Hei koiranomistajat

Autoilija45

11

284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toinen autoilija

      Juurikin näin.
      Pari vuotta sitten olin työmatkalla eräässä pikkukaupungissa ja jalkakäytävällä tuli emäntä koiransa kanssa ja koira oli irrallaan. Toista puolta kulki toinen ulkoiluttaja, samoin koira irti. Vähän ennen, kun olin ohittamassa heitä, molemmat koirat ryntäsivät peuhaamaan ajotielle ja toinen niistä osui etuvaloon ja henki pois. Rouva alkoi hysteerisenä sättiä minua eikä siinä auttanut kuin kutsua virkavalta paikalle.
      Seuraus: molemmille omistajille sakot ja etuvalon korjauksesta (koko umpio piti uusia) 340 € lasku kuolleen koiran omistajalle..

      Pitäkää hyvät ihmiset koiranne kiinni, teillä on siitä vastuu.

    • kuria löytyy

      Jep,

      Odotan innolla myös uutista siitä kun ensimmäinen jätökset korjaamatta jättänyt pääsee siivoamaan jonkun alueen.

    • metästyskortiton

      Eix tossa uutisessa ole nyt salametsästyksestä kyse?
      Metsästyskortiton kaveri?
      Yleensähän ajokoira ajaa ilman hihnaa.
      Varmaan jänistä jahtaamassa.

      Ajokoirille tuppaa sattumaan noita vahinkoja.Joskus vie karhu tai susi.Joskus auto.
      Maksamaanhan siitä autovahingosta joutuu.

      • tosi iso vastuu

        Ei kai tuossa muuta eroa ole kuin että jos oli metsästyksestä kyse niin koiran omistaja ei ehkä syyllistynyt järjestyslain rikkomukseen ja sitä kautta esimerkiksi mahdollinen vastuuvakuutus saattaa jopa korvata aiheutetut vahingot. Mutta kaupunkialueella koiran irtipito on taas aina rikos. Se rikos itsessäänhän ei tässä ole kauhean merkittävin juttu (siitä selvinnee pienillä sakoilla), mutta korvausvastuu vahingoista voi olla merkittävä.

        Ero tulee siitä, että koska kyseessä on rikokseksi tulkittava toiminta (järjestyslain rikkominen, jos on vieläpä annettu sakkokin), pääsee vakuutusyhtiö pälkähästä ja koiran omistaja pulittaa kaiken itse omasta pussistaan, vaikka olisi millainen vastuuvakuutus. Vakuutusyhtiö ei koskaan korvaa mitään, jos vakuutuksenottaja on itse syyllistynyt rikokseen tai omalla toiminnallaan (koiran irtipidolla) aiheuttanut vahingon. Jos koira aiheuttaa irti päästyään vaikkapa henkilövahingon, voi korvaussumma nousta tähtitieteelliseksi, siinähän saatetaan ottaa huomioon menetettyjä ansioita yms. useilta vuosilta, jolloin summa on äkkiä sadoissa tuhansissa. Siinä sitten myydään vaikkapa asunto alta, jos rahat eivät muutoin riitä korvauksiin.

        Siksi koiraan liittyy todella iso vastuu. Lakeja kananttaa todella noudattaa, niin silloin myös vakuutukset korvaavat jos kaikesta huolimatta jotain yllättävää sattuisi.


    • erakot

      Itse pidän muuten kuoirani auki.Pellolla ja metsässä jossa ei ole muita vastaantulijoita.Koira pitää silloinkin olla hallinnassa näköetäisyydellä.
      Jos sinne pellolle joku maajussi töräyttäisi traktoreineen kaasujalka pohjassa kuin lepakko helvetistä,niin luultavasti kuka tahansa koiranomistaja ehtisi reagoida ajoissa.Tästä asiasta voidaan puolestani kiistellä niin kauan kuin haluatte.Maalaisjärjen käyttö on sallittua.

      Ainoastaan imbesilli vapauttaa koiran jalkakäytävällä.
      Vaikka ei se jalkakäytävälläkään ulkoiluttaminen sitä elukan turvallisuutta takaa.Meillä ajoi aikanaan yksi kännikala polkupyörällä kaistan reunalla kävelleen koiran päälle.Eikä muuten ollut elukalla vakuutuksia tuolloin.Annoin tyhjätaskun livetä paikalta,turhahan niiltä on rahaa hakea.Menettää vain lisäksi oikeudenkäyntikulut.
      Yhden tuollaisen laskun kun maksaa niin oppii.
      Nykyään sitä välttää yleisiä paikkoja.

      Mutta kirjoituksessasi tosi iso vastuu oli hauskaa se,että mietin mitä tapahtuu korvauksille kun ihminen tappaa ihmisen.Ensikertalainen istuu pari vuotta ja valtio maksaa tyhjätaskun korvaukset.Niistäkin vain 60% kai.
      Periaatteessa kuvaat että vamman tuottaminen epäsuorasti toiselle takaa varman konkurssin ja linnatuomion.Valitettavasti Suomen laki ei ole niin oikeudenmukainen.Mitä suurempi vahinko,sitä pienempi tuomio.Usko vaan.

    • näytä pala

      sain juuri häädön isolta kesantopellolta vanhan kultsini kanssa kun maanomistaja oli kytännyt kiikareilla kävelyäni. Koirani oli irti, koska autotielle ja ihmisiin oli paljon matkaa ja näin aukeella km päähänkin. pellon omistaja tuli sanomaan että minulla on oikeus kulkea pelloilla mutta ei koiran. Vaikka myönsi myös vanhuksen olevan varmastikkin harmiton eläimille. kaiken kukkuraksi hän sanoi että olimme säikyttäneet pellolta jäniksen, mutta kaukana meistä. Edes koira ei ollut huomannut eikä tuo paljoa jaksa pupujen perässä enää juoksennella. On sitten kylän suurena M***kuna tunettukkin ajaa aina pikkupojatkin pois onkimasta koskesta koska kuuluu hänen maihinsa.

      • Käviköhän virpojia?

        Jollain ihmisillä ei ole mitään muuta elämää kuin kytätä muita ja pahoittaa valittamalla näiden mieltä.Ei varmaan tollakaan kaverilla ole paljon väentungosta hautajaisissa.Mikseivät ihmiset voi vain ottaa hiukan lunkimmin.Kaikilla olisi mukavempaa.

        Toivottavasti löydät toisen aukean jolla juoksuttaa koiraasi.
        Tsemppiä.


      • Tosi mulkku

        En aina, no ok, ei oikeastaan koskaan, ymmärrä tätä koiraihmisten ajatusten juoksua, kun joku tulee "ajamaan" pois mailtaan. Lähtökohtana näissä on lähes poikkeuksetta se, että lain ja kaikkien muiden ihmisten pitäisi joustaa heidän harrastustensa mukaan. Tässäkin tapauksessa a) koiraa ei saa pitää irrallaan ilman maanomistajan lupaa b) koiraa ei saa pitää irrallaan metsästyslain mukaan ollenkaan tänä ajankohtana. Siis kaksi lain kohtaa jotka hyvin yksiselitteisesti kielsi sen "vanhuksen" irrallaan jolkottelun siellä toisen omistamalla pellolla. Ihan aikuisten oikeesti en keksi tähän mitään muuta harrastaja ryhmää joka yhtä yleisesti rikkoisi lakeja ja asetuksia joissa määritellään sen oman harrastusvälineen kanssa toimiminen. Mikäli joku sellaisen keksii niin saa toki vastata.

        PS: Ennen kuin aletaan muodostamaan kovin pitkälle vietyjä profilointeja kirjoittajasta niin meillä oli kotona (maalla) metsästyskoiria vuosikymmenet. Ne oli pihassa aina kytkettyinä, joko tarhassa tai sitten juoksunarussa. Kiinnipitoaikaan niitä piti tietenkin aina välillä lenkittää, mutta silloin ne oli aina kiinni hihnassa. Keväistä metsästyskoiraa, kun ei mikään mahti käskemällä estä, kun se saa kunnon hajun ja vietit lyö läpi.


    • hefihihfieh

      Heiluta puudeli vain sitä häntää ja ole kiltti isännälle.Antaakako isi teidän pikkupoikien vielä tähän olla ulkona?Mene vaikka sinne kioskin taakse ja lyö ensin minän tulen kyllä.

    • jrghgkjhrhgkr

      Minulla ei ole koiraa enkä halua nylkyttää niitä.Kirjoituksista huomaa että olet vanhempiesi luona asuva kaappihomo,joka on hoidon tarpeessa varsinkin halusi sekaantua eläimiin osoittaa sen.Ai en pieksä kakaroita.

      • khjgdlgl

        Tarkoitin en pieksä kakaroita,en edes idiootteja


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      28
      1387
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe