AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Pantasusi Kilu

Pantasusi Kilu

27 Vastausta 1 049 Lukukertaa
Pitkään Pyhäjärvellä majailleen Kilu Suden mukana näyttää jälistä päätellen olevan useita muitakin susia. Kilu tuli tunnetuksi Keski-Suomessa, kun tappoi siellä 20 lammasta. Sai jo tappotuomionkin, mutta "älysi" siirtyä ajoissa ja tuomio vedettiin pois.
Eipä tartte ihmetellä minne hirvien vasat ja peurat hävinneet??
Hyvä kun, pysyy hirvikanta kurissa, saa taimikot kasvaa.

Samalla säästyy ihmishenkiä kun ei poikaset maastopuvuissaan ole ampumassa umpimähkään sivullisia.
Mahtaakohan tuo nyt niin hyvä asia olla vaikka metsän omistajien taimet säästyykin ? Metsissä pitää pystyä liikkumaan turvallisesti, susista kun tulee aina vain rohkeampia, eivätkä pelkää ihmistä.
Höpö löpö, montaako ihmistä sudet vuojessa tappaa tai haavottaa ?
Montaako ihmistä nää maastopukupoikaset tappaa tai haavottaa ?

Eiköhän aleta puhumaan totuuksia
Oletkos lukenu menneiltä ajoilta kun lapsia katos koulu matkalla? Jossain päin suomea vanhemmat saa jo kyyditä lapsiaan kun petoeläimet on tulleet lähelle ihmisasutusta.
Ei kai sitä tarvitse ihmetellä minne se hirvien vasat on hävinneet, hirvestäjäthän on teloittaneet muutaman viime vuoden aikana melkein kaikki hirvet metsistä. Siihen tarvitaan isä ja äiti hirvi ennen kuin noita vasoja syntyy. Se taitaa olla 6.5*55 jannun ymmärryksen yläpuolella. Hohhoijaa, susien vikahan vasojen vähyys on.

Tuo logiikka on melkein yhtä järkevä kuin se, että jotkut "viisaat" sanovat Stalinin olleen pahempi mitä Hitler, kun kuulemma Stalin on tapattanut enemän ihmisiä. Näitten välkkyjen pieniin aivoihin ei sovi se, että Hitlerin tekoset vain lopetettiin liittoutuneiden toimesta.Mitä Hitler olisi kerennyt tehdä jos olisi voittanut sodan? Varmaan puolet maapallon väestä olisi teloitettu ja tehty saippuaa..
Mitä ihmettä se "Ernesti"sekoilee.Mitä hyvää ne sudet on sulle tehneet?
Onhan noita mukava seurata, eikä nuo ole mitään pahaa minulle tehneet. Olen kyllä sitä mieltä, että suurin osa metsästäjistä on sieltä mihin aurinko ei paista. Tiedän muutamakin semmoisen sekopään, että ihmettelen miten moiselle voi pyssyn antaa. Kaikki kaatuu mikä hollille tulee. kait se on niin, että tuo metsästys on tyhmien ja yksinkertaisten harrastus.
Kannattaa muista suden tapamisen edelleen olevan jokamiehen oikeus.
Kohta pääsöö puolukkaan toverit!
Kohta pääsöö susijahtiin toverit!
oletko kohdannut suden tai karhun luonnossa lähietäisyydeltä...turha on petovihaa täällä lietsoa.
olen nähnyt, mehtäreissulla ja mukana oli 5 v ajokoira ja 5kk ajokoira. Pentu jäi yhtäkkiä puun alle, karvat pystyssä ja ei liikkunu, vanhempi koira lopetti jäniksen ajon ja tuli minun jalkoihin pyörimään, käveltiin sitten 3km mökille ja koirat ei jalallakaan astuneet mehtään. Löytyi seuraavana aamuna suden jäljet sieltä ja tajusinpa myöhemmin nähneenikin sen suden, oli siellä kuusen alla harmaa möykky, mutta enpä tajunnut silloin, kun ei ikinä aiemmin ollut susia tullut tuolla alueella vastaan, vaikka itse 20vuotta siellä metsästäny ja isäni taas jo 55vuotta. Tämä tapahtui viime talvena, tänä metsästyskautena on alueellamme koirien päälle hyökätty kerran (ainakin minun tietooni tullut yksi hyökkäys), nyt tappoivat aika lähellä aluetta koiran.

Tämä vanhempi koirani on ainakin 3 kertaa tänä kautena tullu metästä pois jalkoihin pyörimään(lopettanu ajon kesken kuin seinään) ja yhesti ei lähteny ollenkaan mehtään ja kaikki nämä tapaukset sattu tasan samalla alueella.
Niin ja kyllä koirani tunnen ja se on sellanen luonteeltaan, että perässä saa juosta jos haluaa sen metästä pois, lähtee heti hakemaan kun autosta irti päästää. Tuolle alueelle en enää vie, mutta pelottaa viedä 10km päähänkin kun niin laajalti nuo takkuturkit liikkuu.

Tilanne on todella paha, pahempi kuin ikinä. Oman kokemuksen mukaan susia on enemmän kuin vuosikymmeniin. 135 kpl on huuhaata, ainakin 200 jos ei ylikin on todellinen summa.

Minulle omat koirani ovat läheisempiä kuin yksikään takkuturkki ja arvokkaampia. Ne ovat perheenjäseniä, nukkuvat sisällä sängyssä yönsä.

Ymmärrän täysin perhon metsästäjiä kun oikeuden ottivat omiin käsiinsä.
Vaikea sanoa kumpi on oikealla asialla Metsästäjä vai Susi kun saalistetaan.
kyllä ne kumpikin samaan mehtään mahtuu, jos susi ei ole niin kesyyntyny, että ihmisen tykö tulee ja jos kanta ei ole liian suuri, ite olin tuossakin tapauksessa vanhempaa koiraani n. 100m - 200m päässä kun se ajoi ja nuorempi oli ihan vieressä. Nuo kesyt sudet joutas ampua. ei niiden luonteeseen ole aiemmin kuulunu tulla hakemaan koiraa ihmisen vierestä.
Totta puhut, irtolaiset joutaa erämaihin,puhumme varmaan yksilöistä?
Torstaina pari sutta tappo hirvikoiran latvastentie varressa!!!!
Pihasta vai metsästä? Jokainen tietää että siellä on susia liikkeessa, ei sinne kannata laittaa koiraa irti puhumattakaan että metrin riimuun talon nurkalle.
ootko varma ja kenen?
Kysyppä haapajärven virkavallalta,käyneet toteamassa tapauksen!!
Eipä ole lehdissä näkynyt uutista koiran taposta?
Perk...e!!! Tappolupa saatava tuolle susiporukalle!!
Sudet tappoivat jämtlanninpystykorva naaraan joka haukkui itsensä käyttövalioksi edellisenä viikonloppuna eli itenäisyyspäivänä Paikka on Pyhäjärvi, Latvanen Muteikontie. Tapaus on sattunut 12.12.2013.Kello 00,01,00.
Koira oli hakkunut hirviä ja omistaja ei ollut saanut koiraansa pois työmaalta puolen yön tuntumassa oli koiralta haukut katkenneet ja koira oli lähtenyt tulemaan 11-14km/h Latvasten kylän suuntaan penkkatietä pitkin ja tullut Muteikon tielle josta oli kääntynyt Kuuselan talon suuntaan ja käynnyt sen pihassa josta oli jatkanut Latvastentien suuntaan.
Sudet oli tullut tuulen alta Muteikontiellä vastaan ja tappaneet koiran ja raahannet sen metsään Kuuselan talon puolelle, matkaa talon pihaan vajaat 70 metriä.
Omistaja oli myöhästynyt kelin liukkauden takia paikalta 3-4 minuuttia. Sudet eivät kerenneet vielä syödä koiraa kun omistaja kerkesi väliin.
Kylältä on viime tietojen mukaan hävinnyt jo muutama kissakin ja nämä ns. Sudet kaadellet roskapönttöjä etsien sieltä ruokaa yksi naaras yksilö näkyy olevan tällä hetkellä kiimassa koska kuseksii verikusta.
Käyneet myös ilmoittajan koiratarhalla metrin päässä häkistä.
Tuonne kartan ylläpitäjälle saa kuka tahansa ilmoitella mitä tahansa. Totuutta noissa tapauksissa ei välttämättä ole mitään. Asia on jo aivan toinen kun tapaus julkaistaan esim. paikallislehdessä.
otin koirat yöllä varulta sisälle kun käyttäytyivät levottomasti
Ihanko tosi?? Hyvä kun kerroit
 /   /  /  / Pantasusi Kilu

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta