2014-2015 talven sää

Himohiihtäjä302

Millainen 2014-2015 talvesta tulee? Olisko kenelläkään mitään tietoa? Jos on niin jakakaa!

61

4380

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siihen on vielä melkein vuosi matkaa. Lunta tulee melkoisella varmuudella koko suomeen ja kovin pakkanen on päälle 40 astetta talvella 2014-2015.

      • tarkkana poikana

        tarkoititko alle 40 astetta eli -40 ja kylmempää


      • kylmäätalvea

        Tuo olisi kyllä mahtava talvi ei voi kuin toivoa :)


      • kaikkea sitä onkin
        kylmäätalvea kirjoitti:

        Tuo olisi kyllä mahtava talvi ei voi kuin toivoa :)

        en ymmärrä.taidat olla rikas, jos on varaa laittaa lämmitykseen. tulis kaikille halvemmaks,jos sä muuttasit etelänavalle.


      • Skeptikko

        Oletko nyt ihan varmaan?


      • Pilalliset talvet

        Niin, mutta lunta tulee talveksi vain lapissa! Muualla se tulee vesitihkuna.


    • sarana55

      uudellamaalla päästään jopa 15 lämpöasteeseen jouluaattona :)

      • 6 vuoden jakso pätee

        haista sinä kukkanen ensi kesä on niin kuuma että huhhuh veraataapa vuosia 2004 ja 2010 jälkimmäinen äärevöitti tammi, heinä, elo ja joulukuita
        tästä vuodesta samanlainen kuin 2008 mutta tammi, heinä, elo ja joulukuut tulevat äärevämpinä eli tammikuu oli saman 5 astetta kylmempi kuin 2008 2004 tammikuu oli vastaavan verran lauhempi kuin 2010 heinä ja elokuut ovatkin sitten erittäin tukalia yölläkin 20 astetta lämmintä pitkään ja sitten ankara pakkastalvi 2014-2015 maksaa näin talvea 2008-2009 takaisin 2004-2005 tuli maksuun 2010-2011.


    • Pakkanen 2013

      Talvi se tulee, tulevinakin jouluina 2014-20*9

    • tiesinpäs!

      Jos veikata täytyisi niin......................................................................................................................................................................................tuota,tuota.....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................tai.....................................................eiku...................................................................................................................................................................hmmm..............................................................................................................................................................................................................................................kovin on nyt vaikeeta...........................................................................................................................................................veikkaukseni on...........................................................................................................................................erittäinkin lauhaa.

      • Pakkanen 2013

        Hyvin virtaviivaisesti ajateltu tuleva sää, tuon luulis pitävän paikansa seuraavinakin vuosina.


    • näillä mennään

      lämpimät ja kylmät näyttää vuorottelevan 7 vuoden välein joten tuo talvi saattaa paikoin etelä-suomessa jäädä tulematta 2007-2008 7 vuotta päästään vuoteen 2014-2015 menihän 2003 ja 2010 kesätkin noin että juhannuksesta koulujen alkuun karmea helle jatkui ja jatkui siinäkin 7 vuoden taika piti samanlaillahan kävi 1994 sekä 2001 kesinä. 1995-1996 ja 2002-2003 talvet oli kylmiä jotenkin näen että ensi talvi maksaa jälkimmäisen takaisin. sitä talvea vain edeltää ja seuraa kuuma hellekesä luonnolisen vaihtelun vuoksi samanlaiset kuin 2002 ja 2013 oli.

    • lumi odottelija

      Itse en tiedä tuleeko tänä talvena lunta (2014-2015)
      Pari lumi pyryä on tullut jo pohjois suomeen. Itse toivoisin hartaasti, että etelä suomeenkin tulisi lunta kunnolla ja tulisi pakkasiakin. Alan kyllästyä tähä lauhkeaan ilmaan ja liian kuumaan kesään.

      • juuri näin

        minäkin haluaisin ikuisen pakkasen ja lumen maahan koska tykkään sitten saunoa ja hiihtää mutta helvettiä se on jos koko ajan on kuuma...


    • Kesä lokakuussa

      Terminen kesä jatkuu yhä. Pari päivää oltiin termisen talven lukemissa mutta nyt kesä palasi, ja jatkunee ainakin viikon vielä. Hurjan myöhään loppuu. Tulevaisuudessa saattaa tulla eteen tilanteita jossa hypätään suoraan termisestä kesästä termiseen talveen, jos syys-lokakuut lämpenevät ja sitten alkaakin tuulla pohjoisesta.

      • toivotaan

        Pitää kuitenkin muistaa että ei ilmastonmuutos heti ole tulemassa kuten vuonna 1999 oli lapissa pakkasta huikeat 52.5 astetta ja siitä on vasta 15 vuotta eli ensitalvena pakkasta voi olla esim 35.5 astetta pakkasta.


      • jormakyrpämulkkupekka
        toivotaan kirjoitti:

        Pitää kuitenkin muistaa että ei ilmastonmuutos heti ole tulemassa kuten vuonna 1999 oli lapissa pakkasta huikeat 52.5 astetta ja siitä on vasta 15 vuotta eli ensitalvena pakkasta voi olla esim 35.5 astetta pakkasta.

        Venäjän diktaattori vladimir putin on ennustanut ihan helvetin kuumaa talvea. Tämä näkyy jo nyt ukrainassa jossa kuuma ruuti palaa. Lisäksi usa ruokkii tätä pommittamalla isisiä. Mikä kyllä on hyvä juttu. Auttoko asiiaa hääh?


      • 51,5 1999
        toivotaan kirjoitti:

        Pitää kuitenkin muistaa että ei ilmastonmuutos heti ole tulemassa kuten vuonna 1999 oli lapissa pakkasta huikeat 52.5 astetta ja siitä on vasta 15 vuotta eli ensitalvena pakkasta voi olla esim 35.5 astetta pakkasta.

        1999 oli vain -51,5 astetta


    • tuntumalla mennään

      Ei kukaan osaa ennustaa..sääprofeetatkin hiljaa..?
      Itse ennustan aikaista talvea ja pitkähköä...menee lähelle Vappua lämpöaallot ;)

      • kylmä talvi

        Eilen radiossa toimittaja sanoi meteorologien maininneen, että helmikuusta tulee normaalia kylmempi. "Kotikonstien" ennusteen mukaan tulee lumeton ja kylmä talvi, koska jo ennen mikonpäivää (talven portti) pikkulinnut hakkasivat seiniä, viimeksi tänään.


    • Terveisiä perseestä

      Täällä itäsuomen metsikössä mennään tällä hetkellä jo varsin syksyisissä ja illan pimetessä lähes talvisissa lukemissa. Itseasiassa tästä eteenpäin on luvattu vain yhä kylmenevää, ja talvi näyttäisi tulevan ajallaan tänä vuonna. 5 astetta päivisin ja 0 öisin on normaalia tähän vuodenaikaan.

    • sarana55

      Luvattiin lämmin yö, mutta aamulla oli pari astetta pakkasta ja maa kuurassa. Hulppeaa lähteä liikenteeseen kesärenkailla :(

      • CM lover

        Voi harmi, ei se maa kyl vissii kovin liukas oo mikäli yö vaan on ollu kuiva.. Ite ajelen mopolla et turha valittaa.. Ja tulispa täl kertaa pitkä ja luminen talvi et pääsis kunnolla lautailee nyt ku on senki oppinu


    • sääpoppaukko

      Pitää ite ruveta ennustamaan, kun kukaan ei osaa tai uskalla?

    • höhhööhöhöö

      Näyttää siltä, että tänne keskisuomeen olisi tulossa normaali pakkastalvi, mutta hyvin kuiva, ainakin helmikuulle asti. Lunta saattaa tulla muutama sentti korkeintaan. Mutta lämpöasteita tuskin tarvitsee pelätä :)

    • utre

      Voi elämän kevät. Mää tahtoisin että tulisi metri lunta, jotta pääsisi kirmailemaan lumikelkalla nietoksille. Oi joi sitä riemua. Olisi ihanaa kirmailla lumen päällä ja keikkua alvariinsa kelkan sarvissa. Hui. Nyt tulee hiki! Haluaisin syödä kunnolla kuumaa puuroa lumiluolassa ja laulaa ukkoo nooa ukkoo nooaa...

    • yks

      Olen alkanut välittää linnuista ja siksi en toivo kylmää talvea. Linnuilla ja joutsenilla vaikeuksia selvitä.

    • Sään povaaja 03

      Luulisin tästä talvesta tulevan, ainakin täällä eteläisessä suomessa. Lauhan ja luemttoman, samanlaisen kuin viime vuonna. Jouluna on maa mustana ja lämpöasteita, ainakin kuusi.
      Lunta ja pakkasia. Eli, pysyvä talvisää saadaan tänne vasta, ehkä joskus tammikuun lopulla, tai helmikuussa. Vesisateena tulee, se mikä toivoisi tulevan lumena nytkin.
      Pimeää ja synkkää on siis odotettavissa, vielä ainakin pari kuukautta. Mustaa jäätä voi olla, yöpakkasien jälkeen. Siinä meille talvea.
      Palataan tarkistamaan tätä ennustustani, vielä joulun aikaan ja sen jälkeen. Nähdään sitten osuinko oikeaan.

      • helmikuu heläyttää

        aika samaa näkyy olevan mitä minullakin kyllä se taitaa vasta helmikuu heläyttää


    • KuopioOnPohjoisessa

      Tänne kyllä on näillä näkymin tulossa pysyvät lumet maahan marraskuun puolella.

    • nkcsds

      Talvi on mahtavaa aikaa. Saa loikoilla lämpimässä peiton alla, mennä suoraan pakkasesta saunaan, tehdä lumitöitä, hiihtää... Eikä tarvitse pelätä liukastelua kun ostaa hyvät kengät, on nuori ja jaksava :)

    • Muikkukukko

      Uutisissakin sään lopputulos vaihtelee lähes päivittäin. Olisipa tulossa kylmä talvi.

    • ei kestä pakkasta

      talvi on täyttä paskaa !! saa liukastella tiellä, ulkona keuhkot jäätyy , sisälläkää ei voi mitään tehä ja tulee vielä kalliiks sähkölämmityksellä ,autot ei pelaa SIINÄHÄN NÄITÄ TULI

      • niin niin.

        Vali vali, eikö elämässäsi ole mitään tekemistä, kun pitää toivoa kesää että pääsee ryyppimään nurmikolle.

        Itse asiaan: ensi viikon lopulla sää kylmenee tämän hetken ennusteiden mukaan pitkäaikaisesti koko Suomessa, ja pysyvät lumetkin todennäköisesti saadaan muualle paitsi etelään.


      • öh tuota
        niin niin. kirjoitti:

        Vali vali, eikö elämässäsi ole mitään tekemistä, kun pitää toivoa kesää että pääsee ryyppimään nurmikolle.

        Itse asiaan: ensi viikon lopulla sää kylmenee tämän hetken ennusteiden mukaan pitkäaikaisesti koko Suomessa, ja pysyvät lumetkin todennäköisesti saadaan muualle paitsi etelään.

        Jaa? Mistä sinä tuollaisen ennusteen olet katsonut. Ei kyllä missään ennusteessa tuota sanota. Tikkaa heittämälläkö sellaisen tuloksen sait.

        Hyvin todennäköisesti lämpenee vielä selvemmin jossain vaiheessa joko marraskuussa tai joulukuussa koko Suomessa.


      • 2007-2008 + 7 = ?
        öh tuota kirjoitti:

        Jaa? Mistä sinä tuollaisen ennusteen olet katsonut. Ei kyllä missään ennusteessa tuota sanota. Tikkaa heittämälläkö sellaisen tuloksen sait.

        Hyvin todennäköisesti lämpenee vielä selvemmin jossain vaiheessa joko marraskuussa tai joulukuussa koko Suomessa.

        itseasiassa myös ennen ennätysleutoa talvea 2007-2008 kylmeni marraskuun jälkimmäiseksi puoliskoksi vielä joulukuu alkoi talvisena mutta loppukuu olikin sitten melkein 5 astetta yötä päivää nyt näyttää tämä syksy pelottavan enteelliseltä syyskuu 2007 oli viimeksi noinkin kuiva lokakuussa lämpötila sahasi silloinkin eestaas ja marraskuu oli kaksijakoinen alkukuun leutous vaihtui loppukkuksi nollaan vielä kuun 21-24 levisi viimeinen syksyn lämmin hekäys mutta seuraavat lämpimät henkäykset tulikin sitten joulukuulle joita tuli itsenäisyyspäivän ja joulun ja uudenvuoden välipäivin tienoille. Tuo viimeinen lause voi siis hyvinkin pitää kutinsa aivan ensi viikon lopulla näkyy jo 5 astetta lauantailta 22.11-25.11 siis samaan kohtaan kuin 2007 oli

        tässä vielä ne todisteet siitä

        http://ilmatieteenlaitos.fi/c/document_library/get_file?uuid=27967535-f3c1-460d-ae0f-7d97fe249bc5&groupId=30106 JOULUKUUN LÄMPÖOLOISTA
        http://ilmatieteenlaitos.fi/c/document_library/get_file?uuid=02b0d61e-2915-4119-a841-636fab9b512a&groupId=30106 MARRASKUUN LÄMPÖOLOISTA

        Kevätkin oli viimeksi yhtä lämmin vuonna 2007 kuin tänä vuonna joskin maaliskuu oli asteen kylmempi mutta se tulikin syksylle kesäkuulta lipsahti pari astetta heinäkuulle ja viimeinen puoli astetta otetiinkin sitten lokakuulta pois että heinäkuu oli noinkin lämmin


      • Jaksat jauhaa?
        2007-2008 + 7 = ? kirjoitti:

        itseasiassa myös ennen ennätysleutoa talvea 2007-2008 kylmeni marraskuun jälkimmäiseksi puoliskoksi vielä joulukuu alkoi talvisena mutta loppukuu olikin sitten melkein 5 astetta yötä päivää nyt näyttää tämä syksy pelottavan enteelliseltä syyskuu 2007 oli viimeksi noinkin kuiva lokakuussa lämpötila sahasi silloinkin eestaas ja marraskuu oli kaksijakoinen alkukuun leutous vaihtui loppukkuksi nollaan vielä kuun 21-24 levisi viimeinen syksyn lämmin hekäys mutta seuraavat lämpimät henkäykset tulikin sitten joulukuulle joita tuli itsenäisyyspäivän ja joulun ja uudenvuoden välipäivin tienoille. Tuo viimeinen lause voi siis hyvinkin pitää kutinsa aivan ensi viikon lopulla näkyy jo 5 astetta lauantailta 22.11-25.11 siis samaan kohtaan kuin 2007 oli

        tässä vielä ne todisteet siitä

        http://ilmatieteenlaitos.fi/c/document_library/get_file?uuid=27967535-f3c1-460d-ae0f-7d97fe249bc5&groupId=30106 JOULUKUUN LÄMPÖOLOISTA
        http://ilmatieteenlaitos.fi/c/document_library/get_file?uuid=02b0d61e-2915-4119-a841-636fab9b512a&groupId=30106 MARRASKUUN LÄMPÖOLOISTA

        Kevätkin oli viimeksi yhtä lämmin vuonna 2007 kuin tänä vuonna joskin maaliskuu oli asteen kylmempi mutta se tulikin syksylle kesäkuulta lipsahti pari astetta heinäkuulle ja viimeinen puoli astetta otetiinkin sitten lokakuulta pois että heinäkuu oli noinkin lämmin

        Tuota 7 ei usko kukaan eikä mikään tiede ole todistanut että tuollainen pitäisi paikkansa. Katso 08 -7v ja 01-7v mitä näet? En usko että mitään erikoista.

        HALUAN HIIHTÄMÄÄN!


      • 2010 - 7 = 2003
        Jaksat jauhaa? kirjoitti:

        Tuota 7 ei usko kukaan eikä mikään tiede ole todistanut että tuollainen pitäisi paikkansa. Katso 08 -7v ja 01-7v mitä näet? En usko että mitään erikoista.

        HALUAN HIIHTÄMÄÄN!

        mites sitten kesät ja talvet 2003 ja 2010 meni


      • 7 vuotta
        Jaksat jauhaa? kirjoitti:

        Tuota 7 ei usko kukaan eikä mikään tiede ole todistanut että tuollainen pitäisi paikkansa. Katso 08 -7v ja 01-7v mitä näet? En usko että mitään erikoista.

        HALUAN HIIHTÄMÄÄN!

        Kyllä tietyt säätapahtumat toistuvat seitsemän vuoden välein

        haluat hiihtämään vai sitten alkaakin kiirettä olemaan

        http://www.netweather.tv/index.cgi?action=jetstream;sess= 30.11. suihkuvirtaus

        suihkuvirtaus olisi aivan kuun lopulla ottamassa erittäin pohjoista reittiä jolloin suomi on osa suurta selännettä etelästä käsin

        http://www.tropicaltidbits.com/analysis/models/gfs/2014111406/gfs_T2ma_nhem.html

        tässä sama kartta ilmamassoista

        ensi viikon puolivälin jälkeen käy lauha kääntymässä sitten kylmenee ehkä voimakkaastikin ennen kuin lämpenee noihin

        epäilen että talven ystävät nauttikaa vielä kuin voitte 2007 oli korkeapainetta maaliskuun alusta marraskuun loppuun nytkin samoilla linjoilla menossa

        edellisissäkin lämpöjaksoissa 1999-2002, 2006-2009 vuodet menivät suunnilleen tätä rataa kuin nytkin kylmiä jaksoja keväisin ja syksyisin lämmöt tulivat tällöinkin talviin ja kesiin

        ei vuonna 2007 marraskuukaan mikään erittäin lämmin oli suorastaan talvinen koko kuukausi sitten vaihtuikin joulukuulle kelit erittäin lämpimiksi

        MARRASKUUN TALVI EI KESTÄ kuin kerran ehkä 30 vuoteen 2010 se kesti nyt ei kestä 2012 ei tähän kannata laskeakaan kun tuli viimeisenä päivänä


      • Jaa.
        2010 - 7 = 2003 kirjoitti:

        mites sitten kesät ja talvet 2003 ja 2010 meni

        Pystyn vastaamaan tuohon katsomatta mitään tilastoja, että 2010 oli huomattavasti kuumempi kuin MIKÄÄN aiempi kesä. Lämpöennätyksiä tehtiin kaikkialla.


    • joooooooooooooooo et

      on paljonki mutta vain kesällä, ei tämmöstä talvea jaksa

    • pemu

      Kun nämä lumet sulaa ensi viikolla lauhtuu sää pariksi viikoksi. loppupuolella marraskuuta on nollan alapuolella.
      Joulukuun alku on lauhaa. lumi tulee etelä-suomeen joulukuuun puolivälissä, mutta sulaa jouluksi lähes kokonaan.
      Tammikuussa on pakkasta parhaimmilaan 15 atetta, mutta pääasiassa lauhaa. Jäjvet jäätyy tammikuun puolivälin seutuvilla.
      Helmikuu on poutainen, pakkalukemat 5 - 10 asteen korvilla.
      maaliskuussa lumet Etelässä sulavat , eikä huhtuussakaan ole takatalvea.
      huhtikuun lopulla pannaan jyviä jo peltoon ja perunaa.

    • muurahaiskeko

      No jos vanhat merkit (luonnon, kuin nuo taivaallisetkin) yhtään paikkansa pitävät, niin seuraava isompi sademyräkkä on odotettavissa tuossa Kaisnpäivän tienolilla, eli 25. - 26.11. Silloin myrskyää ja sataa urakalla räntää ja lunta... Tosin Etelä-Suomessa ja rannikoiden tuntumassa sade voi tulla myös vetenä ja räntänä.

      Olen "pemun" kanssa samaa mieltä siitä, että pysyvämmät lumet saadaan tänne Eteläänkin joulukuun puolivälissä. Pakkasiakin piisaa, sillä,Tammi- ja vielä helmikuussakin näyttäisi olevan kunnon pakkasia, mutta palataan niihin tarkemmin vasta tuon juolukuisen talvipäivän seisauksen jälkeen.

    • P-Savossa on talvi

      Täällä on varmasti tänä vuonna jouluna kunnon lumet ja pakkaset. Viime vuonna oli yllättävän vähän. Uutenavuotena satoi mutta sekin suli seuraavana päivänä. Tammikuun alussa tuli kovat pakkaset ja lumet.

    • sarana55

      Oulun seudulle on yön ja aamun aikana satanut lunta pari senttiä. Nollakeli ja tosi liukasta. Sääkartalta kuitenkin puuttuu varoitus liukkaasta kelistä, miksi? Jos vahinkoja sattuu, laskun saanee lähettää Ilmatieteenlaitokselle.

    • hyvältä näyttää
      • ukkonen, helle leuto

      • 11/2014
        ukkonen, helle leuto kirjoitti:

        tuo on jo onneksi muuttunut lauhemmaksi

        http://www.accuweather.com/fi/fi/helsinki/133328/december-weather/133328?monyr=12/1/2014&view=table

        itsenäisyyspäivänä taitaa lauhtua samalla tavalla kuin 7 vuotta sitten

        joten talvesta tulee lauha hahahaha

        kesästä 2015 tuleekin sitten kuumaa toukokuun puolivälistä elokuun ekan viikon loppuun asti ja hellettä hellettä ja hellettä riittää ja elokuun loppu toivottavasti ukkosta jatkuvalla syötöllä

        On se kumma kun jotkut tykkää mustasta maasta joulukuulla, mikä siinä viehättää. ?

        Täällä ei onneksi ole mustaa, vaan on hohtavan valoisaa lunta maassa, jota on 9centtiä.


      • hyvältä näyttää
        ukkonen, helle leuto kirjoitti:

        tuo on jo onneksi muuttunut lauhemmaksi

        http://www.accuweather.com/fi/fi/helsinki/133328/december-weather/133328?monyr=12/1/2014&view=table

        itsenäisyyspäivänä taitaa lauhtua samalla tavalla kuin 7 vuotta sitten

        joten talvesta tulee lauha hahahaha

        kesästä 2015 tuleekin sitten kuumaa toukokuun puolivälistä elokuun ekan viikon loppuun asti ja hellettä hellettä ja hellettä riittää ja elokuun loppu toivottavasti ukkosta jatkuvalla syötöllä

        Minua ei kiinnosta paskaakaan mitä helsingissä tapahtuu. Eivät kaikki ihmiset asu siellä.


      • Rasputitsa
        hyvältä näyttää kirjoitti:

        Minua ei kiinnosta paskaakaan mitä helsingissä tapahtuu. Eivät kaikki ihmiset asu siellä.

        Voimakas myrsky suuntaa reittinsä Keski- ja Etelä-Eurooppaan 6.-7.12. ja kääntää suihkuvirtauksen suunnan ensin kaakkoon ja sitten myöhemmin itään. Tästä alkaa helmikuun 2015 loppuun kestävä pitkä pakkasjakso, jonka aikana Pohjois-Suomessa hätyytellään -45 C pakkaslukemia ja etelässäkin -30 C.


      • kysymysmerkki?
        Rasputitsa kirjoitti:

        Voimakas myrsky suuntaa reittinsä Keski- ja Etelä-Eurooppaan 6.-7.12. ja kääntää suihkuvirtauksen suunnan ensin kaakkoon ja sitten myöhemmin itään. Tästä alkaa helmikuun 2015 loppuun kestävä pitkä pakkasjakso, jonka aikana Pohjois-Suomessa hätyytellään -45 C pakkaslukemia ja etelässäkin -30 C.

        mistäs sinä tuollasen tiedot oletsaanut?


      • 13+4= -17C
        kysymysmerkki? kirjoitti:

        mistäs sinä tuollasen tiedot oletsaanut?

        Jäbä on duunaillut semmosen ennusteen että, hampaita alkaa kalisuttaa. Ei kait nyt sentään -45 Celsiusta hahah täh.


      • matalapaine is back
        Rasputitsa kirjoitti:

        Voimakas myrsky suuntaa reittinsä Keski- ja Etelä-Eurooppaan 6.-7.12. ja kääntää suihkuvirtauksen suunnan ensin kaakkoon ja sitten myöhemmin itään. Tästä alkaa helmikuun 2015 loppuun kestävä pitkä pakkasjakso, jonka aikana Pohjois-Suomessa hätyytellään -45 C pakkaslukemia ja etelässäkin -30 C.

        taitaa tehdä juuri toisinpäin

        http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/saatyyppi-muuttumassa-ensi-viikolla-ehka-myrskya/4564608

        nyt on ollut 9 kk pelkkää korkeapainetta ei korkeapaine voi vuotta putkeen olla nyt voi tulla kolme kuukautta matalapainetta


      • Seijamyrskyä
        Rasputitsa kirjoitti:

        Voimakas myrsky suuntaa reittinsä Keski- ja Etelä-Eurooppaan 6.-7.12. ja kääntää suihkuvirtauksen suunnan ensin kaakkoon ja sitten myöhemmin itään. Tästä alkaa helmikuun 2015 loppuun kestävä pitkä pakkasjakso, jonka aikana Pohjois-Suomessa hätyytellään -45 C pakkaslukemia ja etelässäkin -30 C.

        Seijamyrskyäkö ennakoit tässä jo ja onhan sellainen tulossa nyt viikonloppua kohti lauantaiksi 13.12.2014 Kuten viime vuonnakin. Rajua on tuuli. Mutta miten lie sen lumentulon ja sen maassa pysymisen kanssa. Joulu ainakin taitaa vielä mennä kurakeleissä.


    • 10. kylmin
      • Sopii.

        Toivottavasti talvet jatkavat kylmenemistään ja kesät lämpenemistään.

        T. ääri oloista pitävä henkilö.


    • Hehehehe.

      Ei tainnut pitää paikkaansa se 7 vuotta sykli tänä vuonna. Lumet tulee maahan vain pari viikkoa normaalia myöhemmin ja tästä eteenpäin onkin luvattu hyytävän kylmää talvea!

      • nuutti_vei_talven

        mites sille hyytävyydelle sittemmin on käynyt nuutista eteenpäin vain plussaa ja pikku pakkasta toki nyt oltu 2 astetta 2007-2008 kylmemmissä lukemissa silloin oli vain niin lauhaa että nyt ollaan saman verran vain pakkasella taitaa se hymy kesällä hyytelöityä kun se antaakin kaksi astetta 2008 kesää lämpimämmän kesän 2002 ja 2008 oli toistensa vastakohdat kesien suhteen joten 2009 ja 2015 on myöskin toistensa vastakohdat eli jälleen viikkoja erittäin kuumaa yötä päivää se on kunnon kesäsäsäätä


    • viisastelulle-ei

      kyllä pk-seudulla talvelta on tuntunut vain kaksi viikon mittaista jaksoa vuodenvaihteen molemmin puolin. 2008-09 oli kaksi astetta 2001-02 talvea lämpimämpi kesä 2009 oli saman verran 2002 kesää viileämpi 2014-15 on ollut toistaiseksi kaksi astetta talvea 2007-08 viileämpi joten kesä 2015 lienee kaksi astetta 2008 kesää lämpimämpi. Tämä talvi on kyllä paikoitellen tuntunut tuolta 2007-2008 talvelta sahauksineen nyt on oltu vain saman verran pakkasella etelässä kuin silloin eli ei nyt ihan väärinkään tuo ennuste mennyt lähempänä totuutta se oli kuin kylmän talven ennustajilla. Hieman vajaa kahden asteen virhe on talvella yllättävänkin pieni kun liikutaan isommalla vaihteluvälillä. Kesällä ennuste olisikin mennyt pieleen ja pahemman kerran harvinaisen kuuman ja tavanomaisen kesän ero on usein kaksi astetta.

      Eli kannattaa ottaa asioista selvää ennen kuin alkaa viisastella

    • Toto

      Kylmää jo lokakuulla. Lunta jo marraskuulla. joulukuulla lunta ja pakkasta riittää. tammikuu on arvoitus. Leutoa lukuunottamatta uutta vuotta , jolloin pakkaskeliä 10 astetta. Helmikuu on kylmä. alkukuu 25-astetta 8.2. loppukuulla myös pakkasia.maaliskuu kaunis ja kylmä. kevät viipyy..

      • Vuoden 2014 - 2015 talvi vaan meni jo.

        Aika hassua, että jälkikäteen tekemäsi ennusteet menevät noin pieleen! :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1816
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1478
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1123
    Aihe