Kuulumisia Playa del Inglésistä

Talviasukas

Lupasin kuulumisia tultuani taas talvehtimaan Inglésiin. Jo lentokoneessa sunnuntaina kuulutettiin, että jos matkustajilla ei ole illaksi muita suunntelmia, niin tänään on Iskelmäbaarin avajaiset, ilmainen sisäänpääsy ja Inglésin leijonat esiintyvät. Sinne sitten heti menimme ja tapasimme kerralla lähes kaikki tutut kasvot täältä. Ja hauskaa oli.
Ryysyranta oli jo avattu uudistettuna ja laajennettuna, seinää oli siirretty entisen Pataässän puolelle. Tulos oli onnistunut ja paikka yllättävän siisti, kalusteetkin kaikki uusittu.
Pataässä avaa uudessa paikassa, samassa ostoskeskuksessa kuin Apilaniittykin toimii. Apilaniitty oli myös auki, mutta Mikki tulee ilmeisesti vasta tänään torstaina.
Foxi ilmoittaa avaavansa 25.10.

Kaikki suomalaispaikat lukuunottamatta Jorma Kalevin paikkoja ovat tehneet yhteisen mainoslehtisen, jonka toisella puolella on sijaintikartta. Uudet tulijat osaavat sen avulla minne tahansa suomalaispaikkoihin. Siitä näkyy mm., että Suomiklinikka on muuttanut Hotelli Jardin del Atlanticon kiinteistöön, myös Juha Venäläisen fysioterapiapalvelu toimii siellä. Kuparipannu, Mummola, Reno, Pikkukuppila, Nauru, Bistro Pepper, Los Elefantes, Kreikkalainen ravintola Greek Village ovat baareista ja ravintoloista kartalla ja myös Pirkko Kinnusen ja Teijo Romppaisen hierontapalvelut yms.

Todetaan Las Palmasista, että Suomi-Kerhon avajaiset olivat maanantaina 14.10. Gran Canarian suomalainen ev.lut. seurakunta aloittaa messuilla tänään torstaina klo 18 Las Palmasissa Calle Calileo 40, talvipappina Helena Castrén ja Playa del Inglésissä perjantaina 18.10. klo 17 Templo Ecuménicossa Kasbahin ostoskeskuksen vieressä, talvipappina Harri Vähäjylkkä, kanttorina molemmissa paikoissa Kai-Jussi Jankeri.

364

14072

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vilperi571

      Lämpimät kiitokset näistä tiedoista; ehkä talven mittaan treffataan!???
      Osoitetiedot on tallessa!!! :)

    • Talviasukas

      Kiitos Vilperi! Lisään vielä,että sekä Tiffanyn että Amigon ovissä on Myydään tai vuokrataan-ilmoitukset.

    • vilperi571

      Viimekeväisen kokemuksen mukaan en paljoa huutele enää matkoistani!!
      Joten menee "minimiitingiksi" seuraava saarireissu!!! :(

      Joku kateellinen kun ilmineerasi mut tullille tupakoiden vuoksi, niin seuraavan reissun päivämäärät ja muut tiedot tulevat vasta jälkikäteen, jos silloinkaan; esmerkiksi viime kevättalven reissusta ei löydy sanaakaan mun sivuillani, vaikka kuvakavalkadiaa löytyy runsain mitoin!! :(
      Samoin hotlaa olis voinut vähän kehua palveluineen, mutta ite ootte päättäneet linjanne!!

      • joka vuosi inglesiin

        On täällä niitäkin jotka tykkäsivät kirjoituksistasi! Niin ja muuten saatiin vinkkejä sivultasi esim. jardin doradoon :)


      • Anonyymi
        joka vuosi inglesiin kirjoitti:

        On täällä niitäkin jotka tykkäsivät kirjoituksistasi! Niin ja muuten saatiin vinkkejä sivultasi esim. jardin doradoon :)

        …..


    • vilperi571

      Joo, uskon että valtaosalle kelpas nuo reissutarinat, mutta kun niitä kateellisiakin näyttää riittävän, niin mennään sitten hiukasen matalammalla profiililla lävitse!! :)
      Eli unohdetaan miitingit ja lopetetaan tarinoiden rustaamiset ihan yleisön "pyynnöstä"!!! :)
      Ketuttaa se minuakin muutaman hölmön takia jättää kertomatta edes jotain reissuistaan, mutta tilanne on nyt tämä ja sen mukaan on elettävä.

      • Moro! En muuten oikein usko, että kellään olisi ollut tarvetta ilmotella sun ylimääräisistä savukkeista. En muista, että olisit juurikaan niistä etukäteen mainostellut. Kyllä se oli vain huonoa tuuria. Ite kullekkin sattuu joskus näitä!
        Itsekkin olen joutunut aina silloin tällöin tarkastukseen. Siksi en tuokkaan mitään ylimääräistä, koska Suomestahan saa kaikkea.
        Muuten mukava lueskella noita sinun juttujasi, joten jatka ihmeessä. Itte olen tulossa Mas Palomakseen 13.1!!


    • ryyskä on ykkönen

      Vilperi itse kehunut julkisesti salakuljettaneensa tupakkaa. Itse olet itsesi käräyttänyt. Ei siihen mitään kateellisia tarvita, jos pysyy lain oikealla puolen ei tule ongelmia tullissa. Aivan oikein, jos vilunkiveikot/veronkiertäjät jää kiinni.

      • paavo13

        ryyskä haista sinä vittu mielipiteisinä


    • Huonojalkainen

      Onko pataässä ylä vai alakerrassa.

      • Talviasukas

        Yläkerrassa on.


    • muikko

      Meinaako arvon vilperi, ettei tullilla itsellään ole keinoja ottaa kiinni esim. henkilöitä, jotka tuovat savukkeita yli säännösten?
      Turha lainkierron yrityksestä on tätä palstaa ja sen kirjoittajia syyttää.

    • ei ilmais drinkkejä

      "talviasukkaalla" kovasti katkeruutta Jorma Kalevia kohtaan, sen voi lukea rivinvälistä...

    • doehhchcch3c3chch3ch

      Näin on ,sen havainnon tein minäkin. Jorma Kalevi on kiistelty persoona ja jakaa porukat kahteen kastiin. Hänestä tykätään tai sitten viskellään puukkoa selkään.Kateus on mielestäni se suurin syy näihin puukko linkoihin. 33 vuotta ravintoloitsijana on melkoinen saavutus.Tottakai matkalla on sattunut kaikenlaista ja ehkä ei aina niin kivojakaan juttuja ,mutta eteenpäin on menty. Henkilökuntana on ollut melkoisen kirjava porukka. Jos juopon pistät pois baarimikon hommista niin takuulla mustamaalaa potkujen antajaa. Joutuuhan sitä aina oikaisemaankin tässä elämässä siitä kohtaa mistä aita on matalin.Tunnen Jorma Kalevin vuosien takaa ja meillä on ollut aina lämmin ystävyys. Apua olen joskus tarvinnut saarilla ollessani ja aina saanut Jorma Kalevilta sitä pyydettyäni. Siis yhteenvetona,en menisi mustamaalaamaan ketään siellä yrittäjänä pyörivää ,en edes Jorma Kalevia.. Jokainen on laakeriseppeleensä ansainnut. Toivonpa kaikille hyvää tulevaa talvi kautta, terveyttä ja olisipa kiva mennä tiffaniinkin taas kerran jos vaan ovensa avaa..

      • Sairaseläkkeellä

        SUO SIELLÄ JA VETELÄ TÄÄLLÄ!!
        Aikoinaan kun Tiffany baarimestarina oli vuosikymmeniä samainen Pedro niin eipä
        shit kirjoituksia näkynyt kun oli kysymys espanjalaisesta. Muutamii juoppoja tyyppei näkyi muutaman kerran mut sit saivat kenkää. Kuulin ja luin heidän valheit jälkeenpäiin.
        Apilaniityssä on kovasti vaihtunut henkilökunta lukuunottamatta saliemäntä Ullaa.
        En ole kuuullut haukuttavan espanjaisii omistajii vaikka he ovat antaneet potkut.
        .


    • Minä en ymmärrä

      Jos "talviasukas" ilmoittaa "että sekä Tiffanyn että Amigon ovissä on Myydään tai vuokrataan-ilmoitukset ", niin mitä katkeruutta se kuvastaa?
      Minusta sekin on infoa muille kuten muukin asia hänen jutussaan.

      • Talviasukas

        Juuri noin, en minäkään ymmärrä! Minulla ei ole minkäänlaista kaunaa, katkeruutta tai kateutta Jorma Kalevia kohtaan. Olen hänen asiakkaansa ollut alusta saakka ja tunnemme toisemme hyvin. Kerran pari vuotta sitten infostani jäi vahingossa Tiffany kokonaan pois, jolloin sain moitteita hänen unohtamisestaan ja että olen muka muiden yrittäjien juottama siipeilijä! Jorma Kaleville kuten muillekin yrittäjille toivon pelkkää hyvää! Monet tuntevat minut nimimerkkini takaa ja tietävät tapani.


    • Bailamosjuntos

      Kiitos, olipa mukavaa ja asiallista infoa, tulevaa matkaa varten.
      Ja onhan Jorma Kalevi jo iässä, jolloin on lupa lopettaa työntekokin, vai. Oli Tiffany aikoinaan, 15 vuotta sitten, mahtava tanssipaikka.
      Mahtaakohan Ryysiksessä olla taas tanssia ja musiikkia. Talviasukas varmaan tiedoittaa?
      ,

      • Talviasukas

        Kiitos, tila on lähes samankokoinen kuin ennen vanhaan, mutta varsinaista tanssilattiaa ei ole. Varmaankin siellä saa myös tanssia.


    • 23ppo

      Kyllä sen Vilperinkin pitää niitä tullisäännöksiä vaan opetella noudattamaan...

    • utelias kysyy

      Miksi pitää korostaa Jorma Kalevin nimeä?? Eikö riitä että kirjoitat ihan Amigosta ja Tiffanysta ravintoloina?
      Ethän kirjoita muidenkaan ravintoloiden omistajien nimillä??

      • don Luis

        Yhtä paljon kuin näiden Jorma Kalevin paikkojen nimet tulevat esiin ,niin näissä on aina tuotu esiin myös "pomon"nimi,jonkinverran muista poiketen.En näe siinä mitään käytännön vastaista.


      • fsfsdsd
        don Luis kirjoitti:

        Yhtä paljon kuin näiden Jorma Kalevin paikkojen nimet tulevat esiin ,niin näissä on aina tuotu esiin myös "pomon"nimi,jonkinverran muista poiketen.En näe siinä mitään käytännön vastaista.

        Haista v.ittu! Terveisin vakioasukas


    • WJCEWEWIWBNEWIB

      HYVÄ HUOMIO..

      • Jokavuotinen kävijä

        Ilman Tiffanya olisivat monet reissut vuosien takaa olleet paljon tyhmempiä. Jorma Kalevi voi jäädä mahdolliselle eläkkeelle, ylpeänä ja pää pystyssä.


    • Suuret kiitokset Talviasukkaalle asiallisen infon antamisesta Inglesin suomalaispaikoista ja tapahtumista, kuten myös Vilperille ja don Luisille.
      Tällainen vuotuinen marraskuukävijä, kuten muutkin, saa jo etukäteistietoa ennen saapumista mikä on ennallaan ja mitä muuttunut.

      • 2+3

        vilperille kiitos mutta don luis voi ampua ittensä .Olen tavannut ja oli vähällä ettei hän lähtenyt sairaalaan ja minä linnaan


      • 2+3 kirjoitti:

        vilperille kiitos mutta don luis voi ampua ittensä .Olen tavannut ja oli vähällä ettei hän lähtenyt sairaalaan ja minä linnaan

        Et muuten ole!!


    • Talviasukas

      Uusi suomalaisten karaokepaikka Pataässä avattiin lauantai-iltana. Talo oli täynnä innokkaita, kylän parhaita, tunnettuja laulajia ja meitä muita asiakkaita. Paikka on hotelli Green Fieldiä vastapäätä. Isoista ikkunoista on hyvä näköala joka puolelle toisesta kerroksesta. Luulen, että väki kiertää pitkin iltaa kaikissa lähipaikoissa, koska matka on todella lyhyt. Aivan hyvältä näytti alku.

      • Ihmetyttää

        Pataässä voiko olla 2 saman nimistä,ravintolaa olemassa.vai onko kyseessä saman omistajan pataässä kuin on Helsingissä.toki toinen on siellä ja toinen täällä mutta onko se mahdollista.


      • Kysyn vaan

        Vieläkö se Agaeten alakerrassa lähinnä respaa oleva tila on poissa käytöstä ja paperit ikkunalla? Siellä oli aiemmin AM:n infoja ja siitä pääsi läpi allaspihalle.


      • Talviasukas
        Kysyn vaan kirjoitti:

        Vieläkö se Agaeten alakerrassa lähinnä respaa oleva tila on poissa käytöstä ja paperit ikkunalla? Siellä oli aiemmin AM:n infoja ja siitä pääsi läpi allaspihalle.

        Paperit on ikkunoissa edelleen ja ilmoitus remontista.


    • huippu sosilistit

      Suomessa on oma Pataässä ja maailmalla saa olla vaikka 10 muuta pataässää. Tietääkseni ei ole saman omistajan.
      Mutta mutta... Eikö mitään muuta ohjelmaa inglesin suomalaisissa paikoissa ole kuin karaokea, karaokea, mattinykästä ja ilkkasysimetsää??
      Ei, en todellakaan käy suomibaareissa siellä ollessani, eikä tuolla ohjelmistolla minua niihin saakkaan.

      • Talviasukas

        Huomaan, että et todellakaan käy suomibaareissa. Jo yhdessä baarissa on tälläkin kaudella 17 eri esiintyjää. Onneksi saat valita, missä käyt. Pidä linjasi!


    • Röökimuija

      Herra Vilperin on vastaisuudessakin syytä varautua kärähtämään tullissa salakuljetuksesta. Eikä se riipu tippaakaan siitä kirjoitteleeko hän täällä matkajuttujaan. Kyllä tullilla on ammattitaitoa hoitaa työnsä. Ei siellä toimita Suomi24:n tietojen varassa.

    • Talviasukas

      Kari Vepsä säestäjänään Juha Venäläinen pitää kirkkokonsertin pyhäinpäivänä, lauantaina 2.11. klo 17-18 Templo Ecumenicossa
      (Kasbahin ostoskeskuksen vieressä) Playa del Inglésissä.

      • sammuneet tähdet

        Jälleen sammuneitten tähtien kaatopaikka herää eloon ,kun Suomi pojat ja tytöt kansoittaa hotellien lähellä olevat baarit.


      • Ks matkailija

        Kiitos tiedosta. Sinneppä pitää mennä kuuntelemaan.


      • Ks matkailija
        Ks matkailija kirjoitti:

        Kiitos tiedosta. Sinneppä pitää mennä kuuntelemaan.

        Siis tarkoitan.... Pitää mennä kuuntelemaan Kari Vepsää.


    • Mannu

      MOI kaikille!Olisin tulossa joulukuun puolessa välissä sinne ja haluaisin olla n.kuukauden päivät.Mistähän voisin kysellä vuokra kämppää n.kuukauden ajaksi?

    • Talviasukas

      Tänään perjantaina 25.10. avattiin Tanssikellari Foxi fiksattuna uudelle kaudelle. Vanhat tutut Seppo ja Otto vuorottelivat esittäen tyypillisiä biisejään. Porukkaa oli jo nyt tupa täynnä, vaikka marraskuussa alkaa varsinainen ryysis.

    • panomiesInglesissä

      Mistäs normi suomi mies saa Pimppaa ?

      Sieltä apilaniitystä tapasin naisen, kovasti sai juottaa ennenkuin lämpeni, ikääkin oli 60 vuotta, mutta onneksi lopulta antoi.

      Ite oon kolmikymppinen mies, ja todella on hankalaa seksin saaminen...

      Toista se on naisilla,ne saa aina halutessaan

    • Minä kaipailen aamulenkille seuraa. Olen paikalla 27.11-10.12 ja asustelen permudan kolmiossa. Olen nainen 65v.

    • Talviasukas

      Tänään lauantaina 2.11. on mm. klo 17 Kari Vepsän ja Juha Venäläisen pyhäinpäivän konsertti Templo Ecuménicossa ja illalla esiintyy Iskelmässä tangokuningas Jukka Hallikainen. Huomenna Iskelmässä on Matti Nykänen ja maanantaina Inglésin Leijonat. Myös tangokuningas Jaska Mäkynen näkyy tulleen Apilaniittyyn. Hän esiintyi eka kertaa torstai-iltana ja talo oli tupaten täynnä, ei edes istumaan sopinut. Loppuillasta oli tungosta myös Foxissa. Nyt alkaa olla normaali marraskuun huippusesonki ja kaikki vanhat tutut paikalla.

      • sammunut tähti

        Sammuneet tähdet ovat tulleet kaatopaikalle.


      • Jokavuotinen kävijä

        Mukava kuulla, että on hyvin jo porukkaa. Tässä reilun viikon päästä taas tullaan. Täysi tanssiparketti olisi hyvä, kun en ole mikään parkettien partaveitsi ja soittavat ainakin Foxissa ikivanhaa musiikkia, joka vaatii parempaa tanssitaitoa.


    • Onko vilkkaampi syksy tiedossa kun noin jo marraskuun alkupäivinä tungeksitaan. Aiemmin kuun vaihteessa ollut hieman hiljaisempaa. Lähtökuoppia innolla vielä kotona kaivellaan... mutta tulossa ollaan ja paikat katsastetaan...

    • luigi1

      ei ihan kaikki.. maanantaina...

      • Rapu 1

        Hauska kuulla, että meininki alkaa olla jälleen kohillaan Inglesissä. Helmikuun loppupuolelle pitäisi vielä Suomessa kestää, ennen kuin pääsee Inglesiin sikäläisiä paikkoja katsastamaan. Kiva sinne on jälleen päästä, se normaali parin viikon loma kuluu siellä vain niin pirun nopeasti. Laittakaahan Talviasukas ja muutkin Inglesissä asujat/kävijät sieltä väliaikatietoja myös jatkossa, miten kausi siellä oikein etenee. Kiva niitä on matkaa odotellessa täällä Suomessa lueskella.


    • HMK4
      • onko salainen?

        Mikä on tuon paikan osoite. Tulee Suomesta nättejä tyttöjä kylään ja pitäisi osata neuvoa paikka, kun haluavat bailata.


    • Rapu 1

      Mihin päin kaupunkia tämä paikka avataan?

      • Selvää pläkkiä

        Eikö siinä lukenut , että ostari Niko, joka on San Fernandossa.


      • osoite, kiitos
        Selvää pläkkiä kirjoitti:

        Eikö siinä lukenut , että ostari Niko, joka on San Fernandossa.

        Asun 4 vuotta San Fernandossa, enkä tiedä, missä on ostari Niko. Käynyt olen monessa ostarissa Fan Fernandossa. Mihin olette sen nyt onnistuneet piilottamaan?

        Eikö jokaiselle liikkeele ole tärkeätä, että asiakkaat osaavat sinne???


    • HMK4

      Se on avattu joulukuun alussa ja linkistä pääset kyseisen paikan facebook-sivuille. Kun menee iskelmäbaarin ohi ja kävelysillan yli ison tien Fernandon puolelle. Sillalta rappuset alas katutasoon ja oikealle 10-20m

      • 8+17

        Ei taida kevättä nähdä tuo paikka, vaikka onkin helvetin hyvällä ..........


      • onko salaisuus?

        Sillalta rappuset alas katutasoon ja oikealle 10-20m! siis sen päätien varrella ennen liikenneympyrää? Ei ole näkynyt mitään siellä, kuljetamme koiraa välillä siitä sillan yli.
        Mikset kerro katuosoitetta ja talon, lukaalin numeroa?


      • oikealle-vasemmalle
        onko salaisuus? kirjoitti:

        Sillalta rappuset alas katutasoon ja oikealle 10-20m! siis sen päätien varrella ennen liikenneympyrää? Ei ole näkynyt mitään siellä, kuljetamme koiraa välillä siitä sillan yli.
        Mikset kerro katuosoitetta ja talon, lukaalin numeroa?

        Vasemmalle katutasosta olisi Eurocenter, jossa on myös ulkomaalaispoliisi.
        Onko se siellä. Niko nimistä ostoskeskusta ei ole!


      • HMK4
        onko salaisuus? kirjoitti:

        Sillalta rappuset alas katutasoon ja oikealle 10-20m! siis sen päätien varrella ennen liikenneympyrää? Ei ole näkynyt mitään siellä, kuljetamme koiraa välillä siitä sillan yli.
        Mikset kerro katuosoitetta ja talon, lukaalin numeroa?

        Siis kyllä, päätien varrella. Ei todellakaan kun muutama metri, kun olet tullut ne metalliportaat alas. En tiedä katuosoitetta, mutta katso jos löytyis facebooksivuilta.


    • Rapu 1

      Ketähän ovat tämän uuden suomalaisten paikan taustalla olevat yrittäjät? Ovatkohan yrittäjät ylipäätään suomalaisia ja ovatko olleet ko. alalla ennenkin vai onko kyseessä vasta-alkavat yrittäjät? Sen verran on niitä sikäläisiä rymypaikkoja tullut vuosien varrella kierrettyä, että tietää tämän alan olevan kovasti kilpailtu myös Inglesissä. Itsekkin ikänsä yrittäjänä olleena ymmärtää nostaa hattua sille, joka pystyy vuodesta toiseen pyörittämään tämän alan bisnestä Inglesissä.

    • HMK4

      Omistaja on suomalainen. Niissä facebookin avajaiskuvissa esim. neljä naista ja keskellä mies, joka omistaa paikan ja sitten ostoskeskus Niko: Jardin del solin takapihalla kävelykatu, joka menee suomalaisen iskelmäbaarin ohi, siltä rappuset ylös kävelysillalle ja rappuset alas, niin olet ostari Nikossa, jossa ei kyllä nykyään ole oikeastaan mitään. Et mene ostarin sisäkäytävälle, vaan jatkat muutaman metrin poliisilaitokselle päin, niin olet yökerhon ovella.

    • Vilperi56

      Eikös se Ismo, muista nykyistä sukunimeä, mutta Villa ole siinä jotenkin mukana, saanut taas raha-asiansa saarelaisten kanssa siihen malliin ettei tarvitse luimuilla norjalaisten ja ruotsalaisten kuppiloissa.

    • HMK4

      Ja se ostari on Nilo, ei Niko

      • Toivotaan menestystä

        Toivottavasti pärjäisi nyt hyvin ja suomalaiset sekä muutkin ottaisivat paikan omakseen. Ongelma on kun harva alle viisikymppinen kestää illemmalla Foxin eläkeläisiä ja musiikkia, vaikka paikkana onkin ihan mukava. Monesti pyörähtävät katsomassa ja häipyvät. Saataisiin paikka, jossa viihtyisivät nämä 30 - 50 -vuotiaatkin, jotka kuluttavat reippaasti rahaa ja näin ravintolakin pärjäisi. Onhan ne Foxinkin mummot toisaalta mukavia, mutta ei niitten kanssa viitsi ainakaan silleen..


    • Rapu 1

      Foxin asiakkaiden keski-ikä on tosiaan aika korkea. Musiikki on kyllä hyvää ja sopii hyvin justiinsa tämän ikäiselle väelle. Seppo ja Otto ovat viimeisen päälle hyviä laulumiehiä. Kupin ääressä on joskus kuunneltu Sepon laulua ja retnattu sitä, että Suomi on menettänyt hänessä ilmiselvästi yhden tangokuninkaallisen, kun kerrotaan hänen olevan Ruotsin kansalaisen? Muutenkin Green Fieldin ympärille on muodostunut melkoinen suomalaiskylä. Suomalaisia tanssipaikkoja on siinä lähekkäin monta ja porukat kiertää paikasta toiseen. Otetaan yhdessä paikassa paukku tai pari ja tanssitaan ehkä hetki, sitten äkkiä toisen paikan menoa tsekkaamaan. Se tässä vähän mietityttää, onkohan San Fernando jo liian syrjässä ajatellen näitä suomalaisten suosimia hotelleita? Toisaalta taksikyyti on kaupungin sisällä halpaa, jos asiakkaat tässä uudessa paikassa muuten viihtyy.

      • kävelijä

        Siis vihdoinkin selvitys, missä se on: NILO
        Jardin del solin etupihalla kävelykatu, joka menee suomalaisen iskelmäbaarin ohi, siltä rappuset ylös kävelysillalle ja rappuset alas, niin olet ostari Nilossa, jossa ei kyllä nykyään ole oikeastaan mitään. Et mene ostarin sisäkäytävälle, vaan jatkat muutaman metrin poliisilaitokselle päin, niin olet yökerhon ovella.

        Kiitos selvityksestä. Kuinkahan moni asiakas on kyllästynyt etsimään ja mennyt muualle. Tuon kuitenkin vieraani sinne.


      • Vilperi56
        kävelijä kirjoitti:

        Siis vihdoinkin selvitys, missä se on: NILO
        Jardin del solin etupihalla kävelykatu, joka menee suomalaisen iskelmäbaarin ohi, siltä rappuset ylös kävelysillalle ja rappuset alas, niin olet ostari Nilossa, jossa ei kyllä nykyään ole oikeastaan mitään. Et mene ostarin sisäkäytävälle, vaan jatkat muutaman metrin poliisilaitokselle päin, niin olet yökerhon ovella.

        Kiitos selvityksestä. Kuinkahan moni asiakas on kyllästynyt etsimään ja mennyt muualle. Tuon kuitenkin vieraani sinne.

        Sitten kannattaa muistaa, että kaikki sillat yli GC-500-tien suljetaan klo 02, ja mitä nyt katselee tämän Ismon örveltämistä aamusta yöhön, ei firman pitäminen nyt hääppösissä hanskoissa ole, se toinen tyyppi vissiin useammin selvinpäin.


      • HMK4
        kävelijä kirjoitti:

        Siis vihdoinkin selvitys, missä se on: NILO
        Jardin del solin etupihalla kävelykatu, joka menee suomalaisen iskelmäbaarin ohi, siltä rappuset ylös kävelysillalle ja rappuset alas, niin olet ostari Nilossa, jossa ei kyllä nykyään ole oikeastaan mitään. Et mene ostarin sisäkäytävälle, vaan jatkat muutaman metrin poliisilaitokselle päin, niin olet yökerhon ovella.

        Kiitos selvityksestä. Kuinkahan moni asiakas on kyllästynyt etsimään ja mennyt muualle. Tuon kuitenkin vieraani sinne.

        Paikka onkyllä vaikee löydettävä, melkein voi oveen nojata ja ihmetellä,että missä ihmeessä se on. Ja tämä ei sitten ole mitään vinoilua.Itse kyseltiin avajaisiltana, kun ei millään meinannut löytyä


    • pjii

      Käväisin parin viikon ajan joulukuussa Inglesissä.- Suomalaisista paikoista tässä on mainittava Lady Pinkin terassi päivisin. Onpa melkoinen katulähetys paikalla istuksimassa. Ja paikat heti lähinnä katua... niin ettäs näkyy ja kuuluu. Ilmeisesti osa Slussenin sissejä on vaihtanut Ruotsin edustosta Suomen osasto-Inglesiin. Surullista.

    • Rapu 1

      Sen olen myös minä huomannut, että Green Fieldin alakerran Pink Lady on suosittu paikka ottaa aurinkoa ja napata auringon oton ohessa olutta. Paljon siinä käy porukat myöskin syömässä. Pink Lady näyttää olevan myös paikka, missä kaupungin poliisit pitävät ruokataukonsa. Joskus olen ihmetellyt, kun tauolla olevan poliisin edessä on monesti ollut oluttuoppi. Sitä en sitten tiedä, mitä nämä tuopit ovat sisältäneet, vaikka se oluelta onkin näyttänyt. En kyllä tiedä sitäkään, saavatko sikäläiset poliisit ottaa työaikana olutta, ja onhan sitä tietenkin olemassa myös alkoholitonta olutta...................

      • ruokajuomat

        Rapu !: On parempi jättää ne "saako poliisit juoda" tai Jesus viiniä, nyt ollaan toisen juomakulttuurin parissa kuin Suomessa. Ihmiset (inkl.poliisit) ottavat YHDEN oluen tai viinin ruoan kanssa, ja konjakin iltapäiväkahvin kanssa, jos huvittaa, eikä siihen ole kellään mitään sanomista. Ja jos papit ovat lounaalla samassa pöydässä, niin pöydälle tulee viinipullo. Sitä sanotaan sivistyneissä maissa ruokajuomaksi.

        Siinä moni suomalainen kiemurtelee vanhojen periaatteittensa ja perinteittensä kanssa. Suomalaisilla pitää olla kontrollia joka paikassa, ALKO on korkea vaikuttaja, baareihin ja ravintoloihin ei saa viinioikeuksia, jos on lastentarha vastapäätä. Mikä taas johtaa siihen, että vessoissa on pikkupulloja roskikset täynnä. Ravintoitsija ei tienaa mitään, kiitos ALKO.


      • pjii

        ... viikko sitten terassin kyltissä oli teksti Lady Pink. Auringon ottajia oli paljon - tai vain ottajia, villapipoa ettäs Hankkian liparia silmillä. Olutta oli todella vain "napattu". Polliisitkin kahvittelivat Mulliganssin puolella, varmuuden vuoksi.


      • JVV
        pjii kirjoitti:

        ... viikko sitten terassin kyltissä oli teksti Lady Pink. Auringon ottajia oli paljon - tai vain ottajia, villapipoa ettäs Hankkian liparia silmillä. Olutta oli todella vain "napattu". Polliisitkin kahvittelivat Mulliganssin puolella, varmuuden vuoksi.

        Oiskohan Mulliganss voittanut nyt sitten jossain poliisien ruokailupaikan tarjouskilpailussa Lady Pinkin? Ainakin n.5 vuotta poliisit ovat nimenomaan Lady Pinkin puolella taukoa pitäneet. Ei muuten Inglesin poliisia humalaisten örvellys paljoa häiritse. Vierestä on seurattu, ettei syömässä olevien poliisien perse penkistä nouse, vaikka täysin sammumispisteessä olevat humalaiset poliisien pöydän viereisien pöytien päälle kaatuilee. Ravintolan henkilökunta joutuu humalaiset pystyyn nostamaan. Erään kerran Lady Pinkin kohdalla kadulla 4-5 kovassa humalassa olevaa naista tappeli keskenään. Huuto ja noituminen oli hirmuista kun toinen toisiaan turpaan mättivät. Sen verran olivat iskut pehmeitä, ettei kukaan ei kanveesissa pitkään ollut. Ylös noustiin ja eikun takaisin toista lyömään. N.15 metrin päässä Lady Pinkin pöydässä oli 5 poliisia ruokatauolla. Ravintolan teeveessä oli menossa maan tavan mukaisesti jalkapallo-ottelu. Poliisien katse ei televisiosta irronnut vieressä tappelevien naisten takia. Kyllä sitä menoa Suomi-poika naureskeli ja päätään pyöritteli. Naiset tappelivat aikansa ja sitten verissä päin hirveästi noituen poistuivat neitoset kukin tahoilleen. Hyvin on sikäläinen poliisi oppinut sen, että kaikkein vähimmällä pääsee, kun ei kajoa humalaisten tekemisiin.


    • saku 2

      pistäkäähän inglesissä olijat tietoa tänne suomeen siitä, jäikö kaupungista mitään jäljelle, kun varmaankin hurjasti alkavaa vuotta siellä juhlitte? pitäisi nimittäin parin viikon päästä sinne tulla, jos kaupunki on siellä vielä uudenvuoden juhlien jäljiltä ylipäätään pystyssä. entäs onko vielä tämän uuden suomalaispaikan ovet auki?

      • gkhfu

        voi v*ttu miten lapsellista


    • El Horo

      Moro,

      Kyllä täällä nää evakossa olevat taiteilija ja sun muut veropakolaiset edelleen vääntävät. Terassilla on murheellisten kohtaloiden kokoelma, erilaisia viinan värittämiä tarinoita kylmästä Suomesta. Ei näillä kantisten eväillä bilekeskusta kaadeta. Tää kommuuni elää omaa hidasta ja haurasta loppuelämäänsä täällä "portaiden alapäässä".

      Bienvenido!

    • Talviasukas

      Jotkut ovat kyselleet minultakin kuulumisia. Joulun ja vuodenvaihteen aikaan oli väkeä pilvin pimein Playa del Inglésin "rantabulevardilla", mutta normaaliin tapaan silloin oli hiljaista ravintoloissa ja tanssipaikoissa, Foxi oli jopa kiinni. Kuparipannu tarjosi jouluaattona joulupuuron glögeineen ja pipareineen kolmella eurolla ja silloin talo oli täynnä ennen joulukirkkoa. Templo Ecuménicon suomalaisia kirkkovieraita kävi syyskauden aikana n. 3300 henkeä, kasvua 9 %.
      Tammi-lokakuussa suomalaisia kävi Gran Canarialla 3,3 % enemmän kuin vastaavana aikana edellisenä vuonna.

      Kävin juuri kolmen tunnin lenkin ympäri Inglésiä. Huomasin, että Iskelmässä on huomenna perjantaina 3.1. klo 20 "Teatteri ravintolassa" eli Kunto ja Anna-Maija Ojansivu esittävät näytelmän Hääpäivä, liput 8 euroa. Olimme vuosi sitten katsomassa saman näyttelijäpariskunnan esittämää ratkiriemukasta Matin ja Liisan junamatkaa. Näytelmän jälkeen esiintyy klo 22 Inglesin leijonat. Lauantaina 4.1. esiintyy näköjään Jope Ruonansuu, sisäänpääsy 10 €.

      Sää oli mainio loka-marraskuussa, kunnes alkoivat sateet ja tuulet. Nytkin tuulee aika kylmästi koillisesta, mutta tuulen suojassa voi kyllä ottaa aurinkoa, kun taivas on pilvetön. Lämpötila on ollut
      parinkymmenen korvilla varjossa.

    • ddwewew22222

      Kiitos talviasukas ilahduttavista ja asiallisista kommenteistasi.. Sinulle oikein hyvää uuttavuotta ja edelleenkin kiitän jo etukäteen uusista viesteistäsi.. Muutamalta tuttavalta kuulin että hiukka vilpoista oli ollut ja sateista.. Oma reissuni taitaa jäädä ,mutta ensi syksyä räntää vihmoessa ei villit hevosetkaan saa minua jäämään tänne pimeyden sekaan..

    • Rapu 1

      Kiitoksia väliaikatiedoista. Suomen sää on pyörinyt etelässä plussalla ja pohjoisessa pienellä pakkasella. Taitaa puolet Suomesta olla lumetonta. Nyt saattaa keskiseen Suomeen tulla vähän lunta, muuten sää jatkuu lauhana. En kyllä ainakaan itse pakkasia yhtään kaipaa, mutta moni tuntuu kaipaavan, kun on kovin synkkääkin. Reilut puolitoista kuukautta pitäisi Suomessa vielä pyöriskellä, sitten pääsee sinne auringoa ottamaan. Oikein hyviä kelejä teille sinne saarelle. Pitäkää Suomen lippua korkealla.

    • Marja66

      Tervehdys! Kiitos kuulumisista, kiva lukea. Edessämme on runsaan viikon kuluttua kolmas Inglesin reissu. Onko kenelläkään tietoa kalastusretkistä joita järjestetään? voitteko suositella jotain reissun järjestäjää? Onko mitään tapahtumia saarella 16.1-6.2. välisenä aikana? Normaalit markkinat on tuttuja, sukellusvenereissu on tehty, Palmitos park on käyty. Onko Las Palmasissa mitään erityistä käyntikohdetta mitä suosittelette?

    • vilperi571
    • Minun kokemukseni Lady Pinkin terassista ei ole kovin ankea. Se on ihan kiva ja aurinkoinen paikka istuutua juomaan virkistävä juoma ja seuraamaan ohi kulkevia ihmisiä. Ihan samanlaista iloista turistiporukkaa siellä on kuin muissakin baareissa. Mukaan toki aina silloin tällöin sattuu, joku liikaa alkoholipitoisia juomia juonut. Silti ei edes lapsiperheiden kannata pelätä tuota paikkaa.

    • Rapu 1

      Jos kalalle aikoo, niin tuo Vilperin antama vihje on hyvä suunnata aikaisin aamulla Puerto Ricoon. Puerto Ricon satamasta löytyi ainakin aiempina vuosina useitakin yrityksiä, jotka järjestävät eri pituisia kalareissuja merelle. Sieltä operoi myös muutamia suomalaisia "yrittäjiä"? pienillä kalaveneillään ottaen kyytiinsä kerrallaan ehkä n.5 henkeä. Varmaankaan tuo toiminta ei ollut kovinkaan virallista, mutta kyllä niitäkin suomalaisia siellä näytti olevan, jotka innolla lähtivät merelle muutamaksi tunniksi kalaonneaan koittamaan. Kysäsehän Marja näistä Las Palmasin puolen käyntikohteista vinkkiä Las Palmasin Suomi-kerholta. Puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen löydät netistä heidän sivuiltaan. Las Palmasissa on hyvin vilkas ja eläväinen yhteisö suomalaisia pakkaspakolaisia, joilla on monenlaista toimintaa ja järjestävät myös retkiä eri puolelle saarta. Tieto on ainakin ajantasaista ja itsekkin sinne soitelleena tiedän, että mielellään tietoa toisillekin jakavat. Samaa mieltä olen muuten minäkin Lady Pinkin terassista, hyvä siinä on seurustella ja aurinkoa ottaa. Pääosin porukat käyttäytyvät ihan asiallisesti, vaikka olutta kippaavatkin ja muutenkin hauskaa pitävät. Eikös se rentoutuminen ole loman tarkoituskin?

    • Talviasukas

      Prikulleen samaa mieltä blues_brotherin ja Rapu 1:n kanssa Lady Pinkistä. Suomi-Kerhon löydät netistä osoitteesta www.suomikerho.net, josta löytyy myös kerhon jäsenlehti Canterasin kaikuja. Siinä on paitsi mainoksia varsinkin Playa del Inglésin suomalaisten menomestoista myös muuta ajankohtaista asiaa. Lehden voi myös ostaa kerholta vitosella.

      • audri

        HEJ
        Täälä on kovasti" juhla paikkojen" nimiä, mutta tietääkö joku minulle kivoja/siistiä hotellia lähellä Las cantaresin rantaa, matkustan yksin. Olen aikonut tulla helmikuun poulivälissä noin 1 kk:si.


    • APP

      Aapuuvaa!!!!! Ensi viikon vaihteeseen mennessä ennustetaan lämpötilan laskevan Suomessa jo n. - 20 asteeseen !!!!!!!!!!!!!!!!

    • HMK4

      Ensiviikolla keskiviikkona jo Las Palmasissa, varmaan siinä 20 astetta. Asunnolta pari sataa metriä Canterasin rannalle. Ihanaa!

    • PVT

      Kertokaahan Inglesin eläjät, vieläkö se Inglesin lähellä oleva inkkarikylä (Sioux City tai joku semmonen) on "elossa". Muistelen jostain viime vuonna lukeneeni, että rahat on vähissä ja toiminnan jatkuminen on epävarmaa............

    • Suki 1

      Halloota, halloota onko ketä kuulolla. Pitääkö paikkansa, että kelit on olleet Inglesissä viime aikoina viileen olosia? Tulla pitäs, mutta tointaako sinne tulla?

      • nainen1

        Nyt juuri olemme Puerto Ricossa ja eilen 20 C mutta kylmä tuuli ja kun iltapäivällä pilvistä, vilu tuli. Aiemmin en ole Gran canarialla käynyt mutta odotin lämpimämpää. Toivotaan jatkossa parempaa, ei siltä kuitenkaan näytä säätietojen mukaan. Hieman pettynyt.


    • Honkis_99

      En kyllä ihan ymmärrä miksi lentää Kanarialle ja sitten käydään Suomalaisissa paikoissa ja syödään Suomalaista ruokaa. Eikö sitä voisi samantien jäädä Suomeen...
      Tulisi ainakin halvemmaksi.

      • JJJJJPPPPP

        Et kyllä Honkis taida olla tarpeeksi varakas matkustaa Kanariansaarille ja tehdä sitä mitä jokaisen huvittaa.Honkis .. ole hyvä ja mee Thaikkujen sivuille , siellähän ihmiset kertoo miten on halpaa syödä katujen varsilla rottien vilistessä kadulla.


      • Frio
        JJJJJPPPPP kirjoitti:

        Et kyllä Honkis taida olla tarpeeksi varakas matkustaa Kanariansaarille ja tehdä sitä mitä jokaisen huvittaa.Honkis .. ole hyvä ja mee Thaikkujen sivuille , siellähän ihmiset kertoo miten on halpaa syödä katujen varsilla rottien vilistessä kadulla.

        Käsittämätöntä että ihmiset menee johonkin Inglesin turistighettoon palelemaan ja istumaan suomiräkälöissä, ja vielä vapaehtoisesti.
        Onneksi on sellaisia paikkoja jossa ei tarvitse palella eikä törmää suomiräkälöihin.


    • Sipi

      Halloota halloota, onko ketä kuulolla? Inglesiin on aikomus reilun viikon päästä tulla. Netin perusteella ei sää ole ollut siellä viime aikoina hirveän hyvä, mikä on siellä olevien tuntuma sään suhteen? Onko ollut tuulet kovia?

      • Talviasukas

        Tuuli oli tänään kovaa, mutta sää oli aurinkoinen ja lämmintä oli yli 20 astetta. Tämän päiväinen sää ei ole tae viikon päästä olevasta säästä. Yleensä lämpötilaero Suomeen tammikuun lopulla on n. 30-50 astetta.


    • Auringonpalvojat poh

      Olin viikon 4/2014 inglesissä ja ilmat oli vaihtelevat. Viikonloppu 18-19.1 oli puolipilvistä ja kun oli pilvessä, niin t-paitaa päälle. Alkuviikko lämmintä hellettä. Torstai -perjantai kova tuuli (myrsky) ja pitkähihaista piti pitää koko ajan. Tuulisella ilmalla hotellin kylppäri ja olohuone haisi viemärille, joka on melko tavallista monessa hotellissa. Miksi? Eikös viemäriputkien pitäisi olla ilmatiiviitä kuten suomessa? Asuin kahdessa hotellihuoneessa (jokerimatka) ja molemmissa oli kosteusongelmia kylppärin rakenteissa mm. katossa maali/rappaus koholla. Suihkutilat huonosti kosteuseristetty ja vesi pääsee valumaan rakenteisiin. Paha haju koko ajan??? Olen käynyt useita kertoja ja aina sama juttu. Kaikki edulliset hotellithan on jotain 40v vanhoja ja moni alkuperäiskunnossa. Vaimo alkoi niiskuttamaan heti loman alettua. Olemme käyneet inglesissä 70-luvulta lähtien ja viimeiset 20vuotta kylppäreissä on ollut lähes poikkeuksetta jokin kosteusongelma. Rahaa ei näköjään riitä kylppäreiden kunnostukseen? Tarkkailkaapa kylppäreitä ja infotkaa kanssamatkustajia. On myös tärkeää huomauttaa heti paikanpäällä oppaille asiasta!!!!

      • Harmin paikka

        Olisiko teidän aika mennä astetta tasokkaampaan hotelliin jotta vältytte kosteushaitolita??..hotelli nota itse käytän Maspalomasissa (Palm Oasis) niin ei tietookaan moisista ongelmista. Uskon,että nää,ongelman on juuri halvimmissa hotelleissa.toki joku voi korjata josmolen ihan väärässä.toivottavasti kuitenkin oli mukava loma ja muuten nautitte reisusstanne'mutta ehkä kannattaa oikeesti miettii hiukan parempaa hotellia.


    • JYP !

      Oletko Audri tehnyt "kauppoja" Las Palmasin hotellin suhteen? Jos olet, niin heitähän vinkkiä siitä, mihin hotelliin päädyit. Itselle on nimittäin lapsesta asti opetettu, ettei talviaikaan ainakaan 1-2 viikon lomalle pidä Las Palmasiin mennä. Inglesiin tai Puerto Ricoon pitää lyhyelle lomalle talvisin mennä, jos aurinkoa aikoo ottaa. Nämä pitemmät lomat on tietenkin asia erikseen.

    • PVV 1

      Onko tuulet olleet kovia ja onko yöt olleet miten kylmiä Inglesissä? On tainneet kaikki tulla sieltä takaisin Suomeen, kun keskustelu näyttää loppuneen.

      • Kadri2

        Halloota halloota, onko ketä kuulolla? Inglesiin on aikomus reilun viikon päästä tulla. Netin perusteella ei sää ole ollut siellä viime aikoina hirveän hyvä, mikä on siellä olevien tuntuma sään suhteen? Onko ollut tuulet kovia?


    • täti x

      Minulla on ollut vieraita nyt 8 päivää Suomesta ja melkein koko ajan on ollut upea sää, rannoilla on käyty, Las Palmasissa myös. Tänään on valkoisia pilviä taivaanrannassa, siis voi iltapäivällä# olla enemmän pilvistä, muuten hienoa.

    • dondon

      Talvi... jatka vaan jutusteluas.
      Maaliskuussa pari viikkoo Inlesissä, taitaa olla jo 30 kerta kanarialla.

    • Rapu 1

      Sunnuntaina Inglesiin tultiin ja keli on ollut kohtuullinen. Pääosin on ollut aurinkoista ja hyvin on saanut nahkan palamaan. Kohtalainen tuuli viilentää ihoa joten liian myöhään huomaa, että liikaa tuli kerralla valohoitoa otettua. Yöt ovat ainakin vielä olleet viileitä, joten tänne tulijoiden kannattaa varata pitkähihaisia lämpimiä vaatteita mukaan. Toki jatkossa öidenkin pitäisi hieman lämmetä. Pate Mustajärvi on tämän viikon saarella. Oli maanantaina esiintymässä Iskelmäbaarissa ja esiintyy siellä myös perjantaina. Asiantuntijat kehuivat Paten äänen olleen paremmassa kunnossa kun on ollut vuosiin. Jos meni Paten keikka hyvin, niin sitä vastoin Nykäsen Matti kuului nukkuneen pommiin Ulvovan Myllärin keikkansa. Antamassaan meriselityksessä Nykänen kiisti jyrkästi alkoholilla olleen vaikutusta asiaan. Tervetuloa tänne vaan, mutta ottakaa aurinkorasvaa mukaan..........

    • Jaska 4

      Vieläkö Inglesissä on ketä suomalaisia pakkasta paossa, vai onko kaikki tulleet jo kesälaitumille? Kertokaa nyt ihmeessä, mikä on tilanne. Entä onko Las Palmasin Suomi Kerho lopettanut tämän talven osalta toimintansa?

    • Talviasukas

      Suomi-Kerhon päättäjäistanssit oli lauantaina 29.3. Avajaiset on syksyllä n. 10.10. Kyllä meitä on vielä, mutta joka päivä lähtee porukkaa kotimaahan. Pääsiäiseen mennessä on kyllä pääosa täällä talven viettäneistä lähtenyt, minäkin. Huomenna lauantaina on Foxin päättäjäiset ja luulen, että viikon parin päästä menee kiinni Ryysyranta ja Apilaniitty, joka tosin jatkaa toisella nimellä ja syksyllä lokakuussa taas palaa suomalaisella nimellä.

      Talvi on Playa del Inglésissä ollut tavallista tuulisempi ja tuuli on ollut viileää koillistuulta. Sadetta ei juuri ole ollut etelärannalla, mutta Las Palmas on ollut enimmäkseen kylmä, sateinen ja myrskyinen.

      Lento ja asunto on jo varattu syksyksi. Saatan kirjoitella tietoja välillä, jos kysymyksiä tulee ja vastaanotto on asiallista.

    • maalaiskepulainen

      No niin nyt kohta voikin sitten lähteä lomalle Inglesiin. Ei ihan heti törmää suomalaisiin.

    • Rapu 1

      Kovasti kiitoksia Talviasukkaalle Gran Canarian viime hetken tiedoista! Oman parin viikon Inglesin loman aikana helmi-maaliskuun vaihteessa ilma oli ihan hyvä. Forecan Inglesiin antamista ennusteista olen myös minä vähän ihmetellyt, kun jokseenkin yhtenään ennustetaan vähintään kohtalaista koillistuulta???? Vielä ei ole meidän perhe uutta lomaa Inglesiin tilannut, mutta perinteisesti kevään korvalla aloitan vaimon ympäripuhumisen asian suhteen. Matkan tilaamisvaiheeseen tällä ympäripuhumisellani päästään yleensä noin 2-3 kuukaudessa. Kirjoittele vain Talviasukas jatkossakin tietoa meille tulemaan, kiva niitä on lukea. Hirveesti ei toinna välittää näistä muutamasta häiriköstä, jotka tuntuvat tällä palstalla kirjoituksillaan omaa pahaa oloaan purkavan.

    • Talviasukas

      Kiitos sinulle Rapu1! Tällä viime syksynä aloittamallani palstalla Kuulumisia Gran Canarialta kävi tähän mennessä 5059 lukijaa ja sille vastasi 105 kirjoittajaa. Eiköhän aloiteta taas ensi syksynä uusi palsta.

      Vielä viimeiset tiedot tältä paikalta siunatuksi lopuksi:
      Iskelmäbaarissa esiintyi eilen 7.4. Virve Rosti ja Inglesin Leijonat, joka esiintyy vielä ainakin ensi perjantaina 12.4. Saija Varjus on lavalla huomenna keskiviikkona 9.4. Ryysyrannan kauden päättäjäiset on huomenna keskiviikkona. Mikki päättää tältä erää Apilaniityn talvikautensa tulevaan viikonloppuun. Suomalainen ev.lut. seurakunta jatkaa Playa del Inglesissä Templo Ecumenicossa vielä ensi perjantaina ja viimeistä kertaa pitkänäperjantaina sekä Las Palmasissa ylihuomenna torstaina ja viimeisen kerran helatorstaina. Hyvää kevättä ja kesää kaikille!

    • Talviasukas:
      kiitos sinulle tiedoista, olen seurannut niitä tasaisesti.
      itsekin olin nyt kuukaden GC eteläosissa helmi-maaliskuussa, viime talvena kolme viikkoa. Voitko laittaa yv:tä tai miten voisin kysellä vähän pitemmistä majoitus jutuista ja vinkkejä? laitatko minulle postia

      • HMK4

        Olin viikon 4/2014 inglesissä ja ilmat oli vaihtelevat. Viikonloppu 18-19.10 oli puolipilvistä ja kun oli pilvessä, niin t-paitaa päälle. Alkuviikko lämmintä hellettä. Torstai -perjantai kova tuuli (myrsky) ja pitkähihaista piti pitää koko ajan. Tänään lauantaina 8.11. on mm. klo 17 Kari Vepsän ja Juha Venäläisen pyhäinpäivän konsertti Templo Ecuménicossa ja illalla esiintyy Iskelmässä tangokuningas Jukka Hallikainen. Huomenna Iskelmässä on Matti Nykänen ja maanantaina Inglésin Leijonat. Myös tangokuningas Jaska Mäkynen näkyy tulleen Apilaniittyyn. Kävin juuri kolmen tunnin lenkin ympäri Inglésiä. Huomasin, että Iskelmässä on huomenna sunnuntaina 9.11. klo 20 "Teatteri ravintolassa" eli Kunto ja Anna-Maija Ojansivu esittävät näytelmän Hääpäivä, liput 8 euroa.


    • Rapu 1

      Las Palmasin Suomi-Kerhon Canterasin Kaikuja-jäsenlehdessä no. 2/14 Harriet Heilbut niminen henkilö mainostaa välittävänsä Kanarialle niin vuokra-asuntoja, kun myöskin lentomatkoja saarelle.
      Toimistoaika ma-pe klo.10-13. Puh.no 34 651371468.
      Muuta tietoa kyseisestä henkilöstä ei minulla ole.

      • Kiitos Rapu, otanpa yhteyttä.
        Onkohan muilla tietoa noista pitemmistä majoitus vinkeistä
        Maspalomas/Ingles alueella lähinnä sieltä. 1-3 kk ?
        ja voiko hotelleissa tai apartamentos hotelleissa olla pitempään kuin kuukauden?


    • dcccicwicbwicbb

      Minulta myös kaunis kiitos talviasukkaalle kivoista jutuista. On vielä noita asiallisiakin ihmisiä ja kaikenlisäksi ystävällisiä ja viitseliäitä kun jaksaavat juttuja rukata..Siellä kanarialla monta vuotta töissä olleena kiinnostaa edelleen nuo sikäläiset jutut..Joten kivaa kesää ja iso halaus täältä etelä suomesta..

    • 1x2

      Hei haloo! Joko Talviasukas tai toiset Gran Ganarialla talvensa viettävät ovat saarelle menneet? Jos siellä olette, niin laittakee viestiä tulemaan, mitä sinne kuuluu ja mitä siellä näin syksyllä 2014 touhutaan. Pitkään pitäisi vielä näitä Suomen räntäsateita kestää, kun Inglesiin vasta helmikuussa pääsen. Kertokeehan nyt hitossa, mitä sinne kuuluu.

      • Vaki asukas

        Onhan tässä yritetty kertoa mutta kun aina vaan haukutaan meitä.
        Jose laulaa karaokessa kuten ennenkin, siten että tekisi mieli mennä sanomaan että ole jo hiljaa. Suomalaiset karaoke urpot säestää. Nyrkkiä tarvitsisivat.
        Tuulipuvut kahisee ja uudet sukat ovat saaneet sandaaleihin.
        Mikän ei ole muuttunut taaskaan vuodessa.
        Pois, sanon minä. En itselleni, vaan suomituristeille.


      • toinen olut
        Vaki asukas kirjoitti:

        Onhan tässä yritetty kertoa mutta kun aina vaan haukutaan meitä.
        Jose laulaa karaokessa kuten ennenkin, siten että tekisi mieli mennä sanomaan että ole jo hiljaa. Suomalaiset karaoke urpot säestää. Nyrkkiä tarvitsisivat.
        Tuulipuvut kahisee ja uudet sukat ovat saaneet sandaaleihin.
        Mikän ei ole muuttunut taaskaan vuodessa.
        Pois, sanon minä. En itselleni, vaan suomituristeille.

        Niin missä se Jose laulaa? Tekee mieli mennä kuuntelemaan kun sitä niin paljon kehut..


    • ankkuri fani

      ai että pois mä sanon sulle idiootti että olllaan kohta tulossa ja on sata varmasti hynää enemmän kuin sinä joku räkänokka joka yrität puhua kanariasta josta et tiedä yhtään mitää ja kaikille tervetuloa kaikkkiin suomi raflaan mennnään ensin ankkuriin ja sitten inglesiin ehkä ryysyrantaan

    • Oikea asukas

      Pelkkää paskaa! Pitkät pätkät lässytystä josta käy heti selväksi että mitään et aiheesta tiedä. Tokkopa olet edes paikanpäällä käynytkään, sen verran heikosti perusasiat ovat sinulla hallussa. Osoitteet mitä jakelet ovat järjestään päin honkia. Olisi ehkä parempi ettet avaisi toista kertaa tuota tarina.arkkuasi sillä joku oudompi saattaa luulla noita tolkun jutuiksi.

    • Bailamosjuntos

      Sunnuntaina Inglesiin tultiin ja keli on ollut kohtuullinen. Pääosin on ollut aurinkoista ja hyvin on saanut nahkan palamaan. Kohtalainen tuuli viilentää ihoa joten liian myöhään huomaa, että liikaa tuli kerralla valohoitoa otettua. Yöt ovat ainakin vielä olleet viileitä, joten tänne tulijoiden kannattaa varata pitkähihaisia lämpimiä vaatteita mukaan. Toki jatkossa öidenkin pitäisi hieman lämmetä. Pate Mustajärvi on tämän viikon saarella. Oli maanantaina esiintymässä Iskelmäbaarissa ja esiintyy siellä myös perjantaina. Toivottavasti pärjäisi nyt hyvin ja suomalaiset sekä muutkin ottaisivat paikan omakseen. Ongelma on kun harva alle viisikymppinen kestää illemmalla Foxin eläkeläisiä ja musiikkia, vaikka paikkana onkin ihan mukava. Monesti pyörähtävät katsomassa ja häipyvät. Ketuttaa se minuakin muutaman hölmön takia jättää kertomatta edes jotain reissuistaan, mutta tilanne on nyt tämä ja sen mukaan on elettävä.

      • Mummomusiikki

        Eli eivät ole saaneet Foxin musiikkia yhtään nuorempaan suuntaan. Se on juuri ollut se kuvaamasi ongelma aiemmillakin reissuilla, että eläkeläisiä nuoremmat karkaavat heti pois. Kohtahan se taas nähdään.


      • jupetu33

        ai yöt olleet viileitä, missä mielessä.
        kun sääkarttoja erinäisiä katsonut syyskyysta-marraskuulle yöt ovat koko ajan olleet maspalomas/ingles alueella 25- 20 asteen välillä... ihan lokakuullakin koko ajan yli 20 astetta... siellähän oli päivät lokakuulla melko "kuumiakin2
        25- 30 asteen välillä ja ylikin


    • Rapu 1

      Ihan mukavaa on kuulla, että alkaa jälleen tulla Inglesistä kuulumisia. On alkuun sanottava, että älkää välittäkö näistä muutamasta häiriköstä, jotka haluavat sotkea toisten ihmisten asiallista keskustelua. Antakaa tulla tekstiä ihan näistä välittämättä ja jätetään nämä paskan jauhajat omaan arvoonsa. Jälleen pitäisi helmikuulle asti Suomessa sinnitellä, että pääsisi tekemään Inglesiin omia näköhavaintoja. Sinne asti olisi kiva kuulostella, mitä Inglesiin ja ylipäätään Gran Ganarialle kuuluu. Auraviihteen sivuilta huomasin, että Hallikaisen Jukan ja orkesterinsa Jackpotin piti aloittaa Foxsissa 8.11 viikon mittaisen keikkaputken. Onko kuka käynyt nyt Foxsissa, joko Jukan porukat on saarelle tulleet?

      • fiilistellään

        Kiitos Inglesissä pitempään asuvat kirjoittajat.
        Laittakaa meille ensi vuoden puolella tuleville matkaajille tietoja sieltä,
        jotta voimme jo aloittaa fiilistelyn.
        Mitä uutta Kasbahissa tehty?


      • 7+15
        fiilistellään kirjoitti:

        Kiitos Inglesissä pitempään asuvat kirjoittajat.
        Laittakaa meille ensi vuoden puolella tuleville matkaajille tietoja sieltä,
        jotta voimme jo aloittaa fiilistelyn.
        Mitä uutta Kasbahissa tehty?

        Kiitos tosiaan asiallisista uutisista teille pitempään vieraileville suomalaisile.
        Kirjoitukset , kuten " Poijjaat se o alkanu nyt" ja "vakiasukas"
        saisivat jäädä kirjoittamatta .


      • Talviasukas
        fiilistellään kirjoitti:

        Kiitos Inglesissä pitempään asuvat kirjoittajat.
        Laittakaa meille ensi vuoden puolella tuleville matkaajille tietoja sieltä,
        jotta voimme jo aloittaa fiilistelyn.
        Mitä uutta Kasbahissa tehty?

        Kasbahista on usein kysytty täällä. Kävin varta vasten katsomassa, onko siellä jotakin uutta työn alla. Vain yhtä huoneistoa remontoitiin, muuten kaikki on ennallaan. Tuo huoneisto on sama, jossa on joka vuosi vaihtunut yrittäjä, milloin voileipäbaari, milloin peliluola ja nyt näyttää tulevan ravintola. Tämä huoneisto on siinä kulmassa Koka-hotellia vastapäätä. Vain taksialue on siistimpi, samoin liikenneympyrä ja kadut.

        Entinen Los Salmones on remontoitu, kaunis, uusi julkisivu, upea ravintola ja takaa löytyy ulkoilmabaari esiintymislavoineen. Nimi on nyt Playa Bonita. Kerrotaan, että sama uusi omistaja on ostanut myös Bronsemarin, joka on nyt myös hienosti remontoitu ja nimeltään Bronce Playa. Lady Pinkin viereen on tullut uusi, siisti ravintola Compostela. Kävin siinä testaamassa palvelua, kohteliasta oli, mutta laskussa oli virheitä. Apilaniitty on tehnyt laajemman terassin kuin oli aiemmin ja viereen on tullut toinen kilpaileva terassi. Jose on lähtenyt Apilasta rouvansa kanssa ja esiintyvät saman kiinteistön toisessa päässä Red Onionissa, Pataässän alapuolella. Muuten kaikki näyttää olevan ennallaan.


      • sepe
        Talviasukas kirjoitti:

        Kasbahista on usein kysytty täällä. Kävin varta vasten katsomassa, onko siellä jotakin uutta työn alla. Vain yhtä huoneistoa remontoitiin, muuten kaikki on ennallaan. Tuo huoneisto on sama, jossa on joka vuosi vaihtunut yrittäjä, milloin voileipäbaari, milloin peliluola ja nyt näyttää tulevan ravintola. Tämä huoneisto on siinä kulmassa Koka-hotellia vastapäätä. Vain taksialue on siistimpi, samoin liikenneympyrä ja kadut.

        Entinen Los Salmones on remontoitu, kaunis, uusi julkisivu, upea ravintola ja takaa löytyy ulkoilmabaari esiintymislavoineen. Nimi on nyt Playa Bonita. Kerrotaan, että sama uusi omistaja on ostanut myös Bronsemarin, joka on nyt myös hienosti remontoitu ja nimeltään Bronce Playa. Lady Pinkin viereen on tullut uusi, siisti ravintola Compostela. Kävin siinä testaamassa palvelua, kohteliasta oli, mutta laskussa oli virheitä. Apilaniitty on tehnyt laajemman terassin kuin oli aiemmin ja viereen on tullut toinen kilpaileva terassi. Jose on lähtenyt Apilasta rouvansa kanssa ja esiintyvät saman kiinteistön toisessa päässä Red Onionissa, Pataässän alapuolella. Muuten kaikki näyttää olevan ennallaan.

        Onko Salmones jo valmis ?
        Kun 2 viikkoa sitten näytti ihan hurjalta sotkulta ....


    • fiilistellään

      Kiitos Talviasukas!
      Mukava saada kuulumisia.
      Jotakin siellä saatu korjatuksi ja varmaan nuo kaksi hotellia entistä ehompia.

      Lisääkin saa kirjoittaa:)

    • Rapu 1

      Kiitokset Talviasukkaalle tiedoista. Helmikuussa on jälleen tarkoitus tulla sinne itsekin paikkoja testaamaan. Eteläisessä Suomessa on edelleen kosteeta ja vettä vihmoo, mutta huomisesta alkaen pitäisi ainakin vähän kelin kuivaa ja kylmetä. Kaikkea hyvää ja lämpimiä lomakelejä Inglesiin. Laita vain kuulumisia tulemaan meille Suomeen myös jatkossa. Kiva niitä on lukea.

    • kotiin jo palannut

      Me olimme Maspalomasissa 30.10-13.11 ja kelit olivat hyvät :) päivä lämpötilat siinä 27-32 astetta ja illat/ yöt 20-22 astetta. Varhain aamuyöstä lämpötila laski vielä pari astetta ja sai hyvin nukuttua.
      Vuoristossa toki satoi yhtenä päivänä kun siellä ajelimme ja oli 15 astetta silloin lämmintä.

    • Eetu 2

      Olisiko kenellä ajantasaista tietoa siitä, onko suomalaisia musiikin puolen ammattilaisia Inglesin maisemissa viime aikoina näkynyt?

      • ei voi olla totta

        Pitääkö tosiaan lähteä Kanarialle asti nähdäkseen suomalaista junttimusiikkia ? Itse yritän pysyä kaukana näistä lomallani.


      • pers_kärpänen
        ei voi olla totta kirjoitti:

        Pitääkö tosiaan lähteä Kanarialle asti nähdäkseen suomalaista junttimusiikkia ? Itse yritän pysyä kaukana näistä lomallani.

        "ei voi olla totta". oot oikeassa, paska on hyvää, tuhannet kärpäset eivät voi olla väärässä.


      • justihin juu
        pers_kärpänen kirjoitti:

        "ei voi olla totta". oot oikeassa, paska on hyvää, tuhannet kärpäset eivät voi olla väärässä.

        Ja sä oot yx niistä kärpäsistä


      • hienoa
        pers_kärpänen kirjoitti:

        "ei voi olla totta". oot oikeassa, paska on hyvää, tuhannet kärpäset eivät voi olla väärässä.

        Joo, oot oikeassa, näitä suomituristeja kyllä näkee vieläkin yllättävän paljon, liikuit sitten missä tahansa. Ruisleipää, hernesoppaa, juhlamokkaa ja junttimusiikkia, mitäpä sitä suomijuntti muuta lomalla tarvitsee, sitten jaksaa taas katsella tv:tä salkkareita ym kulttuuria Suomessa.


      • oonx juntti
        hienoa kirjoitti:

        Joo, oot oikeassa, näitä suomituristeja kyllä näkee vieläkin yllättävän paljon, liikuit sitten missä tahansa. Ruisleipää, hernesoppaa, juhlamokkaa ja junttimusiikkia, mitäpä sitä suomijuntti muuta lomalla tarvitsee, sitten jaksaa taas katsella tv:tä salkkareita ym kulttuuria Suomessa.

        Onko Juhlamokan juonti sinusta junttimaista? Entäs presidentin?


      • ei saa kaikkea huoda
        oonx juntti kirjoitti:

        Onko Juhlamokan juonti sinusta junttimaista? Entäs presidentin?

        en minä ainakaan presidenttiä voisi juoda, Sauli on hyvä mies.


      • vittuilija
        ei saa kaikkea huoda kirjoitti:

        en minä ainakaan presidenttiä voisi juoda, Sauli on hyvä mies.

        Sauli on Tasavallan Presidentti :)


      • pitkät kalsarit aina
        vittuilija kirjoitti:

        Sauli on Tasavallan Presidentti :)

        Puhekielessä vakiintunut tapa on "presidentti", vaikka virallisesti "tasavallan presidentti" on oikein. Näitä "kahvipresidenttejä ovat mm. Haloska, Sahtivaari ja Koivisto..ruisleipä,hernesoppa ja junttimusiikki ovat aitoa junttimeininkiä siitä huolimatta.


    • kotiin jo palannut

      Ainoa joka oli kuulemma esiintymässä iskelmässä ja tavattiin myös lentokentällä oli Meiju Suvas.

      • "Ei voi olla totta" jokainen kuuntelee sitä musiikkia josta tykkää. Eikä siinä ole muilla nokan koputtamista.


      • maiju_ryvas
        annakatri kirjoitti:

        "Ei voi olla totta" jokainen kuuntelee sitä musiikkia josta tykkää. Eikä siinä ole muilla nokan koputtamista.

        mutta juntti on juntti Kanariallakin,, valitettavasti.


    • Talviasukas

      Viime aikoina ovat ainakin seuraavat näkyneet: Meiju Suvas, Jorma Kääriäinen, Frederik, Matti Nykänen, Kari Vepsä, Jukka Hallikainen, Marita Taavitsainen ja tulossa ovat ainakin Jarkko Honkanen, Danny, Jani Wickholm, Jope Ruonansuu, Jukka Poika ja Charles Plogman muutamia mainitakseni.

      • "Ryysis"

        Nimim: "Ei voi olla totta".
        Inglesissä kun nyt nämä iltariennot keskittyvät suomalaisiin tanssipaikkoihin
        ja siellä on muutoin hyvin vähän nähtävää.
        Siksipä on hyvä , että siellä käy suomalaisia esiintyjiä.
        Ei niistä saksalais baareista suomalainen paljon irti saa.


    • Eetu 2

      Täysin samaa mieltä Annakatrin kanssa siitä, että jokaisella on oikeus kuunnella sitä musiikkia, mistä itse pitää. Inglesistä löytyy monen tyyppistä musiikkitarjontaa hyvin monella kielellä esitettynä. Niistä voi jokainen valita mieleisensä. Annetaan vain kaikkien "kukkien" kukkia. Monella suomalaisella on vain se paha tapa, että lomalla ollessa tempastaan illasta toiseen lähimmässä kapakassa perseet olalle ja seuraavaksi hoiputaan omaan hotelliin voivottelemaan sitä, ettei tässä kaupungissa mitään tapahdu. Kiitokset Talviasukkaalle uutisista.

      • Lomalla nyt

        Suomibaareissa on nyt hyvin porukkaa, joten ei hassumpi loma. Netin kanssa on huonompaa. Täällä on sinänsä kätevä 1 a verkko, joka toimii vähän jokapaikassa ja löytyy useampia linkkejä aina menet minne vaan. Kuitenkin on tautisen hidas ja netin käyttö käy todella hermoille. Ei yleensä nouse nopeus edes 200. Kontulan Helmessä ja Mummolassa toimii näiden verkot hyvin, Kontulassa pääsee jopa 5 megaan. Olisikohan täällä jotain järkevää muuta yhteyttä?


      • hernesoppaa mukaan
        Lomalla nyt kirjoitti:

        Suomibaareissa on nyt hyvin porukkaa, joten ei hassumpi loma. Netin kanssa on huonompaa. Täällä on sinänsä kätevä 1 a verkko, joka toimii vähän jokapaikassa ja löytyy useampia linkkejä aina menet minne vaan. Kuitenkin on tautisen hidas ja netin käyttö käy todella hermoille. Ei yleensä nouse nopeus edes 200. Kontulan Helmessä ja Mummolassa toimii näiden verkot hyvin, Kontulassa pääsee jopa 5 megaan. Olisikohan täällä jotain järkevää muuta yhteyttä?

        ilman muuta kannattaa matkustaa Kanarialle nettiyhyteyksien ja suomijuntti-ilmapiirin vuoksi, ilman muuta.


      • Asiaa mukaan
        hernesoppaa mukaan kirjoitti:

        ilman muuta kannattaa matkustaa Kanarialle nettiyhyteyksien ja suomijuntti-ilmapiirin vuoksi, ilman muuta.

        Ilman muuta kannattaa kirjoittaa Kanariapalstalle ilmaisen kirjastonettiyhteyden ja suomijunttimielipiteen vuoksi, ilman muuta.


    • Miten on?

      Iso Kiitos kuulumisista,mukava kun joku viitsii päivittää kuulumisia.Ollaan vaimon kanssa taas tulossa vuodenvaihteen tienoilla Inglesin suuntaan muutamasi viikoksi.Kuulin tuttavilta,jotka olivat viikko sitten sieltä palanneet,että Inglesin ja Maspalomasin nakurannoilla kielletään nakuilu kokonaan vuodenvaihteessa.Kuulemma rannalla on ilmoitustauluja jossa niin kerrotaan,pitääkö paikkansa?

    • paikallinen asukas

      Ei pidä paikkaansa

    • 10+2

      Enpähän moisesta kiellosta mitään viime Inglesin lomallani mitään kuullut!!!! En tosin käynyt niemen nokan nakualueella asti. Sen verran rentoa on meininki yleensä Inglesissä, että mahtaakohan sinua kukaan putkaan raahata, jos niemen kärjen hietikolla huitelet munasillaan menemään. Tai varsinkaan, jos paikallaan aurinkoa otat...............

      • Voisitko eritellä

        Eeetu 2.
        Siis mitä järkevää siinä paikassa tapahtuu sen pilettämisen lisäksi ?


    • OnTotuudenAika

      "voisitko eritellä" ei ole siis ikinä käynyt missään lomakohteessa, missäänpäin maailmaa!

      • R. Ranta

        TotuudenAika :
        Katsohan , kun Pl.Ingles nyt vain sattuu olemaan lomapaikka
        johon mennnään pailaamaan ja ottamaan soppaa ja sitten
        päivät maataan altaalla tai rannalla .
        Et sinä Inglesistä mitään nähtävyyksiä löydä .

        Oisko Ryysyranta nähtävyys ? ?


    • OnTotuudenAika

      Sinä saatat viettää loman juuri kuten kerroit "R. Ranta", mutta minä vietän sen aivan toisella tavalla vaikka AINA majoitun Maspalomasiin.
      Sinun nähtävyys on ehkä Ryysyranta kun sen niin hyvin tiedät, itse en ole ikinä käynyt :)

      • 2-naamaisuutta

        Mistä johtuu tuo , että jokainen Kanarian kävijä väittää , että me
        ei ikinä käydä Ryysyrannassa , eikä muissakaan suomibaareissa.
        Suomibaarit ovat kuitenkin ilta illan jälkeen tupaten täynnä
        , vaikkakaan siellä ei kukaan itseään kunnioittava suomalainen
        koskaan käy.


      • Että näin
        2-naamaisuutta kirjoitti:

        Mistä johtuu tuo , että jokainen Kanarian kävijä väittää , että me
        ei ikinä käydä Ryysyrannassa , eikä muissakaan suomibaareissa.
        Suomibaarit ovat kuitenkin ilta illan jälkeen tupaten täynnä
        , vaikkakaan siellä ei kukaan itseään kunnioittava suomalainen
        koskaan käy.

        Minä ja meidän porukka sekä yksi tuttavapariskunta ollaan nyt käyty loman aikana iltaisin joka päivä entiseen malliin näissä baareissa. Kaikilla menee saman kaavan mukaan. Ensin Apilaan, sieltä Foxiin tai Iskelmään ja lopuksi mahdollisesti Pata Ässään. Naiset ovat laittaneet parasta päälle ja yleensä miehetkin ovat siististi pukeutuneita. Siellä on fiksua porukkaa eikä mitään epämääräistä joukkoa, eikä todellakaan hävetä yhtään täällä eikä Suomessakaan. Minä käyn itsekkäästi siellä missä on hauskaa ja täällä on. Joku kyllä täällä baarissa kertoi, että Levilläkin olisi sesonkiaikaan yhtä hauskaa kun täällä. Pitää käydä katsomassa.


      • Talviasukas
        2-naamaisuutta kirjoitti:

        Mistä johtuu tuo , että jokainen Kanarian kävijä väittää , että me
        ei ikinä käydä Ryysyrannassa , eikä muissakaan suomibaareissa.
        Suomibaarit ovat kuitenkin ilta illan jälkeen tupaten täynnä
        , vaikkakaan siellä ei kukaan itseään kunnioittava suomalainen
        koskaan käy.

        "Mistä johtuu tuo , että jokainen Kanarian kävijä väittää , että me
        ei ikinä käydä Ryysyrannassa , eikä muissakaan suomibaareissa.
        Suomibaarit ovat kuitenkin ilta illan jälkeen tupaten täynnä,
        vaikkakaan siellä ei kukaan itseään kunnioittava suomalainen
        koskaan käy."

        Eiköhän tuo ole liioiteltua, että jokainen väittäisi, ettei käy Suomi-baareissa! Kunnioitan itseäni ja käyn myös kaikissa Suomi-baareissa silloin tällöin ja muuallakin, missä itse haluan ja milloin haluan. Niin saavat kaikki muutkin tehdä tai olla tekemättä eikä se kuulu kenellekään.


      • .....
        Talviasukas kirjoitti:

        "Mistä johtuu tuo , että jokainen Kanarian kävijä väittää , että me
        ei ikinä käydä Ryysyrannassa , eikä muissakaan suomibaareissa.
        Suomibaarit ovat kuitenkin ilta illan jälkeen tupaten täynnä,
        vaikkakaan siellä ei kukaan itseään kunnioittava suomalainen
        koskaan käy."

        Eiköhän tuo ole liioiteltua, että jokainen väittäisi, ettei käy Suomi-baareissa! Kunnioitan itseäni ja käyn myös kaikissa Suomi-baareissa silloin tällöin ja muuallakin, missä itse haluan ja milloin haluan. Niin saavat kaikki muutkin tehdä tai olla tekemättä eikä se kuulu kenellekään.

        Talvasukas , jos luet tekstiä , kuin pir- Raamatttua , niin
        voisitko yrittää ymmärtää mitä kirjoittaja on tarkoittanut ?


    • 1-naamaisuutta

      Toisille on totuus kova paikka :) Meitä oli kaksi pariskuntaa Maspalomasissa ja ei käyty suomibaareissa kertaakaan. Onhan se tietenkin vaikea hyväksyä, että on toisenkinlaisia loman viettäjiä.
      Kävimme toki syömässä Inglesissä ja San Fernandossa, mutta emme suomi ravintoloissa.
      Minua ei haittaa että väki niissä käy ja hyvä kun kannattavat niitäkin paikkoja. Eniten harmittaa vain tuo Inglesin ja siellä lomailevien suomalaisten ainainen haukkuminen josta on eräille henkilöille muodostunut jo elämän tapa!

      • R.Ranta

        Jos miehesi olisi yksin lomalla Inglesissä , niin hän todennäköisesti
        marssisi pää kolmantena jalkana iltaisin Ryysyrantaan tai
        johonkin muuhun suomibaariin.
        Itse teen juuri niin joka ilta , enkä häpeä kertoa sitä muille
        , koska siellä näyttää olevan paljon kaltaisiani sekä miehiä , että naisia.

        Ihmisen ikävä toisen luo !


    • 1-naamaisuutta

      Valitettavasti olet edelleen väärässä R. Ranta sillä minä olen meidän perheen mies ja en kaipaa mitään ryysyrantaa kuten ei puolisonikaan ja katsos me emme myöskään lomaile yksin, ei ole tarvetta siihenkään.
      Kuten jo kirjoitin niin käykää ihmeessä missä haluatte ja missä viihdytte. Me viihdymme enempi bungalowin terassilla niitä juomia nautiskellen ennen illallista.

    • 9+11

      Pekka Pouta varoitteli äsken Maikkarin 7 uutisten sääennusteessa, että Kanarian saarille on tulossa lähipäivinä rankkasateita, jotka voivat aihettaa paikallisia tulvia. Pitäkäähän varanne, aika laajalta näytti Kanarian saarille tulossa oleva saderintama. Inglesin Iskelmäbaarin katto muuten vuotaa ainakin parista kohdasta, jos vettä sataa reilummin. Ellei sitten ole nyt kesän aikana kattoa korjattu. Jos pitäisi ennustaa, niin tuskin on korjattu. Kanarialla ei nimittäin yleensä pidetä kovaa kiirettä remonttien kanssa.

      • Pata- ässä

        Nimimerkki: Että näin.
        Kiitos positiivisesta mielipiteestäsi , äläkä anna tiukkapipojen häiritä
        lomailuasi Inglesissä.
        Mitä ihmeen kehumista on siinä , että me ei ikinä käydä missään ?
        Kannattaako tuollainen asia kertoa täällä ?


      • Anonyymi
        Pata- ässä kirjoitti:

        Nimimerkki: Että näin.
        Kiitos positiivisesta mielipiteestäsi , äläkä anna tiukkapipojen häiritä
        lomailuasi Inglesissä.
        Mitä ihmeen kehumista on siinä , että me ei ikinä käydä missään ?
        Kannattaako tuollainen asia kertoa täällä ?

        Samaa ihmettelen


    • 13+16

      Samanlaiset on Inglesin loman iltakuviot meidänkin väellä, kun nimimerkillä Että näin. Eikä suinkaan sen takia, että muutkin niin tekevät, vaan sen takia, että meistä se on hiton hauskaa. Inglesissä viihdymme lomalla siksi, koska lomalla kaipaamme iltamenojen lisäksi lepoa ja lämpöä. Sitä siellä yleensä saa. Levillä olemme käyneet vain kesäaikaan, koska talven lomalla on päästävä lämpimään. Auringon lämmössä on sitä jotain, mitä ihminen kaipaa.

    • 10+4

      Tuo Iskelmäbaarin katto rupesi minua kiinnostamaan. Olimme vaimon kanssa syömässä tässä kyseisessä paikassa (nimi ei ollut silloin Iskelmäbaari vaan joku muu) muutama vuosi sitten. Elettiin sellaista aikaa, kun Ulvovan Myllärin Jami paikkaa pyöritti ja paikan vastuuhenkilönä oli Nisa Soraja. Ollessamme syömässä, ukkonen kulki Inglesin yli, parikymmentä minuutia tuli vettä kaatamalla. Ainakin kahdesta kohtaa alkoi katto vuotaa jo silloin. Eli jos katto vielä viime talvena vuoti, ei kattoremontilla tosiaankaan ole kiirettä ollut. Ehkä asia onkin niin, että normaali päivän kova kuumuus kuivattaa Inglesissä mahdollisesti vuotavien katojen alusrakenteet? Tokkopa siellä mitään villoja kattorakenteissa käytetään???? Forecan sääennuste näyttää tälle torstai iltapäivälle ja illalle Inglesiin reippaita sateita, joten siellä olevien on mahdollista käydä testaamassa, vieläkö Iskelmäbaarin katto vuotaa. Laittakaahan viestiä tulemaan, satoiko Inglesissä miten reippaasti.

      • R.Ranta

        Minun bilettämistäni eivät pienet vesisateet ole koskaan
        häirinneet , vaikka tunnunkin olevan se ainoa
        Pl.Inglesin Jumalankieltäjä , ainakin näiden palstojen perusteella.
        En vietä iltojani Inglesissä nuhjaten bungalovin terassilla .
        Tervetuloa haukkumaan minua joukonjatkoksi , mutta siitä huolimatta
        suuntaan askeleeni ryysikseen.
        Ehkä lopulta joku turistipappi herättää tai lentoemäntä minut
        hauskanpidon raskaimmista puolista ,mutta siihen asti pailaan täysillä.
        Lystiä on ollut ja jatkukoon!


    • Toiset nuhjaa suomibaareissa, toiset terasseillaan.. Sellaista se elämä on ja antaa kaikkien kukkien kukkia!

      • Tropical !

        Jees !
        Mr. R.Ranta aivan loistava juttu , kuin suoraan Sudenpentujen käsikirjasta.
        Ryysyranta se on minunkin lomakotini ja hotellissa käyn
        vain nukkumassa.


      • R.Ranta
        Tropical ! kirjoitti:

        Jees !
        Mr. R.Ranta aivan loistava juttu , kuin suoraan Sudenpentujen käsikirjasta.
        Ryysyranta se on minunkin lomakotini ja hotellissa käyn
        vain nukkumassa.

        No voi perhana , että oli Ryysikseesä taas hyvät menot vahhinko
        vain , että konttasin tsaksiin liian ennen vallomerkkkiä.


    • Rapu 1

      Oliko sateet kovia keskiviikkona ja torstaina Inglesissä? Jatkoon ainakin Foreca ennustaa sinne ihan hyvää lomasäätä. Tänään ja sunnuntaina on vielä pieni sateen mahdollisuus, mutta lämmintä on kuitenkin 23-24 astetta, joten kelpaa siellä lomailla. Ei siitä kannata kinastella, miten kukin lomansa viettää. On ihan sama, nauttiiko lomastaan omalla terassilla, Ryysyrannassa, Apilaniityssä, Foxsissa tai vaikka Pata-Ässässä. Eteläiseen Suomeen varoitellaan tulevan tänään illalla kova lumituprakka. Kovasti radiossa varoitellaan, ettei pitäisi tien päälle lähteä, jos ei ole ihan pakko. Meikäläisen tarkoitus on käydä ensi viikolla kurkistamassa, miten kovasti Rukalla hiihdetään ja toivottavasti pääsevät mäkikotkat hyppäämään Rukan suuresta ja komeasta hyppyrimäestä. Vähän harmittaa, että taitaa olla Suomen mäkimiehet aika etäällä maailman kärjestä. Jos luoja suo, niin Inglesin vuoro on jälleen helmikuussa. Pitäisi jotenkin sinne asti Suomessa yrittää kestää. Nauttikaa lomastanne ja päivitelkää meille kuulumisia tulemaan. Oikein hyvää lomaa kaikille.

      • Vakiasukkaat

        Muutamana päivänä tiputti hyvin lyhyen hetken aikaa vettä. Ensin aamulla joskus viiden aikoihin ja sitten aamupäivällä lyhyen hetken. Ei sen kummempaa. Ei ollut rajuilmoja ei edes niitä 100 kilometriä tunnissa myrskyjä joilla täälläkin peloiteltiin. Tavallisia pieniä sadekuuroja ja aurinkoa taas. Kannattaa luottaa enemmän paikallisten lehtien sääennusteisiin kuin suomesta käsin esitettäviin ennusteisiin. Hyvää lomaa sinullekin kunhan pääset saarille.


    • Talviasukas

      Sade alkoi täsmälleen ennusteen mukaisesti tiistaita vasten yöllä ja satoi yön ja seuraavan päivän pitäen välillä taukoja. Keskiviikkona satoi ja pisarteli silloin tällöin. Torstaiaamuna satoi, kun lähdin Las Palmasiin, jossa koko päivä oli aurinkoinen, vain aallot löivät Canterasin rannassa laatoitetulle kävelytielle. Tänään perjantaina täällä Playa del Inglésissä on ainakin aamusta aurinkoista eikä edes tuule, Yöllä oli viileätä eikä pelkkä lakana oikein riittänyt peitoksi, kun ikkunat olivat auki. Nyt on varjossa 20 astetta, mutta muuten mukavan lämmintä. Viikkoturistia varmasti harmittaa huono tuuri, kun harvinainen sadeviikko sattui kohdalle.

      • jiuppu

        Voisko joku tietävä kertoa mitä yölämpötilat on olleet 00-05
        entäs iltasin?
        Jossain näin lukeman 21.11 Ingles 14.3 astetta vain aamulla, pitääkö tieto
        paikkansa??


    • mummo10

      Kiitos teille kirjoittaneille tiedoistanne. Olen tulossa tammikuussa sinne Playa del Inglesiin, toivottavasti silloin aurinko paistaa. Ketä esiintyjieä on tammikuussa? Tulen eka kertaa sinne, joten kaikki kiinnostaa. :)

      • R.Ranta

        En sitte käynyt tänään tavoistani poiketen Ryysyrannassa
        anteeksi vain vakiasiakkaille tai pelastus heille.
        Muissa suomibaareissa tuli kyllä koluttua jonkin verran .
        Yritin pelastaa iltani juomalla hotlassa paikallista Bacardia pullosta.
        Voisko joku asiantuntija kertoa , että miksi Bacardi Canarialla
        maistuu saippualta , eikä lainkaan siltä Bacardilta mitä olen
        Suomessa tottunut juomaan.


    • Haahuilija 72

      Se on ikävä kyllä sielä noitten viinaksien kanssa silleen että sillä ei todennäköisesti ole bacardin muuta samaa kuin etiketti. Sama taitaa koskea muitakin viinaksia siellä. No kunhan vaan tehoo ja ei kipeäksi tule niin kyllä se siitä.
      Ostin kerran jhon Walkeria pullon niin siinä en huomannut eroa Suomessa ostamiini verrattuna.
      Kohta pitäis kömpiä sinne katteleen miten on paikka muuttunut vuodessa.

    • 7+4

      Vuosikymmeniä asiaa testanneena on "asiantuntijalausuntoni" Kanarian viinoista seuraava: Ainakin suurten kauppojen ja isojen kauppaketjujen myymät viinakset ovat ihan sitä, mitä pullon etiketissä lukee. Senkin olen testannut, että pää on seuraavana päivänä samalla tavoin kipeä niin Suomessa kun Kanarialla, jos on ottanut illalla liikaa viinaa. Aamuiselta päänsäryltä välttyy parhaiten sillä, että ottaa illalla viinaa vähemmän eikä käy kovassa humalassa nukkumaan.

    • Tohtori 2

      Kun Inglesissä litran pullo Kossua maksaa kaupassa halvimmillaan alle 9 euroa, niin on helppo ymmärtää, että monelle suomalaiselle on sopivan annoksen löytäminen aluksi vaikeaa. Vaikka aine onkin ehtaa ja sopivana annoksena käy ihan lääkkeestä, niin yliannoksia pitää kuitenkin välttää. Kohtuus kaikessa, mutta litran pullo päivässä on liikaa. Samaa "hoito-ohjetta" tulee noudattaa, oli sitten Suomessa tai Inglesissä.

      • R.Ranta

        Mistä kaupasta löysit suomalaista kossua ja oliko euro koko ?
        Kyllä se litran pullokin menee päivässä , kun aloittaa
        puolilta päivin altaalla , ainakin itsellä on mennyt.
        Sitten illalla jaksaa vielä Ryysikseen .


    • 10+11

      Vaikka hotellien pikkukaupat ovat yleensä keskihinnoiltaan kalliita, niin esim. hotelli Green Fieldin alakerran pikkumarketissa viime talvena litran pullo 38% Kossua maksoi muistaakseni 8.90€. Ainakin minun (asiantuntijan)mielestä aine oli vähintään yhtä hyvää, kun Suomessa myynnissä oleva. Kyllä sitä loman aikana useampi pullo oli ihan pakko ostaa, koska halusin ehdottomasti testata sitä, että aine on eri pulloissa varmasti tasalaatuista...........

    • juurikin niin

      Nyt litran Kossu maksaa siinä kaupassa 9,99 € eli on noussut yhdellä eurolla. Litrasta saa 4 sentin paukkuja 25 kpl eli hinta paukkua kohden siis 0,40 €. Siihen esim. American Cola 1,5 litraa maksaa n. yhden euron. Kyllä Kossucola on paljon mukavampi kuin lumikola!

      • 1x2

        Hyvä vertaus, olen ihan samaa mieltä. Ei mitenkään jaksa ainakaan meillä Itä-Suomessa lumikolaa kokonaista talvea pukata, ellei käy välillä Inglesissä lepäämässä ja Kossucolalla sekä auringolla itseään "tankkaamassa".


    • 10+11

      Ok. Saattoi olla viime talvena ihan oikeasti Kossu siinä kaupassa tarjouksessa. Kossujen hyllyssä oli kyllä isot mainoskyltit missä sanottiin aineen olevan tarjouksessa. Hinta oli joko 8.90 tai 8.99 €. Aattelin, että kauppias vain fuskaa eikä Kossu missään tarjouksessa ole, vaan tuo hinta on ihan normaali. Meni nyt sitten tämän talven Inglesin loman budjetti uusiksi, jos on kerran Kossun litrahinta eurolla noussut.

      • R.Ranta

        10 11
        On todella asiallista tehdä vertailevaa tutkimusta ja mitä suurempi
        otos sen luotettavampi on tutkimuksen lopputulos !
        Siis hotelli Green field , mahtaa olla se hotelli lähellä Apilaniittyä
        , mikäli en täysin erehdy.
        Käynpäs tässä kilistelemässä butiikin varastoja hetimmiten .


    • 10+11

      Just siinä. Apilaniityn vastapäätä olevan hotelli Green Fieldin alakerrassa. Ravintola Lady Pinkin ja tanssikellari Foxsin välissä. Kovasti surettaa, jos on siellä Kossulitra kymppiin noussut, mutta se pikkasen lohduttaa, että onhan se vielä vähän halvempaa, kun Tallinassa. Siellä nimittäin Livikossa ja Super Alkossa 38% Kossun litrahinta on noin 13 €.

      • R.Ranta

        Euro sinne tai tänne , niin olkoon .
        En anna sen lomatunnelmaani pilata, pihistetään sitten kotona.
        Nyt nopeasti kaikki suomalaiset hakemaan kansallisjuomaa jääkaappiin


      • AulisXX

        Vertauksen vuoksi, siinä samaisessa kaupassa maksoi 60% Koskenkorva 6,85 € puolen litran pullo marraskuun alussa! Litrahinta siis 13,70.......


    • 1x2

      Ei Kanarialla omalla terassilla Kossucolansa nauttivalle hiprakka paljon maksa. Ravintolassa tissuttelu tulee kyllä Inglesissäkin hintoihinsa. Olut on vielä ravintolassakin kohtuu edullista, tuopin saa 3-4 eurolla. Makso mitä makso, aina se on hintansa väärti.

      • Näin se vaan on

        Ingles on biletys paikka , eikä sinne maisemia mennä ihailemaan.


    • Riähkä..

      Voisiko tämän mielenkiintoisen ja joskus hauskankin ketjun lopettaa ja alkaa uusi alusta kun on pirun pitkä matka kelata tänne loppuun lukemaan loppuun???Vilahdan melkein päivittäin täällä sivuilla ja monta vuotta vanhat jutut kannattaisi jo haudata ja elää tätä päivää..

      • 4+1

        Täysin samaa mieltä. Talvi kerrallaan, kyllähän pikakelauksella pääsee jutun hännille, mutta jos joku onneton on kommentoinut jotain väliin - sinne jää.


      • Perdone.

        Tuo sivupalkki auttaa kyllä vetäisemään esiin viimeiset kirjoitukset sekunnin osissa, ei se ketjun pituus ole mitään merkitsevä ongelma.


    • 4+17

      Elekee vuan alottoo salanpäiten mittään uutta ketjuu, että tiijän miekii ruveta sitä seuroomaan. Tunnin vällein käyn mie tiälä kahtomassa, mitä uutta Inglesiin kuuluu. Tuon oikiin reunan mustan kuution lukihtemalla voip aika äkkiä tempasta jutut realiaikaan. Se on kyllä totta, että väliin kirjotetut kommentit jiäp ylleensä huomoomatta.

    • tuuluska1

      Hei teille jotka asutte Inglesissä. Kysyisin onko teillä tietoa onko se katu remontti jo valmis siellä San Fernandossa. Tiedättehän sen entisen Ansoco kaupan nyk.Superspar no, sen edessä ja siitä alaspäin sinne Navarron kenkäkaupalle asti. Onko se jo valmis?
      Viime joulun aikaan siellä oli paikat ihan sekaisin.
      No, jokatapauksessa kiva on taas tulla viettämään joulua sinne suht´lämpöseen Inglesiin. Joulu aterialle menemme Yumbon ex-islantilaiseen ravintolaan. On muuten hyvää ruokaa.!
      Feliz Navidad para todos!

    • Kunnossa on.Jouluja vaan kaikille,vaikka aikaa siihen vielä on.

    • 55+00

      "on pirun pitkä matka kelata tänne loppuun lukemaan"

      Tartu hiirellä oikeassa reunassa olevaan "hissiin" ja vedä se alas. Aikaa kuluu noin sekunti, riippuen ranteesi letkeydestä.

      • R.Ranta

        Minkälaista juotavaa suositte Joulun vietossa ?
        Tietysti se kossu siellä jääkaapissa nyt , kun tiedän mistä sitä saa.


      • Jouluisia terveisiä
        R.Ranta kirjoitti:

        Minkälaista juotavaa suositte Joulun vietossa ?
        Tietysti se kossu siellä jääkaapissa nyt , kun tiedän mistä sitä saa.

        Aikaa on niin paljon , että ehdit tehdä vielä ison saavillisen kiljua
        , mikäli olet nyt jo Inglesissä.
        Muista huolellinen lappoaminen , siis ohut letku saaviin ja laitat sen avulla
        Kiljun valumaan puhtaaseen toiseen astiaan , siten että hiivat
        jäävät saavin pohjalle.
        Hiivojen kittaamisesta tulee vain ikäviä röyhtäisyjä ja kastikkeet lahkeeseen.
        En ole löytänyt pikahiivaa paikallisista kaupoista , mutta ehkäpä
        joku perheenäiti saattaisi tietää.
        Lopuksi heität sekaan pari mansikkaa ja työnnät ämpärin jääkaappiin
        Mansikkainen kotiviinisi on pullotusta vaille valmis , eikä sitä
        välttämättä tarvitse edes pullottaa , sillä sen voi kyllä kitata suoraan ämpäristäkin.


      • Kinkku !
        Jouluisia terveisiä kirjoitti:

        Aikaa on niin paljon , että ehdit tehdä vielä ison saavillisen kiljua
        , mikäli olet nyt jo Inglesissä.
        Muista huolellinen lappoaminen , siis ohut letku saaviin ja laitat sen avulla
        Kiljun valumaan puhtaaseen toiseen astiaan , siten että hiivat
        jäävät saavin pohjalle.
        Hiivojen kittaamisesta tulee vain ikäviä röyhtäisyjä ja kastikkeet lahkeeseen.
        En ole löytänyt pikahiivaa paikallisista kaupoista , mutta ehkäpä
        joku perheenäiti saattaisi tietää.
        Lopuksi heität sekaan pari mansikkaa ja työnnät ämpärin jääkaappiin
        Mansikkainen kotiviinisi on pullotusta vaille valmis , eikä sitä
        välttämättä tarvitse edes pullottaa , sillä sen voi kyllä kitata suoraan ämpäristäkin.

        Voisko joku kirjoittaa hieman tarkemmat valmistusohjeet ?
        Edelliset ohjeet ovat hieman ympäri pyöreät.
        Löytyykö Canarialta oikeita Joulukinkkuja laitettavaksi
        tällaisille ensi kertaa Joulua viettäville ?
        Pitääkö kinkku tuoda suomesta ?


    • Rapu1

      Inglesistä esim. San Fernandon ostarin yläkerran Hiperdinosta tai siinä ostarin lähellä olevasta Mercadonasta saat varmaankin ihan kaikenlaista lihaa paistettuna tai paistamatta. Sitä jäin tässä miettimään, missähän oikein saat Inglesissä kinkun itse paistettua???? Nimittäin harvassa Inglesin hotellihuoneessa on uunia....Monesti on eri Kanarian saarilla käyty, mutta muistelen uunin olleen ehkä vain kerran jossain huoneistossa. Ehken on varminta ottaa paistettu kinkku Suomesta matkalle mukaan, jos haluat välttämättä syödä jouluna itse paistamasi kinkun. Toisten paistamaa lihaa Inglesistä saat kyllä ostettua. Näillä useamman kuukauden talvisin siellä asuvat ovat varmaankin vaikka itse hankkineet huoneistoonsa jonkinlaisen uunin?

      • Kinkku !

        Onkohan lentokoneen tavaratilassa kylmä , että säilyyköhän kinkku
        6-tuntia bussimatkat ?


      • Raicca de Pacos
        Kinkku ! kirjoitti:

        Onkohan lentokoneen tavaratilassa kylmä , että säilyyköhän kinkku
        6-tuntia bussimatkat ?

        Pirun kylmää on. Olen matkustanut siellä monta kertaa. Aina hirvittävä flunssa päällänsä Inglesissä, mutta kyllä on sen arvoista. Suosittelen (kylmästi)


      • Kinkku !
        Raicca de Pacos kirjoitti:

        Pirun kylmää on. Olen matkustanut siellä monta kertaa. Aina hirvittävä flunssa päällänsä Inglesissä, mutta kyllä on sen arvoista. Suosittelen (kylmästi)

        Olen kuullut , että siellä kuljetetaan ruumiitakin , näitkö yhtään ?
        Mutta jos laitan kinkkuni sinne tavaratilaan , niin miten voisin
        huolehtia , ettei haju tartu. Muovipussi kun tahtoo pilata
        kinkun maun ?


    • 1x2

      Kertokaahan nyt ihmeessä Inglesissä olijat, löytyykö sikälaisten kauppojen hyllyistä valmiiksi paistettuja joulukinkkuja. Finnairin sivuilta löytyy sellaista tietoa, ettei matkatavara ruuman lämpötilaa lasketa pakkaselle. Mikäli ruuman lämpötila viilenee alle 18 asteen, niin ruumaa aletaan lämmittää. Ei ainakaan itsellä ole koskaan mikään jäätynyt muidenkaan lentoyhtiöiden ruumatilassa. Joskus olen tuonut hyvinkin pakkasarkoja hedelmiä ruumatilassa, eikä mitään vaurioita ole sattunut. Jos valmiiksi paistettu kinkku otetaan Suomesta lähtiessä pakastimesta, niin ei mitään pilaantumista ehtine tapahtua. Mutta sulana etelän lomamatkalle lähteneen kinkun suhteen ei voi mennä takuuseen. Kyllä Inglesin isompien kauppojen lihatarjonta on sen verran hyvää, etten itse kyllä lähtisi kinkkua sinne raahaamaan. Mikäli haluat välttämättä kinkun sulana Inglesiin viedä, niin sillähän se kyllä säilyy, jos jäädytät 2-3 muoviseen pulloon vettä ja käärit ne kinkkusi kanssa samaan pakettiin. Ruumiita ei ole kyllä kinkkusi seurassa lentokoneen lastiruumassa lomamatkan menolennolla. Mikäli ihminen kuolee lomamatkan tilaamisen jälkeen, ei häntä huolita ollenkaan lentokoneeseen mukaan. Omaisilla on myöskin ihan laillinen oikeus perua henkilön lomamatka, jos tämä sattuu kuolemaan.

    • Kaaleppikö

      Kai Inglesistäkin löytyy kinkkuja,jos ei niin Palmasista ainakin

      • kuapo

        Näin se on muuten, mutta jos haluaa nautiskella kinkusta sekä auringosta, niin on varminta varata lomamatka Inglesiin.


    • 1talviasukas

      Kyllä Inglesissä saa valmiita joulukinkkuja kaupasta. Itse olemme ostaneet jo 20 vuotta valmiit kinkut, vaikka meillä on kyllä myös hyvä uunikin asunnossa. Kinkun olemme joskus tilanneet etukäteen San Fernandon ns. vanhasta ostoskeskuksesta; siinä alakulmassa oikealla on liike, josta voit tilata kokonaisen porsaan tai normaalin kinkun. Myös Buena Vistan Hiperdinosta saat valmiin kinkun, millaisen haluat. Samoin Atlanticon isosta ostoskeskuksesta Vecindariosta voit käydä valitsemassa ja maistelemassa Carrefourin lihatiskiltä.

    • Pata asado

      Kinkkua on saatavissa miltei jokaisesta ruokakaupasta. Pata asado -nimellä löytyy lihatiskeiltä. Voit ottaa palana tai siivutettuna. Hemmetin hyvää, hiukan suolatonta tosin.

    • 5+19

      Tulossa ollaan Jouluksi Inglesiin. Eikä ole muuten kinkkua mukana vaan aikomus on maistella ihan Kanarian sikaa.

    • 5+19

      Ps: Ja tietenkin kinkun kanssa ruoka drinkiksi otan Koskenkorvaa.

      • Joulujuoma

        Niin minäkin ja pidän sitä ensin jääkaapin pakasteessa josta se
        on tosi makea nauttia jäisenä.
        Jos Kossusi jäätyy , sinua on huijattu.


    • mää kysyn

      Kuulumisia Playa del Inglesistä?

      • Vakiasukas

        Kuulumisiapa hyvinkin , no kuulumisia !
        Onko sinun kossusi koskaan jäätynyt?
        Mennee pian Joulu pilalle , jos sattuu jäsähtämään
        kaappiin just aattona.


      • Elävänä tai kuolleen
        Vakiasukas kirjoitti:

        Kuulumisiapa hyvinkin , no kuulumisia !
        Onko sinun kossusi koskaan jäätynyt?
        Mennee pian Joulu pilalle , jos sattuu jäsähtämään
        kaappiin just aattona.

        1x2
        Älä nyt pir-ja maalaile seinille , että kuolisin just ennen kanarian reissua !
        Paskat minä siitä kuolemasta , mutta kun jäisi hyvä matka väliin .
        Tympäsishän se itsellä kenelläkin.


      • Perdone.
        Vakiasukas kirjoitti:

        Kuulumisiapa hyvinkin , no kuulumisia !
        Onko sinun kossusi koskaan jäätynyt?
        Mennee pian Joulu pilalle , jos sattuu jäsähtämään
        kaappiin just aattona.

        Voiko jääkaapissa olla niin kylmä? Mielestäni vain pakastin (hyvä) pystyy tuohon!


    • Rapu 1

      Tarkkana pitää olla pakastimen säätöjen kanssa, jos haluaa olla varma, ettei Kossu pakastimessa jäädy. Pakastimen "oikea" lämpötila on - 18 astetta. 38 % Koskenkorvan sanotaan jäätyvän - 21 asteessa. Joskus aikoinaan muistelen 40% Vodkan jäätyneen auton takakontissa vuorokauden aikana, kun unohdin juomakassin auton perään kovalla pakkasella. Ihan hyvältä Vodkahile kuitenkin maistui, kun sitä kaverin kanssa seuraavana iltana jollain tikulla pullosta pois kaiveltiin. Eli ei se Kossukaan siitä ainakaan pilalle mene, vaikka se pääsisi jäätymäänkin.

      • Rohjakkeet

        Perustakaa poijjaat oikeen oma ketju otsikolla Koskenkorva, siellä voitte keskenänne te suomipojat keskustella päivänpolttavista aiheista kuten viinan hinta !

        Me keskitymme sitten vaikka niihin ihaniin canarialaisiin joille on paljon tärkeempää jokin muu kuin viina : ) ( älkää ruvetko nyt kuitenkaan pohtimaan mikä se mahtaa olla...)


      • Jallu .K.
        Rohjakkeet kirjoitti:

        Perustakaa poijjaat oikeen oma ketju otsikolla Koskenkorva, siellä voitte keskenänne te suomipojat keskustella päivänpolttavista aiheista kuten viinan hinta !

        Me keskitymme sitten vaikka niihin ihaniin canarialaisiin joille on paljon tärkeempää jokin muu kuin viina : ) ( älkää ruvetko nyt kuitenkaan pohtimaan mikä se mahtaa olla...)

        Mikä ihme voi olla tärkeämpää , kuin viina ?


    • 13+11

      Asiallisia kirjoituksia ja kommenteja on ihan kiva lukea, juontaa ne sitten juurensa Raamatusta tai Koskenkorvasta. Tuolla aiemmissa kommenteissa sanottiin, että antaa kaikkien kukkien kukkia. Sana lienee vapaa?? Tämä kommentointiketju on kuitenkin perustettu varmaankin alkujaan sillä ajatuksella, että palstan jutut jotenkin liittyisivät Inglesin kuulumisiin tai sen alueen matkailukokemuksiin. Pari kuukautta joudun itsekin Inglesin kuulumisissa turvautumaan vielä toisten kertomuksiin, sitten on jälleen tarkoitus lähteä sinne paikan päälle tietokantaa keräämään ja vuodessa tulleet muutokset päivittämään. Terveisiä kaikille ja oikein hyviä lomakelejä sinne Inglesiin täältä räntäsateisesta Suomesta.

      • MC Koskenkorva

        Rohjakkeet :
        Loistava idea tuo sinun mainitsemasi Koskenkorva-kerho .
        Onhan olemassa olut-seuroja ja wisky-kerhoja , niin miksipä emme
        voisi perustaa Playa del Inglesin Koskenkorva Clubin.
        Nimimerkki Rohjakkeet kutsumme sinut Clubimme perustajajäseneksi.

        PS. Mikä se Canarialaisten oma viina mahtaa olla , sillä voisimme
        ottaa Clubimme missioksi tutustuttaa canarialaiset suomalaisen
        Koskenkorvan salaisuuksiin.


    • 1Talviasukas

      Täällä oli Koskenkorva-niminen baari nykyisen Suomi-Klinikan paikalla pari vuotta, mutta lopetti.

    • 13+1

      Vuosi sitten kurkistin iltamyöhällä Jardin del Atlanticon alakertaan avatun Suomiklinikan ovesta sisälle. Vaikka ilta oli pitkällä, niin kaksi nättiä suomalaista sairaanhoitajaa iloisena toivotti tervetulleeksi. Kerroin, että ihan vain sairauden varalta tulin paikkaan tutustumaan. Alkoi melkein harmittaa, ettei oikein ollut mitään vaivaa, mistä olisi voinut aloittaa valittamisen ja sen myötä olisi voinut tutustua tarkemmin henkilökuntaan. Toivottavasti sairaita suomalaisia Inglesissä riittää sen verran, että tämä Suomiklinikka pystyssä pysyy.

    • 20+2

      Rom Miel eli hunajarommi on Kanarialaisten kansanjuoma. Omasta mielestäni se vähän liian makeaa, mutta joskus olen ottanut liikaa makeutta pois vettä lisäämällä. Sitten olen saanut siitä jo ihan oman suun mukaista.

    • HUNAJAROMMI

      Hunajarommi ! Vierailin Palman saarella juustolassa , jossa valmistettiin
      lampaan maidosta erillaisia juustoja .
      Olisi ollut mukava ostaa paikallista juustoa kotiin viemisiksi , mutta
      säilyvyys ongelma esti aikeeni.
      Opas valisti minua , että hunajarommi on Canarialainen perinnejuoma ja
      lisäksi se säilyisi paremmin , kuin juusto.
      Niinpä ostin litran pullon hunajarommia kotiin viemisiksi ,
      Olisi varmaan kannattanut ostaa sitä juustoa , sillä kyllä se pitempään
      olisi säilynyt , kuin se hunajarommi.
      Retken päätteeksi meidät ystävällisesti saatettiin hotellihuoneeseen .

      • R.Ranta

        Milloin ajattelit järjestää tuon Koskenkorva Clubin
        perustavan kokouksen?
        Ilmoittaisitko ajan ja paikan , etten korkkaisi kovin aikaisin
        kyseisenä iltana.


    • Rapu 1

      Oivan drinkin saa, kun sekoittaa Kossua, hunajarommia ja vettä keskenään. Hunajarommia säätelemällä saa juomalle just omalle suulle sopivan makeuden. Juomasta tulee vain niin petollisen hyvää, että tahtoo mennä annostelu yli. Ja sitten on varmaa se, että seuraavana aamuna ohimoissa vihmoo. Siksi olen tyytynyt pääsääntöisesti laittamaan Kossun joukkoon vain Colaa tai esim. Spriteä. Sitä juomaa voi illalla ottaa selkeästi enemmän ilman paria aamun katumustuntia. OIKEIN HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ KAIKILLE, NIIN SUOMEEN, KUN MYÖSKIN INGLESIIN !!!!

      • Perdone.

        Hunajarommi on sisämaassa ainakin LUMUMBAN kantava voima! Toisin kuin rannikon turistikuppiloissa (suomalaisissa) väitetään konjakin kuuluvan LUMUMBA-juomaan, ei, vaan oikea on hunajarommi, ja paras nimike näistä on GUAJIRO.

        Keitetään kunnon maitokaakao ja siihen lorautetaan sopivasti hunajarommia, niin jiohan flunssa saa kyytiä! Voihan sitä vielä maustaa haluamillaan yrteillä tai toisilla viinoilla, mutta perusaineet ovat kuuma maitokaakao ja HUNAJAROMMI!

        Jos sitten haluaa vain juopotella, on vähiten vaivoja jättävä vodka-sprite!
        Ja siinä lajissa on valitettavasti parasta amerikkalainen SKYY-vodka, toiseksi paras FINLANDIA, ja sitten ABSOLUT. Loppuja voi juoda missä järjestyksessä ikinä tahtoo.

        Niissä kuppiloissa, missä halutaan halvalla saada asiakkaallejuoma, laitetaan halvinta brandyä hunajarommin sijaan (jota kuluu litramääräisesti enemmän oikeaan juomaan) ja sitten sokerilla imelletään vähän. Ei maistu oikealt juomalta!


    • 20+15

      Näkyikö Suomen itsenäisyyspäivä millä tavoin Inglesissä? Oliko siis mitä yleisempiä pippaloita jossain?

      • Taisinpa itekkiottaa

        No näkyihän se sen verran , että olihan nuita humalaisia suomalaisia
        pikku päissään tuola pitkin kadunvarsia .


    • Baarimestari 25 v

      Nyt on kyl pakko kysyä sulta Perdone että mihin perustat tuon Lumumba ohjeen? En yhtään epäile ja varmasti on myös hyvää tuo hunajarommikin.

    • Kanarian kävijät!

      Hola! Täältä harmaasta tuhruisesta säästä... Vietimme mieheni kanssa marraskuun Inglesissä. Saatiin auringosta energiaa tosipaljon. Kyllä jaksaa odotella kevättä. Joulukin on jo melkein ovella. Kyllä Inglesissä on kaikille ne omat juttunsa. Me ainakin käymme ihan nauttimassa lämmöstä ja hyvistä ruokapaikoista. Unohtamatta suomalaisiakaan paikkoja. Uusimpana tänä syksynä koettu "punainen sipuli". Ruoassa hintalaatu kohdallaan kuin myös palvelu. Joten voimme suositella muillekkin. Josen soiton ja laulun tahdissa voikin sit sulatella syömisiään, ennen karaoken alkua. Tanjakin on aivan ihana. Paikka jossa asiakkaat otetaan huomioon. Lukiessani juuri tuossa lopussa hunajarommista, niin tulikin mieleeni tehdä kuuma lumumba, kun tuota ainetta on kaapissa. Mikäpä se täällä mökillä on oleskella ja nauttia näistä harmaista päivistä. Joulun odotusta teille jotka vietätte siellä lämmössä jouluanne. Hyvää Joulua kaikille!!!!!

      • 13+6

        Onko Inglesiin avattu joku Punainen Sipuli niminen ravintola, vai tarkoititko punaisen sipulin antamaa makuelämystä? Jos kyseessä on ravintola, niin missä päin Inglesiä tälläinen ravintola on?


      • Talviasukkaat

        "Josen soiton ja laulun tahdissa voikin sit sulatella syömisiään, ennen karaoken alkua."

        Josen laulun tahdissa ei sulatella mitään vaan ruoka tulee ylös. Ärsyttävää kuunnella kun asuntoon kantautuu joka samperin ilta sitä surkeata örinää:
        Kuin varkain sydämeni veit...eviva....(mikki kohti yleisöä ja juopot mylvii).... Espanja!! Örrörrör.
        Sen jälkeen: "no niiiiiin"
        Samaa kun kuuntelee joka ilta niin alkaa hermo mennä.

        Mutta muuten on mukavaa. Useita jouluja täällä Inglésissä. Ensi vuonna ostamme oman bungalowin ja jäämme asumaan ympäri vuoden tänne. Ostamme sen vaimoni kanssa jostakin missä ei ole niin miljoonasti suomalaisia. Välillä hävettää heidän puolestaan.


    • 1Talviasukas

      Kerroin jo tänne tultuani reilu kuukausi sitten joistakin muutoksista inglesissä, mm. Red Onionista (=Punainen Sipuli). Jose ja Tanja ovat muuttaneet Apilaniitystä sinne, saman Agila Roja-kiinteistön toiseen päähän. Red Onion on siis Pataässän alapuolella, Jardin del Atlanticoa vastapäätä. Jose laulaa tanssimusiikkia n. klo 20-22 ja puolisonsa Tanja aloittaa sen jälkeen karaoken. Torstaisin he ovat vapaalla. Mukava paikka ainakin lämpiminä iltoina.

    • Rapu1

      Kiitokset 1Talviasukkaalle tiedosta. Pitää käydä "Punainen Sipuli" helmikuussa testaamassa. Jotenkin on parina viime vuona tullut sellainen tunne, ettei siinä viereisessä olevassa ravintola Patio Kanariossa ole ihan entisenlainen "fiilis"?? Kohtuu hyvä se toki oli edelleen viime talvenakin, mutta ei mielestäni ihan niin "sureria" mitä ennen. Ei ollut ravintola myöskään ihan niin ruuhkainen, kun puolenkymmentä vuotta sitten. Liekö syynä yleinen lama vai mikä??? Asunnon ostoa pohtiville Talviasukkaille sanoisin, että miettikää hyvin tarkasti, ennen kuin ostatte asunnon Kanarialta. Useat tutut ja tutun tutut suomalaiset ovat joutuneet katumaan katkerasti siellä tekemäänsä asuntokauppaa. Kanarialaiseen kulttuuriin ilmeisesti kuluu, että ainakin joissakin taloyhtiössä ulkolaista osakkeen omistajaa pyritään pitämään hyvin härskisti lypsylehmänä. Taloyhtiön laskuja tippuu postilaatikosta yhtenään, joiden asiallisuutta ja oikeellisuutta joutuu perkkaamaan välillä jopa luotetun juristin avulla. Liki kaikki tuntemani Kanarian saarilta asunnon ostaneet suomalaiset ovat harmitelleet kauppaansa jälkikäteen. Asunnon vuokraaminen on sitä vastoin helppo ja huoleton tapa olla siellä lämpimässä pakkasta paossa. Jos tulee tunne, että haluaa vaihtaa saarta tai kaupunkia, niin siinä ei nokka pitkään tuhise, kun maisema vaihtuu. Jos sitä vastoin olet erehtynyt asunnon sieltä ostamaan, niin siitä et pääse todennäköisesti eroon muulla, kun että löydät toisen suomalaisen, jolle yrität asunnon myydä.

      • Loma lomana riittää

        Rapu , totta puhut !
        Ensimmäisen Inglesin reissuni jälkeen tuntui siltä , että asunto täältä on
        aivan pakko ostaa .
        Nyt käytyäni useampia kertoja en haluaisi edes vuokrata
        minkäänlaista asuntoa Inglesistä ,
        Kannattaa varoa , ettei alkuhuumassa tulisi tehneeksi virhe investointia.
        Voin lomailla Teneriffalla , Thaimaassa tai ehkä Lofooteilla , mutta
        en ole Inglesin asuntoni kanssa sidoksissa.Siitä eroon pääseminen voi
        olla hankalaa.

        Turha kysellä niiltä , jotka ovat jo asunnon hankkineet , sillä sieltä
        et puolueetonta mielipidettä saa .


    • 16+3

      Vaikka ihminen voikin rahoillaan tehdä mitä lystää, niin ei ole kyllä mielestäni järkevää tuhlata rahojaan myöskään viikko-osakkeisiin. Onneksi Kanarialla on hieman vähentyneet hihassa sinnikkäästi riippuvat lomaosakkeiden kaupustelijat. Ensin sijoitat kymmenen lomareissun hinnan viikko-osakkeeseen ja sitten joudut joka vuosi maksamaan yhden lomareissun hinnan vuotuista hoitovastiketta. Kauppaa perustellaan osakkeiden hinnan nousulla. Totuus on kuitenkin ollut se, että lomaosakkeiden arvo on pääsääntöisesti laskenut joka vuosi. Tälläinen viikko-osake on ihan yhtä hölmö hankinta ja vihoviimeisen paha kiviriippa jalassa, on sama kuin olisi ostanut asunnon Inglesiläisestä taloyhtiöstä.

    • Pete 63

      Ei ole muuten amerikan Skyy vodka Koskenkorvan veroista!!!!!!!!!!!

      Skyy vodka on ihan jonnin joutavaa maustettua vodkaa. Vaikka Kossukin luetaan hölmön EU:n direktiivin mukaan yli 37.5% alkoholina maustettuihin vodkiin, on se sikäli "maustamatonta", että siihen on lisätty vain sokeria. Perinteistä Kossua kehiin, siitä ei muuten "immeisen sieluu ja mieltä parantava liäke" parane !!!!!!!!!!!!!!!!

      • Varttagee maaree !

        Tosi on !
        Kun astut hotellihuoneeseen ja narautat korkin auki on se iloinen
        ääni , joka merkitsee Canarian loman alkamista.
        Ei muuta , kuin menoksi ja täysillä seuraavat kaksi viikkoa.
        Siitä se repee , rantaa , Ryysyrantaa ja kaikkea siltä väliltä.
        Ei tänne ole tultu janoa kärsimään !

        "Hopeinen kuu luo merelle siltaa".


      • Olavi Virta
        Varttagee maaree ! kirjoitti:

        Tosi on !
        Kun astut hotellihuoneeseen ja narautat korkin auki on se iloinen
        ääni , joka merkitsee Canarian loman alkamista.
        Ei muuta , kuin menoksi ja täysillä seuraavat kaksi viikkoa.
        Siitä se repee , rantaa , Ryysyrantaa ja kaikkea siltä väliltä.
        Ei tänne ole tultu janoa kärsimään !

        "Hopeinen kuu luo merelle siltaa".

        Se korkin narauttaminen ehkä voi olla iloinen ääni , mutta kokemuksesta
        tiedän , että Hopeinen kuu tuon jälkeen Ryysyrannassa ei sitten
        olekkaan enää ollenkaan iloinen ääni ainakaan kuuntelijoiden mielestä.


    • 10+15

      Olaville kiitos siitä, että joku on vielä sentään hengissä. Tälle keskustelupalstalle vähän väliä vilkaisevana olin jo ihan varma, että Suomessa olijat ovat kuolleet suruunsa ja Inglesissä olevat ovat ryypänneet itsensä hengiltä. Taidanpa itsekin lähteä tästä henkilökohtaisiin syihin vedoten Inglesiin. Ovat nimittäin Venäjän armeijan lentokoneet ryhtyneet lentämään Suomen ja Ruotsin ilmatilassa "valot pimeänä". Onkohan Venäjälläkin kaikki humalassa, vai onko Putinin päässä pimahtanut?????

    • 1 talviasukas

      Mistä te katsotte Suomen tv:tä, kun nyt tvkaista.com pätkii vähintään viikoittain? Ylen Areenalta ja MTV:n Katsomosta on parhaat lähetykset sensuroitu ulkomailla asuvilta, mikä on käsittämätöntä. Eikö sopimuksiin voi vaatia, että ohjelmia saavat katsoa kaikki suomalaiset?! Onko olemassa tvkaistan tyyppistä vastaavaa katselumahdollisuutta?

    • 6+9

      " Eikö sopimuksiin voi vaatia, että ohjelmia saavat katsoa kaikki suomalaiset?!"

      Voi tietysti vaatia, ja vaatimuksiin saatettaisiin suostuakin, jos Yle olisi valmis maksamaan maailmanlaajuisista näyttöoikeuksista tarpeeksi. Se olisi kuitenkin katastrofaalisen kallista touhua Yle-veron maksajille.

      Esitysoikeudet myönnetään alueittain, ei katsojien kansallisuuden mukaan. Esimerkiksi Suomessa Ylen ohjelmia saa katsoa kuka tahansa kansallisuudesta riippumatta.

    • 1 talviasukas

      Kiitos asiallisesta ja asiantuntevasta vastauksesta. Ihmettelen kuitenkin, miten esim. Salatut elämät yms, suomalaiset suomenkieliset sarjat yleensä pääsevät esitettäviksi tv:ssä ilman että sopimuksiin vaadittaisiin oikeutta katsoa niitä rajoituksetta - tuskin ne kiinnostavat muita kuin suomen taitoisia muualla maailmalla. Kannattaisi vetää tiukempaa linjaa ostettaessa esitysoikeuksia. Mutta pääasia kysymyksessä oli: onko muuta vastaavaa katselumahdollisuutta kuin tvkaista?

    • 17+18

      Muutama vuosi sitten eräällä Gran Canarian lomalla olin vaimon kanssa syömässä eräässä sikäläisessä ravintolassa, ravintolan omistaa suomalainen henkilö (kaupunki ei ollut Ingles). Katselimme syönnin ohella ravintolan televisiosta suorana TV 1 iltauutiset ja urheiluruudun. Lähetys tuli koko ruokailun ajan ilman yhtään katkoa. Kun iltaisin/öisin olin itse katsellut oman hotellin parvekkeella tietokoneella Yle Areenasta esim. uutisia ja urheiluruutua, niin vähän väliä ruutu pimeni ja tuli ilmoitus, ei katseluoikeutta ulkomailla. Kysyin ravintolan ennestään tutulta suomalaiselta miestarjoilijalta, miten heidän ravintolan tv näyttää ohjelmat läpi ilman sensurointia. Miestarjoilija kertoi naureskellen omistajan tehneen tietokoneiden avulla ihan omat, täysin laittomat viritykset. Eli näytti suomalaisten ohjelmien katselu ilman sensuuria onnistuvan ainakin siinä ravintolassa. Sitä en kuitenkaan tullut tietämään, miten se "temppu" tehdään.

      • helppoohittaa

        VPN. YLEn serverille uskotellaan käyttäjän olevan suomalaisen ip: n takana.


    • sammal4

      Käytiin vaimon kanssa viime talvena inglesissä. Ihan mukava paikka kyllä, mutta en kyllä heti sinne uudelleen mene. Suomi baaria perä perään joka kulman takana.
      inglesissä joka ilta roikkuvat hihassa osta osta. where are you from, aaaa!!! fiiinland!!
      Käytiin syksyllä muualla, paljon parempi paikka.

      Vaikka kyllä me vielä JOSKUS palaamme ehkä jopa inglesiin mutta lämpimämpänä ajankohtana =)

      • taxitaxi

        Onhan se Muualla niminen paikkakunta todellakin parempi. Ehkä ihan paras maan päällä
        Olen ollut Inglesissä yli 20 kertaa, enkä vieläkään voi sanoa, että siellä olisi Suomi baaria perä perään joka kulman takana.
        Kyllä niitä pitää etsiä, ellei sitten asu tietyssä keskittymässä. Ilmeisesti nimimerkki sammal4 ei ole kyseiseltä aukiolta poistunut lomansa aikana 100 m kauemmas.
        Toivon parempaa lomaa Muualla.


      • sammal4
        taxitaxi kirjoitti:

        Onhan se Muualla niminen paikkakunta todellakin parempi. Ehkä ihan paras maan päällä
        Olen ollut Inglesissä yli 20 kertaa, enkä vieläkään voi sanoa, että siellä olisi Suomi baaria perä perään joka kulman takana.
        Kyllä niitä pitää etsiä, ellei sitten asu tietyssä keskittymässä. Ilmeisesti nimimerkki sammal4 ei ole kyseiseltä aukiolta poistunut lomansa aikana 100 m kauemmas.
        Toivon parempaa lomaa Muualla.

        Älä nyt hernettä nenään vedä. Muualla oli paikka nimeltä kreeta. Ihan mukava paikka ingles oli mutta kreetalla viihdyttiin paremmin. Hyvää joulun aikaa sinullekin toivottaa sammal4. ja ps, kierreltiin kyllä ympäri saarta ei nyt joka kolkassa mutta muuallakin kuin inglesin suomi turisti keskittymässä ;)


      • 1 talviasukas
        sammal4 kirjoitti:

        Älä nyt hernettä nenään vedä. Muualla oli paikka nimeltä kreeta. Ihan mukava paikka ingles oli mutta kreetalla viihdyttiin paremmin. Hyvää joulun aikaa sinullekin toivottaa sammal4. ja ps, kierreltiin kyllä ympäri saarta ei nyt joka kolkassa mutta muuallakin kuin inglesin suomi turisti keskittymässä ;)

        Mihin aikaan talvesta sammal4 kävi Kreetalla, kun viihdyitte paremmin siellä?


      • sammal4
        1 talviasukas kirjoitti:

        Mihin aikaan talvesta sammal4 kävi Kreetalla, kun viihdyitte paremmin siellä?

        Syksyllä pönttö! En talvella viihtyisikään siellä, vaikka sitten Kap Verde talvella ;)


      • 1 talviasukas
        sammal4 kirjoitti:

        Syksyllä pönttö! En talvella viihtyisikään siellä, vaikka sitten Kap Verde talvella ;)

        Älä sitten, pöntto, vertaa talvella käymääsi Kanarian matkaa syksyllä käymääsi Kreetan matkaan!


      • sammal4
        1 talviasukas kirjoitti:

        Älä sitten, pöntto, vertaa talvella käymääsi Kanarian matkaa syksyllä käymääsi Kreetan matkaan!

        Kyllä Kanarialla voin joskus käydä, mutta en silti viihdy siellä niin hyvin kuin kreetalla, oli kesä tai talvi, kanarialla siis. Ei tarvitse alkaa rageemaan...
        Ole sinä siellä kanarialla sitten :) kaikesta huolimatta hyvää joulua ja uutta vuotta :)


    • 3+3

      Katselin äsken USA:n tarkaksi kehutun sääennustajan AccuWeather.comin meille itäiseen Suomeen talven yli laadittua sääennustetta. Jos tuo ennuste pitäisi paikkaansa, niin taitaa tulla maailman historian lämpimin talvi Suomeen!!!! Olikohan ennusteessa vain kaksi yli kymmenen asteen pakkaspäivää koko talvena. Nekin olivat vain jotain 11-12 asteen pakkaspäiviä ennen vuoden vaihdetta. En kyllä silti peru Inglesiin varattua lomaa, vaan aion tulla helmikuussa katsomaan, olisiko siellä enemmän lunta. Kuparipannussa kerrottiin viime talvena, ettei Inglesin hiekkadyynien hiihtokisoja ole koskaan tarvinnut lumen puutteen takia perua....................

    • 77+0

      "Olikohan ennusteessa vain kaksi yli kymmenen asteen pakkaspäivää koko talvena. Nekin olivat vain jotain 11-12 asteen pakkaspäiviä ennen vuoden vaihdetta."

      Tuon "ennusteen" voi hyvin heittää roskikseen. Pohjois-Suomessa oli jo marraskuussa enemmän kuin kaksi parinkymmenen pakkasasteen päivää.

    • 3+3

      Katselin TULEVIEN PÄIVÄLÄMPÖTILOJEN ennustetta Lappeenrantaan. Suomi on kuitenkin iso maa. Kun katsotaan esim. Kuusamon tulevan talven ennustetta, on siellä yli kymmenen asteen pakkaspäiviä jo paljon enemmän.

    • kanariajuntti

      Avatkaa oma ketju "Lappeenrannan ja Kuusamon kuulumisille", ei tähän ryhmään please!

      • 20+7

        Tämä ketju on muutenkin jo alkanut elää ihan omaa hullua elämäänsä. Talviasukkaan kuulumiset on hukassa jo aikapäiviä sitten.


    • homppeli4

      Onko tiffany jo avattu?

    • 17+11

      Tammikuulle AccuWeather.com ennustaa Inglesiin keskimäärin 1-2 astetta alempia päivälämpötiloja monivuotisiin tammikuun keskilämpötiloihin verrattuna. Aurinkoisia päiviä näyttäisi kuitenkin olevan suhteellisen runsaasti.

      • saaren asukki

        Älkää katsoko jotain akkuveden säätä, eihän ne jenkit tiedä edes missä nää saaret on. Ainut oikea ja hyvin paikkansa pitävä on el tiempon sääennusteet.


    • 1+12

      Eikös ravintola Tiffany ollut suljettuna jo viime talvena?

    • 20+4

      Tulossa ollaan Inglesiin. Sääennuste lupaili saarille jouluksi muuten ihan kelpo keliä, mutta meteorologi pohti ääneen, että mahtaako Sahara lennättää Canarialle hiekkapölyä, kun tuuli on idästä.

      • Tiffany fun club

        Elätellään toivoa , että Tiffany vielä palaisi kuvioihin.


    • 5+13

      Jos Tiffany vielä joskus avaa ovensa, niin toivoa sopii, että omistajat olisivat vaihtuneet. Eihän Tiffanyssä muuta vikaa ollut, mutta entisiin omistajiin on usko mennyt. Yleistä on, että ulkomailla toimivissa suomalaisravintoloissa on keskihinnoittelu korkeampaa, kun paikallisten ravintoloissa, mutta hinnoittelussakin on joku raja pidettävä. Inglesin suomalaisravintoloista härskeintä hinnoittelua yrittänyt oli mielestäni kuitenkin vuosia sitten nykyisen Iskelmäbaarin tiloissa toimineen kuopiolaisen laulajan omistama ravintola. Pienet ruoka-annokset yritettiin korvata sillä, että hinnoittelu oli kolminkertainen paikallisiin ravintoloihin verraten. Yleensä vain kerran voi ihmistä huijata, kovasti humalaista ehkä parikin kertaa. Fiksu ihminen ottaa opiksi ja tyhmältä loppuu rahat. Kuopiolaisenkin laulajan Inglesin ravintolabisnes loppui hyvin lyhyeen.

      • ????kysymyksiä

        ????Ketkä ovat omistaneet Tiffanyn? Onko mahd. uudet omistajat?Ovatko omistajat
        olleett vakkarityöntekijöinä edellä mainitussa paikassa?
        .Esim. Entinen Fidler.sittemmin Helsinki ja nykyään Kellariravintola Fox ovat olleet koko ajan saman espanjalaisen omistuksessa(omistanut myös Disco Lifen`ym. monia liikeyrityksiä. Käsittääkseni hän ei ole missään omistamassa paikassa työntekijänä! Mitäs siihen sanot 5plus13


    • 5+13

      Kun kerran ihan nimiä halutaan, niin sanotaan sitten. Ne kerrat, kun Tiffanyssä olen asioinut, pyöritti siellä ravintolatoimintaa Jorma Kalevi. Häneen kykyynsä pyörittää ravintolaa menestyksekkäästi on minulta usko mennyt. Kiinteistön omistajasta ei minulla ole mitään tietoa. Tanssikellari Foxin toiminta on mielestäni ihan asiallista. Varttunut väki käy siellä hyvän tanssimusiikin tahdissa tanssimassa ja vähän kuppia ottamassa. Se ilo heille suotakoon.

    • remssakka

      Ihan vaan kaikille uteliaille tiedoksi että Jorma Kalevi omistaa tiffanyn ja amigon, on siis ostanut itselleen kummankin ravintolan. Oli joskus yli kolmekymmentä vuotta sitten tiffanyssa toisella omistajalla hommissa ,mutta lunasti sen sitten itselleen. On muuten ainoa suomalainen ravintoloitsija joka omistaa ravintolansa. En puutu sen kummemmin kuinka on hommansa hoitanut ,mutta edellä mainittu asia on saanut aikaan kadehdintaa monelta taholta. Vuokrat ovat melkoiset noissa muissa suomi paikoissa. Tottakai näkisin tiffan vielä voimissaan mutta se on varmaan jo nyt mennyttä ja Jorma Kalevi ansaitulla eläkkeellään..

    • 11+10

      Onko jaettu väärää tietoa, kun minulle on kerrottu, että Puerto Ricon rannalla olevan ravintola Ulvova Myllärin kiinteistön omistaa samoissa tiloissa ravintolatoimintaa pyörittävä Jami?

    • 1 talviasukas

      "On muuten ainoa suomalainen ravintoloitsija joka omistaa ravintolansa".
      Kiinteistön omistus ja ravintolan omistus ovat kaksi eri asiaa ja tässä käsitteet ovat menneet sekaisin. Ravintolanomistaja voi pyörittää ravintolaansa toisen omistamassa kiinteistössä kuten Suomessakin ja se on hyvin yleistä. Ketä kiinnostaa, kuka omistaa kiinteistön? Näköjään aika monta...

    • Rapu 1

      OIKEIN HYVÄÄ JOULUA JA ENTISTÄ PAREMPAA UUTTA VUOTTA NIIN INGLESISSÄ KUN MYÖSKIN SUOMESSA OLEVILLE CANARIAN KÄVIJILLE.

    • Heissulivei vaan kaikille täältä pikkupakkasesta ja lumesta.Tuli palattua eilen parin viikon lomalta inglesistä jossa viimeksi tuli oltua 25v sitten.Kymmenkunta kertaa viimeksi Teneriffalla, mutta onneksi tällä kertaa inglesissä kun ilmat olivat paria pilvipäivää lukuunottamatta paremmat kun TF:lla.Paikkahan oli aivan mahtava näin innokkaana tanssin ja karaokelaulun ystävänä.Valinnan mahdollisuuksia riitti iskelmäbaarin liveilloista sekä hyvistä karaokelaitteista sekä pataässän hyvästä menosta.Myös inglesin leijonan peten soolokeikkoja käytiin green gardenin pubissa kuuntelemassa.Terkkuja vaan pataässään karaoken vetäjille hullulta vorssan porukalta TV. Sissirane
      ps. Olin muuten flayereita tolpissa että Jorma Kalevi avaa Tiffanyn lähiaikoina

      • Tammikuussa taas

        Sissiranen jutut kuulostaa aivan samalta kun itse koetaan reissut kun ollaan liikenteessä. Tiffany on mielenkiintoinen juttu, ottaako porukka omakseen kun on nyt remontoitukin - toivotaan parasta. Oliko Apilassa ja Foxissa enää joulukuussa porukkaa? Pitää laittaa mieleen nuo Peten soolokeikatkin, kun niitä ei olla huomattu.


    • Avajaiset aina uudet

      Jorma ei oo paljo muuta tekemistä kuin liimailla niitä flayereita tolppiin ja Tiffany sekä Amigo aukeaa uudestaan ana kahden viikon välein :)

      • Avajaiset aina uudet

        Jormalla tarkoitan ns.pappa jormaa kun noi lentokenttämainoskeikat ovat vähentyneet . Tiffany on ollut rempassa jo pitemmän aikaa enkä ole kuullut mitään
        avajaisista. Amigosta en ole kuullut mitään uutta.
        Anteeksi edelinen kirkoitukseni kun olin aika huppelissa.
        Hyvää Joulua kaikille!


      • Kuten myös !
        Avajaiset aina uudet kirjoitti:

        Jormalla tarkoitan ns.pappa jormaa kun noi lentokenttämainoskeikat ovat vähentyneet . Tiffany on ollut rempassa jo pitemmän aikaa enkä ole kuullut mitään
        avajaisista. Amigosta en ole kuullut mitään uutta.
        Anteeksi edelinen kirkoitukseni kun olin aika huppelissa.
        Hyvää Joulua kaikille!

        No sehän se on perus tarkoituskin Kanarian lomalla , että ollaan
        huppelissa , eikä siinä ole mitään anteeksi pyydettävää.
        Päissään siellä on kaikki muutkin , kun nuo nähtävyydetkin ovat
        hieman vähissä.


    • 9+16

      Kyllä Inglesissä tekemistä riittää, vaikka Tiffany ei aukeaisikaan. Helmikuussa pitää taas tulla Inglesiin avoinna olevat paikat "testaamaan". Suomeen on tulossa valkea joulu koko maahan ja pakkastakin on pyhiksi luvattu, mutta heti tammikuussa taas helpottaa. Oikein hyvää joulua Inglesiin, pitäkää lippu korkealla.

      • K.Korva

        Pää-asia , että Koskenkorvaa saa edullisesti baarista tai kaupasta .
        Puolen pullon jälkeen Tiffanin puutteessa kelpaa huonompikin mesta.


    • 14+13

      Ajan saatossa olen Inglesissä käynyt kymmeniä kertoja, mutta en koskaan ehtinyt käydä Tiffanyssä. Kaikissa muissa suomalaisten paikoissa on mennyt yöt rymytessä ja pitää se sanoa, että hauskaa on ollut. Kiitokset siitä ja oikein hyvää joulua kaikille hauskan pitämiseen osaa ottaneille.

    • 11+18

      Moro Inglesiin. Siellä näyttää olevan kuumaa ja tuuli idästä. Onko Saharan hiekkapölyä ilmassa? Suomeen tuli etelää myöten napakka pakkanen ihan etelää myöten. Näyttäisi onneksi lauhtuvan parin päivän päästä.

      • tinger

        Voisi paikan päällä siellä Granin eteläosassa olevat kertoa vähän, miten on tuo säätilanne, lämmintä ja tuulikin kait lämmin. Miten tuleeko hiekkapöyä parvekkeille asti, peittääkö se auringon valoakin vai miten vaikuttaa??


    • 1+1=2

      Eipä taija Inglesissä olevat tietokoneelle asti jaksaa!!??. Joivat tietysti aattona halpaa Kossua ja söivät halpaa kinkkua ja nyt ähkynä makaavat sängyn pohjalla. Tai sitten tulee hiekkaa niskaan niin paljon, etteivät uskalla läppärin kantta avata? Kossu on kyllä Inglesissä halvempaa, mutta miten mahtaa olla kinkun hinnan laita? Aaton aattona oli meillä Suomessa ainakin lähimmässä Lidlissä pakastetun kinkun kilohinta 1,95 euroa. Epäilen, ettei Inglesissäkään ole kinkku tuota halvempaa??

    • 1 talviasukas

      Nyt klo 12.30 lämmintä on meidän parvekkeellamme 22,1 astetta, tuuli välillä puuskaista, taivas pilvetön, mutta ei kirkkaan sininen eli ehkä hiekanpölyä on ilmassa. Meidän valmis kinkkumme maksoi Lidlissä 5,40 €/kilo.

    • 1+1=2

      Kiitos talviasukkaalle tiedoista. Tarkennuksena tuohon kertomaani kinkun hintaan se, että kertomami Lidlin kinkku oli pakastimessa oleva paistamaton kinkku. Eli tuo Lidlin alehinta perustui varmaankin siihen, ettei kinkku olisi enää ehtinyt "rehellisin" keinoin sulaa aattoon mennessä.

      • Fiksuja myyjiä

        Yleensä kyllä marketeissa (Suomessa) kinkut nostetaan hyvissä ajoin
        ennen aattoa sulamaan.
        Mitä isompi kinkku , sitä aikaisemmin se otetaan sulamaan.


    • Kasi

      Met oomma vaimon kanssa täällä Kuusamossa niin päättäneet, että mikäli pitempi yli 20 asteen pakkasjakso on tänne tulollaan, niin äkkilähöllä tulemma Inglesiin. Ei ole järkeä ryhtyä sitä koittamaan, kuolemmako täällä janoon, jos Kossu täällä jäätyy.

    • jasperi11

      10.1.2015 mulla on lento parin kaverin kanssa Inglesiin, eka kerta mulle kyseisessä paikassa. Oottelen mielenkiinnolla matkaa olen aikaisemmin käynyt kymmenisen kertaa Americasissa joten kiva verrata paikkoja.

    • 13+11

      Taitaa suurin ero Americasin ja Inglesin välillä olla se, että Americasin rannalla on alasti auringon ottaminen kiellettyä. Puolestaan Inglesin hiekkadyynien kärjessä on nakuranta, jossa pahasti katsotaan, jos sinä yrität pimppaasi tai pippeliäsi piilotella.

    • 1 talviasukas

      Jorma Kalevin mainos kertoo, että torstaina 8.1. klo 18-23 on Amigon avajaiset, ilmainen sisäänpääsy, kanakorin ja makkaraperunain hinta on vain 3,95 €. Sinne siis halvalla herkuttelemaan! Tiffanysta ei ole mitään tietoa, sen valomainos oli nyt korjattu.

      • tanssitaan lämmössä

        Onko siellä tanssia ja ketkä laulaa? Onko karaokea ja kiinnostaa tanssilattian koko ?
        Postimerkki tai tanssilattia, Missä osoitteessa on Amigo?


      • 7+3
        tanssitaan lämmössä kirjoitti:

        Onko siellä tanssia ja ketkä laulaa? Onko karaokea ja kiinnostaa tanssilattian koko ?
        Postimerkki tai tanssilattia, Missä osoitteessa on Amigo?

        Googlettamalla löytyi sellaista tietoa, että Amigo olisi hotelli Terorin alakerrassa osoitteessa Avda. de Alfereces Provisionales 22


    • klimppisoppa

      Makkaraperunat heh heh....varmaan kansa sinne ryntää amigoon..kas kun ei ylläriämpäriä että pääsis oikein jonottamaan.

    • 20+10

      Pitää yrittää Amigon avajaisiin joutua, kovasti tässä yritän Suomesta Inglesiin tulevia lentoja tsekata. Kun kerran tuolla hinnalla kanakorin ja makkaraperunat saa, niin kannattaa ne tulla sinne syömään ja aurinkoa ottamaan.

    • Varaudun kylmään

      Tuli juuri varattua tammikuun loppupuolelle hotelli Inglesiin ja hotellin palautteista sain vinkin kun on ehkä viileää. Kannattaa ottaa oma pussilakana mukaan. Ongelmana on ollut reissuilla kun nukkuessa pyörii se yläpuolinen lakana ei oikein pysy paikallaan ja joutuu nukkumaan epämääräisillä vilteillä. Pitää varoa vilustumista tarkoin, muutoin Suomibaarissa menee tanssit pieleen ja samalla koko reissu. Hotellissa on jäähdytys ilmalämpöpumpulla, joten sillä voi varmaan myös lämmittää. Villasukat ja pitkähihainen yöpuku on varmaan tarpeen tuulipuvun lisäksi. Tuulipukua tarvitaan kun kävelee rannalla kylmässä tuulessa. Pitää varata vielä pieni lämmitin varalle. Varasin viikoksi Apartamentos Calmaan hintaan 315 €, kaksion. Usein on tullut käytyä, mutta ei koskaan tammikuun kylmässä. Saattaa muutoin olla hengityssuojakin tarpeen, mikäli hiekkaa tulee urakalla rannalla.

      • 45pluskolme

        Oltiin hotellissa jonka huonekohtaisen ilp käyttöpaneelissa ei ollut HEAT asentoa eli se ei olisi lämmittänyt. Käytännössä kyse on samasta koneistosta kun lämmittävässä mallissa. Onkohan syy sähkönsäästöhaluista.


    • 2+4

      oi jospa olisin inglesissä, niin ei sormia palelisi yhtä paljon. yöksi ennustetaan pakkasen vielä kiristyvän 26 asteeseen. huomenna alkaa pakkanen onneksi löysäillä ja helmikuussa vielä enemmän, kun inglesiin on tarkoitus lentää.......

      • Sängynlämmitin

        Hotellihuoneen keittiönkaapissa on 5litran kokoinen kattila tai jotain
        vastaavaa , ehkä useampia pienempiä.
        Laske täyteen vettä ja kiehauta , jonka jälkeen jätät ne hiljalleen hellalle
        porisemaan , vaikka ykkösellä .
        Muista ehdottomasti laittaa kannet päälle , ettei tulisi kovin
        höyryä huoneeseen.
        Tehokkaaksi havaittu lämmitin , vaikka sängyn alle jos ei Ryysiksestä tärppää.

        NESTEKAASULLA toimivaa hellaa EI SAA jättää päälle ilman valvontaa !


      • Varaudun kylmään
        Sängynlämmitin kirjoitti:

        Hotellihuoneen keittiönkaapissa on 5litran kokoinen kattila tai jotain
        vastaavaa , ehkä useampia pienempiä.
        Laske täyteen vettä ja kiehauta , jonka jälkeen jätät ne hiljalleen hellalle
        porisemaan , vaikka ykkösellä .
        Muista ehdottomasti laittaa kannet päälle , ettei tulisi kovin
        höyryä huoneeseen.
        Tehokkaaksi havaittu lämmitin , vaikka sängyn alle jos ei Ryysiksestä tärppää.

        NESTEKAASULLA toimivaa hellaa EI SAA jättää päälle ilman valvontaa !

        Hyvä vinkki, kiitos! En käy Ryysyrannassa, muissa kylläkin. Toivottavasti on viehättäviä naisia paikalla. Voisi käydä vaikka kunnolla syömässä ja katsomassa Elvistä, Abbaa ym.


    • 1 talviasukas

      Tässä tiedoksi kanaria24.com-sivulta suomalaisten suosituimmat lomakohteet:

      •1. Gran Canaria
      •2. Teneriffa
      •3. Turkki
      •4. Kreikka
      •5. Madeira
      •6. Thaimaa
      •7. Mallorca
      •8. Kypros
      •9. Bulgaria
      •10. Lontoo

      "Kuka hullu sinne Kanarialle matkustaa?"

      • Kuka hullu.

        Varmaan luotettava tietoa kanaria24.com sivulla.


    • humpukkainen

      Voi meitä hulluja on todella melekonen lauma jotka Kanarialle matkustaa. Voi hitsi että siellä on monet lystit pidetty. Ihanat rannat jossa voi köllötellä päivät ja uiskennella atlantin aalloissa. Siinä suolavedessä lähtee nahkasta kaikki kuppaa miedommat sairaudetkin ja kun ilta koittaa niin hirmu kyydillä kohti suomi kuppiloita,nam. Siellä on muutamat nahkakengät tanssittu tuhannen päreiksi. Sama uusiksi seuraavana päivänä ja ,ai ,unohdin, siinä välissä ängetään tuulen suojaan herkkuja paikallisista ruokapaikoista..Mieli virkistyy ,nahka ruskettuu ja on niin ihana huomata että tuo tutun näköinen äijähän on meidän postinkantaja.. Siinä pidetään pienet neuvottelut postin sujuvuuden hyväksi ja otetaan pienet. Parin viikon päästä kotiin akut täynnä virtaa joilla mennään kohti kevättä.. Kaikki ihmiset nyt matkaamaan gran canarialle ihan viivana..

    • 3+11

      Samaa mieltä "humpukkaisen kanssa siitä, että nimenomaan Inglesiin talvella mieli halajaa. Joskun 90-luvun alkupuolella, silloin kun Helsingistä oli vielä runsaasti suoralentoja Miamiin, niin käytiin vaimon kanssa pari kertaa lomalla Floridassa. Gran Canarian lisäksi parilla muullakin Canarian saarella on myöskin tullut lomailtua. Thaimaan loma on vielä kokematta. Aikanaan Teneriffa oli meidän suosikkisaari, mutta viimeiset noin kymmenen lomaa on nimenomaan Inglesiin jumituttu. Inglesissä on nimenomaan yksi hotelli muodostunut meidän suosikiksi. Siinä on kaikki kohillaan ja kaikki on lähellä. Myös hinta laatusuhde on mielestämme asiallinen. Helmikuun lopulle taaskin on Inglesiin loma varattuna. Eihän Ingles varmaan ole maailman paras lomakaupunki. Eikä se mikään maanpäällinen paratiisikaan ole, mutta me olemme siellä viihtyneet, eikä lentomatkakaan Suomesta sinne ole kohtuuttoman pitkä.

      • Ingles = Shit

        Kyllä saa hakea ja kauan jos aikoo löytää Inglestä kurjempaa kylää.


      • että silleen
        Ingles = Shit kirjoitti:

        Kyllä saa hakea ja kauan jos aikoo löytää Inglestä kurjempaa kylää.

        Mut kovasti paikka sinua kiinnostaa, kun riekut tällä palstalla...


      • Ingles = Shit kirjoitti:

        Kyllä saa hakea ja kauan jos aikoo löytää Inglestä kurjempaa kylää.

        Silti muuan suosituimmista lomakohteista.Kelpaa siis monille.


      • 6+3
        Ingles = Shit kirjoitti:

        Kyllä saa hakea ja kauan jos aikoo löytää Inglestä kurjempaa kylää.

        Kun kerran Inglesiä vihaa , mutta jos on pitänyt kuitenkin sinne ängätä, niin olisi varmaankin viisasta käydä näyttämässä päätä lääkärille. Jonkin asteinen häiriö on väkisinkin omien korvien välisessä lähetysyksikössä. Eihän lääkärikään välttämättä vikaa voi korjata, mutta jospa hänellä olisi jokin lääke mielessä, jolla voisi yrittää pitää vian oireilun kurissa.


    • Matkailija 2

      Tuulista on Inglesissä ollut, ja se on viilentänyt ilmaa. Varsinkin illat ja aamut ovat olleet viileitä. Otinpa mukaan lähtiessäni autonlisälämmittimen sillä mukavasti saa lämpöä huoneeseen, eikä paljoa painunut. Voihan täältäkin ostaa lämmitimiä saa jopa alle 20. Hiekkaa on tullut jossakin puolella kaupunkia taitaa olla lähempänä rantaa, ei ole ollut ainakaan täällä missä minä olen. Päivät ovat olleet lämpimiä, klo 16 aikoihin on ollut 20 astetta varjossa.

      • jpa38

      • jos sais kerran
        jpa38 kirjoitti:

        http://www.aemet.es/es/eltiempo/observacion/ultimosdatos?k=coo&l=C639M&w=2&datos=det

        Keskiarvot ihan hyvää luokkaa ja lämpötila vaihtelee saaren eteläosissakin

        http://www.aemet.es/es/eltiempo/observacion/ultimosdatos?k=coo&l=C629X&w=2&datos=det&x=&f=tmax

        kuten noistakin näkyy, voi olla 2- 5 asteen eroja päivälämpötiloissa lyhyellä matkaakin,.

        No niin.Sain luettua tämän koko litanian läpi.
        Tämä Ingles onkin mielenkiintoinen paikka.
        Kaikki haukkuu toisiaan minkä ennättää.

        Taidankin tulla talvella sinne.Ainakin sinne Ryyskään ja Apilaniittyyn pitää
        ehdottomasti päästä.
        Mutta minulla ei ole koskaan ollut sitä tuulipukua,josta kuulemma suomalaiset tunnistaa.
        Saako sieltä jostakin ostaa sellaisen,että sitten kehtaa kulkea?


    • Sieppi

      Pari tuttavaperhettä on parasta aikaa Inglesissä. Kovasti kertoivat puhelimessa palovammoja syntyneen liian auringonoton takia. Viilentävässä tuulessa on vaarallista äkkinäisen aurinkoa ottaa, siinä vaalea suomalainen polttaa nahkansa huomaamattaan.

      • "mullakin tuulipku"

        Ei siellä tuulipukuja näy. Tosin manner-Espanjasta tulevilla niitä näkyy. Oikeastaan nekin ovat verkkareita. Tuulipuvut ovat kontulalaisten legendaa. Oikeasti Inglesissä käyneet/käyvät eivät tuulipuvuista puhu, koska niitä ei kenelläkään ole.
        Sana tuulipuku taitaa olla joku thaikkulan turistien tsoukki.


    • 4+1

      Kyllä illat ja yöt voivat Inglesissäkin olla viileitä. Kannattaa jokin kevyt ja lämmin kolitsipusero viskata laukkuun, jos ei aio sellaista sieltä ostaa. Myös pörrö- tai villasukat kannattaa laukkuun laittaa hotellihuoneen kylmällä kivilattialla yöaikaista kävelyä varten.

    • tieto taito

      ottakaa auton sisätilalämmitin mukaan niin huoneissa on lämmin ja rapulan ajan kun nukkuu niin johan huikka taas maistuu.

    • +30

      Entistä parempaa uutta vuotta kaikille Inglesin kävijille ja siellä talveaan viettäville!!! Oliko Inglesissä miten näyttävä ilotulitus vuodenvaihteessa? Karnevaalien aikaan helmikuun lopulla ollaan taas tulossa Inglesiin bailaamaan.

    • 1 talviasukas

      Täällä Inglésissä on ilotulitukseen panostettu aina paljon verrattuna Suomen vastaaviin. Koko ranta San Agustinista aina Melonerasiin asti oli 15 minuuttia ilotulitusmerta. Ehkä tällä kertaa raketit olivat vähän vaatimattomampia kuin ennen johtuen lamasta, koska yrityksethän maksavat ja hoitavat ilotulituksen. Onnellista Uutta Vuotta kaikille!

    • kaapungilainen

      Jaa kyllä meidä suomalaisessa kaupungissa ilotulitus kesti klo 18-02 eli on se kait vähän pidempi kuin 15min?

    • 2+1

      Kiitti 1Talviasukkaalle kuulumisista. Menin yöllä vanhasta muistista erään Itä-Suomessa olevan hotellin läheisyyteen katsomaan keskiyön ilotulitusta. Yleensä kyseinen hotelli on vuoden vaihteen aikaan ollut niin tupaten täynnä venäläisiä turisteja, että koko hotelli on ollut varattu heidän käyttöönsä, eikä ulkopuolisia asiakkaita ole laskettu sisälle ollenkaan. Hotellin ilotulitus on myöskin ollut aiemmin todella näyttävä. Nyt ei tämän hotellin alueelta ammuttu aivan ainutta rakettia. Hotellin parkkialueella oli nyt vain viisi Suomen rekisterissä olevaa autoa. Yhtään Venäjän rekisterissä olevaa autoa ei parkkialueella ollut. Aiempina vuosina on venäläisiä autoja ollut täyden parkkialueen lisäksi jokaisen lähitienoon puun väliin tungettuna. Sitä en tiedä, oliko syynä venäläisten häviämiseen ruplan huono kurssi vai oliko syynä joku muu.

    • Rapu1

      Kyllä Suomessa myös tien päällä näkee, että venäläisiä autoja on selkeästi aiempaa vähemmän. Alhainen ruplan kurssi saa aikaan sen, että Suomessa tullaan varmaankin jo ihan lähiaikoina kuulemaan huonoja uutisia ainakin kaupan- ja matkailun alalta. Venäjä on kuitenkin kaikissa käänteissään ja toimissaan hyvin ennalta arvaamaton. Yleensä myös Venäjän matkailun käänteet suuntaan ja toiseen ovat nopeita, joten sopii toivoa, että nytkin käänne toiseen suuntaan tapahtuisi nopeasti. Kiinnostaisi kuulla, mikä on Inglesin talviasukkaiden mututuntuma siitä, onko venäläisten turistien määrä vähentynyt Inglesissä vuoden 2014 loppupuolella miten paljon aiempiin vuosiin verraten? Kaikille oikein hyvää ja entistä parempaa UUTTA VUOTTA!!

    • 1 talviasukas

      Minusta Inglésissä on ollut aika vähän venäläisiä ja he sekoittuvat puolalaisiin, tsekkeihin ja muihin slaaveihin kielensä puolesta. En pysty sanomaan, ovatko he vielä tästäkin vähentyneet, mutta heitä on näkynyt aiemminkin enemmän Melonerasin uudella hotelli- ja liikealueella ja tietysti Espanjan mantereella varsinkin Marbellassa.

    • mukavoo porukkaa

      Enpä ole Gran Canarialla ryssiin törmännyt! Kylläkin muutaman kerran olen tavannut tosiaan puolalaisia, tsekkejä ja liettua/latvialaisia

      • maha kuralla jo aamu

        Mitä sinä niistäkin tiiät? Samoja slaaveja kaikki,
        maha kuralla jo aamu-uinnissa altaalla.


    • 8+14

      Turhaa on pelkästään venäläisiä turisteja haukkua, kyllä meistä suomalaisistakin löytyy ihan kaikenlaisia sikoja jokaisen lähtöön. Kyselin vuosi sitten Inglesiläisen vakihotellimme respan työntekijälle, miksi heidän hotelliin on nykyisin niin vaikea saada äkkilähdölle huonetta. Hotellin työntekijä vastasi siihen, että ihan uutena asiakasryhmänä venäläiset ovat "löytäneet" heidän hotellinsa, ja tästä johtuen on heidän hotelli ollut täynnä lähes jatkuvasti. Vaikka en venäläisistä mitään normaalista poikkeavaa häiriötä ole kokenutkaan, niin en pahaksi panisi, jos heidän määränsä Inglesissä vähenisi. Paremmin nimittäin löytäisimme meidän äkkilähdöillemme majoituksen tästä meille niin mieleisestä hotellista......Jo pelkästään logistisesti olisi venäläisille myöskin paljon edullisempaa kuskata vähät ruplansa lähellä olevaan Suomeen, kun lähteä lentorahtaamaan ruplia etäällä olevaan Inglesiin. Terveisiä Inglesiin, kohtapuolin on sinne tarkoitus tulla.

    • 4+17

      Viime talven sanottiin olleen Las Palmasissa tuulinen ja sateinen. Onko Inglesin asukkailla tuntumaa siihen, onko tämä alkutalvi ollut kelien puoleen Palmasissa miten erilainen Inglesiin verrattuna?

    • 6+13

      Aiemmin joku kertoi, että Amigo avataan 8.1. Nyt kiinnostaisi kuulla, saiko Jorma Kalevi ravintolan avatuksi?

      • AVATAAN 15.1.

        Oli Kai tarkoitus avata 8.1. mutta siirtyi viikolla. Torstai 15.1. Avajaiset.
        Oli kuulemma aikaisemmin jotain pahaa flunssaa (suomesta saatua)
        Toivotaan parasta jotta paikka saataisiin auki.


    • 6+13

      Kiitos tiedosta!!!!!!!!!!! Helmikuussa on Inglesiin tarkoitus tulla, pitää käydä silloin kurkistamassa, onko ravintola auennut.

    • 16+16

      Aukeniko Amigo vai jatkuuko "flunssa"?

    • äijävoimaa

      onko pata ässässä hyviä uusia laulubiisejä tuoreempia kuin jotain iki vanhaa listaa mitä on pyörinnyt iät ajat ,tietääkö kukaan ja onks toi paikka lähellä sitä apilaniittyä ?

      • Huhhuhhuhhh

        Et yhtään vanhempaa ketjua viitsinyt kaivaa esille?


      • äijävoimaa

        sattui otsikko tulee kohalle kun googletin Pata Ässää ,... niin miksei sitten sitä voisi kysästä ,eikä tää nyt 20 vuotta vanha aihe sentään ole ihan tätä vuosikymmentä 9,jos sitä ajat takaa :D


    • äijävoima

      onko noilla noissa hyviä tuoreempi kappaleita mitä laulaa ??? ettei ole jotain iän ikuista mitä tuppaa joka karaokevihkoissa olla . Miten lähellä on tää pataässä ,tota apilaniittyä tai Iskelmäbaaria

      • Kysyjälle

        Pata Ässä on nykyisin pelkkä Ässä nimiriidan jälkeen. On Apilaniityn kanssa samassa talossa. Iskelmäbaariin on n. kilometri. Kyllä noita kappaleita tuntuu olevan jokaiseen lähtöön.


    • maaliskuussatullaan

      Milloinka on karnevaalit inglesissä?

      • CompanerosdelSol

        Maspalomas Carnival 20.2.-1.3.2015, ohjelmakin löytyy netistä.


    • Oleale

      Karnevaaleihin pannunkautta..isolle huurtehisee.ale on

      • suksi.kuuseen

        Suksi jo kuuseen mainostamasta sitä kuparipannuasi. Jos ette muuten asiakkaita saa niin yrittäkää maksettua mainontaa.


    • Kaikkitiet

      Kyllä pannussa ilo raikaa kun saa olutta halpaa ja hyvää hanasta tietysti jos hiukoo niin ruokakin on kotoista ja edukasta.siksi pannu on meidän suomalaisten kohtaamispaikka

    • UmpiJuoppoLalli

      Ottaako pannuun voxissa Kalevin kanssa ässä hihassa ja pata pöydässä ennen kun voi kirmata apilaniityille ?

      • Anonyymi

        Onpa mahotonta menoa taas, ihan mahotonta.


    • Anonyymi

      Kyllä on taas, kyllä on.

      • Anonyymi

        Onhan tää taas mahotonta ihan mahotonta on.


    • Anonyymi

      Mukava kuulla tuoreita kuulumisia Inglesistä. Itsekin olen pian sinne tulossa.

    • Anonyymi

      Tiffany ja Amigo...Amigo ja Tiffany. Historian roskakorissa molemmat.

      • Anonyymi

        Totta. Näin on


    • Anonyymi

      Gran Canaria on historian roskakori.

      • Anonyymi

        Monen muunkin asian roskakori.


      • Anonyymi

        Ihan pelkästään roskakori.


    • Anonyymi

      Ingles on suomalaisten loma suosikki

      • Anonyymi

        Näinhän se on


    • Anonyymi

      Mukava kuulla kuulumisia Inglesistä. Laita jatkossakin tällaisia asiallisia metkajuttuja.

      • Anonyymi

        metkajuttuja po. matkajuttuja. Muuten OK.


    • Anonyymi

      Laita vaan lisää kuulumisia Inglesistä.

    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe