help! Korvalehden venyttämisen aloitus? : DDD

99lol999

elikkä, olen aina kammonnut ja jopa inhonnut ajatustakin venyttämisestä/venytetyistä korvanlehdistä, korut ovat kyllä hienoja mutta.. öhöm..

eli, haluaisin alkaa venyttämään AINOASTAAN oikeanpuolista korvareikää, luin lävistyssivun ohjeet mutten tajunnut..

1.miten se aloitetaan? tekeekö se kipeää? : c

2.tahtoisin siihen sellainen ns. puikon mallisen korun, mutta pitääkö enen sitä "puikon" laittoa pitää korvassani sellaista perus pyöreää venytyskorua?

3.vaij voinko heti laittaa jo sen puikkon? en tiedä koko jutuista mitään, mutta, haluaisin sellainen paksun aika ison ja huomattavankokoisen mutten mitään superpaksua kuitenkaan.

4. mikä olisi hyvä koko? eikö heti voisi aloittaa vähän isommasta?

5. jääkö korva ikuisesti niin ällön näköiseksi?

6. miten te aloititte venyttämisen? : D ja mitä korua mallista käytitte? : )

19

1353

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pomo mies

      Jos se on niin kauheaa niin hanki feikki venytys.

      • VeScp

        mulla oli feikkivenytykset vaikka puhistin niitä ja en käyttäny koko ajan eikä ollu liian tiukal nii mulla tuli nestettä siis reiästä joka hais iha perseelle ja kun en yhesti pitäny niit yöllä ja olin pessy korvan iha ja näi nii se kohta tuli kovaks ja punaseks ja sain revittyy nahat siit kohasta jopa
        jos käyttää iiha vähä aikaa ja ei liian tiukal nii sit on iha hyvä


      • Pomo mies
        VeScp kirjoitti:

        mulla oli feikkivenytykset vaikka puhistin niitä ja en käyttäny koko ajan eikä ollu liian tiukal nii mulla tuli nestettä siis reiästä joka hais iha perseelle ja kun en yhesti pitäny niit yöllä ja olin pessy korvan iha ja näi nii se kohta tuli kovaks ja punaseks ja sain revittyy nahat siit kohasta jopa
        jos käyttää iiha vähä aikaa ja ei liian tiukal nii sit on iha hyvä

        eli sähläsitkö tuoreissa reijissä kaiken maailman koruja? feikkivenytyksiä ei kannata laittaa ennenkuin korvat ovat parantuneet ja muutenkaan ei kannata korua vaihtaa (lobe paranee n.2viikossa), feikkivenytykset eivät aiheuta terveessä korvassa mitään vuotoja. Vaikuttaa myös että korvasi olisi mahdollisesti ollut tulehtunut.


      • Tässäs lapset
        VeScp kirjoitti:

        mulla oli feikkivenytykset vaikka puhistin niitä ja en käyttäny koko ajan eikä ollu liian tiukal nii mulla tuli nestettä siis reiästä joka hais iha perseelle ja kun en yhesti pitäny niit yöllä ja olin pessy korvan iha ja näi nii se kohta tuli kovaks ja punaseks ja sain revittyy nahat siit kohasta jopa
        jos käyttää iiha vähä aikaa ja ei liian tiukal nii sit on iha hyvä

        näätte nyt ettei niistä kläväreistä tule muuta kuin harmia... Miksi maksaa itsensä kipeäksi siitä että saa itsensä kipeäksi ja haisee pahalta?

        Miettikää kaksi kertaa ja unohtakaa sitten...


    • 99lol99

      miten ne laitetaan? : o

    • http://www.crazy-factory.com/product_listing_ng.php?cat_id=445#

      Siellä on feikkivenytyksiä

      Ja se puikko on myös venytyskoru, itse olen venyttänyt niillä, on helppoa

      Aloittaminen ei satu jos laitat ensin pienen puikon tai semmosen pyörylän esim. 2 milliä ja noin 1 milli kuukaudessa!!! Itse kun aloitin niin sehän piti tottakai saada heti menin n. 1mm päivässä ja sehän tietenkin repesi. Palasin pienempään kokoon ja silti parantuminen kesti n. Reilut pari kuukautta. Eli kannattaa noudattaa sitä 1mm/kk

      Ei kannata aloittaa isommalla kuin 2mm

      En ole aivan varma mitä tarkoitat ällöllä mutta korva ei palaudu jos venytät 8-10mm on tietenkin yksilöllistä ja saattaa palautua suuremmastakin.

      Täältä löydät lisätietoa venyttämisestä: http://www.wormz.org/venytys.html

      Onnea sulle venyttämiseen! :D

    • 999lolgirl999

      okei kiitos tiedosta mutta jossakin sanottiin etteij se satu, mutta jos se sattuu niin haittaako se /onko se vaarallista? : o

    • lavistajan-alku

      Venyttämisen aloittaminen kannattaa aloittaa vasta, kun lävistys on täysin parantunut. Normaali lävistys on 1,2mm-1,6mm eli 2mm koru on sopiva aloitukseen. Sitten tilaa 3mm, 4mm, 5mm, 6mm ja tässä vaiheessa alkaisin siirtyä 2mm/kerta. Eli seuraavaksi sitten 8mm, 10mm, 12mm jne. Voit toki mennä millinkin kerralla, ihan miten itse tykkäät.

      Ylempänä mainittiinkin, että 8-10mm jälkeen ei umpeudu, mutta tämäkin on yksilöllistä, eli käytännössä se on vielä mahdollista.

      Itse en usko tuohon 1mm/kk. Nyrkkisääntönä pidän sitä, että venyttäminen ei saisi sattua. Eli jos sattuu, niin sillon korva ei ole valmis vielä seuraavaan koruun. Jos näin käy, niin laitat vain korvassasi olleen puikon takaisin ja odotat viikon tai kaksi. Kokeilet sitten uudestaan seuraavaa puikkoa. Itse venytän yleensä aina 2mm kerralla. Menee aika helposti, jos korva on kunnolla kerennyt venyä. Yleensä siihen riittää noin kaksi viikkoa. Tämäkin on kuitenkin yksilöllistä. Tällä hetkellä venytykseni ovat vasen 26mm ja oikea 24mm. Tilasin korut 30mm asti ja ajattelin jättää venyttämisen siihen.

      Jos korva repeää eli sisäpintaan tulee haava, korva luonnollisesti kasvattaa sisään arpikudosta, mikä on huono homma myöhemmässä vaiheessa, koska arpikudos ei veny yhtä hyvin kuin ehjä iho. Tämä ei siis ole vaarallista, mutta ei se kyllä hyväkään ole.

      Blogistani voit löytää lisää tietoa: http://aloitteleva-lavistaja.blogspot.fi/

    • tiikeri

      Lähtötilanne lienee tavallisen kokoinen korvislävistys? Aloita laittamalla 1.2 mm koru, muutaman kuukauden kuluttua 1.6 mm ja taas joidenkin kuukausien jälkeen 2 mm, jne. Etene aina 1 mm kerrallaan ja pidä riittävän pitkiä välejä ennen seuraavaan kokoon siirtymistä, kyseessä ei ole kilpajuoksu ja näin vältetään korvan vahingoittuminen. Venyttäminen ei saa missään vaiheessa sattua! Jotkut siirtyvät seuraavaan kokoon vasta kun lävistys on itsestään antanut riittävästi myöten (dead stretching), toiset teippaavat (taping method).

      Puikko on tarkoitettu ainoastaan helpottamaan varsinaisen korun laittamista. Venytetty lävistys vetäytyy yön aikana ja aamulla voi olla vaikea heittää plugia tai tunnelia suoriltaan paikalleen. Puikon, spiraalin tai renkaan käyttäminen venyttämiseen aiheuttaa lävistyksen epätasaista venymistä, eikä ole siksi mitenkään suositeltavaa. Venyttämiseen suositellaan SF (single flare) plugeja ja tunneleita, materiaaleina lasi tai titaani. Akryyli ja orgaaniset materiaalit ovat liian huokoisia, eivätkä hygieniasyistä sovi venyttämiseen.

      Ja mitä tulee korvan jäämiseen "ällön" näköiseksi: lävistyksen venyttämistä pitää aina ajatella lopullisena modina. Omat korvalävistykseni olivat isoimmillaan 10 mm ja palautuivat siitä 3 mm. Nykyään elelen suhteellisen tyytyväisenä 9 mm reikien kanssa. En voi riittävästi painottaa, että ennen venyttämisen aloittamista kannattaa tarkistaa lävistysten sijainti. Jälkeenpäinkin voi tilannetta korjata, mutta vain hyvin rajallisesti. Jotkut ottavat uudet lävistykset suoraan esim. 2 mm neulalla, jolloin koruiksi voi jo heti saada lasiplugit. Uuden lävistyksen pitää kuitenkin saada parantua täysin ennen kuin sitä alkaa venyttää.

      Kattavasti tietoa ja apua venyttämiseen saa täältä: http://forums.bodyartforms.com/

      • Pomo mies

        Muuten hyvät neuvot mutta venyttää voi ainakin kuukauden välein ja peruskorvis on jo n.1.2mm joten sitä turha laittaa siihen. ja jos on lävistämällä ottanut niin voi olla että siinä on jo 1.6mm


    • lavistajan-alku

      Jep, normaali lävistys on 1,6mm, mutta asiakkaan pyynnöstä voidaan laittaa myös 1,2mm, mutta sitä pienempää en ole koskaan, nähnyt tai kuullut käytettävän. Ja venyttää voi hyvinkin nopeammin kuin kerran kuussa, mutta nyrkkisääntönä pidän, että venytys ei saa sattua.
      Ja ei täysin parantunut lävistys tuohon akryyliin reagoi, joten akryyliset venytys puikot on oikein hyviä venyttämiseen. Jos tarkoitusena on venyttää jonnekkin 20mm asti, on täysin turhaa ostaa kalliita titaanisia tai kirurgin teräksisiä tunneleita jokaiselle koolle, jos sitä ei aiota paria viikkoa pidempään pitää. Voihan sitä ostaa tunnelin vaikkapa 5mm tai 10mm välein ja pitää sitä pari kuukautta ja jatkaa venyttämistä vasta sitten.

    • tiikeri

      Jos haluaa hyvännäköisen ja terveen venytetyn lävistyksen, niin silloin noudattaa aiemmin antamiani ohjeita. Jos taas haluaa ottaa riskin, että homma kusee reisille, niin sitten noudattaa muita annettuja ohjeita.

      Akryyli ei sovi venytyksiin, koska rauhallisestikin ottaen ihoon tulee pieniä repeämiä, joten kaikkein hygieenisintä on käyttää lasikoruja (ovat halvempia kuin titaani). Teippaaminen on hyvä vaihtoehto, jos ei halua tai kykene ostamaan jokaista kokoa erikseen.

      Niin sanottu "normaalikokoinen" lävistys on korvien tapauksessa aika monilta löytyvät ammutut reiät, jotka ovat n. 0,8-1 mm kokoisia korusta riippuen. Silloin ainoa oikea koko venyttämisen aloittamiseen on 1.2 mm, ellei painu lävistäjälle hakemaan heti suoraan parin millin reikiä.

      Toivottavasti nimimerkki lavistajan-alku on sellainen vai unelmissaan, koska voi hyvä helvetti tuota tietämyksen tasoa...

    • lavistajan-alku

      Mikäli lävistys on täysin parantunut, ei lävistys reagoi akryylin kanssa milläänlailla. Parantuneeseen lävistykseen sopii yhtä hyvin niin titaani, kirurgin teräs, kuin akryyli ja lasikin. En tiedä mihin sinun tietosi perustuu, mutta minun tietoni perustuu luettuun varmaan tietoon (kirjoja, ammatitilävistäjien kirjoittamia blogeja, liikkeiden nettisivuja yms.) omaan henkilökohtaiseen kokemukseen ja kavereideni kokemukseen.

      Ja normaali ammuttu koru on 1,2mm-1,6mm.

      Mikä on hyvännäköinen ja terve venytys? Mielestäni venyttäminen ei ole lainkaan tervettä, normaali lävistämätön korva on terve. Mutta lävistää ja venyttää voi terveestikkin, kuten ylempänä mainitsin. Mitään kuukausi suosituksia en pidä terveenä tai hyvänä, koska venytys tahti vaihtelee yksilöittäin. Jotkut voivat venyttää 4mm kuussa ja jotkut millin kahdessa kuussa. Toisilla korva venyy paremmin kuin toisilla, joten nyrkkisääntönä toimii ainoastaan se, että venyttäminen ei saa sattua. Kuten ylhäällä mainitsinkin.

      http://www.wormz.org/venytys.html
      Aloita vaikka lukemalla tuolta tietoa. Se on kokeneen lävistäjän kirjoittamaa.

    • lavistajan-alku

      Ja vaikka olen käyttänyt paljon aikaa lävistyksistä ja muista kehonmuokkauksista ja ihmisen anatomiasta lukemiseen, katsonut tuhansia tunteja videoita erilaisista lävistys tekniikoista, katsonut dokumentteja, lukenut ammattilaisten blogeja/nettisivuja, en siltikään väitä tietäväni vielä kaikkea. Voin aina oppia vielä lisää! Ja en varmastikkaan vielä hallitse lävistysten tekoa täydellisesti, olenhan tehnyt vasta pari sataa lävistystä, mutta kyllä se onnistuu jo varsin näppärästi ja rutiinilla.

    • 16mm venytysten omistaja

      Please oo trolli!! musta tuntuu että sun ei kannata alkaa venyttää ollenkaa mutta jos välttämättä haluat nii ammattilävistäjän juttusilla kannattas käydä:) nää kysymykset on nimittäin sitä luokkaa että en oo varma että ootko ikinä kuullu MITÄÄN faktatietoo venytyksistä...

    • batmandy

      1. Laitoin normaalin korvakorun tilalle 2mm venytyksen.

      2. ei tarvitse. puikoilla, spiraaleilla, hevosenkengillä ym venytetään. Plugit ja tunnelit laitetaan vasta venyttämisen jälkeen. Korvan venyttäminen tekee kipeää, mutta isoa vihlovaa kipua ei saisi syntyä

      3. aloitat siitä 1,6mm tai 2mm venytyksestä ja vaihdat millin (myöhemmin voi 2mm) isompaan koruun mieluusti 4 viikon päästä. Joo venyttäminen on hidasta puuhaa

      4. et voi aloittaa isommasta. Venyttäminen on hidasta hommaa ja jos laitat liian ison korun tai venytät liian nopeasti se voi tuhota koko korvalehtesi

      5. jos menet 10mm isompaan niin luultavasti jää

      6. aloitin 2mm puikolla ja siitä 3-4 viikkoa vaihdoin 3mm ja siitä sitten ylöspäin aina 20mm asti :). Toinen korva on nyt se 20mm ja toinen 18mm. Ajattelin venyttää molemmat 30mm asti ja jättää sitten siihen, mutta olen miettinyt että aiheuttaako niin ison venytyksen paino (esim puikossa) ongelmia :/ ?

    • ttttttttuuliaw

      Voinko ruveta venyttään? Minulle on joskus kauan sitten tehty liikkeessä reijät mut ne menivät umpeen ja tehtiin uuestaa liikkeessä mut sit nekin meni umpeen, nyt tein itte reijät niihin vanhoihin ja pitäny niis korviksii muutama päivää ja joka päivä pariinki kertaa puhdistanu niit ja desinfioinu jne. En oo varma onks noi ny viel sillee parantunut, kyl ne vähä punottaa ja vähäsen kosketus arat mut ei muuta, mun on tollanen pieni musta puikko, en tiiä tarkalleen minkä milline mut tosi pieni se o :DD kuin kauan pitää venaa et kannattaa laittaa toi siihe? Tekis mieli vaa laittaa toi heti vaik se vähä sattuuki ku vähä yritinki jo laittaa. Ajattelin tänään saunassa laittaa :D

    • korvavenytys

      Mä venytin näin:
      3mm Ja 5mm
      5mm Ja 6mm
      6mm Ja 8mm
      8mm Ja 8mm

      Laitoin aika nopeesti ja tohon kasiin pääsin 2 viikossa. Nyt on ollut ehkä vuoden nää venytykset.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1856
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe