AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Saako luottotiedoton yksinhuoltaja vuokra-asunnon?

Saako luottotiedoton yksinhuoltaja vuokra-asunnon?

16 Vastausta 834 Lukukertaa
Mieheni ja minä olemme eroamassa, minulla on aiemmasta avioliitosta 14 vuotias tytär jonka isä on kuollut. Olen siis työtön yh-äiti ja olisi todella tärkeätä saada jostain vuokra-asunto mutta olen kuullut ettei luottotiedoton voi saada edes sähkösopimusta.

Olkaa kilttejä ja kertokaa totuus tästä asiasta, en voi enään asua lapseni kanssa aviomieheni luona.
Totuus on se, että jos luottotiedoissa on merkintä, niin ainakin yksityisiltä markkinoilta on lähes mahdotonta saada vuokra-asuntoa.

Ja työttömyys ei ainakaan helpota asiaa.

Lähes ainut keino on marssia sossuun, ja kysyä heiltä, olisiko jokin ratkaisu olemassa.
Oman kuntasi täytyy antaa sinulle vuokra-asunto kun kerran huollettaviakin.
"Oman kuntasi täytyy antaa sinulle vuokra-asunto kun kerran huollettaviakin."

Väärin. Kunnan ei tarvi antaa mitään asuntoa kenellekkään. Lapsille löytyy kyllä tarvittaessa paikka..
Niin kuntien velvollisuus tarjota lapsiperheille asunto poistettu aikoja sitten.

Samoin myös se, ettei lapsiperhettä voi häätää, kyllä voi ja silloin lapset vaan otetaan huostaan, jos ei löydy asuntoa tai muuten sopivaa ratkaisua, jos perhe saa häädön asunnosta jostain syystä.
Tarkoitan siis sitä, että kunnilla olisi sellainen pakko, että kaikille täytyy löytää asunto, kun on lapsia. Kyllä kunnat vuokraavat asuntoja ihan lapsiperheille, mutta samalla kriteerillä kaikille ja jonottaa joutuu. Eli samalla viivalla kaikki hakijat ovat, se kuinka nopeasti asunnon saa riippuu jonosta ja minkälaista asuntoa hakee.

Eli jos perhe saa häädön toisesta asunnosta ei ole kunnan velvollisuus osoittaa uutta asuntoa samantien, jos kunnalla ei ole vapaata asuntoa. Lisäksi se on poistunut, ettei lapsiperheitä voida häätää, kyllä voidaan häirtsevän asumisen ja maksamattomien vuokrien vuoksi, oli sitten asunto kunnan tai yksityisen, se että jos kunnan vuokra-asunnosta saa häädön ja sitten kunta olisi velvollinen antamaaan uuden asunnon on hiukan ristiriitaista ja kylllä kunnan vuorka-asunnosta saa häädon ja ei kunta ole velvollinen antamaan uutta asuntoa.
Määrittele sana "jostain". Ruuhkaseudulla vuokranantajat voivat valkata parhaat vuokralaiset päältä, vähän syrjemmällä ja varsinkin taantuvilla pienillä paikkakunnilla hinnat ovat reilusti alhaisemmat ja asunnon saa helpommin. Lapsen koulu tosin vaihtuu.

Et ole parasta A-luokkaa vuokramarkkinoilla, kun sinulla ei ole työtä. Luottotietojen palaminen ei ole aina este asunnon saantiin, jos vuokralainen kykenee vakuuttamaan maksukyvystään. Työttömälle se on hankalampaa, koska vuokravakuus vaaditaan suurimpana mahdollisena eikä rahaa ole. Luottotietojen palaminen hankaloittaa monen perussopimuksen tekemistä, esim. kotivakuutusta ei saa. Sähkösopimuksesta ei energiantoimittaja kieltäydy kuin painavasta syystä, yleensä siellä ovat edelliset laskut maksamatta ja virrat katkaistu.
Ei vuokra asunnon saaminen ole mahdotonta, mutta ensimmäisenä ottaisin yhteyttä paikkakunnan sosiaalitoimeen ja sitten siihen tahoon, joka välittää kunnan vuokra-asuntoja. Eli jonoon vaan.

Nykyään sähköyhtiöstä on mahdollista saada kerran kuukaudessa sähkölasku, joten itse lasku on pieni.

Ja jos omat tulot ei työttömyyden vuoksi riitä, hae kelan asumistukea ja sitten sosiaalitoimen toimeentulotukea.

Muista, kun käyt sosiaalitoimessa puhumassa ensimmäisen kerran asuntoasiasta ottaa puheeksi takuuvuokra, selvitä siis kunnan käytäntö ja toimintaohjeet, jos tarvitset apua takuuvuokran makussa.

Kyllä yksityinenkin vuokraa-asuntoja, vaikka olet menettänyt luottotiedot, mutta ole rehellinen vuokranantajalle tässä asiassa.

Minulla on sähkösopimus siten, että lasku tulee kerran kuukaudessa.
Itekkin sain yksityiseltä vuokrakämpän vaikka olikin luottotiedot kuralla, vähän enemmän se töitä tosin vaati.
Samoin sähkösopimuksen sain Fortumilta.
Kyllä se siintä, asioilla on taipumus järjestyä!
Hei Tietoa on... puhut hyvin potaskaa.. ;)
Minä ainakin tunnen lapsettoman avoparin ja kummaltakin on luottotiedot menneet.
Kaupungilta saivat siistin kaksion.
Sossu antaa ns vakuudet muutamaksi kuukaudeksi ja monet kerrat maksaa vaadittavan takuusumman. Myös kaupungin vuokrataloyhtiöt vaativat rahana takuut, jos tiedot menneet ja summa vaihtelee. 1- 3 kk:n vuokrat, riippuu maksuhäirön laadusta.
Kyllä saat asunnon, itselläni ei ainakaan ole luottotietomerkintä mihinkään vaikuttanut, vuokrasin yksityiseltä asunnon ja sähkösopimuksen kanssa ei mitään ongelmia, samoin puh.liittymä, älä usko kaikkea mitä sanotaan, esim että lapsesi otettaisiin huostaan, höpö höpö, kunnan sos.tsto auttaa, huostaanotolle pitää olla tosi vankat perusteet, esim alkoholismi, ei riitä luottotietomerkintä tai asunnottomuus. Sos.tsto maksaa vakuusvuokran toimeentulotukena ja auttaa kyllä eteenkin päin. Tsemppiä.
Vai ei riitä asunnottomuus huostaanottoon?
Muutenkii joillaa ihmeellinen käsitys et aina joku tulee ja auttaa. Se ei vaa aina mee nii..
Ei asunnttomuus automaattisesti tarkoita huostaanottoa jos vanhemmat pystyy hoitamaan väliaikaisesti asumisen muuten, kuten sukulaisten tai ystävien luona.

Kadulla 14-vuotias ei voi asua, mutta periaatteessa aikuinen voi, ja jos perhe saa häädön käräjäoikeiden kautta, menee tieto myös sosiaalitoimistolle, kun ulosottomies laittaa tiedon. Eli kun ulosottomies on tulossa kuuukauden viimeinen päivä tyhjentämään kämpän, niin sama tieto mikä tulee sinulle kotiin tulee myös sosiaaliviranoamiselle, se on sitten eri asia ottaako sosiaaliviranomainen yhteyttä perheeseen, eli jos on ihan pieniä lapsia niin kyllä ottaa yhteyttä ja jos epäillään, että joutuu asumaan kadulle niin silloin tehdään sijoitus tai huostaanotto.

Vanhemmille sosiaalitoimi ei edellenkään ole velvollinen hoitamaan asuntoa, mutta auttaa tietenkin, jos se on mahdollista. Ei kaikissa kunnissa tai kaupungeissa ole vapaita asuntoja ihan noin vaan ja loputtomiin ei samaa perhettä hyysätä.
Hei, olen 20-30 vuoden väliltä oleva mieshenkilö. Minulla on n. 30-40 maksuhäiriömerkintää luottotiedoissa ja kymmeniä varattomuusmerkintöjä ulosoton kautta (ei kuitenkaan maksamattomia vuokria). Työpaikkaakaan ei siihen aikaan ollut kun asuntoa hain. Hain asuntoa yksityiseltä ja tarjouduin vapaaehtoisesti maksamaan 3kk vuokran vakuudeksi (normaalisti vaadittiin 1kk vuokra). Välittäjä suostui, eikä edes vaatinut selvitystä tuloista, enkä tiedä katsoivatko edes luottotietojakaan. Jos katsoivat niin ei kyllä varmasti mitään mukavaa katseltavaa ollut. No, tässä olen nyt jo toista vuotta asustellut yksiössäni ja ihan tyytyväinen olen ollut. Sähkösopimuksenkin sain hoidettua nopeasti netistä ilman yhtään mitään ongelmaa. Otin myös itselleni maksukanavapaketin ja 100mb valokuitulaajakaistan, mutta tästä jouduin kyllä maksamaan 6kk ennakkomaksun etukäteen Soneralle (joka oli alle 100e kuitenkin). Eli ei kannata heittää kirvestä kaivoon, jossain meidän luottotiedottomienkin on asuttava. Nykypäivänä niin monella on luottotiedot menneet, että ovat välittäjillekin ihan arkipäivää. En ole oikeastaan huomannut mitään eroa elämässäni vaikka luottotiedot eivät olekaan puhtaat. Kaiken olen saanut mitä olen halunnutkin, ihan niinkuin "normaalitkin" ihmiset.

Vuokranantajani on Realia Management ja sähkösopimus tehty Helsingin Energian kanssa, jos sattuu kiinnostamaan. Onnea asunnon etsintään!
Aloittajalle.

Luottotietomerkintä ei häiritse yksityistä vuokranantajaa juurikaan.

Jos he tarkistavat luottotietoja, niin ratkaisevaa on onko henkilö maksanut aiemmin vuokransa.

Paras konsti on laittaa lehteen ilmoitus halutaan vuokrata asunto.

Siten säästyy välityshyenoiden välistävedolta.
 /   /  / Saako luottotiedoton yksinhuoltaja vuokra-asunnon?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta