Labradori metsästyskoirana?

Labbis tulossa

Olen hankkimassa ensimmäistä noutavaa koiraa ja se on Labbis.
Tarkoituksena on kouluttaa siitä hyvä noutava koira kyyhky,sorsa ja
miksei verijälkeenkin.
Pentu onkin tulossa n4 vk päästä ja vanhemmat ovat metsästyslinjaisia.
Jotempa kertokaapa ajatuksia/kokemuksia Labbiksesta .
Niin ja viel kummankohan ottais uros vai narttu?

39

1677

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sillein

      Narttu ehdottomasti siinäkin on tarpeeksi kouluttamista. Makupalalla kaikki opetus labbikselle. Noutaminen ei ole ongelma vaan riistan tai esineen luovutus on opetettava.
      Labbis on kaheli ensimmäiset vuodet. Kunnollisella opetuksella labbiksesta saa arastelemattoman koiran mikä ei mieti noutaako vai ei.

    • käyttöuros

      Meillä on 2,5 vuotias metsästyslinjainen uros. Pentuna käytiin ohjattu kurssi jossa opiskeltiin perusasiat ja kontakti ohjaajaan. Noutamista ja riistankäsittelyä ei ole koskaan tarvinnut opettaa, ne tulevat luonnostaan. Ihan mielettömän hyvä metsästyskoira, noutaa kaikki mitä pyytää, käsittelee riistaa kevyesti ja palauttaa käteen/välittömään läheisyyteen. Meidän uros rakastaa työskentelyä eikä sitä ole juurikaan nameilla koulutettu, paras palkka sille on onnistuneen tehtävän jälkeen damin heitto ja tyytyväinen isäntä. Meidän uros ainakin on hyvin miellyttämisen haluinen.

      Energiaa tällä rodulla on ihan mielettömästi joten kannattaa varautua pitkiin lenkkeihin ja erilaisiin aivojumppiin. Damin heitto pellolla jossa sitä joutuu vähän etsimään on myös tehokasta=) Pelkäksi seurakoiraksi en suosittelisi kenellekkään, niin paljon virtaa kyllä on.

      Labukka on erittäin viisas ja hyvä noutaja metsälle, itse en ole vielä kertaakaan katunut=) Myös verijälki onnistuu ja on mielekästä puuhaa.

      Lapukka kannattaa kouluttaa "pehmeästi" ja kannustaa sekä kehua hyviä ja onnistuneita asioita sen sijaan että hokisi kokoajan ei sitä ja ei tätä. Näin oppiminen on mielekkäämpää ja huomattavasti nopeampaa. Me opetettiin myös jo pentuna meen urokselle "oma paikka" ja "mene", ei sen tarvii aina jaloissa pyöriä=) On myös tosi nopea oppimaan, kantaa roskapussit ja postit, hakee sukat, hanskat, kännykän jne.

      Ainiin, me heiteltiin/ piiloteltiin jo 8 viikkosena siipiä ja käpäliä takapihalle ja pellolle josta opetteli noutamaan=) Ei ole kyllä mitään moitittavaa, ihan mahtava pakkaus! Onnea tulevasta perheen jäsenestä ja paljon noutoja!!

      • Sillein

        Niinpä kantaa tavaroita vaikkei tarviskaan ja repii roskapussin epähuomiossa kuin on kivaa.


    • Ihanaa koiranelämää

      Kivaa lukea Käyttöuros - nimimerkin fantastista juttua. .Miten te osaattekin opettaa noin luontevasti! Olisi kivaa, jos kirjoittaisitte muutaman harjoituksen, mitä voisi opettaa koiralle. Tosin ihan perhekoiralle. Virtaa on.

      • Sillein

        On 2 eri asiaa opettaa tietokoneella
        koiraa kuin kohdata häseltäjä labradori pihalla,sisällä. Kaiken opetuksen alkuhan on luoksetulo ja paikallaan pysyminen. pyytää koiraa luokse kuin on pullaa kädessä kuin saa koiran vierelle antaa makupalan vaikka sit muutamiakin makupaloja. Harjoituksen edistyessä paikallaan oloaikaa pidentää ennen makupalan saantia. Seuraaminen kuonon yläpuolella makupala jo pienestäkin edistymisestä kannattaa makupala antaa. Homma alkaa pelittää pikkuhiljaa kuin 100 krt yhtä liikettä on opeteltu. Jatkuva ylläpito harjoituksiin ja koirakouluun.


      • Tänk juu
        Sillein kirjoitti:

        On 2 eri asiaa opettaa tietokoneella
        koiraa kuin kohdata häseltäjä labradori pihalla,sisällä. Kaiken opetuksen alkuhan on luoksetulo ja paikallaan pysyminen. pyytää koiraa luokse kuin on pullaa kädessä kuin saa koiran vierelle antaa makupalan vaikka sit muutamiakin makupaloja. Harjoituksen edistyessä paikallaan oloaikaa pidentää ennen makupalan saantia. Seuraaminen kuonon yläpuolella makupala jo pienestäkin edistymisestä kannattaa makupala antaa. Homma alkaa pelittää pikkuhiljaa kuin 100 krt yhtä liikettä on opeteltu. Jatkuva ylläpito harjoituksiin ja koirakouluun.

        Kiitos Silleen! Arvokas ohje sinulta meille vähemmän kokemusta omaaville!


    • Labbis tulossa

      Kun lukee näitä aiheita ja varsinkin Käyttöuros kirjoitusta,olen yhä enemmän
      vakuuttunut valinnastani labbikseen.Parin viikon päästä lähden hakemaan koiranpennun kotio.
      Meillä on siitä mukava paikka,ettei ulkoilumaastoista ole pulaa,koska pellot
      ja metsät aivan vieressä sekä järvi.
      4 koiraa ollu ennen Labbista joten ón hieman kokemusta muista roduista.
      Kiitän hienoista kommenteista.Koira tulee saamaan meillä runsaasti rakkautta
      liikuntaa ja kaikenlaista aktiviteettiä,joten sillä on "kissanpäivät".
      On meillä muuten kissakin mutta varmaan sopeutuvat hyvin.

      • Sillein

        Kerroppas sitten lisää koiranne menestyksestä tässä matkan varella.
        Voin vain kuvitella kuinka kivaa teillä ensimmäiset vuodet on.


      • Haluatko rikkaaksi

        Voi jessus, miten ihanan kodin koira tulee saamaan! Sitä toivoisi, että teidän kaltainen eläinrakas perhe ja unelmakoti ottaisi labbispennun lisäksi vielä koiran kodittomat.fi, jolle olisi unelmien täyttymys päästä teidän perheeseen lemmikiksi. Kun on iso sydän, tilaa on.

        Olen itse katsonut sunnuntaisin noin 12.25 nelosella tulevaa "Koiralle koti" - ohjelmaa. Kyseisen ohjelman koiraihmiset ovat arvomaailmaltaan kovin kehittyneitä. Eettisyys ja kaiken elämän arvostaminen on näiden ohjelmassa olevien poikkeusyksilöiden elämän kivijalka.

        Juttu on siinä, että ihminen kehittyy ja ihminen oppii oman toimintansa myötä. Painopiste on siis ihmisen toiminnassa ja arvoperustassa toiminnan ja tekojen takana, eikä ' löytökoirissa' tai nk 'kodittomissa koirissa'.

        Edelliseen esitän vertauksena, että kun ihminen opettelee ajamaan polkupyörää, niin painopiste ajattelussa on tavallisemmin polkupyörässä (vrt kodittomassa koirassa, tai 'ongelma koirassa'). Todellisuudessa polkupyörä ja sillä ajamaan opiminen
        on ihmiselle väline monimuotoisten taitojen opetteluun (miten oppia) ja oppimiseen. Taitojen, joiden opetteleminen ja oppiminen muokkaavat erittäin myönteisesti (= aiheuttavat aivoissa kehittymistä) ihmisen fyysistä, psyykkistä ja henkistä olemusta.

        Kaiken lisäksi ihminen saa polkupyörästä kulkunuvon (=välineen), jolla hän pääsee matkustamaan välittömän ympäristönsä ulkopuolelle; näkemään maailmaa, avartumaan.

        Kun pyörä jää talliin, kaiken tämän oppimisen ja opettelun jälkeen, työn tai tekojen prosessi on jäljellä ihmisessä. Ihminen on muuttunut. Rikastunut tavalla, mitä rahalla ei voi koskaan ostaa, ja tavalla, että rikkaus on pysyvää. Sitä ei voi kukaan ottas pois. Lisäksi, se toimii ponnahduslautana yhä suurempaan rikkauteen.

        Siis polkupyörän hankintaan ja sillä ajamaan opetteluun! TAI - kodittomalle koiralle elinikäisen ja rakastavan kodin antamiseen.


    • Labbis tulossa

      Voimpa kertoakin.Niin ylä kuin alamäetkin.

      • Käyttöuros

        kaikille varmaan löytyy se oma ja tehokkain koulutusmenetelmä. Meillä tosiaan labukkalle annettiin nameja pentukurssilla jossa opeteltiin peruskäskyt mm, istu, maahan, paikka, sivu, jätä... tässä ehkä tärkeimmät ja tämän kurssin jälkeen nameja ei ole tarvittu vaan labukka työskentelee pelkästä työskentelyn ilosta ja tehtävän onnistumisesta. Suosittelen ilmoittautumaan pentukurssille heti kun rokotukset on kunnossa jotta saatte peruskoulutuksen pohjan kuntoon, sen jälkeen vain taivas on rajana. Täytyy kuitenkin muistaa että niin pieni pentu ei jaksa koko tuntia keskittyä mutta ohjaaja opettelee ja ottaa itselleen sekä koiralle kotiläksyjä joita leikin varjolla opettaa myös kotona pennulle, kannustaa ja motivoi=) peruskäskyjen opettelun yhteydessä pentu opettelee koko ajan tulkitsemaan, sinua, ohjaajaa, joten kannattaa olla tarkkana esim. käsimerkkien annossa ja miettiä myös valmiiksi mitä käsimerkkejä haluat tulevan metsäästyskoiran osaavan ja että käskyt pysyvät samoina ja selkeinä=)

        Ymmärrän että pentukurssilla opetetaan nameilla mutta kyllä ne kannattaa jättää mahdollisimman pian pois jos vaan mahdollista. Ei se metsästyskoira metsälle lähde lihapullia syömään vaan tekemään töitä itselleen ja ohjaajalleen. Voi käydä niinkin että jättää vielä riistan noutamatta kun odottaa sinulta vaan nameja=D namin sijasta paljon kehumista ja kiitosta ja ylpeyttä koiralle onnistumisesta!!

        Mutta mitäs tässä "opettamaan" kun varmasti kaikki menee hyvin, omalla painollaan ja toivon että saat elämäsi metsästyskoiran! Meillä ei vielä mikään ole jäänyt noutamatta ja hyvä kalastuskaverikin on!! Labukan omistaja tosin tarvinnee astetta enemmän huumoria ja pitkää pinnaa teinivuosina=D Meillä ei mitään sairaanloista teini-ikää eikä häsläämistä ole ollut ihan perus eloisa labukka=) Kaverin teini Jack russel pisti koko omakotitalon sisustuksen uusiksi työpäivän aikana joten kai kaikki rodut ovat teininä hieman haastavia, tiedä sitten=)? Pennuntuoksuista keväänodotusta!!!


      • Hyvä_mieli
        Käyttöuros kirjoitti:

        kaikille varmaan löytyy se oma ja tehokkain koulutusmenetelmä. Meillä tosiaan labukkalle annettiin nameja pentukurssilla jossa opeteltiin peruskäskyt mm, istu, maahan, paikka, sivu, jätä... tässä ehkä tärkeimmät ja tämän kurssin jälkeen nameja ei ole tarvittu vaan labukka työskentelee pelkästä työskentelyn ilosta ja tehtävän onnistumisesta. Suosittelen ilmoittautumaan pentukurssille heti kun rokotukset on kunnossa jotta saatte peruskoulutuksen pohjan kuntoon, sen jälkeen vain taivas on rajana. Täytyy kuitenkin muistaa että niin pieni pentu ei jaksa koko tuntia keskittyä mutta ohjaaja opettelee ja ottaa itselleen sekä koiralle kotiläksyjä joita leikin varjolla opettaa myös kotona pennulle, kannustaa ja motivoi=) peruskäskyjen opettelun yhteydessä pentu opettelee koko ajan tulkitsemaan, sinua, ohjaajaa, joten kannattaa olla tarkkana esim. käsimerkkien annossa ja miettiä myös valmiiksi mitä käsimerkkejä haluat tulevan metsäästyskoiran osaavan ja että käskyt pysyvät samoina ja selkeinä=)

        Ymmärrän että pentukurssilla opetetaan nameilla mutta kyllä ne kannattaa jättää mahdollisimman pian pois jos vaan mahdollista. Ei se metsästyskoira metsälle lähde lihapullia syömään vaan tekemään töitä itselleen ja ohjaajalleen. Voi käydä niinkin että jättää vielä riistan noutamatta kun odottaa sinulta vaan nameja=D namin sijasta paljon kehumista ja kiitosta ja ylpeyttä koiralle onnistumisesta!!

        Mutta mitäs tässä "opettamaan" kun varmasti kaikki menee hyvin, omalla painollaan ja toivon että saat elämäsi metsästyskoiran! Meillä ei vielä mikään ole jäänyt noutamatta ja hyvä kalastuskaverikin on!! Labukan omistaja tosin tarvinnee astetta enemmän huumoria ja pitkää pinnaa teinivuosina=D Meillä ei mitään sairaanloista teini-ikää eikä häsläämistä ole ollut ihan perus eloisa labukka=) Kaverin teini Jack russel pisti koko omakotitalon sisustuksen uusiksi työpäivän aikana joten kai kaikki rodut ovat teininä hieman haastavia, tiedä sitten=)? Pennuntuoksuista keväänodotusta!!!

        Käyttöuros - nimimerkistä koiran isäntänä on iloa ottaa opikseen (emäntänä)!


      • Sillein
        Käyttöuros kirjoitti:

        kaikille varmaan löytyy se oma ja tehokkain koulutusmenetelmä. Meillä tosiaan labukkalle annettiin nameja pentukurssilla jossa opeteltiin peruskäskyt mm, istu, maahan, paikka, sivu, jätä... tässä ehkä tärkeimmät ja tämän kurssin jälkeen nameja ei ole tarvittu vaan labukka työskentelee pelkästä työskentelyn ilosta ja tehtävän onnistumisesta. Suosittelen ilmoittautumaan pentukurssille heti kun rokotukset on kunnossa jotta saatte peruskoulutuksen pohjan kuntoon, sen jälkeen vain taivas on rajana. Täytyy kuitenkin muistaa että niin pieni pentu ei jaksa koko tuntia keskittyä mutta ohjaaja opettelee ja ottaa itselleen sekä koiralle kotiläksyjä joita leikin varjolla opettaa myös kotona pennulle, kannustaa ja motivoi=) peruskäskyjen opettelun yhteydessä pentu opettelee koko ajan tulkitsemaan, sinua, ohjaajaa, joten kannattaa olla tarkkana esim. käsimerkkien annossa ja miettiä myös valmiiksi mitä käsimerkkejä haluat tulevan metsäästyskoiran osaavan ja että käskyt pysyvät samoina ja selkeinä=)

        Ymmärrän että pentukurssilla opetetaan nameilla mutta kyllä ne kannattaa jättää mahdollisimman pian pois jos vaan mahdollista. Ei se metsästyskoira metsälle lähde lihapullia syömään vaan tekemään töitä itselleen ja ohjaajalleen. Voi käydä niinkin että jättää vielä riistan noutamatta kun odottaa sinulta vaan nameja=D namin sijasta paljon kehumista ja kiitosta ja ylpeyttä koiralle onnistumisesta!!

        Mutta mitäs tässä "opettamaan" kun varmasti kaikki menee hyvin, omalla painollaan ja toivon että saat elämäsi metsästyskoiran! Meillä ei vielä mikään ole jäänyt noutamatta ja hyvä kalastuskaverikin on!! Labukan omistaja tosin tarvinnee astetta enemmän huumoria ja pitkää pinnaa teinivuosina=D Meillä ei mitään sairaanloista teini-ikää eikä häsläämistä ole ollut ihan perus eloisa labukka=) Kaverin teini Jack russel pisti koko omakotitalon sisustuksen uusiksi työpäivän aikana joten kai kaikki rodut ovat teininä hieman haastavia, tiedä sitten=)? Pennuntuoksuista keväänodotusta!!!

        En tiedä yhtäkään labradoria mikä on makupala opetuksen takia riistan jättänyt noutamatta. Yliopittuaan käsketyt tekemiset labradori tekee pelkällä katsomisellakin. Ei vaadi makupalaa kuin on tekemisen oppinut.


    • Labbis tulossa

      Meidän kissa on muuten otettu Hesystä.Jotenka koditon sai kodin meiltä.

    • Haluatko rikkaaksi?

      Minäkin otin aikoinani krs-taloon lopetusuhan alla olevan nuoren kissanpennun. Oli niin villi ja vauhko, että kiipeili pitkin seiniä. Kesytin sen kerrostaloasunnossani. Annoin sen olla ihan rauhassa, rakensin luottamusta. Eräänä päivänä se tuli itse syliini. -Ikimuistettava hetki.

      Toinen iso urakka oli saada se tottumaan äitini maapaikkaan, missä oli koira ja toisia kisdoja. Paljon näimme vaivaa, mutta sinne se kisuli kotiutui vallan hyvin alkuponnistelujen jälkeen. Eli pitkän ja hyvän elämän.

      Tosiaan, nyt kuin teille tulee vauvakoira, ei ole paras hetki antaa kotia toisellekin koiralle. Kuitenkin vinkkinä muille lukijoille, ja teillekin myöhemmäksi ajankohzaksi.
      Nyt podette siellä vauvakuumetta, onnea vain!

    • Labbis tulossa

      No niin,nyt on kaikki pentuvermeet hankittu ja ei muuta kun pentua kotio hakemaan.
      Ja kyllähän sitä tavaraa tulikin.Kauhia kasa leluja ruokaa dameja yms..

    • Haluatko rikkaaksi?

      Ihanaa! Onnittelut hauva-vauvelinne johdosta!

    • Labbis tulossa

      Aivan mahtava vesseli.Hyvin tottunut perheeseen eikä ole parkunut ikävää.
      Hakee huomiota ja näykkii sukista ja lahkeista.
      Mitään vieraita ääniäkään ei pelästy,hermot kunnossa tuntuu olevan.
      Pihalle jo harjoitellaa tekemään tarpeet sekin onnistuu jo vaikka ikää vasta 8vk.
      Upea kaveri meitin "poju".

    • käyttöuros

      Onnea uudesta perheenjäsenestä!! Anna heti vaan tutustua riistaan jos mahdollista, esim, jäniksen käpälät, erilaiset siivet ym..

      • Labbis tulossa

        Tänään pentu sai rusakon tassun.Voi jessus sitä iloa minkä se sai aikaan.Sitä kuljeteltiin.kannettiin ja lopuksi viel piilotettiin kannon juureen.
        Näyttää riista kiinnostavan pentua.tästä on hyvä jatkaa.


      • ............
        Labbis tulossa kirjoitti:

        Tänään pentu sai rusakon tassun.Voi jessus sitä iloa minkä se sai aikaan.Sitä kuljeteltiin.kannettiin ja lopuksi viel piilotettiin kannon juureen.
        Näyttää riista kiinnostavan pentua.tästä on hyvä jatkaa.

        Hei! Suosittelen heti alkuun, kun riistaa saa, opettamaan koiran siihen, että maailman paras asia on tuoda se ihmisille. Eli älä anna sen oppia sellaista, että kätkeminen on hyväksyttävää :D Yleensä noutajille se noutaminen ja luovuttaminen on se asia, jolla sen saa palkattua aikuisenakin. Kun koira pääsee riistahommiin, se ei kysele siellä makupaloja. Tai ainakin meillä, koira on niin mahdottoman ylpeä siitä, että se löysi sen linnun taas, ja mikä parasta, saa sen luovuttaa. Ja kun koira oppii, että luovuttaminen on se juttu, niin se auttaa monessa muussakin asiassa. Esimerkiksi moni manailee koirien tuhoja. Mutta meillä ei ole tuhoja tehty. Ei, koska koiran mielestä kaikki luovuttaminen ihmiselle on hyvää. Kotiintullessa se pian saa luovuttaa jotain. Alkuun annoin sille aina damin, nykyään se nappaa suuhunsa jotain, ja häntä heiluen sitten odottaa että pyydän sen luovuttamaan sen. Kiitos, ja kotiintumiset ovat todella rauhallisia. Eli palkitse aina koiraa luovuttamisesta. Älä lähde taistelemaan, äläkä kieltelemään kanniskeluista liiaksi. Se kanniskelu on sen työtä. Ja se tulee kanniskelemaan asioita aina mielellään todennäköisesti. Eli kannattaa kiinnittää huomio siihen, että se tuo asiat sinulle ehjänä. Ja into pinkeänä. Naapurin käyttölinjainen labukka etsii nopeasti kadonneita esineitä. Ei muuten huono piirre ollenkaan, jos huomaat pudottaneesi auton avaimet tai kännykkäsi metsään johonkin, niin ei niitä sieltä itse löydä. Helpoimmalla pääsee, kun kilauttaa tutulle, että kerkiäisittekö koiran kanssa tulla hakemaan jostain ne tiirikat. Ja kyllä muuten löytyy.

        Meillä itsellämme on hiukan erityyppinen noutava koira. Joka ei ole samalla lailla aktiivisesa metsästyskäytössä. Mutta se luovuttaa ilolla vaikka sen mehukkaimman ja lihaisimman luunsakkin, jos siltä sitä pyytää. Mutta sen virheen tein itse alkuun, että annoin sen kätkeskellä saaliitaan. Jouduin pentuna sitten aloittamaan alusta koulutuksen, ja harmitti hiukan. Toki se siis oppi nopeasti, mutta en vain tajunnut alkuun, kun ensimmäinen tuollainen metsästyskoira perheeseemme tuli. Mutta myöhemmin siis on noussut arvoon arvaamattomaan se, että menin jo pentuna metsästyskouluttajalle, joka sitten avasi koiran käytöstä, ja antoi neuvoja, sekä kertoi ne yleisimmät virheet, mitä ihmisillä tapahtuu koulutuksessa. Ja se, mitöä hän painotti, oli tosiaan myös tärkeää, kun hän sanoi, että jo pennusta asti pitää huomioida se, että metsästäminen tapahtuu ihmisen ohjauksessa, ja se toiminta loppuu, jos kielletään. Eli että riistavietti pitää saada ihmisen hallintaan. Koira siis saa harjoittaa metsästysjuttuja riittävästi, mutta vain ihmisen pyynnöstä. Eli että tavallisilla lenkeillä ei säntäillä minkään hajujen perään. Vietti ei siis saa viedä koiraa, vaan ihminen antaa koiralle mahdollisuuden käyttää viettiään oikein ja ohjatusti.


      • Labbis tulossa
        ............ kirjoitti:

        Hei! Suosittelen heti alkuun, kun riistaa saa, opettamaan koiran siihen, että maailman paras asia on tuoda se ihmisille. Eli älä anna sen oppia sellaista, että kätkeminen on hyväksyttävää :D Yleensä noutajille se noutaminen ja luovuttaminen on se asia, jolla sen saa palkattua aikuisenakin. Kun koira pääsee riistahommiin, se ei kysele siellä makupaloja. Tai ainakin meillä, koira on niin mahdottoman ylpeä siitä, että se löysi sen linnun taas, ja mikä parasta, saa sen luovuttaa. Ja kun koira oppii, että luovuttaminen on se juttu, niin se auttaa monessa muussakin asiassa. Esimerkiksi moni manailee koirien tuhoja. Mutta meillä ei ole tuhoja tehty. Ei, koska koiran mielestä kaikki luovuttaminen ihmiselle on hyvää. Kotiintullessa se pian saa luovuttaa jotain. Alkuun annoin sille aina damin, nykyään se nappaa suuhunsa jotain, ja häntä heiluen sitten odottaa että pyydän sen luovuttamaan sen. Kiitos, ja kotiintumiset ovat todella rauhallisia. Eli palkitse aina koiraa luovuttamisesta. Älä lähde taistelemaan, äläkä kieltelemään kanniskeluista liiaksi. Se kanniskelu on sen työtä. Ja se tulee kanniskelemaan asioita aina mielellään todennäköisesti. Eli kannattaa kiinnittää huomio siihen, että se tuo asiat sinulle ehjänä. Ja into pinkeänä. Naapurin käyttölinjainen labukka etsii nopeasti kadonneita esineitä. Ei muuten huono piirre ollenkaan, jos huomaat pudottaneesi auton avaimet tai kännykkäsi metsään johonkin, niin ei niitä sieltä itse löydä. Helpoimmalla pääsee, kun kilauttaa tutulle, että kerkiäisittekö koiran kanssa tulla hakemaan jostain ne tiirikat. Ja kyllä muuten löytyy.

        Meillä itsellämme on hiukan erityyppinen noutava koira. Joka ei ole samalla lailla aktiivisesa metsästyskäytössä. Mutta se luovuttaa ilolla vaikka sen mehukkaimman ja lihaisimman luunsakkin, jos siltä sitä pyytää. Mutta sen virheen tein itse alkuun, että annoin sen kätkeskellä saaliitaan. Jouduin pentuna sitten aloittamaan alusta koulutuksen, ja harmitti hiukan. Toki se siis oppi nopeasti, mutta en vain tajunnut alkuun, kun ensimmäinen tuollainen metsästyskoira perheeseemme tuli. Mutta myöhemmin siis on noussut arvoon arvaamattomaan se, että menin jo pentuna metsästyskouluttajalle, joka sitten avasi koiran käytöstä, ja antoi neuvoja, sekä kertoi ne yleisimmät virheet, mitä ihmisillä tapahtuu koulutuksessa. Ja se, mitöä hän painotti, oli tosiaan myös tärkeää, kun hän sanoi, että jo pennusta asti pitää huomioida se, että metsästäminen tapahtuu ihmisen ohjauksessa, ja se toiminta loppuu, jos kielletään. Eli että riistavietti pitää saada ihmisen hallintaan. Koira siis saa harjoittaa metsästysjuttuja riittävästi, mutta vain ihmisen pyynnöstä. Eli että tavallisilla lenkeillä ei säntäillä minkään hajujen perään. Vietti ei siis saa viedä koiraa, vaan ihminen antaa koiralle mahdollisuuden käyttää viettiään oikein ja ohjatusti.

        Leikkimieliset noudot sisällä jatkuvat jotka palkitaan kunnon kehuilla.
        Ihmetyttää vaan kun pentu ei oikein ole hanakas menemään ulos vaan istuu
        tönöttää rappusilla ja haaveilee.Tuntuukin,että meitin poju ei ole sellainen
        ADHD mitä labbiksista oon lukenut.Ulkona menee rauhallisesti ja tarkkaan haistellen
        elikä ihmeen rauhallisesti liikkuu mitä täältä lukee pennuista.Liekö ikä 10vk???
        Aina kun tulee luokse ottaa heti katseella kontaktia mikä on hyvä asia.
        Katsellaan mitä ikä tuo tulleessaa jos vaikka vilkastuisi vielä.


      • ...........
        Labbis tulossa kirjoitti:

        Leikkimieliset noudot sisällä jatkuvat jotka palkitaan kunnon kehuilla.
        Ihmetyttää vaan kun pentu ei oikein ole hanakas menemään ulos vaan istuu
        tönöttää rappusilla ja haaveilee.Tuntuukin,että meitin poju ei ole sellainen
        ADHD mitä labbiksista oon lukenut.Ulkona menee rauhallisesti ja tarkkaan haistellen
        elikä ihmeen rauhallisesti liikkuu mitä täältä lukee pennuista.Liekö ikä 10vk???
        Aina kun tulee luokse ottaa heti katseella kontaktia mikä on hyvä asia.
        Katsellaan mitä ikä tuo tulleessaa jos vaikka vilkastuisi vielä.

        Koiralla ei ole syytä "olla adhd", jos sen energia suuntautuu oikeanlaisiin virikkeisiin. Eli en olisi hirveän huolissani.


    • labbis on paras

      uros meillä on ja oli " kaheli ensimmäiset 2 vuotta " labbiksesta saa hyvän koiran vaan ainakin meillä ei arastele uimista labbis on paras noutaja!!!

    • Haluatko rikkaaksi?

      Pentulabbiksen isäntäkin taitaa elää iloisia päiviä! Mikäs sen parempaa!

      • Labbis tulossa

        Päivät ovat iloisia ja touhukkaita.Leikitään piilottamista ja paljon ulkoilua.
        Pennun hampaat ovat jo monet sukat rikkoneet ku varpaisiin hyökkäilee.
        Isot tarpeet menee jo ulos mut pissaa tulee sisälle ku on niin nuori viel 9vk.
        Kaiken kaikkiaan asiat hyvällä mallilla rohkea ja reipas meitin poju.


    • eläinrakas..

      Ihanaa aikaa! Tosin kaikki aika koiran kanssa on ____ ihanaa!

      • Labbis tulossa

        Päivät kuluvat ja pentu kasvaa.Ei vieläkään mitään superspurttia uloslähtiessä.
        Istuu ja kattele ihmeissään kun ulos pitäisi lähteä joutuu oikein maarittelemaan?
        Kivasti muuten liikku sitten kun metsään mennään ja luokse tulee pillillä.
        Saapas nähä tuleekos se ADHD aika ollenkaan?
        Lelut noutaa jo sisällä ja ulkona pallon tuo jo silloin tällöin ja nami palkaksi.
        kai se siitä viel virkistyy koska noutavan koiran siitä haluaisin mettäkaveriksi.
        Mutta mukava ja rauhallinen vesseli kumminkin on.


    • Katsojan silmässä

      Kannattaa hyväksyä teidän poju sellaisena kuin on. Sehän on ihanaa, että se on rauhallinen. Ei millään pahalla, mutta jos se olisi kuin turbokoiruli, niin silloinkin olisit 'tyytymätön'. (Kärjistän, lähinnä ihmettelet pennun rauhallisuutta.)

      Olen sitä mieltä, että koira valitsee omistajansa. Anna ajan näyttää. Teidän koiran luonteen on tarkoitus olla just sellainen kun se on. Rakastatte sitä pikkupojua kuitenkin sydän hehkuvana! ihmetelkää ja ihastelkaa pentuanne just sellaisena kun se Luojan luomana on. Taatusti aivan 'maailman ihanin'!

    • Labbis tulossa

      Poju viettää upeita keväisiä pentupäiviä.Räkätit ajetaan pois lähipellolta ja kaikki
      liikkuvat tutkitaan tarkkaan.On tullut myös liikettä niveliin ja leikit muuttuneet
      reippaimmaksi.Metsälenkit ovat pidentyneet ja elämä maistuu makealta niin kuin
      myös kiitospalat.Erittäin oppiva ja kuuliainen pentu.
      Oltiin jo rannassa tutkimassa ja veteenhän poju meni lotraamaan.
      Kesää odotellessa ja vesien lämpenemistä jotta voidaan mennä "uimakouluun".
      Koirakaverikin on saksanseisoja samanikäinen jota treffataan ja sit latu maistuu.
      Lisää jatkossa kevään edetessä.

    • haumiau

      Eläimet ja luonto ovat todellakin parasta elämässä. Meillä on vain tämä hetki ja luonto ja eläimet pysäyttävät nauttimaan tästä hetkestä - muuta ei ole. Se, mitä on tulossa, siitä ei tiedä eikä kannata elää huomisessa. Huominen voi muuttaa kaiken.

      Viime kevät oli viimeinen kevät yhdessä rakkaan koirani kanssa. Kyyneleet tulevat silmiin, kun muistelen niitä läsnäolon yhteisiä hetkiä. Toinen makoili sannassa, minä istuin kannolla ja katselin kevään ensimmäisiä leskenlehtiä. Rakkautta on kaikkialla ja eläinystävä opettaa tätä.

    • ruskealabbis

      itsellä 4,5kk labbispoika ja noutaa varista jo kummasti. tuo eteen pillillä mutta ei käskystä. Makupaloja ei ole pahemmin tarvinnut vaan joka mutkassa on kehuttu kovasti. Nyt pitäisi löytää Järvenpää/Kerava/Tuusula alueelta jokin kurssi missä voisi oppia paremmin noutoja yms. Rauhallisella Mäntsälän ampumaradallakin on tullut käytyä jo muutaman kerran eikä paukkuarkuutta näy. Eniten koiraa harmittaa kun ei saa noutaa kiekkoja ;)

    • Haumiau

      Huomaan tosiaan, että ikävä ja suru tulevat yllättäen. Kuten kirjoitin, ilmeisesti vuodenaikojen vaihtuminen laukaisee muistoja. Suru ja ikävä kannattaa kohdata. Todellakin muistan viime kevään ja kesän; ihania yhteisiä hetkiä. Kevään ensimmäiset leskenlehdet. Se hiljainen yhteisymmärrys, sopusointu ja rakkaus, mikä minun ja koirani välillä vallitsi. On kamalan ikävä. Muistot tulevat mieleen, oli minulla syntymästään asti, ihana pentu. Eli melkein 13-vuotiaaksi. Sai elää terveenä.

      Menehtyi äkillisesti hoitovirheeseen. En enää koskaan mene eläinlääkäriketjun eläinlääkärille. Toiminnan pitää olla osakkeenomistajilleen tuottoisaa; raha on pääasia. Hyvistä arvoista ei tietoakaan. - On järkevää suosia ja tukea yksityisessä omistuksessa olevien pienklinikoiden toimintaa.

      Rakkaus ei rakastamalla lopu, vaan lisääntyy. Nyt annoimme kodin sekarotuiselle labbikselle, jonka ensimmäinen koti ei huolehtinut siitä parhaalla tavalla. Nyt on koiruli alkanut näyttämään parhaat puolensa, kun on saanut kokea, että mitä luottamus ja rakkaus ovat.

      Omassa elämässäni parasta ovat eläimet ja luonto. Aina tulee hyvä fiilis ja sydän syttyy, kun katselee eläinten touhuja.

      Ihania ja unohtumattomia keväisiä hetkiä kaikille.

    • Labbis tulossa

      Kesää kohti reippain mielin,eikä mitään ihmeellistä kasvun suhteen.
      Yhtä rauhallinen kuin ennenkin.
      Riista kiinnostaa valtavasti,varsinkin linnut.Tuppaa vaan omimaan saaliin,
      eikä meinaa luovuttaa sitä vaan pinkoo karkuun vilkuillen taaksepäin.
      Lelut tuo edelleen tosi hyvin,mutta se riista on sen omaa näköjään.
      Mutta jatketaan vaan makupalojen kera harjoituksia ja opetellaan se riistan luovutus
      isännälle.Näyttäis,että on jonkinlainen uhmaikä menossa kun on "puuroa" korvissa.
      Neuvoja otetaan vastaan.

    • Kehitystä myötäillen

      Ei kannata hötkyillä. Aika aikansa kutakin. Pentu ei ole aikuinen koira. Pentu (kuten lapsi ja useimmat nisäkkäät) kehittyy leikin kautta. Leikin tyrehdyttämällä tyrehdytät pennun kehityksen.

      Kärsivällisyyttä. Nauti pentusi leikeistä. Tulee aika, jolloin sen leikit jäävät kokonaan tai huomattavasti vähemmälle. Pieninä annoksina metsästäjä -opetusta.

      Myötäile koirasi kehitysvaiheita ja huomaat, että muutosta tapahtuu kaiken aikaa. Ihmisen mieli toimii teoreettisella tasolla: se haluaa muutokset heti.

    • :-)

      Mulla oli labbis vm-90, vertaista en oo vielä löytänyt, haki ankat kaislikoista aina ! Lähti taivaaseen itsenäisyyspäivänä 2003 :´-(

    • Labbis tulossa

      Hei taas kaikki labbis ihmiset.niin se aika menee ja pentu on jo 8kk.
      kesä mennyt uimaharjoituksissa ja uusiin asioihin tutustuessa.
      Mitään ihmeellistä ei kasvun ja kehityksen suhteen ole ollut.
      Autosta on tullut,koska sillähän pääsee kivoihin paikkoihi eikä tarvitse itse
      köpötellä helteessä.Huomenna aloitetaan metsästys,koska kyyhkynmetsästys alkaa.
      Jee sitähän on jo odoteltu koko kesä.
      Noutoharjoitukset huomenna kehiin.
      Mitään ihme spurtteja kokonaisuuten verraten ei olu tullut.
      lisää myöhemmin syksyn edetessä.

    • kirjoittanut ketjuss

      Kiva kuulla! Pikkupoikanne on päässyt oikein elämän makuun. Meidänkin sekarotuinen (labbis/karjalan karhukoira) nauttii elämästä ja me nautimme siitä!

    • Labbis tulossa

      Suru on koittanut Minulle.Pikku "Poju on koirien taivaassa.Pitkin syksyä vaivanneet
      nivelvaivat koituivat Labbispojun kohtaloksi.
      En pysty sanoin kuvaamaan surua ja tuskaani tällä hetkellä.
      Monet tutkimukset eläinlääkärillä saivat vahvistuksen perinnöllisestä nivelien rappeutumisesta johon ei leikkaukset auta.
      Ei kulje pallo enään pihalla ja piilotusleikit ovat loppu.
      On karmeaa kun liiallinen jalostutoiminta saa tälläista aikaiseksi,kauheaa.
      Toivon ettei kukaan joutuisi kokemaan tällaista kohtaloa pennun kanssa.
      En varmaan ole ainoa jolle näin on käynyt.Jos joskus vielä otan koiran on se sekarotuinen.Halatkaa koirianne puolestani.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe