Seitsemän elämäntapaa voi määrittää sairastuuko

että näin

Seitsemän elämäntapaa voi määrittää sairastuuko syöpään ja sydäntauteihin !

Tuoreen tutkimuksen mukaan riski sairastua syöpään pienenee samoilla terveellisillä elintavoilla kuin sydäntautiriskikin. Tärkeintä olisi välttää tupakointia.

Yhdysvaltalaistutkijoiden tulokset julkaistiin Circulation-lehdessä, ja niiden mukaan syöpäriskiään voi pienentää seitsemällä tutulla keinolla: harrastamalla liikuntaa, välttämättä ylipainoa ja tupakointia, syömällä monipuolisesti ja terveellisesti, pitämällä verenpaineen ja kolesterolitasot kurissa ja huolehtimalla sokeritasapainosta.

Mitä useampia näistä elintavoista noudattaa sitä todennäköisemmin säästyy syövältä, tutkijat kirjoittavat. Tutkimuksessa henkilöt, jotka noudattivat näistä 6–7 elintapaa, sairastuivat syöpään 51 prosenttia epätodennäköisemmin kuin osallistujat, jotka eivät noudattaneet yhtäkään. Tämä havaittiin kahdenkymmenen vuoden seurannassa.

Myös vain muutaman kriteerin täyttäminen liittyi pienempään syöpäriskiin. Suurin vaikutus oli tupakoinnilla.

Tulokset vahvistavat mittavaa tutkimusnäyttöä elintapojen merkityksestä sydän- ja verisuonitautien sekä syövän synnyssä ja ehkäisyssä. Samat riskitekijät ovat myös monien muiden vakavien sairauksien taustalla.

Tutkimukseen osallistui 13 000 miestä ja naista, joille tehtiin terveystarkastus ja haastattelu tutkimuksen alkaessa vuonna 1984. Tämän jälkeen heitä seurattiin keskimäärin kahdenkymmenen vuoden ajan. Seurannan aikana syöpään sairastui 2 900 osallistujaa.

Uutispalvelu Duodecim

61

1287

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • että näin

      Ruoka olkoon lääkkeesi!


      Hyviä rasvoja:

      Villi kala, pähkinät, siemenet, manteli, avokado, kananmuna, kylmäpuristetut luomu kasviöljyt (rypsi-, kookos-, ja oliiviöljy). Kylmäpuristuksen ansiosta öljyn rasvahappokoostumus ja vitamiinit säilyvät luonnollisessa muodossaan. Eläinrasvat (luomu parasta).


      EI MARGARIINIA, eikä muitakaan prosessoituja kasviöljyjä ja -rasvoja. Eli vältä elintarvikkeita, joissa on ainesosina: kovetettu kasvirasva, kovetettu kasviöljy, kasvirasva, kasviöljy, auringonkukkaöljy, rypsiöljy, maissiöljy, pellavaöljy, kasvisteroliesterit, palmuöljy, palmurasva, kookosrasva ja rasvahappojen mono- ja diglyseridit.


      Hyvää rasvaa tulisi saada vähintään gramma per painokilo (normaali paino). Hyviä rasvoja tarvitsemme kasvuun ja kehitykseen sekä yleisterveyden ylläpitämiseen. Tämä rasva on energian, ruoansulatuksen, aivojen, solujen ja aineenvaihdunnan kannalta välttämätöntä. Rasvan tehtävä on toimia solukalvojen rakennusmateriaalina ja solujen viestinviejien lähtöaineena. mm. hormonaalisten viestien toimivuus on kiinni rasvasta.



      Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukaan aikuisten tulisi saada päivittäisestä energiansaannista 25-35 % rasvoista. Lasten rasvantarve on suurempi.

      Oman rasvantarpeensa pystyy laskemaan yksinkertaisen kaavan avulla:

      Energian tarve päivässä (kcal) x (25-35) / 100 / 9 = rasvan määrä päivässä (g).

      Esimerkiksi 2000 kilokaloria päivässä tarvitsevan rasvantarve on 56-79 grammaa.

      Tämä rasvan tarve ei mitenkään täyty "kevytmyrkyillä" ja epäterveellisellä margariinilla.




      Proteiinit:

      Proteiinien päivittäinen tarve 0,8-2 grammaa per painokilo (normaali paino) riippuen aktiivisuudesta. Proteiinit ovat elimistölle välttämättömiä rakennusaineita, joita mm. solut, hormonit, aineenvaihdunta ja lihakset tarvitsevat. Proteiinit koostuvat aminohapoista. Keho ei pysty valmistamaan läheskään kaikkia tarvitsemiaan aminohappoja, vaan ne on saatava ravinnosta. Aminohappojen lähteenä voivat olla joko eläin- tai kasviproteiinit. Eläinproteiinien lähteitä ovat kaikki lihat, kalat, äyriäiset, munat, maito ja niistä valmistetut tuotteet. Kaikki eläinproteiinien lähteet tarjoavat jokaisen tarvittavan välttämättömän aminohapon.


      Hyviä kasvikunnan proteiininlähteitä ovat palkokasvit, täysjyvävilja, pähkinät ja siemenet. Kasvisravinnon perusproteiini tulee täysjyväviljasta. Viljasta saadaan hyvälaatuinen proteiiniseos yhdistämällä se joko palkokasveihin (pavut, linssit, herneet) tai perunaan, sieniin, juureksiin tai muihin vihanneksiin. Kasvikunnan tuotteista soijaproteiinin aminohappokoostumus on ihanteellisin. Useissa kasvikunnan tuotteissa jotain aminohappoa on hyvin vähän, mutta yhdistelemällä eri kasviproteiinin lähteitä saadaan lopputulokseksi hyvälaatuinen proteiiniseos.




      Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukaan proteiinia tulisi saada n. 10 – 20 % päivittäisestä energiasta. 2000 kcal ruokavaliossa tämä tarkoittaa 50 – 100 g proteiinia päivässä.




      Hyviä hiilihydraatteja:

      Syö kasviksia, vihanneksia, juureksia (ei vanhaa ravintoköyhää perunaa), hedelmiä ja marjoja vähintään 500 grammaa päivässä.





      Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukaan hiilihydraattia tulisi saada loput energiasta eli n. 45 % päivittäisestä energiasta. 2000 kcal ruokavaliossa tämä tarkoittaa n. 225 g hiilihydraattia päivässä.





      Viljat (n. 70% hiilihydraattia), sokeri (100% hiilihydraattia) ja peruna (runsaasti tärkkelystä, joka muuttuu sokeriksi) nostavat verensokerin nopeasti, jolloin haima alkaa tuottaa runsaasti insuliinia. Liiallinen insuliini veressä laskee verensokerin liian alas ja liian nopeasti. Tällöin ihminen on taas nälkäinen ja haluaa syödä. Insuliinin tehtävä on varastoida ylimääräinen veressä oleva sokeri (glukoosi) kudoksiin rasvaksi. Insuliinitason pysyessä vakaana elimistö polttaa rasvaa. Perunan ja viljat voi korvata juureksilla, kasviksilla, vihanneksilla ja marjoilla.





      Kohtuudella (esim. pari palaa leipää) täysjyväviljaa jos viljat sopivat?


      Ravinnolla on keskeinen merkitys aivojen monimutkaisen verkoston toiminnalle ja aivoterveydelle. Sekä neuronit eli hermosolut että viestiä vievät aivojen välittäjäaineet muodostuvat ravintotekijöistä. Ravinto vaikuttavaa lisäksi immuniteettiin eli vastustuskykyyn, mielialaan (esim.masennus, aggressiivisuus), hormonitoimintaan, lisääntymiskykyyn, syöpien kehittymiseen, perimään, unen laatuun, jaksamiseen jne... Keskeisin tekijä on ravinnon vaikutus suolistoon ja aineenvaihduntaan, jossa muodostuu jopa 80% immuniteetistamme. Immuniteettijärjestelmäsi toimiessa huonosti sairastut.

      • Rolls Ruis

        EI MARGARIINEJÄ.... pellavaöjyä!??

        Suurin osa pellavaöljystä löytyy ruokkakaupan "terveysosastolla" jossa pellavaöljyen valikoima yleensä kaikki ovat kylmäpuristettuna.

        Ruis leipä on edelleen hyvää sillä on matala GI, elikä Ei muunneltu nopeasti glukoosiksi joten insuliini pysyy matalana, oliko väärinkäsitys?


    • että näin

      Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä.

      C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos.

      C-vitamiinia 200-1000mg / vrk
      http://kuntoplus.fi/ravinto/ravinto-ja-terveys/c-vitamiinia-tarvitaan-luultua-enemman

      D-vitamiinia 50-125µg / vrk

      Magnesium (sitraattia) 200-400mg/vrk, kalsiumin ja magnesiumin suhde on 2:1

      Omega-3 rasvahappojen tarve on vähintään 1 gramma päivässä eli esim. villiä lohta 150-200 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä Omega-3 rasvahappoja lisäravinteena purkista.

      Vuoden D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä.

      Muut saa todella edullisesti Citymarketin luontaistuotehyllystä. Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.

      Ruuan merkitys D-vitamiinilähteenä on vähäinen: 90% ihmisen D-vitamiinista on peräisin iholta (ellei hän ota D-vitamiinia ravintolisänä). Suomalainen saa ruoastaan alle 10µg D-vitamiinia päivää kohti. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Auringosta saat D-vitamiinia, mutta vain silloin kun varjosi on lyhyempi kuin sinä itse. Siis lyhyen aikaa keskipäivällä, noin kello 10-16 vähintään kädet ja jalat paljaina.

      Huonoin tilanne on afrikkalaista syntyperää olevilla maahanmuuttajilla, joilla esiintyy usein erittäin vakavia D-vitamiinin puutoksia. Syynä tähän on tumma iho ja ruokavalio. Heidän kotimaassaan UVB-indeksi on lähes läpi vuoden 8-15, kun Suomessa se on keskikesällä 3-6. Talvella Suomen UVB-indeksi on 0.

      D-vitamiinia pitää syödä niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 125 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.

      Meillä "asiantuntijat" Christel Lamberg-Allardt ja Suvi Virtanen jatkuvasti mediassa toistavat iänikuista mantraansa 7,5-10 µg/vrk annoksesta, jota ei saa ylittää. Se on epäeettistä ja väärää. Sama jos hoitaisi päänsärkyä jalkarasvalla. Ainoastaan osa pienistä lapsista saavuttavat tällä annoksella veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l, jonka he väittävät riittävän kokonaisterveydelle. Muilla ihmisillä veren D-vitamiinipitoisuus on selvästi alle 50 nmol/l.

      Lisäksi he pelottelevat syövällä ja kuolemalla, jos annostuksen ylittää, vaikka D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70:een syöpätyyppiin ja lukuisiin eri sairauksiin (mm. I-tyypin diabetes, MS-tauti, reumataudit jne...), jotka Suomessa ovat erittäin yleisiä verrattuna päiväntasaajalla asuviin ihmisiin.

      Pelkästään luuston hyvinvoinnin kannalta suositeltava veren D-vitamiinipitoisuus on yli 80 nmol/l ja kokonaisterveyden kannalta 100-150 nmol/l.

      Nykypäivän lääkärin pitäisi ymmärtää, että veren D-vitamiinipitoisuuden määritys kuuluu tärkeänä osana potilaan hoitoon ja sairauksien diagnosointiin siinä missä perusverenkuva, kilpirauhasarvot sekä kolesteroli- ja verensokeritutkimuksetkin.

      Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

      Kannattaa seurata D-vitamiiniasioita Lääkäri Matti Tolosen sivuilta, vaikka ei hänen mainostamiaan vitamiineja söisikään.

      Suomalainen tutkimus, jossa alle 2-vuotiaalle annetaan D3-vitamiinia 30µg/vrk ja selvitetään, voidaanko lisäämällä D-vitamiinin saantia parantaa kasvua ja luuston kehitystä, vähentää tulehduksia sekä jarruttaa astmaa ja allergioita.

      Eli ei kovin "myrkyllistä" voi olla ;)

      http://www.hs.fi/kaupunki/D-vitamiinin vaikutus lapsiin tutkitaan/a1360300407183

    • että näin

      Tehoa liikuntaan:

      Riittävä D-vitamiinin saanti (yhdessä muun aidon kunnon ruuan kanssa) vaikuttaa oleellisesti lihasten kasvuun, voimaan ja kestävyyteen sekä lihasten palautumiseen. D-vitamiini on ratkaisevassa asemassa, kun elimistö kuljettaa kalsiumia lihassoluihin, jotta ne voivat supistua ja työskennellä. Ilman riittävää D-vitamiinia lihaksissa ei ole voimaa. Kun kalsiumin on vuorostaan aika poistua lihassoluista, jotta lihakset voivat rentoutua, tarvitaan riittävästi D-vitamiinia. Muutoin riskinä on, että lihakset alkavat krampata, kipeytyvät ja palautuminen heikentyy.

      Ennestään tiedetään, että matala seerumin D-vitamiinin pitoisuus liittyy lihasten heikkoon kuntoon ja väsymykseen, etenkin ikäihmisillä. Tutkimus vahvistaa itä-saksalaisten urheilulääkäreiden jo kauan tuntemaa tosiasiaa: D-vitamiini parantaa lihaskuntoa. Suomen viranomaissuositus on pahasti ajasta jäljessä.
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2482

      "Patients with vitamin D deficiency often experience symptoms of muscle fatigue. Our findings in a small group of patients with very low vitamin D levels show that muscle efficiency significantly improves when vitamin D status is improved.''
      http://www.sciencedaily.com/releases/2013/03/130317221446.htm

      D-vitamiini herättää paljon kysymyksiä. Fysiatrian erikoislääkäri Jukka Pekka Kouri vastaa katsojien kysymyksiin. (kesto 10 min)
      http://areena.yle.fi/tv/1802812/?start=2m27s

      D-vitamiini — hyötyä koko terveydelle!
      http://ruohikolla.blogspot.fi/2013/01/d-vitamiini-hyotya-koko-terveydelle.html

      Tärkeä D-vitamiini, Lääkäri Antti Heikkilä
      http://www.katsomo.fi/?progId=140659

      Miksi pillereitä kannattaa syödä pimeällä eli kaikki mitä sinun pitää tietää D-vitamiinista
      http://honkanen.wordpress.com/2012/10/04/d-vitamiini-ihmelaaketta-purkista/

    • että näin

      Olemme juuri heränneet D-vitamiinin vähyyteen, mutta saammeko muitakaan vitamiineja ja kivennäisiä tarpeeksi?
      http://hyvaterveys.fi/artikkelit/Vitamiineilla-t%C3%A4sm%C3%A4hoitoa/1784/

      8 kriittisen tärkeää ravintoainetta, jotka puuttuvat jopa 70 % ruokavalioista
      http://www.magneettimedia.com/8-kriittisen-tarkeaa-ravintoainetta-jotka-puuttuvat-jopa-70-ruokavalioista/

      Tutkijat huomasivat Omega-3:n ja D-vitamiinin vahvistavan immuunijärjestelmää
      http://www.magneettimedia.com/tutkijat-huomasivat-omega-3n-ja-d-vitamiinin-vahvistavan-immuunijarjestelmaa/

    • mainostajatpois

      Näköjään pitäisi syödä miljoona jos jonkinmoista tablettia... Herrajestas ! Menkää muualle kauppaamaan tuotteitanne.

      • näin

        Oikeista lisäravinteista on suurta hyötyä.Niitä on vain käytettävä oikein tai voidaan aiheuttaa myös vahinkoja.


      • näillä pärjää

        Eli yksinkertaistettuna: Aikuinen tarvitsee hyvää rasvaa ja proteiinia n. 80 grammaa päivässä sekä vähintään 500 grammaa kasvikunnan tuotteita (kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja). Kaikissa kasvikunnan tuotteissa on kuituja, joten sitä kansallisruokaamme "ruisleipää" EI kukaan tarvitse kuidun takia.


        Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä.

        C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos.

        C-vitamiinia 500-1000mg / vrk (10–20% läntisestä väestöstä kärsii uusienkin tietojen mukaan yhä C-vitamiinin puutteesta, Suomessa luultavasti vielä useampi). C-vitamiinia kannattaa tankata joka päivä. C-vitamiinin puutos altistaa lukuisille eri sairauksille. Kun C-vitamiinia ei ole riittävästi, sitä ei riitä kaikkiin kehon soluihin ja kudoksiin. C-vitamiinin lisäämisestä ei ole haittaa, sillä sitä ei voi saada liikaa. C-vitamiini on vesiliukoinen ja ylimäärä huuhtoutuu pois virtsan mukana.

        D-vitamiinia 50-125µg / vrk

        Magnesium (sitraattimuodossa) 200-400mg/vrk, kalsiumin ja magnesiumin suhde on 2:1 (joidenkin tutkimusten mukaan lähes 90 % ihmisistä kärsii magnesiumin puutteesta)

        Pohjoismaiset terveysviranomaiset suosittelevat aikuisille Omega-3 rasvahappoja 1-2 grammaa päivässä eli esim. villiä lohta vähintään 150 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä Omega-3 rasvahappoja lisäravinteena purkista. Raskauden aikana Omega-3 rasvahappojen tarve jopa tuplaantuu. Omega-3 rasvahapolla on tärkeä rooli mm. aivotoimintojen säätelyssä, tulehdusten ehkäisemisessä ja immuunijärjestelmässä.

        Vuoden D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä ja lähimarketistakin n. 50€:lla.

        Muut saa todella edullisesti Citymarketin luontaistuotehyllystä. Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.

        Ruuan merkitys D-vitamiinilähteenä on vähäinen: 90% ihmisen D-vitamiinista on peräisin iholta (ellei hän ota D-vitamiinia ravintolisänä). Suomalainen saa ruoastaan alle 10µg D-vitamiinia päivää kohti. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3, kello 10-16 välisenä aikana vähintään kädet ja jalat paljaina 30 minuuttia päivittäin. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia.

        Kaikkein huonoin tilanne on maahanmuuttajilla, joilla esiintyy usein erittäin vakavia D-vitamiinin puutoksia. Syynä tähän on tumma iho ja ruokavalio. Heidän kotimaassaan UVB-indeksi on läpi vuoden 8-15, kun Suomessa se on keskikesällä 3-6. Talvella Suomen UVB-indeksi on 0.
        http://www.prweb.com/releases/2013/6/prweb10851751.htm

        D-vitamiinia pitää syödä niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 125 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.

        Meillä "asiantuntijat" Christel Lamberg-Allardt ja Suvi Virtanen jatkuvasti mediassa toistavat iänikuista mantraansa 10 µg/vrk annoksesta, jota ei saa ylittää. Se on epäeettistä ja väärää. Sama jos hoitaisi päänsärkyä jalkarasvalla. Ainoastaan osa pienistä lapsista saavuttavat tällä annoksella veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l, jonka he väittävät riittävän kokonaisterveydelle. Muilla ihmisillä veren D-vitamiinipitoisuus on selvästi alle 50 nmol/l.

        Lisäksi he pelottelevat syövällä ja kuolemalla, jos annostuksen ylittää, vaikka D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70:een syöpätyyppiin ja lukuisiin eri sairauksiin (mm. I-tyypin diabetes, MS-tauti, reumataudit jne...), jotka Suomessa ovat erittäin yleisiä verrattuna päiväntasaajalla asuviin ihmisiin.

        Pelkästään luuston hyvinvoinnin kannalta suositeltava veren D-vitamiinipitoisuus on yli 80 nmol/l ja kokonaisterveyden kannalta 100-150 nmol/l.

        Nykypäivän lääkärin pitäisi ymmärtää, että veren D-vitamiinipitoisuuden määritys kuuluu tärkeänä osana potilaan hoitoon ja sairauksien diagnosointiin siinä missä perusverenkuva, kilpirauhasarvot sekä kolesteroli- ja verensokeritutkimuksetkin.

        Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

        Kannattaa seurata D-vitamiiniasioita Lääkäri Matti Tolosen sivuilta, vaikka ei hänen mainostamiaan vitamiineja söisikään.

        http://personal.inet.fi/koti/remeli/D3.htm


    • näin on

      Jos auringosta ei saa D-vitamiinia, niin se otetaan purkista. Näin on Suomessa toimittu jo 1930-luvlta asti eli mikään uusi juttu D-vitamiini ei ole.

      Suomalaiset eivät syö villiä kalaa 4-5 kertaa viikossa, vaan kerran viikossa kassilohta, jos silloinkaan.

      Magnesiumin puute on yleistä vaikka söisi kunnon ruokaa.

      Kasviksia ja C-vitamiinia?

      Surullista kyllä suomalaisista 400 gramman suosituksen kykenee täyttämään vain n. 10 %. Keskimäärin suomalainen aikuinen syö yhden kasvis- ja yhden hedelmä-annoksen päivässä eli n. 160 g.

      C-vitamiini on todella tärkeä luustolle ja verisuoniterveydelle.

      Ja maksaa se ruokakin ja sairauden hoito vasta maksaakin.

      Eniten kärsii potilas. Henkisesti.

    • 100µg

      Kokonaisvaltainen terveys:
      lepo ja uni
      rentoutuminen
      fyysinen ravinto
      psyykkinen ravinto
      liikunta
      elämän haasteet

    • ravinto vaikuttaa

      Ravintoterapeutin 10 käskyä, joita seuraamalla voit kulkea kohti terveellisempää ravitsemusta ja elämää.

      Usein tarvitsemme jonkinlaista sysäystä muutosten tekemiseen. Odotamme ohjeita ja jopa käskyjä, että osaisimme muuttaa elämäämme paremmaksi.

      Ravintoterapeutti Sinikka Pakeman antaa 10 käskyä kohti terveellisempää ravitsemusta.

      – Ne voivat tuntua tutuilta, mutta juju piileekin siinä, osaatko panna ne käytäntöön säännöllisesti ja pysyvästi, sanoo Pakeman.

      1.Käytä runsaasti tuoreita vihanneksia, marjoja ja hedelmiä – luomua tai kotimaista aina kun mahdollista.
      2.Käytä täysjyväviljoja, myös kinoaa, tattaria, hirssiä ja spelttiä kohtuudella
      3.Käytä papuja, linssejä ja sieniä tuomaan vaihtelua ja lisäämään ravintoaineita aterioille.
      4.Käytä täysrasvamaitotuotteita ja voita
      5.Käytä laadukkaita proteiineja: kala, merenelävät, kananmunat, kana, riista ja täysliha.
      6.Käytä hyvien rasvojen lähteinä kylmäpuristettuja öljyjä sekä kookosöljyä, rasvaista kalaa, pähkinöitä, siemeniä ja avokadoa.
      7.Käytä tuoreita yrttejä mausteeksi liiallisen suolan ja valmiskastikkeiden sijaan.
      8.Käytä juomaksi vettä, vihreää tai valkoista teetä ja muita yrttitee-vaihtoehtoja sekä kohtuudella kahvia.
      9.Käytä elimistösi suosimaa ateriarytmiä nauttimalla aamiainen, lounas ja ilta-ateria säännöllisesti. Täten vältyt välipalakierteestä.
      10.Käytä järkeäsi pika-, valmis- ja roskaruokien sekä tupakan ja alkoholin kanssa – ne eivät tue terveyttäsi!

      – Kehomme ei ole kokoelma eri osastoja, vaan sen kaikki systeemit jokaiseen soluun saakka ovat riippuvaisia toisistaan tai jostakin muusta osasta kehoa. Siksi esimerkiksi päänsäryn syyt eivät läheskään aina johdu pään sisältä, vaan useimmiten syyn lähde on muualla kehossa, – syynä voi olla niinkin yksinkertainen asia kuin veden puute. Jos syötämme kehoamme terveellisesti, asettuvat muutkin terveyden kulmakivet asettautuvat kohdalleen, toteaa Pakeman.

      Lähteenä myös Sinikka Pakeman, Terveellisen Ravinnon Aakkoset, Gummerus 2012.

    • leivätön pöytä
    • että näin
    • 100µg
    • D-vitamiinia
    • asiaa.

      Vaietut parannuskeinot - esimerkkinä syöpä
      http://www.aitoterveys.fi/Vaietut-parannuskeinot.php



      Päivän terveysmiete:

      "Miksi media on niin halukas palvelemaan lääketeollisuutta?"

      Elina Hytönen

      " Ajatuksia herättävä pitkä Elinan kirjoitus kannattaa lukea vaikka ei ihan kaikkea uskoisikaan todeksi. Oma kantani syöpähoidoissa on, että länsimainen lääketiede kaipaa rinnalleen vaihtoehtoisia hoitomuotoja. Vastakkainasettelu on turhan tiukkaa. Mitä mieltä sinä olet?"

      http://www.facebook.com/christer.sundqvist?hc_location=stream

    • miksi?

      Miksi ihosyövät ovat lisääntyneet samaa tahtia kuin aurinkorasvojen käyttö?

    • 4+6

      Vielä jonain päivänä lisääntyvä tietoisuus ravitsemuksen ja sairauksien välisestä yhteydestä tuo järkeä lääketieteeseen. Ruokavaliolla on suurta merkitystä niin syövän välttämisessä kuin siitä selviämisessäkin. Ravitsemuksen ja syövän välinen yhteys on erittäin tärkeä eheyttämistä tavoittelevalle syöpälääkärille, mutta valitettavasti sellaiset lääkärit ovat hyvin harvassa.

      http://www.magneettimedia.com/ravitsemus-sairaudet-ja-syopa/

    • Intiaanit

      Ei tupakassa ole mitään pahaa, jos se on sitä aitoa ja alkuperäistä tupakkaa. Mutta tupakkateollisuuden tuotantoprosessissa tupakkaan lisäämät lisäaineet ovat ne jotka tekevät tupakasta myrkyllisen.

      Alkuperäinen intiaanitupakka on mieto maultaan eikä sisällä esim. nikotiinia. Joka taas suomeksi tarkoittaa että siihen ei tule riippuvuutta. Kuten teollisissa tupakoissa.

      Tupakan siemeniä saa ostaa melkein mistä vain ja niistä voi viljellä omat sikaarit.

    • hoidon taso suomes

      "se mua kaikista eniten "ottaa pattiin" ku potilasjärjestöt (syöpä diabetes sydän yms) ovat niin puskan ja tuon LDL-peikon pauloissa ja viljakuidun perään. kunhan muistaa ottaa lääkkeet niin voi syödä ihan mitä vaan..... oltiin Päivin kanssa syöpävalmennuskurssilla ja ravitsemusteraupeutti lateli niin 70-luvun retroa..... arrggh monet pyörittelivät silmiään mutta eivät sanoneet mitään, mä tein pari viatonta kysymystä niin muijan ääni alkoi kohota falsettiin, lopetin kuuntelijoiden kärsimyksen ja poistuin, kuten yli puolet kuuntelijoista...... syöpäpotilaille voi syöttää vaikka sokeria kuhan edes jotain syövät ku pelätään kakeksiaa joka yleensä johtuu syöpähoidoista eikä itse syövästä.... sokeri on taivaan mannaa syövälle ja varmaan taivas kutsuu potilastakin melko nopeasti.... teraupeutti kyllä mainitsi kevytkarppauksen suositeltavana, se olikin positiivista koko esitelmässä, mutta syöpäpotilaan ratvitsemuksesta anti jäi todella onnettomaksi etten sanoisi todella surkeaksi.... valion mainoksia jakeli.... paikalla oli aivokasvainpotilaita joille ketoosikarppaus on tukihoito nr 1..... aivot voi käyttää ketoaineita ravintona, mutta syöpä ei..... syöpä käyttää sokeria ja vain sokeria ravintonaan, siitä tiedosta on myönnetty nobelin lääketieteen palkinto 30-luvulla, tuskin syöpäsolut ovat niistä ajoista muuttuneet...."

      Hannu Kalevi Tanttu


      http://www.facebook.com/christer.sundqvist?hc_location=stream

      • näin

        Syöpälääketeollisuus on se härskein bisnes.Usa:n kansallinen syöpäinstituutti lyttää tehokkaasti ja johdonmukaisesti kaikki tehokkaat ja halvat syöpähoidot joita ei voi patentoida ja muuttaa isoiksi rahoiksi.


    • mukku

      "Ensin perusterveelle Suomen kansalle syötetään milloin minkäkin tautinimikkeen myötä (metabolinen oireyhtymä, esidiabetes, korkea kolesteroli, riski sairastua sydäntautiin, alakuloisuus) ennaltaehkäisyn nimissä runsain määrin halpoja lääkkeitä, jotta pillerikuorma ajan kuluessa potilaassa synnyttäisi sellaisia vakavia sairauksia, joihin voidaan määrätä superkalliita lääkkeitä."

      http://blogit.iltalehti.fi/christer-sundqvist/2013/06/18/valvira-hoitaa-mulkosilmia/

      • lääkebisnes

        Bisnes se on kuin kannattaa ja erityisesti juuri lääkebisnes. Käyttäkööt lääketehtaat mitä tahansa lipevää sanahelinää. Totuus on, että niiden valmistamien lääkkeiden tavoiteltu vaikutus on tuottaa lääkeyhtiölle liikevoittoa ja sitähän ne tahkoavat vuosi vuodelta aina enemmän ja enemmän, vaikka kansa ei tervehdy mitenkään. Haittavaikutukset eivät haittaa.

        Koululääketieteellä on paikkansa, mutta niin kauan kun ravitsemuksen ja kokonaisvaltaisen hoidon merkitystä ihmisen hyvinvoinnille ei tunnusteta, ovat koululääketieteen lääkärit melko kyvyttömiä auttamaan ihmisiä lukuisissa eri sairauksissa ja siten tuleekin hoidetuksi vain oireita, eikä potilas parane.


        "Kansainväliset ruokajätit pyrkivät vaikuttamaan ravitsemusterapeutteihin samaan tapaan kuin lääketehtaat vaikuttavat lääkäreihin. Tässä asiaa havainnollistava video, joka on kuvattu kansainvälisessä ravitsemusterapeuttien konferenssissa. Mukana konfressissa lobbaamassa ovat myös mm. McDonalds, Mars, Nestle, Pepsi, Pfizer, Abbot, Kellogg’s ja Unilever, jotka esittelevät pitkälle prosessoituja ja GMO-tuotteitaan."
        http://vimeo.com/59828051

        "Saksalaislääkäreitä jäi kiinni kun myönsivät, että lääketehdas Ratiopharm on heitä lahjonut. Eihän meillä Suomessa tällaista tapahdu? Vai tapahtuuko?"

        http://www.spiegel.de/wissenschaft/medizin/korruption-aerztekammern-haben-fast-1000-verfahren-eingeleitet-a-877205.html


    • 100µg

      ”Ensimmäistä kertaa voidaan sanoa, että pelkästään lisäämällä D3-vitamiinin saantia voitaisiin ehkäistä vuosittain 250.000 paksusuolen syöpää ja 350.000 rintasyöpätapausta, erityisesti pohjoisella pallonpuoliskolla. Näistä 600.000:sta pelkästään Yhdysvalloissa noin 150.000.”

      Viettämällä keskimäärin kolme tuntia päivässä auringonvalossa voi puolittaa riskin sairastua rintasyöpään. Ihmiset, joilla on korkeampi D-vitamiinipitoisuus veressään, elävät merkittävästi pidempään.

      http://www.magneettimedia.com/on-aika-paivittaa-tietosi-aurinkovoiteiden-kaytosta/

      • ▄ ▄ ▄

        huu haa


    • 100 nmol/l

      6X Breast Cancer Risk for Saudi Arabian Women with Low Vitamin D

      http://www.prweb.com/releases/2013/6/prweb10865203.htm

      Optimal vitamin D blood serum levels of between 100-150 nmol/L

      Tähän veriarvoon päästäkseen aikuinen tarvii n. 100µg D-vitamiinia päivittäin.

      Meillä "asiantuntijat" Christel Lamberg-Allardt ja Suvi Virtanen jatkuvasti mediassa toistavat iänikuista mantraansa 10 µg/vrk annoksesta, jota ei saa ylittää. Se on epäeettistä ja väärää. Sama jos hoitaisi päänsärkyä jalkarasvalla. Ainoastaan osa pienistä lapsista saavuttavat tällä annoksella veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l, jonka he väittävät riittävän kokonaisterveydelle. Muilla ihmisillä veren D-vitamiinipitoisuus on selvästi alle 50 nmol/l.

    • 50µg
    • aurinkoa.

      Syöpäjärjestöt muistuttavat, että aurinkovoiteet eivät suojaa ihosyövältä. Syöpälääkärin mukaan korkeimpien suojakertoimien aurinkovoiteet antavat väärää kuvaa auringossa olon turvallisuudesta.


      "Maailman paras stressilääke – pari sanaa auringosta

      Aurinko on tänä kesänä paistanut kotimaassa harvinaisen paljon – toivottavasti olet myös muistanut siitä nauttia. Aurinko on hyvinvoinnillesi yksi huikeimmista asioista, ja vieläpä täysin ilmainen. Jos alitajunnassasi on vielä pelko siitä, että aurinko olisi melanooman suurin syy, omaa käsitystään voi tarkastaa esimerkiksi tästä linkistä"

      http://samisundvik.com/2013/06/25/maailman-paras-stressilaake-pari-sanaa-auringosta/

    • 789.

      Syöpä tykkää sokerista, lisäaineista, makeutusaineista.

      Kaveri eli tupakalla ja kolalla. Sai pahanlaatuisen aivokasvaimen.

      • näin

        Eräskin karjatilallinen oli hoitanut oman syöpänsä epäorgaanisella seleenillä kun tiesi että eläinlääketieteessä sitä käytetään.Syy miksi ei käytetä ihmisille on (lääkeyhtiöille) liian halpa hinta.


    • 222

      Seleeniä tutkitaan syövän estossa Ruotsissa.

      Harmi, että en luennolla ottanut kyseisen tutkijan nimeä ylös.

      Googlella olisi löytynyt tietoa.

      Suomen maaperä on seleeniköyhä.

      • näin

        Vaikka epäorgaaninen seleeni tutkimuksissa on ollut tehokkaampi syöpään,näyttää tuoreimman tiedon mukaan siltä että lisäravinteiden orgaaninen selenometioniini muuttuu aineenvaihdunnassa tehokkaampiin muotoihin kuten methylselenoliksi.Esim. melanomaan ei tehoa lääkehoito,oikeista ravintotekijöistä taas on suuri hyöty.


      • seleeni.

        Mikael Björnstedt

        ja Karoliininen istituutti Ruotsissa.


    • 50µg

      Uusi amerikkalainen ylipistosairaalan tekemä tutkimus osoittaa, että syöpää sairastavilla lapsilla on usein D-vitamiinin puute, joka todennäköisesti huonontaa heidän ennustettaan. Syöpälapsista peräti 72 % poti D-vitamiininvajetta, 8 %:lla vaje oli vakava. Lääkärit pitävät syöpälapsia erityisenä D-vitamiinin puutteen riskiryhmänä, joka hyötyisi vajeen varhaisesta toteamisesta ja poistamisesta D-vitamiinilisillä. Tutkimuksen julkaisi lasten veri- ja syöpätauteihin erikoistunut tiedelehti.

      Tässä yhteydessä on hyvä muistuttaa mieliin, että valtion ravitsemusneuvottelukunnan D-vitamiinityöryhmän puheenjohtaja Christel Lamberg-Allardt suositteli (yhdessä amerikkalaisten D-vitamiinitutkijoiden kanssa) tiedelehdessä kroonista tautia sairastaville lapsille D-vitamiinia niin paljon, että heidän S-D-25-arvonsa nousee 160 nmoliin/l. Siihen ei päästä mitenkään voimassa olevalla viranomaissuosituksella, vaan tarve on pikemminkin noin 150 mikrogrammaa päivässä. Kotimaassa hänen lausuntonsa ovat aivan päinvastaisia.

      http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2013/03/1728616/professori-d-vitamiinista-liikaa-hossotysta---ihmisia-jopa-huijataan

      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23823117

      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2090

      • 50µg

        Suomessa D-vitamiinin puute on kaikilla, jos ei syö riittävästi D-vitamiinia läpi vuoden. 50-125µg/vrk

        Kesäpäiväauringossa paljon viihtyvät voivat kesän olla ilman.

        Eli kesäkuu-elokuu


    • 7+8
    • C-vitamiini.
      • asiaa5

        Pistoksina jättiannoksina c-vitamiini on tehokasta mutta lääketeollisuus ei rahoita tutkimuksia.


    • kasviksia.

      Elintavat ja varsinkin ravinto vaikuttaa jopa 60% saako syövän vai ei.

      Eli syökää kasviksia ja muutenkin luonnollista ruokaa.

      D-vitamiinin syönti purkista läpi vuoden pitäisi olla itsestään selvä asia, mutta yllättävän harva edelleen ymmärtää D-vitamiinilisän tärkeyden. Ja jos ymmärtää, niin valitettavan harva nauttii sitä riittävästi. Tutkimusten mukaan virallinen suositus ei riitä edes vastasyntyneelle. Viralliset suositukset eivät edes nouse.

      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

    • Omagea 3+ D

      Ravinto vaikuttaa 40-60% sairastuuko rintasyöpään.

      Rintasyövältä suojaava Okinawan ruoka sisältää

      rasvaista kalaa (ei kassilohta)
      soijaa
      yrttejä
      vihanneksia
      hedelmiä
      marjoja
      vihreää teetä

    • ravinto vaikuttaa

      EU hylkäsi Suomen leipomoteollisuuden terveysväitteet!
      Maaseudun tulevaisuus -lehti uutisoi 11.11.2011, että rukiin terveysväitteet menivät nurin. Suomalaiset suurleipomot Vaasan ja Fazer lähettivät Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto Efsalle kaikkiaan 21 ehdotusta terveysväitteeksi leivälle. Ehdotuksista puoli tusinaa koski ruista. Efsa hylkäsi kaikki lähetetyt terveysväitteet yhtä lukuun ottamatta.

      Ainoan hyväksytyn terveysväitteen mukaan ruislesekuitu edistää vatsan toimintaa. Hylättyjen terveysväitteiden joukossa oli mm. se, että ruisleipä vaikuttaisi edullisesti sokeriaineenvaihduntaan tai veren kolesterolitasoon. Moni Efsan hylkäämä terveysväite löytyy myös suomalaisista ravitsemussuosituksista. Leipomoiden edustajat syyttävät EU:ta ja Eviraa puutteellisesta ohjeistuksesta.
      http://ravitsemusjaterveys.wordpress.com/2011/11/13/eu-hylkasi-suomen-leipomoteollisuuden-terveysvaitteet/


      Virallisen oloisten julkaisujen takaa löytyvät mm. leipomoteollisuuden menekinedistämisyhdistys Leipätiedotus ry ja kulutustavarajätti Unilever Oy.
      http://samisundvik.com/2013/09/13/viralliset-ravitsemussuositukset-nain-elintarviketeollisuus-meita-ohjaa/

    • ruokavalio.

      Pohjoismaiden ministeriöneuvoston selvityksen mukaan vain 8,5 % suomalaisista sanoo syövänsä viisi annosta kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja.

    • aito ravinto

      Syöpä- ja muut lääkärit ovat tehneet valtavan karhunpalveluksen rintasyöpää sairastaville potilailleen kieltämällä heitä käyttämästä vitamiineja ja muita ravintolisiä. Uusi amerikkalainen suurtutkimus vahvistaa, että monivitamiini-hivenainevalmisteen käyttö parantaa invasiivisen rintasyövän ennustetta. Tutkimuksen julkaisi rintasyövän tutkimukseen ja hoitoon erikoistunut tiedelehti Breast Cancer Research and Treatment.

      jatkuu

      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2556

      Pohjoismaiden ministeriöneuvoston selvityksen mukaan alle 10 % suomalaisista sanoo syövänsä viisi annosta kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja päivässä.

    • 404
    • 3+3

      Syövän ehkäisy

      Syöpä on yleisin kuolinsyy kehittyneissä maissa ja toiseksi yleisin kehittyvissä maissa. Joka kolmas suomalainen sairastuu syöpään jossakin elämänsä vaiheessa. Maailmanlaajuisesti vuoteen 2030 mennessä syöpätapauksia on 75 prosenttia nykyistä enemmän, laskee kansainvälinen syöväntutkimuskeskus IARC.

      Syövän lisääntymisen taustalla on monta eri tekijää. Yleisimmät syövän aiheuttajat ovat vääränlainen ravitsemus, kemikaalit, tupakointi, alkoholi ja liikunnan vähäisyys.

      Syövän ehkäisyyn on nykytiedon valossa runsaasti erilaisia toimivia keinoja, joiden avulla kuka tahansa meistä voi madaltaa syöpään sairastumisen todennäköisyyttä huomattavalla tavalla. Erityisesti ruokamaailma tarjoaa meille erinomaisia syövän ehkäisijöitä, joista tässä viisi poiminta:

      Sienet – Pakuri, Reishi, Shiitake, Maitake, Cordyceps ja Turkey Tail ovat poimintoja niistä sienistä, joiden on havaittu lukuisten tutkimuksien ja käytännön kokemuksen kautta olevan huiman tehokkaita syövän ehkäisijöitä. Lääkinnällisten sienten lisääminen ruokavalioon onkin nykytiedon valossa ehdottomasti yksi parhaista keinoista ehkäistä sairastumista syöpään.
      Kurkuma on saanut viime vuosina runsaasti huomiota syövän ehkäisyyn liittyvissä artikkeleissa. Eikä syyttä, sillä tutkijat ovat olleet ällistyneitä huomatessaan kurkuman kyvyn laukaista syöpäsoluissa apoptoosin eli solukuoleman, joka nimenomaan syöpäsoluissa on usein estynyt.
      Voikukanjuuri - Onkologi Caroline Hammin työryhmän tekemien tutkimusten mukaan voikukanjuuri on mitä tehokkain syövän ehkäisijä. Hamm sai idean tutkimuksilleen kuultuaan kahdesta leukemiapotilaasta, jotka kieltäytyivät kemoterapiasta ja paranivat juomalla voikukanjuurista tehtyä teetä. Myöhemmissä kokeissa selvisi, että voikukanjuuri tehoaa syöpäsoluihin hämmästyttävällä teholla, sillä se tappoi solut hyvin valikoivasti. Vain syöpäsolut saivat kyytiä kun terveet solut jäivät rauhaan.
      Valkosipuli – Tutkimuksien mukaan ihmisillä jotka syövät säännöllisesti raakaa valkosipulia, on noin puolta pienempi riski sairastua syöpään. Valkosipulin sisältämiä syöpäsolujen kasvua estäviä aineita ovat mm. diallyylisulfidi, S-allyylimerkaptokysteiini, S-allyylikysteiini ja ajoeeni.
      Syö kaalia - Erityisesti parsakaali ja ruusukaali ovat osoittaneet voimansa syövän ehkäisyssä.
      Vallitsevan käsityksen mukaan teollistuneissa maissa ainakin kolmasosa kaikista syöpätapauksista johtuu ravinnon suorista tai välillisistä vaikutuksista. Kiinnitä siis huomiota siihen mitä pistät suuhusi. Unohda ne kauppojen yliprosessoidut ruoat, sokerilla mässäily ja muut länsimaalaisen ravitsemuksen kompastuskivet ja panosta ruoan laatuun.
      http://www.terveydenjuuri.fi/syovan-ehkaisy/

    • 3+3
    • 1+1

      Se on ihan sama mitä syö,sillä ei syöpää ehkäistä.Ravinto vaikuttaa tieysti elämänlaatuun ja hyvinvointiin,mutta ei kukaan voi tietää,jos syö sitä taikka tätä niin ei tule syöpää.Nykyään on jokapäiväisessä elämässä noin 100000 myrkyllistä kemikaalia,joista puolet aiheuttaa syöpiä.Kaikki mihin kosket,on myrkkyä.Esim.muovit,autojen sisustat koetaulut,tietokoneet,ym,ym....Syövät on lisääntynyt noin 40%.

    • mä_

      Haista paska... ihan suomeks... mee pätemään muualle. Sairaiden syyllistäminenkö sut parantaa! Googlata osataan kaikki sontaa netistä, ei tartte sun tulla sitä tänne leikkaamaan ja liittämään.

      • parasta.

        Ennaltaehkäsy paras


    • 3+3
    • 100µg
    • 100µg
    • normaalia.

      Syöpä tykkää "sokerista" ja asiasta on tietoa ja tutkimuksia.

      Eli jos saat syövän, niin sitten viimeistään VHH ruokavalio.

      VHH EI OLE rasva ja/tai proteiinidieetti, vaan vähähiilihydraattinen ruokavalio, jossa nopeasti sokeristuvat hiilihydraatit vaihdetaan kunnon ruokaan.

      Eli sokeri, viljat ja peruna vaihdetaan kasviksiin ja marjoihin.

      Tämä on ihmisen normaali ruokavalio.

    • 3+3
    • ollos hyvä

      Tiededokumentti: Kivikautiset juuremme

      Miksi korkea verenpaine, diabetes, selkäkivut ja allergiat piinaavat meitä? Nämä elämäntapasairaudet johtuvat osin siitä, että olemme pohjiltamme yhä kivikauden ihmisiä. Miten tätä tietoa pitäisi hyödyntää?

      Esitetty: To 22.5.2014 klo 21.36 Yle Teema

      Areenassa nähtävillä:
      http://areena.yle.fi/tv/2191322

      Paleovalmennusta:
      http://www.villiruoka.fi/paleovalmennus/

      "Nykyään yli 70% länsimaalaisten ihmisten ravinnosta tulee ruuista, jotka eivät ole lajillemme ominaisia, kuten viljat ja maitotuotteet. Vaikuttaisi siis, että useimpien kroonisten tautien taustalla on modernin maailman mukanaan tuomien elämäntapojen ja ruokavalion suuri poikkeama siitä ympäristöstä, johon geenimme ovat tottuneet."
      http://www.helsinkipaleo.com/aloita-tasta/

    • 4+5

      "Maailma on heräämässä siihen tosiasiaan, että kännykät ovat kaksisuuntaisia mikroaaltoradioita. Niissä harvoissa tutkimuksissa, joissa on tarkastelu kännykkää puoli tuntia päivässä käyttäneitä ihmisiä kymmenen vuoden ajan, on havaittu 2-5-kertainen aivosyöpäriski. Jos odotamme vahvempaa näyttöä -- kuten teimme tupakan ja asbestin kohdalla -- se on liian myöhään tuleville sukupolville."

      https://www.facebook.com/suomenterveysravinto/posts/453716341439275

    • 100µg

      up

    • 3+3

      Muista D-vitamiini

      50-100µg/vrk

    • elintavat

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe