Laihtumisen vaikeus

Pulleamuttanotkea33

Moikkis. Oon tämmöttee pulleampi naishenkilö. Kuljen muun muassa lavatansseis laihtuakseni. Projekti edistyy hitaan laisesti koska pulleuteni takia ei haeta tanssimahan. Muulla ajalla käyn salilla ja lenkkeilen tyttökaverin kans. Jos pelkäl tanssil koittas laihtua ni eipä mitään tulis.
Pitäskö laihduttaa eka esim zumballa ja jättää lavat väliin kunnes oon tarpeeks sutjakka haettavaks? Tanssimal laihdutus ois lempikeino, mut ei lavoilla laihdu jos ei pääse parketille kuin naisten tunnilla. Vapaa-aika on tiukassa joten mun on painon pudotuksen takii vaihdettava lavat esm zumbaan. Ikävä mut siltä näyttäs.

Ei mulla muuta. Ihmettelempä vaan. Ja tanssikurssei mainostetaan et lavoil laihtuu ja on hauskaa. Juu jos pääsee tanssimaha.

Katotaan haetaanko mua miinus 20 kilon jälkehen.

38

646

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ruokavalio kuntoon!

      Ei tanssimalla laihdu. Kannattaa katsoa mitä suuhunsa laittaa, se lienee aika oleellista. Lihavia miehiäkin käy tanssimassa. Eräs lihava tanssimies näkyi kesken illan tankkaamassa roskaruokaa lavan grillistä, joten hän ei ainakaan laihdu vaikka hiki päässä pistelee parketilla.

    • toinen tanssimaha

      Rahakymmentä kiloasta se on kiinni. Ei zumbat ja tanssit ole yhtä aikaa. Laihtumiseen kannattaa loiva, pitkä alaspäin menevä suunta. Kannattaahahaa tanssia koko ajan siinä sivussa, ettei tuntuma katoaisi ennen miinus kahta. Ja mitä sitten tapahtuu painolle kun tavoite on saavutettu.

    • hoikka tanssija

      Katso mitä syöt, niin helppoa se on. Ei liikunta auta, jos syöt rasvaa, sokeria, valkoista leipää ym.

    • Pulleamuttanotkea33

      Kuten arvasin. Oletatte että syön väärin.
      Noudatan ravitsemusterapeutin kans laadittua ruokavaliota. Säännöllinen ateriarytmi ja kasvispainotteinen. Makeisia en ole vuoteen syönyt yhtäkään.
      Lähtöpaino 125 kg, nyt 100kg. Tavoite alle 80kg. Paras olis 70 mut vielä ei uskalla siitä haaveilla, Ensin pyritään alle sataan.

      Painoni on pudonnut mutta ei tarpeeks siihen katsoen et meikamaijaa haettais lavoilla. Se siitä.
      Ehkä nähdään tanssin merkeis vuoden päästä tai jopa ens kesänä!:))))

      • Sopivasti mukava

        Satakiloinen nainen on iso haettava. Jos on vähintää 177,5 cm pitkä, ei pienet ja monet keskikokoisetkaan uskalla hakea, jos on lyhyempi on siinäkin haastetta. Kontaktia tanssimaailmaan ei kannata siinä välillä katkaista, että oppii kaikkia muuta siinä välissä.


      • Mees 70 kg

        Haetaan, mutta hyvin seuraava saa olla, muuten tulee ristiselkäni kipeäksi.


    • Oktanssija kiloineni

      Valtava myötätunto ja kannustava hali tälle rohkealle, joka on uskaltanut nostaa kissan pöydälle.

      Itselläni lääkitys aiheutti runsaan painonnousun lyhyen ajan sisään ja vieraat/ uudet tanssittajat kaikkosivat lähes yhdettömiin. Aivan ilmiselvä syy. Onneksi entisillä tanssitutuillani on suurimmalla osalla pokkaa tanssittaa, vaikken enää mahdukaan samaan rakoseen kuin ennen.

      Nyt taas lääkityksestä päästyäni yritän löytää entisen minäni, ulkonäköni puolesta. Kolhut tyrkkyrivissä ja pakit naistenhaulla ovat kuitenkin tehneet tuhoja ennenkin herkässä itsetunnossani.

    • Tansseissa

      "Pitäskö laihduttaa eka esim zumballa ja jättää lavat väliin kunnes oon tarpeeks sutjakka haettavaks?"

      Liikunta ei tavallaan laihduta...
      Raju liikunta lisää painoasi jossain vaiheessa, koska lihasmassasi lisääntyy.

      Liikunta ei yleisesti paljoa auta, jos ruokailutottumukset ovat vuosia olleet väärät. Vanhoista tottumuksista on todella vaikea päästä eroon.

      Vaatii todellista päättäväisyyttä kestää pienet huimaukset, vatsan kurnutukset, ruuan tuoksut, mieliteot, päänsäryt jne. Nuo tuntemukset kyllä menevät ohi kun totut vähempiin kaloreihin.

      Siis, jotta pääset kiloista eroon vähennä syömistä oleellisesti.

      Tunsin kerran erään todella lihavan kaverin. Hän otti itseään niskasta kiinni eikä pistänyt mitään suuhunsa klo 16.00 jälkeen (päivätyö). Nyt kaveri on normaalipainoinen ja katselee edelleen mitä suuhunsa pistää.

      Onnea sinullekin ja kaikille muillekin jotka kamppailevat painonsa kanssa. Tuo elämänmuutos kannattaa. Muista, Paluuta Vanhaan Ei Ole. Tavataan tansseissa :)

      • Tansseissa

        "Kuten arvasin. Oletatte että syön väärin. Noudatan ravitsemusterapeutin kans laadittua ruokavaliota"
        "Lähtöpaino 125 kg, nyt 100kg. Tavoite alle 80kg"

        Olet siis syönyt väärin ;) Et syö enään. Hyvä näin.

        Hienostihan tuo painosi on lähtenyt laskemaan. Pikkuhiljaa hyvä tulee. Ihmeitä ei tehdä hetkessä. Itsekin yritän saada painoindeksin tuonne 20 tuntumaan.
        http://kalorilaskuri.fi/painoindeksi


      • Tansseissa
        Tansseissa kirjoitti:

        "Kuten arvasin. Oletatte että syön väärin. Noudatan ravitsemusterapeutin kans laadittua ruokavaliota"
        "Lähtöpaino 125 kg, nyt 100kg. Tavoite alle 80kg"

        Olet siis syönyt väärin ;) Et syö enään. Hyvä näin.

        Hienostihan tuo painosi on lähtenyt laskemaan. Pikkuhiljaa hyvä tulee. Ihmeitä ei tehdä hetkessä. Itsekin yritän saada painoindeksin tuonne 20 tuntumaan.
        http://kalorilaskuri.fi/painoindeksi

        "Laihtumisen vaikeus"

        Vaikeaa se on etenkin kun ei ole enää kasvuiässä.
        Vaikeinta oli myöntää itselleen, että syön "väärin" (liikaa kaloreita sekä väriä laatuja / pvä).

        Ruokailutottumuksethan tulevat yleensä jo kotoa omilta vanhemmilta. Pidin niitä oikeina :(


    • katso mitä syöt

      En ymmärrä, miten joku saa pidettyä itsensä ylipainoisena. Itse syön mitä huvittaa ja harrastan liikuntaa vain 1-2 kertaa viikossa (eli ei paljon muuta kuin tanssit) ja painoni on aina ollut normaalin alarajoilla. Johtuu ehkä siitä, etten tykkää roskaruoasta eikä rasva sokeri erityisemmin houkuttele.

    • sisso

      Hyvä ketjun aloittaja,

      Jos haluat laihtua, vähennä hiilihydraatteja ravinnossasi. Jätä pois: peruna pastat, riisit, kaikki viljatuotteet (puurot, leivät), makeat hedelmät ... Tällä ruokavaliolla laihdut, eikä tarvitse välttämättä edes liikua...

      Lue tähän liittyen esim. Antti Heikkilän kirja: Ravinto ja terveys

    • Jos ottaisin

      "Laihtumisen vaikeus"

      Kuten nämä vastauksetkin todistavat moni siis tietää, että laihtumisen salaisuus on ravinto ja sen määrän vähentäminen pysyvästi.

      Jos katselee ylipainoisia miehiä sekä naisia kadulla, kaupoissa jne. voi tehdä vain yhden päätelmän, laihtumisen vaikeus on oman pään sisällä.

      Tietoa on vaan ei "todellista" halua. Jos ottaisin vielä palan...

    • sisso

      Kyllä sitä tietoa (oikeaa tietoa) on tavallisen pulliaisen vaikea hakea, sillä lehdistö, tv, radio, yms. toitottavat vain sitä THL:n julkaisemaa propakandaa...

      • Ei helppoa

        Mikä on THL:n propakandaa?

        Onko tässäkin asiassa uskontokuntia?


      • hoikka mies

        Höpön höpön tässä mitään ihmetietoa tarvita. Vältä rasvaa, sokeria, vaaleaa leipää, roskaruokaa... syö monipuolisesti, etenkin kasviksia. Maalaisjärjellä ja alkeellisellakin yleissivistyksellä pärjää. Vain fitneesshullut tarvitsevat superdieettejä, erikoistietämystä ja pilkuntarkkaa laskemista. Ylitarkat ohjeet vain tekevät sen, että asiat saadaan vaikean näköisiksi ja lihavat saavat hyvän tekosyyn ("kun se on niin vaikeeta!!").


    • Tutkittu juttu

      Sanonta: "lihavat on leppoisia" pitää paikkansa niin kauan kuin kukaan ei yritä riistää lihavalta välipalaa eikä hätistää pois sohvalta.

      • Fakta homma

        Jos ihmisen olisi tarkoitus syödä vihanneksia, ihmisellä olisi sekä pötsi että lehmän hampaat.


    • sisso

      Ei niitä kaloreita oteta proteiinipitoisesta ruuasta vaan eläinrasvasta! Ja saalaatteja saa syödä niin paljon, että vatsa repee, sillä niissä ei ole hiilareita (kun oikein valitsee).

      • hoikkasokerisissi

        salaattisisso ei tiedä ravitsemusopista mitään


    • sisso

      THL:n propakanda on juuri sitä, mitä ne meille "syöttää" eli sitä "oikeaa lautasmallia" ja pohjoismaisia / suomalaista ravintosuosituksia, jne.

      • hoikka poju

        Viikonloppuna Jenkkapirtillä läskimoosesämmät jäi miehiltä hakematta.


      • hihiihi

        Ei se ole propagandaa. Ihminen tarvitsee hiilihydraatteja lihasten palautumisen, myöskin aivot käyttävät hiilihydraateista suolistossa pilkkoutuvaa glukoosia, jolloin hiilihydraattien puute aiheuttaa päänsärkyä ja keskittymisvaikeuksia. Pitkäaikainen syömättömyys voi johtaa aivovaurioon. Hiilihydraattien laadulla on väliä. Mitä korkeammalle verensokeri nousee, sitä tehokkaammin ylimääräinen glukoosi varastoituu rasvana, sen jälkeen kun lihasten glykogeenivarastot on täytetty. Tästä syystä ihmisen tulisi syödä 4-5 kertaa päivässä 300-400 kcal kokoisia annoksia. Ei kerralla yli tuhatta kaloria, sillä se varastoituu mitä todennäköisimmin suurempi osa rasvana. Hiilihydraattien minimoinen on vain lumevaikutus laihdutukselle, sillä yksi gramma hiilihydraattia sitoo itseensä 2,8 grammaa nestettä. Lihasten glykogeenivarastojen tyhjentyessä (hiilihydraatista pilkkoontuva glukoosi säilytetään lihasten glykogeenivarastoissa) paino putoaa varmasti nopeasti, sillä nesteitä lähtee, mutta laihdutuksen todellinen tavoite on polttaa rasvaa ja rasva-ainevaihdunta toimii vain, jos ihminen syö tasaisin väliajoin terveellisesti. Syömättömyydellä kukaan ei laihdu, sillä tällöin keho ottaa tarvitsemansa aineet elimistön toimintaan lihaksistosta, keho syö itseään pois.


      • Ihanasti jengoillaan
        hoikka poju kirjoitti:

        Viikonloppuna Jenkkapirtillä läskimoosesämmät jäi miehiltä hakematta.

        Ehdit huolehtia siitäkin, ketä muut hakevat. Onko mamma kasvattanut sinut naisten nälvijäksi. Hänellä on varmaan syynsä.


      • pjv1
        hihiihi kirjoitti:

        Ei se ole propagandaa. Ihminen tarvitsee hiilihydraatteja lihasten palautumisen, myöskin aivot käyttävät hiilihydraateista suolistossa pilkkoutuvaa glukoosia, jolloin hiilihydraattien puute aiheuttaa päänsärkyä ja keskittymisvaikeuksia. Pitkäaikainen syömättömyys voi johtaa aivovaurioon. Hiilihydraattien laadulla on väliä. Mitä korkeammalle verensokeri nousee, sitä tehokkaammin ylimääräinen glukoosi varastoituu rasvana, sen jälkeen kun lihasten glykogeenivarastot on täytetty. Tästä syystä ihmisen tulisi syödä 4-5 kertaa päivässä 300-400 kcal kokoisia annoksia. Ei kerralla yli tuhatta kaloria, sillä se varastoituu mitä todennäköisimmin suurempi osa rasvana. Hiilihydraattien minimoinen on vain lumevaikutus laihdutukselle, sillä yksi gramma hiilihydraattia sitoo itseensä 2,8 grammaa nestettä. Lihasten glykogeenivarastojen tyhjentyessä (hiilihydraatista pilkkoontuva glukoosi säilytetään lihasten glykogeenivarastoissa) paino putoaa varmasti nopeasti, sillä nesteitä lähtee, mutta laihdutuksen todellinen tavoite on polttaa rasvaa ja rasva-ainevaihdunta toimii vain, jos ihminen syö tasaisin väliajoin terveellisesti. Syömättömyydellä kukaan ei laihdu, sillä tällöin keho ottaa tarvitsemansa aineet elimistön toimintaan lihaksistosta, keho syö itseään pois.

        No etpä "hihihi" ole perillä ihmiskehon fysiologiasta pätkääkään?! Mikään noista ei pidä alkuunkaan paikkansa!


    • sisso

      ,,,mitä ihmeen soopaa? Ei ravinnossa tarvitse olla hiilareita, kyllä meidän maksa valmistaa sitä koko ajan niin paljon kun sitä tarvitaan!

      • sisso-mutantti

        ????


      • aivoille

        Sissosta näkee että ei tiedä aivojen tarvisevan sokeria ;)) Heh hee


    • petrak

      Ne päivät viikossa olematta syömättä sopii toisille, yhdellä paino pysyy samana ja jo kahdella alkaa laskemaan, muutoin saa syödä miten haluaa.

    • Cha-cha-cha

      Aloitusjutusta muistui mieloseen se nimeltänsä kaimani, joka tanssi paljon ja usein samoissa paikoissa kuin meikäkin aikoinaan. Hän taisi olla minua (164 cm) vähän lyhyempi, mutta paljon paksumpi, tahtia ja menoa se ei kuitenkaan näyttänyt haittaavan mitenkään.

      Hän oli suosittu tanssitettava, koko ajan lattialla ja tanssi kevyen oloisesti pyöreydestään huolimatta. Oletan, että hän oli myös taipuisa, koska mäihä oli niin hyvä eikä tanssittajista ollut pulaa. Asiaan vaikutti luultavasti paljon myös huoliteltu ulkonäkö ja iloinen ilme, nauravaisen ja hyvätuulisen näköinen ihminen oli kyseessä. Ja monet miehethän pitävät pehmeydestä kun on naisesta kyse.

      Joten tsekkaapa aloittaja muitakin juttuja kuin painosi. Hoikentumisaikeistasi päätellen ollet reipas ihminen, joten kyllä se siitä vielä riemuksi repeää.

      • Reiskahan elää vielä

        Saiko ystäväsi sydäninfarktin, kun puhut hänestä imperfektissä?


    • Muisteloin vain

      Reiskaa en tunne enkä tiedä, kerroin naisihmisestä, joka ei ollut ystäväni, vain näöltänsä tuttu niiltä vuosilta, kun kuuluimme saman tanssipaikan kalustoon. Sitäkään en tiedä, elääkö hän vielä, itse olin silloin nuori flikka, hän jo varttuneempi.

    • KIPP

      Syömällä laihtuu.Esim. kuitua ja hedelmiä.

    • Elämäntapahallintaa

      Kuidut ja hedelmät ovat sinällään ihan hyviä syötäviä, mutta kaikkia tarvittavia ravintoaineita ne eivät sisällä. Sillä lailla "syömällä laihtuu" pitää paikkansa, että pitää syödä noin neljän tunnin välein vähän ja kevyesti, mutta kunnollista ja ravitsevaa. Täytyy myös liikkua säännöllisesti ja nukkua riittävästi, koska ihmisessä kaikki vaikuttaa kaikkeen, mieli fysiikkaan ja fyysinen kunto mielen puoleen.

    • nyrkkisääntöjä

      Hei ... ei pelkällä liikunnalla laihdu.

      Käytä vähärasvaisia tuotteita ja ne vähätkin pakollioset lisätyt rasvat öljyinä. Vältä kaikkia voitainoleivonnaisia, viinereitä, groisantereita jne ... syö pala tavallista pullaa kahvin kanssa jos makiaa tekee mieli. Kaikki juustot ja leikkeleet löytyvät vähärasvaisina. Syö tummaa leipää. Syö mieluummin perunaa kuin riisiä tai makaronia ruuan kanssa. Perunaa ei kannata laittaa pannaan kokonaan, joskus voit tietenkin keittää porkkanaa perunan sijaan. Porkkanat ovat hitaita hiilareita.

      Laita suklaa pannaan. Osta vaikka pikkupussi salmiakkiaakkosia jos on pakko.

      Opettele siis kokonaan uusi ruokavalio ja yllätä lavajätkät ;))

    • Hikitreeniä

      Ravinnostani on 60% hiilihydraatteja, painoindeksi alle 20.

      Aina tulee vastaan samat tarinat painon pudotusta suunnittelevilta.

      Avainsana ei ole ravinto eikä liikunta, vaan molemmat. Todennäköisesti liikunnan määrän ja tehon lisääminen suorastaan "pakottaa" terveellisempään ruokavalioon. Katsokaa mitä tuloksia Jutta saa aikaan ja miten. Vähän hitaampikin tahti riittää. Jos on lihonut jopa kymmeniä vuosia miksi pitäisi saada ylimääräiset pois muutamassa kuukaudessa.

    • fer

      Taitaa olla monessa paikassa puutarha liikunnan aijankohta, eikö se ole juuri sitä hyvää hyöty ja laihdutus liikkumista?

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe