Taajuustalkoot.fi => 800 MHz alueen häiriöiden

Palautetta varten

http://taajuustalkoot.fi/ tulee olemaan palvelu, jonka kautta mahdollisista 800 MHz:n taajuusalueen käyttöönoton aiheuttamista tv-häiriöistä voitte laittaa palautetta.

Uuden taajuusalueen ottaminen 4G-tukiasemien käyttöön saattaa aiheuttaa häiriöitä pienelle osalle TV-katsojista, jotka katsovat televisiota antennin välityksellä. Suurimmalle osalle suomalaisista TV-talouksista ei aiheudu hankkeesta minkäänlaista haittaa.

TV-kuvan ongelmia voi ilmetä lähinnä antennitalouksissa, jotka sijaitsevat TV-aseman näkyvyysalueen reunamilla ja joissa antennin perässä käytetään vahvistinta television signaalin parantamiseksi.

Uusien 800 MHz:n taajuusaluetta hyödyntävien tukiasemien rakentaminen kestää usean vuoden ajan, ja niiden myötä nopeat 4G-mobiililaajakaistaverkot kattavat lähes koko Suomen.

13

967

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei toimi mikään

      Ollaan TV asemien reunamilla, mutta ei tänne yllä mikään 4G, kun ei toimi 3G yhteydetkään. Puhelin toimii kun kiipeää katolle, ja pitää savupiipusta kiinni.
      Ei olla ihan keskellä Helsinkiä.

    • Hämmentynyt

      Pieksämäki Savontie peruskanavista mm. MTV ja nelonen eivät näy oman sisäanteenin avulla. Aikaisemmin ei ollut ongelmia.

      Veronmaksajana katsoisin useampaa kanavaa.

    • ei kaupallisista

      "Veronmaksajana katsoisin useampaa kanavaa. "

      Hämmentyneelle tiedoks, Yle-veroa ei makseta kaupallisista kanavista vaan vain Ylen kanavista.

    • Elisa tiedottaa..

      Elisa avasi 4G LTE 800 MHz -taajuudet asiakkailleen 1.1.2014 klo 00.00.

      Ensimmäiset uutta taajuutta käyttävät tukiasemat otettiin käyttöön Helsingin keskustan Lasipalatsissa, Kangasalla, Pälkäneen Laitikkalassa ja Rantasalmen Hiltulassa. Elisa tulee rakentamaan tänä vuonna useita satoja 800 MHz -tukiasemia, joilla mahdollistetaan nopeiden 4G-yhteyksien rakentaminen erityisesti haja-asutusalueille.

    • herra 68

      Helsingissä Pitkäkosken vieressä TV kanavilla alkoi jopa MTV:n kanavalla esiintyä. häiriöitä syksyn 2013 aikana. Myös JIM, SUB jaTv 5 kanavat pahasti
      häiriöherkkiä sateisella säällä. Johtuukohan 4G:stä. Ei samsung tablettikaan kunnolla toimi vaikka on 4G.

    • Esko Salonen

      Antennilähetykset pätkivät usein osoitteessa Kuoriaisentie 16 Lappeenranta. Antennit suunnattu Joutsenon lähettimelle. Häiriöt tulevat antennille joka on HD lähetys vastaanotto kelpoinen. Vanhalla tavallisella antennilla ei häiriöitä ole ollut. Myös HD lähetykset ovat toimineet. Kesä asunto on katvealueella os. Lemi Keskisenpää, siellä on yhteys toiminut viime kesään asti moitteettomasti, mutta tänä vuonna melko sattumanvaraisesti. Olen ollut asiasta yhteydessä Digitaankin mutta heillä ei kuulemma ole ollut lähetyshäiriöitä.

      • Onko maastoesteitä?

        Maastollisesti Kuoriaisentie on vaikeassa paikassa. Vajaan kilometrin päässä Joutsenon suuntaan on mäki, jonka päällä on jonkun operaattorin masto? Kilometri lisää, niin edessä on sementtitehdas. Vähän kauempana Tirilässä on DNA:n VHF-lähettimet. Mitä vastaanotin kertoo normaali- ja häiriötilanteessa signaalin tasosta ja laadusta?

        Jos käytössäsi on aktiivinen UHF-antenni, niin vahvistin saattaa yliohjautua paikallisten tukiasemien takia. Sille ei voi mitään, mutta jos sinulla on vahvistimin varustettu yhdyssuodatin, niin lisäämällä ennen vahvistinta 800 MHz LTE-suodatin saattaa näkyvyys taas palata? Keskisenpään näkyvyydestä en osaa sanoa, sillä se vaatii maastoprofiilin tarkistuksen. Yhteystiedot Digitan Infoon sinulla on jo olemassa.

        http://taajuustalkoot.fi/ota-yhteytta/ on myös lomake, jolla voit ottaa yhteyttä..


    • älä sooloile

      https://www.viestintavirasto.fi/viestintavirasto/ajankohtaista/2013/uusien800mhzn4g-verkkojenrakentaminenvoialkaavuoden2014alussa-pienelleosalleantenni-tvnkatsojistasaattaaaiheutuahairioitajotkakorjataanveloituksetta.html
      Lainaus:
      "Ohjeita mahdollisten antenni-TV-häiriöiden poistamiseksi

      Uusien 800 MHz:n 4G-verkkojen mahdollisesti aiheuttamien antenni-TV-häiriöiden poistosta ja siihen liittyvästä neuvonnasta vastaavat yhdessä DNA, Elisa ja TeliaSonera. He ovat toteuttaneet neuvonnan ja häiriöiden poiston yhteistyössä antenni-tv-verkoista vastaavan Digitan kanssa. TV-häiriöiden ilmaantuessa on asiasta ilmoitettava operaattoreiden yhteiseen palvelu- ja neuvontapisteeseen:

      internet: www.taajuustalkoot.fi
      puhelin: 020 411 7676 (ma-pe klo 8-20)
      Häiriöilmoituksen perusteella neuvonnassa arvioidaan, onko 800 MHz:n verkon tukiasema häiriön aiheuttaja. Neuvonnassa valtuutetaan antenniasentaja tekemään häiriintyvään antennijärjestelmään vaadittavat toimenpiteet TV-kuvan palauttamiseksi. Asennuspalvelu on TV-katsojille ilmainen.

      Operaattorit ovat velvollisia poistamaan ainoastaan häiriön TV-vastaanotossa. Muista mahdollisista vastaanottojärjestelmän muutostarpeista asiakkaan on sovittava erikseen antenniasentajan kanssa. Operaattorit eivät korvaa muista muutoksista aiheutuvia kustannuksia."


      http://www.digitoday.fi/yhteiskunta/2013/12/30/uusi-4g-voi-hairita-televisiota--kuvan-korjaamisessa-yksi-ehto/201317958/66

      Huomioi tämä:
      "Häiriön selvityksen pitää tapahtua Taajuustalkoiden neuvontapalvelun kautta."


      Eli et saa korvauksia, jos korjaat ongelman itse tai tilaat asennukset suoraan antenniliikkeen palveluna.

      • Antennitv sekoaa

        Alla oleva lehtijuttu ilmeisesti aiheutti sen, että http://taajuustalkoot.fi/ palvelin ja neuvontapalvelu 020 411 7676 ylikuormittuivat tänään.

        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288747345210.html

        Uusi tekniikka häiritsee televisiolähetyksiä Suomessa.

        DNA, Elisa ja TeliaSonera aloittivat nopeamman nettiyhteyden mahdollistavan 4G-verkon rakentamisen vuoden alussa. Pystytetyt 4G-tukiasemat ovat häirinneet useiden suomalaisten televisiolähetysten katsomista, sillä 4G-verkkoa rakennetaan aikaisemmin televisiokäytössä olleelle 800 MHz:n taajuusalueelle.

        Viestintäviraston taajuusvalvonnan päällikkö Heidi Himmanen kertoo, että 4G-verkon aiheuttamista ongelmista on tullut ilmoituksia maanlaajuisesti yli 2000. Himmasen mukaan häiriöt liittyvät televisiolähetysten vastaanottoon.

        - Ongelmat riippuvat paikasta ja taajuuksista. Siinä voi kadota kaikki TV-kanavat tai osa niistä tai sitten häiriö näkyy häiriöisenä ja katkeilevana kuvana, Himmanen sanoo.

        Häiriöitä voi aiheutua niille, jotka katsovat televisiota antennin välityksellä. Myös sijainnilla on merkitystä.

        - Lähettimet saattavat häiritä kuluttajan televisiolähetysten vastaanottoa, jos tukiasema on lähellä vastaanottopistettä ja vielä niin, että antenni on suunnattu tukiasemaan päin, Himmanen sanoo.


    • neljäkee

      "Alla oleva lehtijuttu ilmeisesti aiheutti sen, että http://taajuustalkoot.fi/ palvelin ja neuvontapalvelu 020 411 7676 ylikuormittuivat tänään"

      Ehkä asiasta olisi kannattanut tiedottaa virallisestikin hieman enemmän, niin olisi ihmiset osanneet ottaa yhteyttä jo aikaisemmin. Aika monet ovat korjanneet ongelmat turhaan omalla kustannuksellaan.

    • Antennivapina

      ei tuonne pääse läpi. monta päivää jo koittaa soitta eri kellonaikoina.
      vittu mitä paskaa

      • RaS-

        Hienosti pääsee! Muutamia tunteja kun jonottaa. Jonotus on _ILMAISTA_ !
        Aina olen päässyt läpi, 2-4 h jonotus joka kerta, kattoo jotain tekemistä ja puhelin kaiuttimella siinä lähelle, niin se menee.


    • korruptionvastustaja

      Uusien taajuuksien otto TV-käytöstä operattoreille tulee aiheuttamaan häiriöitä tuhansille maanpäällisen antennin kautta signaalin vastaanottaville kotitalouksille. Mitään etukäteistiedotusta mahdollisista häiriöistä ei anneta. Tästä johtuen useat tuhannet kotitaloudet kärsivät häiriöstä epämääräisiä aikoja ja/tai joutuvat korjaamaan sen omalla kustannuksellaan. Vastuulliset viranomaiset seuraavat tilannetta sivusta tekemättä mitään. Minun kohdallani taajuustalkoot vakuutti ensin useampaan kertaan ettei 4G- lähetin voi aiheuttaa mitään häiriötä. Toistuvien yhteydenottojen jälkeen alueelta, jolla ei pitänyt olla mitään häiriöitä löytyikin naapuri, jolle oli jo asennettu suodattimia eli häiriöt olivat hyvin tiedossa. Suodattimilla häiriöt poistuivat, mutta ovat nyt palanneet iltaisin jolloin 4g-yhteydet ovat enemmän kuormitettuja. Taajuustalkoot eli operaattorit ja Digita katsovat, että näin syntyvien häiriöiden poisto kuuluu vastaanottajalle. Suomessa siis viranomaisten siunauksella voidaan kotitalouden toimivat TV-yhteydet poistaa käytöstä. Samanaikaisesti operaattoreiden puhelinmyyjät myyvät uusia 4G-yhteyksiä, joiden toimivuudelle ei myöskään saa mitään takuuta. Kaksivuotisia sopimuksia ei suostuta purkamaan ilman oikeuden päätöstä, vaikka yhteys operaattorin oman teknisen palvelun testien mukaan ei ole toimiva.
      4G ja 3G palveluissahan signaali voi olla liian heikko ja/tai kuormitus niin suuri, että yhteys on käyttökelvoton myytyyn tarpeeseen nähden. Ns. kattavuuskartat eivät todellakaan kerro koko totuutta eli asiakkaalla tulisi aina olla mahdollisuus purkaa sopimus ellei yhteys toimi. Toivottavasti uusi eduskunta saa säädettyä lait yhteiskunnan kannalta yhä tärkeämpien yhteyspalveluiden nykyistä paremmalle valvonnalle ja asiakkaan paremmille oikeuksille.
      Kaikki valvontaviranomaiset tulisi voida vaihtaa samalla kuin kansanedustajatkin, koska nykyiset eivät hoida tehtäviään edes voimassaolevien lakien mukaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe