Lippånen ryömi esiin PAKKOruotsia puolustamaan

Käännöststo

yle:
"Kotimaa 31.5.2013 klo 14:08 | päivitetty 31.5.2013 klo 14:11
Lipponen vihaviesteistä: Kyseessä on vain jäävuoren huippu
Useat ruotsin- tai kaksikieliset julkisuuden henkilöt ovat saaneet tappouhkauksia ja vihaviestejä viime päivinä.
Paavo Lipponen Kuva: Jukka Lintinen / Yle
Entinen pääministeri Paavo Lipponen arvostelee Suomen poliittista johtoa saamattomuudesta rasismin ja vähemmistöjen syrjinnän vastaisessa toiminnassa.

- Olen pettynyt siihen, että puolueet laidasta laitaan eivät puutu näihin asioihin tehokkaasti, Lipponen sanoo Yle Uutisten haastattelussa.

Samalla Lipponen kuitenkin kiittää pääministeri Jyrki Kataista (kok.) tappouhkaukseen puuttumisesta.

Suomen kaksikielisyyttä edistävän Svenska nu -verkoston valtuuskunnan puheenjohtajana toimivan Lipposen mukaan suomenruotsalaisiin kohdistuvat viimeaikaiset uhkaukset ovat vain jäävuoren huippu.

Tällainen luistelu on masentavaa. Se, että annetaan periksi.
- Paavo Lipponen
- Ihmettelen sitä, että kuului yleinen helpotuksen huokaus, kun saatiin poliisilta lausunto, että tässä on kyse yksittäisestä henkilöstä tai pienestä ryhmästä, Lipponen sanoo.

Lipposen mukaan ilmiö on yleisempi, ja ruotsinkieleen sekä ruotsinkieliseen vähemmistöön on jo pitkään kohdistunut kaunan purkauksia, jotka kertovat henkisestä taantumasta.

Entinen pääministeri pitää järkyttävänä jos lapsille ja nuorille kerrotaan, että ruotsin kieltä ei tarvita. Pakkoruotsista luopuminen merkitsisi Lipposen mukaan lasten eriarvoistumista, koska silloin ruotsin kieli valittaisiin vain perheissä, joissa ymmärretään kielen merkitys.

Arvostelee myös puoluejohtajia periksi antamisesta

Lipponen paheksuu myös sitä, että muiden puolueiden puheenjohtajat jättivät ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajan Carl Haglundin yksin sen jälkeen, kun perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini oli ilmoittanut, ettei enää keskustele Haglundin kanssa.

Haglund oli tätä ennen arvostellut Soinia osallistumisesta homoliittojen vastaiseen mielenosoitukseen Ranskassa.

- Tällainen luistelu on masentavaa. Se, että annetaan periksi, Lipponen sanoo.

HBL pyrkii syventämään keskustelua

Suomenruotsalainen sanomalehti Hufvudstadsbladet pyrkii syventämään keskustelua ruotsinkielisiin kohdistuvasta uhkailusta, kertoo lehden päätoimittaja Jens Berg.

HBL kiitti perjantaina Helsingin Sanomia sivun kokoisella ilmoituksella tämän tuesta ruotsin kieltä kohtaan. Helsingin Sanomat julkaisi torstaina kaksikielisen artikkelin aiheesta.

- Olemme puhuneet asiasta sata vuotta. Tuntui hyvältä, isoveli ilmaisi tukensa, Berg sanoo.

Lisää aiheesta"

51

297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voi yhren kerran...

      Paavo Lipponen hirttäytyi pakkoruotsiin presidentinvaaleissa.
      Rahaa hän on toki saanut Rkp:n rahasäiliöistä.

      "Pakkoruotsi lisää eriarvoistumista?"

      Vapaus siis lisää eriarvoistumista, Lipponen?

      • Käytännössä

        Käytännössä lisää, silloin kun on kysymys koulutuksesta. Juuri tuosta syystä Suomessa on oppivelvollisuus. Ennen oppivelvollisuuden säätämistä huomattava osa vanhemmista ei lähettänyt lapsiaan edes kansakouluun, koska eivät itsekään olleet käyneet koulua ja pitivät sitä tarpeettomana.

        Oppivelvollisuus muuten säädettiin Ruotsissa jo vuonna 1842, mutta Suomessa vasta vuonna 1921, koska meillä suurin osa talonpoikaissäädystä vastusti sitä itsepintaisesti juuri "vapauden" nimissä.


      • Olen suomalainen

        Ruotsin kieli Suomessa ja suomenruotsalaisten etu ovat näköjään ainoat asiat, jotka saavat SUOMEN eduskunnan ex-puhemiehen Paavo Lipposen liikkeelle.
        Eipä hän viitsinyt mennä edes nykyisen TP:n Sauli Niinistön virkaanastujaistilaisuuteen, mutta ruotsin kielen takia hän on valmis jakamaan Suomen kansalle tulta ja tappuraa. Voi Paavo, Paavo miten väärässä oletkaan.......


      • totuus esiin
        Käytännössä kirjoitti:

        Käytännössä lisää, silloin kun on kysymys koulutuksesta. Juuri tuosta syystä Suomessa on oppivelvollisuus. Ennen oppivelvollisuuden säätämistä huomattava osa vanhemmista ei lähettänyt lapsiaan edes kansakouluun, koska eivät itsekään olleet käyneet koulua ja pitivät sitä tarpeettomana.

        Oppivelvollisuus muuten säädettiin Ruotsissa jo vuonna 1842, mutta Suomessa vasta vuonna 1921, koska meillä suurin osa talonpoikaissäädystä vastusti sitä itsepintaisesti juuri "vapauden" nimissä.

        Oppivelvollisuutta säädettäessä vuonna 1921 Rkp ja kokoomus äänestivät vastaan ,koska pitivät sitä uhkana kansakunnalle, että kaikki oppisivat lukemaan.Tutkikaa historiaa


    • .linkki.

      http://yle.fi/uutiset/lipponen_vihaviesteista_kyseessa_on_vain_jaavuoren_huippu/6667844

    • Tästä kysymys

      Kaikki ovat tasa-arvoisia – mutta yhdet ovat tasa-arvoisempia kuin toiset

    • hmmm..

      Hyvä juttu. Tässä käy kuten paavolle kävi pressanvaaleissa kun alkoi rkp ehdokkaaksi.

    • Koska aloittamani ketju taas pian tavan mukaan poistetaan Suomi24:stä, niin laitan tänään kaikkien merkittävien lehtien päätoimittajille ja YLE:lle lähettämäni viestin myös tänne:

      Arvoisa Päätoimittaja

      Olen pitkään osallistunut kielipoliittiseen keskusteluun perinteisessä mediassa ja aivan erityisesti internetissä – aina omalla nimelläni ja jopa kasvokuvallani. Sillä on hintansa, mutta koen asian niin merkittäväksi, että kestän mm. alla olevaa palautetta, joka on vain pieni näyte vuosien varrelta.
      Viime aikoina olen esiintynyt på svenska myös Hufvudstadsbladetin nettisivuilla. Tässä saamaani anonyymiä palautetta:
      - finlandssvensk: "Du är inte bättre än nazisterna i Nazityskland"
      - Finländare : "Höpö,höpö. Du är inte finländare. Jag lovar att köpa enkel biljett åt dig till Ryssland om du lovar att stanna där. Här vill vi inte ha Dig."
      - F-Svensk: "Det är ett mysterium varför du inte flyttar österut där du hör hemma."
      - Stig: "En del på denna sida borde söka professionell hjälp."
      - Weiron: "Och Heikki Tala borde få möjlighet att ställa sig först i kö."
      - Fiskarn: "Heikki Tala, kan gå och lägga sig Finland förblir tvåspråkig internationell och öppet , du har dina purfinne vänner i Karelska skogarna i Ryssland där hör du hemma."
      - Svenskfinland: "Även då var svenskfinland på barrikaderna och ockupanten förpassades till den eviga vilan med ett finlandssvenskt blysigill. Tala skit kan många."
      - orrkulla: "Som svenskspråkig patient skulle jag vara livrädd att skötas av en Tala, som inte tycks ha lärt sig något från nazi-tysklands uppkom och fall."

      Ja tässä lisää suomenruotsalaista kielenkäyttöä:

      - Rasse skåldö, Suomi24 RKP 8.3.2013 19:05
      - Heikki, du e ju saatan knäpp. Vaddå historia och suolampi. Kom nu jävlar ut ur ditt mujluktande skåp och berätta för oss vanliga finlandssvenskar vem i helvete freudenthal är och vad vi gjort för att fittas med nån.
      - Kom till Ekenäs torg imorgon klockan 13 så får vi tala.

      - HBL 241202012 Bomarsund (unregistered) wrote, in response to Heikki Tala:
      - Kanske bör du inte åka till Åland. Sådana svenskhatare och lögnare som du kan lätt råka ut för en "olycka" där! Säkrast att stanna hemma i "Suomi"!

      Aivan leikinasia ei ole "suomenruotsalainen lyijysinetti, jolla minut on tarkoitus saattaa ikuiseen lepoon", sillä suomenruotsalaisilla on ikävä historia poliittisissa murhissa: Eugen Schauman ampui Bobrikovin, Lennart Hohenthal ampui korkeimman lainvalvojan Soisalon-Soinisen ja Ernst Tandefelt tappoi ministeri Heikki Ritavuoren.

      Ilahduin suuresti, kun Keski-Uusimaa –lehti halusi haastatella minua nyt vellovasta tappouhkauskeskustelusta ja tänään lehti julkaisi liitetiedostona olevan artikkelin – edes hieman tasapuolisuutta. Löytyy täältä: https://www.facebook.com/HeikkiTala

      • 879978879

        Talassa on kolme vikaa.
        Ei ole nainen, suomenruotsalainen ja vastustaa pakkoruotsia. Jos yksikin ominaisuus olisi toinen saisit myötätuntoa eduskunnasta asti ja oikein nimeltä mainittuna. Toki RKP osittaisi myötätuntoa ainoastaan jos et vastustaisi pakkoruotsia.


      • Ja poliisi ei välitä

        Tala on asiallisella kielivapautuspolitiikallaan ärsyttänyt ruotsalaiset siihen pisteeseen, että kohta voi jo odottaa todellista, konkreettista kostoa aitoon ruotsalaiseen tapaan.

        Esim. HBL on tunnettu siitä, että sillä on tapana kiihdyttää lukijansa poliittiseen raivoon ja jopa murhanhimoon ja viime aikoina se on kunnostautunut Talan mustamaalaamisessa..

        Moni muistanee vielä sisämisnisteri Ritavuoren tapauksen. Heikki Ritavuori kuului itsenäisyyden alkuvuosina maan merkittävimpiin poliitikkoihin. Hän toimi oikeusvaltion, kansalaisten tasa-arvon ja kansakunnan yhtenäisyyden puolesta.

        Sellainen politiikka ei ole koskaan sopinut ruotsalaiselle äärioikeistolle, jonka puhetorvi HBL on aina ollut. HBL kiihdytti kirjoituksillaan yksinkertaiset ruotsalaiset lukijansa ennenäkemättömään raivoon Ritavuorta ja suomalaisia kohtaan, ja eikös kohta eräs tavallisen tyhmä ruotsalainen mennyt ja ampunut Ritavuoren kotiovelleen Helsingissä. Typerys tietenkin jäi kiinni, mutta varsinainen pääsyyllinen, ruotsalainen kansanpuolue ja HBL pääsivät kuin koira veräjästä, kuten aina.

        HBL:n käytös alkaa jo muistutaa samanlaista suomalaisvihamielistä hulluutta kuin 1920 luvulla, joten pitäisiköhän valtion jo hyvissä ajoin määrätä talalle jatkuva henkivartio?

        Monet, ellei kaikki, Suomessa tehdyt poliittiset murhat ovat Suomen ruotsalaisten käsialaa.

        Ja poliisi ei tutki eikä media välitä.


      • kylä näi o
        879978879 kirjoitti:

        Talassa on kolme vikaa.
        Ei ole nainen, suomenruotsalainen ja vastustaa pakkoruotsia. Jos yksikin ominaisuus olisi toinen saisit myötätuntoa eduskunnasta asti ja oikein nimeltä mainittuna. Toki RKP osittaisi myötätuntoa ainoastaan jos et vastustaisi pakkoruotsia.

        .

        Suomalaista miestä saa vapaasti potkia ja hakata vielä maassa kuolleenakin sen nämä ddr-hazardit todisti meille


        .


      • huvittavaa...

        Julkaistiinko tuota uutista YLE:ssä ja pyydettiinkö vieraaksi ohjelmaan? Oletko saanut palstatilaa myöskin HS:ssä?

        Taidat käsitellä asioita väärältä kantilta päästäksesi Suomen päämedioihin vieraaksi.

        Mutta mitäs jos toteaisitkin aivan päinvastaista, että olisit yhdessä joukossa tuomitsemassa uhkailijat ja toteavan että "Ei minun aikanani SL:ssä....".

        Olisit vakiovieras näissä medioissa.


    • Asiaa seurannut

      Svensk Ungdom -foorumilla Kunnianarvoisaa Talaa uhkailtiin ihan avoimesti jo vuonna 2005 eikä poliisi tehnyt yhtään mitään asian selvittämiseksi. Herranen ika JOS näin olisi tapahtunut jollekin julki hur_rille...

      SU:n foorumilla Kunnianarvoisaa Talaa uhkaillaan jo avoimesti!

      Hämmästynyt lukija
      8.6.2005 18:02

      http://www.svenskungdom.fi/thread.php?id=11357#11357
      >>>

      Hoi!

      Kyllä pakkoruotsi on väistyttävä. Mutta *Heikki Tala on myös vaiennettava*, tai saattaen vaihdettava, hän kylvää idioottimaisilla lausunnoillaan vihaa joka kohdistuu suomenruotsaslaiseen väestöön eikä pakkoruotsiin. Tämä Talan touhu vie uskottavuuden pois suomen kielipolitiikasta kun tällainen tunari huseeraa joka sivuilla.
      Talan lausuntojen " sitaatti Talan argumenteista "suomalainen suomenruotsalainen= käärme" "kaikki ruotsalaiset vihaavat suomalaisia", "suomenruotsalaiset sotaveteraanit olivat järjestäen kaikki ns Uumajan pataljoonassa" ymym.
      Tämä dosentti on vaaraksi yhteiskuntarauhalle.
      Jarkko

    • Näitä riittää

      Poliisi on tuskin vaivautunut muuhun kuin kirjaamaan ylös
      ja arkistoimaan Talan ilmoitukset. Siis aivan polkypyörävarkauksien tapaan...


      Arkistojen kätköistä:

      heikki_tala
      1.12.2012 23:36


      "Olen valitettavan tietoinen suomenruotsalaisten liipasinherkkyydestä. Mutta sille en voi mitään, jos joku minut tappaa kielipolitiikan takia. Alkuun yritin noudattaa nollatoleranssia ja kiikutin tappouhkaukset Keski-Uudenmaan poliisilaitokselle. Siellä minua lohdutettiin, että uhkausviestit jäljitetään, jos minut tapetaan. Lohdullista, eikö vain. Viime vuosina en ole vaivannut viranomaisia. Jos se "ett finlandssvenskt blysigill" on tullakseen, niin se siitä. "



      Kannattaa olla varuillaan etenkin jos lähistöllä liikkuu täyttä ymmärrystä vailla olevia Tandefelt-nimisiä tyyppejä... Nimi tuli SuRullisen kuuluisaksi Ritavuoren tapauksessa.

      Wikipedia:

      "Surmanluodit ampunut Ernst Tandefelt oli aatelinen ja ruotsinkielinen aktivisti. Hän kertoi päätelleensä lehtiuutisten ja etenkin ruotsinkielisiä aktivisteja tukevan Hufvudstadsbladetin tietojen perusteella Ritavuoren maalle vaaralliseksi mieheksi, josta oli päästävä eroon. Oikeudessa Tandefelt sanoi toimineensa yksin ja täysin järjissään. Hänet tuomittiin aluksi elinikäiseen vankeuteen syyntakeisena ja teko todettiin tehdyksi täydessä ymmärryksessä. Tandefelt valitti tuomiosta ja muutti taktiikkaansa, väittäen itseään henkisesti vajaamieliseksi. Lopulta valitusten ja erinäisten poliittisten mutkien kautta hänet tuomittiin täyttä ymmärrystä vailla olevana 12 vuodeksi kuritushuoneeseen."

    • Lipposen,.

      Ensimmäiset järkevät sanat koko aikanaan.
      Varmasti suurinta osaa suomalaisia alkaa joidenkin suomalaisuus jo fituttaa,mun puolesta nämä "nettifennot" vois mielihyvin vaihtaa maata pois kunnon suomalaisten mainetta pilaamasta.

      • Kuules!

        Eikö se olisi oikeampaa, että suomalaisuutta rakastavat suomalaiset jäisivät Suomeen ja ruotsalaisuutta rakastavat suomenmaalaiset muuttaisivat Ruotsiin?!

        Vain nettsivekolla on noin väärä ja outo logiikka....


      • Suomenruotsalaiset
        Kuules! kirjoitti:

        Eikö se olisi oikeampaa, että suomalaisuutta rakastavat suomalaiset jäisivät Suomeen ja ruotsalaisuutta rakastavat suomenmaalaiset muuttaisivat Ruotsiin?!

        Vain nettsivekolla on noin väärä ja outo logiikka....

        halveksii maata nimeltä ruotsi,kaikki ei näköjään ymmärrä että kieli ja maa ei ole sama asia.


      • mielenkiintoinen ero

        Lipponen ei ole kovin järkevästi asiaa kommentoinut aikaisemminkaan. Samoin Päivi Lipponenkin teki sellaisen naurettavan episodin, jolla osoitti vain sisäiset ennakkoluulonsa ns. suomen kielisiä kohtaan.

        Kysehän oli kuuluisasta pizzerian polttotapauksesta, jossa Päivi Lipponen totesi etukäteen asialla olleen "rasistit suomalaiset". Paljastuikin että tapauksen taustalla oli pizzerian oma omistaja, joka yritti hankkia vakuutusrahoja laittomasti.

        Tuon jälkeen ei ole enää ottanut kovinkaan näkyvästi kantaa edellä mainittuihin asioihin.


      • Päivittelyä aina vaa
        mielenkiintoinen ero kirjoitti:

        Lipponen ei ole kovin järkevästi asiaa kommentoinut aikaisemminkaan. Samoin Päivi Lipponenkin teki sellaisen naurettavan episodin, jolla osoitti vain sisäiset ennakkoluulonsa ns. suomen kielisiä kohtaan.

        Kysehän oli kuuluisasta pizzerian polttotapauksesta, jossa Päivi Lipponen totesi etukäteen asialla olleen "rasistit suomalaiset". Paljastuikin että tapauksen taustalla oli pizzerian oma omistaja, joka yritti hankkia vakuutusrahoja laittomasti.

        Tuon jälkeen ei ole enää ottanut kovinkaan näkyvästi kantaa edellä mainittuihin asioihin.

        Yleensäkin elämässä pätee, että kannattaa ajatella ja jopa ottaa selvää asioista, ennenkuin möläyttelee maailmalle mitä sattuu.....


    • Mikä heitto!

      Lipposella on otsaa heittää, että "tuli helpotuksen huokaus", kun ilmeni tekijöitä oleva vain yksi!!??

      Tosiasiassa suruviha-uutiskampanjan takana olevat tahot kirosivat varmaan hartaasti, kun uutiskampanja osoittautui täydeksi ankaksi! Hehän puhuivat alunperin suruvihaa lietsovasta RYHMÄSTÄ.

      Paavo on kyllä siinä oikeassa, että jotkut huokasivat helpotuksesta, nimittäin me kielivapauden puolustajat!

      • huvittavaa...

        "Tosiasiassa suruviha-uutiskampanjan takana olevat tahot kirosivat varmaan hartaasti, kun uutiskampanja osoittautui täydeksi ankaksi! Hehän puhuivat alunperin suruvihaa lietsovasta RYHMÄSTÄ."


        Olet aivan oikeassa. Annettiin tietoista propagandaa medioille siitä, että kyse olisi ns. ryhmästä ja jopa järjestäytyneestä ryhmästä.

        Se että poliisi toteaakin uhkaajia olleen "vain yhden" teki jopa Kataisenkin kommentin asiaan naurunalaiseksi.


    • pååvo !

      Lipponen on kansan halveksima rkp juoksupoika.

      6 % pressavaaleissa... sillehän nauraa jo aidan seipäätkin.

      • Nämä lorut on kuultu

        Joskus kannattaisi pitää suunsa kiinni. Tällä tavoin toimiessaan tyhmäkin ihminen saattaa vaikuttaa ihan fiksulta tapaukselta.


    • mielenkiintoinen ero

      Kannattaa muistaa että Lipposen kohdalla pitää aina palata Suomen suomettumisen aikoihin ja 1970-1990-luvun poliittiseen ilmapiiriin. Tuolloin pakkoruotsitus tosiaan saattoi merkitä olemista ns. länteen päin kallellaan olemista, kun tärkeimmät poliitikot joutuivat kumartamaan itään päin.

      Noista ajoista tilanne on kuitenkin muuttunut ja osittain kyllä Lipposenkin ansiosta ns. parempaan suuntaan.

      Mutta vanhoista traumoista on vaikeaa päästä eroon ja näin on käynyt Lipposellekin. Ikuisesti ei kuitenkaan voida pitää yllä vanhaa valhetta "Pohjoismaisesta yhteistyöstä" ja "Ruotsin kielestä lippuna Pohjoismaihin". Nykyisin tärkeimmässä roolissa onkin englannin kieli.

      ---

      Lipponen tosin tietoisestikin väärentelee asioilla. Mistään jäävuorenhuipusta ei ole kysymys, vaan media on paisutellut tätä asiaa tietoisestikin.

      Suomenruotsalaiset eivät ole kokeneet näitä yksittäisiä uhkia huolimatta mitään todellisia uhkia tai muutakaan sellaista, josta olisi pahemmin uutisoitu useiden vuosienkaan aikana.

      Onkin mielenkiintoista miten jopa yksittäinen tai muutamakin uhkailu yksittäisiä suomenruotsalaisia tai vähemmistöjä kohtaan ylipäätään voidaan julistaa ilmiöksi, mutta samaa logiikkaa ei voida käyttää jos uhkailu kohdistuu suomalaisiin?

      Tuossa on se mielenkiintoinen ero valtamedioiden kohdalla.

    • psykologiaa..

      lipponen oli pikkupoikana jossain ruotsinkielisessä kartanossa renkinä, siitä lienee jäänyt tuo trauma päälle.

    • ...ei muuta

      Lipponen on itse asiassa maanpetturi.

      • Pitkä lista

        Millä tavalla???

        Ei Paavo yksin ole mielipiteellään.
        Aloitetaan kärjestä:
        -Presidentti edellinen edellinen edellinen jne
        -pääministeri
        -valtiovarainministeri
        -ulkoministeri
        jne

        Maanpetturi on se, joka ei hyväksy maan enemmistön valitsemat edustajat.
        Miten on sinun laitasi?


      • Todellisuus...
        Pitkä lista kirjoitti:

        Millä tavalla???

        Ei Paavo yksin ole mielipiteellään.
        Aloitetaan kärjestä:
        -Presidentti edellinen edellinen edellinen jne
        -pääministeri
        -valtiovarainministeri
        -ulkoministeri
        jne

        Maanpetturi on se, joka ei hyväksy maan enemmistön valitsemat edustajat.
        Miten on sinun laitasi?

        Kuka on maanpetturi?

        Onko se maan parlamentti=Suomen kansan enemmistön valitsema, vai onko se "kolisevat tynnyrit"-porukkaa joka tätä vastustaa?


    • EX demari

      Tämä "muumio" on vetänyt osaltaan demarit suohon
      esim:pressan vaalit ja nyt laukoo jäävuoren huipuista
      "yksittäistapaus ei pidä yleistää"

    • henkinen taantuma

      Taas media teki tikusta härkäsen. Jos joku suivaantunut yksilö lähettää tappouhkauksia jollekin svenskfinländarelle niin asia kuuluu poliisille eikä ole mitään järkeä revitellä otsikoita valtamedioissa.

      Luulisi että HS:llä ja yle:llä olisi sen verran suhteellisuudentajua.

      Lienee niin että tällaisia "uutisia" käytetään vain savuverhona että varsinainen ongelma, pakkoruotsi, unohtuisi.

      • Pitkä lista

        No olipas outo mielipide median tehtävistä, jos tappouhasta ja raiskausuhasta ei pidä kirjoittaa.


      • Todellisuus...
        Pitkä lista kirjoitti:

        No olipas outo mielipide median tehtävistä, jos tappouhasta ja raiskausuhasta ei pidä kirjoittaa.

        Määrätyn puolueen kannattajat harmittelee vaikutuksia puolueensa kannatukseen, tappouhkauksien takia.
        Heille olisi asian hyssytys ollut parempi.


      • p.ersu
        Todellisuus... kirjoitti:

        Määrätyn puolueen kannattajat harmittelee vaikutuksia puolueensa kannatukseen, tappouhkauksien takia.
        Heille olisi asian hyssytys ollut parempi.

        Rkp:n kannatus ei tästä keksitystä kohusta nouse.

        Mutta täytyy oikea vihakirjoittelu nostaa laajemmin esille.
        Miten laajaa on suomenkielisten uhkailu ja solvaaminen
        ruotsinkielisessä mediassa ?
        Tämä vastenmielinen kohu on saanut minut vakuuttuneeksi siitä että
        kielitaistelua täytyy jatkaa kovemmilla kierroksilla.
        Suomeen täytyy saada oma puolue suomenkielisille.
        PS. On hyvä pohja tällaiselle kansanpuolueelle.


      • Todellisuus...
        p.ersu kirjoitti:

        Rkp:n kannatus ei tästä keksitystä kohusta nouse.

        Mutta täytyy oikea vihakirjoittelu nostaa laajemmin esille.
        Miten laajaa on suomenkielisten uhkailu ja solvaaminen
        ruotsinkielisessä mediassa ?
        Tämä vastenmielinen kohu on saanut minut vakuuttuneeksi siitä että
        kielitaistelua täytyy jatkaa kovemmilla kierroksilla.
        Suomeen täytyy saada oma puolue suomenkielisille.
        PS. On hyvä pohja tällaiselle kansanpuolueelle.

        ”Miten laajaa on suomenkielisten uhkailu ja solvaaminen ruotsinkielisessä mediassa?”
        Ei ole olemassakaan. Lopeta jo valehtelu! Jos olet löytänyt mediasta sellaista, laita linkki!

        -Perussuomalainen puolue on virallisesti ja Soinin mielestä populistinen puolue.
        -RKP vaatii kaikille samat oikeudet.
        Ero on kuin päivä ja yö.


    • haluaa lisää

      Osa mediasta revittelee laittomista uhkauksista suhteettoman isosti kun ne sattuvat kohdistumaan erääseen vähemmistöön kuuluvaan yksilöön.

      On vaikea ymmärtää mihin otsikoilla pyritään. Yritetäänkö tahallaan piiskata pintaan vastakkainasettelu jota ei todellisuudessa ole? Halutaanko provosoida joitakin sairaita yksilöitä että saataisiin tilanne jossa vähemmistölle pitäisi suunnata lisää resursseja?

      • Todellisuus...

        ”Yritetäänkö tahallaan piiskata pintaan vastakkainasettelu jota ei todellisuudessa ole?”

        Todella kaukaa haettu kysymys. Todellisuus on päinvastainen.

        Sympatiaa ruotsinkielisiä kohtaan on selvästi lisäännyt heille kohdistuneen uhkauksien myötä.
        Vaikutus ei tietenkään ole mieleinen palstalla olevien uhkauksien puolustajille.


    • torsbyn sikala

      On Puavo edes käynnyt Värmlannissa.

    • en av det normale

      Högtalarna är bättre än många andra människor.

      • lol haha

        Min stereohögtalare hänger uppe på väggen och den är inte ens en människa..


    • gngfbndfgbc

      RKPtarvitsi oman "lightbreiviikin". Nyt sellainen on saatu. Mystinen hahmo, josta ei kuitenkaan ole mitään todisteita. Vapaana kulkee.
      Pelkkiä huhuja, ei faktoja.

    • Treelta!
      • Ei rasismille

        Tuskin koskaan.
        Jos hän marssii, hän marssii rasismia vastaan.
        Minä lähdenkin mukaan.


    • ei fani

      Lipponen on täysin ruotsalaistunut ja asuu myös suomenruotsalaisten ympäröimänä töölöläisessä asunnossaan, kai Folktingetin rahat taskussa ja mitali kaulassa.

      Vanhin tytärkin on ruotsistettu ja asuu Ruotsissa.

      Eikös Lipponen luvannut pysyä erossa mediasta mutta vihapuheet ruotsinkielestä toivat miehen taas mediaan.

      • Todellisuus...

        ”Vanhin tytärkin on ruotsistettu ja asuu Ruotsissa”

        Voi sinua raukka. Moni muukin on muuttanut Suomesta.
        Sellaista sattuu, yritä kestää.


    • Svenska Nu, nej tack

      Paavå on 6%:n pakkoruåtsittaja ja RKP-tunari.

      • Mumipappa

        Ja Paavon kanssa sama mieltä on Suomen korkein johto, presidentistä lähtien.


      • p.ersu
        Mumipappa kirjoitti:

        Ja Paavon kanssa sama mieltä on Suomen korkein johto, presidentistä lähtien.

        "Mumipappa"
        Vielä reilut pari vuotta sitten oli Hosni Mubarakilla ja Muammar Gaddafilla
        Egyptin ja Libyan valtioiden poliitikkojen ja virkamiesten tuki takanaan....
        Kansan mielipidettä ei kysytty.
        Ei kysytä Suomessakaan.
        Lopputulos on myös sama.
        Ruumiitten kanssa tai ilman.
        Toivoittavasti AITO korruptiovapaa demokratia ja järki voittaa.


      • Mumipappa
        p.ersu kirjoitti:

        "Mumipappa"
        Vielä reilut pari vuotta sitten oli Hosni Mubarakilla ja Muammar Gaddafilla
        Egyptin ja Libyan valtioiden poliitikkojen ja virkamiesten tuki takanaan....
        Kansan mielipidettä ei kysytty.
        Ei kysytä Suomessakaan.
        Lopputulos on myös sama.
        Ruumiitten kanssa tai ilman.
        Toivoittavasti AITO korruptiovapaa demokratia ja järki voittaa.

        ”Egyptin ja Libyan valtioiden poliitikkojen ja virkamiesten tuki takanaan....
        Kansan mielipidettä ei kysytty.
        Ei kysytä Suomessakaan”

        Kyllä toistaiseksi Sekä Suomen presidentti ja parlamentti on valittu demokraattisissa vaaleissa.
        Mene höpöttämään johonkin muualle!


      • Mumipappa
        p.ersu kirjoitti:

        "Mumipappa"
        Vielä reilut pari vuotta sitten oli Hosni Mubarakilla ja Muammar Gaddafilla
        Egyptin ja Libyan valtioiden poliitikkojen ja virkamiesten tuki takanaan....
        Kansan mielipidettä ei kysytty.
        Ei kysytä Suomessakaan.
        Lopputulos on myös sama.
        Ruumiitten kanssa tai ilman.
        Toivoittavasti AITO korruptiovapaa demokratia ja järki voittaa.

        ” Vielä reilut pari vuotta sitten oli Hosni Mubarakilla ja Muammar Gaddafilla
        Egyptin ja Libyan valtioiden poliitikkojen ja virkamiesten tuki takanaan....
        Kansan mielipidettä ei kysytty.
        Ei kysytä Suomessakaan”

        Suomessa valitaan sekä presidentti että parlamentti demokraattisissa vaaleissa.
        Siinä nimenomaan kansan mielipiteitä kysytään.

        Mene johonkin muualle höpöttämään.


      • Mumipappa
        Mumipappa kirjoitti:

        ”Egyptin ja Libyan valtioiden poliitikkojen ja virkamiesten tuki takanaan....
        Kansan mielipidettä ei kysytty.
        Ei kysytä Suomessakaan”

        Kyllä toistaiseksi Sekä Suomen presidentti ja parlamentti on valittu demokraattisissa vaaleissa.
        Mene höpöttämään johonkin muualle!

        Suomi24:n outoja häiriöitä.

        Kirjoitin yläpuolella oleva kommentti. Tunti myöhemmin se olikin hävinnyt.
        Kirjoitin uuden samantapainen. Meni vähän aikaa ja yhtäkkiä palstalla olikin molemmat.


      • Päivi
        Mumipappa kirjoitti:

        ” Vielä reilut pari vuotta sitten oli Hosni Mubarakilla ja Muammar Gaddafilla
        Egyptin ja Libyan valtioiden poliitikkojen ja virkamiesten tuki takanaan....
        Kansan mielipidettä ei kysytty.
        Ei kysytä Suomessakaan”

        Suomessa valitaan sekä presidentti että parlamentti demokraattisissa vaaleissa.
        Siinä nimenomaan kansan mielipiteitä kysytään.

        Mene johonkin muualle höpöttämään.

        Niin. Nyt ovat vuorotellen koomassa kalterien takana.
        Eivät voi ymmärtää, miksi kansa ei rakasta heitä ? Hyvän tekiöitä.
        Mutta kyllä folk marttyyrinsa palkitsee.
        Lippåselle varattu ikuisuus kieliparatiisissa. Kansasta viis.


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe