Borrelioosi, apua kaivataan!!

Hei,

Voisiko joku borrelioosin kokenut neuvoa, kuinka menetellä lääkäreiden kanssa??

Minua puri kaksi punkkia parisen viikkoa sitten. Sain ne Tukholman saaristosta. Nyt on hirveästi niveloireita, eteenkin toisen jalan polvi ja sormien nivelet tuntuvat kummallisilta. Heti punkin pureman jälkeisellä viikolla oli pahaa oloa, lievää kuumeen ja sairaudentuntua. Iho-oiretta ei ole.

Menen maanantaina puhumaan terveyskeskuslääkärin kanssa. Laittaa todennäköisesti vain testeihin kuukauden päähän... Kannattaisiko mieluummin mennä suoraan yksityiselle, borrelioosiin erikoistuneelle lääkärille Turkuun?? Kuinka helposti lääkkeet tähän määrätään kun se perhanan iho-oire uupuu??

Vastauksia ja kokemuksia otetaan mieluusti vastaan!! Voitte pelastaa mun loppuelämän vastaamalla. :)

15

2386

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • somethin

      Hei. En tiedä onko tästä vastauksesta apua, koska en ole kokenut enkä lääkäri.

      Kuitenkin,

      kannatan yksityiselle menemistä. Nopeammin pääset testeihin ja omasta mielestä paljon parempi vaihtoehto. Jos et Turkuun mene, niin infektiosairauksiin erikoistunut lääkäri ajaa saman asian.

      Miten menetellä? Itse aloittaisin kertomalla, että sinussa oli kaksi punkkia ja n. 2 vko sen jälkeen tuli niveloireita. Kuvaa mahd. tarkasti niveloireet. Kerro sitten muut oireet ja se, ettei ihottumaa tullut purema-alueelle. Kerro, että sait ne Tukholman saaristosta. Kysy, voiko siinä vaiheessa mitata vasta-aineet ja pyydä mahdollisia muita testejä. Etene pääasiassa lääkärin tahtiin, vastaa kysymyksiin yms. Uskon, että pääset testeihin ja saat antibioottikuurin siihen, koska punkin pureman jälkeiset niveloireet puoltavat aika vahvasti borrelioosia.

      • tutustulisääaiheeseen

        Mene heti yksityiselle. Inf. Lääkäri ei aja samaa asiaa! Vaadit heti suonensisäisen antib. 1kk ajaksi vähintään! Akuutissa vaiheessa hoidettava pois sillä muuten kroonistuu ja olet ehkä samassa jamassa kuin minä ja moni muu. Akuuttivaihe kestää yleensä 1-3 viikkoa jonka aikana paras mahdollisuus vaikuttaa parantumiseen. Ihottuma ei tule kaikille ja voi olla myös lähes huomaamatonta ihomuutosta. Tänään on viikon viimeinen päivä joten toimi tänään. Jos et saa suonensisäistä hoitoa vähintään 3 viikko suun kautta ensin. Jotkut paranevat itsekseen ja toiset ovat työkyvyttömiä. Tsemppiä taisteluun lääkityksestä ja paranemista!


    • Kiitos vastauksista!! Kävin eilen terveyskeskuslääkärillä ja määräsi kahden viikon amoksilliinikuurin, jota voidaan jatkaa yhdellä viikolla, jos oireet jatkuvat! Mietin vaan, että tehoaakohan se nyt, kun oireita on jo nivelissä asti??

    • Kerronpa nyt täällä että mitenkä kävi! Eli menin toiselle lääkärille, joka soitti infektiolääkärille ja kummatkin oli sitä mieltä, että antibioottikuuri olisi hyvä aloittaa, mutta lisätä aikaa yhdellä viikolla. Nyt on sitten kolmen viikon kuuri syöty, oireet poistu jo kolmannen päivän kohdalla. Vasta-aineet testattin verestä, oli lievästi positiivisia. Uudet testit elokuussa. Luontaistuotelääkkeitä nassuun tästä eteenpäin ja epäterveellisen ruuan välttöä, ettei bakteeri pääse villiintymään.

      • expert.

        Suosittelen silti Marshallin protokollaa tai suola C hoitoa. Muutaman viikon antibioottikuuri ei koskaan nujerra borreliaa, vaan oireet palaavat pikkuhiljaa myöhemmin.


      • todettu tapaus

        Hei blondie2010, onko oireet pysyneet poissa?

        Minulla samanlainen tilanne, että oli ehtinyt levitä ja oireita oli kaikkialla raajojen nivelissä, sekä turvotusta ja jäykkyyttä. Antibiootti tosiaan alkoi tehota nopeasti, nyt kuumottaa niitä niveliä, mutta kuuri on vasta alussa ja tiedä sitten mitä jatkossa seuraa.


    • .linkki.
      • qwertasdfgh

        Nostan keskustelua.

        mites parantuminen lähtee yleensä tälläisessä tilanteessa kun on kipuja jaloissa? Itsellä antibioottikuuri meneillään.


      • Anonyymi

        Mari Kanerva on täysi katastrofi. Pitäsi olla joku infektiotautien huippulääkäri mutta on lähinnä ihminen, joka uskoo potilaidensa olevan luulosairautta. Koskee sekä borrelioosia ja Long covidia.
        Ei missään nimessä voi suositella yhteenkään sairauteen tuota henkilöä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mari Kanerva on täysi katastrofi. Pitäsi olla joku infektiotautien huippulääkäri mutta on lähinnä ihminen, joka uskoo potilaidensa olevan luulosairautta. Koskee sekä borrelioosia ja Long covidia.
        Ei missään nimessä voi suositella yhteenkään sairauteen tuota henkilöä.

        Mari Kanerva vs. Elisa Kortela. Elisa on huomavainen ja mukava lääkäri. Sain häneltä anbioottikuurin, joka auttoi.Mari Kanervan mielestä olin luulosairas.


    • pieni musta ötökkä

      Aiheeseen liittyvä kysymys. Omalla kohdalla punkin kuvien http://kuvaton.com/u/yMS perusteella kyse ei ole punkista.

      Kaksi kolme päivää sitten huomasin olkavarren etuosassa lähellä kainaloa kuin mustan ärtyneen luomen, jonka ympäristön iho oli tulehtunut punaiseksi noin 1 cm ympyrällä.

      Oletin kyseessä olevan pieni (roikku-) luomi jota mahdollisesti suihkussa olin raapinut ja siitä ärtynyt. Ihmettelin kyllä koska muistakseni minulla ei ollut luomea tuossa kohdassa. Sitä oli hieman hankala nähdä kunnolla ja koetin ottaa siitä kiinni ja hieman kynnellä kokeilla reunasta (testatakseni onko se luomi vai ötökkä), mutta mitään ei tapahtunut.

      Laitoin siihen kuitenkin antiseptistä liuosta muutamia kertoja ja vaikutti kuin puniutus olisi hieman lieventynyt, kuitenkana poitumatta. Siinä se pysyi tiukasti kiinni pukeutumisista, suihkussa käynneistä ja kahdesta nukutusta yöstä huolimatta.

      Tänään sitten kuitenkin nappasin siitä tiukemmin kynsillä kiinni ja havaitsikin sen olevan jokin pieni koko-musta ötökkä. Purema-alue on hieman tulehtunut edelleen, mutta ei mitään muita oireita, kutinaa ymv. tai borreliosistyyppisiä kipuja.

      Ylhäältä katsoen ellipsin muotoinen, kolmisen mm pitkä, "meduim" litteä ja sen lyhyitä mustia jalkoja ja kuonokarvoja tuskin erottaa. Laitoin sen purkkiin ja edelleen elävä, liikkuu todella vähän.

      Mikähän ötökkä se voisi olla ja onko aihetta käydä lääkärissä varmuden vuoksi? Olen jatkanut antiseptisen liuoksen käyttöä puremakohdassa.

      Luultavasti se on täkkiä ulkona ravistellessa tarttunut oven viressä olevasta kukkapensaasta täkkiin-pussilakanaan ja siitä iholle. Kuin sattumalta juuri peiton pääpuoli on aina ravistellessa kukkapensaan puolella johtuen tavasta ottaa peitto matkaan ravistettavaksi, eli sopisi puremakohtaan.

    • Anonyymi

      Elisa Kortela on asiantunteva ja asiallinen lääkäri. Jos on tuore punkin purema niin häneltä saa apua. Voin suositella.Toki ei hoida Ilads:in mukaan.

      • Anonyymi

        Suurimmat ongelmat on niillä joilla ei ole tuoretta puremaa, erythrema migransia näkyvillä mutta tieto vanhasta puremasta, mikä ei näy enää borrelioosin vasta-ainekokeissa, jotka mittaavat aktiivista tartuntaa, tai selkäydinnäytteissä. Suomessa on alettu onneksi jo pikkuhiljaa uskoa asiaan, jopa vihdoin Jarmo Oksi ja muut tutkijatahot alkavat jo uskoa, että jotain kroonista voi asiassa olla sittenkin mukana, eli kaikki ei ole vain post Lyme leimalle lyötävää epämääräistä psyykkistä oiretta, kuten reilu 12 vuotta sitten, kun itse aiheesta tappelin lääkärien kanssa, myös ehkä Oksin...

        Punkin puremaan saa helpolla nykyään kahden viikon antibioottikuurin ilman edes sitä rengasoiretta saati sen renkaan läpimitan suuruutta, kunhan vain painottaa lääkärille, että "nymfi" punkki oli kiinnittynyt iholle.


    • Anonyymi

      Kun minua puraisi punkki, menin heti saamaan rokotteen. se piti uusia muistaakseni vuoden päästä ja täytyy pitää huoli, onko vielä jokin kerta rokotetta

      • Anonyymi

        Se rokote ei liity borrelioosiin, se ehkäisee vain puutiaisaivotulehdusta, kaksi eri sairautta siis kyseessä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      1922
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe