Makarskan Riviera

vanhat varikset

Ollaan katseltu tuota paikkaa ensikesälle Apollon kautta,minkälaisia kokemuksia
"raatilaisilta" löytyy ravintoloista,rannasta ja hotelleista yms.kiitos jo etukäteen.
Emme ole koskaan ennen käyneet Kroatiassa mutta kertahan se olis ensimmäinenkin,onko rahan vaihtoa vai pitääkö täällä lähtiessä vaihtaa,minkälainen se Splitin lentokenttä on.........?

15

8039

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En ole ko. paikassa käynyt kuin pikaisesti veneellä.
      Kyllä sielläkin on "kroatialaista idylliä" mutta suurimpaan osaan rannikko- ja saaristokaupunkeihin verrattaessa selvästi "turistirysä"-fiilistä.
      Varmasti on paljon tekemistä ja nähtävää ja lisäksi hyvät yhteyde esim. lähisaarille, joita ei kannata missata.

      Kyllä sieltä valuuttaa saa - myös automaateista.
      Ja Splitin kentältä toki myös.

      Splitin kenttä on ihan jees mutta ruuhkainen ja ahdas. Maahantulo hoituu varsin rivakasti, mutta poislähtiessä check in ruuhkautuu ja odottelutilojen "kahviloiden" palvelu ei pysty vastaamaan kysyntään. Siisti ja toimiva muutoin.

      Sinne vaan - ette pety!
      -E

    • Meren aallot

      Hei, olimme viime kesänä Makarskan kaupungissa viikon. Aivan ihana paikka :) Paikalliset ovat ystävällisiä, mutteivät tungettelevia. Englantia osaavat hyvin.

      Kohde oli siisti ja maisemat aivan käsittämättömän upeita! Vuoren ja meren kontrasti on kuin jostain sadusta.Merivesi kirkasta ja puhdasta, ainut huono puoli merisiilit. Eli kengät aina jalkaan meressä uidessa.

      Meillä oli puolihoito, joten ei tullut syötyä ravintoloissa kuin lounas. Edullista ja hyvää. Kahvilat kaupungin keskustassa olivat ihania ja mukava seurata paikallisia kahvittelijoita. Todella tyylikkäitä ja kauniita ihmisiä.

      Rahaa ei nostettu pankista, koska hotellisamme oli pankkiautomaatti. Hotelimme Dalmacia oli mukava hotelli, mutta huoneet olivat pienet ja hissiä sai aina odottaa! Henkilökunta mukavaa. Allasalue oli hyvä.

      Splitin kenttä on mielestäni tyypillinen lomakohteen kenttä. Aika ahdas, eikä liiemmin palveluja. Ihan riittävä kuitenkin, wc ja taxfree löytyy, niin se riittää ainakin meille. Jonottaa sai, mutta niinhän aina :(

    • Dino110

      hei törmäsin teidän juttuun tähän,olen itse kroatiasta kotoisin voisin auttaa ja kertoa parhaat paikat nähtävyydet jne...euro kelpaa joissakin pikku kaupungeissa ta kyläkaupassa,ja paastra on jos vuokraa jonkun apratmaanin niitä on laidasta laitaan,riippuu mitä haluaa hinnat vaihtelee...jos haluatte lisää kerron kyllä,[email protected]

      • vanhat varikset

      • tucepi
        vanhat varikset kirjoitti:

        Ollaan ajateltu hiukan tätä pientä ja vaatimatonta hotellia ensikesänä,olisko jollakin
        kokemuksia tästä,en löytänyt netistä kenenkään kirjoituksia kyseisestä hotellista.

        http://www.apollomatkat.fi/lomavalikoima/eurooppa/kroatia/makarskan-riviera/makarska/hotellit/villa-ankora

        ihan hyvältä vaikuttaa, kun on noin rannassa. itse olen käynyt useasti makarskan kaupungissa mutta en ole huomannut kyseistä hotellia, mutta tuo sijainti näyttäisi olevan hyvä.


      • vanhat varikset
        tucepi kirjoitti:

        ihan hyvältä vaikuttaa, kun on noin rannassa. itse olen käynyt useasti makarskan kaupungissa mutta en ole huomannut kyseistä hotellia, mutta tuo sijainti näyttäisi olevan hyvä.

        Kiitos vastauksista.
        Meillä on lauantai finnairin lento,aattelimme että ehkä vaihdamme täällä 100 euron edestä Krotian kuneja ja perillä sitten kun tarvetta on niin euroja vaihdetaan tarvittaessa.
        Apollon kautta on kuljetukset myös mutta hiukan arveluttaa tuo bussimatkan pituus Makarskaan 1,5 h mutta eiköhän sekin mene sitten,lentoaikataulut yms. ovat sopivat meille täällä Suomessa.

        Kieliä en osaa muuta kuin Suomea,savoo,hiljoo ja kovvoo,Ruotsia välttävästi ja Lontoota muutamia sanoja mutta eiköhän sitä tuollakin pärjää kun olemme olleet Thaimaassa ja monessa eri euroopan maassa....;-)


    • tucepi

      Apollo tekee matkoja Podgoraan, ihan kiva paikka. Parveke aina meren puolelta niin on kunnon näkymät. rahaa kannattaa suomesta vaihtaa korkeintaan sadalla eurolla että saa ostettua jotain jos sattuu tuleen sunnuntaina. mutta jos matkanjärjetäjä hoitaa lentokenttäkuljetuksen ja vielä on arkipäivä niin ei välttämättä tarvi vaihtaa yhtään euroa kuniin. siellä on pankki esim podgorassa makarskassa ja tucepissa rahanvaihtopiste. Kurssi on paljon parempi ja kaikki on turvallista. Podgorasta on kiva kävellä kauniiseen tucepiin n.2km ja sieltä makarskan kaupunkiin n.5km. eksyä ei voi koska toisella puolella on meri ja toisella puolella on päätie. saman matkan pääsee taxi busseiilla jotka ajavat päiväaikaan bussien hinnoilla näiden paikkojen väliä. Taxit ottavat podgorasta rannan kahdelta bussipysäkiltä kyytiin tucepin kohdalla päätieltä pysäkiltä (tie kulkee lähellä tucepin rantaa niin se ei poikkea sinne erikseen) jos aikoo jäädä tucepiin niin kanattaa mainita kuskille ettei aja ohi. makarskaan saavuttaessa näkyy kirkon torni, niin siinä kohti pois siellä on myös hedelmätori vieressä. Makarskasta taxibussit lähtee sataman/rannan eteläpäädystä. Kävelet niin pitkälle rantaa tien reunassa jalkakäytävää kunnes meri ja tie erkanevat , siinä ovat taxibussit yleensä viistoparkissa. kroatiaan kannattaa mennä nämä plussaa: mahtavan puhdas meri , isot vuore, hanavettä on voinut juoda , ystävällisiä rehellisiä ihmisiä, siistiä, suhteeliisen edullista ja lisänä nämä 3 paikkaa vierekkäin. Lisäksi jos käy krkan kansallispuistossa retken ja splitissä niin varmasti tulee toistekkin. pois lähtiessä splitin lentokentällä ei kovin kummoinen taxfree taisi olla korkeintaan 2 myymälää ne perinteiset.

    • yterery

      Erityisesti heinä-elokuussa paikka on todella ruuhkainen. Makarskassa kaikki matkailijan toivomat palvelut, mutta on rakennettu puhtaasti turistirysäksi, jossa ei paljoa paikallisuutta. Maisemat ja rannat upeat, erityisesti, jos viitsii kävellä vähän kauemmaksi. Merivesi todella kirkasta. Rannat kuitenkin pientä kivikkoa, joten uimakengät ehdottoman tarpeelliset. Kivikossa ikävä maata, jos ei vuokraa joka kerta aurinkotuolia ja -varjoa.

      Tie kiemurtelee kauniisti rannan tuntumassa, mutta matkanteko hidasta. Splitistä kestää parisin tuntia Makarskaan. Splitin kenttää ei voi kehua, äärimmäisen ahdas ja erityisesti palatessa voi varautua tuntien jonotteluun ulos kyhätyille lisätiskeille. Pelkkiä Apollon/ muiden saman konsernin koneita lähtee parin tunnin sisään toista kymmentä.

      Makarskasta helppo matkustaa muualle maahan tai lähisaarille. Rahaa vaihdoin jo kotimaassa. Ravintoloita, kauppoja ja "rannan basaarikojuja" joka makuun, hintataso vähän Suomea edullisempi. Kokonaisuutena ihan ok lomakohde.

      • vanhat varikset

        Matka Krotiaan lähestyy,mietin tuota rahanvaihtoa ja aattelin vaihtaa Suomessa n.200 euroa kuniksi koska meidän lento on lauantaina ja pankit ovat siellä kiinni silloin ja vasta maanantaina vois vaihtaa euroja ,kelpaako muuten eurot Makarskassa..? Turkin Alaniassa eurot kelpaavat paremmin kuin liirat.

        Sitten tuosta auton vuokrauksesta että mitä se maksaa ja pitääkö olla joku EU-kortti
        jos vuokraa auton,itsellä on voimassa oleva rekkakortti vaikka olenkin jo vanhus,aikoinaan Espanjassa ja kanarialla ei tarvinnut mitään lisää mutta kun en ole nyt tietoinen näistä EU-säännöksistä että kuinka homma pelaa...?


      • Pohjatietoa!
        vanhat varikset kirjoitti:

        Matka Krotiaan lähestyy,mietin tuota rahanvaihtoa ja aattelin vaihtaa Suomessa n.200 euroa kuniksi koska meidän lento on lauantaina ja pankit ovat siellä kiinni silloin ja vasta maanantaina vois vaihtaa euroja ,kelpaako muuten eurot Makarskassa..? Turkin Alaniassa eurot kelpaavat paremmin kuin liirat.

        Sitten tuosta auton vuokrauksesta että mitä se maksaa ja pitääkö olla joku EU-kortti
        jos vuokraa auton,itsellä on voimassa oleva rekkakortti vaikka olenkin jo vanhus,aikoinaan Espanjassa ja kanarialla ei tarvinnut mitään lisää mutta kun en ole nyt tietoinen näistä EU-säännöksistä että kuinka homma pelaa...?

        Olin Makarskassa viime vuonna jonkin aikaa.

        Rahaa ei heti paljoa tarvitse jo otatte auton jo lentokentältä. Saatte varmaan paremman kurssin paikan päällä automaateista. Kortit kelpaa hyvin kaupoissa, ruokapaikoissa ja bensa-asemilla

        Jos etsitte asuntoa (rooms, apartmani) niin useimmiten kertovat hinnan euroina ja ottavat mielellään vastaan niin euroja kuin kuniakin. Ravintoloissa ja kaupoissa käteisellä maksetaan kunalla. Euro on noin 7,5 kunaa.

        Ranta on Makarskassa poikkeuksellisen hyvä Kroatian rannaksi, muistaakseni pikkukiveä ellei osin hiekkaakin.

        Hotelleja on useita mutta paras tapa on siis vuokrata huoneisto, niitä löytyy kaupungista jo useita sijainniltaan erinomaisia vaikkapa linja-autoaseman ja rannan välillä olevilta kaduilta. Varustelu on yleensä täydellinen ja isäntäväki (asuu usein alakerrassa) vieraanvaraista. Auton kanssa saattaisi parempi vaihtoehto olla pienet Makarskan kylät majoitumiseen, ainakaan kesäkuussa ei ole vielä täysi turistisesonki ja niinpä lukaalin hinta voi olla yllättävän edullinen.

        Makarska sinällään on tosiaan keskittynyt turismiin mutta ei mitenkään yliampuvasti. Upeita näköaloja on, lähti sitten ajamaan pitkin rannikkoa tai nousee upeille vuorille. Makarskasta katsoen vuoristo näyttää todella jylhältä. Mieleen muuten jäi myös vanhanssa luostarissa oleva simpukankuorimuseo ( Malacological Museum) jota ei kannata missata!

        Pankkiautomaatit ei tuota ongelmaa, isoja kauppoja on Makarskan reunamilla, esim. Lidl ja Super-Konzum. Pienempiä siellä täällä, esim. Konzum.

        Suomalainen ajokortti kelpaa, no mulla on kyllä normaali EU-kortti mutta ei mitään muuten kansainvälisiä tarvita.

        Jos menette naapurimaihin - suosittelen! - auton vuokrauksessa pitää maksaa rajanylitysmaksu. Oli 50 euroa toukokuussa mun tapauksessa.

        Todella edullisia autoja löytyy, vuokraus oli mutkatonta myös paikan päällä Kroatiassa. Visalla joutuu tekemään pikkuautolle omavastuun suuruisen talletuksen vuokra-ajaksi (Visalla), mulla oli reilut 800 euroa.Tätä hakua suosittelen:
        http://www.autoeurope.fi/

        Esim. Avantcar näkyy vuokraavan pikkuaton kesäkuussa viikoksi alle satasella ja mun oma kokemus oli erinomainen (käytin viime kuun reissulla). Oli kyllä mukavaa lähteä varsin uudenkarhealla autolla suoraan lentokentältä liikenteeseen!


      • vanhat varikset
        Pohjatietoa! kirjoitti:

        Olin Makarskassa viime vuonna jonkin aikaa.

        Rahaa ei heti paljoa tarvitse jo otatte auton jo lentokentältä. Saatte varmaan paremman kurssin paikan päällä automaateista. Kortit kelpaa hyvin kaupoissa, ruokapaikoissa ja bensa-asemilla

        Jos etsitte asuntoa (rooms, apartmani) niin useimmiten kertovat hinnan euroina ja ottavat mielellään vastaan niin euroja kuin kuniakin. Ravintoloissa ja kaupoissa käteisellä maksetaan kunalla. Euro on noin 7,5 kunaa.

        Ranta on Makarskassa poikkeuksellisen hyvä Kroatian rannaksi, muistaakseni pikkukiveä ellei osin hiekkaakin.

        Hotelleja on useita mutta paras tapa on siis vuokrata huoneisto, niitä löytyy kaupungista jo useita sijainniltaan erinomaisia vaikkapa linja-autoaseman ja rannan välillä olevilta kaduilta. Varustelu on yleensä täydellinen ja isäntäväki (asuu usein alakerrassa) vieraanvaraista. Auton kanssa saattaisi parempi vaihtoehto olla pienet Makarskan kylät majoitumiseen, ainakaan kesäkuussa ei ole vielä täysi turistisesonki ja niinpä lukaalin hinta voi olla yllättävän edullinen.

        Makarska sinällään on tosiaan keskittynyt turismiin mutta ei mitenkään yliampuvasti. Upeita näköaloja on, lähti sitten ajamaan pitkin rannikkoa tai nousee upeille vuorille. Makarskasta katsoen vuoristo näyttää todella jylhältä. Mieleen muuten jäi myös vanhanssa luostarissa oleva simpukankuorimuseo ( Malacological Museum) jota ei kannata missata!

        Pankkiautomaatit ei tuota ongelmaa, isoja kauppoja on Makarskan reunamilla, esim. Lidl ja Super-Konzum. Pienempiä siellä täällä, esim. Konzum.

        Suomalainen ajokortti kelpaa, no mulla on kyllä normaali EU-kortti mutta ei mitään muuten kansainvälisiä tarvita.

        Jos menette naapurimaihin - suosittelen! - auton vuokrauksessa pitää maksaa rajanylitysmaksu. Oli 50 euroa toukokuussa mun tapauksessa.

        Todella edullisia autoja löytyy, vuokraus oli mutkatonta myös paikan päällä Kroatiassa. Visalla joutuu tekemään pikkuautolle omavastuun suuruisen talletuksen vuokra-ajaksi (Visalla), mulla oli reilut 800 euroa.Tätä hakua suosittelen:
        http://www.autoeurope.fi/

        Esim. Avantcar näkyy vuokraavan pikkuaton kesäkuussa viikoksi alle satasella ja mun oma kokemus oli erinomainen (käytin viime kuun reissulla). Oli kyllä mukavaa lähteä varsin uudenkarhealla autolla suoraan lentokentältä liikenteeseen!

        Kiitos pohjatiedoista,parin viikon päästä olis matka...;-)


      • Kiitos vastauksesta

        Mille saarille kannattaa matkustaa? Pääseekö Hvariin lautalla suoraan Makarskasta vai pitääkö mennä ensin Splitiin ja sieltä Hvariin?


    • Vaihtoehto:

      Makarskasta bussilla tai taksilla Drevenikiin (.n. 15km), josta lautalla Hvarin saarelle Sucuraj:iin. Sieltä menee busseja Hvariin Stari Gradin kautta. Tuo on hieman seikkailuhenkeä vaativa vaihtoehto, ja aikaa palaa. Vuosi sitten tuo Hvarin bussimatka pelkästää taisi kestää useamman tunnin tietöiden takia, vaikka matka on 77km, muutama vuoro päivässä. Sucuraj itsessään on varsin mitätön paikka turistin kannalta.

      • Kiitos...

        Kiitos paljon vastauksesta. Täytyy sinne Hvariin kuitenkin päästä kun on kuulemma niin kaunis paikka.


      • !!!!
        Kiitos... kirjoitti:

        Kiitos paljon vastauksesta. Täytyy sinne Hvariin kuitenkin päästä kun on kuulemma niin kaunis paikka.

        dubrovnikistä menee myös lautta hvaerin saarelle, mutta ei taida mennä joka päivä.
        eihän siitä paha matka ole splitin kauttakaan. jos menet heinä-elokuussa varaudu, että lautat ovat täynnä. edellisenä päivänä voi varata joihinkin lauttoihin paikat.
        hvarin saari on kaunis, mutta dubrovnik on mielestäni maisemallisesti vielä kauniinpi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1816
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1478
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1123
    Aihe