Nuoren naisen pukeutuminen töissä, mikä on korrektia ja mikä ei?

moottoritieonkuuma1

Nyt kun kesä alkaa kolkuttelemaan ovella, niin alkaa ahdistamaan taas työpukeutuminen. Ahdistaa se muutenkin, mutta erityisesti kesäisin.

Eli mikä on korrektia työpukeutumista vaikka kuumalla kesäsäällä, jos ei ole olemassa mitään työvaatteita, vaan saat itse aamulla päättää mitä töihin laitat? Olkoon työpaikka sitten vaikka päiväkoti, kerho, leiri tms.

Joku varmaan ihmettelee miksi vaivata päätään pukeutumisella, mutta täytyy sanoa että nuorena ihmisenä sitä on aika sokea kaikille pukeutumissäännöille. Itse olen joutunut supattelun kohteeksi nuorempana pukeutumisen takia eikä asiasta sanottu päin naamaa. Itse en vain nähnyt mitään väärää vaatteissani ja mistäs sen olisi voinut tietää jos kukaan ei siitä mainitse tai kerro työpaikan pukeutumissääntöjä. :) Ilmeisesti pukeuduin liian naisellisesti, mutta itse en nähnyt itsessäni mitään viehättävää. Olen myös ollut joka työpaikalla miltein se juniori, joten vanhempien ihmisten vaatemuoti on hiukkasen erilaista kuin parikymppisen nuoren naisen. Vaatevalintoja vaikeuttaa myös se, että joka työpaikalla näyttää olevan vähän erilaisia mielipiteitä. Kesähelteellä näin kyllä erittäin tukevalla naisella pikkuiset mikroshortsit, eikä ketään näyttänyt haittaavan. Myös lastentarhaopettajalla vilkkui melkein pikkarit hameen alta. Yhdessä työpaikassa taas olisi pitänyt kesähelteellä olla jotkut pitkät housut ja normaalit kaula-aukotkin oli nounou. Itseäni asia ei millään tavalla kiinnosta, on vaan hirveen vaikea punnita että mikä olis sitten korrektia ja mikä ei. Työpukeutuminen ja muoti eivät kyllä kohtaa millään tavalla. :) Joskus tuntuu myös, että katsotaan kieroon jos tulet työpaikalle vaikka korkokengissä. En siis käytä niitä työpäivän aikana, vaan minulla on työkenkinä ulkona vaikkapa saappaat tai lenkkarit. Tulen niillä vain töihin ja lähden töistä, koska onhan se kiva näyttää naiselliselta jos lähtee kaupungille työpäivän jälkeen. Tykkään myös koruista ja asusteista. En halua mennä töihin sen näköisenä, että just olen noussut sängystä. :)

Jokatapauksessa olen nyt ihan neuroottinen pukeutumisen suhteen ja pelkään että tulee sanomista vaikka pukeutuisin kaapuun. Kyllä muilla vanhemmillakin ihmisillä näkyy töissä välillä hillitty rinta vako, sitä kun on vaikea kokonaan peittää ellei halua pukeutua poolo paitaan kesäisin.

Tämä on myös alkanut vaikuttaa minun vapaa-ajan pukeutumiseen. Kaupunki on pieni ja perheisiin törmää jokaisella kerralla kun naamaa jossain näyttää. Haluan vapaa-ajallani pukeutua miten lystään, mutta mitä jos Petterin äiti kauhistuu liian lyhyistä shortseista tai avonaisesta topista? Onko se minun ongelma, jos vietän omaa vapaa-aikaani? En tarkoita mitään hutsu pukeutumista, vaan normaalia nuoren naisen vaatetusta. Sama juttu vähän, jos istun terassilla lonkero kädessä ... siitäkin voi joku kauhistua.

Nomutta jos täällä olisi sellaisia mitkä voisivat kertoa tarkkoja pukeutumissääntöjä niin hienoa olisi. Mikä on hyvä hameenpituus? Siitäkin kun on monia mielipiteitä. Kaupoissa näkee nykyään vaan yhä lyhyempiä hamosia. Mites topit yms? Olkaimet minkälaiset? Mikä on hyvä kaula-aukko?
Meneekö raja siinä, että kumartuessa ei pikkarit loista ja tissit pullahda ulos? Olettaisin että pukeutumissäännöt ovat kaikille samanlaiset, hoikilla ja lihavilla, nuorilla ja vanhemmilla?

Onko teillä kokemuksia epäkorrektista pukeutumisesta työpaikalla? Mitä ei ainakaan kannata pukea päälle?

13

3344

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • moottoritieonkuuma1

      Voitte myös laittaa vaikka esimerkkikuvia hyvästä hameesta tai paidasta tms. Tai sitten siitä "ei näin" tyylistä.

      • siveydensipuli

        Mielestäni liian "antelias" pukeutuminen ei ole koskaan tyylikästä. Fiksumpi peittää enemmän kuin näyttää. Ei näytä hyvältä työpaikalla jos pukee liian avoinaisen puseron josta rinnat pursuaa, eikä mini-minihame yleensä sovi kellekään. Töissä ollaan töitä tekemässä eikä paljastelemassa. Jonkun herkän ihmisen mielenrauhan voi viedä jos pukeutuu hyvin paljastavasti - voisikohan tuo olla jossain määrin jopa työpaikkakiusaamista. No, tähän varmaan joku älähtää, mutta ihan vapaasti.

        Kun olen ostanut kaupasta puseroita tai tilannut postimyynnistä, niin usein ikävänä yllätyksenä huomaan että kaula-aukko on paljon laajempi kuin annetaan ymmärtää. Monen puseron alle joutuu laittamaan toisen puseron tai jotakin muuta "näköestettä" ettei ole kaikki tarjolla.


    • Kerho Ukkonen

      Minun puolesta koko työyhteisö voisi olla vaikka boratit -päällä töissä, ei haittais =) Sorry epäasiallisesta vastauksesta ja omasta mielestäni tosiaan se on vaan piristävää kun muuten hyvässä kunnossa olevat naiset pukeutuvat hieman "epäkorrektisti" ja antavat pientä silmäniloa työn keskelle =)

    • asdgbn

      Ymmärrän sun ongelman täysin! ja oikein ahdistus taas nousi kun tuli mieleen viime kesä ja vaatetuskailu :D Olen myös nuori parikymppinen ja viime kesänä olin ekaa kertaa ns. oikeassa ammatissani toimistolla töissä. Kyllä sen pukeutumisen pitää olla sellasta että itse viihtyy vaatteissa hyvin, ja ei ole liian kuuma. Lyhyitä hameita ei kyllä voi mielestäni töihin laittaa, eikä shortseja. Minusta korrektit kesähousut on esim. nilkkapituiset housut, ns. cropped jeans. Vaikka vähän löysempinä. Ja vaalean sävyisinä että ovat vähän kesäisemmät..Toppejakaan en töihin laittaisi. Ennemmin väljä lyhythihainen paita. Ja vaikka ballerinat ym.kesäkengät. Omalla kohdalla oon huomannut että helpointa kun pitää pukeutumisen simppelinä! koska tavallaan turha töihin on vartavasten pukeutua, siis sillätavalla että miettii asukokonaisuuksia päästä varpaisiin ja asusteita myöten. Tämä toki oma mielipiteeni. Mutta itse päätin että pidän pukeutumisen töissä simppelinä ja vapaa-ajalla sitten tuon enemmän omaa tyyliä esille. Niin ja se korrekti hameen pituus on polveen.

    • ivu05

      Moi,

      Itsekin meinasin hajottaa pääni tähän varsinkin kun työelämään oli vasta siirtymässä. Nyt on jo löytänyt tämän "uuden tyylin".

      Kannattaa googlettaa kuvia sanalla "business casual". Eli kun muistaa, että olkapäät ja varpaat piilossa, mekot/hameet/housut vähintään polveen asti ja ei neon-värejä niin pääsee jo pitkälle. Sanoisin, että ellet työskentele jossain high-end asiakaspalvelussa, niin tumma farkku on OK.

      Muutenkin työelämässä kannattaa miettiä, että mikään huomiota herättävä ei välttämättä ole hyvä, sillä haluathan kerätä sen huomion persoonallasi ja osaamisellasi. Olen myös huomannut, että kovaääniset korkkarit saattavat ärsyttää monia (myös itseäni!:).

      Kannattaa panostaa hyviin laukkuihin, huiveihin ja jakkuun. Niiden kanssa voi sitten vaihdella perusvärisiä paitoja ja housuja.

      • aune4

        Polven yläpuolelle oleva hame, ei liian paljastava pusero tai toppi
        Korkokengät käy hyvin, ei shortseja ehkä kuitenkaan

        Hameenhelman pitäisi olla sen verran pitkä ettei alkkarit näy mutta kesällä ehdottomasti hame, leveähelmainen tai tiukka koska on kivempi pitää kuin farkut jotka hiostaa.

        Yleensä hameita mieluummin kun pitkiä housuja kun tykkäät naisellisista asuista, itsekin pukeudun hameisiin ja mekkoihin jopa talvella, alla paksut sukkahousut ja pitempi hame.


    • No, entä sitten vaikka pk-ihmisten pukeutuminen? Mikä on korrektia päiväkotiin? Tai lastensuojelulaitoksiin, nuorisokeskuksiin tai kouluihin. Kun näissähän ei varmaan ole "pukukoodia". Mikä vaatetus on OK lastenhoitajalla? Lastentarhanopettajalla? Luokanopettajalla? Avustajalla? Ohjaajalla?

      • Moottoritieonkuuma1

        Ei neonvärejä, ounou. Olen sortunut tähän mokaan kyllä, mutta olen saanut vain ihastelevia kommentteja. Mutta ehkä työympäristöni on vähän erilainen sitten. Vanhemmilla naisilla on mekkoja mitkä menee kyllä reilusti polven yläpuolelle et kumartuessa meinaa vilkkua ja paljain varpasin ollaan. Työpaikkani on melko syrjässä, pois ihmisten katseilta. Lapsetkin tykkää värikkyydestä. :)


    • Hoitsu__83

      Jos haluat pysyä työpaikallasi ja saada mukavempia hommia niin kannattaa pukeutua hieman flirttailevasti ja kevyesti flirttaila lääkäreiden kanssa.
      On julkinen salaisuus, että hoitajat keikuttelevat takamustaan ja flirtailevat lääkäreiden kanssa jatkuvasti saaden kevyimmät hommat =)

    • terkkari1

      ^Mitä ihmettä? En tiedä missä sä oot töissä, mutta mun hommia ei koskaan oo kyllä lääkäri määrännyt. Ihan osastonhoitaja päättää työnkuvasta, lääkäri toki potilaan hoidosta, mutta ei se siihen vaikuta, kuka hoitaa kevyimpiä potilaita ja kuka ei.

    • persekolo1

      Pukeudu stringeihin, horo!

    • MiniMalli

      Oon 49v. nainen. Pukeudun useasti nahkaminihameeseen ja kireäänpaitaan.
      Oloni on todella naisellinen naisyhteisössämme.

      • ööööööööö

        UPEETA!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe