Sairaalakassi - Mitä kaikkea mukaan synnytykseen?

mitä mukaan

Itselläni viikkoja tänään 34 0, joten kannattaisi varmaan alkaa sairaalakassia pikkuhiljaa pakkailemaan. Eihän sitä koskaan tiedä, että milloin lähtö tulee. Ei sitten tarvitse kiireessä alkaa tavaroita etsimään ja pakkaamaan :)
Netistähän löytyy kaikennäköisiä listoja tavaroista, joita mukaan kannattaa ottaa. Mutta kysynpä nyt teiltä, että mitä tavaraa sinne sairaalaan on hyvä ottaa mukaan? Kuinka paljon omia vaatteita ja minkälaisia? Mitä vaatteita vauvalle? Laskettuaikani on siis 6 viikon päästä, eli ilmat ei silloin enää kovin lämpimät ole. Tarvitseeko omat shampoot ja hoitoaineet, vai löytyykö sairaalasta? Kuinka paljon omia siteitä mukaan jälkivuotoa varten? Millaista evästä?
Ja jos kaikki menee synnytyksessä hyvin, vauvan vointi on hyvä jne, niin montako yötä siellä sairaalassa tavallisesti ollaan? Onko se 2 vai 3? Jos nyt ajatellaan, että synnyttäisin keskiviikkona, niin pääsisinkö kotiin perjantaina vai lauantaina?

15

4471

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Synnyttänyt

      Mielestäni aina yliammutaan mitä kaikkea tarvitsee mukaan.
      Tietysti kaikilla on erilaiset tarpeet....
      Ensinnäkin sairaalasta saa itselle sekä vauvalle vaatteet, ettei välttämättä tarvitse omia ellei halua muuta kuin koti matkalle.
      Sairaalasta saa myös siteet jälkivuotoa varten.

      Itse pärjäsin näillä:
      Omat peseytymis tarvikkeet
      Hiusharja
      Hammasharja/tahna
      Lukemista(ei tullut tarpeeseen kun tuli vain vauvaa ihasteltua)
      Itselle ja vauvalle kotimatka vaatteet(mies toi myöhemmin)
      Neuvolakortti

      Jos kaikki menee putkeen niin 2 yötä sairaalassa yleensä riittää, ainakin täälläpäin.

      Tsemppiä synnytykseen!!

      • Minn85.

        Tossa on kyllä hyvä lista. Osastolla on vaatteet niin äidille, kuin vauvallekin. Eipähän tarvii ite pyykätä.:) Alushousuja löytyy ja pyyhkeitä. Eli kotiinlähtövaatteet vaan molemmille, nekin voi isä tuoda lähtöpäivänä.

        Imetysliivit on kyllä kätevät, kannattaa hommata. Muutama pari, jos maidontulo on runsasta niin niitä saa pyykätä useesti vaikka ois suojuksetkin. Ite laitoin pahimmassa kohtaa semmosen Tenan poikittain rintsikoihin, kun oli toppi-malli.:D Pysyi hyvin sen teippipinnan kanssa paikoillaan.

        Pesuaineistakin mulla oli vaan shampoo ja hoitoaine mukana, muuten käytin sitä suihkutiloissa olevaa. Niin ja tietty dödö.:)

        Kamera on kyllä ehdoton, laturi/varapatterit mukaan.

        Normaalistihan siellä ei montaa päivää olla, mutta meidänkin kohdalla päästiin vasta yhdeksäntenä päivänä pois. Vauvalla oli pitkittynyt keltaisuus. Ja ennen synnytystäkin olin käynnistyksessä kolme päivää. Joten tulihan siellä melkeen pari viikkoa yhteensä oltua.


    • Kohta pieniä kolme

      Aika samoilla linjoilla olen edellisen kirjoittajan kanssa :-) Helpointa on pitää sairaalan vaatteita niin itsellä kun vauvalla vaikka ne nyt onkin sellasia :-) Tietysti jos vointi on hyvä niin mukavampihan se on omissa vaatteissa olla. Itsellä kuitenkin nyt kolmatta odottaessa sellanen fiilis, että otan omia vaatteita mukaan ja pidän jos siltä tuntuu ja vauvalle kanssa sama juttu, tilanteen ja voinnin mukaan
      :-)


      Oikeesti aika menee hämmästyttävän hyvin vauvaa tuijotellessa ja niissä sairaalan 'rutiineissa' ja lehtiä löytyy myös sieltä osastolta jos haluaa lukea. Jotain naposteltavaa voi olla jos haluaa mutta Kysissä ainakin ruoat on hyviä ja niillä pärjää, aina on lisäksi hedelmiä 'tarjolla' yhteisissä tiloissa :-)

      Sairaalassa on ihan perus shampoot jne eli jos haluaa niin omat mukaan.
      Kannattaa ottaa imetysliivit ja suojia, koskaan ei tiedä miten hyvin lähtee maito nousemaan, nämä oli minulle kaikista oleellisimmat tavarat viimeksi :-) Siteet ja muut saat kyllä sairaalasta. Loppujen lopuksi tavaraa tarvitsee mukaan aika vähän, saahan sitä olla mutta varsinkin jos parissa päivässä pääsee pois niin ei paljon tartte :-) Kyllähän siitä itelle tulee kivempi olo jos voi vaikka vähän hiuksia laittaa mutta miten kukin haluaa :-)

      Itsekin kyllä laitan tavarat hyvissä ajoin valmiiksi, jotenkin vaan mukavampaa ottaa se laukku mukaan jos nopea lähtö tulee ja omat tutut tavarat mukana vaikkei niitä tartteiskaan :-) Mukavaa loppuodotusta :-)

    • ...........

      Näillä minä pärjäsin molempien kanssa =)

      Kännykkä laturi kuulokkeet (Pääsi nettiin ja pystyi kuuntelemaan musiikkia)
      2in1-shampoo (selvisi suihkusta nopeammin kun oli kiire takaisin vauvan luo)
      Hammasharja tahna
      HIusharja
      Neuvolakortti
      Imetystoppi liivinsuojat
      Kotiinlähtövaatteet itselleni vauvalle

      Ensimmäinen syntyi torstaina, kaikki meni kyllä hyvin mutta koska minulla oli ollut raskausajan diabetes vauva joutui sokeriseurantaan, ja kotiuduttiin vasta sunnuntaina.
      Toisen kanssa ei ollut mitään ongelmia joten kotiuduttiin jo seuraavana päivänä.

    • Synnyttänyt

      Ainiin aika tärkeä asia
      Kamera!!!:)

    • ja tekemistä :)

      omat perushygieniajutut, kamera, imetysliivit, liivinsuojia ja imetyspaita kotiinlähtövaatteet molemmille. Siinäpä ne millä hyvin pärjää :)

      • ei tartte

        Imetyspaita ei kyllä taida ihan välttämättömimmästä päästä olla, itse en ole ainuttakaan omistanut koko imetysaikana. :)


    • aloittajaa

      Kiitos paljon vastauksista! :)
      En ole vielä ostanut itselleni ainuttakaan imetyspaitaa, enkä imetysliivejä. Paitoja en varmaan ostakkaan, mutta olisiko nuo liivit kuinka tarpeelliset olla olemassa? Vai pärjäisinkö ihan näillä omilla, jo olemassa olevilla rintsikoillani?
      Millaisia vaatteita vauvalle kannattaa mukaan pakata? Vauva siis syntyy lokakuun puolella, ellei mitään yllättävää tapahdu. Sitäkään ei myöskään voi tietää, onko silloin jo kuinka kylmää ulkona.. Riittäisikö bodyn ja potkuhousujen lisäksi tuollainen villahaalari, vai kannattaako varata tuo kevyt vanuhaalari mukaan, joka on siis tuossa äitiyspakkauksessa? Lisäksi mukaan tietty sukat ja myssy.

      • imetysliiveistä

        Imetysliivit (tai toppimallisiakin on) ovat kyllä imetysaikana aika lailla pakolliset seuraavista syistä:

        -yleensä rinnat suurenevat maidonnousun myötä niin, että et mahdu tavallisiin liiveihisi
        -rinnat ovat yleensä maidon noustua herkät ja kipeät, eikä kaarituellisia liivejä oikein kärsi pitää
        -kaarituet voivat aiheuttaa tiehyttukoksia rintoihin, jos sattuvat painamaan väärästä kohtaa.
        -jos vedät rinnan kupin yli vauvalle tarjolle, voi sekin tuntua hyvin epämukavalle, myöskin hyvää asentoa voi pienen kanssa olla vaikeaa löytää sillä tavalla
        -imetysliivit yksinkertaisesti tekevät imetyksestä ja olotilasta mukavamman

        Suosittelen muutn lämpimästi etsimään tietoa imetyksestä etukäteen, se kun ei aina todellakaan mene vain niin, että rinta suuhun ja siitä sitten vaan imettämään. Voi se niinkin mennä, mutta usein ei. :)


    • fisutt

      Itselläni oli jo aiemmin lueteltujen lisäksi omat crocsit mukana, ne sairaalan sandaalit on ihan hirveät. Lisäksi oli mukana omia sukkia, myös ne sairaalan putkisukat on ihan kamalat. Omia alushousuja pidin myös jo parin ensimmäisen päivän jälkeen ja varsinkin toiselta lapselta oli mukavampi pitää omia alushousuja ja siteitä kun sairaala-aika venyi viikoksi. Itselläni oli imetystoppi mukana sairaalassa molemmilla kerroilla ja on tosi hyvä, kun ei paina eikä purista kipeitä rintoja. Lisäksi kannattaa varata bepanthenia tai lansinoh-voidetta nänneille, kun ne alussa kipeytyvät ja saattavat haavautuakin.

      • Kohta pieniä kolme

        Minä ainakin suosittelen ehdottomasti imetysliivejä, tavalliset on hankalat ja ei vaan toimi vauvan kanssa ja painaa, niinkuin tuossa edellä jo mainittiin :-) Ja kannattaa käyttää jo sairaalassa. Jollain maito nousee tosi nopeasti ja paine voi olla aika kova ennenkuin tasoittuu :-) Ja rinnat voi tosiaan ennen maidon tulon tasoittumista vuotaa maitoa, ei tietenkään kaikilla :-)


      • Kohta pieniä kolme
        Kohta pieniä kolme kirjoitti:

        Minä ainakin suosittelen ehdottomasti imetysliivejä, tavalliset on hankalat ja ei vaan toimi vauvan kanssa ja painaa, niinkuin tuossa edellä jo mainittiin :-) Ja kannattaa käyttää jo sairaalassa. Jollain maito nousee tosi nopeasti ja paine voi olla aika kova ennenkuin tasoittuu :-) Ja rinnat voi tosiaan ennen maidon tulon tasoittumista vuotaa maitoa, ei tietenkään kaikilla :-)

        Niin ja pakko vielä kommentoida, että huolehtikaa synnytyksen jälkeen rintojen lämpimyydestä ja ettei ne liivit tosiaan paina. Kaksi rintatulehdusta kokeneena voin sanoa, että aika helpostikin voi tulla tulehdus. Ensimmäinen tuli kun tyhmänä kävin laittamassa talvella auton lämmitykseen takki auki, matkaa muutama metri. parissa tunnissa oli kuume 40 astetta ja kipu kamala :(. Kannattaa huolehtia, ei ole sekään kiva vaiva varsinkaan vastasyntyneen kanssa.
        Meni vähän aiheesta ohi mutta tuli niistä imetysliiveistä mieleen :-)


    • aloittajaa

      Kyllä ne imetysliivit olisi tarkoitus sitten käydä ostamassa :) Saako H&M:stä tai Lindexiltä hyviä imetysliivejä, onko kellään kokemusta? Mutta jos rinnat kasvavat maidon nousemisen myötä, niin minkä kokoiset rintsikat ostan? Samaa kokoa mitä nyt käytän, vai kuppia isommat?
      Oletteko sairaalassa ollessa käyttäneet lainkaan omia vaatteita (siis paitoja tai housuja), vai vaihtaneet omat päälle vasta sairaalasta lähtiessänne? Mammahousuja en omista, joten lökärit olisivat varmaan sellaiset jotka kannattaa mukaan ottaa?

    • ..................

      itse ostin synnärille mukaan imetystopin, tulee kuitenkin käyttöön, ja se antaa enemmän anteeksi kuin liivit, eli ei tarvitse olla niin tarkka koon kanssa. Sitten kun maito on noussut voi katsoa minkäkokoisia liivejä tarvitsee.

      Lindexiltä ja Kappahlilta olen ostanut toppeja, tykkäsin enemmän Lindexin mallista. Olkaimet tuntuivat oudoilta Kappahlin topissa.
      Liivejä olen myös ostanut Kappahlista, mutta en ole ollut ihastunut, Kyllä niitä käyttää, mutta ne mitkä ostin Prsimasta (mikälie merkki sit olisikaan ollut) on kyllä huomattavasti paremmat. MAksoivatkin vähän enemmän, mutta oavt kyllä sen arvoisia.

      Itselläni siis koko nyt 80E, Lähtökoko oli C.

    • Puskaradio

      Ota mukaan oma hiustenkuivaaja. Ensinnäkin on vaikea nukahtaa hiukset märkänä ja märkä tukka kastelee tyynyn. Kunnon uni tulee tarpeeseen.
      Toiseksi mikään haava ei parane siitä, että haavan alue on jatkuvasti kostea. Kun pyyhkeellä ei kärsi kuivata, kuivataan lämpimällä ilmalla. Vähentää haavatulehduksen riskiä.
      Kolmas ja tärkein syy on jokin akupunktiopistejuttu, jota en osaa selittää, mutta jonka kaksi kertaa kokeilleena tiedän oikeaksi. Pienellä paineella tuleva lämmin ilma ottaa hetkeksi kivun tunteen pois. On se jumalattoman ihanaa.
      Sairaaloilla ei minun havaintoni mukaan ole hiustenkuivaajia pesutiloissa. Mukaan siis oma, ehdottomasti puhdas hiustenkuivaaja, jossa on niin pitkä johto kuin kaupasta löytyy. Ainakaan jos on vielä kaupan pakkauksessa, sairaala ei kiellä käyttämästä.
      Kotona voi tietysti aina tehdä näin. En tiedä miksi tästä ei puhuta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe