. Tarkoitus ottaa huomenna yhteyttä Grouponiin jos ei lippuja kuulu. Olisi hyvä tietää etukäteen milloin lento on kun on sen verran matkaa kentälle.Matkalla käyneet,millä valuutalla ruoka/retkipaketti maksetaan,käykö Visa?


      • 6.4 kappadokkiaan
        hiljuska1 kirjoitti:

        Meillä sama tilanne, lentolippuja odotellaan. Tarkoitus ottaa huomenna yhteyttä Grouponiin jos ei lippuja kuulu. Olisi hyvä tietää etukäteen milloin lento on kun on sen verran matkaa kentälle.Matkalla käyneet,millä valuutalla ruoka/retkipaketti maksetaan,käykö Visa?

        Hei hiljuska, jos saat tietoa matkaan liittyen, niin viestitä täällä jos mahdollista. Jostakin luin, että euroina haluavat retkipaketin hinnan. Me ei meinata ottaa semmoista, vaan käymme syömässä oman tarpeen mukaan paikallisissa ja omia eväitä. Ollaan kuulolla!


      • hiljuska1
        6.4 kappadokkiaan kirjoitti:

        Hei hiljuska, jos saat tietoa matkaan liittyen, niin viestitä täällä jos mahdollista. Jostakin luin, että euroina haluavat retkipaketin hinnan. Me ei meinata ottaa semmoista, vaan käymme syömässä oman tarpeen mukaan paikallisissa ja omia eväitä. Ollaan kuulolla!

        Soitin tänään Grouponille ja sieltä kerrottiin, että WOW travel lähettää liput vasta n. 1 viikko ennen matkaa eli pitäisi tulla sähköpostiin viikonlopun aikana. Jos ei ole tullut , kehoittivat ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun tiistaina. Antoivat alustavat lentoajat eli meno 6.4 klo 11:00 perillä Antalyassa klo 14:50. Paluu 13.4 klo 6:05 perillä Helsingissä klo 10:00. Näyttäisi siltä,että kaikki on kuten pitääkin. Vähän lyhyt vain tuo lentolippujen ja lähdön välinen aika jos vertaa "perinteisiin" matkanjärjestäjiin.


      • 6.4 kappadokkiaan
        hiljuska1 kirjoitti:

        Soitin tänään Grouponille ja sieltä kerrottiin, että WOW travel lähettää liput vasta n. 1 viikko ennen matkaa eli pitäisi tulla sähköpostiin viikonlopun aikana. Jos ei ole tullut , kehoittivat ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun tiistaina. Antoivat alustavat lentoajat eli meno 6.4 klo 11:00 perillä Antalyassa klo 14:50. Paluu 13.4 klo 6:05 perillä Helsingissä klo 10:00. Näyttäisi siltä,että kaikki on kuten pitääkin. Vähän lyhyt vain tuo lentolippujen ja lähdön välinen aika jos vertaa "perinteisiin" matkanjärjestäjiin.

        Kiitti hiljuska viestistäsi.
        Meille tuli 14.3 WOW Travelilta seuraava viesti:
        Dear Passengers,

        Wow tour operator Travel confirming your registration to travel to Turkey, which was purchased using the site http://groupon.fi. Airline tickets will be send to you two weeks before departure. Flights are operated by the airline Freebird Airlines (airline company may change, maintaining an equivalent quality of service).
        .... ja liitteenä viikon ohjelma, joka oli sama suomeksi Gourponin tiedotteessa.
        Ootellaan nyt lippuja, mutta alustava lentoaikataulukin oli hyvä tieto, että voi suunnitella kentälle tuloa.


      • 6.4 kappadokkiaan
        hiljuska1 kirjoitti:

        Soitin tänään Grouponille ja sieltä kerrottiin, että WOW travel lähettää liput vasta n. 1 viikko ennen matkaa eli pitäisi tulla sähköpostiin viikonlopun aikana. Jos ei ole tullut , kehoittivat ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun tiistaina. Antoivat alustavat lentoajat eli meno 6.4 klo 11:00 perillä Antalyassa klo 14:50. Paluu 13.4 klo 6:05 perillä Helsingissä klo 10:00. Näyttäisi siltä,että kaikki on kuten pitääkin. Vähän lyhyt vain tuo lentolippujen ja lähdön välinen aika jos vertaa "perinteisiin" matkanjärjestäjiin.

        Nyt oli saapunut sähköpostiin ryhmälippu 6 - 13.4 kappadokkian matkaan.


      • vinkiksi
        6.4 kappadokkiaan kirjoitti:

        Hei hiljuska, jos saat tietoa matkaan liittyen, niin viestitä täällä jos mahdollista. Jostakin luin, että euroina haluavat retkipaketin hinnan. Me ei meinata ottaa semmoista, vaan käymme syömässä oman tarpeen mukaan paikallisissa ja omia eväitä. Ollaan kuulolla!

        Meilläkin oli suunnitelmana valita ravintolat itse fiilikseen mukaan, mutta hetken mielenjohteesta ostimmekin tarjotun paketti kakkosen (sisälsi sisäänpääsyt retkikohteisiin ja päivälliset). Onneksi, sillä kohteista oli todella haasteellista löytää mitään vaihtoehtoa ruokailulle. Poikkeus tästä oli Antalyan päivä. Eli todella kannattaa eväitä hankkia jo ennen retkipäiviä, sillä esim. hedelmien osto oli matkan varrelta melkein mahdotonta - niitä ei vain ollut pysähdyspaikoilla.


    • @ankara turkki ym. Kiitokset raporteistasi. Itse olin joulukuun alussa saman järjestäjän Pamukkalen retkellä ja nyt 13 - 23.3. Kappadokiassa. Asteriassa tuli asuttua Antalayan päässä. Hyvin samanlaisia kokemuksia. Aikataulut saattaa vähän heittää, niihin kannattaa varautua. Hinta - laatusuhde hyvin kohdallaan. Kyllä tuo wow -travels näyttää hommat hoitavan lopulta hyvin kuitenkin. Hyvät fiilikset näistä on jäänyt, seuraavaksi ehkä lounais -Turkkiin Izmirin ja mm Efesoksen suuntaan, jos semmoinen sattuu kohdalle.Tämä sama opas meilläkin oli; Izmet on nuoresta iästään ( ehkä 24 ? ) huolimatta hyvä ja asiantunteva opas, samoin joulukuinenopas, jonka nimeä en nyt muista. Paljon terveisiä mukaville Kappadokia -matkakumppaneille, jos lukevat tätä. yst terv. Pentti Leppxaho

      • Ankara Turkki

        Kiitokset vaan sinullekin raporteistasi. Kun matka oli varattu,niin pitihän tänne tulla lukemaan kokemuksia. "Jos joku vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se ei olekaan totta", on hyvä perussääntö, mutta ei päde näden matkojen suhteen. Kyllä minäkin lähden ilman muuta näille reissuille vielä. Melkein jo varasin syksylle kiertomatkan, mutta hillitsen itseni nyt vielä vähän aikaa.

        Me olimme Ismetin ensimmäinen suomalaisporukka (Kappadokia 6-13.3.13). Muistaakseni Ismet on 28 v. Hän on meidän matkaporukan Facebookissakin mukana (Hali hali Kappadokia). Näillä matkoilla näkyy syntyvän yleisestikin hyvä ryhmähenki ja niinpä ajattelin ehkä lähteä seuraavalle matkalle yksin. Matka on niin halpa, että pelkkä yhden matkustavan lisämaksu vastaa tuota hinnan puolikasta. Kysyin Grouponilta, onko yksin matkustamnen mahdollista, mutta en ole saanut vastausta. Eipä kai siihen ole estettä, jos maksaa koko maksun? Onko joku matkustanut näillä reissuilla yksin?

        Pieni varoitus: nämä kiertomatkat eivät ole mitään lepolomia ja kovin aamu-uniselle reissu voi olla raskas, kun bussissa pitää olla aamukahdeksalta ja sitä ennen pitää olla jo käynyt aamiaisella. Mutta oikein mukavia ja antoisia matkoja aamuvirkuille!


    • Lämpöön

      Meillekin tuli ryhmälentolippu ihan niinkuin luvattiinkin, reilu viikko ennen lähtöä. Joten sen suhteen ei mitään ongelmia eikä viivästyksiä. Ja uskon että hyvin menee kaikki muutenkin.
      Ensi lauantaina lähdemme Sideen. Hotellina Asteria Sorgun Resort.
      Ainut miinus tähän asti on ollut erittäin huono vastaaminen Wowin puolelta meileihin. Yhden vastauksen olemme saaneet, muihin kysymyksiin emme mitään.
      Mutta selviihän nuo asiat sitten perilläkin, joten parin päivän päästä eikun matkaan :D

    • heartbeat13

      Meilläkin piti olla tuo Asteria Sorgun hotellina, vaan ei ollut. Hotellit vaihtuu siinä reissun aikana 3-4 kertaa ja kaikki oli 4-5tähden paikkoja. Ja maisemat tietty vaihtuu kans tiiviiseen tahtiin. Terkut Utkulle, jos saatte hänet oppaaksi =).

      • tsippitsappi

        Paras matka hinta-laatusuhde ja Ur oli upein opas, mitä on kohdannut.


    • Reissumaija

      Kaksi tyytyväistä Kappadokian matkalaista täällä. Ehdottomasti harkitsemme toistamiseenkin saman matkanjärjestäjän reissulle lähtöä. Saimme tasan se mitä luvattiin eli aikas paljon maksettuun hintaan nähden. Ymmärtääkseni samalla reissulla olleet olivat paljolti samoilla linjoilla kokemusten suhteen. Meillä muuten oppaana oli Foat ja ehdottomasti niin hän kuin bussikuskikin suoriutuivat urakastaan melkein kympin arvoisesti.

    • osssip

      Osaakos joku vielä kertoa tarkemmin, mitä erilaisia paketteja (hintoineen) siinä ensimmäisen aamun infotilaisuudessa on tarjolla?

      • A-LI1

        Lähdössä 4.5. ja lento vasta klo 28.25 Istanbuliin ja sieltä yöllä Analayaan. Aika rankka matkan alku. Hotellistakaan ei ole mitään tietoa eikä siitä päästäänkö kaikki suomalaiset samaan hotelliin. Liput saatiin kolme päivää sitten eli paljon ei ole enää reissun eteen tehtävissä. Toivossa on kuitenkin hyvä elää ja eiköhän me sinne Kappadokiaankin päästä. Toivoo ALI


      • A-LI1
        A-LI1 kirjoitti:

        Lähdössä 4.5. ja lento vasta klo 28.25 Istanbuliin ja sieltä yöllä Analayaan. Aika rankka matkan alku. Hotellistakaan ei ole mitään tietoa eikä siitä päästäänkö kaikki suomalaiset samaan hotelliin. Liput saatiin kolme päivää sitten eli paljon ei ole enää reissun eteen tehtävissä. Toivossa on kuitenkin hyvä elää ja eiköhän me sinne Kappadokiaankin päästä. Toivoo ALI

        Ali korjaa lähtömme kellonajan eli lähtö on klo 18.25 :) Sorry!


      • asiantuntija12

        Extra retket eli alanya ja antalya kaupinkiin kiertely lounakset ,Manavgat joki risteily turkilainen ilta al linclusive (täysihoito) paketti ja lounat. jos ostamasi lippun ei kuulu päivällinen Voit ostaa sen. esimerkiksi Efesoksen Tutustumisretkien paketti.

        - 5x Lounas (Päivät 2-3-4-5-6)

        - Kurşunlu vesiputos Pääsymaksu

        - Aphrodisias Ancient City Pääsymaksu

        - Ephesus Ancient City Pääsymaksu

        - Hierapolis Ancient City Pääsymaksu

        - Turkkilainen ilta (3 Lasillista vapaa)

        - Viimeinen päivä All Inclusive Hotellissa

        - Päivällinen Hotellissa (koko viikon)

        199 EU


    • tiitaa

      olimme viime kuun alun matkalla kappadokiassa wow travelilla. matka sinäänsä hyvä. nähtävää oli. hotellit kaukana keskustoista, lentotietoja ei koskaan tullut. soittamalla sai. positiivista tee ja sämpylä lennolla. oppaat pelottelivat ostamasta ruokaa ja juomaa hotellin ulkopuolelta. jos et osta pakettia olet 2 kuokan kansalainen, opastus englanniksi, kun tulkkasin kaverille suomeksi valitti opas siitä. suurin osa ihmisistä ei ymmärtänyt englantia joten olivat täysin pihalla. oppaat eivät tienneet seuraavan päivän aikatauluja ja informaatio puhumalla hotelliun aulassa. suusta suuhun systeemi toimi ja se että kaveria ei jätetä. hotellit olivat hyviä, mutta suurin osa kaukana keskustoista. aamupalat olivat seisovassa pöydässä ja ruokaa ja lajeja riittävästi. oikea asenne ja seikkailumieli höystettynä englanninkielen vähäisellä osaamisella niin matka hyvä. palvelu ja propaganda ovat miinuksia. ruokaa ja juomaa yleensä sai muualtakin joten eväillä varustettuna selviää. kivaa ei ollut pysähdykset pakkomyynti paikoissa, mutta nekin voi sivuuttaa. näiden edellä maihittujen ei kannata antaa vaikuttaa matkaan. tee siitä rohkeasti oman näköinen.

    • Tommola

      Hei! Vaikuttaa aikamoiselta säheltämiseltä; miten voi matka venyä 3 pv suunnitellusta tai paluumatkan lentoaikaa "ei tiedetä"? Ihmistenhän täytyy mahdollisesti jo seuraavana päivänä matkasta olla "sorvin ääressä" eli töissä....? Onko muilla kokemuksia matkan venymisestä kuin Pentti L:llä?

    • Marja L

      Turkinpuolella matkajärjestelyt erittäin hyvät, mutta Suomessa matkailijoita haaliva firma maksattaa katteettomia lupauksia eli lisähintaa viiden tähden hotelleista

    • Matkaaja123

      Ihan hyvä meininki ja reissu tuohon hintaan! Hotellit olivat luvatut 4 tai 5 tähden. Ainoastaan saattoi pitkät bussireissut rasittaa tai useat hotellinvaihdot, mutta tähän hintaan (168 eur) tuskin saat edes lentolippuja. Enkä ole WOW travelin edustaja. Oppaana ei ollut mitään Muhittinia vaan ok opas. Ensin pelotti lähteä kyseiselle reissulle, mutta nyt voin suositella!

    • Tähän hintaan!

      Komppaan ltsm:ää. Tänään palattiin Kappadokian kierrokselta. Ihan hyvä reissu ja hotellit todellakin olivat 4 tai 5 tähden ja kaikki tarjoilut ja paketit luvatun mukaisia. Oppaana ei ollut ketään Muhittinia, vaan opas nimeltä Sükrü, joka teki parhaansa täyttääkseen jokaisen toiveet. Voin suositella ja huomatkaa hinta!

      • lesbiina

        Meillä taas oli vähän ikävämpi kokemus. Palasimme eilen WOW travelin Pamukkalen reissulta. Olimme saaneet kuvan ennen matkalle lähtöä että lomaan sisältyy parin päivän Pamukkalen reissu sekä mattotehtaalla käynti. Alustavat tiedot lennoista saimme viikko ennen lähtöä ja päivä ennen lähtöä tuli vielä varmistus. Ajankohta siis 15.-22.11. Menolento illalla 8.50-00.40 eli ensimmäinen päivä meni jo tässä "hukkaan". Antalyan kentälle saavuttuamme vastassa oli oppaita ja monta bussia ja meidät jaettiin niihin. Kuulin jälkeenpäin että joitain porukoita oli hajotettu mutta onneksi me pääsimme poikaystäväni ja kaverini kanssa samaan. Näissä ryhmissä nimittäin matkustettiin koko loma.
        Jatkuu


      • lesbiina
        lesbiina kirjoitti:

        Meillä taas oli vähän ikävämpi kokemus. Palasimme eilen WOW travelin Pamukkalen reissulta. Olimme saaneet kuvan ennen matkalle lähtöä että lomaan sisältyy parin päivän Pamukkalen reissu sekä mattotehtaalla käynti. Alustavat tiedot lennoista saimme viikko ennen lähtöä ja päivä ennen lähtöä tuli vielä varmistus. Ajankohta siis 15.-22.11. Menolento illalla 8.50-00.40 eli ensimmäinen päivä meni jo tässä "hukkaan". Antalyan kentälle saavuttuamme vastassa oli oppaita ja monta bussia ja meidät jaettiin niihin. Kuulin jälkeenpäin että joitain porukoita oli hajotettu mutta onneksi me pääsimme poikaystäväni ja kaverini kanssa samaan. Näissä ryhmissä nimittäin matkustettiin koko loma.
        Jatkuu

        Bussiin päästyämme opas kertoi että hotelliin on kahden tunnin ajomatka eli olemme perillä ennen aamuneljää, sekä että aamulla klo 10 on infotilaisuus johon osallistuttava. Eli hotelli olikin sitten 15 km Alanyasta vaikka Antalyassa piti olla tämä meidän 5* hotelli. Eli ei jäänyt paljoa aikaa nukkua kun aamupalakin oli syötävä ennen infoa. Aamupalat, lennot ja majoitukset kuuluivat siis hintaan. Bussiopas oli mukavan oloinen paikallinen sujuvaa englantia puhuva mies.
        Aamulla infossa meille seuraavasti päivästä oli kertomassa matkaoppaamme sekä ilmeisesti virolainen suomea jotenkuten puhuva mies. Saimme alustavan ohjelman koko viikosta joka olikin yhtäkkiä täynnä kaikenlaista ohjelmaa pamukkalen päivien lisäksi.
        Jatkuu


      • lesbiina
        lesbiina kirjoitti:

        Bussiin päästyämme opas kertoi että hotelliin on kahden tunnin ajomatka eli olemme perillä ennen aamuneljää, sekä että aamulla klo 10 on infotilaisuus johon osallistuttava. Eli hotelli olikin sitten 15 km Alanyasta vaikka Antalyassa piti olla tämä meidän 5* hotelli. Eli ei jäänyt paljoa aikaa nukkua kun aamupalakin oli syötävä ennen infoa. Aamupalat, lennot ja majoitukset kuuluivat siis hintaan. Bussiopas oli mukavan oloinen paikallinen sujuvaa englantia puhuva mies.
        Aamulla infossa meille seuraavasti päivästä oli kertomassa matkaoppaamme sekä ilmeisesti virolainen suomea jotenkuten puhuva mies. Saimme alustavan ohjelman koko viikosta joka olikin yhtäkkiä täynnä kaikenlaista ohjelmaa pamukkalen päivien lisäksi.
        Jatkuu

        Su 16.11. eli jo toinen päivä, info ja muuten vapaa päivä
        3. päivä lähtö klo 7.30 kohti Pamukkalea
        4. päivä paluu Antalyaan
        5. päivä Antalyan kaupunkikierros
        6. päivä jokiveneretki
        7. päivä Alanyan kaupunkikierros

        Ennen varauksen vahvistamista ehdoissa luki että jos Pamukkalen matkalle ei halua lähteä, pitää maksaa 100 €. Myöskin infotilaisuudessa tämä kerrottiin, sekä päivien 6. ja 7. ohjelmat ovat vapaaehtoisia. Tilaisuudessa yritettiin myös kaupata retkille lounastarjousta ja sisäänpääsymaksua Pamukkaleen, mutta laskimme että pääsemme ehkä halvemmalla jos ostamme itse kaiken sillä tarjoushinta oli 199 €. Oppaat sanoivat myös että hotellien ympäristöstä ei löydy kauppoja tai ravintoloita eli yrittivät ihan tosissaan myydä omia "tarjous"pakettejaan.
        Eka päivä tosiaan meni mukavasti altaalla oleskellen ja kyselimme hotellin (joka oli ehkä 3* hotelli) respasta ja matkaoppaaltamme josko lähistöltä löytyisi kauppaa ja kebappaikkoja. Molemmat vastasivat että ei ole tietoa, tuskin löytyy. Toinen respan työntekijä osasi kertoa että lähistöllä on kauppa mutta ei tiedä onko se enää auki sillä on offseason. Lähdettiin kävelemään puheista huolimatta ja 5 min kävelymatkan päästä löydettiin kauppa sekä ostoskeskuksia ja muuta.
        Seuraavana aamuna tosiaan lähdettiin aikaisin bussilla kohti Denizliä ja Pamukkalea. Matkaan kului suurin osa päivästä, matkan varrella pysähdyttiin kahdesti etukäteen sovituissa paikoissa joissa yritettiin kaupata krääsää ja lounaspaikka oli buffee ja maksoi 15 €, lähistöllä ei muita ruokapaikkoja, oltiin jo vuoristossa tässä vaiheessa.
        Jatkuu


      • lesbiina
        lesbiina kirjoitti:

        Su 16.11. eli jo toinen päivä, info ja muuten vapaa päivä
        3. päivä lähtö klo 7.30 kohti Pamukkalea
        4. päivä paluu Antalyaan
        5. päivä Antalyan kaupunkikierros
        6. päivä jokiveneretki
        7. päivä Alanyan kaupunkikierros

        Ennen varauksen vahvistamista ehdoissa luki että jos Pamukkalen matkalle ei halua lähteä, pitää maksaa 100 €. Myöskin infotilaisuudessa tämä kerrottiin, sekä päivien 6. ja 7. ohjelmat ovat vapaaehtoisia. Tilaisuudessa yritettiin myös kaupata retkille lounastarjousta ja sisäänpääsymaksua Pamukkaleen, mutta laskimme että pääsemme ehkä halvemmalla jos ostamme itse kaiken sillä tarjoushinta oli 199 €. Oppaat sanoivat myös että hotellien ympäristöstä ei löydy kauppoja tai ravintoloita eli yrittivät ihan tosissaan myydä omia "tarjous"pakettejaan.
        Eka päivä tosiaan meni mukavasti altaalla oleskellen ja kyselimme hotellin (joka oli ehkä 3* hotelli) respasta ja matkaoppaaltamme josko lähistöltä löytyisi kauppaa ja kebappaikkoja. Molemmat vastasivat että ei ole tietoa, tuskin löytyy. Toinen respan työntekijä osasi kertoa että lähistöllä on kauppa mutta ei tiedä onko se enää auki sillä on offseason. Lähdettiin kävelemään puheista huolimatta ja 5 min kävelymatkan päästä löydettiin kauppa sekä ostoskeskuksia ja muuta.
        Seuraavana aamuna tosiaan lähdettiin aikaisin bussilla kohti Denizliä ja Pamukkalea. Matkaan kului suurin osa päivästä, matkan varrella pysähdyttiin kahdesti etukäteen sovituissa paikoissa joissa yritettiin kaupata krääsää ja lounaspaikka oli buffee ja maksoi 15 €, lähistöllä ei muita ruokapaikkoja, oltiin jo vuoristossa tässä vaiheessa.
        Jatkuu

        Perillä Pamukkalessa oltiin klo 14 aikoihin ja opas hoiti meille pääsyliput. Hän suositteli että kuljemme ryhmässä jolloin hän opastaa meitä. Yksi kaveri halusi mennä itekseen ja se oli ok. Mentiin oppaan opastamana, mutta opastus kesti vain puolet kierroksesta, loput saimme mennä omin päin. Tästä ns. opastamisesta oppaamme otti 5 € lisähintaa eli ihan turhaan maksoimme. Kierroksen jälkeen opas oli närkästynyt koska osa porukasta oli myöhässä reilu 10 min ja piti aika painokkaan puheen bussin lähtiessä hotellia kohti. Seuraava hotelli oli ihan Pamukkalen juurella, keskellä peltoja keskellä ei mitään. Hotellilla olimme siis klo 17 jälkeen. Taksi Denizlin keskustaan olisi respan mukaan maksanut 30 € -> joten söimme illallisen hotellissa jonka hinta oli 15 €. Hotellissa saimme nauttia ilmaisesta saunasta ja sisäaltaasta. Kovasti yrittivät kaupitella taas hierontoja yms ja ensin oli niin kaveri mutta heti vaihtui ääni kellossa kun kieltäydyttiin. Huoneemme oli todella kylmä, huoltomies kävi korjaamassa ja saimme lisäpeittojakin ja huone lämpeni, mutta aamulla oli ikkunat huurussa.
        Aamupalan syötyämme lähtö oli 8.30 ja bussissa meille kerrottiin että menemme mattotehtaalle jossa yritettiinkin kaupitella pitkien puheiden ja esittelyjen jälkeen.Olimme sopineet oppaan kanssa että vietämme tehtaalla 2 tuntia, mutta kun aika tuli umpeen ja rupesimme kyselemään joko lähtisimme jatkamaan, tuli oppaalta vastaus että täytyy antaa aikaa mahdollisille ostajille. Olisko lähtö sit viivästynyt 30-45 min. Tämän jälkeen mentiin samaan paikkaan lounastamaan, tällä kertaa olimme ottaneet eväitä aamupalalta mukaan, sillä lounasbuffee ei ollut mikään hääppöinen. Joka välissä pysähtelimme myös näköalapaikoille ottamaan kuvia, eli tähän meidän päivät lähinnä kuluivat, matkustamiseen ja turhiin pysähdyksiin.
        Jatkuu


      • lesbiina
        lesbiina kirjoitti:

        Perillä Pamukkalessa oltiin klo 14 aikoihin ja opas hoiti meille pääsyliput. Hän suositteli että kuljemme ryhmässä jolloin hän opastaa meitä. Yksi kaveri halusi mennä itekseen ja se oli ok. Mentiin oppaan opastamana, mutta opastus kesti vain puolet kierroksesta, loput saimme mennä omin päin. Tästä ns. opastamisesta oppaamme otti 5 € lisähintaa eli ihan turhaan maksoimme. Kierroksen jälkeen opas oli närkästynyt koska osa porukasta oli myöhässä reilu 10 min ja piti aika painokkaan puheen bussin lähtiessä hotellia kohti. Seuraava hotelli oli ihan Pamukkalen juurella, keskellä peltoja keskellä ei mitään. Hotellilla olimme siis klo 17 jälkeen. Taksi Denizlin keskustaan olisi respan mukaan maksanut 30 € -> joten söimme illallisen hotellissa jonka hinta oli 15 €. Hotellissa saimme nauttia ilmaisesta saunasta ja sisäaltaasta. Kovasti yrittivät kaupitella taas hierontoja yms ja ensin oli niin kaveri mutta heti vaihtui ääni kellossa kun kieltäydyttiin. Huoneemme oli todella kylmä, huoltomies kävi korjaamassa ja saimme lisäpeittojakin ja huone lämpeni, mutta aamulla oli ikkunat huurussa.
        Aamupalan syötyämme lähtö oli 8.30 ja bussissa meille kerrottiin että menemme mattotehtaalle jossa yritettiinkin kaupitella pitkien puheiden ja esittelyjen jälkeen.Olimme sopineet oppaan kanssa että vietämme tehtaalla 2 tuntia, mutta kun aika tuli umpeen ja rupesimme kyselemään joko lähtisimme jatkamaan, tuli oppaalta vastaus että täytyy antaa aikaa mahdollisille ostajille. Olisko lähtö sit viivästynyt 30-45 min. Tämän jälkeen mentiin samaan paikkaan lounastamaan, tällä kertaa olimme ottaneet eväitä aamupalalta mukaan, sillä lounasbuffee ei ollut mikään hääppöinen. Joka välissä pysähtelimme myös näköalapaikoille ottamaan kuvia, eli tähän meidän päivät lähinnä kuluivat, matkustamiseen ja turhiin pysähdyksiin.
        Jatkuu

        Seuraavassa hotellissa oltiin taas vasta neljän jälkeen. Tämä hotelli sijaitsi myös vähän syrjempänä kaupungista, matkan varrella kyllä kiinnitimme huomion että sijoituimme pienen kylän reunalle eli kauppoja oli myös lähellä. Lähdimmekin oikeastaan melkein heti hotelliin saavuttuamme kävellen kauppaan. Kun pääsimme hotellin porteille he eivät päästäneet meitä sisään alkoholijuomien kanssa. Olimme siis ostaneet muutamat kaljat. Kävimme hotellin eteen tienreunaan juomaan oluet pois ja päästiin sisään. Ilta meni hotellin baarissa istuen ja korttia pelaten.
        Keskiviikkoaamuna taas lähtö 7.30. Bussissa ilmoitettiin että vierailemme jalokivikaupassa ja nahkamyymälässä. Olimme ymmärtäneet aiemmin että nämä ovat vapaaehtoisia kohteita sillä emme olleet tietoisia näistä aikaisemmin kuin nyt. Pysähdyimme jo 5 min päästä hotellilta lähdöstä näköalapaikalle jossa kysyimme matkaoppaalta voisimmeko ottaa taksin seuraavalla pysäkillä ja mennä seuraavalle hotellille joka olisi sama kuin kahtena ensimmäisenä yönä joten osaisimme paikalle. Opas kyseli aika vastahakoisena että miksi tekisimme niin mutta lupasi kuitenkin että se onnistuu.Saavuimme jalokivikaupan eteen ja pyysimme bussikuskia antamaan laukkumme, kun opas tuli juosten estämään kuskia ja sanoi meille että oli soittanut matkanjärjestäjälle ja heiltä tuli käsky että meidän täytyy olla mukana jalokivikaupassa sekä nahkamyymälässä. Hieman yllättyneinä menimme jalokivikauppaan sisään jonka kiersimme hyvin nopeasti. Juttelimme kanssamatkustajien kanssa että heillä oli samanlaiset fiilikset tästä että pelkkää bussissa istumista ja pakkomyyntiä. Mietimme miks emme olisi voineet jäädä ulkopuolelle odottamaan mutta se ei käynyt. Kaverini oli yrittänyt jutella kahdenkesken oppaamme kanssa jo aiemmin, mutta opas oli lähtenyt kesken keskustelun pois. Kun nousimme jälleen bussiin, kaverini yritti uudelleen jutella oppaalle. Vaikka olimme jo menettäneet luottamuksen oppaaseen, yritimme siitä huolimatta olla asiallisia, vaikka opas olikin töykeä meitä kohtaan. Hänellä oli vaikka mitä syitä ensin miksi ei voinut päästää meitä menemään, vaikka selvästi halusivat vain isämyyntiä näissä kohteissa. Lopullinen syy oli että jos meille sattuu jotain niin se on hänen vastuullaan, hän myös väitti että ajattelemme hänen olevan hirviö ja että ajattelemme hänestä pahaa, vaikka emme missään vaiheessa olleet sanoneet näin, emmekä edes ajatelleet että tämä on hänestä kiinni. Hän myös uhkasi että paluulentomme voidaan peruuttaa ellemme osallistu jalokivi- sekä nahkakauppaan.


      • lesbiina
        lesbiina kirjoitti:

        Seuraavassa hotellissa oltiin taas vasta neljän jälkeen. Tämä hotelli sijaitsi myös vähän syrjempänä kaupungista, matkan varrella kyllä kiinnitimme huomion että sijoituimme pienen kylän reunalle eli kauppoja oli myös lähellä. Lähdimmekin oikeastaan melkein heti hotelliin saavuttuamme kävellen kauppaan. Kun pääsimme hotellin porteille he eivät päästäneet meitä sisään alkoholijuomien kanssa. Olimme siis ostaneet muutamat kaljat. Kävimme hotellin eteen tienreunaan juomaan oluet pois ja päästiin sisään. Ilta meni hotellin baarissa istuen ja korttia pelaten.
        Keskiviikkoaamuna taas lähtö 7.30. Bussissa ilmoitettiin että vierailemme jalokivikaupassa ja nahkamyymälässä. Olimme ymmärtäneet aiemmin että nämä ovat vapaaehtoisia kohteita sillä emme olleet tietoisia näistä aikaisemmin kuin nyt. Pysähdyimme jo 5 min päästä hotellilta lähdöstä näköalapaikalle jossa kysyimme matkaoppaalta voisimmeko ottaa taksin seuraavalla pysäkillä ja mennä seuraavalle hotellille joka olisi sama kuin kahtena ensimmäisenä yönä joten osaisimme paikalle. Opas kyseli aika vastahakoisena että miksi tekisimme niin mutta lupasi kuitenkin että se onnistuu.Saavuimme jalokivikaupan eteen ja pyysimme bussikuskia antamaan laukkumme, kun opas tuli juosten estämään kuskia ja sanoi meille että oli soittanut matkanjärjestäjälle ja heiltä tuli käsky että meidän täytyy olla mukana jalokivikaupassa sekä nahkamyymälässä. Hieman yllättyneinä menimme jalokivikauppaan sisään jonka kiersimme hyvin nopeasti. Juttelimme kanssamatkustajien kanssa että heillä oli samanlaiset fiilikset tästä että pelkkää bussissa istumista ja pakkomyyntiä. Mietimme miks emme olisi voineet jäädä ulkopuolelle odottamaan mutta se ei käynyt. Kaverini oli yrittänyt jutella kahdenkesken oppaamme kanssa jo aiemmin, mutta opas oli lähtenyt kesken keskustelun pois. Kun nousimme jälleen bussiin, kaverini yritti uudelleen jutella oppaalle. Vaikka olimme jo menettäneet luottamuksen oppaaseen, yritimme siitä huolimatta olla asiallisia, vaikka opas olikin töykeä meitä kohtaan. Hänellä oli vaikka mitä syitä ensin miksi ei voinut päästää meitä menemään, vaikka selvästi halusivat vain isämyyntiä näissä kohteissa. Lopullinen syy oli että jos meille sattuu jotain niin se on hänen vastuullaan, hän myös väitti että ajattelemme hänen olevan hirviö ja että ajattelemme hänestä pahaa, vaikka emme missään vaiheessa olleet sanoneet näin, emmekä edes ajatelleet että tämä on hänestä kiinni. Hän myös uhkasi että paluulentomme voidaan peruuttaa ellemme osallistu jalokivi- sekä nahkakauppaan.

        Pitkän huutamisen ja riitelyn jälkeen kaksi meistä päätyi kyyneliin, mutta saimme sovittua, että kirjoitamme vastuuvapauslausekkeen johon kirjoitetaan että jos meille matkalla nahkakaupalta hotellille sattuu jotain, se ei ole enää wow travelin vastuulla vaan meidän itsemme. Meille se oli fine ja tämän jälkeen opas kohteli meitä hieman asiallisemmin. Hän tilasi meille taksin ja hinnaksikin saatiin hyvä 70 €, vaikka matkaa Antalyasta Alanyaan on 110 km. Tämän jälkeen loppuloma oli oikein mukava, vietimme hotellilla aikaa ja kävimme Alanyan keskustassakin. Ryhmässämme matkustaneet kertoivat että heidän lähtiessä kohti hotellia oli opas sanonut että kahdelle viimeiselle päivälle suunniteltuja veneretkeä eikä Alanyan kaupunkikierrosta tehtäisi. Opas yöpyi samassa hotellissa kanssamme loppuloman ja tervehti kyllä aina välillä kun viitsi. Paluulentojen ajat saimme tietää vasta 21.11. eli päivä ennen kotiin lähtöä.
        Kokonaisuudessaan siis suosittelen matkaa ihmisille joita ei haittaa istua bussissa montaa päivää putkeen. Mutta itse en ikinä enää lähde vastaavalle. Infoa tuli niin nihkeästi koko matkan ajan, sekä opas ryhtyi röyhkeäksi jo pelkästään kun ensimmäisen kerran kysyimme lähikaupoista.


      • eekk
        lesbiina kirjoitti:

        Pitkän huutamisen ja riitelyn jälkeen kaksi meistä päätyi kyyneliin, mutta saimme sovittua, että kirjoitamme vastuuvapauslausekkeen johon kirjoitetaan että jos meille matkalla nahkakaupalta hotellille sattuu jotain, se ei ole enää wow travelin vastuulla vaan meidän itsemme. Meille se oli fine ja tämän jälkeen opas kohteli meitä hieman asiallisemmin. Hän tilasi meille taksin ja hinnaksikin saatiin hyvä 70 €, vaikka matkaa Antalyasta Alanyaan on 110 km. Tämän jälkeen loppuloma oli oikein mukava, vietimme hotellilla aikaa ja kävimme Alanyan keskustassakin. Ryhmässämme matkustaneet kertoivat että heidän lähtiessä kohti hotellia oli opas sanonut että kahdelle viimeiselle päivälle suunniteltuja veneretkeä eikä Alanyan kaupunkikierrosta tehtäisi. Opas yöpyi samassa hotellissa kanssamme loppuloman ja tervehti kyllä aina välillä kun viitsi. Paluulentojen ajat saimme tietää vasta 21.11. eli päivä ennen kotiin lähtöä.
        Kokonaisuudessaan siis suosittelen matkaa ihmisille joita ei haittaa istua bussissa montaa päivää putkeen. Mutta itse en ikinä enää lähde vastaavalle. Infoa tuli niin nihkeästi koko matkan ajan, sekä opas ryhtyi röyhkeäksi jo pelkästään kun ensimmäisen kerran kysyimme lähikaupoista.

        se on sääntö eikä poikkeus, että oppaat yrittävät myydä kaikkea, sanoen muualta et saa (provikan toivossa), vaikka muita palveluita vieressä, jos vaan viitsii hiukan vaivaa nähdä.
        samoin hotellit, hotelliin ei saa tuoda omia ruokia ja juomia (lue täytyy viedä), kun et hölmöyttäsi vie muovikasissa, reppuja ja olkalaukkuja tutki.
        hotellit sanovat, taksi naapurikylään 40 dollaria, eikä muuta keinoa mennä, vaikka paikallisbussi hotellin tienpäästä 5 liiraa.
        ainoa mahdollisuus hotellin mukaan ruokailla hotellissa 20e, kun km päässä kaupat ja ruokapaikat, jossa syö 15 liiraa.
        kartta kannattaa olla mukana ja tarkka sellainen, kun ei etukäteen tiedä minne menee, sen takia oppaat ei missään muodossa jaa karttoja, josta näkisi missä mitkäkin palvelut sijaitsevat.
        pienellä matkailijan kokemuksella selvittää nämä asiat, mistä syystä monet haukkuvat näitä matkoja.
        100% hintansa arvoisia matkoja, kun hieman kekselijäisyyttä, ja seikkailumieltä matkaan mukaan.


      • lesbiina
        eekk kirjoitti:

        se on sääntö eikä poikkeus, että oppaat yrittävät myydä kaikkea, sanoen muualta et saa (provikan toivossa), vaikka muita palveluita vieressä, jos vaan viitsii hiukan vaivaa nähdä.
        samoin hotellit, hotelliin ei saa tuoda omia ruokia ja juomia (lue täytyy viedä), kun et hölmöyttäsi vie muovikasissa, reppuja ja olkalaukkuja tutki.
        hotellit sanovat, taksi naapurikylään 40 dollaria, eikä muuta keinoa mennä, vaikka paikallisbussi hotellin tienpäästä 5 liiraa.
        ainoa mahdollisuus hotellin mukaan ruokailla hotellissa 20e, kun km päässä kaupat ja ruokapaikat, jossa syö 15 liiraa.
        kartta kannattaa olla mukana ja tarkka sellainen, kun ei etukäteen tiedä minne menee, sen takia oppaat ei missään muodossa jaa karttoja, josta näkisi missä mitkäkin palvelut sijaitsevat.
        pienellä matkailijan kokemuksella selvittää nämä asiat, mistä syystä monet haukkuvat näitä matkoja.
        100% hintansa arvoisia matkoja, kun hieman kekselijäisyyttä, ja seikkailumieltä matkaan mukaan.

        Totta kaikki, mutta mielestäni hyvän matkaoppaan ja asiakaspalvelijan tehtävä on antaa tietoja ja auttaa asiakasta. Ja kuten sanoinkin, olen sitä mieltä että reissu voi olla oikeanmielisille sopiva, itse tarjoilijana ja matkailuvirkailijana olin vaan järkyttynyt töykeästä kohtelusta. Toivon silti että muut viihtyivät ja että emme tuottaneet heille hankaluuksia oman tyytymättömyytemme vuoksi.


      • Omatoimisesti
        lesbiina kirjoitti:

        Totta kaikki, mutta mielestäni hyvän matkaoppaan ja asiakaspalvelijan tehtävä on antaa tietoja ja auttaa asiakasta. Ja kuten sanoinkin, olen sitä mieltä että reissu voi olla oikeanmielisille sopiva, itse tarjoilijana ja matkailuvirkailijana olin vaan järkyttynyt töykeästä kohtelusta. Toivon silti että muut viihtyivät ja että emme tuottaneet heille hankaluuksia oman tyytymättömyytemme vuoksi.

        Olet aivan oikeassa oppaan tehtävistä. Näissä matkoissa on vaan se ongelma, että emme maksa kaikista palveluista, vaikka niin luulemme. Meillä on hyvä syy luulla, koska ennen pakettimatkoihin sisältyi se, mitä luvattiin ja paikan päällä oli suomalainen opopas, joka palveli suomalaisen kulttuurin mukaisesti. Emme maksa esim. oppaan palkkaa vaan oppaan on myytävä - pakkomyytävä - tuotteita ja palveluita saadakseen palkkaa. Tunnen turkkilaisia, jotka eivät ole voineet tehdä tätä työtä juuri huijausmyymisen vuoksi.


    • heli11

      Minua ihmetyttää, että jos lähtee bussi kiertomatkalle, niin eikö se yleensä tarkoita bussissa istumista? Itse olen tyytyväinen TSS:n kiertomatkaan Kappadokiassa 133-20.11.2014.

    • heli11

      - Ostamalla kiertomatkan sitoudut osallistumaan ohjelmaan. Matkustaja ei voi erota ryhmästä kesken matkan tai käyttää paketista vain osaa, esimerkiksi lentokenttäkuljetusta ja hotellimajoitusta. Matkustaja ei voi käyttää ohjelmasta myöskään pelkkää lentopaikkaa. Ryhmästä eronneen matkustajan pitää maksaa lisämaksu, ennenkuin hän voi käyttää paluulentonsa. Lisämaksun suuruus määräytyy voimassaolevan pelkät lennot -paketin hinnan mukaan.

      E.m. on suoraan Deturin vastaavalta kiertomatkalta kirjattua eli eiköhän koske kaikkia muitakin järjestäjiä (viittaus lesbiinan kirjoitukseen). Ei tietysti oikeuta opasta käyttäytymään epäystävällisesti, vaikka joutuukin toimimaan ohjeiden mukaan. Tiedoksi kaikille, että Turkin valtio ja e.m. kauppiaat (pakolliset pysähdyspaikat) tukevat halpaa matkaanne ja haluavat vastineeksi matkailijoiden pysähdyksiä ostoksien toivossa. Eli jos haluatte maksaa matkan oikean hinnan, joka on toistatuhatta euroa (vrt. norm. matkatoimistojen hintoja) niin varmaan ette joudu pysähtelemään niin usein ostoksille ja saatte juoda oluenne, missä tienposkessa haluatte. Olen itse ollut vastaavalla TSS:n järjestämällä matkalla 13.-20.11.2014 ja matkamme oli erittäin onnistunut eikä matkallemme onneksi sattunut ketään joka riiteli oppaan kanssa matkaan liittyvistä järjestelyistä, jotka mielestäni meillä oli jo tiedossa, kun olimme perehtyneet matkaohjelmaan ja myös pienillä kirjattuihin matkaehtoihin. Ikävä kyllä usein tyytymätön, valittava matkalainen pilaa myös muiden ilon matkasta, toivottavasti teidän matkaseurueenne ei joutunut kärsimään teidän, mielestäni asiattomasta, käytöksestä vaan pystyivät nauttimaan matkastaan. Tämän riskin me kaikki ryhmämatkalaiset tietysti otamme lähtiessämme matkalle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe