APUVAAA...?

apuaaa.......

Ollaan menty perheen kanssa katsomaan yhtä suokkia, ja Se on kyllä ihana jne jne... Ravi ja käynti oli reipasta. Ei minkäänlaista ravitaustaa. Laukannistot on tooodella laiskoja. Tai pikemminkin tarkkoja. Avut pitää antaa kaikki samalla sekunnilla tai tämä ei nosta laukkaa :c
ja kun laukka (vihdoin sain nostettua) niin laukka on laiskaa ja siihen ei auta edes raippa tai pohje laukka kestää vain pitkän kentän sivun puoliksi... Mikä avuksi? Mikä voi olla syynä ? Kiitos etukäteen vastanneille!:)

5

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mörrinkäinen

      Paha sanoa mitään järkevää näkemättä ja noin vähillä tiedoilla. Mikä on oma tasosi ja hevosen taso? Miten ja paljonko liikutettu? Yksityinen hevonen vai tuntijuna?

      Saattaa olla, että jommankumman taidot eivät riitä; Sinä et osaa/pysty ylläpitämään laukkaa pidempään (tällä nimenomaisella hevosella) tai ellei hevosella ole kunnolla ratsastettu, se ei ehkä osaa laukata kunnolla ja sen takia pudottaa raville, tai sillä on huono tasapaino eikä se sen takia pysy laukalla. Tai jos sillä on vain ns. kierretty kehää viimeiset vuodet, se on ehkä vain niin tylsistynyt ettei välitä tehdä mitään. Tai jos se on joku ratsastuskoulun tuntijuna joka nyt myydään pois, se voi olla niin väsynyt ettei jaksa tehdä mitään, missä tapauksessa muutaman päivän levon pitäisi parantaa asiaa. Jos se on vain luonteeltaan laiska, sitä ei välttämättä saa liikkeelle millään.

      Kannattaa nyt miettiä, ostatteko sen toivoen että saatte sen piristymään, vai unohdatteko sen ja käytte kokeilemassa jotain muuta hevosta joka olisi jo alkuunsa virkeämpi.

    • Apuaaa....

      Se on ollut ratsikoulussa ja sitä edellsiellä omistajalla he menivät maastossa lähinnä koko ajan. Itse olen HeB, hevosta on ratsastettu 3wuotiaasta lähtien. Voisiko olla syynä että hevonen ei osaa laukata kunnolla ?

      • Apuaaa....

        Ja se on 7 vuotta vanhaa


    • Kasiro

      Onko mahdollista irtojuoksuttaa sitä? Esim maneesissa tai pienessä tarhassa.
      Ja jos voi niin kannattais hyppyyttää myös pientä pukkia. Siinä näkee miten hevonen toimii ilman ratsastajaa. Laukka on hevosen perusaskellaji joten eiköhän se osaa. Ja jos se on ollut ratsastuskoulussa niin laukataanhan sielläkin.
      Koska kerran käynti ja ravi on reippaita niin laukkaamattomuuteen on jokin syy, ehkä vaan totaalinen kyllästyminen. Tai sen selkä on kipeä ja rasittuu laukassa.
      Jos sen selkä on kipeä niin se hyppää selkä notkolla myös pienen pukin tai laukkaa hypyn jälkeen hieman vaikeasti kun se yrittää varoa selkäänsä.

    • Saattaa silti olla että hevonen ei osaa laukata. Sillä on ratsastettu vasta neljä vuotta, ja jos sinä aikana on menty enimmäkseen maastossa, koulutuksen voi olettaa olleen varsin vähäistä. Ja onko ratsastuskoulullakaan ollut aikaa sen opettamiseen. Tunsin itse parikin ratsastuskouluhevosta jotka laukkasivat vain jompaa kumpaa laukkaa. Niitä ei ollut "ehditty" opettaa kunnolla ennen kuin ne laitettiin tuntikäyttöön, ja koska tuntilaiset eivät saaneet niitä laukkaamaan kuin toiseen kierrokseen, niiden "annettiin" mennä väärää laukkaa eivätkä ne sitten oppineetkaan sitä toista laukkaa. Ehkä aloittajan hevoselle on opetettu laukannostot molempiin suuntiin, muttei niin hyvin että se pystyisi pitämään laukan.

      Mutta kyllästyminen on aivan yhtä mahdollinen vastaus. Kivut ovat yksi vaihtoehto, kyllä, mutta silti olisin taipuvaisempi uskomaan enemmänkin kahteen ensimmäiseen. Irtojuoksutus ja siinä kavaletit voisivat kertoa paljon, kuten Kasiro sanoi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe