Kertokaa Espoosta, kiitos!

mahd.tulevaespoolain

Olen muuttamassa Espooseen ulkopaikkakunnalta. Minkälainen kaupunki, onko viihtyisä? Tapiolan kaupunginosaan tahtoisin. Minkälaiset palvelut alueella? Kauppakeskukset, baarit, yökerhot? Barona-arena taitaa sijaita tapiolassa ja iso-omena matinkylässä? Kohtalaisen pienellä pinta-alalla Espoo, taitaa fillarillakin päästä kätevästi paikasta toiseen..

36

606

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ewfwf

      Pysy siellä missä nyt olet.

      Ei täällä sinua tarvita.

    • Voin suositella

      "" Minkälainen kaupunki, onko viihtyisä? Tapiolan kaupunginosaan tahtoisin. Minkälaiset palvelut alueella? ""

      Täällä Tapiolassa on loistavat kaupan palvelut. Oman kylän ABC-huoltamo on auki 24.00 asti ja sieltä Delistä saa ruokatavarat kotiin kätevästi.

      Myös puutarhakaupungin vihreätä on ihan julmetun paljon kaikkialla. Ihan joka talon pihassa on aina jotakin vihreätä. Muuta ihmessä Tappiolaan vihtymään.

      • Narkosomalia

        Paska paikka koko Espoo. Kun olis rahaa niin muuttaisin pois


    • mahd.tulevaespoolain

      Mikä Espoosta tekee paskan? Haluaisin muuttaa vähän isompaan kaupunkiin ja Espoo olisi siinä Helsingin naapurinakin vielä ja pk-seutua.

    • fuji moto

      Olen asunut Espoossa jo yli 20 vuotta ja viihtynyt. Tosin en välttämättä ihan joka paikkaan täälläkään muuttaisi. Länsiväylän ja radan varrelta pääsee helposti Helsinkiin.

      Kauppakeskuksia on, mutta itse en niitä kyllä arvosta.

      Pyörällä pääsee liikkumaan helposti, mutta jos koko Espoon meinaat kiertää, niin onhan siinä hommaa.

      Keskuspuisto ulkoiluun, (tai Nuuksio retkeilyyn), meri, urheilukeskukset jne.

      Tervetuloa

    • En jaksa olla

      " Kauppakeskuksia on, mutta itse en niitä kyllä arvosta. "

      Sama vaiva täällä, en saa kauppakeskuksissa olemisesta mitään irti. Ihmettelen miten aikuiset miehetkin lähtee viikko viikon perään, koko lauantaipäiväksi tuonne maleksimaan ja saavat siellä aikansa kulumaan.

      Ite haen just sen tavaran kuin on pakko kauppakeskuksesta hakea kun muita kauppoja ei mailla halmeilla ole, ja sitten saman tien takas ulos.

    • mahd.tulevaespoolain

      Kiitos vastauksista. Vielä haluaisin tietää noista baarikuppiloista, ja mielellään tapiolan alueelta ja yökerhot,. Onko käytettävä taksia vai selviääkö kotiin jalkaisin, jos tapiolan alueella asuu?

      • muutin toisaalta

        Ei Tapiolassa/Espoossa ole mitään yöelämää, vaan kaikki suuntaa stadiin. Asuin 8kk Tapiolan ja työpaikan läheisyydessä ja sen jälkeen muutin Helsinkiin. Kukin tavallaan.


      • jfpqjgpojfw

        Tapiolan alueella vain muutama pubi. Helsingin ydin on niin lähellä Tapiolaa (Kamppiin 10min bussimatka), että ihmiset tosiaan valuvat Helsinkiin yöksi. Sieltä pääsee halutessaan yöbussilla takaisin ihan yhtä nopeasti. Yöbussit kulkevat Tapiolaan aika hyvin läpi yön baarien aukioloaikoina ja vähän sen jälkeen.


    • Varaa viikkosi

      " Onko käytettävä taksia vai selviääkö kotiin jalkaisin, jos tapiolan alueella asuu? "

      Tapiola on hyvin laaja ja tiheä kaupunkikeskittymä, laajeten useiden neliömailien alueelle, pitkin merenrantaa seuraillen. Tarvitset taksia jo liikkuessasi tämän Tapiolan suurtaajaman sisälläkin. Alueella on kymmenittäin erilaisia ravintoloita, yökerhoja, strip-teasebaareja, karaokea, kasinoita jne. Kaikkia yöelämän huvitusmuotoja löytyy Tapiolasta yllin kyllin.

      Varaa viikko aikaa, ja runsaasti taksirahaa! Ehdit silloin saada ainakin pintapuolisen katsauksen Tapiolan menevään ja nuorta aikuista taatusti kiehtovaan villiin yöelämään.

    • ei tapiolaan

      Unohdit mainita kaikki spurgut. pummit ja narkkarit jotka Tapiolassa pyörii yöllä ja päivällä.

      En tosiaan suosittele Tapiolaa.

    • Uus-Suvela

      Tapiola on jo useampia vuosia ollut Espoon uusi Suvela. Vastaavasti Suvelassa on kohennettu ympäristöä aivan dramaattisesti, uusia istutuksia tehty, röttelöitä purettu ja korjattu.

      Nykyinen Suvela on Betonilaatta-Tapiolaan verrattuna kuin Kaivopuistoa.

      Liikekeskuksensa purkanut ja hävittänyt Tapiola on taantunut niin pahasti, että sen voisi ihan vakiostikin nimetä Espoon uudeksi Suvelaksi. Taikka siis selvyyden vuoksi Suvela-Tapiola tai Taviela tms.

      • Kirstin leikkipaikat

        Tää on täyttä p.....kaa! Suvelassa yritettiin ongelmat hoitaa sillä et laitettiin uusia istutuksia ja laitettiin uudet lasten leikkipuistot! Nyt Jengi riehuu ja dokaa näissä lasten leikkipuistoissa. Puhumattakaan siitä ku tää jengi jurrissa kusee näihin leikkipaikkoihin! Mut Pää-asia et Kaupungin päättäjät luulee et kaikki on kunnossa!
        Suvelaan tuli uudet istutukset ja leikkipaikat, mut Yöllinen riehuminen on jokapäiväistä.

        Tapiolassa on aivan eri meininki Järjestyssääntöjä noudatetaan ja Poliisi valvoo aluetta, toisin kuin Suvelassa!!! Älkää missään nimessä muuttako Suvelan alueelle, varsinkin jos teillä on lapsia!!!!


    • DI+KTM Tapiola

      Parista viimeksi kirjoittaneesta paistaa kateus. Toivottavasti saatte lohtua tästä keskustelupalstoille kirjoittamisesta. Minuakin harmittaisi rankasti jos elämä olisi mennyt päin persiitä ja olisin päätynyt Tapiolan sijasta Pohjois-Espooseen tai Leppävaaran ghettoon, joten tavallaan ymmärrän teitä rakkaat lapseni.

    • Tappiolan sivuluisu

      > > Tapiolan sijasta Pohjois-Espooseen tai Leppävaaran ghettoon, joten tavallaan ymmärrän teitä rakkaat lapseni.

      Näköjään et tosiaankaan oikeen tiedä niiden säällisten espoolaisten kaupunginosien nimiäkään.

      Kyllä täällä ihan oikeasti kunnollisessa 200 m2 tiilipintaisessa omakotitalossa asutaan. Bussille matkaa 150 m, junalle 250 m, suureen kauppakeskukseen 1.5 km. Mukavasti 300 - 400 m säteellä on 4 ruokakauppaa.

      Huvittaa kun suureellisesti itseään "Espoon keskustana" mainostavassa Tapiolassa on vain se ABC:n hikinen Deli-myymälä. Ja ylikallis Stockmannin herkku.

      Tapiolan vahvaa aikakautta oli ja kesti 90-luvun alkuvuosiin saakka. Sen jälkeen koko alue on mennyt suhteessa jyrkkää alamäkeä. Ei tarvii kun kävellä rappeutuneen Heikintorin ovista sisälle, niin pystyyn kuolleen liikekeskuksen fiiliksen tunnistaa heti.
      Kaupoista kuollut vanhahtava Tapiola kuihtuu, kun sitä verrataan miten Espoo ympärillä muine kaupunginosineen on mennä porskuttanut eteenpäin.

      • AFSAFSAFS

    • Epäonnistum. myöntö

      >> kun tolla sun keskisuurella omakotitalolla sieltä mamujen keskeltä ei saa edes uutta yksiötä Tappiolasta.>>

      Tämähän pelko alueen kiinteistöjen omistajilla onkin. Yhtenä kauniina päivänä ns. "suuri yleisö" hiffaa että Tapiola on palveluista tyhjä suuresti ylihinnoiteltu Betoni-Suvela. Silloin alkaa Betoni-Tapiolan alueen neliöhinnat romahtaa.

      > Veikkaan että sun kandeis myös tutustua esim. tähän dokkariin Tappiolan remppaan liittyen:

      Tämä mainitsemasi PDF-dokkarihan vaan toistaa täsmälleen sen mitä sanoin itsekin, että koko Tappiolan keskusta on suuri epäonnistuminen ja pettymys.

      »"Tapiolan 1980-luvulla rakennettua keskuksen osaa ei yleisesti
      ottaen ole koskaan pidetty erityisen onnistuneena. Museoviraston
      laatimassa Tapiolan keskusta koskevassa kuvauksessa todetaan
      1980-luvulla rakennettuun keskukseen liittyen ainoastaan, että
      myöhemmin Tapiolan liikekeskusta on huomattavasti laajennettu
      rakentamalla sinne liike- ja toimistorakennuksia alkuperäisestä
      Tapiolasta poikkeavaan tapaan.
      Nyt tästä kokonaisuudesta varmuudella jää vain Sokoksen talo,
      mutta sekin uusitaan perusteellisesti. "»

      Tapiolassa siis vain Sokoksen talo säilytetään, ja sen osalta luvataan näin:

      »"Tältä pohjalta on jo käynnissä Tapiola-ryhmän toimesta entisen
      Sokoksen talon uudistaminen. Alimmalle tasolle tulee
      päivittäistavarakauppa. Ylempiin kerroksiin tulee vaihtelevin
      tilaratkaisuin erikoisliikkeitä kolmeen tasoon. Uudistettu
      liiketalo avataan kesäkuussa 2013. "»

      Jos tämä pläni pitää yhtään paikkaansa, niin jo runsaan 3 viikon kuluttua kesäkuussa Tapiolassa avautuu entisen Sokoksen tiloihin tuliterä ja uudistettu päivittäisitavarakauppa. Eli siis se kaivattu ruokakauppa.

      Jatkossa ei enää tarvikaan ajella ABC:ltä ostamaan maitopurkkia.

      Jostakin syystä en vaan ole kovin paljoa kuullut että mikä ruokakauppa tuohon Sokoksen pohjakerrokseen tulee. Käsitykseni mukaan S-ryhmällä ainakaan ei ole kiinnostusta tulla siihen.

      • tapiolalainen21

        Seurannut tätä keskustelua vierestä hieman huvittuneena, mutta Tapiolaisena ajattelin kommentoida tähän ruokakauppa asiaan. Itse käytän viittä( 1) ruokakauppaa Tapiolassa; Stockan Herkkua, Tapiolan keskustan K-marketia, Pohjantorin K-marketia, Pohjantien S-marketia (ABC:n vieressä) ja Louhentien Siwaa. Kivennäisvedet, sekä jotain muutakin tavaraa haen Lidlistä, joka sijaitsee Niittykummun puolella Merituulentien varressa n. 250m Tapiolan ja Niittykummun rajasta. Täällä on mielestäni jo nykyisellään ihan hyvä tilanne ruokakauppojen suhteen, vaikka harrastankin ruoanlaittoa ja joudunkin tästä syystä useimmiten turvautumaan pelkästään Stockan Herkun valikoimiin.

        Mitä tulee Tapiolan keskuksen uudistamiseen, niin Ainoahan (Ns. Sokoksen kiinteistön saneeraus) on vain pieni osa sitä. Paljon muutakin on tulossa lähivuosina.

        "Jostakin syystä en vaan ole kovin paljoa kuullut että mikä ruokakauppa tuohon Sokoksen pohjakerrokseen tulee. Käsitykseni mukaan S-ryhmällä ainakaan ei ole kiinnostusta tulla siihen." - tähän edellisen kirjoittajan kommenttiin viitaten minusta tuntuu, ettei kirjoittaja ole muutenkaan juuri perillä siitä mitä Tapiolasta löytyy nyt tai tulevaisuudessa, vaikka kärkkäitä mielipiteitä tuleekin. Alla lainaus Ainoan kotisivuilta, josta luulisi tietoa hakevan ensimmäisenä kun miettii mikä päivittäistavarakauppa on suunnitteilla ko. kiinteistöön:

        "Tapiolaan ensi syksynä avattava kaupunkikeskus Ainoa tarjoaa alueelle entistä parempaa päivittäistavaratarjontaa. Kesko avaa Ainoan alimpaan kerrokseen, eli M-tasoon, kattavan K-Supermarketin.

        -Meille on tärkeää, että asiakkailla on mahdollisuus valita jatkossakin K-supermarket heidän asioidessaan Tapiolassa. Uusi kauppa on kooltaan noin 3000 neliömetriä, joten se on meidän mittapuullamme varsin suuri, Keskon pääkaupunkiseudun aluejohtaja Antti Palomäki sanoo.

        -K-supermarketin asiakaslupaus on ”Tavallista parempi ruokakauppa” Uusissa ja viihtyisissä tiloissa lupausta on hyvä ryhtyä toteuttamaan, Palomäki lisää.

        K-supermarketiin pääsee kätevästi myös autolla, sillä sinne on suora kulkuyhteys viime viikolla avautuneesta Tapionaukion pysäköintilaitoksesta.

        – Pidän tärkeänä, että saamme Ainoaan myös päivittäistavarakaupan laajentamaan tarjontaamme. Kauppaan pääse jo avaushetkellä kätevästi, sillä se sijaitsee bussiterminaalin ja pysäköintilaitoksen vieressä. Kulkuyhteydet paranevat entisestään, kun Länsimetro aloittaa liikennöin vuonna 2015, kertoo LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy:n kiinteistörahastojohtaja Kim Särs."


    • kaupoista

      Komppaan edellistä kirjoittajaa, Tapiolassa on hyvät ruokakaupat. Tulee täältä Mankkaalta käytyä Tapiolassa usein Herkussa.

      • 1+1

        Tapiola nyt vaan sattuu olemaan syvältä suolesta. Tapiolassa asuvien suolistoloisten on sitä tietenkin vaikea nähdä ja mahdoton myöntää. Eipä siinä, senkin liikutte omissa suoliliemissänne siellä.


      • ijpdgad
        1+1 kirjoitti:

        Tapiola nyt vaan sattuu olemaan syvältä suolesta. Tapiolassa asuvien suolistoloisten on sitä tietenkin vaikea nähdä ja mahdoton myöntää. Eipä siinä, senkin liikutte omissa suoliliemissänne siellä.

        Köyhien kateellista kitinää. :)


    • Pari pointtia

      Autoja riittää ja sepeleitä ei viitsitä korjata väyliltä, eli varaa jo tullessasi jonkinlainen hengityssuojain.

    • Se mennyt maine

      Aikaisemmin 90-luvulla Tapiolan Heikintorilla oli parikin ruokaa myyvää kauppaa ja silloin saattoi vielä puhua jonkinlaisesta kauppakeskuksesta. Nyt ei ole jäljellä yhtään.

      Vain Postin toimisto, viinakauppa ja isokokoinen peliluola. On aika ankea paikka käydä. Ei tosiaan tee mieli jäädä viihtymään.

      Koko nykyinen ankea Tapiola pitäisi laittaa maan tasalle katepillareilla. Ihan samalla lailla kuin teki Kauniainen. Jyräsi kymmenkunta vuotta sitten matalaksi koko vanhan 60-luvulla rakennetun 2-kerroksisen keskustakompleksinsa.

      Kauniaisten ratkaisuna oli rakentaa katepillareiden jättämän aukon paikalle järkyttävän näköinen, vihreäsävyinen S-kauppakeskus. Kauppa on ulkoa päin ihmeellisillä puisilla pystypölkyillä "koristeltu".

      Tulee mieleen että tellingit on paikalla edelleenkin. Että talo olisi vielä keskeneräinen ja rakenteilla. On todella karmean ja tyylittömän näköinen kaupan maamerkki Oravakaupungin keskustassa.

      • Muiden joukossa

        Kauniaisissa ennakoitiin liitosta Espooseen. Mitäpä sitä turhaan komeilemaan, kun kohta kuitenkin ollaan Espoon lähiö.


      • huumejengi

        Pohjois- Tapiolan huumejengi on kuuluisa.


    • nennus2

      Moi kyl tääl espoos on vaikka mitä kivaa :D

      • abcde......

        Ei ainakaan kirjoitus taitoisia.

        kyl

        tääl

        espoos

        Paska paikka koko Espoo.


      • 1+1
        abcde...... kirjoitti:

        Ei ainakaan kirjoitus taitoisia.

        kyl

        tääl

        espoos

        Paska paikka koko Espoo.

        Kirjoitustaitoisia on yhdyssana.


    • Suomen Bostonkakku

      Espoo on Suomen Boston. Meren rannalla kumpikin ja on hel-vetin kylmää.

      Tosin Bostonissa pommituspuoli rajoittui vain yhteen maratonkisaan.

      Täällä meillä vuoroin paukkuu aina. Irtokiven alle jääneet dynamiittilaatikot mossahtelee tai vuoroin lentää kallionkappaleita ilmassa. Aina täällä Espoossa joku paikka paukkuu. Ainakin Sellossa sitten joku hullu alkaa vuoden päättäjäiseksi ampumaan ihmisiä.

    • Metrokin tulossa

      Tapiolasta tulee uudisrakentamisen jälkeen erinomainen paikka asua ja shoppailla. Luontoakin löytyy keskustan ympäriltä:
      - Otsolahti
      - Silkkiniitty
      - Kaskiniitty

      jne..

    • Munkka1

      Kuka shoppailee tai käy baarissa Tapiolassa metron jälkeen?! Espoo on lähiö.

    • ,,,,,,

      ,,,,,,,,,,,

    • ,,,,,,,

      ,,,,,,,,,,,

    • snadi kundi stadista

      Mä olen pari vuotta asunut Espoossa ja Suvelassa ja olen ollut todella tyytyväinen paikkaan.

      Loistavat palvelut. Kauppoja 3 kpl ja Etressen kauppakeskus 5 min kävelymatkan päässä. Loistavat kulkuyhteydet, junalla ja bussilla.

      Espoon keskuspuisto vieressä ja Oittaan, Pirttimäen sekä Nuuksion ulkoilualueet lähellä.

      Maahanmuuttajia on paljon, mutta näyttäisi että he ovat tänne jäädäkseen ja tekemään työtä. He eivät aiheuta mitään järjestyshäiriöitä. Lasten leikkipaikat ja urheilukenttä ovat hyvässä kunnossa ja jatkuvassa käytössä. Lapset ja nuoret viettävät aikaansa leikkipaikoilla ja urheilukentällä. Täällä on paljon eri kansalaisuuksia. Lapset sekä nuoret liikkuvat ja tutustuvat koulussa sekä kentillä toisiinsa.

      En ole havainnut mitään jengiintymistä. Eri alkuperää olevat lapset liikkuvat kaksisteen, kolmisteen tai pienissä porukoissa - niin kuin lapset ovat aina tehneet. Aika luonnollisen ja helpon tuntuista integroitumista.

      Suvela on aika pieni paikka esim. Itä-Helsingin tai Vantaan lähiöihin verrattuna ja se on saanut kehittyä aika rauhassa, omalla painollaan.

    • PerusPultsari

      Espoo on suuri kokoelma lähiöitä. Näistä sitten valiset lompakon ja mieltymysten suhteen mieluisen. Espoo on ok perheille, jotka haluavat asua ok- tai rivitaloissa.

      Jos jätetään Westend pois niin hyvä vaihtoehto on Haukilahti; siellä ovat asuneet/asuvat mm. Kisse Häkkinen, Kaj-Erik Relander jo usea kauppakorkean professori. Lippajärvi myös ok - monen vakavaraisen yrittäjän valinta.

      Peruspalvelut Tapiolassa ovat riittävät ja jos tarvitsee jotain erikoistuotetta niin äkkiäkös sen hakee Helsingistä. Kulttuuritarjonnan perään niin ikään Helsinkiin.

    • Goldilocks

      Minusta Leppävaara on nykyään todella kiva kaupunginosa. Loistavat liikenneyhteydet, kaikki palvelut sekä viihtyisä vehreä miljöö.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe