PPID, entinen Cushingin tauti

Cushing

Hevosellani on mitä todennäköisemmin tämä tauti ja haluaisin lisätietoa muilta, joilla olisi omakohtaista kokemusta taudista. Eläinlääkäri kävi hevosen tutkimassa ja sanoi heti että viittaa kovasti tähän. Huomasin siis oireet mm. ei tiputtanut talvikarvaa kokonaan kesäksi,pysyi hoikkana,vaikka saa ruokaa tarpeeksi, kova jano ja pissiminen lisääntynyt. Lähinnä juuri että oletteko ottaneet lääkityksen joka olisi elinikäinen,vai oletteko pärjännyt ilman ja kuinka kauan?

8

7101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Täällä myös

      Ei pärjätty meillä ilman lääkitystä, mutta lääkitys alkoi jonkun ajan kuluttua tehota. Hevoselle tuli sairauden vuoksi ihon alle rasvapatteja, jotka kasvoivat tosi isoiksi ja tulehtuivat. Lääkitys on kuitenkin ehkäissyt niitä, kun ei ole tullut lisää. Karva on myös alkanut jälleen kasvaa. Mutta lääkitys on kyllä kallis :(( Ja se on tosiaan elinikäinen; oltiin joku aika ilman, mutta karvanlähtö alkoi taas ja tuli syömisongelmia, joten aloitettiin taas lääkitys.

      Se on hormonilääkettä joten ihmisten täytyy olla varovaisia kun sitä käsittelee, pitää pestä kädet heti kun on antanut lääkkeen hevoselle ja varottava ettei se missään nimessä päädy esim. jonkun muun pollen mahaan.

    • vanha tamma

      Miten kallista lääke on?Pitääkö sitä antaa päivittäin?

    • cushing hevonen

      Täällä myös nimimerkki. On pakko kysyä, että miten hevosesi karva lähti? Tuliko hevoselle oikein kaljuja kohtia vai miten? Eikö nimenomaan cushingissa ole se ongelma, ettei karva tahdo lähteä millään?

    • Cushingia sairastavan ponin omistaja täällä. Meilläin havaittiin tauti kun ei talvikarva halunnut lähteä (ja nyt siis tarkoitan että karva EI TODELLAKAAN lähtenyt, poniparka joutui olemaan puolet kesästä talvikarvassa ennenkuin saatin klipattua), hikoili ja joi todella paljon enemmän kuin normaalisti ja sai velä lisäksi kaviokuumeen.

      Ja kyllä hevonen lääkettä tarvitsee, helpottaa oloa huomattavasti! Meillä on Prascend-niminen lääke, annetaan yksi pilleri joka ilta. Ja ei ihan hirveen halpaa ole, kolmen kk pakkaus maksaa 107€. Jos haluat antaa hevosellesi hyvän vanhuuden, kannattaa varutua isoihinkin kuluihin, koska ilman lääkettä ei hevonen voi olla.

    • cushing hevonen

      Syötin omalle itse omalle hevoselleni Pracend-lääkettä, mutta ei todellakaan sopinut hänelle eli se oli pakko lopettaa.. Juttelin eläinlääkärin kanssa, ja hän on ainoastaan yhden hevosen nähnyt ennen hevostani, jolla lääke oli pakko lopettaa.. Yleisesti se on hyvin siedetty ja toimiva, mutta ei meidän tapauksessa..

    • Täällä myös

      Meillä meni hevonen todella nopeasti huonoon kuntoon ja se jouduttiin lopettamaan raskain mielin :( Talvikarva ei TODELLAKAAN irronnut ja oli tosi pitkää.Kunto romahti totaalisesti ja tämän kevään helteet oli liikaa sille..Viime päivinä myös ripuli vaivasi..Eläinlääkäri arvioi että lääke tulisi maksamaan n 200e/3kk jota ei sitten aloitettu teuraskiellon takia.Hän myös sanoi ettei ole lääkkeestä edes takeita että toimisi kaikilla hevosilla.

    • cushing hevonen

      Nyt kun lääkitys on lopetettu , uskokaa tai älkää hevoseni voi paljon paremmin kuin ennen lääkitystä ja lääkityksen aikana.. Kun lopetin lääkkeen hänellä lähti kaikki karvat, tuli siis melkein ihan kalju, mutta on kasvattanut ihan tosi tosi kauniin kesäkarvan..:)

    • PPID

      Täällä myös, ettekö huomanneet mitään oireita aikaisemmin? Miksi ettei klipanneet talviturkkia pois, vaan annoitte poniparan läkähtyä?

      Lääkkeen hinta riippuu annostuksesta. 60 tabletin paketti on noin 120 e. Jos saa yhden päivässä, niin eihän se ole kuin parin valmennustunnin tai satulahuovan hinta..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1590
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1258
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe